Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η συμβουλή της γιαγιάς για το κούρεμα αλλά και για το κατοχικό δάνειο

Toυ Φώτη Σαραντόπουλου

Απ' ότι φαίνεται, το θέμα ενός νέου κουρέματος δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τη γιαγιά μου, εκεί που είναι ... Και αποφάσισε να παρέμβει. ήταν μάλιστα πολύ αγριεμένη ... Σας μεταφέρω τον "διάλογο" (μάρτυς μου ο ... Λιακόπουλος, ήταν κι αυτός μπροστά, καθώς εξερευνούσε το υπερπέραν ...)

(Υπάρχει λύση και για τα δύο, είπε η γιαγιά ...Ματ σε δύο κινήσεις ...)

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

 Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου . Παρά τα επίσημα και πιεστικά αιτήματα μας, η Βουλή κρατά κρυμμένα όλα τα στοιχεία για αυτή τη μείζονα εθνική υπόθεση. Η προδοσία της Κύπρου παραμένει το πιο σκοτεινό μυστικό της μεταπολίτευσης και βαραίνει το καθεστώς που και σήμερα συνεχίζει να προδίδει τη χώρα. Τιμή και Δόξα στους Ήρωες της ΕΛΔΥΚ, της Εθνικής Φρουράς, της Α’ Μοίρας Καταδρομών και σε όλους τους μαχητές που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία και την Ένωση.

Τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ζαχόλης . Παρών ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης


Με κατάνυξη, με θρησκευτική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών γιόρτασε τον προστάτη της , Προφήτη Ηλία , η ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης , που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι.
Χθες παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός  Εσπερινός και Αρτοκλασία, όπου συλλειτούργησαν οι ιερείς της περιοχής.
Σήμερα κατά την θεία Λειτουργία για τον Προφήτη Ηλία, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει , στο μοναστήρι , για να τίμήσουν τον Άγιο, από το Δερβένι , το Χελυδόρι και τα γύρω χώριά.-
 Κατά την επισκεψή του στο Προφήτη Ηλία , ο κ. Τατούλης επιθεώρησε  και τις εργασίες που έχουν αρχίσει για στερέωση  και αποκατάσταση  βόρειας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.800.000,00 €.
ξίζει να σημειώσουμε  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, είχε υπογράψει προ έτους την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου 
 Η Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ζάχολης είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2002 στην Κορινθία

Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Ο Ηλίας υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος, δυναμικός και θαρραλέος προφήτης, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του Θεού.
Είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Βασιλειών Γ ιη' 39.). Δηλαδή, αληθινά! Ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός και αληθινός Θεός. Ο Ηλίας, επίσης, είναι εκείνος που με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και κατέκαυσε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Είναι εκείνος που στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό, όσο είναι δυνατό, βέβαια, να Τον δει άνθρωπος. Είναι εκείνος που έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο. Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Όλα αυτά δείχνουν με πόσο ζήλο υπηρέτησε ο προφήτης Ηλίας το θέλημα του Θεού.  Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 20 Ιουλίου, οπότε και πιστεύεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Ο Άδωνις ζητάει αποζημίωση από τους γιατρούς των… πλαστών επιδομάτων

Adonis-Georgiadis
Ξεκάθαρη πρόθεση να μην αφήσει ατιμώρητους τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εμπλέκονται στις υποθεσεις με τα πλαστά επιδόματα τυφλότητας, έδειξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Υπουργός Υγείας έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
“Όσοι γιατροί εμπλέκονται στις υποθέσεις με τα πλαστά επιδόματα τυφλότητος θα ελεγχθούν πειθαρχικά και θα πληρώσουν αποζημίωση στο Κράτος”, ήταν το σαφές μήνυμα του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Αυτή είναι η φωτογραφία που η Αλίκη Βουγιουκλάκη απαγόρευσε να δημοσιευτεί

aliki-vougiouklaki
Η Αλίκη λάτρευε να φωτογραφίζεται στον Θεολόγο και να μοιράζεται τα πάντα με το κοινό.Σχεδόν τα πάντα, γιατί η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας όσο εκείνη ζούσε.

"Κοκομπλόκο" έπαθε η Βουλή με την Άννα Καραμανλή!


Ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έβγαλε ...άχνα!....

Mε αυτή την εμφάνιση που έκανε χθες η Άννα Καραμανλή, μπορεί να πάρει και...παμψηφεί τον τίτλο της πιο ωραίας της Βουλής. Η βουλευτίνα της ΝΔ με το άσπρο φόρεμα, αλλά και το περιεχόμενο της ομιλίας της, κατάφερε να απλώσει την απόλυτη ...σιγή στο ακροατήριο, που απλά την κοιτούσε.
Η Άννα που μίλησε για το κλείσιμο στην ΕΡΤ , είχε ένα επιχείρημα που αφόπλιζε τους αντιπάλους. 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΚΡΑΤΑΣ: Ανοιχτή Συγκέντρωση με θέμα «Αμμοληψίες από τα Ποτάμια της Αιγιάλειας και Διάβρωση Ακτών.»

Σήμερα Σάββατο στις 7μιση το βραδύ στην ταβέρνα Θωμά Σπαρτινού στην Παραλία Ακράτας ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας» και η «Ομοσπονδία Συλλόγων Κορινθιακού Κόλπου ΑΛΚΥΩΝ», διοργανώνουν, Ανοιχτή Συγκέντρωση με θέμα «Αμμοληψίες από τα Ποτάμια της Αιγιάλειας και Διάβρωση Ακτών.» Ομιλητής, Χρήστος Αναγνώστου, Γεωλόγος – Διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ. ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία εγκαινιάζει διαδικτυακό διάλογο

Nea-Dimokratia-Syggrou
Τις ψηφιακές δυνατότητες της εποχής αξιοποιεί η Νέα Δημοκρατία, καθώς μέσω του site της κυβερνητικής παράταξης ξεκινάει διάλογος για τη νέα μορφή του κόμματος, με έμφαση στις περιφερειακές οργανώσεις.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό section του site, “στο πλαίσιο της αξιολόγησης των υφιστάμενων δομών και της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου διοίκησης των περιφερειακών οργανώσεων, ζητείται η γνώμη όλων των μελών των Νομαρχιακών Συνελεύσεων προκειμένου να συνδιαμορφωθεί η τελική πρόταση.
Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων πρέπει να γίνει μέχρι και την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και για το σκοπό αυτό απαραίτητη είναι η εγγραφή των πραγματικών στοιχείων κάθε χρήστη. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο τα μέλη των Νομαρχιακών Συνελεύσεων, που τα στοιχεία τους θα επαληθευτούν.

Πως Συμμετέχω Στο Διάλογο

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα εκδοθούν πορίσματα με τις γενικότερες κατευθύνσεις των απαντήσεων, ενώ στη συνέχεια και έπειτα από την απαραίτητη επεξεργασία θα διαμορφωθεί το προτεινόμενο μοντέλο διοίκησης των περιφερειακών οργανώσεων”.

Ο Μιχελάκης… δεν ξέχασε τις διαφορές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Giannis-Mixelakis
(Photo Eurokinissi)
Κάθε άλλο παρά έχει ξεχάσει ο Γιάννης Μιχελάκης τις διαφορές που έχει ο ίδιος αναδείξει στο παρελθόν ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Όπως ωστόσο επισημαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών με συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, στη δεδομένη χρονική συγκυρία εκείνο που προέχει είναι να δρομολογηθούν λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από την κυβέρνηση συνεργασίας την οποία συγκροτούν τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.
“Ο τόπος έχει ανάγκη να κυβερνηθεί. Είναι υπέρτατη εθνική επιταγή, αλλά και έμμεση υπαγόρευση του ίδιου του λαού, που δεν έδωσε αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα.
Προσθέτω μόνο μια φράση: Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας, σε καιρούς που η χώρα δεν μπορεί να χάνει ούτε μια ώρα, ο πιο μεγάλος κίνδυνος θα ήταν η ακυβερνησία. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, οι ευθύνες όλων μας είναι τεράστιες.
Εμείς προτάσσουμε τον αγώνα για να σωθεί η πατρίδα, να σταθεί στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά”, επισημαίνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” ο Γιάννης Μιχελάκης.

 ysterografa.gr

Νέες αυξήσεις στους λογαρισμούς της ΔΕΗ


 Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

“Ο Σόιμπλε στη χώρα των ανίκανων”…

Wolfgang-Schaeuble-Giannis-Stournaras-Kostis-XatzidakisΔιάθεση… αφύπνισης των παθών του πρόσφατου παρελθόντος έχουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στο περιθώριο της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα, με τη “Suddeutsche Zeitung” να… θυμάται καλύτερα από όλους.
Επικαλούμενη παλαιότερες δηλώσεις Γερμανών πολιτικών απαξιωτικες για την Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ με το εύγλωττο σχόλιο “Ο Σόιμπλε στη χώρα των τεμπέληδων και ανίκανων”.
Η εφημερίδα κάνει αναφορά στις επιθέσεις των Ελλήνων κατά της Γερμανίας, κυρίως κατά της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόφγκανγκ Σόιμπλε, με επίκληση ακόμη και του ναζιστικού παρελθόντος.

ysterografa.gr

“Η Ελλάδα δεν ξεχνάει και δεν εγκαταλείπει την Κύπρο”

Evangelos-Venizelos-YPEX
Με αφορμή την 39η επέτειο από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η Ελλάς αποδίδει φόρο τιμής και υποκλίνεται στη μνήμη των Κυπρίων και Ελλαδιτών υπερασπιστών της Κύπρου που με ηρωισμό και αυτοθυσία αντιμετώπισαν τον εισβολέα το καλοκαίρι του 1974.
Τριάντα εννέα χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο την 20η Ιουλίου 1974 που βύθισε στο πένθος τους συγγενείς των πεσόντων και μετέτρεψε από τη μία μέρα στην άλλη σε πρόσφυγες χιλιάδες οικογένειες. Παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, η διεθνής νομιμότητα συνεχίζει να παραβιάζεται στην Κύπρο. Η Κύπρος βιώνει ακόμα τις συνέπειες της εισβολής με την παράνομη στρατιωτική κατοχή, τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού, τον παράνομο εποικισμό και τη συνεχιζόμενη καταστροφή της ελληνικής και ορθόδοξης πολιτισμικής κληρονομιάς της. Επίσης, άγνωστη συνεχίζει να είναι η τύχη των αγνοουμένων οι συγγενείς των οποίων περιμένουν εδώ και 39 χρόνια απαντήσεις στα ερωτήματά τους.
Σε αυτές τις πλέον αντίξοες συνθήκες η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια την αντοχή της αλλά και εξελίχθηκε σε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός λαός θα συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Κύπρου. Όσοι έχουν πιστέψει ότι οι τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας και της Κύπρου θα προκαλέσουν μεταβολή της πολιτικής μας στο Κυπριακό πλανώνται οικτρά.
Ο τερματισμός της κατοχής και των συνεπειών της, η επανένωση της Κύπρου μέσω μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ παραμένει ο στόχος της Ελλάδας για την οποία το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της”.

ysterografa.gr

Η προδοσία της Κύπρου σ΄ ένα έγγραφο-φωτιά! Οι χουντικοί ήξεραν για την τουρκική απόβαση και παραθέριζαν!



 Προδότες χωρίς δισταγμούς Οι χουντικοί που παρίσταναν τους υπερπατριώτες -όπως και πολλοί νοσταλγοί τους- είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί για τις τουρκικές στρατιωτικές ετοιμασίες για την απόβαση στη Κύπρο. Αδιαφόρησαν απολύτως και γι΄ αυτό όλοι πια έχουν πειστεί ότι επρόκειτο για προδοσία.

Το onalert.gr δημοσιεύει σήμερα ένα έγγραφο-φωτιά που αποδεικνύει ότι στην Αθήνα οι “πατριώτες” χουντικοί γνώριζαν τα πάντα.

Από Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές – Πώς θα γίνει η κινητικότητα των εκπαιδευτικών


 - Μέχρι τις 10 Αυγούστου η λίστα με τις μετακινήσεις 
- Έξτρα μοριοδότηση για καθηγητές με μεταπτυχιακό
- Ποια είναι τα κριτήρια για τις 8.000 μετατάξεις

Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά το σχέδιο για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών ενώ η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, από τη Δευτέρα τίθενται σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)

Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Όπως γράφει η εφημερίδα, μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Αμέσως μετά θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας καταταξης με βάση τα εξής κριτήρια:
-συνολική προϋπηρεσία
-οικογενειακοί λόγοι
-συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
-κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού

Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν πριμοδότηση στα μόρια που θα λάβουν προκειμένου να μεταταχθούν στην περιοχή που θέλουν.

newsit.gr

Λάρισα: Τίναξαν στον αέρα ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο - Καταστράφηκαν 50 διαμερίσματα πολυκατοικίας



Σε βομβαρδισμένο τοπίο μετατράπηκε από ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα η συνοικία Άγιος Κωνσταντίνος στη Λάρισα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4.10 το πρωί στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά και από τον εκκωφαντικό θόρυβο σηκώθηκε στο πόδι όλη η συνοικία.
Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι ήταν αποκαρδιωτικές. Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε προσόψεις πολυκατοικιών, βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Των εργαζομένων στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.
(Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου)
Αγαπητοί μας συνδημότες,
Το πολυτιμότερο δημοτικό αγαθό, το ιαματικό μας νερό, που ανήκει σ΄όλους τους πολίτες του Δήμου μας και έχει συνυφαστεί με την ιστορία και την ύπαρξη της ιστορικής λουτρόπολης, κινδυνεύει άμεσα να απολεσθεί.
Οι επικείμενες πιθανές, επιθετικές ενέργειες κατά του Υδροθεραπευτηρίου από πλευράς του πιστωτών του, θέτουν σε άμεσο και ορατό κίνδυνο να χαθεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του δήμου που ανήκει στους δημότες και αποτελεί την κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Υδροθεραπευτηρίου, από την πλευρά τους, και η διοίκηση της εταιρείας, καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα, από την θέση που τους αναλογεί, τις καλύτερες των προσπάθειών τους, προκειμένου το Υδροθεραπευτήριο να παραμείνει στους δημότες, και ανοικτό για τους επισκέπτες του, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, προσφέροντας τις ανεκτίμητες ευεργετικές ιδιότητες του Ιαματικού Νερού Λουτρακίου, στην υγεία και στην αποκατάσταση των συνανθρώπων μας.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι, προωθούν λύσεις εξορθολογισμού των χρεών και της λειτουργίας της εταιρείας σ’ ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον.
Παρόλα αυτά ασκούνται όλο αυτό το διάστημα ασφυκτικές πιέσεις που τορπιλίζουν τις ενέργειες αυτές με σκοπό να τις ακυρώσουν.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικού Νερού Λουτρακίου, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούν και να αναλογισθούν τι θα σημάνει το κλείσιμό του για τον τόπο.

Αγαπητοί συνδημότες μας,
Σας καλούμε να σταθείτε σθεναρά αρωγοί στις προσπάθειές των εργαζομένων, της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης, συναισθανόμενοι την ανυπολόγιστη ζημιά που θα επιφέρει στο τόπο μας το κλείσιμο του Υδροθεραπευτηρίου, τόσο στην ιστορία όσο και στην περαιτέρω τουριστική του ανάπτυξη, άμεσα αλλά και στο μέλλον.
Αυτή την κρίσιμη ώρα για το τόπο μας, οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε ένα, παρακάμπτοντας τις όποιες πολιτικές αντεγκλήσεις και αναλογιζόμενοι το κοινό μας συμφέρον, να μην επιτρέψουμε το σημαντικότερο αγαθό του τόπου μας, το ιαματικό μας νερό να χαθεί, γιατί έτσι θα χαθεί ταυτόχρονα η ιστορία και η ταυτότητά μας.

Οι εργαζόμενοι της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α

Πατρινός ιεραπόστολος υπό διωγμό μέσα στα βάθη της Αφρικής…


Ο Πατρινός ιεραπόστολος π. Θεολόγος με μία ομάδα κατηχητών σε κοντινή λίμνη...

Ρωτήθηκε κάποτε ο Θεόκριτος ποιά είναι τα ωμότερα θηρία του κόσμου και απάντησε: « Είς μέν τά βουνά οί αρκούδες και τα λεοντάρια, είς δε τις πόλεις οί τελώνες και οί συκοφάντες…»
 Έτσι λοιπόν με αφορμή όλα τα πάρα πάνω, σήμερα θα μιλήσουμε για τους συκοφάντες !
Μερικές φορές, είναι αλήθεια αυτό, συνηθίζω να καταπιάνομαι και με κάποια θρησκευτικά θέματα. Δεν ξέρω βέβαια αν τα καταφέρνω καλά στον τομέα αυτό, εσείς θα κρίνετε, αλλά εν πάσει περιπτώσει πάντα με αγαθή προαίρεση και με ανιδιοτελή κατά το ανθρώπινο συνείδηση, φέρνω στην επιφάνεια αυτής της ταραγμένης θάλασσας και δύσκολης εποχής μας, κάποια ξεχωριστά θέματα… Και δεν το κρύβω ακόμη, ότι σαν βλέπω κάπου αδικία, παρανομία, καταστρατήγηση νόμων και «πλακάκια» για να ρίξουμε, ή να ρουφιανέψουμε τον φτωχό, τον ταπεινό, και αυτόν πού δεν έχει «μέσον» να διαφύγει, έ, τότε «ανάβουν τα λαμπάκια μου» πού λέει και ο λαός, και διαμαρτύρομαι εντόνως για το άδικο…
Ακόμη, όταν βλέπω κάποια ύπεύθυνα υποτίθεται πρόσωπα , κάποιους εντεταλμένους αρμόδιους της κοινωνίας μας να αποδέχονται «ελαφρά τη καρδία» κάθε συκοφαντία καί χωρίς να την διασταυρώσουν και μια, και δυό, και τρείς και ακόμη περισσότερες φορές αλλά να την υιοθετούν αμέσως και να θέτουν τον ένοχο(;) υπό παραγκωνισμό και διωγμό, τότε έχω κάθε δικαίωμα αμφισβήτησης αυτού του «υπεύθυνου» προσώπου, όσο ψηλά αυτό και αν στέκεται, και ενδόμυχης κατάταξής του στην τάξη των αδίκων κριτών ! Έτσι λοιπόν τις μέρες αυτές, διαβάζοντας ένα άρθρο στο εξαίρετο πράγματι περιοδικό «Φώς Εθνών» πού εκδίδεται εδώ στην Πάτρα από την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή « ο Πρωτόκλητος», σταμάτησα σ΄ ένα σχόλιο προσεκτικά μέν διατυπωμένο αλλά πού εν τούτοις άφηνε να εννοηθεί «ότι κάτι περίεργο συμβαίνει κάτω εκεί…» και συγκεκριμμένα στο ιεραποστολικό έργο του τίμιου εργάτη του Ευαγγελίου Αρχιμανδρίτου Θεολόγου, στο Ντολιζί του Κόνγκο…

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα »