Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη - Αρης 2-0 - Τον... παρέσυρε και η Skoda πιο βαθιά στο... Πηγάδι!


 Στον πάτο της βαθμολογίας παρέμεινε ο Άρης, αγνοώντας τη νίκη, καθώς η Ξάνθη γκάζωσε και τον... πάτησε στα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0, αν και οι «κίτρινοι» είχαν δύο δοκάρια και δικαιούνται να «φωνάζουν» για πέναλτι
Η Ξάνθη έφτασε στο 2-0 επί του Αρη με τον Σολάρι στο 62'. Δοκάρι ο Ντε Γκούζμαν (12') για την Ξάνθη και οι Ελσνερ (46') και Τριανταφυλλάκος (50') για τον Αρη.

Αναστέλει την λειτουργία του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο!

Είναι η είδηση σοκ της ημέρας! Με απόφαση της Συγκλήτου το Εθνικό και Καποδοστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βάζει λουκέτο!

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση:

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:

- την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.

- ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.

Η κλήρωση της Α' φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας 2013-14

f-epslogo
Στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της Α' φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας 2013-14. Δήλωσαν συμμετοχή 38 ομάδες εκ των οποίων οι 26 προκρίνονται στη Β' φάση άνευ αγώνα. Η α' φάση περιλαμβάνει μόλις 6 ζευγάρια και οι νικητές θα περάσουν στους "32" της διοργάνωσης.
Οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ και αναμένεται να διεξαχθούν στις 2 και 9 Οκτωβρίου.
Ο Αστέρας Δερβενίου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου εκτός έδρας.
Επίσης εκτός έδρας θα αγωνιστούν ΑΟ Λουτράκι και Πανκαμαριακός με Θύελλα Πετρίου και Τενεάτη Αθικίων, αντιστοιχα.

Αναλυτικά η κλήρωση
Α' φάση
1. Θύελλα Πετρίου - ΑΟ Λουτράκι
2. Κεραυνός Μεγάλου Βάλτου - Αστέρας Δερβενίου
3. Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος 06
4. Τενεάτης Αθικίων - Πανκαμαριακός
5. Αγ. Θεόδωροι - Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών
6. Πανσολυγειακός - Παμφενεατικός

Πρόκριση άνευ αγώνα: Δάφνη Εξαμιλίων, Αίας Αγιονορίου, Κύψελος, ΑΟ Ζευγολατιού, Πρόοδος Αγ. Βασιλείου, Πανευρωστινιακός, Αναγέννηση Κιάτου, ΑΟ Σολομού, ΑΟ Περαχώρας, ΑΣ Λουτράκι, Ολυμπιακός Άσσου, Αετός Κρυονερίου, Παννεμεατικός, ΑΟ Μαψού, Εθνικός Ξυλοκέριζας, Θύελλα Κ. Διμηνιού, Πέλοπας Κιάτου, Ταρσινά '97, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Νέοι Στιμάγκας, Άρης Βοχαϊκού, Ελλάς Βέλου, ΑΟ Σπαθοβουνίου, Απέσσας Χαλκίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου, ΑΟ Ισθμιακός.

Επιχορηγούνται απο τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Αστέρας Δερβενίου, Πανευρωστινιακός και Α. Ο. Λυκοποριάς

Επιχορηγούνται από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,μετά από σχετική αίτησή τους οι ομάδες Αστέρας Δερβενίου, Πανευρωστινιακός και Α. Ο. Λυκοποριάς προκειμένου να καλύψουν, οι ομάδες, δαπάνες απαραίτητες για την λειτουργία τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά μετά διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα
την επιχορήγηση  των ομάδων  Αστέρα Δερβενίου με ποσό 2.500€ , Πανευρωστινιακού   με ποσό 1.500€ και του Α. Ο. Λυκοποριάς με ποσό 1.000€

 Η επιχορήγηση αυτή μπορεί να διατεθεί από το ΚΑ 006734 «Επιχορηγήσεις σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία» του προϋπολογισμού 2013 σε βάρος του οποίου το Δ,Σ, ψήφισε ισόποσες πιστώσεις

"Εγκατάσταση Ηλεκτοφωτισμού στις Τ.Κ. Πιτσών, Συκιάς και Δερβενίου και στη Δ.Κ. Ξυλοκάστρου"

