Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρόγραμμα του Αστέρα Δερβενιου και οι αντιπαλοί του

1   28/09/2013  16:00 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
2  05/10/2013  16:00 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 
3  12/10/2013 16:00  ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
4  19/10/2013 16:00 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
5  26/10/2013 16:00  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
6   02/11/2013 15:00 ΚΥΨΕΛΟΣ 
7  09/11/2013 15:00 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 
8  6/11/2013 15:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.
9  23/11/2013 15:00 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
10 30/11/2013 15:00  ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -
11 07/12/2013 15:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
12 14/12/2013 15:00 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -
13 21/12/2013 15:00 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -
14 04/01/2014 15:00 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
15 10/11/2013 15:00  ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Με πιό έντονα γράμματα αναφέρονται οι ομάδες πού ο Αστέρας κατά τον Α' γύρο του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει εκτός έδρας και τις οποίες στο Β' γύρο τις μάχεται στην έδρα του , στο " ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι.
Κατά το Α' γύρο ο Αστέρας 8 φορές αγωνίζεται εντός έδρας   και 7 εκτός.
Το πρωτάθλημα γιά τον Αστέρα αρχίζει με ντέρμπι ( Ηρακλή Ξυλοκάστρου, εντός) και τελειώνει επίσης με ντέρμπι (Α.Ο. Λουτράκι, εντός),

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΥΧΤΑΝΕ

SAM-TSIPRAS

Δεν έχουν καν συμπληρωθεί 24 ώρες από την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής και η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταφέρει να ανεβάσουν τόσο πολύ τους τόνους, που το κόμμα  που θρέφει τους δολοφόνους μένει ξανά στο περιθώριο της συζήτησης.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ ο δήμαρχος Γορτυνίας Γ. Γιαννόπουλος


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ έχει παραπεμφθεί ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, για μία υπόθεση παράνομης κίνησης και μη απόσυρσης οχημάτων του δήμου, ύστερα από έκθεση των επιθεωρητών - ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο πρώην δήμαρχος Κοντοβάζαινας, Ηλίας Αποσκίτης.
Η υπόθεση αυτή κινήθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε στον γενικό γραματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με σειρά καταγγελιών για το δήμαρχο Γορτυνίας,  ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Κοντοβάζαινας, Ηλίας Αποσκίτης, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος, για τις καταγγελίες που είχε κάνει με την αναφορά του, γίνεται προκαταρκτική εξέταση με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, στον οποίο την είχε κοινοποιήσει.

Στο μεταξύ, ο κ. Αποσκίτης σημειώνει ότι για την υπόθεση απόσυρσης - κίνησης των οχημάτων του δήμου, είχε γίνει και άλλη καταγγελία από ιδιώτη, τον Νοέμβριο του 2011, σε πολλές υπηρεσίες.
Επίσης, προσθέτει ότι παρόλο που ζητήθηκαν από το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Τρίπολης, κατ' επανάληψη, οι απόψεις του για αυτές τις καταγγελίες, ο Δήμος Γορτυνίας δεν απάντησε.

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Καμμένος μετά τον ξυλοδαρμό του στο Κερατσίνι - ΒΙΝΤΕΟ


Άγνωστοι επιτέθηκαν στον Πάνο Καμμένο την ώρα που έφτασε στην συγκέντρωση στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα να ανοίξει η μύτη του, ενώ επιτέθηκαν και στους άντρες της προσωπικής του φρουράς.
Δύο τετράγωνα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έφτασε ο Πάνος Καμμένος με το αυτοκίνητό του με τους δυο άνδρες της προσωπικής του φρουράς.

Μόλις τον αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές, άρχισαν να του φωνάζουν “φασίστες, κουφάλες πολιτικοί, πουλημένα τομάρια, μαλ...ες” και μέρος του πλήθους κινήθηκε προς την πλευρά του. Κάποιοι εξ αυτών του έριξαν κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του άνοίξουν τη μύτη.

Οι άλλοι άνδρες της προσωπικής του φρουράς έφυγαν με το αυτοκίνητο, στο οποίο νωρίτερα οι διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα με αποτέλεσμα να του σπάσουν το τζάμι.

Έπεσαν να τον προστατέψουν οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς, αλλά δέχτηκαν χτυπήματα διαδηλωτών. Εκείνη την ώρα, εμφανίστηκε άλλο ένα μέλος της προσωπικής του φρουράς με μηχανή, με την οποία φυγαδεύτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 Σε δηλώσεις προτίθεται να προβεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο στο οποίο πραγματοποιεί εξετάσεις, αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Καμμένος ο οποίος επικοινώνησε πριν από λίγο με στενό συνεργάτη του, φέρεται να προτίθεται να καταγγείλει ονομαστικά αυτούς που του επιτέθηκαν τους οποίους «γνωρίζει μόνο ο ίδιος» όπως είπε στο συνεργάτη του.

Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, δεν έδειξε τίποτα, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιήσει και άλλες εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.


Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου καταδικάζει την επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου. "Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Καλούμε τους πάντες να θέσουμε τέλος στην καλλιέργεια κλίματος έντασης και να περιφρουρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας", δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

"Η επίθεση στον κ. Καμμένο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της επίθεσης αυτής από όσους αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων θα πέσει στο κενό", τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

newsit.gr

Φωτιά στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών

fotiafthiotida

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Λαμπίρι Αχαΐας, κοντά στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, ανάμεσα σε Πάτρα και Αίγιο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν περισσότερα από 15 οχήματα της Πυροσβεστικής, με περίπου 40 άνδρες. Επίσης στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνελήφθη ο υπεύθυνος της τοπικής της Χ.Α. στον Πειραιά

xrysi-avgi-sxrΓια παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά.

Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Βράδυ… οργής και επεισοδίων στο Κερατσίνι – 4 τραυματίες και 70 προσαγωγές ο… πρώτος απολογισμός

Keratsini-epeisodia
(Photo Eurokinissi)
Η επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρίσκει το Κερατσίνι σε εμπόλεμη κατάσταση. Το απόγευμα, η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή, συνοδεύτηκε από ένταση και σοβαρά επεισόδια.
Πέρα από την επίθεση και τον προπηλακισμό του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, υπήρξαν… οδομαχίες και επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες της Αστυνομίας, ενώ μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κερατσινίου.
Σε πολλούς κάδους της περιοχής μπήκαν φωτιές, ενώ η Αστυνομία “απάντησε” με τη χρήση δακρυγόνων.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν υπήρξαν 4 τραυματίες, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 70 προσαγωγές.

Προεδρία της Δημοκρατίας: Να μην αφήσουμε ανοικτούς δρόμους στον φασισμό

papoulias
Ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τονίζοντας πως  απαιτείται «άμεση ανάληψη ευθυνών» και τονίζοντας την αναγκαιότητα «πολιτικής αποφασιστικότητας» στην «καταπολέμηση ενός «αποκρουστικού φαινομένου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:
«Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφραστεί με λέξεις.
Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται η ανάληψη ευθυνών – και άμεση.
Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική ανευθυνότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται.
Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.
Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα».

Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

epeisodiathess
Επεισόδια σημειώθηκαν  στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Ειδικότερα, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Τότε, νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.
Επεισόδια ξέσπασαν επίσης  και στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος  την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.
Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν.
Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.

Για πρώτη φορά στα χέρια γυναίκας το "Time"

Nancy-Gibbs
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το περιοδικό “Time” περνάει στα χέρια μιας γυναίκας, καθώς η Nancy Gibbs ανέλαβε τα ηνία της διεύθυνσης, διαδεχόμενη τον Rick Stengel.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν περίπου αναμενόμενη, ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί και δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, μέχρι και την τελευταία στιγμή ωστόσο όλοι περίμεναν να δουν στην πράξη την ιστορική μετάβαση.
Ο Rick Stengel αποχώρησε από το περιοδικό “Time”, προκειμένου να αναλάβει θέση στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, σε ρόλο υπευθύνου για τη δημόσια διπλωματία και τις δημόσιες σχέσεις.

υστερογραφα

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας - Δε δήλωσε συμμετοχή η Κλένια, στη θέση της η Αναγ. Κιάτου



Καθυστερήσαμε αρκετά για την έναρξη των πρωταθλημάτων της Κορινθίας, αλλά τελικά σήμερα έγινε η κλήρωση. Και φέτος συμμετέχουν 16 ομάδες, θα υποβιβαστούν 2, ενώ από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν τελικά ο πρωταθλητής θα κερδίσει την άνοδο για τη Γ’ Εθνική, ενώ και η πορεία της Κορίνθου θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Η ομάδα της Κλένιας, μετά από 3 χρόνια στην Α1 και κυρίως τα δύο τελευταία, που πάλεψε για την κατάκτηση του τίτλου, δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή, καθώς τα οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι ήταν τεράστια.

Αντίθετα, ο Σαρωνικός Γαλατακίου αποφάσισε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους του συλλόγου να τονίζουν ότι θα δώσουν κυρίως ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά, για να μην διαλύσει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η συμμετοχή του Πέλοπα Κιάτου, ο οποίος δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω οικονομικών προβλημάτων στη Γ’ Εθνική, ενώ ο Αετός Κρυονερίου, αν και κέρδισε την άνοδο πέρσι, δεν θα αγωνιστεί στην Α1, καθώς αποφασίστηκε να αγωνιστεί στην Α2.

Τέλος, η ομάδα που κερδίζει τη συμμετοχή της στην Α1, λόγω των πολλών ανακατατάξεων και κυρίως λόγω της αποχώρησης της Κλένιας, είναι η Αναγέννηση Κιάτου, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση στο περασμένο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή και έδωσαν το παρόν στην κλήρωση, που έγινε απόψεστα γραφεία της ΕΠΣΚ.

Άγιου Θεόδωροι, Αναγέννηση Κιάτου, ΑΟ Λουτράκι, ΑΟ Σπαθοβουνίου ,Αστέρας Δερβενίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Θύελλα Πετρίου, Κύψελος, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Πανκαμαριακός, Παννεμεατικός, Πανσολυγειακός, Πέλοπας Κιάτου, Σαρωνικός Γαλατακίου
 Αναλυτικά το πρόγραμμα
1η Αγωνιστική (28/9/2013)

Ο «αγώνας» θα…συνεχιστεί

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ σε καθεστώς ατιμωρησίας. Κάτι άκουσαν για «Πολυτεχνεία» και δοξασμένους, για «Εδώ Πολυτεχνείο» και βολεμένους. Μια δυο, λοιπόν, και στον «αγώνα»! Πάμε για κατάληψη και έπονται τα αιτήματα. Ξενυχτάμε στο σχολείο με χαρτάκι, τσιγαράκι και ταβλάκι κι «ανεβαίνουμε» στης συμμαθήτριας τα μάτια (αν κι αυτή δεν είναι δίπλα μας ως…αγωνίστρια).

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το νοιάστηκε να πειθαρχήσουν τα παιδιά. Ούτε σε σχολικούς κανόνες (στα χαρτιά), ούτε από κοινωνική ευαισθησία για υπακοή στους νόμους. Και, βέβαια, η Πολιτεία «κινείται» στην ψηφοθηρική ρότα των ανθρώπων της, που ζουν και αναπνέουν για της εξουσίας την ηδονή.

ΚΙ αν είδες τη μαθήτρια στην τάξη με ρουζ, μες και αρώματα, αν άκουσες τον μαθητή με τη βρισιά κι όλους μαζί να κολυμπούν στη «μόρφωση» των αποστηθισμένων, μη σου φανεί πως το «σύστημα» είναι εκτός ελέγχου. Το αντίθετο! Είναι επιμελώς συντηρημένη μηχανή, που βγάζει πολίτες και πολιτικούς, βγάζει και καταληψίες-αγωνιστές.

ΟΙ καθηγητές απεργούν. Για τα δίκια τους, απέναντι σε μιαν αναξιόπιστη Πολιτεία που διαβεβαιώνει και υπόσχεται, αλλά το δράμα της είναι πως δεν την πιστεύουν. Δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα, δεν προδικάζουμε την εξέλιξη. Ωστόσο, είμαστε σίγουροι πως την παραπάνω «προκατασκευασμένη», ώριμη και σφριγηλή μαθητική «ύλη» θα την…εκμεταλλευθούν. ΟΛΜΕ και κόμματα. Η μεν μη δυσαρεστηθούν οι βολεμένοι του κλάδου των μαθητεμπόρων (παράνομα ιδιαίτερα) και των 99% «επαπειλούμενων», τα δε μη δεν πέσει το κάστρο. Λες και είναι ηδονικό να κυβερνάς, σήμερα, όπως ήταν κάποτε.

ΑΥΡΙΟ λήγει η απεργία των καθηγητών με τα «προληπτικά» αιτήματα, αλλά «ο αγώνας συνεχίζεται». Με τον μαθητόκοσμο στα παρατημένα μετερίζια των μεγάλων και στη σκοπιά, μην εισβάλει η μόρφωση απ’ τις πόρτες, μη τρυπώσει η πειθαρχία απ’ το παράθυρο.

ΑΛΛΟΥ (σε χώρες πειθαρχημένων που μας…δανείζουν), είναι αδιανόητη η κατάληψη. Αν συμβεί, τους παίρνει σηκωτούς η αστυνομία, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδεών και αιτημάτων.

ΣΤΟΝ «αγώνα», λοιπόν, αλλά η ζημιά έγινε. Κοινωνία απείθαρχων, με…διαπαιδαγώγηση «εξ απαλών ονύχων» τους.

Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης
Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη χώρα.Απλά έως τώρα παρακολουθούσαμε μη δημοκρατικές πράξεις και τραμπουκισμούς από το αριστερό άκρο. Από χθές πλέον μπήκε επίσημα στο παιχνίδι και το άλλο άκρο, το δεξιό. Αυτή τη φορά δυστυχώς με 'φονικό'. Αυτή η κατάσταση μη περιμένετε να βελτιωθεί δεδομένου πλέον πως ο διχασμός έχει διαποτίσει σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως τα πιό χαμηλά εισοδηματικά.
Η λύση είναι 'οικονομική' και δυστυχώς για αυτό απαιτούνται γενναίες 'πολιτικές αποφάσεις'.Απαιτείται επειγόντως μια νηφάλια κεντρώα δημοκρατική πολιτική δύναμη με σώφρονα νέα 'πολιτικά' πρόσωπα, η οποία με όραμα και στρατηγική θα δώσει διέξοδο στο τόπο.
 Όσο η ανέχεια, η φτώχεια , η ανεργία και η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα και διαπερνούν το πετσί της κοινωνίας, ως καταστάσεις που δεν επιδέχονται βελτίωση, τα αηδιαστικά αυτά φαινόμενα θα εντείνονται έως του σημείου ενός νέου 'Εθνικού Διχασμού',οδηγώντας τη χώρα και όλους εμάς στη περιθωριοποίηση και την αυτοκαταστροφή.
Οι προαιώνιες αμαρτίες της φυλής στη χειρότερη έκφανσή τους στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
 
 logia-starata.blogspot.gr

Πέτρος Τατούλης : Εδώ και τώρα απονομομοποίηση της Χρυσής Αυγής - Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα.



Την απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής θέτει ως άμεση αναγκαιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση κινείται στο πλαίσιο του επικοινωνισμού και των προσωπικών πολιτικών στρατηγικών, εξαιτίας των οποίων η χώρα θα χάσει ακόμη μια ιστορική ευκαιρία να μην βυθιστεί στο χάος. «Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης έκανε την κάτωθι δήλωση: 

Το ΚΚΕ γιά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ



Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.



ΑΘΗΝΑ 18/9/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

H Χρυσή Αυγή καταδικάζει και διαψεύδει

Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου

"Η Χρυσή Αυγή  απερίφραστα την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και διαψεύδει κάθε εμπλοκή του κόμματος. Όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, δίνοντας πολιτικό χαρακτήρα σε ένα τραγικό συμβάν".

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Στημένη... εκτέλεση για τον Ολυμπιακό Γερή “σφαλιάρα” από την Παρί, στην πρεμιέρα του Ch. League

osfp
Μπορεί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός να ρίχνει 4άρες στο ρελαντί, αλλά το Champions League είναι εντελώς διαφορετικό και οι ερυθρόλευκοι το ένιωσαν καλά στο πετσί τους στην χθεσινή πρεμιέρα, όπου ηττήθηκαν 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ενα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με δύο δοκάρια και μια γκολάρα του Βάις δεν έφταναν στον Ολυμπιακό για να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, αφού η Παρί με 1 φάση πέτυχε γκολ αλλά ο Βάις ήταν... δαίμονας και έκανε μία απίστευτη ισοφάριση..
 Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα, θέλησαν να εκμεταλλευτούν την καυτή τους έδρα και με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτο του αγώνα είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, δυο με τον Βάις και μια με τον Φουστέρ. Ο Σλοβάκος τράνταξε στο 1' το οριζόντιο δοκάρι του Σίριγκου, ενώ στο 12' έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ. Το δεξί δοκάρι των Παριζιάνων βρήκε και το σουτ του Φουστέρ (15'), με τον Ολυμπιακό να είναι κυρίαρχος εντός αγωνιστικού χώρου.

Την ώρα όμως που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ξεσηκώσει για τα καλά τον κόσμο τους, οι παίκτες του Λοράν Μπλαν “χτύπησαν” κόντρα στη ροή του αγώνα και άνοιξαν το σκορ με τον Καβάνι (19'). Τα αμυντικά προβλήματα των Γάλλων συνεχίστηκαν, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από αυτή την εξέλιξη και αφού ο Μήτρογλου έχασε σημαντική ευκαιρία στο 22' ήρθε ο Βάις τρία λεπτά αργότερα για να φέρει το ματς στα ίσα με μια ΓΚΟΛΑΡΑ (χόρεψε τρεις αμυντικούς της Παρί).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στην συνέχεια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει το τέρμα που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ, αλλά το μόνο που κατάφεραν να χαρούν οι 33.000 οπαδοί του ήταν να δουν τον Ιμπραΐμοβιτς να μην μπορεί να κερδίσει τις μονομαχίες με τους Σιόβα και Σάμαρη.
Στο δεύτερο όμως οι Παριζιάνοι έκλεισαν στα καρέ τους τους Πειραιώτες που δέχθηκαν τρία πανομοιότυπα τέρματα από κόρνερ και κεφαλιές στην μικρή περιοχή, ενώ οι Γάλλοι έχασαν και πέναλτι.
Η Παρί μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Ρομπέρτο. Βάις, Μανιάτης και Μπονγκ δεν βρήκαν τους διαδρόμους που υπήρχαν στο πρώτο μέρος, ο Σάμαρης από... σούπερ μεταμορφώθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή στον χώρο του κέντρου και όλα αυτά επηρέασαν την εικόνα των Πειραιωτών, που εμφανίστηκαν... κουρασμένοι.

Η πίεση της Παρί αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και οι κεφαλιές του Τιάγκο (68', 73') έφεραν το σκορ στο 1-3. Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν στην συνέχεια εικόνα... διάλυσης, η Παρί είχε την σιγουριά του σκορ υπέρ της, ο Ρομπέρτο είπε “όχι” στον Ιμπραΐμοβιτς στο 82' σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά τα “στημένα” αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο πρόβλημα των Πειραιωτών, που με νέα κεφαλιά στο 86' δέχθηκαν και τέταρτο γκολ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60’ Κάμπελ), Βάις (84’ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Μήτρογλου.
Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (77’ Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46’ Λαβέτσι), Καβάνι (89’ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα επικράτησε εντός έδρας της Άντερλεχτ με 2-0.Στο Βέλγιο αγωνίζονται την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες.

Νομοθετική παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής

Nikos-Dendias
Τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση του… στριμώγματος της Χρυσής Αυγής προανήγγειλε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με τις δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι, στον απόηχο της τραγικής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό, και κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, εκείνων τουλάχιστον που περιλαμβάνονται στο δημοκρατικό τόξο, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, σε μια συστράτευση κατά τέτοιων φαινομένων, στο πυρήνα των οποίων βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.
Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, περί εγκληματικής οργάνωσης, με σαφή στόχευση τη διεύρυνσή του, ώστε να περιλαμβάνει και τις δράσεις της Χρυσής Αυγής.
“Καλώ όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και τους απλούς συμπολίτες μας να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα”, ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Δένδια.

ysterografa.gr

ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ

Λυπάμαι αφάνταστα για το θάνατο του 34χρονου μουσικού από το Κερατσίνι. Το παρακράτος , έκανε καλά τη δουλειά του. 

Την ώρα που οι απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός από ένα ευρύ πολιτικό και κομματικό φάσμα κατεβαίνει στους δρόμους για να αντισταθεί στη λαίλαπα των απολύσεων και την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, κάποια "σαΐνια", δίνουν βορά το σώμα ενός νέου ανθρώπου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματά της.

Για το παρακράτος, ο Killah P. ήταν απλά ένας αριθμός. Δεν έλαβε κανείς υπόψη του τα όνειρα, τους στόχους, την ανάγκη του για ευτυχία, για επιτυχία, για αγάπη.

Ετούτες τις δύσκολες ώρες, συνιστώ μόνο ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Μην παίξετε το παιχνίδι τους. Μην χωριστείτε σε ομάδες, κομματικές ή μη. Μην πολεμήσετε μεταξύ σας. Ας μην χυθεί άλλο αίμα αθώων.

Ο εχθρός είναι ένας: Οι διεθνείς και οι εγχώριοι τοκογλύφοι. Εκεί πρέπει να εστιαζόμαστε.

Θυμηθείτε μόνο το απόφθεγμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ και πορευθείτε ανάλογα:

"Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας".



Aντίνοος
 pan.koufakos@gmail.com

Η δολοφονία άλλαξε την ατζέντα Σαμαρά-Βενιζέλου

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Twitter@EmOikonomidis
Η (με πολιτικές αποχρώσεις) δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι ρίχνει από το πρωί βαριά τη σκιά της στην επικαιρότητα, και εκ των πραγμάτων διαφοροποιεί την ατζέντα της σημερινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οι δυο κυβερνητικοί εταίροι στη συμμαχία του Μεγάλου Συνασπισμού, θα συζητούσαν για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για την Ελλάδα στο περιθώριο των σημαντικών επαφών που είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προοπτική εξόδου από το Μνημόνιο και επιστροφής στις αγορές, καθώς και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας τους, με την επισημοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των δυο κομμάτων, και την επικαιροποίησή του ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόσθετο προβληματισμό για την προοπτική αλλαγής του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε το μπόνους των 50 εδρών που απολαμβάνει σήμερα το πρώτο κόμμα, να μοιραστεί και στον κυβερνητικό εταίρο του, με προφανή τη στρατηγική επιδίωξη να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο κομμάτων σε επίπεδο εξουσίας, και μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του, πολιτικά ενισχυμένος από τη στήριξη που του παρείχε στις Βρυξέλλες η θεσμική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκει να χαράξει έναν οδικό χάρτη τουλάχιστον ως το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας, τον Ιούνιο του 2014, που θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να αντέξει στη δημοσκοπική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ανοίξει τον βηματισμό της.
Εκ των πραγμάτων ωστόσο, μετά το τραγικό περιστατικό του Κερατσινίου, στον… πρόλογο της συνάντησης θα κυριαρχήσει το θέμα της έξαρσης της βίας και των άκρων, καθώς τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν σπεύσει εγκαίρως να προειδοποιήσουν την ελληνική κοινωνία για το μοιραίο μονοπάτι στο οποίο οδηγεί η ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
Μιλώντας παράλληλα για το ανεξέλεγκτο του αυτοπροσδιορισμού και των δυο άκρων, σε μια περίοδο κατά την οποία οι απώλειες τις οποίες μετράει η ελληνική κοινωνία λόγω του Μνημονίου, έχουν ραγίσει το γυαλί με την καθαρή σκέψη και την ψυχραιμία.

ysterografa.gr

ΔΗΜΑΡ: Κοινή αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ØÇÖÏÄÅËÔÉÏÕ ÅÐÉÊÑÁÔÅÉÁÓ ÔÇÓ ÄÇÌ.ÁÑ. (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από 45χρονο που ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως ομολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία.
«Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της «θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

ysterografa.gr

«Έφυγε» ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος

giannatos
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες βράδυ ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος.
Είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου. Είχε παίξει σε πολλές ταινίες και θεατρικά έργα.
Ορισμένοι από τους πιο γνωστοί ρόλοι του ήταν στο “Εξπρές του Μεσονυκτίου”, το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”, και την «Πολίτικη κουζίνα».

Η Αστυνομία “επικήρυξε” τη Χρυσή Αυγή

Xrysh-Aygh-grafeiaΜετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και την ομολογία του δράστη προς τις αστυνομικές αρχές περί πολιτικών κινήτρων πίσω από τη δράση του, καθώς και το ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, η Αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί επιχείρηση στα γραφεία της Οργάνωσης, στη Λεωφόρο Μεσογείων καθώς και στην οδό Δεληγιάννη.
ysterografa.gr

Αθανασίου: Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από τη Χ.Α.

athanasiou
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδίκασε εκ μέρους της κυβέρνησης τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
«Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, τη Χρυσή Αυγή. Οι πάντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη», τόνισε ο κ. Αθανασίου πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων.

ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

PASOK-Xarilaou-Trikoupi
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.
Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών.
Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών”.

Τι ζήτησε για τη Χρυσή Αυγή στο Twitter ο Κωνσταντινόπουλος

Odysseas-KonstantinopoulosΣτο πλαίσιο της συντονισμένης αντίδρασης του ΠΑΣΟΚ για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, έστειλε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.
“Ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση, θεσμικά”, σχολίασε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.

ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση της εγκληματικής δράσης της Χ.Α. η δολοφονία του Φύσσα

siriza_simaies_977824008“Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, στη χώρα μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς».
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό», ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν «είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση, από τα πιο επίσημα χείλη, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χρυσή Αυγή και χτυπά την δημοκρατία».
Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί «κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη )» και καταλήγει: «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό».

Κεδίκογλου: Η βία δεν θα περάσει

Simos-Kedikoglou
«Η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας», τονίζοντας ότι « Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους».
«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια της Χ.Α. στο Μελιγαλά

meligala1Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στον Μελιγαλά Μεσσηνίας από τη Χρυσή Αυγή.
Ο εισαγγελέας έστειλε χθες τη δικογραφία στην αστυνομία και ζητάει από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας να πραγματοποιήσει έρευνα στο οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην Πηγάδα, να λάβει καταθέσεις και να αναζητήσει τους πρωταίτιους, διερευνώντας αν τελέστηκαν αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα.
Παράλληλα ζητά να ερευνηθεί αν κάποιος επιθυμεί να ασκήσει ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.

Γυναικείο δίδυμο-φωτιά στο πλευρό του Πέτρου Κωστόπουλου

Athinais-Nega-Elisavet-Spanou
Η Αθηναϊς Νέγκα και η Ελισάβετ Σπανού θα είναι οι δυο γυναίκες που θα βρεθούν στο πλευρό του Πέτρου Κωστόπουλου, στο Πρωινό MEGA τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει το site enimerosi24.gr, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώθηκαν τα δοκιμαστικά, και η διεύθυνση του Μεγάλου Καναλιού κατέληξε στις συγκεκριμένες επιλογές.
Η δημοσιογράφος Αθηναϊς Νέγκα διακρίνεται για το διεισδυτικό χιούμορ της, με πολυτετή διαδρομή στο ραδιόφωνο καθώς και παρουσία στην τηλεόραση, ενώ η τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού διατηρεί ένα κοινωνικά παρεμβατικό προφίλ μέσω των λογαριασμών της στα social media.

ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Plan B Μητσοτάκη χωρίς τα ΑΕΙ

Περί τους 1.500 υπαλλήλους αναζητεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να «κλείσει» το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 του 2013, ενόψει της άφιξης της τρόικας στις 23 Σεπτεμβρίου.  Από τη Βασιλίσσης Σοφίας  επισήμως ρίχνουν το «μπαλάκι» στο υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις Αρβανιτόπουλου, τον αριθμό θα συμπληρώσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους οποίους αρνούνται να δώσουν οι πρυτάνεις και, σύμφωνα με  το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργού Παιδείας, θα αξιολογήσει και θα εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας το ίδιο το υπουργείο του.
Ωστόσο, στο παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το

Οι Πρυτάνεις λένε "όχι" στη διαθεσιμότητα, και ζητούν διορισμούς



prutaneis
Για έλλειμμα 2.500 υπαλλήλων κάνουν λόγο οι πρυτάνεις στο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά το πέρας της έκτακτης συνόδου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο για το θέμα της διαθεσιμότητας.

"Πόλεμος" Χρυσανθου Λαζαρίδη με Στρατούλη στο MEGA για τη δολοφονία

Chrysanthos-LazaridisΟ βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, παρενέβη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, για να σχολιάσει το περιστατικό με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, και υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί από την πρώτη στιγμή.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε ακραίες συμπεριφορές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση του Δημήτρη Στρατούλη από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
“Πάσχετε από λογοδιάρροια”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

ysterografa.gr

Από την Πέμπτη εξελίξεις για αμυντικές βιομηχανίες και ΛΑΡΚΟ

e
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ και ζήτησε να επιταχυνθεί ο έλεγχος για τις κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Η συγκεκριμένη συνάντηση κρίνεται ως μία από τις κρισιμότερες που είχε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.
Άλλωστε, την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Ιταλιάνερ για να συναντηθεί με τα συναρμόδια υπουργεία και να εξεταστούν οι προτάσεις για την αμυντική βιομηχανία και τη ΛΑΡΚΟ.

ysterografa.gr

Σοκ και δέος στον Πειραιά από το δάγκωμα του φιδιού

Στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αμφιάλη (στις 5.30 Πλατεία Ζαρντέν, πλατεία Νίκης, οδός Τσαλδάρη) θα μαζευτεί πολύς κόσμος. Η τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα συμμετείχε από ελάχιστα έως καθόλους σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση και σε κατάσταση φόβου.  Πρώτα, η αιματηρή επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στο ενδιάμεσο, σκοτάδι βαθύ.
Αυτοδιοικητικοί παράγοντες  αναφέρουν ότι η δολοφονία του 34χρονου Αριστερού ήταν το τραγικό αποκορύφωμα μίας κατάστασης διάχυσης της βίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Βουλευτές που πολιτεύονται στη Β” Πειραιά υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. «Υπάρχει καλπασμός της Χρυσής Αυγής στην περιοχή» λένε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την εκρηκτική ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση που έχουν δημιουργήσει συνθήκες ακραίας πόλωσης.
Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Α’  Πειραιά Δημήτρης Καρύδης μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στον Πειραιά να ξέρετε πως η Χρυσή Αυγή αυτό το κάνει εδώ και τρία χρόνια. Κάθε Σάββατο βλέπαμε τους Χρυσαυγίτες να κάνουν παρελάσεις σε στρατιωτικό σχηματισμό, κοπανούσαν όποιον είναι αντίθετος και έσπερναν την βία και τον τρόμο».
Η φωτογραφία είναι από το news247.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

DA4A65F3D89A41010E0AF476D8023AA3.jpg

  • 1326


  Ανακοινώσεις για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως είπε ο Χρήστος Παρθένης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων ο 45χρονος δράστης έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του.
Κατέβηκε με ένα μαχαίρι και χτύπησε τον 34χρονο.
Ομάδα ΔΙΑΣ που έκανε περιπολία ενημερώθηκε και προσέτρεξε στο περιστατικό.
Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο το θύμα είχε δεχτεί ήδη το χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο ο οποίος συνελήφθη επί τόπου.
Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος.
Ο δράστης κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Σε έρευνα που έγινε σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής taser.
Όπως κατέθεσε η σύζυγός του στο σπίτι υπήρχαν ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία αναζητούνται.
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
.

Δεξιός σκότωσε αριστερό. Ο ένας στη φυλακή, ο άλλος στο χώμα. Τι έτος έχουμε ρε παιδιά;

Στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αμφιάλη (στις 5.30 Πλατεία Ζαρντέν, πλατεία Νίκης, οδός Τσαλδάρη) θα μαζευτεί πολύς κόσμος. Η τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα συμμετείχε από ελάχιστα έως καθόλους σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση και σε κατάσταση φόβου.  Πρώτα, η αιματηρή επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στο ενδιάμεσο, σκοτάδι βαθύ.
Αυτοδιοικητικοί παράγοντες  αναφέρουν ότι η δολοφονία του 34χρονου Αριστερού ήταν το τραγικό αποκορύφωμα μίας κατάστασης διάχυσης της βίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Βουλευτές που πολιτεύονται στη Β” Πειραιά υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. «Υπάρχει καλπασμός της Χρυσής Αυγής στην περιοχή» λένε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την εκρηκτική ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση που έχουν δημιουργήσει συνθήκες ακραίας πόλωσης.
Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Α’  Πειραιά Δημήτρης Καρύδης μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στον Πειραιά να ξέρετε πως η Χρυσή Αυγή αυτό το κάνει εδώ και τρία χρόνια. Κάθε Σάββατο βλέπαμε τους Χρυσαυγίτες να κάνουν παρελάσεις σε στρατιωτικό σχηματισμό, κοπανούσαν όποιον είναι αντίθετος και έσπερναν την βία και τον τρόμο».
Η φωτογραφία είναι από το news247.gr

Δολοφονία αριστερού τραγουδιστή από ακροδεξιό. Ομολόγησε ο δράστης.


killahpexo
Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο Παύλος Φύσσας περικυκλώθηκε από ομάδα ακροδεξιών και στην προσπάθειά του να ξεφύγει μαχαιρώθηκε από έναν από αυτούς που συνελήφθη.

Ο συλληφθείς το πρωί της Τετάρτης ομολόγησε στην αστυνομία ότι διέπραξε το έγκλημα και παραδέχτηκε ότι ανήκει στον χώρο της Χρυσής Αυγής.

Η Δράση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συλλυπείται την οικογένεια και τους συντρόφους του.

Η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει εάν το έγκλημα αυτό έγινε στο πλαίσιο λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης και να εφαρμόσει άμεσα την ανάλογη νομοθεσία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣINI


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τη στυγερή δολοφονία του τριαντατετράχρονου στο Κερατσίνι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στυγερή δολοφονία ενός συμπολίτη μας από συμμορίτικη ομάδα και δράστη που ομολογεί ότι είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ναζιστικής αντίληψης του μίσους που εκτρέφει και προωθεί η Χρυσή Αυγή και οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα.
Αυτή την ώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ομαλότητας».

Θα μάθουμε επιτέλους τι εννοεί ο σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ Μπερντ Ρίξινγκερ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φαντάζομαι πως αύριο, που θα βρεθεί στο Βερολίνο ως ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke, ο κ. Τσίπρας να θελήσει να λύσει όλες του τις απορίες σχετικά με τις απόψεις του επικεφαλής του κόμματος Μπερντ Ρίξινγκερ σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή στην Ελλάδα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Την Κυριακή, ημέρα που ο κ. Ρίξινγκερ μας το ξέκοψε, μέσω δηλώσεών του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε άγνοια και απαντώντας στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Το Βήμα», είπε επί λέξει – και μάλιστα επιπλήττοντάς τον: