Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Αυλαία στο πρωτάθλημα της Superleague με δυο ισσοπαλίες με το ιδιο σκορ

Ο «Παπ» έσωσε την παρτίδα 

Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2

O Εργοτέλης άνοιξε το σκορ στο 7' με τον Μπαντιμπάγκα, ο Ατρόμητος απάντησε με τον Ούμπιντες στο 25'. Στο 36' ο Αναστασάκος έκανε το 2-1 αλλά στο 87' ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε!

Με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 87' ο Ατρόμητος απέσπασε τη ισοπαλία με 2-2 από τον Εργοτέλη στο Περιστερί. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Κρητικοί αλλά δεν άντεξαν με δέκα παίκτες στα τελευταία 16 λεπτά.

Με κορυφαίο τον ταχύτατο και τεχνίτη Μπαμ Μπαμ και σκόρερ τους Μπαντιμπάγκα και Αναστασάκο ο Εργοτέλης προηγήθηκε δύο φορές του Ατρόμητου. Οι παίκτες του Παράσχου είχαν στο μυαλό τους την Αλκμααρ στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι και δίκαια έφτασαν στην ισοφάριση. Ούμπιντες και Παπαδόπουλος τα γκολ του Ατρόμητου. Στο 74' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γιοβάνοβιτς του Εργοτέλη.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ 2-2
Η Βέροια έκανε την μεγάλη ανατροπή και με 10 παίκτες από το 77΄πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με 2-2 επί του Πλατανιά στην Κρήτη για την πρώτη αγωνιστική της Super League. Η «Βασίλισσα του Βορρά » έσπασε την παράδοση και σκόραρε επί κρητικού εδάφους για πρώτη φορά μετά το 1987.
Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ναζλίδη να κάνει το 1-0 στο 29΄και τον Γουνδουλάκη να κάνει ντεμπούτο με γκολ στο 42΄για το 2-0.
Η Βέροια «γύρισε» το ματς στο δεύτερο 45 λεπτό και αρχικά μείωσε σε 2-1 με τον Μρντάκοβιτς στο 62΄ ενώ ο Σέρβος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Παυλίδη για το 2-2 στο 85΄.
 

Αστέρας Τρίπολης: Την Κυριακή τα εισιτήρια με ΠΑΣ

Αστέρας Τρίπολης: Την Κυριακή τα εισιτήρια με ΠΑΣ | onsports.gr
«Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2013-2014 με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, θα διατίθενται την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 από τις 2.00 μ.μ. έως τις 7.15 μ.μ. στα εκδοτήρια του γηπέδου.
Στη Θύρα 2 εκδίδονται περιορισμένος αριθμός Παδικών/Φοιτητικών/Στρατιωτικών και εισιτηρίων ανέργων με αξία 10€.
Στις υπόλοιπες θύρες όλα τα εισιτήρια κοστίζουν 15€.
Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.
Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.
Για αγορά εισιτηρίων ανέργων είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Ώρα ανοίγματος θυρών: 5.30μ.μ.
Ώρα έναρξης αγώνα: 7.15μ.μ.».

Διαβάστε στον Τύπο της Κυριακής: Το πόρισμα για το εφάπαξ σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία


Μειώσεις στο εφάπαξ που μπορεί να ξεπερνούν και το 30% ανάλογα με το συντελεστή βιωσιμότητας του κάθε Tαμείου, δηλαδή ανάλογα με τα έσοδα, την περιουσία, τον αριθμό των εν αναμονή συνταξιούχων και άλλα κριτήρια, «δείχνει» το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στα τέλη Ιουνίου με απόφαση του υπουργού Εργασίας, με στόχο να εξετάσει το μαθηματικό τύπο σύμφωνα με τον οποίο το εφάπαξ από το 2014 θα υπολογίζεται με βάση τις ατομικές «μερίδες» εισφορών που έχουν πληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου οι ασφαλισμένοι.

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Είμαστε πιο ισχυροί από τις σφαίρες τους

Muslim-Brotherhood-protests
Στη σύλληψη 1.004 μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προχώρησαν οι αρχέ της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των νέων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Παρασκευή, στο Κάιρο αλλά και σε άλλες πόλεις.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, υπογραμμίζονται ότι από τις 1.004 συλλήψεις, οι 558 έγιναν στο Κάιρο.
Στις συγκρούσεις της Παρασκευής, η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 100 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τα πυρά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ καταγγέλλουν τον στρατό για εισβολή ακόμη και σε τεμένη, στα οποία μάλιστα υπήρχαν τραυματίες.

Το πολιτικό Ισλάμ ανθίσταται και δεν το βάζει κάτω. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως μέλος της “Συμμαχίας κατά του πραξικοπήματος”, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, και δεσμεύεται για νέες πορείες στο Κάιρο και άλλες πόλεις της Αιγύπτου το επόμενο διάστημα.
Στην ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας γίνεται λόγος για 213 νεκρούς στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, καταγγέλλεται το καθεστώς της Αιγύπτου ως υπεύθυνο για μια ακόμη “σφαγή”, και καλούνται οι διεθνείς οργανισμοί να παρέμβουν.
Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης του στρατού κατά των πολιτών της Αιγύπτου, ενώ υπήρξαν απαγωγές των γυναικών που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν ακόμη και σε τεμένη όπου βρίσκονταν τραυματίες.
“Είμαστε πιο ισχυροί απί τις σφαίρες τους. Η θέλησή μας για ειρήνη είναι πιο δυνατή”, σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Η… στρατηγική σιωπής του Ισραήλ για την Αίγυπτο

netanyahu
Η κυβέρνηση του Ισραήλ αντιμετωπίζει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο σιωπώντας, επιδιώκοντας να μην διαταραχθεί η στρατηγική συνεργασία της με τον αιγυπτιακό στρατό, που θεωρεί κλειδί για να αποτρέπονται επιθέσεις από ισλαμιστές στο Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχους και αναλυτές.

Εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο!

Egypt-government
Όπως μεταδίδουν τα αραβικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χαζέμ ελ-Μπεμπλαουί έχει προτείνει τη νομική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σε μια προσπάθεια να τη θέσει στο πολιτικό περιθώριο, και να επιδιωχθεί η ειρήνευση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και στις τάξεις της κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο κυβερνητικό εκπρόσωπο, η πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων, και αναζητούνται οι νομικές και πολιτικές εκείνες φόρμουλες που θα καταστήσουν εφικτή την υλοποίησή της.
Εφόσον η Μουσουλμανική Αδελφότητα τεθεί εκτός νόμου, η κυβέρνηση της Αιγύπτου θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων απέναντί της, σε επίπεδο βίαιης καταστολής της εξέγερσης των Ισλαμιστών, ο αντίλογος ωστόσο είναι ισχυρός, και αφορά στο ενδεχόμενο να ενισχυθεί η απήχηση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην κοινωνία.

ysterografa.gr

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Θάσο και Κεφαλονιά

pyrkagiesΣε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Καλλιράχη της Θάσου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή Κουρουπάτα Κεφαλονιάς, που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στα δύο σημεία επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα σταμάτησαν τη ρίψη νερού με τη δύση του ηλίου.

Η Θάσος ωστόσο μετράει πλέον τις πληγές της, και όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, έχουν ήδη καεί 5.000 στρέμματα δασους.
Οι δηλώσεις του δημάρχο Θάσου έγιναν στο ραδιόφωνο του “Real Fm”.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Κυριακή, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στις περιοχές της Αττικής, των Κυκλάδων, της νοτίου Ευβοίας, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας.

Τρεις συλλήψεις υπόπτων για πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της χώρας ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβε έναν 56χρονο ο οποίος θεωρείται ύποπτος εμπρησμού για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Κατσιμίδι Αττικής, κοντά στην Πάρνηθα.
Ένας άλλος άνδρας συνελήφθη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για πρόθεση εμπρησμού καθώς βρέθηκε με δυο μπιτόνια εύφλεκτο υγρό.
Ενώ, ένας αλλοδαπός συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στη Χίο

“Βασιλιάς” Μπολτ και στα 200 μέτρα

bolt
Μετά τη νίκη του στα 100μ., ο Γιουσέιν Μπολτ θριάμβευσε και στα 200μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη Μόσχα.
Με χρόνο 19.66 ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 200άρι, όπως δηλαδή είχε κάνει και το 2009 στο Βερολίνο, αλλά και το 2011 στην Νταεγού.
Ο χρόνος του Μπολτ ήταν μάλιστα ο καλύτερος μέσα στο 2013
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο συμπατριώτης του Μπολτ, Γουόρεν Γουέιρ με 19.79 (νέο ατομικό ρεκόρ), ενώ το χάλκινο πήρε ο Αμερικανός, Κέρτις Μίτσελ (20.04).

Σύλληψη 66χρονης στην Τρίπολη για απάτη κατ’ επάγγελμα

sullipsiΣυνελήφθη στη Μεγαλόπολη, από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος μία 66χρονη Ελληνίδα, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για το αδίκημα της απάτης κατ’ επάγγελμα.
Επιπλέον, σε βάρος της 66χρονης εκκρεμούσαν μία απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, μία απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς και εννέα αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για τα αδικήματα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, της μη καταβολής εισφορών στο ΙΚΑ, της ψευδής καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης

Αστυνομική επιχείρηση με 20 συλλήψεις στο νομό Κορινθίας

police
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 78 οχήματα και σε 115 άτομα, προσήχθησαν 37, εκ των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι ένας για ναρκωτικά, μια για εξύβριση και σωματικές βλάβες, έξι αλλοδαποί για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, έξι για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης κατά την επιχείρηση κατασχέθηκε μικροποσότητα χασίς, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

H “Bild” (σε ρόλο… Λαλιώτη) βάζει στοίχημα με τον Σόιμπλε για το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Wolfgang-Schaeuble
Twitter @EmOikonomidis
Την εποχή της πολιτικής παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τότε που το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου “ίδρωνε” για να εδραιώσει προεκλογικά την εικόνα του νικητή, και να κερδίζει έτσι το ψυχολογικό ρεύμα όσων αναποφάσιστων έφταναν στην κάλπη χωρίς ξεκάθαρη προτίμηση, αλλά και χωρίς να θέλουν να απομονωθούν στην πλευρά την ηττημένων, ο Κώστας Λαλιώτης συνήθιζε να προκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους του, για να βάλουν στοίχημα σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι πράξεις βίας σε βάρος κληρικών στην Αλβανία

koytras
Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αλβανία, στην πόλη Πρεμετή, και συγκεκριμένα στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, με δήλωσή του, χαρακτήρισε τα όσα έγιναν «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού» ενώ εξέφρασε την ελπίδα «οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης».
«H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού» είπε συγκεκριμένα ο κ.Κούτρας.
Τόνισε τέλος, επίσης ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.

Καραμανλής (ο 3ος): Η ΝΔ εκΠΑΣΟΚίστηκε

Kostas-Karamanlis-Axillea
Μια αποστροφή του Κώστα Καραμανλή του νεώτερου, ξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού, φιλοξενεί σήμερα η εβδομαδαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, και αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις.
Ο Κώστας Καραμανλής ο 3ος, ο οποίος εργάζεται σε ναυτιλιακές εταιρείες και έχει ανοίξει εσχάτως πολιτική περπατησιά, με στόχο τις Σέρρες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι “και η ΝΔ εκΠΑΣΟΚίστηκε”, υπό την έννοια ότι η μεγάλη παράταξη της Κεντροδεξιάς υπέκυψε στον πειρασμό να μιμηθεί μεθόδους και πρακτικές που επί σειρά ετών ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, ήταν ωστόσο ξένες προς το δικό της γονιδιακό αποτύπωμα.
Ο νεώτερος επίγονος της δυναστείας Καραμανλή φέρεται ακόμη να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τόσο για το προεκλογικό “λεφτά υπάρχουν” του 2009, όσο και για τις πολιτικές που προώθησε το 2010, μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.

