Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Πέθανε ο "Καραμαζόφ" του Λούφα και Παραλλαγή - ΒΙΝΤΕΟ


 Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Φώτης Πολυχρονόπουλος, που έγινε γνωστός στο κοινό από το ρόλο του «Καραμαζόφ» στην ταινία «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, το 1984.
Ο Πολυνοχρόπουλος είχε πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Η σκιάχτρα» (1985), «Το σπίτι στην εξοχή» (1994), «Μπίζνες στα Βαλκάνια» (1996), «Γωνία του Παραδείσου» (1998),«Αύριο θα 'ναι αργά (2001), κ.α.
Στην τηλεόραση είχε σκηνοθετήσει τη σειρά του MEGA «Εμείς και Eμείς».
Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί αύριο Σάββατο από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Ξέφραγο αμπέλι η Γ.Γ.Π.Σ με τα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων - Πρόστιμο 150.000 ευρώ γιατί άφησαν απροστάτευτα τα προσωπικά μας δεδομένα


 - Η Αρχή θεωρεί πως η Γ.Γ.Π.Σ μέχρι τώρα δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα για την προστασία των δεδομένων
- Προέκυψε πως πολλές εταιρείες είχαν στην κατοχή τους φορολογικά στοιχεία εκατομμυρίων Ελλήνων
- Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε φορολογικά στοιχεία ακόμα και σε σπίτια
- Βρέθηκαν πως είχαν παράνομα ακόμα και στοιχεία για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων

Ο Ομπάμα έδωσε στήριξη σε Ελλάδα ενάντια στη λιτότητα, αναβάθμιση σχέσεων


Ο Ομπάμα έδωσε στήριξη σε Ελλάδα ενάντια στη λιτότητα, αναβάθμιση σχέσεων
«Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε την λιτότητα απλώς σαν στρατηγική. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σχέδιο για δημοσιονομική εξυγίανση προκειμένου να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά - στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της. Τι είπαν για Κυπριακό, υδρογονάνθρακες. Οι ακριβείς δηλώσεις. Ως αναγνώριση των προσπαθειών της Ελλάδας και αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συντάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Ως δήλωση στήριξης στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ομπάμα, ο υπουργός Οικονομικώ ν, Γιάννης Στουρνάρας. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει «σύγκρουση» ΗΠΑ - Ευρώπης, στο θέμα του ελληνικού χρέους, μετά από τις γερμανικές εκλογές, είπε...

eklogika.gr

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

sxoleio
Από την προσεχή Δευτέρα, 12 Αυγούστου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ εξακολουθεί να… χορεύει η Φθιώτιδα

seismos12
Αισθητή στην Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14:50, με επίκεντρο την Ελάτεια της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Η περιοχή της Ελάτειας βρίσκεται κοντά στην Αμφίκλεια, επίκεντρο του προχθεσινού σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν ακολουθήσει εκατοντάδες μετασεισμοί.
Το απόγευμα έγινε ακόμα ένας μετασεισμός, 4,7R, που κι αυτός έγινε αισθητός στην Αττική.

Ο Στουρνάρας κάνει... αυτοκάθαρση στο ΥΠΟΙΚ

ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ÓÔÏÕÑÍÁÑÁÓ Ã. ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ
Από έλεγχο «πόθεν έσχες» θα περάσουν 436 υπάλληλοι (κυρίως διευθυντικά στελέχη) του υπουργείου Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς τους πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη ζητά την κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, για τη χορήγηση στοιχείων των 436 προσώπων που ελέγχονται.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με την επιστολή ο υπουργός ζητά προτεραιότητα στα αιτήματα της εν λόγω Υπηρεσίας, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται, καθώς, όπως επισημαίνει, πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας είναι η αυτοκάθαρση του υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση. Σημειώνεται ότι πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του υπουργείου.

ysterografa.gr

Δ. Ιθάκης: Καλεί τους υπαλλήλους να παραιτηθούν!

Λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr ότι τίθεται σε αργία, ο δήμαρχος Ιθάκης, Γ. Κασσιανός με επιστολή του καλεί τους υπαλλήλους του δήμου να παραιτηθούν γιατί δεν εκτελούν τον προϋπολογισμό!
Η επιστολή που απέστειλε ο Γ. Κασσιάνος στους υπαλλήλους του Δήμου
«Εμείς οι Θιακοί καταφέραμε, ύστερα από μεγάλες οικονομίες και στερήσεις, να συγκεντρώσουμε 7.200.000€, και να σας τα δώσουμε να τα διαχειριστείτε. Δηλαδή, να τα ξοδέψετε για τις ανάγκες του τόπου, αφού πρώτα πάρετε τα μηνιάτικά σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Σας παρακαλούμε να τα ξοδέψετε, όχι να τα βρείτε, γιατί τα βρήκαμε εμείς για εσάς.
Εάν θεωρείτε, τους εαυτούς σας, ανίκανους να τα ξοδέψετε, παρακαλώ παραιτηθείτε άμεσα.
Αντικαταστάτες, δόξα τω Θεώ υπάρχουν, 1.350.000 Έλληνες άνεργοι, με περισσότερα προσόντα και πτυχία από εσάς, με κέφι για δουλειά, περιμένουν να σας αντικαταστήσουν.
Μην ρίχνετε τα βάρη στους αιρετούς. Οι αιρετοί έκαναν την δουλειά τους. Έφτιαξαν και ψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2013. Η εκτέλεση είναι καθαρά ΔΙΚΗ σας ευθύνη.
Μέρος του προϋπολογισμού είναι το γηροκομείο, ο δρόμος του Μάρμακα, ο δρόμος του Αγ. Αθανασίου, ο δρόμος για το Μοναστήρι Ταξιαρχών, η αφαλάτωση του Σταυρού, το χωροταξικό του νησιού μας, καθώς και δεκάδες άλλα μικροέργα που τα έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά ακόμα περισσότερο, έχει ανάγκη τα λεφτά που πρέπει να ξοδέψετε.
Όπως κάθε χρόνο, σας περίμενα, έτσι θα σας περιμένω και φέτος μέχρι 30 Νοεμβρίου. Σας προειδοποιώ ότι μέχρι σήμερα έχουν ξοδευτεί μόνο 1.200.000€ και απομένουν άλλα 6.000.000€ να ξοδευτούν στους επόμενους 4 μήνες, πράγμα που το βλέπω λίγο δύσκολο.
Επαναλαμβάνω, εάν είστε ανίκανοι να τα ξοδέψετε. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».

Τι θα λέγατε για μια βόλτα στα Βρασνά και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Άρωμα κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ NCAA, στο Λουτράκι

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1406390e8fcff9e6&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376071012650&sads=2RFkG-ADihsf9xKVqJ-TAFrbmbg
 

Ο επίσημος φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας ανδρών Toledo Rockets και του Ποσειδώνα Λουτρακίου ολοκληρώθηκε με νικητή… το άθλημα, το θέαμα και το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη δεδομένου ότι η τοπική ομάδα βρίσκεται σε ρυθμούς ‘’χαλάρωσης’’, ενώ η πανεπιστημιακή ομάδα είναι εν μέσω πλήρης προετοιμασίας για το απαιτητικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1406390e8fcff9e6&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376071199899&sads=k7oHDY2-MWkmEoAMhg8_oveBfio
Η Toledo Rockets, ομάδα του Πανεπιστημίου του Toledo, εδράζεται στο Κλήβελαντ του Οχάιο των ΗΠΑ και λαμβάνει μέρος στο κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA Division I, με ιδιαίτερες αξιώσεις και διακρίσεις υπό την καθοδήγηση του head coach κου  Tod Kowalczyk. Το γήπεδο της Savage Arena, έχει χωρητικότητα 7.300 θέσεων (μετά την πρόσφατη ανακαίνιση).

Η αντρική ομάδα των Toledo Rockets επισκέπτεται τη χώρα μας για 10 ημέρες, φιλοξενείται στο αθλητικό κέντρο SPORTCAMP και προγραμματίζεται να λάβει μέρος σε μια σειρά αγώνων στα πλαίσια της προετοιμασίας της.

Το αθλητικό κέντρο SPORTCAMP αποτελεί για άλλη μια φορά τον εξειδικευμένο αθλητικό φορέα που εμπιστεύονται μεγάλες ομάδες και σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ειδικά στο μπάσκετ το project της TNBA Greece που ανήκει στον όμιλο SPORTCAMP έχει εισαγάγει νέα δυναμική και προοπτική στον κόσμο του μπάσκετ και των ακαδημιών στην Ελλάδα.
  

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σχόλιο από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη «συγκέντρωση» του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός μάχεται, εντός και εκτός συνόρων, για τα εθνικά συμφέροντα και για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, κάποιοι γραφικοί επιδίδονται σε ασκήσεις αριστεροφροσύνης με μόνο στόχο να πλήξουν την Πατρίδα.
Τους παραδίδουμε στη χλεύη του Ελληνικού λαού αλλά είναι μάλλον για λύπηση, αφού δεν κατάφεραν να “μαζευτούν”. Τρεις και ο κούκος ως συνήθως και πρωτοπόροι στην ανοησία όπως πάντα!».

Link:

"ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ. ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140632d3c3a11912&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hk5emoyj2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376070426732&sads=zv1QKUH3ZmRpv2LKoeIsxlQ_LNk

Οι “Βραδιές Πολιτισμού στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος” σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. με μια δροσερή συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης”.

Το πρόγραμμα, υπό το γενικό τίτλο “Μουσικές του κόσμου”, περιλαμβάνει ένα ανάλαφρο ρεπερτόριο με μελωδίες των Frank Sinatra,  Joe Dassin, Nat King Cole, Beatles, Louis Armstrong, The Wanted και άλλες επιτυχίες που εκπλήσσουν ευχάριστα!
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140632d3c3a11912&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hk5emoxs1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376070533837&sads=3ogSOjWFGBTtcHr6V9DTUP8bEbc
Το πλήρες πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

1. Independentia March
2. Les Champs Élysées -Joe Dassin
3. Litanie Des Saints - Dr John
4. Yesterday - Beatles
5. Cha Cha for Band
6. My Way - Frank Sinatra
7. Glad You Came - The Wanted
8. What a Wonderful World - Louis Armstrong
9. Hit The Road Jack - Ray Charles
10. Matthias Von De Schulemburg March - Γεράσιμος Νίνος
filarmoniki aigeiras aigio.jpg

Bonus κομμάτι: 

Εκπληξη! Αφιερωμένο στην όμορφη πόλη του Αιγίου και στο φιλόμουσο κοινό!
 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η θεατρική ομάδα Κορίνθου «ΑΝΕΜΗ», παρουσιάζει την κωμική θεατρική παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου, «Μπαμπάδες με ρούμι», την Κυριακή 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:15, στην πλατεία Φιλοστράτας των Αγίων Θεοδώρων.

Πρόκειται για ένα έργο με καυστική σάτιρα της σύγχρονης νεοελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο, με απίθανες καταστάσεις και συνεχείς ανατροπές, το οποίο κάνει και τον πιο δύσκολο θεατή να γελάσει!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ,ΦΟΡΕΩΝ,ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

NEO ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δέδες Γεώργιος καλεί τους δημότες, τους φορείς και τα ΜΜΕ, στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το νέο Λύκειο Λουτρακίου

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Δίμηνης διάρκειας

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό στην Υπηρεσία Πρασίνου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικού αριθμού έξι (06) ατόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών και εποχικών αναγκών στον τομέα της πυρασφάλειας στα όρια του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να υποβάλλουν αίτηση με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά, στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Ταχ. Δ/νση: Ιάσονος 1 και Εθνικής Αντίστασης, Λουτράκι Τ.Κ. 20300, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, εντός επτά (7) ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, από 10-08-2013 έως και 16-08-2013, καθώς και να προμηθευτούν το έντυπο της αίτησης από το Δήμο στην πιο πάνω διεύθυνση (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2744360120 και 2744360196).

24 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες το απόγευμα, έως σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα έξι άτομα, εκ των οποίων ογδόντα δύο ήταν ημεδαποί και εκατόν τέσσερις ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια πενήντα οκτώ οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα άτομα, από τα οποία είκοσι τρία ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Πέντε ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας αλλοδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Πέντε ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας ημεδαπός, για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά ενενήντα έξι (96) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με Μακάμπι ο ΠΑΟΚ, με Αλκμααρ ο Ατρόμητος

europaaa_600_318
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League, η Αλκμααρ για τον Ατρόμητος.
 Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Πυρκαγιά στο Αλιβέρι

ÍÁÕÐËÉÏ ÊÁÇÊÅ ÐÁËÉ Ç ÊÁÑÁÈÙÍÁ
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.15 το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Χώματα Αλιβερίου Ευβοίας.
Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και καλλιέργειες, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται.
Ωστόσο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες, πριν από λίγη ώρα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας, ενώ σε ύφεση είναι από χτες το βράδυ οι πυρκαγιές στο Αυλάκι Αττικής, στα Πηγάδια Ερμιονίδας και στα Ρουπάκια Αχαΐας.

Σεισμός 4,7R στην Ελάτεια

seismos12
Αισθητή στην Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14:50, με επίκεντρο την Ελάτεια της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από την Ελάτεια, 118 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας.
Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα, όπως και του σεισμού της Τετάρτης.
Η περιοχή της Ελάτειας βρίσκεται κοντά στην Αμφίκλεια, επίκεντρο του προχθεσινού σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν ακολουθήσει εκατοντάδες μετασεισμοί.
Στο μεταξύ  περισσότερα από 60 σπίτια μέσα σε μια μέρα χαρακτήρισαν ως «κόκκινα» και απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων, τα συνεργεία των μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων από την Αθήνα που έκαναν χθες τις πρώτες αυτοψίες. Ήδη, ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για να συγκροτήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος στη Λαμία, «18 μηχανικοί έχουν τεθεί στη διάθεση της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων έτσι ώστε να ολοκληρώσουν γρήγορα τις πρώτες αυτοψίες και να υπάρξει μια συνολική εικόνα για ολόκληρη την περιοχή».
Χθες, οι μηχανικοί έκαναν αυτοψίες και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων. Από τα 50 σπίτια στα οποία κλήθηκαν να κάνουν ελέγχους, τα 42, μεταξύ των οποίων και πολλές νέες οικοδομές, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» αφού είχαν πολύ σημαντικές βλάβες. Στο χωριό Δρυμαία το ίδιο απελπιστικά είναι τα ευρήματα τα οποία επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης: «Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία το 68% των οικοδομών που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς την πρώτη μέρα έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» δηλαδή υποδεικνύεται στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν θα πρέπει να μείνουν στα κτίσματα αυτά καθώς κρίνονται επικίνδυνα».
Τα συνεργεία των μηχανικών συνεχίζουν από το πρωί τους ελέγχους κάτω από μεγάλη πίεση, καθώς τα αιτήματα που δέχονται είναι πάρα πολλά. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά, και θα παραδώσουν την έκθεσή τους στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία θα προσδιορίζονται οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως επίσης και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους.
Οι έλεγχοι έχουν πλέον επεκταθεί έτσι ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, περισσότερα από 12 με 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές. Οι μηχανικοί ωστόσο, αναμένεται να έχουν σαφή άποψη μετά το τέλος της αυτοψίας σε όλα τα κτίσματα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ζημιές.
Για δεύτερη νύχτα πάντως, δεκάδες οικογένειες στα χωριά που χτύπησε ο Εγκέλαδος πέρασαν τη νύχτα τους στο ύπαιθρο. Μεγάλες αυλές σπιτιών, προαύλια σχολείων και εκκλησιών αλλά και πλατείες γέμισαν με κρεβάτια. Στα χωριά Δρυμαία και Ρεγγίνι που έχουν πάθει τις μεγαλύτερες καταστροφές, με παρεμβάσεις των δήμων και της περιφέρειας, αποκαταστάθηκαν οι βασικές τους λειτουργίες στο οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και στο δίκτυο ύδρευσης

Αντιπαράθεση Ιγνατίου-Μηταράκη στο Twitter

Mixalis-Ignatiou
Αντιπαράθεση μέσω σχολίων στο Twitter ξέσπασε ανάμεσα στον Μιχάλη Ιγνατίου και τον Νότη Μηταράκη.
Ο έγκριτος ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και προσπάθησε να προσγειώσει την αισιοδοξία του για την προσέλκυση επενδύσεων, και ο Νότης Μηταράκης από την πλευρά του απάντησε, υποστηρίζοντας ότι ο Μιχάλης Ιγνατίου του απευθύνει για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες προσωπικό σχόλιο.
“Ο κ. Μηταράκης πετά στα …σύννεφα. Πιστεύει ότι επιστρέφει στην Αθήνα με σακούλες γεμάτες δολάρια. Να το κοιτάξει…”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Μιχάλης Ιγνατίου.
“Δεύτερο προσωπικό σχόλιο σε 15 ημέρες, φαντάσου να γνωριζόμασταν κιόλας! Καλημέρα”, απάντησε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του ο Νότης Μηταράκης.
“Να περνάτε καλά στη Νέα Υόρκη κύριε υπουργέ. Και όταν φέρετε τους επενδυτές θα ακούσετε το πρώτο μπράβο από μένα”, ήταν το νέο σχόλιο του Μιχάλη Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Ημερίδα Εργασίας και Διαβούλευσης, για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στο Επιμελητήριο Κορινθίας


Φωτ.2.jpg 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της έγκαιρης και ορθής ενημέρωσης για την προετοιμασία της Ε’ Προγραμματικής Περιόδου, διοργάνωσε Ημερίδα Εργασίας και Διαβούλευσης, για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στις 5-8-2013.

ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ... ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140624904a91a992&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376049616860&sads=aJ2yGJoS3jWadXgydsrO2JnUIDs 
Όταν βαφτίζεις,
το μόνο που σε περιμένει στη γωνία...
είναι το σόι σου.

Μία ιστορία γνωστή σε όλους:
καυγάδες, κληρονομιές ανατροπές,
και πολύ γέλιο στη θεότρελη κωμωδία
του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη:
ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ.
 θα παρουσιαστούν την Παρασκευή, 9 Αυγούστου στο Θέατρο Ολυμπία (Φλόκα) 
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14062452dcc1f39b&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376049087798&sads=vz_XlPwUNvhHbZC43-5cyxu0gkY&sadssc=1
και το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.
 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14062452dcc1f39b&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1376049154429&sads=lBZNun-VxlaSDd6lGOPJW6ct1-A 



Ανατροπή αυτοκινήτου στη Ν.Ε.Ο.Πατρών - Κορίνθου, στην Παναγοπούλα - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Μόνος του απεγκλωβίστηκε τελικά ο οδηγός του αυτοκινήτου που ανετράπη στις 07.40 στη Ν.Ε.Α. Πατρών - Κορίνθου, στο 194 ο χλμ. κοντά στην Παναγοπούλα. Η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 2 οχήματα προχώρησε σε πλύση του οδοστρώματος.

Σύλληψη 40χρονου στην Κόρινθο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στη Σαντορινη

Ένας 40χρονος συνελήφθη σήμερα στην Κόρινθο, καθώς αναζητείτο με ένταλμα του ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στις 3 Αυγούστου στη Σαντορίνη.

Μόλις 662 προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Μόνον  662 θα είναι οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου στο νέο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης τη ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr.
Ο περιορισμένος αριθμός προκύπτει λόγω της συμφωνίας της τρόικας με την κυβέρνηση, για  4.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν από το Δημόσιο έως το τέλος του 2013.
Κι αυτό γιατί από τους 2662 που, τελικώς, απολύθηκαν από την ΕΡΤ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι 2.000 εντάσσονται στον αριθμό των απολυμένων για το έτος 2013.
Καθώς ακόμα δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα χρειαστούν για την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ,  οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι που θα προσληφθούν θα υπογράψουν Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και Συμβάσεις Έργου, που δεν λογίζονται ως προσλήψεις, ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο των 662  ατόμων που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης .
Να σημειωθεί ότι για τον ενδιάμεσο φορέα έχουν ήδη προκηρυχθεί 1453+589 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. 

Κληρώνει για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο


 ΠΑΟΚ και Ατρόμητος μαθαίνουβν τους αντιπάλους τους στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ στην κλήρωσε που θα γίνει στις 14:00.
 Ο ΠΑΟΚ είναι στο τέταρτο γκρουπ μαζί με τις επίσης ισχυρές Στουτγκάρδη (Γερμανία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Τσερνομόρετς (Ουκρανία) και Μπέτις (Ισπανία), τις οποίες δεν θα βρει στον δρόμο του.

Πιθανοί αντίπαλοι του δικεφάλου του βορρά είναι οι:
Γιάμπλονετς (Τσεχία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ριέκα (Κροατία), Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) και Σκεντερμπέου (Αλβανία)

Ο Ατρόμητος εξάλλου είναι στο δεύτερο υπο-γκρουπ μαζί με τις επίσης ανίσχυρες Ακτόμπε (Καζακστάν), Απόλλωνα Λεμεσού (Κύπρος), Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) και Πετρολούλ Πλοϊέστι (Ρουμανία), τις οποίες δεν αντιμετωπίζει.

Οι υποψήφιες αντίπαλοι για τους Περιστεριώτες είναι οι:
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Γκενκ (Βέλγιο), Άλκμααρ (Ολλανδία), Σουόνσι (Αγγλία) και Νις (Γαλλία)

Ανοίγει και πάλι το Alter

alter
Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού Alter, χωρίς όμως να έχει τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Απλώς έχει αναρτηθεί μια κάρτα που ενημερώνει ότι ο σταθμός θα είναι «Σύντομα Ξανά Κοντά Σας».
Σύμφωνα με το lykavitos.gr η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Alter να αποδεχτεί την πρόταση του μετόχου του καναλιού Γιώργου Κουρή για την επαναλειτουργία του σταθμού υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Σεισμική δόνηση 4,5 R στην Ήπειρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 R σημειώθηκε το πρωί στην Ήπειρο.
seismosΣύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι, η δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα, ήταν δηλαδή σχεδόν επιφανειακός, με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας και 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρδικας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου.

Ήττα και αποκλεισμός για τον Αστέρα Τρίπολης

rap_ast
Ευρώπη τέλος και για τον Αστέρα, τον οποίο αδικεί το τελικό 1-3 από την Ραπίντ στη Βιέννη. Η ελληνική ομάδα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γκρατσίνι, αλλά δύο άτυχες στιγμές χάρισαν στους αυστριακούς τη νίκη – πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.
 Οι αυστριακοί μπήκαν στο παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς και το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας -βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνά τους- ήταν να κερδίσει δύο κόρνερ στα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. 

Το σκορ άνοιξε στο 25ο λεπτό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, που ξεκίνησε και κατέληξε στα πόδια του γεννημένου στο Ντίσελντορφ (με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα) Θανάση Πέτσου.

Ο 22χρονος, τον οποίο παρακολουθεί και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, έκανε το 1-0 και έδωσε έναν επιπλέον λόγο στους Ακρίτες να βγουν στην επίθεση. Και αυτοί το έκαναν. Κι αν αναθεμάτιζαν για τις δύο μεγάλες ευκαιρίες σε κεφαλιές των Ναβάρο (37') και Ουσέρο (39'), το ημίχρονο τους βρήκε ανακουφισμένους, που το σουτ του Σάμπιτζερ στο 45' σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μπαντή.

Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης έβαλε τον Γκρατσίνι, ο οποίος χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά να τον δικαιώσει. Ενώ προηγουμένως (54') ο Μπόιντ έχασε ευκαιρία να κάνει το 2-0, ο Αργεντινός εκμεταλλεύθηκε λάθος απομάκρυνση των αμυντικών και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Δυστυχώς, όπως δικαιώθηκε ο Τσιώλης για την επιλογή του, το ίδιο συνέβη και με τον ομόλογό του της Ραπίντ, Ζόραν Μπάρισιτς. Στο 61' έβαλε στο παιχνίδι τον Σάουμπ και στο 62' η μπάλα -από σπόντα- βρέθηκε στα πόδια του και νίκησε τον Μπαντή για το 2-1.

Με την είσοδο του Μπακασέτα στο 70', η ελληνική ομάδα είχε ολοκληρώσει νωρίς τις αλλαγές της, δείγμα της πρόθεσης να τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο. Η αλήθεια είναι ότι δεν απείλησε ιδιαίτερα και τελικά το πλήρωσε με ένα τρίτο -τυχερό- γκολ από τον Σάουμπ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Ραπίντ Βιέννης: Νοβότα, Μπέρεντ, Σράμελ, Πέτσος, Σονλέιτνερ, Σάμπιτζερ (61' λ.τρ. Ζάουμπ), Τρίμελ, Μπουργκστάλερ (88' Πάβελιτς), Μπόσκοβιτς, Χόφμαν (79' Γκρόζουρεκ), Μπόιντ.
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Γκόιαν, Ναβάρο, Ουσέρο, Ζησόπουλος (46' Γκρατσίνι), Κάφα, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (68' Χουάνμα).


  Αποχαιρέτησε και η Ξάνθη

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο Βέλγιο, γνώρισε δεύτερη ήττα από την Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Η ομάδα του Καραγεωργίου είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, αλλά λύγισε στο δεύτερο.