 Περιοχή Ευρωστίνης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΡΓΟΥ
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ", προϋπολογισμού (α΄ειδικός προϋπολογισμός μελέτης) 150.000,00 € με ΦΠΑ. (αριθμός μελέτης 4/2013).
Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Πράσινου Ταμείου (ΥΠΕΚΑ).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στις 8 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών).
Συνημμένα μπορείτε να δείτε την περίληψη διακήρυξης του έργου.
Συνημμένα αρχεία: Περίληψη διακήρυξης έργου  

xylokastro-evrostini.gov.gr

Το ψήφισμα του δήμου Βέλου- Βόχας για την ελλιπή αστυνόμευση και αύξηση της εγκληματικότητας



Μετά το κλείσιμο του Δήμου Βέλου Βόχας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ελλιπή αστυνόμευση και αύξηση της εγκληματικότητας, ο Δήμαρχος κ.  Αννίβας Παπακυριάκος επέδωσε στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου το κάτωθι ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
"Αξιότιμοι Κύριοι
Ο Δήμος Βέλου Βόχας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ελλιπή αστυνόμευση του Δήμου μας.Μετά την κατάργηση και αποδυνάμωση των Τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, (καθημερινά κρούσματα κλοπών, ληστειών, διαρρήξεων,  καταστροφών στις αγροτικές περιουσίες), με αποτέλεσμα οι  κάτοικοι  να έχουν χάσει το αίσθημα της ασφάλειας και να επικρατεί παντού φόβος, αγωνία και θυμός για την εγκατάλειψη από την πολιτεία.
Ολόκληρος ο Δήμος μας αστυνομεύεται πλέον μόνο από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου που παρ’ όλες τις προσπάθειες τόσο του Διοικητή όσο και των αστυνομικών είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Δήμο μας.Επειδή πια οι κάτοικοί μας είναι εξοργισμένοι και φοβούμενοι ότι θα καταλήξουμε μάρτυρες φαινομένων αυτοδικίας.
Ζητούμε
Α)Την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου με εξειδικευμένο δυναμικό και μέσα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών μας.
Β) Την αύξηση περιπολιών και ειδικότερα στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου που υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κλοπών- παραβατικών συμπεριφορών κ.λ.π.
Γ) Τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών.
Δ) Νομοθετική μεταρρύθμιση  ώστε το αδίκημα της αγροτικής κλοπής να έχει ισότιμη ποινική αντιμετώπιση με το αδίκημα της ζωοκλοπής
Ε)   Αξιώνουμε την προστασία της ζωής μας, το δικαίωμα μας να κυκλοφορούμε, να εργαζόμαστε και να κοιμόμαστε με ασφάλεια.
Η ασφάλεια των πολιτών μας πρέπει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος του 2013 να θεωρείται δεδομένη. Γι’ αυτούς τους λόγους απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας τα οποία τα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα.΄΄

Μιχελάκης: Συντριβή της βίας, του μίσους και της ξενοφοβίας

ÐÁÑÁÄÏÓÇ ÐÁÑÁËÁÂÇ  ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ   ÌÉ×ÅËÁÊÇÓ ÃΟλοκληρώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα η συνάντηση των εκπροσώπων δεκαεπτά κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, συνάντηση στην οποία την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους προς την Ιταλίδα υπουργό, αρμόδια για την ένταξη των μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ, η οποία έχει γίνει στόχος σειράς φραστικών επιθέσεων και απειλών από μέρους του κινήματος της Λέγκα και πολιτικών δυνάμεων της ακροδεξιάς.

Κουβέλης: Η Δημοκρατία έχει δυνάμεις, αρκεί να τις αξιοποιήσει

kouvelispapoulias
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με το θέμα της Χρυσής Αυγής να κυριαρχεί στη συζήτηση των δύο ανδρών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:

Παπούλιας: Καθήκον μου να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τον φασισμό.

(photo: Eurokinissi)
Karolos-Papoulias-Alexis-TsiprasΑπαιτείται πολιτική βούληση για αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και εκείνος συμφώνησε απολύτως.
«Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται» σημείωσε ο κ. Παπούλιας στον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν με την έναρξη της συνάντησής τους.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο».

Παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για τη Χρυσή Αυγή

GADA123
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν.
Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.
Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).
Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός – σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Επίσης, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.
Ο αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα.
Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η μετακίνηση των οκτώ αξιωματικών, οι οποίοι είναι:
- Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.
- Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
- Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.
- Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Κερατσίνι, επειδή, σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες, άτομα με πολιτικά πετούσαν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 εναντίον διαδηλωτών στην πορεία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.
- Ο αστυνόμος διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.
- Ο αστυνόμος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Όλγα: Να μην λυγίζουμε στα δύσκολα

Olga-Kefalogianni
(Photo Eurokinissi)
Στο διαχρονικό μήνυμα ειρήνης που μεταφέρει ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.
“Το μήνυμα ειρήνης που εκπέμπουμε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία”, τόνισε η  Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο  είναι επίκαιρο και για τη χώρα μας. «Μας μαθαίνει να μη λυγίζουμε στα δύσκολα. Να χαλυβδώνουμε τη θέληση μας. Σήμερα – υπογράμμισε – όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες  και τα βάρη που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Δεν υποτασσόμαστε όμως σε αυτές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας».
Η Υπουργός Τουρισμού επισήμανε τη σημασία αυτού σημαντικού αθλητικού γεγονότος, για την τόνωση του τουρισμού της Αθήνας, λέγοντας: «Μέσα από την ιστορική διαδρομή του μαραθωνίου, οι αθλητές, ξένοι  και έλληνες, αλλά και οι πολίτες  που θα συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας. Την πλούσια ιστορία της, τον  πολιτισμό της και φυσικά τις  ασυναγώνιστες ομορφιές της». Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι «το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του το θεσμό αυτό».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ακόμη ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς – όπως είπε- τις ημέρες του αγώνα η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας.
Καταλήγοντας η κυρία υπουργός ανέφερε: «Στόχος του υπουργείου Τουρισμού  είναι η επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου για τη χώρα. Αναπτύσσοντας αυτή την ειδική μορφή  τουρισμού, συμβάλλουμε με τρόπο καθοριστικό στο ζωντάνεμα της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας έχει ξεχωριστή θέση και αξία στην αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος».

ysterografa.gr

Αυτιάς: Από τον Alpha έφυγα επειδή δεν με ήθελαν οι Γερμανοί

Giorgos-Aytias
Στον επίλογο του πρώτου δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 12.00, που παρουσιάζει ο ίδιος, ο Γιώργος Αυτιάς υποδέχτηκε τη Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία έκανε σήμερα την παρθενική εμφάνισή της στο κανάλι του Νέου Φαλήρου.
Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε με νόημα ότι η τακτική αυτή, να υποδέχεται δηλαδή ο ένας παρουσιαστής τον άλλο, αποτελεί πάγια τακτική την οποία ακολουθούν τα μεγάλα κανάλια του εξωτερικού, και θυμήθηκε την τελευταία φορά που είχε βρεθεί μαζί με τη Χριστίνα Λαμπίρη κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη, στον Alpha.
“Ήταν τότε που εγώ έφευγα, επειδή δεν με ήθελαν οι Γερμανοί”, επεσήμανε με νόημα ο Γιώργος Αυτιάς, ενθυμούμενος την εμπειρία του από το κανάλι της Κάντζας.

ysterografa,gr

Νέο (έκτακτο) χαράτσι 35 ευρώ σε 2.000.000 Έλληνες – Δείτε αν είστε στην λίστα


  • 5891


neo-ektakto-xaratsiΌλα τα είχε η Μαριορή… το κτηματόσημο της έλειπε! Ναι, καλά διαβάσατε… σαν να μην έφταναν οι φόροι και οι έκτακτες εισφορές που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια, μας βάζουν ακόμη ένα χαράτσι για το 2014!..
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα!
Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα (Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χανιά, Χαλκίδα, Καλαμάτα και τα Τρίκαλα) και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (επίσης αφορά τους δήμους Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Καλαμαριάς κ.α)
Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Η υλοποίηση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στην Ελλάδα και πρωτίστως η δημόσια περιουσία.
Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.

Πηγή: Real News

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 5Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013»


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1414adcc1c462d77&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379952780556&sads=hjXRGgx-OKo8oJfXDQwPFVZOcMw

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την προβολή και διαφήμιση των δυνατοτήτων του τουριστικού προορισμού και του εμπλουτισμένου τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, καθώς και της προβολής των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και των διαφοροποιημένων ποιοτικών υπηρεσιών του Υδροθεραπευτηρίου LOUTRAKI THERMAL SPA, θα συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό περίπτερο στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση ‘’Κορινθία 2013’’, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-29/9/2013 στο κτίριο πρώην «Σωληνουργεία Κορίνθου» (5ο χλμ. Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, δίπλα στην αερογέφυρα Αρχαίας Κορίνθου).

Η τελετή εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30.

Θα αποτελέσει μεγάλη μας χαρά και τιμή, να μας επισκεφθείτε και να μας δώσετε την ευκαιρία να σας καλωσορίσουμε στο εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του Υδροθεραπευτηρίου LOUTRAKI THERMAL SPA, στο Stand No 18.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1414adcc1c462d77&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379952872887&sads=iZKXn1G6XHt8nvNPED91gN8wujg 


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1414adcc1c462d77&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379952921843&sads=YoT3zaxAYaAI0K5U0Xq6QanJCOQ

Γιατί οι μαθητές είναι «επαναστάτες με αιτίες»

Η 16χρονη μαθήτρια Αναστασία –Μαρία Μαμαλίγκα από την Πτολεμαΐδα εξηγεί γιατί οι μαθητές είναι «επαναστάτες με αιτίες» 

Κάθε που ψιλοανατέλει η νέα σχολική χρονιά, αρχίζουν οι μαθητές να εκπονούν το... ετήσιο πρόγραμμα. Τόσες αργίες, τόσες σχολικές γιορτές, τότε παίρνουμε βαθμούς, τότε τα μαθητικά συμβούλια, τότε οι.. καταλήψεις. Τέλος προγράμματος.  
Φέτος  μία από τα ίδια. Αγιασμός, απεργίες καθηγητών, διαδηλώσεις, αναταραχή, καταλήψεις. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ;

Έξι υπουργεία θέλει το SPD και… πάει σε Συνέδριο

Peer-Steinbruck-SPD
Twitter@EmOikonomidis
Η προοπτική ενός Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία, δεν… τρομάζει μονάχα την Ευρώπη και την Ελλάδα. Προκαλεί αντίστοιχα άβολα συναισθήματα ανησυχίας στους ίδιους τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι θυμούνται με απόγνωση όσα συνέβησαν στην πρώτη εφαρμογή ενός τέτοιου πολιτικού πειράματος, μετά τις εκλογές του 2005, που τους οδήγησε μετά από τέσσερα χρόνια, σε μια επώδυνη συρρίκνωση στις εκλογές του 2009.

Λάμπρος Μπούκλης: Απαράδεκτη «διαβούλευση» Δασών και υλοποίηση ενσυνείδητων Λαθών



Η Κυβέρνηση και δη το ΥΠΕΚΑ, μόλις την Τετάρτη 18/09/13 έδωσε στην δημοσιότητα προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τα δάση και έθεσε χρονική περίοδο διαβούλευσης μόλις εννέα (9) ημερών.

Τα θέματα που θέτει το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι εξαιρετικά κρίσιμα καθώς ανοίγει τον δρόμο για επενδύσεις σχεδόν κάθε τύπου εντός των δασικών εκτάσεων, είτε αυτές διατηρούν τον χαρακτήρα τους είτε όχι.
Οι εν θέματι εκτάσεις , που αντιπροσωπεύουν το 13,6% της επιφάνειας της χώρας (περίπου 18 εκατομμύρια στρέμματα), βγαίνουν από το καθεστώς αυστηρής προστασίας της δασικής νομοθεσίας, δεν θα κηρύσσονται αναδασωτέες και προσφέρονται με τυπικούς περιβαλλοντικούς όρους για πλήθος επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αιχμή τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τα μεταλλεία.

Στις δημόσιες γαίες, καθώς και σε δάση και δασικές εκτάσεις, θα επιτρέπονται και δραστηριότητες, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, ιερές μονές, σωφρονιστικά καταστήματα, ΧΥΤΑ, υδροτριβεία, κεραίες ραδιοτηλεοπτικών μέσων, πάρκα κεραιών, κέντρα υποδοχής μεταναστών κ.λπ.
Όπως ανακοινώθηκε η υλοποίηση αυτών των μέτρων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Στην πραγματικότητα, η επιβαλλόμενη από τους δανειστές πολιτική, απλά διευκολύνει παλιότερα σχέδια της κυβέρνησης και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και επενδύσεις, όπως μεταλλεία, γήπεδα γκολφ, μεγάλες τουριστικές μονάδες, κ.ά., που χρόνια τώρα έβρισκαν προσκόμματα στη νομοθεσία, στους αγώνες των οικολογικών οργανώσεων και στις προσφυγές πολιτών στη δικαιοσύνη.
Δυστυχώς οι Κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που δεν προστάτευσαν τα δάση και τους πολίτες από καταστροφικές πυρκαγιές και εκτεταμένες λαθροϋλοτομίες, για δεκαετίες, έρχονται τώρα με το άλλοθι του Μνημονίου, άρον – άρον, να εκποιήσουν τον δασικό πλούτο της χώρας.


Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Αντιφασιστικό μήνυμα από τα γήπεδα - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Αντιφασιστικό μήνυμα από τα γήπεδα
 Ολος ο κόσμος μία φωνή, μία γραφή, μία διαμαρτυρία. Ο φίλαθλος κόσμος της Ευρώπης, με αφορμή τον αδόκητο χαμό του Παύλου Φύσσα, έστειλε δυναμικό αντιφασιστικό μήνυμα σε όλους τους υπηρέτες του νεοναζισμού και εκφραστές της ωμής βίας.

Και πάλι γυναίκα πρόεδρος στη Θύελλα Κατω Διμηνιού

Νέος πρόεδρος στη Θύελλα Κάτω ΔιμηνιούΜετά από αρχαιρεσίες στη Θύελλα  Κάτω Διμηνιού, για την εκλογή  νέου Δ.Σ., νέα Πρόεδρος της ομάδας αναλαμβάνει η  η Μαγδαλήνή Λαμπράκη. Πρόεδρος της ομάδας του Κ. Διμηνιού μεχρι χθεσ ήταν η  Γαρούφη Βίλκα.

Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. της Θύελλας Κάτω Διμηνιού:

Πρόεδρος: Λαμπράκη Μαγδαληνή
Αντιπρόεδρος: Σαρχάνης Κων/νος
Γενικός γραμματέας: Κοκιούσης Γεώργιος
Ταμίας: Μπρίλης Μιλτιάδης
Μέλοι: Δριτσόπουλος Βλάσης, Μαβίδης Παναγιώτης

Σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών το Ειρηνοδικείο Κιάτου - Δικάζονται μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Κιάτου, όπου δικάζονται μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και πολίτες, που κατηγορούνται για την έφοδο στο αστυνομικό τμήμα και το σκίσιμο κλήσεων που αφορούσαν στη μη πληρωμή διοδίων.
Από το κίνημα «Δεν πληρώνω» και πολίτες έχουν προγραμματιστεί σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το πρωτοδικείο του Κιάτου καθώς όπως επισημαίνεται πρόκειται για «χαλκευμένο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από το κράτος προκειμένου να εξυπηρετήσει για μια ακόμα φορά τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων».
Στο Κιάτο βρίσκονται ήδη δυο διμοιρίες των ΜΑΤ στο πλαίσιο της λήψης ειδικών μέτρων τάξης.

Οι ''άθλιοι'' της κρίσης ζουν σε βαγόνια του ΟΣΕ στην Τρίπολη!

Οι φωτογραφίες που θα δείτε αποτυπώνουν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην Τρίπολη, σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό μέγαρο....
ΦΩΤΟ από kalimera-arkadia.gr
Είναι δίπλα μας, συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, αλλά κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τίποτα… Πολύ καιρό τώρα, κτίρια του ΟΣΕ και παλιά βαγόνια (δίπλα από τα φανάρια του κόμβου της Τεγέας), στην Τρίπολη, έχουν καταληφθεί και δεν ασχολείται κανείς…

ΦΩΤΟ από kalimera-arkadia.grΣύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, πρόκειται για εγκαταστάσεις του ΟΣΕ. Τρένο μπορεί να μην κυκλοφορεί στην Τρίπολη, από το 2010 και 200 μέτρα μακριά από το μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, εκτιλύσσονται καθημερινά οι εικόνες που βλέπετε...

Στα κτίρια που έχουν καταληφθεί, έχουν εγκατασταθεί ολόκληρες οικογένειες, που κάποιες ημέρες βγάζουν τραπέζια και κάνουν πικ-νικ πάνω στις γραμμές του τρένου και απλώνουν τις μπουγάδες τους. Οι άστεγοι στην πόλη αυξάνονται και μένουν αβοήθητο...

Πελοπόννησος: Άταφα μέσα σε ψυγείο τα δύο βρέφη που σκότωσαν οι μητέρες τους!

Η μητέρα του βρέφους από το Αλεποχώρι - ΦΩΤΟ από patrastimesΤα φρικτά εγκλήματα στα Λεχαινά Ηλείας και στο Αλεποχώρι Αχαϊας είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο...

Βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια της γυναίκας που τα έφερε στη ζωή και σήμερα, μήνες μετά , παραμένουν στο ψυγείο του νεκροτομείου του ΠΓΝΠ. Το έγκλημα στο Αλεποχώρι Αχαΐας, όπου η μητέρα πέταξε το μωρό στην κούνια και νεκρό το έβαλε στην κατάψυξη, αλλά και αυτό που ακολούθησε στα Λεχαινά Ηλείας, όταν μητέρα και γιαγιά έριξαν το μωρό σε κάδο απορριμμάτων και κατέληξε στην χωματερή, συγκλόνισαν το πανελλήνιο.
Η μητέρα του βρέφους από τα Λεχαινά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ωστόσο ακόμα τα βρέφη δεν έχουν ταφεί. Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που ξεψυχησε το βρέφος που σκότωσε η 32χρονη μητέρα του στο Αλεποχώρι Αχαΐας, αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών το μωρό παραμένει στο ψυγείο. Η σορός του εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο του ΠΓΝΠ καθώς το παιδί δεν είχε δηλωθεί στο Ληξιαρχείο. Ο πατέρας δεν έχει καταφέρει να αποδείξει νομικά ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας.
 Η μοναδική που μπορεί να υπογράψει είναι η μητέρα του, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. Η συνήγορός της ωστόσο έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πράγμα που εμποδίζει μέχρι στιγμής την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων και την πραγματοποίηση της ταφής.

Στο νεκροτομείο παραμένει, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα ''Γνώμη'' και το τριών ημερών αγοράκι από τα Λεχαινά. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 12 Αυγούστου. Βούλγαροι αναζητούσαν παλιά μέταλλα και βρήκαν σε χωματερή, το άψυχο κορμί ενός νεογέννητου μωρού, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, τυλιγμένο σ ένα λευκό σεντόνι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το έγκλημα έκανε η μητέρα, 22 ετών από την Αλβανία με συνεργό τη 44χρονη γιαγιά, που το πέταξε στα σκουπίδια τρεις μέρες μετά τη γέννησή του.

newsit.gr

Η Μέρκελ και οι ναζί φίλοι της – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο

Φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ από τις αρχές της 10ετίας του 1990 παρέα με νεοναζί στο Μαγδεμβούργο επανέρχονται στο φως της δημοσιότητας και απειλούν να αμαυρώσουν το θρίαμβό της στις γερμανικές εκλογές.

Οι φωτογραφίες έχουν «ανέβει» σε διάφορα αντιφασιστικά sites και blogs.

Φωτογραφία: Αρχείο TelegraphΣύμφωνα με το angetafe.blogspot.com.es χρονολογούνται από την 1η Απριλίου 1993, όταν η Μέρκελ ως υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας επισκέφθηκε μια οργάνωση νεολαίων στο Μαγδεμβούργο.
 Όμως η συγκεκριμένη οργάνωση, είχε χαρακτηριστεί από αντιφασιστικές οργανώσεις, ως νεοναζιστική. Και ανάμεσα στα μέλη της λέγεται πως ήταν άτομα που εμπλέκονταν στη δολοφονία, το 1992, ενός 23χρονου, του Thorsten Lamprecht.

Ο 23χρονος είχε δεχτεί επίθεση από 60 σκινχεντς και είχε δολοφονηθεί με ρόπαλο του μπέιζμπολ.
 Φωτογραφία: Αρχείο TelegraphΦωτογραφία: Αρχείο Telegraph
Η Μέρκελ έγινε η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που παραδέχτηκε πως η χώρα της έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί, αλλά και η πρώτη Γερμανίδα ηγέτης που επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου.
Μετά βέβαια, πήγε και το έριξε στις μπύρες αλλά...

newsit.gr

Πρώτα ήλθε η κοινοβουλευτική νομιμοποίηση της Χ.Α. και μετά το κρυφτούλι μαζί της

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με μια παροιμία και ένα αξίωμα θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση:
«Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» και «πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν».

Και τα δύο ίσχυσαν στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, όσον αφορά στην αντιμετώπισή της από μερίδα του πολιτικού κόσμου, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες διπλές εκλογές.

Κάθε προειδοποίηση έπεσε στο κενό.

Στη χώρα δημιουργήθηκε ένα απολίτικο μέτωπο μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών», με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν στην πράξη ιδεολογίες και ιδεολογικές διαφορές.

Έρχεται “καμπάνα” για τον Παναθηναϊκό

Leoforos-epeisodia
Από την επιβολή προστίμου μέχρι και με τιμωρία της έδρας του κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν έξω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.sport.gr

Η Γερμανία ήθελε μια “Θάτσερ”. Με… σιγαστήρα

Angela-Merkel-Germany
Twitter@EmOikonomidis
Οι χθεσινές εκλογές ήταν η στιγμή του προσωπικού θριάμβου του. Και φυσικά, κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά με το γεγονός ότι απώλεσε για λίγο την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Μπούντεσταγκ, καθώς οι αξιοπρεπείς και σοβαροί πολιτικοί αναλυτές στέκονται στο γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να ξεπεράσει και εκείνον ακόμη τον Χέλμουτ Κολ, την εποχή της Επανένωσης, ώστε να συγκρίνεται με τον ίδιο τον Κόνραντ Αντενάουερ.
Η Angie κατάφερε να πιάσει τον σφυγμό του μέσου Γερμανού ψηφοφόρου. Να συζητήσει μαζί του. Να καταλάβει τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους. Και πάνω στα παραπάνω, να συνθέσει το προσωπικό προφίλ τους, που την…

Στο 2,7% άνοιξε την “ψαλίδα” η Νέα Δημοκρατία - Μεγάλη η πτώση της Χρ. Αυγής

psifodeltia
Προβάδισμα 2,7% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας “Rass” που δημοσιεύεται στον “Ελεύθερο Τύπο”.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,7%, η Χρυσή Αυγή 5,8%, το ΚΚΕ 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%.
Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η “ψαλίδα” της διαφοράς ανάμεσα στα δυο κόμματα έχει ανοίξει, καθώς ήταν μόλις 0,8% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Περισσότερο αισθητή μείωση καταγράφει η δύναμη της Χρυσής Αυγής, από το 8,3% στο 5,8%, ενώ ανοδικά κινούνται το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 55,2%, έναντι 37,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 43,9%, ο Αλέξης Τσίπρας 24% και ο “κανένας” 30,5%.

Ένας 40αρης διευθυντής στον "Ριζοσπάστη"

Kyrillos-Papastavrou
Ο 40χρονος Κύριλλος Παπασταύρου, που ανακοίνωθηκε επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα από το ΚΚΕ ως νέο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος, προαλείφεται για τη θέση του νέου διευθυντή του “Ριζοσπάστη”, σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων”.
Η στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη τονίζει ότι είναι πιθανό το όνομα του κ. Παπασταύρου να ανακοινωθεί σήμερα, καθώς η διεύθυνση του “Ριζοσπάστη” έχει καλέσει το προσωπικό σε έκτακτη συνέλευση, για να ανακοινώσει την περικοπή σελίδων, καθώς και μειώσεις στους μισθούς.

ysterografa.gr

Δημοσκοπήσεις: Σοκ στην Αθήνα από την (προ φόνου) πρωτιά Κασιδιάρη

Τρέχουν ήδη μετρήσεις για τις εκλογές στο Δήμο Αθηναίων τον προσεχή Μάιο, προκειμένου να αποτυπωθεί ο αντίκτυπος της πολιτικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη. Η σπουδή με την οποία ξεκινήσε ένας νέος γύρος δημοσκοπήσεων ειδικά για το Δήμο Αθηναίων δεν προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι πρόκειται για τη μητέρα των αυτοδιοικητικών μαχών και εκείνη που θα παράξει οπωσδήποτε ισχυρό πολιτικό συμπέρασμα. Είναι αυτός ο λόγος, άλλωστε, για τον οποίο έχουν γίνει ήδη αρκετές μετρήσεις προκειμένου να εκτιμηθεί η δυναμική συγκεκριμένων προσώπων που θεωρούνται ως πιθανοί υποψήφιοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση για το Δήμο Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν το φόνο του Παύλου Φύσσα από το Χρυσαυγίτη  έδειχνε μια σοκαριστική εικόνα λόγω της έκρηξης της «Χρυσής Αυγής» στον πρώτο γύρο: Ηλίας Κασιδιάρης (20-22%), Νίκος Δένδιας (17-19%), Σοφία Σακοράφα (13-15%), Νικήτας Κακλαμάνης (9-11%), Γιώργος Καμίνης (5-7%).
Η δημοσκόπηση αυτή τρόμαξε τα κομματικά επιτελεία του «συνταγματικού τόξου» αφού καταδείκνυε μία ανεξέλεγκτη δυναμική για το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, που -παρόλο που δεν θα επικρατούσε στο δεύτερο γύρο- θα ισχυροποιούνταν πάρα πολύ αν το δημοσκοπικό αποτέλεσμα αποτυπωνόταν και στην κάλπη.
Οι τελευταίες δραματικές και καταιγιστικές εξελίξεις προφανώς δημιουργούν νέο πολιτικό τοπίο το οποίο θα ανιχνευθεί από μηδενική βάση με τις μετρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων αποτέλεσε το 2010 το εφαλτήριο αφενός της δημοκρατικής νομιμοποίησης (η Χρυσή Αυγή με υποψήφιο δήμαρχο τον αρχηγό της Ν. Μιχαλολιάκο είχε λάβει για πρώτη φορά10.222 ψήφους και 5,29%, ενώ σε ορισμένες υποβαθμισμένες περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας τα ποσοστά της άγγιξαν και το 20%) και αφετέρου της εκτόξευσής της στις εθνικές εκλογές του 2012 στις οποίες με 6,92% εξέλεξε 18 βουλευτές.

Το εξώφυλλο της "Bild" για τη Μέρκελ

Bild
“Ο θρίαμβος της Μέρκελ”, γράφει στο εξώφυλλό της η έκδοση της “Bild” της Δευτέρας, για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.
Η γνωστή εφημερίδα, όπως και πολλά άλλα ΜΜΕ προσωποιούν την επιτυχία του CDU/CSU στην εμπιστοσύνη που επέλεξαν και πάλι να δώσουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι στην Άνγκελα Μέρκελ.

ysterografa.gr

Δημόσιο: Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικών αδειών

«Πριονίζονται» άδειες που ως τώρα δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς πλέον η κυβέρνηση θέλει να βάλει πλώρη, πέρα από την κινητικότητα, για «μαζέματα» στο ωράριο εργασίας, στις εργατοώρες και στις μέρες που «χάνονται» ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθένειας.
Έτσι, δρομολογούνται αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών αδειών με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιδιώκει να «σφίξει» το εργασιακό πλαίσιο στην καθημερινότητα του δημόσιου τομέα.

Εισβολή και διακοπή στο Μπεσίκτας – Γαλατασαράι (video)

besiktas
Το ντέρμπι της Πόλης ανάμεσα στην Μπεσίκτας και την Γαλατασαράι διεκόπη στις καθυστερήσεις, αφού οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο.
Παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 18′, από γκολ του Αλμέιδα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ντρογκμπά, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα 12 λεπτών (60′, 72′).
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, οι απογοητευμένοι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι.
Πηγή sport.gr

Video


Η Φεβρωνία υποκλίνεται στη Μέρκελ, μέσω Twitter

Fevronia-Patrianakou
Τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία επιχειρεί να ερμηνεύσει η Φεβρωνία Πατριανάκου, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, αναγνωρίζοντας την προσοχή υπεροχή της Άνγκελα Μέρκελ, και εστιάζοντας στα στοιχεία που οδήγησαν τον γερμανικό λαό στο να εμπιστευτεί ξανά την Καγκελάριο, και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά αποδοχής.
“Ο γερμανικός λαός εμπιστεύτηκε μια πολιτικό που πιστεύει και υπηρετεί με πίστη και σταθερότητα το σχέδιό της. Εκπέμπει ηρεμία και δύναμη.
Ποιός άλλος Ευρωπαίος πολιτικός αντέταξε ή υπηρέτησε χωρίς παλινδρομήσεις ένα άλλο, αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο; Η Ευρώπη αναζητά ηγέτες”, σημειώνει με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

υστερόγραφα

Περισσότερα από 300.000 tweets για τις γερμανικές εκλογές

election-tweets
Όπως μετέδωσε το “Spiegel” στην αγγλική έκδοσή του, περισσότερα από 300.000 tweets στάλθηκαν σήμερα από λογαριασμούς στη Γερμανία, έχοντας σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών για τη νέα Μπούντεσταγκ.
Στις 22.45 περίπου, ο αριθμός των tweets είχε φτάσει τα 303.352.

Η Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «Πειραματιστές» ξεκινά το 2ο κύκλο Θεατρικής Διδασκαλίας.


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης
«Πειραματιστές»

ξεκινά το 2ο κύκλο Θεατρικής Διδασκαλίας.


Διδάσκει η Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
Τερέζα Λουίζου


Θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εργαστήρια:

Παιδικό τμήμα
Στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο Δερβενίου
Κάθε Κυριακή 3 – 5μ.μ
Έναρξη: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 3μ.μ

Εφηβικό τμήμα
Στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών
Κάθε Κυριακή 5.10 – 7μ.μ
Έναρξη: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 5μ.μ

Τμήμα Ενηλίκων Α΄
Στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών
Κάθε Κυριακή 7 – 9 μ.μ
Έναρξη: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 5.30μ.μ


Τμήμα Ενηλίκων Β΄
Στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών
Κάθε Τετάρτη 5.30- 7.30
Έναρξη: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 5.30μ.μ


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
στο τηλ. 27430-30092 κ. Γιώργο Κορδούλη
καθημερινά 9π.μ – 2μ.μ