Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν οι καθηγητές τις κινητοποιήσεις τους


Με 48ωρη απεργία, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, συνεχίζουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιες εκπαίδευσης τις κινητοποιήσεις τους.

Στη χθεσινή, κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των ΕΛΜΕ, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για πενθήμερη και τριήμερη απεργία, ενώ η πρόταση για 48ωρη απεργία εγκρίθηκε με ποσοστό 82%.

Οριακό προβάδισμα 0,2% ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Οριακό προβάδισμα 0,2% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα:
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,8% έναντι της ΝΔ που έχει 19,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,6%, η ΑΝΕΛ με 3,6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,2%. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 28,7% με δεύτερη τη ΝΔ με 28,3%. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 11,2%, το ΠΑΣΟΚ με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,7%, η ΑΝΕΛ με 5,2%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,7%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 15%. Να σημειωθεί ότι η έρευνα άρχισε πριν από το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ολοκληρώθηκε μετά.

Πώς δημιουργείται ένας Ναζί (1943) - Εξαιρετικό αντιναζιστικό cartoon από τον Walt Disney

"Education for Death: The Making of the Nazi", λέγεται το 10λεπτο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων του Walt Disney, που κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου 1943 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Gregor Ziemer.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Χανς, ενός αγοριού, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ναζιστική Γερμανία και ανατρέφεται για να γίνει ένας ανελέητος στρατιώτης.

Σάλος στο Twitter για το πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος"

esiea
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ με την οποία καταγγέλλει τη δημοσίευση στο πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» της φωτογραφίας του Παύλου Φύσσα, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Μέρκελ: Θα είναι οριακό το αποτέλεσμα

merkel1
Ολοκληρώνοντας την προεκλογική της εκστρατεία, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει η μάχη στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται αύριο να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη.
«Ναι, θα είναι οριακό» το αποτέλεσμα, είπε η Μέρκελ στο Στράλσουντ, «αλλά μια τόσο σκληρή εκλογή σε παρακινεί να μάχεσαι μέχρι την τελευταία στιγμή».
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η σημερινή της κοινοβουλευτική πλειοψηφία βρίσκεται επί ξυρού ακμής.
«Απευθύνω προσωπικά έκκληση στους Γερμανούς: δώστε μου μια ισχυρή εντολή ώστε να υπηρετήσω τη Γερμανία για άλλα τέσσερα χρόνια», είπε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

Απειλές κατά της ζωής του Μητροπολίτη Άνθιμου

Mitropolitis-Thessalonikis-Anthimos
Απειλές κατά της ζωής του, αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, όπως τόνισε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του “ΣΚΑΙ”, με τον Γιώργο Αυτιά και τη Μάγδα Τσέγκου.
Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με δημοσίευμά της η εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, και ο κ. Άνθιμος επεσήμανε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και έναν χρόνο, ζητώντας να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, δια παν ενδεχόμενο.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αποτελεί μια από τις πιο ηχηρές φωνές στον χώρο της Εκκλησίας, με πολυετή διαδρομή και λόγο που δεν στρογγυλεύει τις καταστάσεις, τόσο σε πολιτικό και κοινωνικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

υστερογραφα

Μπάγεβιτς: Στόχος δεν είναι μόνο η άνοδος - Η… περιπέτεια της ΑΕΚ στα… χωράφια της Γ’ Εθνικής ξεκινάει

Dusan-Bajevic
Η… περιπέτεια της ΑΕΚ στα… χωράφια της Γ’ Εθνικής ξεκινάει την Κυριακή, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος θα είναι απών, λόγω της κηδείας της μητέρας του, να λέει δύο λόγια στους κιτρινόμαυρους δίνοντας το στίγμα του ενόψει της νέας αρχής για την Ενωση.
 Ο Ντούσκο, εμφανώς επηρεασμένος από τον χαμό της μητέρας του μίλησε για λίγα λεπτά στους ποδοσφαιριστές και τους τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν με νίκη την Κυριακή, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς συγκεντρωμένοι και να ξέρουν πως τόσο ο ίδιος όσο και το τεχνικό επιτελείο τους πιστεύουν, γι’ αυτό και επέλεξαν να είναι εκεί.

"Την Κυριακή ξεκινάμε το πρωτάθλημα και είναι μια περίεργη κατάσταση για όλους μας. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη και πρέπει όλοι σας να είστε συγκεντρωμένοι.

Δεν θα είναι εύκολο πρωτάθλημα αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σας γι’ αυτό και σας επιλέξαμε να είστε εδώ. Σας εύχομαι να έχετε υγεία και στο τέλος της σεζόν να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι", ήταν τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της ΑΕΚ προς τους παίκτες.

ΑΔΕΔΥ: Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη

ADEDY
Σε σημερινή της συνεδρίαση η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Την Τρίτη το πρωί (10.30) θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Τετάρτη, στις 18:00, θα γίνει αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται  κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Ατρόμητος με… καραμπόλες, 2-0 τον Απόλλωνα

atr


 Ο κοντός, Χαβιέ Ούμπιντες και ο ψηλός, Ματίας Ιγκλέσιας «καθάρισαν» στο Περιστέρι για τον Ατρόμητο με 2-0 τον Απόλλωνα και έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα τους να χαμογελάσει και να αναρριχηθεί.