ysterografa.gr

Σε έξι βήματα η κινητικότητα-Διευκρινίσεις για τη μοριοδότηση

Εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, εξέδωσε, την Παρασκευή, 16 – 8 το  Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο και σε συνέχεια της έκδοσης των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων αναλύονται τα βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Τα βήματα για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αυτά παρουσιάζονται στην εγκύκλιο, είναι:

Γέροντα βοήθα, χανόμαστε!

γραφει ο αρισταρχος
παισιος1Κάθε λαός δημιουργεί τους ήρωές του και τους αγίους του. Μια ανάγκη για ύπαρξη προτύπων  και Εθνικής ανάτασης. Δυστυχώς, αυτή η όμορφη λεξούλα “εθνική” την χρησιμοποιούμε με φειδώ και προσοχή μη και χαρακτηριστούμε με ότι του κατέβει του κάθε κουλτουριάρη.

Βουλγαρία: 61 ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Συνεχίζονται, για 61η ημέρα, οι διαδηλώσεις στη Σόφια κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι. Παρά τη ζέστη, οι διαδηλωτές μένουν πιστοί στο καθημερινό “ραντεβού” τους μπροστά από το κοινοβούλιο και ζητούν - όπως, άλλωστε, κάθε μέρα - την παραίτηση της κυβέρνησης.
 

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ


Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με τις νέες απίστευτες προκλήσεις των αλβανικών Αρχών στη Πρεμετή.

Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ, στηλιτεύει το συνεχώς διογκούμενο ανθελληνικό αλβανικό εθνικισμό, που έδωσε για μία ακόμη φορά απτά δείγματα των προθέσεων της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, η οποία δρομολογεί να ανέχεται βίαιες πράξεις ενάντια στην ελληνορθόδοξους Βορειοηπειρώτες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή (16/8/2013), σημειώθηκαν πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, μια ομάδα «δημοτικών υπαλλήλων», (επί της ουσίας αστυνομικοί του Εντιμη Ράμα), άδειασε τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!

Σύμφωνα μα πληροφορίες από ομογενειακές πηγές, η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών...απλά να παρακολουθούν το ζήτημα, ενώ «έντονη» (;) ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του και χαρακτήρισε «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες».

«Την επομένη της εκλογικής νίκης του Έντι Ράμα, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε για να τον συγχαρείτε. Αυτό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τα απαράδεκτα γεγονότα της Πρεμετής, σπεύσατε να του τηλεφωνήσετε και να του μιλήσετε στη γλώσσα που αξίζει μετά από ένα τέτοιο πρωτοφανές περιστατικό;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κλήση στο ΥΠΕΞ του Αλβανού Πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, την ανάκληση με τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα για την έναρξη των διαβουλεύσεων, την άμεση αποκατάσταση του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή με την επιστροφή όλων των ιερών σκευών, εικόνων και προσκυνηταρίων, ακόμα και της καμπάνας και την σύλληψη για των «δημοτικών υπαλλήλων» που προέβησαν σε αυτό το βανδαλισμό.

Και προσθέτει:

«Επικοινωνήσατε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για να τον διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι μόνος σε αυτό τον αγώνα που δίνει για την Ορθοδοξία στην Αλβανία, αλλά θα έχει συμπαραστάτη τη Μητέρα Ελλάδα; Απλά να υπογραμμίσω, ότι για να φτάσουν οι Αλβανοί σε αυτό το βανδαλισμό, τον πρώτο μετά την εποχή του Χότζα, σημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με την παροχή βοήθειας και προστασίας στο σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο και το Έργο του».