Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ένοχη η παπαδιά για το φόνο του ιερέα! Καταδικάστηκε σε ισόβια και ο εραστής της! - Η δήλωση του Μ. Δημητρακόπουλου


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε τόσο στην παπαδιά όσο και στον εραστή της το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου και τους καταδίκασε πριν από λίγο και τους δύο 
- Η δολοφονία του ιερέα, έγινε πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία
- Πως σχεδίασαν και εκτέλεσαν το σατανικό τους σχέδιο οι 2 εραστές

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

nd
Προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που είχε σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου με καλάσνικοφ κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ αναρτήρθηκε στο Διαδίκτυο.
Στο κείμενο, που υπογράφει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αρχικός στόχος ήταν η ρίψη ρουκέτας, με εκτοξευτήρα κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό, όπως σημειώνεται.
Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν πως η επίθεση αυτή είναι ένα «σινιάλο αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους και σε όσους βρίσκονται έγλειστοι στα ελληνικά κολαστήρια για την ανατρεπτική τους δράση», ενώ προαναγγέλλουν νέες επιθέσεις.

ysterografa.gr

Μόνο που δεν τον έβγαλαν ήρωα....

Άλλου είναι ο γάμος αλλού βαρούν οι βιολιτζήδες, λέει μια λαϊκή παροιμία και φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση. Πριν από λίγες ώρες στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζητούσε  από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει αν χθες πληρώθηκε στο ακέραιο ομόλογο το οποίο ανήκει σε διεθνή επενδυτικό οίκο (hedge fund). Απάντηση δεν πήρε ποτέ...παρά τις έντονες και επίμονες ερωτήσεις του...
Δείτε το βίντεο στο Πινάκιο γι' αυτό): http://pinakio.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5486.html

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, της οποίας είναι Γραμματέας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπήρξε έντονη και αποφασιστική αντίδρασή του στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να απαλειφθούν οι λέξεις «Ορθοδοξία» και «Χριστιανική Θρησκεία» από την ετήσια έκθεση για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Το θέμα τέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Παραθέτουμε, από τα πρακτικά της Βουλής, τους διαλόγους που διημείφθησαν:

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησα και πήρα από τον εισηγητή (της έκθεσης για το ΣΑΕ), δύο διορθώσεις. Η μία αφορούσε το θέμα των θρησκειών. Δηλαδή όπου αναφέρεται η χριστιανική θρησκεία, θα πρέπει να αφήσουμε την σχέση με τις θρησκείες, με την έννοια ότι υπάρχουν δύο ζευγάρια που δεν είναι ορθόδοξοι και οι δύο, κ.λπ..
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ Προεδρεύων της Επιτροπής): Αυτές ήταν οι 2 παρεμβάσεις που έγιναν δεκτές.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ (ΑΝΕΞ ΕΛ): Οι οποίες έγιναν τι;;;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Οι παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από τον Εισηγητή, δηλαδή από τον κ. Αναστασιάδη.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Σε ό, τι αφορά το θέμα της θρησκείας, υποβάλω την ζωηρότατη ένστασή μου έως και διαμαρτυρία μου, με δεδομένο ότι η Ομογένεια είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα - Ελλάδα και μέσω της Ορθοδοξίας. Οι Αρχιεπισκοπές και οι Μητροπόλεις και η κάθε εκκλησία, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να σβήσουμε τη λέξη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό που είπαμε είναι μόνον στην διατύπωση (στην έκθεση). Σαφώς και υπάρχει ο ισχυρός δεσμός και δεν λέει κανείς όχι σε αυτό και ούτε προσπαθούμε μέσα από αυτό να αλλάξουμε κάτι στις σχέσεις. Απλώς, όταν ορίζουμε αυστηρά με την ορθόδοξη θρησκεία (και σας είπα ότι δεν είναι μόνον ορθόδοξη) ανέφερα ότι υπάρχουν και οικογένειες που έχουν σχέση (με τη παρατήρησή μου) γιατί έχουν γίνει γάμοι κ.λπ. με ανθρώπους που δεν είναι ορθόδοξοι κατ’ ανάγκην. Επόμενος, υπάρχει σεβασμός και προς αυτές τις θρησκείες και δεν είναι μόνον οι ορθόδοξοι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Αναφέρεται μέσα (στην έκθεση), Τέρενς, το θέμα της θρησκείας, οι ενορίες και γενικά όλα αυτά αναφέρονται... Αλλά από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορεί να λες μόνον αυτό και ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες θρησκείες που έχουν ασπαστεί και Έλληνες!

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Σας παρακαλώ πολύ, θα ήθελα να καταγραφεί η έντονη διαφωνία μου.

Και σε ό, τι αφορά τις Προξενικές Αρχές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι είναι έγκλημα έναντι της Ομογένειας να κλείνουν οι Προξενικές Αρχές και ειδικά την ώρα που οι Προξενικές Αρχές είναι ένας ομφάλιος λώρος και αυτός, (όπως η Εκκλησία) με τη μητέρα-Ελλάδα.

Και ούτε μπορούμε, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, να κάνουμε τους Ομογενείς μας να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, επί ώρες ολόκληρες, για να πάνε να εξυπηρετούνται από την πατρίδα τους για την πατρίδα τους.

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- Εισηγητής (ΝΔ).

Το θέμα της ορθόδοξης θρησκείας που έθεσε η κυρία Γεροβασίλη. Νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ορθόδοξη θρησκεία είναι αυτή που ενώνει τον Ελληνισμό και το ελληνικό έθνος. Βεβαίως, και είναι, έτσι όπως το λέτε και υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Για να διευκολύνω, συμπληρώνω το κείμενό μου, «με την ορθόδοξη θρησκεία και κάθε άλλη θρησκεία και που ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στις τάξεις της Ομογένειας».

Νομίζω ότι έτσι διευκολύνουμε την συζήτηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, για τη στήριξη που παρέχει σε κατηγορούμενο για τρομοκρατία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία.
Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία».

Ο Κουβέλης “σέρνει” τη ΔΗΜΑΡ σε Συνέδριο

Fotis-Kouvelis
(Photo Eurokinissi)
Συνέδριο Αρχών και Θέσεων αναμένεται να ανακοινώσει ο Φώτης Κουβέλης στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιχειρώντας φυγή προς τα εμπρός, για να διαλυθούν τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του κόμματος, λόγω της στάσης που κράτησε στο θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Τη σχετική εκτίμηση διατυπώνουν τα “Νέα” σε ρεπορτάζ τους, και επιβεβαίωνεται από διάφορες πλευρές στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει να αφήσει να “σέρνεται” το θέμα, ούτε και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, για μια τόσο κεντρική επιλογή.
Το 2014 άλλωστε είναι εκ των πραγμάτων εκλογική χρονιά, με τις αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και… εθνικές εκλογές, στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

ysterografa.gr

Ο ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"

ÔÁÓÏÕËÁÓ Ê ÅÊËÏÃÇ ÃÑÁÌÌÁÔÅÁ ÊÏ ÍÄ 
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η Εθνική Νέων πήρε «Χ» με το Μάλι, και πήρε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου


aaamalli358E1A9C9773C4B1F7283FA6B0A96AE0
Ισόπαλη 0-0 αναδείχθηκε η Eθνική Νέων (U20) της Ελλάδος με την αντίστοιχη του Μάλι, στον δεύτερο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.
Το ματς έγινε στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας και η ομάδα του Κώστα Τσάνα πήρε το βαθμό που χρειαζόταν για να φτάσει τους τέσσερις και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του θεσμού μέσω του 4ου ομίλου.
Σ΄ένα ισορροπημένο παιχνίδι, η εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Μπουχαλάκης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας στο 58'.

ΜΑΛΙ (Μούσα Κεϊτά): Μπερτέ, Αμιντού Τραορέ (85΄ Σισοκό), Ουσμάν Κεϊτά, Ντιαλό (66΄ Αμπντουλαγιέ Κεϊτά), Ντιαρά, Νιανέ, Τιεκορό Κεϊτά, Μαχαμαντού Τραορέ, Σαμακέ, Μαρίκο, Νιμάγκα
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (67΄ Μπάλλας), Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (81΄ Ράνος), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (90΄ Μπακασέτας)

Η βαθμολογία
1. Παραγουάη  2 - 1   4
2. Ελλάδα        2 - 1   4
3. Μάλι           1 - 1    2
4. Μεξικό       1 - 3     0

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (U20) της Τουρκίας:

Α' ΟΜΙΛΟΣ - Στην Κωνσταντινούπολη:
Γαλλία-ΗΠΑ 1-1 (48΄πεν. Σανόγκο - 85΄ Κουέβας)
Ισπανία-Γκάνα 1-0 (13΄ Χεσέ Ροντρίγκεθ)

Β' ΟΜΙΛΟΣ - Στην Καισάρεια:
Κούβα-Νιγηρία 0-3 (19΄, 23΄ Ουμάρ, 67΄ Αζαγκούν)
Πορτογαλία-Νότια Κορέα 2-2 (3΄ Αλάτζε, 60΄ Μπρούμα - 45΄ Ρίου, 76΄ Κιμ)

Γ' ΟΜΙΛΟΣ - Στο Ριζέ:
Αυστραλία-Ελ Σαλβαδόρ 1-2 ( 8΄ Μπρίλιαντ - 17΄ Κόκα, 40΄ Πένα)
Τουρκία-Κολομβία 0-1 (52΄ Κιντέρο)

Δ' ΟΜΙΛΟΣ - Στο Γκαζιαντέπ:
Μεξικό-Παραγουάη 0-1 (52΄ Γκονζάλες)
Μάλι-ΕΛΛΑΔΑ 0-0

Ε' ΟΜΙΛΟΣ - Στην Αττάλεια:
Χιλή-Αγγλία 26/6
Ιράκ-Αίγυπτος 26/6

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ - Στην Προύσα:
Νέα Ζηλανδία-Ουρουγουάη 26/6
Κροατία-Ουζμπεκιστάν 26/6

EKTAKTO:XAMOΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ... ΣΜΗΝΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ!!

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Γαλατά από την κατάσταση που επικρατεί με τα κουνούπια σε όλη την περιοχή.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Τοπικής Κοινότητας προς το δήμο, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι παρά το γεγονός ότι έχει προβλεφθεί σχετικό κονδύλι από την Περιφέρεια. Οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής διαμαρτύρονται έντονα, αφού κατά τις βραδινές, κυρίως, ώρες σμήνη κουνουπιών επιτίθενται στους πελάτες των καταστημάτων τους.

Για το λόγο αυτό κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας αποφάσισαν, αν ο δήμος δεν επιληφθεί άμεσα, αφενός μεν να φθάσουν μέχρι την κατάληψη του δημαρχείου και αφετέρου να φροντίσουν από μόνοι τους για την λύση, συγκεντρώνοντας χρήματα και αναθέτοντας σε μια εταιρεία τους ψεκασμούς

Πηγή: aixminews 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ (βιντεο)



anemosantistasis.blogspot.gr

Στουρνάρας: Αποζημιώσεις στην ΕΡΤ, μετά την εκκένωση

stour
Να εκκενώσουν το κτίριο για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους κάλεσε τους απολυμένους της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους μόνο όταν το δημόσιο θα αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής.
Όσο για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών ως νομικά διαδόχου της ΕΡΤ.
Τέλος, στα σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι το Μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα απάντησε πως «Δεν βλέπω καμία καταστροφή» και πρόσθεσε: «Υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι προτείνει; Δεν έχω πάρει απάντηση εδώ και ένα χρόνο. Δεν έχετε αποφασίσει τι θέλετε. Είστε σε πλήρη σύγχυση».

ysterografa.gr

Παναγιωτόπουλος: Ο Σαμαράς με άφησε να επιλέξω

Panos-Panagiotopoulos
Στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ παραχώρησε συνέντευξη ο νέος Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκθέτοντας τις σκέψεις τους για τον ανασχηματισμό, την αποχώρησή του από το Πεντάγωνο μετά από έναν χρόνο θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τον χώρο του πολιτισμού.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε με νόημα ότι ο πολιτισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, έκανε έναν μίνι απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο που προγηγήθηκε της μετακόμισής του.
“Ο Πρωθυπουργός με άφησε να επιλέξω”, τόνισε με έμφαση, αποκαλύπτοντας ότι από τη στιγμή που τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να του αλλάξει πόστο, λόγω της “καραμπόλας” που προκλήθηκε μεταξύ Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, ο Αντώνης Σαμαράς του έδωσε το δικαίωμα να επιλέξει το υπουργείο στο οποίο θα επιθυμούσε να συνεχίσει.

ysterografa.gr

Τζαβάρας: Από καραμπόλα μπήκα, από καραμπόλα βγήκα…

Kostas-Tzavaras
Αυθόρμητος όπως πάντα, ο πρώην πλέον υφυπουργός αρμόδιος για τον Πολιτισμό Κώστας Τζαβάρας έδωσε μια… προχωρημένη εξήγηση αναφορικά με την αντικατάστασή του από τον υπουργικό θώκο που κατείχε μέχρι προχθές, τη στιγμή μάλιστα που δημιουργήθηκε αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού, με την ευθύνη να περνάει στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, προερχόμενο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″, ο Κώστας Τζαβάρας παραδέχτηκε: “Από καραμπόλα μπήκα στην κυβέρνηση, από καραμπόλα βγήκα”.

AYΣΤΡΑΛΙΑ: Έχασε την ηγεσία των Εργατικών η Γκίλαρντ. Παραιτείται από την πρωθυπουργία, και τη διαδέχεται ο Κέβιν Ραντ

Julia-Gillard-Kevin-RuddΗ πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ αποφάσισε να πετάξει η ίδια το γάντι στους εσωκομματικούς αντιπάλους της, και να προκηρύξει τη διενέργεια εκλογών για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, για αργότερα σήμερα.
Η κίνηση της Γκίλαρντ είναι επιθετική, και αποσκοπεί στο να… βγάλει στο ξέφωτο τον μόνιμο εσωκομματικό αντίπαλό της, Κέβιν Ραντ, προκάτοχό της στην ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της χώρας.
Ο Ραντ είχε επιχειρήσει και άλλες φορές στο παρελθόν να αμφισβητήσει την ηγεσία της Γκίλαρντ, μέχρι σήμερα ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Γκίλαρντ έχει… μετρήσει τα κουκιά για να προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση, και είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με την ανακοίνωση για την εκλογή ηγεσίας, κάλεσε τους αντιπάλους της να δεσμευτούν μαζί της, πως όποιος ηττηθεί θα αποχωρήσει από τη Βουλή, παραιτούμενος της βουλευτικής έδρας του.
“Αν χάσω, θα εγκαταλείψω την πολιτική”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζούλια Γκίλαρντ.
Ο Κέβιν Ραντ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στην απογευματινή διαδικασία εκλογής, απέναντι στη Τζούλια Γκίλαρντ.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ωστόσο, ο Κέβιν Ραντ κατάφερε να επικρατήσει με 57-45, και έτσι η Τζούλια Γκίλαρντ που έχασε την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, υποβάλλει την παραίτησή της από την πρωθυπουργία, και αποχωρεί από την πολιτική ζωή της χώρας.

ysterografa.gr

Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη για τον ΤΑΡ!

agogos-TAP
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η “Καθημερινή”, έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα υπέρ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Sah Deniz 2 του Αζερμπαιτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας προς την Ευρώπη, λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της οριστικής απόφασης της Κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος ως προς τον αγωγό που θα προτιμηθεί για τη μεταφορά του καυσίμου.
Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Αλαφούζου μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά για τις θετικές για την Ελλάδα εξελίξεις, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους της κοινοπραξίας Sah Deniz 2.
Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η Ελλάδα θα έχει πετύχει μια σημαντική στρατηγική νίκη για το μέλλον, με την κατασκευή του αγωγού να επιφέρει κέρδη για την οικονομία αλλά και τη διεθνή παρουσία της χώρας.

ysterografa.gr

Vodafone – Wind δημιουργούν 650 νέες θέσεις εργασίας – Ολοκληρώθηκε η συμφωνία

 
Vodafone Greece και η Wind Hellas υπέγραψαν συμφωνία για την κοινή διαχείριση των δικτύων 2G και 3G, μια επένδυση που τα επόμενα τρία χρόνια θα δημιουργήσει πάνω από 650 νέες θέσεις εργασίας. "Αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία" δήλωσαν οι επικεφαλής των δυο εταιριών μετά τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός του, Νότης Μηταράκης.
"Σήμερα είχαμε ένα καλό νέο. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και άλλα καλά νέα και από άλλους συγγενείς ή άλλους χώρους" δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Σημείωσε, επίσης, ότι αν επιμείνουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, μπορούμε να μπούμε στη φάση της συγκομιδής και πως οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο.
"Η σημερινή συμφωνία αποτελεί παράδειγμα και για άλλες επενδύσεις, το επόμενο δάστημα" δήλωσε ο Ν. Μηταράκης.

 newsit.gr

Διαγωνισμοί ΤΑΙΠΕΔ: Πώς γίνεται να τους διεκδικούν πολλοί και να μένει μόνο ένας (ή κανένας);

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ, τίθενται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις δραστηριότητες του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης ευρύτερα, σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις και τις πωλήσεις ακινήτων του δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Κουδούνι διαθεσιμότητας για 10.000 εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους ΟΤΑ

Τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους δήμων (κυρίως)  και περιφερειών «δείχνει» ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του «ξηλώματος» του «σχεδίου Μανιτάκη» για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, «στους τομείς αυτούς φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό», καθώς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών διαθέτουν πάνω από 300.000 υπαλλήλους.
Στη Βασιλίσσης Σοφίας σχεδιάζουν να επικεντρώσουν στις δύο αυτές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να προχωρήσουν σε διαδικασίες εξπρές σχετικά με τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Ιουλίου και με την παράταση που θα ζητήσει η κυβέρνηση πιθανότατα μέχρι τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις δύο αυτές κατηγορίες υπαλλήλων αναμένεται να προκύψει περίπου το 80% των 12.500 «διαθέσιμων», δηλαδή περίπου 10.000.

Οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 61 περιοχές της Πελοποννήσου.

Από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε στη δημοσιότητα απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών...

Οι τιμές κυμαίνονται από 3 έως και 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.
Το αφορολόγητο όριο είναι 200.000 σε ατομική βάση και για την υπερβάλλουσα αξία των οικοπέδων εφαρμόζονται συντελεστές φορολόγησης που ξεκινούν από 0,2% και φτάνουν έως και το 2%.

Οι τιμές με βάση την υπουργική απόφαση, σε 61 περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν οριστεί ως εξής:

KOΡΙΝΘΙΑ
Αγίων Θεοδώρων 180,00 €
Άσσου−Λεχαίου 100,00 €
Βόχας 50,00 €
Ευρωστίνης 13,00 €
Κορινθίων 70,00 €
Λουτρακίου−Περαχώρας 70,00 €
Νεμέας 19,00 €
Ξυλοκάστρου 8,00 €
Σαρωνικού 30,00 €
Σικυωνίων 11,50 €
Σολυγείας 45,00 €
Στυμφαλίας 14,00 €
Τενέας 30,00 €
Φενεού 11,00 €

ΑΡΚΑΔΙΑ
Απόλλωνος 25,00 €
Κλείτορος 15,00 €

ΑΧΑΪΑ
Αιγείρας 14,00 €
Αιγίου 25,00 €
Ακράτας 16,00 €
Αροανίας 12,00 €
Βραχναιίκων 23,00 €
Διακοπτού 28,00 €
Δύμης 18,00 €
Ερινεού 23,00 €
Καλαβρύτων 20,00 €
Κλειτορίας 12,00 €
κοιν. Καλεντζίου 19,00 €
κοιν. Λεοντίου 27,00 €
Λαρισσού 15,00 €
Μεσσάτιδος 22,00 €
Μόβρης 18,00 €
Παϊων 12,00 €
Παραλίας 50,00 €
Πατρέων 25,00 €
Ρίου 22,00 €
Συμπολιτείας 30,00 €
Τριταίας 17,00 €
Φαρρών 21,00 €
Ωλενίας 14,00 €

ΗΛΕΙΑ
Αλιφείρας 8,33 €
Αμαλιάδος 14,00 €
Ανδραβίδας 18,00 €
Ανδριτσαίνης 18,00 €
Αρχαίας Ολυμπίας 20,00 €
Βαρθολομιού 10,00 €
Βουπρασίας 13,00 €
Βώλακος 28,00 €
Γαστούνης 15,00 €
Ζαχάρως 6,00 €
Ιαρδάνου 23,00 €
Κάστρου−Κυλλήνης 18,00 €
Λαμπείας 15,00 €
Λασιώνος 13,00 €
Λεχαινών 10,00 €
Πηνείας 10,00 €
Πύργου 19,00 €
Σκιλλούντος 15,50 €
Τραγανού 11,50 €
Φιγαλείας 12,10 €
Φολόης 15,00 €
Ωλένης 13,00 

Αξιοπρέπεια, ήθος φιλότιμο. Δηλαδή αγάπη για την Πατρίδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε – με τρόπο που πλέον κινδυνεύει να καταλήξει σε κλισέ – ότι η οικονομική κρίση που ζούμε είναι απότοκος της ηθικής κρίσης.

Δεν είναι κλισέ.

Είναι το παν.
Αξιοπρέπεια, ήθος, αυτοσεβασμός, φιλότιμο.
Δηλαδή, αγάπη για την Πατρίδα.
Είναι βέβαιο ότι αν ξαναβρούμε όλοι την αξιοπρέπειά μας, θα βρούμε και όλα τα άλλα.
Θα είναι η πιστοποίηση της κοινής προσπάθειας για χάρη του κατά Αριστοτέλη Κοινού Καλού.
Θα προχωρήσουμε μπροστά, θα δουλέψουμε όλοι μαζί, θα δημιουργήσουμε επιτέλους έσοδα για τη χώρα, θα υπηρετήσουμε πραγματικά το δημόσιο συμφέρον.
Με όπλο την αξιοπρέπειά μας, με οδηγό τη συνείδησή μας και με την καρδιά γεμάτη από ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα μας και την παράταξη την οποία υπηρετούμε – ο καθένας τη δική του παράταξη, αλλά η Πατρίδα είναι δική ΜΑΣ.
Με λογισμό και μ’ όνειρο…
Πολλά είναι τα δεινά που έζησε ο λαός μας στην μακρά ιστορική του διαδρομή.
Στάθηκε όρθιος και ξεπέρασε τις δυσκολίες μόνο όταν ενωμένος ύψωνε το ανάστημά του στις δυσκολίες, όταν το «όχι» του είχε νόημα και απέβλεπε στο Κοινό Καλό, όταν έβαζε την αξιοπρέπειά του πάνω απ’ όλα.
Αυτή η ανάγκη υπάρχει και σήμερα.
Η ανάγκη για μια μεγάλη επιστροφή στην εθνική αξιοπρέπεια, που θα περάσει μέσα από την διαφύλαξη της προσωπικής αξιοπρέπειας του καθενός και της καθεμιάς…

elzoni.gr

To χρονοδιάγραμμα του Παντελή Καψή για τη “νέα ΕΡΤ”

Pantelis-Kapsis
Χρονικό ορίζοντα τριών μηνών για να λειτουργήσει η “νέα ΕΡΤ”, έθεσε ο νέος υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Ο Παντελής Καψής, δημοσιογράφος με μακρά διαδρομή και εμπειρία, εστίασε στην αναγκαιότητα “να φύγει άμεσα το μαύρο” από τις οθόνες της κρατικής τηλεόρασης, και στη συνέχεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε από το μεταβατικό στάδιο της λειτουργίας της ΕΡΤ να περάσουμε στο νέο μοντέλο δομής και διάρθρωσης.
Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επεσήμανε ακόμη ότι θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και συνεννόηση με τους εργαζομένους, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του είναι να λειτουργήσει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση μακριά από κομματικής παρεμβάσεις.

Όργιο φημών για ανεξαρτητοποίηση Γιακουμάτου

giakoumatos
Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για ανεξαρτητοποίηση του Γεράσιμου Γιακουμάτου από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Το «Αποκαλυπτικό δελτίο» του Extra “φωτογράφισε” τον βουλευτή Β` Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας ως έντονα δυσαρεστημένο από τον ανασχηματισμό και τις επιλογές που έγιναν από τον Πρωθυπουργό.
Αυτή η δυσαρέσκεια που εμφανίζεται να εκφράζει ο κ. Γιακουμάτος, έχει φουντώσει και τις φήμες περί αποχώρησής του από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

ysterografa.gr

Άρση ασυλίας για Μπούκουρα και Μιχελογιαννάκη

boukouras
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Kορινθίας της Χρυσής Αυγής , Στάθη Μπούκουρα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Το κατηγορητήριο αφορά στη συμμετοχή του κ. Μπούκουρα στα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί στην Κόρινθο, έξω από το πρώην στρατόπεδο στο οποίο κρατούνται λαθρομετανάστες.
Για τον Ηλία Κασιδιάρη της ΧΑ, ο οποίος κατηγορείται για επεισόδιο εναντίον του αστυνομικού διευθυντή του Ηρακλείου Κρήτης, η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι πρέπει να επιστραφεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να γίνει πιο συγκεκριμένο το κατηγορητήριο.
Επίσης από την Επιτροπή ζητείται η άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη - όπως και ο ίδιος επιθυμεί – για απόφασή του ως δημοτικός σύμβουλος για ηλεκτροδότηση ακινήτων.

Ο Ομπάμα αλλάζει τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα!

Davide_Pearce
Στην αντικατάσταση του Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ από τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα προχωρεί ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε χθες.
Ο Μπαράκ Ομπάμα εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή του να στείλει στην Αθήνα τον Ντέιβιντ Πιρς, μέλος της διπλωματικής ομάδας του State Department, που είναι σήμερα αναπληρωτής Ειδικός Απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Την περίοδο 2011-2012 ο Ντέιβιντ Πιρς βρέθηκε ως ειδικό προσωπικό στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, ενώ διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλγερία την περίοδο 2008-2011.
Από το 2005 έως το 2008 ήταν σύμβουλος πολιτικών θεμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη, περίοδο κατά την οποία στάλθηκε για ειδική αποστολή και στο Ιράκ, προκειμένου να συνδράμει τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, Ράιαν Κρόκερ.
Από το 2003 μέχρι το 2005 βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ, ενώ έχει περάσει ακόμη από τη Δαμασκό, το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διετέλεσε συντάκτης ενώ κατείχε και διευθυντικά πόστα στα παρακάτω ΜΜΕ: “The National Geographic Society”, “The Washington Post”, “United Press International”, “The Rome Daily American”, ” The Associated Press in Ohio”.

Κορινθία: Απατεώνες το έπαιζαν εφοριακοί και έβγαλαν πάνω από 10.000€!


Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κορίνθου, τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου Έλληνα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο συνεργούς του.

Ειδικότερα, ο 36χρονος μαζί με τουλάχιστον δύο άτομα, αφού προσέγγιζαν τις ηλικιωμένες, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, τις έπειθαν να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας αυτής, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο φέτος, στην Κόρινθο και τον Άσσο Κορινθίας, είχαν εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

newsit.gr

Οι δύσκολες στιγμές του Στηβ Ντούζου- Το τηλεφώνημα που του έσωσε τη ζωή! Έπαθε έμφραγμα την ώρα της εξέτασης

Είναι από τους ανθρώπους που διακρίνονται για το χιούμορ τους ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Ο Στηβ Ντούζος πέρασε άλλη μια σοβρή περιπέτεια με την υγεία του, ωστόσο χάρη στο σθένος του και τις προσπάθειες των γιατρών, βγήκε άλλη μια φορά νικητής!

"Η αλήθεια είναι ότι με κάλεσε ο Άγιος Πέτρος, αλλά μόλις το πήρε χαμπάρι ο Ντούζος του είπε: "Πάρτε τον από εδώ, έκανα τα πάντα για να τον αποφύγω και μου τον φέρατε πάλι κοντά μου. Στείλτε τον πίσω"!, δήλωσε στην εφημερίδα "Espresso" χαριτολογώντας ο ηθοποιός.
Ο πρόσφατος χαμός του πατέρα του φαίνεται ότι του έχει αφήσει βουβό πόνο στην καρδιά και σε συνδυασμό με την πίεση της καθημερινότητας, οδηγήθηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ωστόσο, ο Στηβ έδειξε πως είχε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, ακόμα και όταν η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή.
Την προηγούμενη Τρίτη ο Ντούζος είχε βγει για ψώνια με την κόρη του όταν ξαφνικά αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος. Γυρνώντας στο σπίτι του κάλεσε ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ήλπιζε μάλιστα ότι θα γυρνούσε σπίτι του, αλλά ενώ εξεταζόταν υπέστη έμφραγμα!
Μάλιστα η κατάστασή του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Χρησιμοποίησαν εγκαίρως απινιδωτή, παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή και τα πρώτα χαμόγελα δεν άργησαν να έρθουν.Το έμφραγμα που υπέστη, σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό υγείας του, δεν επέτρεψαν στους γιατρούς να του δώσουν εξιτήριο. Παρόλα αυτά, ο Στηβ επέμενε να βγει και έτσι την Πέμπτη γύρισε σπίτι του με δική του ευθύνη...

  Πηγή: Espresso

Βάσεις 2013: μεγάλη πτώση σε νομικές και ιατρικές σχολές, άνοδος στις στρατιωτικές


 Ως και 20 χρόνια πίσω μπορεί να γυρίζουν οι βάσεις σε ορισμένες σχολές. Τα δύσκολα θέματα των πανελλαδικών έριξαν τον μέσο όρο και μαζί πέφτουν και οι βάσεις ακόμη και σχολών όπως οι ιατρικές και οι νομικές. Αντίθετα σε περιπτώσεις όπως οι στρατιωτικές σχολές η μείωση των εισακτέων αναμένεται να αυξήσει τις βάσεις. Μείωση αναμένεται να έχουν και οι βάσεις των σχολών που πέρυσι κινήθηκαν μεταξύ 14.000 και 15.000 μορίων, ενώ οι βάσεις των σχολών που πέρυσι ήταν μεταξύ 12.000 και 14.000 μορίων αναμένεται να μείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα.

Στο πρώτο πεδίο τα δύσκολα αρχαία και η μείωση των αριστούχων αναμένεται να ρίξει τις βάσεις στα Νομικά, τα Φιλολογικά και τις σχολές Ψυχολογίας.
Οι μαθητές με βαθμολογία από 18 ως 20 στη θεωρητική κατεύθυνση ήταν φέτος λίγο πάνω από 2.200 ενώ πέρυσι περισσότεροι από 3.000. Έτσι αναμένεται και μια πτώση σε σχολές όπως η νομική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη της τάξης των 200 μονάδων. Αντίθετα η σχολή της Κομοτηνής αναμένεται να μείνει στα ίδια επίπεδα ή να πέσει λιγότερο η βάση της.
Στο ίδο πεδίο ανάλογη αναμένεται να είναι η πτώση των βάσεων σε Φιλολογία και Ψυχολογία, ενώ οι βάσεις που πέρυσι κινήθηκαν από 12.000 ως 14.000 μόρια αναμένεται να μείνουν στα ίδια επίπεδα.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο οι υποψήφιοι έγραψαν κάπως καλύτερα σε σχέση με πέρυσι στη βαθμολογική κλίμακα από το 14 ως το 17 και έτσι οι βάσεις αναμένεται να μείνουν στα ίδια επίπεδα ή να υπάρξουν αυξομειώσεις ανάλογα με το που βρίσκεται η κάθε σχολή. Σε σχολές όπως Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας αναμένεται πάντως οι βάσεις να πέσουν κάπως καθώς αυξήθηκαν οι υποψήφιοι. Η μείωση ωστόσο δεν αναμένεται να είναι μεγάλη.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο η μεγάλη πτώση της βαθμολογίας στα μαθήματα της Βιολογίας και της Χημείας αναμένεται να φέρουν μκαι μεγάλη πτώση των βάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά το 192 αναμένεται πτώση των βάσεων στις Ιατρικές σχολές, ακόμη και σε αυτή της Αθήνας κάτω από τα 19.000 μόρια.
Είναι χαρακτηριστικό οτι οι αριστούχοι, οι μαθητές δηλαδή που έγραψαν μεταξύ 19 και 20 είναι εφέτος 216 έναντι 509 πέρυσι.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο μεγάλη αναμένεται να είναι η πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βάση του ΕΜΠ μπορεί να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια, ενώ το πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να πέσει κάτω από τις 17.450 μονάδες. Αντίθετα η μείωση στις βάσεις των ΤΕΙ του τέταρτου πεδίου δεν θα είναι μεγάλη.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται κατάρρευση των βάσεων στις οικονομικές σχολές, σημαντική θα είναι η μείωση των βάσεων και στις σχολές με μεσαία βαθμολογία, όμως και εδώ η μείωση των θέσεων στα ΤΕΙ θα συγκρατήσουν τις βάσεις.

2o Beach soccer Γυναικών ΡΟΔΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

19.30, Επιμελητήριο Κορινθίας, Παρουσίαση βιβλίου κ. Αλέξανδρου Μαλλιά

Image

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και οι  εκδόσεις “Ινφογνώμων” σας
προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλέξανδρου Μαλλιά 

“Η Άλλη Κρίση : Η μαρτυρία ενός Πρέσβη”

που θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 (ώρα 19.30) στην αίθουσα
εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας
στην Κόρινθο, οδός Ερμού 2

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι : 
Παντελής Σκλιάς, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Π.Ε.ΔΙ.Σ. Παν. Πελοποννήσου
Βασίλειος Νανόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας
Αστέρης Χουλιάρας, Καθηγητής Τμήματος Π.Ε.ΔΙ.Σ. Παν. Πελοποννήσου

Επαφές Χρίστου Δήμα στην έδρα του ΝΑΤΟ

Στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στην έδρα της διοίκησης κοινών δυνάμεων (Joint Forces Command) στη Νάπολη βρέθηκε ο Χρίστος Δήμας.
Ο Βουλευτής Κορινθίας που συμμετέιχε σε αποστολή της Βουλής, κατά την παραμονή του, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων μεταξύ άλλων με τον Έλληνα Πρέσβη στο ΝΑΤΟ, κ. Παρασκευόπουλο, τον Έλληνα στρατιωτικό εκπρόσωπο των συμμαχικών στρατιωτικών επιχειρήσεων (SHAPE), κ. Χασάπη και με τον Έλληνα εκπρόσωπο στη διοίκηση κοινών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, κ. Γιαλούση, με τους οποίους συζήτησε για το ρόλο των ελληνικών δυνάμεων στις διεθνείς επιχειρήσεις του οργανισμού.
Επίσης, o κ. Δήμας έκανε σειρά συναντήσεων με ξένους ανώτατους αξιωματούχους με τους οποίους συζήτησε για το μέλλον του ΝΑΤΟ το 2020, τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και την πορεία των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Στουρνάρας: Νέα αρχή για την ελληνική οικονομία

stour
Τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει «με περισσότερη αποφασιστικότητα» τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Eurobank Investor Forum.
«Η Ελλάδα από σήμερα έχει μια νέα κυβέρνηση, που είναι πλήρως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες αλλαγές», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι η στασιμότητα  ισοδυναμεί με καταστροφή.
Αναγνώρισε πάντως ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες διέσχισε «έναν πολύ δύσκολο δρόμο», αλλά, όπως είπε,  κατόρθωσε να  σταθεί στα πόδια της.
«Οι δύο πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουν να εργάζονται επίμονα όχι μόνο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και για να αλλάξουν τη χώρα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών και δήλωσε βέβαιος ότι στην πράξη περισσότερες πολιτικές δυνάμεις θα στηρίξουν την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ανέφερε ότι σύντομα θα γίνει επανέναρξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία θα προστεθούν στη λίστα, ενώ όπως σημείωσε, οι διαπραγματεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.
Τόνισε μάλιστα ότι όσοι υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις θα προκαλέσουν χρηματοδοτικό κενό παραβλέπουν το γεγονός ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών φαίνεται να αποδίδει καλύτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που –σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Στουρνάρας – αντισταθμίζει πιθανές καθυστερήσεις, εάν υπάρχουν.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε παράλληλα ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εξελίσσεται ικανοποιητικά και οδεύει προς ολοκλήρωση και υπενθύμισε ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο εκταμιεύθηκαν δύο δόσεις συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ, κάτι που «αποτελεί ξεκάθαρη επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει καλά».
Υπενθύμισε επιπλέον ότι η επόμενη δόση των περίπου 8,1 δισ. ευρώ αναμένεται να αποδεσμευτεί προς το τέλος Ιουλίου, υπό τον όρο να εκπληρώσει η χώρα μας συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις.
Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε τέλος ότι ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκουμε σήμερα να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη είναι ο πιο αποτελεσματικός υπό τις παρούσες συνθήκες και με το μικρότερο  κόστος για τον πληθυσμό, αν και όπως παραδέχθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε πάντα το βέλτιστο δυνατό και ότι Ελλάδα και τρόικα δεν έκαναν λάθη.
«Πέρα από αυτό όμως, όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «ψεύδονται ασυστόλως»  όσοι υπόσχονται ότι μπορούν να μας βγάλουν από το μνημόνιο και να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Σημειώνεται ότι στο φόρουμ της Eurobank συμμετέχουν 23 διεθνείς επενδυτικοί οίκοι που διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια άνω των 3,5 τρισ. δολ.
Συγκεκριμένα, εκπροσωπούνται όλες οι κατηγορίες επενδυτικών κεφαλαίων, όπως κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από τη Μ. Ανατολή, μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι διαχείρισης, private equity funds και hedge funds.
Στο πλαίσιο του forum οι ξένοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σε κλειστές συναντήσεις 14 σημαντικών ελληνικών εισηγμένων και μη στο Χ.Α. επιχειρήσεων.
Στόχος των συναντήσεων είναι η παρουσίαση των προοπτικών και των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε διεθνή επενδυτικά και χρηματοδοτικά κεφάλαια για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

ysterografa.gr

Ο δρόμος των Σκοπίων για την ΕΕ περνά από την Ελλάδα

 
Το σκληρό παιχνίδι στο παρασκήνιο και τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής διπλωματίας
Την ώρα που στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή ο χρόνος κυλούσε με ορκωμοσίες και τελετές παραδόσεων-παραλαβών οι Σκοπιανοί έπαιζαν στην ευρωπαϊκή τους σκακιέρα το δικό τους παιχνίδι... και φαίνεται να είναι κοντά στο Ρουά – Ματ σε ότι αφορά την ένταξη τους στην ΕΕ! Μπορεί για την ώρα να δείχνουν μπλοκαρισμένοι μα όσοι ξέρουν σκάκι γνωρίζουν καλά πως η τελική κίνηση γίνεται την κατάλληλη στιγμή  και μέχρι το Δεκέμβριο σίγουρα στα Βαλκάνια θα έχουν αλλάξει πολλά...
Τα «αγκάθια»  και οι άσσοι της ελληνικής διπλωματίας
Οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Σκοπιανοί  προκειμένου να σημειώσουν πρόοδο στην ευρωπαϊκή τους πορεία είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου. Δηλαδή δύο προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα. Δύο αγκάθια για τους γείτονες που μπορούν να αποδειχθούν άσσοι στο μανίκι της ελληνικής διπλωματίας.
Ο κ. Μπεσίμι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο η χώρα δεν θα ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι η μη εκπλήρωση των κριτηρίων που τέθηκαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
«Πρέπει να πούμε δημόσια ότι σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Οι λόγοι είναι απλοί: δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που αναφέρονται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όταν τίθεται το ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό, εγώ απαντώ ότι υπεύθυνοι είναι οι θεσμοί μας» δήλωσε ο κ. Μπεσίμι.
Πρόσθεσε ότι οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

pinakio.blogspot.gr

Χρυσή Αυγή : Έρχεται η Νέα ΠΑΣΟΚρατία!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

 Το πολιτικό μήνυμα της Χρυσής Αυγής για τη νέα συγκυβέρνηση της υποταγής και του ξεπουλήματος: Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, ο Βενιζέλος μένει... Έρχεται η Νέα ΠΑΣΟΚρατία!

Γ. Μιχελάκης: «Να δουλέψουμε με ρυθμούς Σαμαρά!»

Σύντομη ήταν η τοποθέτηση του νέου υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη που ξεκίνησε τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να  ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Αναφερόμενος στην παρουσία του στο υπουργείο τόνισε  ότι έχει «συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε. Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά.»
Ο κ. Μιχελάκης μίλησε με θερμά λόγια για τον προκάτοχο του Ευ. Στυλιανίδη λέγοντας ότι  «διαδέχομαι στο υπουργείο ένα διακεκριμένο και άξιο στέλεχος της Παράταξής μας» και τονίζοντας: « Ξέρω ότι, στον ένα χρόνο που πέρασε, αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και τα κατάφερε. Ξέρω ότι έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε
Ο κ. Μιχελάκης, επίσης, διαβεβαίωσε δημόσια « ότι η συνεργασία μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, θα είναι συνεχής, θα είναι διαρκής, θα είναι αγαστή.»
Τόνισε επίσης  ότι « δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε παρά να έχουμε. – όπως επίμονα υποστήριζα – ρυθμούς Σαμαρά! Ό,τι είναι να γίνει αύριο, να προσπαθήσουμε να γίνεται σήμερα

aftodioikisi.gr

Η μεγάλη έκπληξη με το “καλημέρα” από τον Κυριάκο

Kyriakos-Mitsotakis
(Photo Eurokinissi)
Η έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκόρπισε… τρόμο στο δημόσιο, καθώς είαι γνωστές οι θέσεις του νέου Υπουργού για την αναγκαιότητα απολύσεων στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και αποτελεσματικός.
Με την ομιλία του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, έχοντας τον απερχόμενο Αντώνη Μανιτάκη στο πλευρό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να εκπλήξει. Έδειξε ότι είναι αποφασισμένος για προσεκτικές, μεθοδικές κινήσεις, όχι… άγαρμπες αποφάσεις, και κυρίως ότι σκοπεύει να συνδυάσει την πρώτη υπουργική θητεία που ξεκινάει με μια ατζέντα βαθιά πολιτική, αντί να… χαθεί στην καθημερινότητα.
“Τα υπουργεία δεν διοικούνται με παράλληλες δομές εξωτερικών συμβούλων και συνεργατών. Θα στηριχτώ στους υπαλλήλους του υπουργείου λοιπόν, και όχι σε δικούς μου συνεργάτες. Όταν είδα τον αριθμό μετακλητών και ειδικών υπαλλήλων που μου αντιστοιχούν, σοκαρίστηκα”, ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι έχει εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση, και δεν προσέρχεται στα νέα καθήκοντά του με… μαχαίρι.
“Επειδή δεν έχουμε δομές αξιολόγησης, καταλήγουμε να τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο, ισοπεδωτικό τρόπο. Στέκομαι ιδιαίτερα στην έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας”, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγγίζοντας ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα, που αφορά στην αξιοκρατική και αντικειμενική αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο.
“Θα πρέπει να υπερβούμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας. Πρώτοι εμείς θα έπρεπε να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε τομές. Είναι άδικο όταν υπουργοί παρουσιάζονται αποκλειστικά ως διεκπεραιωτές μνημονιακών υποχρεώσεων”, υπογραμμισε ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνοντας ότι έχει όραμα και ατζέντα “μετά το Μνημόνιο”.

ysterografa.gr

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναρωτιέμαι πώς ακριβώς το σκέφθηκε η ΝΔ και παρέδωσε το ΥΠΕΞ στα χέρια του ΠΑΣΟΚ.

Οφείλω να σημειώσω ότι τώρα ανησυχώ ακόμα περισσότερο π.χ. για τη Θράκη που εποπτεύω ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Εκεί, επιτηρούσα με ιδιαίτερη προσοχή τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς να αγνοώ το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου είναι και αυτά έξω από τις γραμμές της συνθήκης της Λωζάννης.

Τώρα με το ΠΑΣΟΚ στο ΥΠΕΞ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουμε μεγαλύτερη επαγρύπνηση στον αγώνα που κάνουμε για την προάσπιση της Θράκης, με κορυφαίο αντίπαλο το τουρκικό Προξενείο.

Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα, τα δρομολογημένα για ΑΟΖ, FYROM, σχέδιο Ανάν ΙΙ κλπ αναμένω ότι με τις ευλογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί παράδοσης.

Πάντως στέλνω το προκαταβολικά μήνυμα ότι η ελληνική σημαία δεν είναι ένα πανί που μπορεί να το πάρει ο αέρας».

Ζέστη ....Καιρός για λεμονάδα



Της Ντίνας Γεωργαντοπούλου

Ζέστη ....Καιρός για λεμονάδα από τα χεράκια μας και χωρίς βράσιμο...
Λοιπόν για το χυμό από 4 λεμόνια θέλουμε ένα φλυτζάνι ζάχαρη...Στίβουμε όσα θέλουμε με αυτή την αναλογία...Στα 4 λεμόνια περνάμε τα 2 από τον τρίφτη και ρίχνουμε τα ξύσματα μέσα...Αφήνουμε σε ένα μπωλ για 4 ώρες και ανακατεύουμαι κατά διαστήματα να λιώσει η ζάχαρη...
Μετά περνάμε από ψιλή σίτα και βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια φροντίζοντας να περάσουν όλα τα έλαια που μένουν στη σίτα ώστε αυτά που θα μείνουν να πετάξουμε θα είναι μόνο μερικά ξύσματα...Αραιώνουμε με παγωμένο νεράκι και στην υγειά σας...
Με αυτή τη λεμονάδα λίγη ποσότητα αρκεί για ένα ποτήρι νερό...

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 28/06/2013

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 28η του μηνός Ιουνίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
  1. Έγκριση αλλαγής ωραρίου εργασίας Υπαλλήλου Καθαριότητας στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου.
  2. Υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 για τη χρηματοδότηση των δομών «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Α’ Βάρδια)» και «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Β’ Βάρδια)» στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος 1360/19-6-2013 της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.
  3. Ανανέωση συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ. στο προσωπικό της μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης».
  4. Προσαρμογή των συμβάσεων Ι.Δ.Α.Χ. του προσωπικού της μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου» στις διατάξεις όλων των εκδοθέντων νόμων από το έτος 2010 έως και σήμερα.
  5. Έγκριση διενέργειας προμήθειας και διάθεση πίστωσης για «Έντυπα & Γραφική Ύλη (ΚΔΑΠ)».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΕΡΒΕΝΙ: Συναυλία Αποφοίτησης Μαθητών Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

Συναυλία Αποφοίτησης Μαθητών Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης
Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θεατράκι του Γυμνασίου Λυκείου Δερβενίου, το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, διοργανώνει «Συναυλία Αποφοίτησης» Μαθητών του Δημοτικού Ωδείου.
Οι Μαθητές με την ολοκλήρωση της χρονιάς θα παρουσιάσουν τη δουλεία τους σε έργα των Δημιουργών του χθες και του σήμερα.
Είσοδος Ελεύθερη.