Ο Ατρόμητος πήρε το ματς, διότι πολύ απλά ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Οι οικοδεσπότες ήταν ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους και αν σε κανά δυο φάσεις ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί, τότε το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο κόντρα στην «ελαφρά ταξιαρχία».
Απόλυτη, δηλαδή, δικαιοσύνη στο Περιστέρι, όπου ο Απόλλων «εμφανίστηκε» στο γήπεδο δυο-τρεις φορές και αυτό ελέω ατομικών εξάρσεων που δεν ήταν ικανές να φέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Ένας φόνος και η δικαίωση του καναπέ

apathy
Θύμα: 34 ετών μουσικός που έγραφε τραγούδια αντιφασιστικού περιεχομένου. Θύτης: μέλος της  Χρυσής Αυγής , που καταγράφει στα πρακτικά της κινήσεις φασιστικής μορφής.
Πριν στωικά αναστενάξει κάποιος, με θλίψη και μπούχτισμα,  το αναμενόμενο «όχι πάλι για το ίδιο θέμα άρθρο, έλεος», θέλω πολύ να μοιραστώ κάτι που μου τράβηξε την προσοχή. Κάτι, ίσως όχι σημαντικό, αλλά που έκανε όμως το κεφάλι μου να μην πονάει κάθε φορά που σκεφτόμουν «Θεέ μου, τι κατηφόρα ανεβαίνουμε..»

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με νομους και άρθρα

Του Άγη Βερούτη

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με νομους και άρθρα.

Και να την κλείσεις σήμερα, αύριο θα ανοίξει ως Χρυσό Απόγεμα, και θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Ο φασισμός αντιμετωπίζεται στη ρίζα του μόνο: Με επιστροφή στο κράτος δικαίου αντιμετωπίζεται.

Τα υπόλοιπα είναι τσιρότα, για να κλείσουν μια πληγή που αναβλύζει αίμα, το αίμα της εξαθλιωμένης μεσαίας τάξης που απομυζάται με τα χαράτσια και τις προγραφές.

Hannibal ante portas.

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης *
Τριάντα χρόνια τώρα για τους πολίτες που είναι λογικοί, εργατικοί, παραγωγικοί, μετριοπαθείς, για αυτούς που νοιάζονται για την ατομική και κοινωνική πρόοδο και γαλήνη,που θέλουν και έχουν μάθει να δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, που υποστηρίζουν και θέλουν πραγματικά την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και γενικότερα τους δημοκρατικούς θεσμούς συνδέοντας τη προσωπική τους πορεία, πρόοδο και προκοπή με τη πρόοδο της πολιτείας ποια είναι η ανταμοιβή; Η μιζέρια.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ...

Γράφει ο Νίκος Κεραμάρης

Για να ξεκαθαρίζουμε μία και καλή: προφανώς ο αστικός κόσμος θα είναι ασυγχώρητος αν επιτρέψει σε ανόητους και ανιστόρητους και των 2 άκρων να καταστρέψουν το μεγαλύτερο επίτευγμα της επικατάρατης κατά τα άλλα Μεταπολίτευσης: τη σχετική (έστω) δημοκρατική ομαλότητα, τη κοινοβουλευτική εναλλαγή στην εξουσία, την ανοχή και εν πολλοίς το σεβασμό της διαφορετικής άποψης, την περιθωριοποίηση των άκρων. Ο αστικός κόσμος δεν πρέπει να πέσει στη φάκα του 1944-46: ή με τους "δημοκράτες" κόντρα στους "φασίστες" ή με τους "εθνικόφρονες" κόντρα στους "κομμουνιστοσυμμορίτες". Η ομαλότητα και η δημοκρατία ξεπερνά αυτά τα πολωτικά ψευτοδιλήμματα.

Καθίζηση της Χρυσής Αυγής μετά το φονικό.Τι δείχνουν τα πρώτα γκάλοπ


Δημοσκοπική καθίζηση για τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταγράφεται στα γκάλοπ που γίνονται από χθες
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα δείγματα από τηλεφωνική δημοσκόπηση που ξεκίνησε μεγάλη εταιρεία ερευνών δείχνουν τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται σε μονοψήφια νούμερα.

Την ίδια εικόνα λέγεται ότι έχουν και άλλες εταιρείες που διενεργούν ανάλογες έρευνες.

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ζητούν να ληφθούν μέτρα κατά της ναζιστικής οργάνωσης και της εγκληματικής της δραστηριότητας.

Σχεδόν όλοι οι δημοσκόποι -αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η δολοφονία αλλάζει άρδην την εικόνα των πολιτών απέναντι στη Χρυσή Αυγή και πιθανότατα, ανάλογα και με τις εξελίξεις που δρομολογούνται θα την οδηγήσει σε πολιτική απομόνωση και δημοσκοπική καταβαράθρωση καθώς οι πολίτες δεν θέλουν να ταυτίζονται με δολοφόνους και απεχθείς εγκληματικές ενέργειες.

.matrix24.gr

Μήνυση κατά Μπόμπολα, Χατζηνικολάου, Καψή, Πρετεντέρη κλπ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Α.Τ. Συντάγματος,κατά του εκδότη της εφημερίδας «Έθνος» Γ. Μπόμπολα για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων, καθώς και κατά των
ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑ Κώστα, Διευθυντή Σύνταξης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
ΨΑΡΑ Μαρίας, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ» 
ΜΠΙΝΤΕΛΑ Λευτέρη, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»
ΑΝΩΝΥΜΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΑ» δήθεν πρώην μέλους Χρυσής Αυγής
ΛΑΜΨΙΑ Παναγιώτη, δημοσιογράφου εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
ΜΑΚΡΗ Κάτια, δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού Real FM,
ΚΟΥΒΑΡΑ Γιώργου, δημοσιογράφου STAR
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκου, δημοσιογράφου STAR
ΚΑΨΗ Μανώλη, δημοσιογράφου MEGA
ΤΡΕΜΗ Όλγας, δημοσιογράφου MEGA
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Γιάννη, δημοσιογράφου MEGA
ΒΕΡΥΚΙΟΥ Δήμο, δημοσιογράφου ALPHA
και ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ
 που αναπαράγουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση κάθε νομίμου μέσου για να σταματήσει την παράνομη προπαγάνδα του Συστήματος...


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ


Στο κόκκινο φέρνει το αξιόμαχο των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ κλπ) με στόχο δήθεν την περικοπή δαπανών στον ευρύτερο τομέα της άμυνας. Και μάλιστα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Πολιτευτής Λάρισας και Γραμματέας Τεκμηρίωσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μπάμπης Παπασπύρος, αποκαλύπτει το νομικό πλαίσιο και τις μεθοδεύσεις για την απαξίωση και το ξεπούλημα της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Με βάση και αυτό το άρθρο, οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ (Επικρατείας) και Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης) κατέθεσαν Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είναι ο ημεδαπός συν - αρχιτέκτονας της πολιτικής της τρόικας για την ισοπέδωση της Ελλάδας.

Αυτό που επιδιώκουν οι δύο ΑΝΕΛ Βουλευτές με τη συνδρομή του Πολιτευτή του Κινήματος, είναι η ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό, αν έχει πράγματι τη βούληση, χωρίς να υπακούει στη τρόικα, να στηρίζει ή όχι, το έργο και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημειώνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει εν τέλει ο ελληνικός λαός να στηρίξει εκείνες τις φωνές που θα απαιτήσουν αδιαπραγμάτευτα από τους Ευρωπαίους - αν αυτοί θέλουν να λέγονται εταίροι μας - να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ώστε:

Η Ελλάδα να παράγει από μόνη της, να είναι αυτάρκης σε όσο περισσότερους τομείς μπορεί να το πετύχει αυτό και να εγκαταλείψουν αυτήν την επιβολή της συνεχούς απαξίωσης της εγχώριας παραγωγής, που πέρα από τη μείωση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, οδηγεί και σε περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ (και επομένως αύξηση του ποσοστού του χρέους ως προς αυτό).

Είναι δεδομένο, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα ανεχθούν σε καμιά περίπτωση τις μεθοδεύσεις, απαξίωσης και ξεπουλήματος της Αμυντικής βιομηχανίας, που εκτός από επικίνδυνες είναι και παράνομες.

Ο Αστέρας έριξε στο «καναβάτσο» 2 - 0 την Καλλονή

Ο Αστέρας έριξε στο «καναβάτσο» την Καλλονή (vds+pics) 
Ο Αστέρας παίζοντας από το 24' με παίκτη παραπάνω, κόντρα στην Καλλονή, κατάφερε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» στο β' ημίχρονο και με σκόρερ του Ντε Μπλάσις (69') και Καράσκο (90+1) να κερδίσει 2-0 στην Τρίπολη. 
 Η ομάδα της Τρίπολης όσο περνούν οι αγωνιστικές αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και να θυμίζει την ομάδα που γοήτευσε πέρυσι. Εστω κι αν σπατάλησε πάλι αρκετές ευκαιρίες, κι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 24' λόγω της δίκαιης αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ανέστη Αναστασιάδη, οι γηπεδούχοι στο τελευταίο ημίωρο βγήκαν τις λύσεις, έφθασαν πανάξια στο 2-0. Ο Αστέρας παρέμεινε αήττητος, μετά από πέντε ματς μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και προσωρινά ανέβηκαν στη 2η θέση με 9β.
Εννέα βαθμούς έχει και η «σταχτοπούτα» στην κατηγορία Καλλονή, που προερχόταν από τρεις σερί νίκες (οι δύο εκτός έδρας επί του Αρη και του Απόλλωνα), αλλά τώρα στην Τρίπολη δεν είχε την ίδια τύχη.
Μένοντας με 10 παίκτες και χάνοντας έναν από τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της, η ομάδα της Λέσβου ήταν φυσικό να ταμπουρωθεί, με την ελπίδα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να βρει μια ευκαιρία στην επίθεση, για να κάνει τη ζημιά. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν την «φουρτούνα» στα τελευταία 15 λεπτά του α' ημίχρονου, όταν οι παίκτες του Αστέρα πίεσαν ασφυκτικά, είχαν οριζόντιο δοκάρι του δραστήριου Χουάνμα (αντικατέστησε τον απόντα Μπαράλες) στο 40', ενώ στο 45' είδαν τον Γκοϊάν, μόνο στην άδεια εστία, να λειτουργεί με το ένστικτο του κεντρικού αμυντικού και να πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω, χάνοντας μια σπάνια ευκαιρία.

Στην ανάπαυλα η λιακάδα στην Τρίπολη έγινε καταρρακτώδη βροχή στο β' ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν να γεμίζουν με άγχος. Με άξονα τους Ουσέρο, Ναβάρο και Ντε Μπλάσις, προσπαθούσαν να βρουν διόδους στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Καλλονής και τελικά βρήκαν τη λύση σχεδόν από τον πουθενά με τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις.
Ο 25χρονος κοντορεβιθούλης μέσος από την Αργεντινή, δεν άφησε τη φάση μετά το γλίστρημα του Χουάνμα στο 69' (κακώς οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι), και με δεξί πλασέ νίκησε τον εξαιρετικό Γιάννη Σιδεράκη, κάνοντας το 1-0 και λύνοντας το σταυρόλεξο.
Ο Εμανουέλ Περόνε βρέθηκε αντιμέτωπος της πρώην του ομάδας από το 75 και μετά, με την ελπίδα να δώσει επιθετική βοήθεια στην Καλλονή, αλλά οι φιλοξενούμενοι με μακρινές μπαλιές δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και στο 91', όπως και στη νίκη με το ίδιο σκορ επί του Απόλλωνα, χτύπησαν ξανά και με τον Καράσκο, τελείωσαν το ματς, 2-0.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκο), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Ντελγκάδο, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Άλβες, Φαρία (30' Γκάσιτς), Γκόμεζ Λόπεζ (79' Σιλιγαρδάκης), Μανούσος (75'Περόνε), Λεοζίνιο, Καζάκης.

Αμβρόσιος: Τους πήρε ο κατήφορος. Παύσατε πυρ

Mitropolitis-Kalavryton-Amvrosios
Πηγή: romfea.gr
Την έντονη διαμαρτυρία του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέφρασε μέσα από το προσωπικό του blog, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
Αυτά έγραψε πριν λίγο ο Σεβασμιώτατος:
Διακόπτουμε τη σιωπή μας προσωρινά, για να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας!  Προχθές, δηλ. στις 18 Σεπτεμβρίου ε.έ. στην Αμφιάλη του Πειραιώς δολοφονηθηκε  ο Παύλος Φύσσας, ο οποίος ανήκε στο χώρο της αριστεράς.
Προηγήθηκε λογομαχία μέ οπαδούς ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και -όπως λέγεται- κάποιος απ΄αυτούς τον μαχαίρωσε και τελικά τον εφόνευσε!
Το έγκλημα, λοιπόν, ο φόνος, η αφαίρεση της ζωής, όχι μόνο ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ δεν συγχωρείται, αλλά και οδηγεί σταθερά στην διάλυση του κοινωνικού ιστού!

Τζήμερος: Πιο επικίνδυνος από τη Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ

Thanos-TzimerosΜιλώντας στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με Δράση” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τον Σπύρο Μάλλη, ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θάνος Τζήμερος, επανέλαβε την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… περισσότερο επικίνδυνος από τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με τον Θάνο Τζήμερο, η επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, οι βλέψεις και οι στοχεύσεις της οποίας είναι απολύτως ορατές, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κινείται σε άλλα μονοπάτια.
“Η Χρυσή Αυγή είναι αναγνωρίσιμη. Ξέρουμε ότι θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους με λοστούς και μαχαίρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα, επειδή δεν έχει κανένα πρόγραμμα, και καμία αντίληψη της πραγματικότητας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Θάνου Τζίμερου.
Ο Θάνος Τζήμερος σχολίασε ότι μονάχα με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα, θα τεθεί στο περιθώριο η Χρυσή Αυγή.

υστερογραφα

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα ταμεία της Χρυσής Αυγής

Ilias-Kasidiaris-AstynomiaΈφοδο του ΣΔΟΕ στα ταμεία της Χρυσής Αυγής το αμέσως επόμενο διάστημα προαναγγέλλει η εφημερίδα Real News με ρεπορτάζ στην κυριακάτικη έκδοσή της.
Σύμφωνα με τη ναυαρχίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα ξεκινήσει εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της εθνικιστικής οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί η διαδρομή του χρήματος και οι πόροι της.
Η κινητοποίηση του ΣΔΟΕ έρχεται ως συνέχεια της πανστρατιάς που δείχνει αποφασισμένη να κηρύξει η κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής, μετά και τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.
Η πανστρατιά αφορά τη συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων, την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, καθώς και τη διεθνοποίηση του προβλήματος, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκίνημα "με το δεξί" θέλει η Κόρινθος

Θέλει το θετικό ξεκίνημα η Κόρινθος 
Τον Άρη Αιτωλικού αντιμετωπίζει την  Κυριακή η Κόρινθος στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και φυσικά μοναδικό αποτέλεσμα είναι η νίκη, ώστε να μπει με το δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Μάρκο Μπούκη, ο οποίος «κουβαλά» δύο αγωνιστικές από την περασμένη περίοδο όπου και αγωνιζόταν στον Πέλοπα Κιάτου, αλλά κανονικά στη διάθεσή του θα είναι οι Γκεοργκίεφ και Ντραγκόλοφ, των οποίων τα δελτία πλέον είναι πανέτοιμα, όπως και ο Ανδρέας Αρχοντάκης, αν και στην προπόνηση της Πέμπτης είχε έναν μικροτραυματισμό.
Από εκεί και έπειτα, οι άνθρωποι του συλλόγου, περιμένουν και τους φιλάθλους της Κορίνθου να δώσουν το παρόν, ώστε να στηριχθεί η φετινή προσπάθεια που γίνεται.

Το πρόγραμμα στον 4ος όμιλο.

Κυριακή (22/9)
Κόρινθος – Αρης Αιτωλικού (16.30)
Καλαμάτα – ΠΑΟ Βάρδας (16.30)
Παναργειακός – ΠΦΟ Πανόπουλου (16.30)
ΑΕ Ερμιονίδας – Εθνικός Σαγέικων (16.30)
Αχαϊκή – Ατρόμητος Λάππα (16.30)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Πανναυπλιακός (16.30)
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναρκαδικός (16.30)
ΑΕ Μεσολογγίου – Μεσσηνιακός (16.30)

Στους άλλους ομίλους 

Με την αναμέτρηση του Ερμή Ζωνιανών με τον Πανναξιακό για τον 6ο όμιλο ανοίγει σήμερα  Σάββατο (21/9) η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ενώ η ΑΕΚ αγωνίζεται την Κυριακή (22/9) στην Φυλή με αντίπαλο τον Μανδραϊκό. Ο πρόεδρος του Μανδραϊκού Σταύρος Κανάκης δήλωσε ότι κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν θα μεταδόσει τον αγώνα Μανδραϊκός - ΑΕΚ, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "GOAL" "Οι οικονομικές μας απαιτήσεις από τα δύο κανάλια ήταν 15.000 ευρώ. Κανένα, όμως, δεν έχει ενεργήσει για να μεταδόσει το ματς και δεν θέλει να δώσει αυτά τα χρήματα. Το θέλανε τσάμπα. Μέχρι και να τους πληρώναμε!".
 Ο Πανσερραϊκός στον 1ο όμιλο,αντιμετωπίζει τον Νέστο Χρυσούπολης
 Δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Τηλυκράτης Λευκάδας-Δόξα Κρανούλας για τον 2ο όμιλο, καθώς ο Τηλυκράτης έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΛ υποδέχεται την Πρέβεζα στο Στάδιο Αλκαζάρ.


Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Ασπασία, που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της στο Άργος

Τη δική της μάχη εξακολουθεί να δίνει στην Εντατική του ΚΑΤ, η 17χρονη Ασπασία, που τον περασμένο Αύγουστο πυροβολήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στο Άργος.

Η ιστορία της Ασπασίας συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς έπεσε θύμα του ίδιου της του πατέρα, ο οποίος θέλοντας να εκδικηθεί τη μητέρα της και πρώην σύζυγό του, έστρεψε το όπλο του στη 17χρονη κόρη τους, τραυματίζοντας τη σοβαρά, ενώ στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.
Η 17χρονη δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του ΚΑΤ ενώ στο πλευρό της βρίσκεται συνεχώς η μητέρα και η θεία της.
Τα πρώτα χαμόγελα στο πρόσωπο της τραγικής μητέρας εμφανίστηκαν λίγες ημέρες πριν, όταν σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η μικρή μισάνοιξε τα μάτια της και αντέδρασε στο χάδι της μαμάς της.
Οι συγγενείς των άλλων ασθενών στέκονται στο πλευρό της μητέρας της Ασπασίας και προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο για να αντέξει αυτόν τον Γολγοθά.

Τι φοβούνται οι γιατροί

Η Ασπασία εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά, αν και κάθε μέρα οι γιατροί της αφαιρούν για λίγο τον αναπνευστήρα ώστε να συνηθίζει.
Αυτό που φοβούνται ωστόσο, είναι τα ανθεκτικά μικρόβια της Εντατικής, γι΄αυτό στόχος τους είναι να τη βγάλουν όσο το δυνατόν συντομότερο από εκεί.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αφαιρέσει τις σφαίρες που έχει η κοπέλα στο μάγουλο και το δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο, ενώ το οίδημα στον εγκέφαλο δεν έχει υποχωρήσει όπως έδειξε η αξονική.
Η μικρή ωστόσο αντέχει και όλοι εύχονται να βγει νικήτρια από τη δύσκολη αυτή μάχη...

newsit.gt

Χτυπούσαν πέναλτι με το κεφάλι Πακιστανού - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής

Χτυπούσαν πέναλτι με το κεφάλι ΠακιστανούΗ μαρτυρία του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής Νίκαιας σόκαρε την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι αποκαλύψεις της δράσης των ταγμάτων εφόδου, της ιεραρχικής δομής και της λειτουργίας τους με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένα στοιχεία έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η συνέντευξη-ποταμός «πρωταγωνίστησε» στα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη...

 Το κλίμα εκφοβισμού και τα "γυμνάσια" μίσους στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη για να στρατολογηθούν περιγράφει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Όπως λέει, όταν τα νεοφώτιστα μέλη δρουν με "επιτυχία", επιβραβεύονται και ο "ηρωισμός" τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.

Περιγράφοντας σκηνές απο Κου Κλουξ Κλαν το πρώην μέλος περιγράφει: "ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση".

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές δεν έχουν τέλος: "Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι". Προσθέτει πως "για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς"...
 Διαβάστε περισσότερα στο www.ethnos.gr

Ο αήττητος Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Καλλονή


Ο Μαούριτσιο Καράσκο αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Χερόνιμο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης του Αστέρα 
Ο αήττητος Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Καλλονή(16:00, NS2, Sentra 103.3), η οποία προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες. Οι Αρκάδες θέλουν να της βάλουν... φρένο και να την πιάσουν στη 2η θέση.

Από την άλλη πλευρά, και η ομάδα της Λέσβου θα κυνηγήσει το διπλό, όχι μόνο για να δείξει πως δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά και για να βρεθεί έστω για μία ημέρα στην κορυφή, πιάνοντας τον Ολυμπιακό, ο οποίος φιγουράρει στην πρώτη θέση και παίζει την Κυριακή με τον Παναιτωλικό.
Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του χρειάζονται τη νίκη ηρεμίας, καθώς οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες και η πίεση μεγαλύτερη σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υποτιμήσουν την ΑΕΛΚ, βλέποντας την ξέφρενη πορεία της και γνωρίζοντας πλέον πως έχει προσαρμοστεί στην ξενιτιά και δεν... ψαρώνει εκτός έδρας.
Τα βλέμματα, πάντως, θα είναι στραμμένα στον Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του με το πέρασμά του από τον Αστέρα τα προηγούμενα δύο χρόνια (20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κόσμου. Ως αντίπαλος επιστρέφει και ο Μαρσέλο ο οποίος είχε αγωνιστεί για έξι μήνες στην ομάδα της Τρίπολης, δίχως όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Αστέρας (4-2-3-1) (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκοΐαν, Ζησόπουλος, Πιπίνης, Κοντοές, Ουσέρο, Ναβάρο, Γκρατσίνι, Ντε Μπλάσις, Καράσκο
Καλλονή (4-2-3-1) (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Μανούσος, Λεοζίνιο, Χουάνλου, Καζάκης

«ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ» ΕΠΑΡΧΙΑ! ΟΙ 14 ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ "ΘΡΥΛΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

Πάει για την 15η σερί νίκη στην επαρχία!Για το πέντε στα πέντε παίζει αύριο ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο θέλοντας να παγιώσει την κυριαρχία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πάντως ταυτόχρονα κυνηγάει να διευρύνει ένα ακόμη εντυπωσιακό ρεκόρ καθώς οι πρωταθλητές μετρούν ήδη ούτε λίγο ούτε πολύ 14 συνεχόμενες νίκες στην επαρχία!
 Στις 22 Ιανουαρίου 2012 ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη και έκτοτε όχι απλά δεν ξανάνιωσε το ίδιο συναίσθημα παίζοντας στην επαρχία αλλά μετράει μόνο νίκες!
 Στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν το «χρυσό» 15άρι έχοντας μάλιστα έως τώρα κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 12 από 14 τελευταία ματς στην επαρχία με συνολικά τέρματα 32-2!
Ενας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στα διπλά του στην επαρχία είναι ο Κώστας Μήτρογλου, καθώς από πέρσι που επέστρεψε στην ομάδα στις 10 σερί νίκες που μετράει ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 7 γκολ στο σύνολο των 22 γκολ που έχουν βάλει οι Πειραιώτες.
Η συγκομιδή βαθμών στην επαρχία, ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα όπου υπάρχει μεγάλη εκπροσώπηση, αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο κίνητρο καθώς αυτά τα ματς είναι που καθορίζουν την πορεία της ομάδας και οδηγούν σε μεγάλο βαθμό προς το πρωτάθλημα. Οπως την πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε επί Μαρινάκη όπου ο Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο στα ματς της επαρχίας με νίκες που έκαναν τη διαφορά και οδήγησαν στον τίτλο.
ΟΙ 14 ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
4.3.2012 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2
1.4.2012 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1
18.4.2012 ΠΑΣ-Ολυμπιακός 0-4
26.8.2012 Βέροια-Ολυμπιακός 1-2
15.9.2012 ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-2
12.1.2013 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1
27.1.2013 Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1
9.2.2013 Αστέρας-Ολυμπιακός 0-1
17.2.2013 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2
2.3.2013 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-4
17.3.2013 Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-1
7.4.2013 Πλατανιάς-Ολυμπιακός 0-4
19.8.2013 Καλλονή-Ολυμπιακός* 0-1
1.9.2013 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5

Ο Ολυμπιακός στο κυνήγι του σερί με Σαβιόλα-Μήτρογλου για το 15άρι! - Η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

Saviola-Mitroglou

Ο  Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό . Την 15η σερί νίκη του στην επαρχία ψάχνει ο πρωτοπόρος και αήττητος πρωταθλητής Ολυμπιακός στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό,το βράδυ της Κυριακής (22 Σεπτεμβρίου, 20.30) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τον Μίτσελ να ετοιμάζει τους ερυθρόλευκους με Σαβιόλα-Μήτρογλου επιθετικό δίδυμο και 4-4-2.

Τρεις ώρες κράτησε η ανάκριση Ρουπακιά

Giorgos-RoupakiasΕνώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκε το πρωί ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Aντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν από νωρίς το πρωί αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας,
Η μεταφορά του δράστη, που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τη ΓΑΔΑ όπου και βρισκόταν υπό κράτηση, και σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή θα επικαλεστεί ότι βρισκόταν σε άμυνα, όταν διέπραξε το φονικό.
Η ανάκριση του Γιώργου Ρουπακιά κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, από τις 09.00 μέχρι τις 12.00.
Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

Απαγόρευση για τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή και νέα αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια

nikaiaxa
Απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας και με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση- εκδήλωση, που σχετίζεται με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Η απαγόρευση ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Σημειώνεται ότι αύριο Σάββατο 21/09 στις 11 το πρωί, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της έχει προγραμματίσει ανοιχτή διανομή τροφίμων και ρουχισμού στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
Μία ώρα νωρίτερα ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» προειδοποιούν τα συνδικάτα και αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή όπως πήρε απάντηση στη συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει και ακύρωσε την Πέμπτη κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, έτσι και τώρα. «Διοργανώνουν διανομή τροφίμων με τις πλάτες των εφοπλιστών για να δημιουργήσουν ανοχή για τη δολοφονική τους δράση» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού,η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών,η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ,η Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών,το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά,το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας.

Βρισιές & παραλίγο ξύλο στο συνέδριο της ΕΝΠΕ για την αποχώρηση Μιχελάκη

Με εκατέρωθεν βρισιές που λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε συμπλοκές έληξαν οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της ΕΝΠΕ το βράδυ της Παρασκευής. Αφορμή, η πρωινή αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη  και το ψήφισμα καταδίκης τριών περιφερειακών συμβούλων  (Δημήτρης Βαρελάς -Π.Σ. Αττικής με τη ΔΗΜΑΡ, Κώστας Διάκος – Π.Σ. Αττικής με τους Οικολόγους και Χρήστος Σταυρόπουλος Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας με τους Οικολόγους) που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή: «Προπηλάκισαν τον υπουργό κι εκείνος αποχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δακής και επιτέθηκε σε όσους υπέγραψαν το κείμενο αλλά και σε όσους είχαν επιτεθεί προηγουμένως στον κ. Μιχελάκη, «φωτογραφίζοντας» το ΚΚΕ

ΕΝΠΕ: Αλλαγή του εκλογικού νόμου από τις μεθεπόμενες εκλογές

enpe
Την ισχύ ενός νέου εκλογικού συστήματος από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα δύο τρία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι αιρετοί του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά το σημερινό έκτακτο συνέδριό τους για τα Οικονομικά των Περιφερειών.

Τέλος στο φασισμό τώρα!

Why this is important

 Σαμαρά: Τέλος στο φασισμό τώρα!

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Την περασμένη Τέταρτη, ο μουσικός και συμπολίτης μας Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από νεοναζί, μέλος της Χρυσής Αυγής. Για χρόνια τώρα, χρυσαυγίτες διαπράττουν απερίγραπτα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, πολιτικών ή πολιτών που απλά διαφωνούν με τις φασιστικές τους απόψεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε.

Art 4 more από το μέλλον....Αφιερωμένο στην εικονική αφηγηματικότητα

To Art 4 More της ΈΔΡΑΣ έγινε πλέον θεσμός και σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα στο χώρο Βρυσάκι στο Μονησταράκι το 7ο κατά σειρά. Μάλιστα το φετινό Art 4 More θα είναι αφιερωμένο στην εικονική αφηγηματικότητα.
Οι νέοι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος σε αυτό θα καταπλήξουν με τα έργα τους όσους επισκεφτούν το Βρυσάκι αφου κάποιοι θα ξεπεράσουν τα σύνορα της φαντασίας....Πάντα ανατρεπτικές οι εκθέσεις του Art 4 More αλλά αυτή την φορά εμπνευστές και διοργανωτές ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Ας πάρουμε τις ενότητες της έκθεσης μια προς μια... 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Η ΣΠΙΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΙΚΗΣ


Ο μάχιμος αποστρατευμένος Μίκης και η Σπίθα της Ιστορίας

Ήρθε η στιγμή που αναπόφευκτα θα συνέβαινε, εμείς, οι Σπίθες (μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών), τέκνα πνευματικά του Μίκη Θεοδωράκη να απογαλακτιστούμε από τη γονεϊκή αγκαλιά.
Η Σπίθα ενηλικιώθηκε απότομα με την απόφαση του Μίκη για αποστράτευση, μια απόφαση που φυσικά την αποδεχόμαστε αλλά και δεν την πιστεύουμε. Με την έννοια ότι τα ιδανικά της Σπίθας και ο καημός του Μίκη για την ποθητή Εθνική Ανεξαρτησία θα τον έχουν σε συνεχή εγρήγορση παρά τη δίκαιη και κατανοητή απογοήτευσή του.

Εμείς οι Σπίθες –γιατί πιστεύω ότι εκφράζω εν πολλοίς τη γενική πεποίθηση που επικρατεί αυτή την ώρα στα μέλη της Κίνησης- θα συνεχίσουμε. Θα πιάσουμε γερά το νήμα από εκεί που μας το παρέδωσε και θα παλέψουμε όπως παλεύαμε μέχρι τώρα. Με χίλιες δυο δυσκολίες, διαφωνίες, παγίδες, πισώπλατα χτυπήματα. Θα προσπαθήσουμε να συμπορευτούμε στο μέτρο του δυνατού, θα ανοίξουμε νέους δρόμους…
Ο σπόρος μπήκε βαθειά, πολύ βαθειά στο χώμα. Για να φυτρώσει γερό, δυνατό δέντρο, ν’ αντέξει τους αέρηδες των καιρών που επελαύνουν.
«Πίστεψα με πάθος ότι είναι δυνατή επί τέλους η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας» γράφει ο Μίκης. Αυτό το πάθος, μας το μετάγγισε και τώρα κυλάει στις φλέβες μας σαν πυρετός .
Δεν υπάρχει τέλος για τη Σπίθα. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Ιδιαίτερα όταν δίπλα σου νιώθεις το σίγουρο χέρι του ηγέτη να σε καθοδηγεί. Οι χάρτες απλώθηκαν, η πυξίδα δόθηκε, η αρχή του δρόμου χαράχτηκε από εκείνον. Σε μας τυχαίνει ο κλήρος να χαράξουμε τον υπόλοιπο, να ανοίξουμε πλατειές λεωφόρους προς την πολυπόθητη Εθνική Ανεξαρτησία. Ο αγώνας δεν σταματάει τώρα. Όπως δεν σταμάτησε και σε άλλους, άγριους καιρούς.

Γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης: …όταν ο Λαός φορτώνεται με ιστορικές ευθύνες και κατά κάποιον τρόπο είναι «άγραφο χαρτί», περιμένει ένα χέρι να γράψει επάνω μια λέξη. Στα 1821 η λέξη ήταν «Ελευθερία». Στα 1843, «Σύνταγμα». Στα 1912 «Εδαφική ολοκλήρωση». Στα 1940 «Αντίσταση». Στα 1973 «Δημοκρατία». Στα 2012 (ακόμα και σήμερα) η λέξη που περιμένει είναι «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»…

Στοίχημα δυνατό και δύσκολο…

Ιωάννα Κολοβού-jkolovou@gmail.com
μια απλή Σπιθίστρια

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

 
Δεν πρόλαβαν να περάσουν 3 μέρες από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη σε διατεταγμένη υπηρεσία, και ο πυρήνας Κορίνθου της ναζιστικής οργάνωσης καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 21/9 στις 8μμ στα γραφεία της στο κέντρο της πόλης, με τίτλο "Η Χρυσή Αυγή δεν πτοείται"!

Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καλεί τους πολίτες της Κορίνθου που πιστεύουν στην ελευθερία και την ισότητα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος στην παράνοια του φασισμού. Όλοι ξανά στην πλατεία περιβολάκια σήμερα στις 6:30μμ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ-ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 dreamsareimmortal@hotmail.com

Λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος της "βλέπει" Χρυσή Αυγή - Καταφεύγει σε μηνήσεις

 Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε  το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων τονίζει: 
"ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ: Κανένα ΜΜΕ δεν δίνει βήμα σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει η Χρυσή Αυγή κατά καναλιών, εφημερίδων και πολιτικών προσώπων που μας συκοφαντούν και υποκινούν πράξεις βίας κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος

Ένας άθλιος χείμμαρος από λάσπη και συκοφαντίες έχει ξεχυθεί αυτή την στιγμή σε όλα τα κανάλια της διαπλοκής και το διαδίκτυο. Σε ιστοσελίδες διαβάζουμε ότι... "3 βουλευτές μας διέφυγαν στο εξωτερικό"! Πριν λίγο ακούσαμε στον Alpha ότι... "πουλάμε ρούχα σε πακιστανούς και παίρνουμε ποσοστά!". Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Κασιδιάρης είχε ζητήσει από το πρωί να παραστεί στο δελτίο ειδήσεων του συγκεκριμένου σταθμού για να απαντήσει στις συκοφαντίες, αλλά οι ιθύνοντες αρνήθηκαν. Μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν χωρίς κανένα δικαίωμα αντιλόγου. Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης είχε προσκληθεί επίσης σε δύο πολιτικές εκπομπές σταθμών τοπικής εμβέλειας για απόψε, αλλά και οι δύο προσκλήσεις ακυρώθηκαν προ ολίγου. Αρνήθηκαν ακόμα και την τηλεφωνική παρέμβαση. Το σύστημα προσπάθει να μας κάνει να σιωπήσουμε για να προχωρήσει ανενόχλητο το σχέδιο της μαύρης προπαγάνδας και της τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών...