Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΔΕΡΒΕΝΙ: Υπέκυψε στα τραύματά της η 16χρονη μαθήτρια ανήμερα στη γιορτή της




Υπέκυψε στα τραύματα της , σήμερα το μεσημέρι , και ανήμερα στη γιορτή της, η 16χρονη μαθήτρια Ελένη Ελ.., που πριν μια εβδομάδα παρασύρθηκε στο Δερβένι από φορτηγό όχημα που οδηγούσε 63χρονος  και την εγκατέλειψε αβοήθητη στην άσφαλτο…
Η κατάσταση της υγείας της μαθήτριας ήταν πολύ άσχημη από την πρώτη στιγμή. Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αιγίου σε κρίσιμη κατάσταση και από κει στο νοσοκομείο Πατρών "κλινικά νεκρή", όπου χθες το μεσημέρι , μια εβδομάδα μετά το τροχαίο και ανήμερα στη γιορτή της , τελικά,...υπέκυψε.
Ο 63χρονος οδηγός   όταν συνελήφθη μιάμιση ώρα περίπου μετά το ατύχημα από τους αστυνομικούς του Α. Τ. Ξυλοκάστρου , στο σπίτι του , στη περιοχή της Ευρωστίνης ανέφερε ότι δεν κατάλαβε ότι χτύπησε άνθρωπο, άκουσε ένα θόρυβο και νόμισε ότι παρέσυρε κάδο απορριμμάτων !!!.

To τέλος του Facebook πλησιάζει

To τέλος του Facebook πλησιάζει
Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ οι τελευταίες μετρήσεις προμηνύουν τον θάνατο του Facebook. Με ανάρτηση του στο Twitter προειδοποιεί τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει αρχίσει να γίνεται σαν το MySpace.

Ο Μέρντοχ γράφει στο Twitter του: «Πρόσεχε Facebook! Οι ώρες που ο μέσος χρήστης ξοδεύει (στο κοινωνικό μέσο) φθίνουν συνεχώς. Είναι η πρώτη ένδειξη, ότι γίνεται σκ@τ@ όπως το MySpace πριν χρόνια».
Ας σημειωθεί ότι το MySpace το αγόρασε για λογαριασμό του ομίλου του το 2005, για 580 εκατομμύρια δολάρια, και μετά από πέντε χρόνια, άρχισε να φθίνει και να μην αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη.
Το Facebook είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα όμως με τις μετρήσεις της εταιρείας αναλύσεων SocialBakers, κάθε μήνα υπολογίζεται ότι χάνει αρκετά εκατομμύρια χρήστες.
Συγκεκριμένα κατά τον τελευταίο μήνα, από το κοινωνικό δίκτυο αποχώρησαν 6 εκατομμύρια χρήστες από τις ΗΠΑ ενώ το τελευταίο εξάμηνο ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 9 εκατομμύρια (4% πτώση). Το ανησυχητικό μάλιστα για το Facebook είναι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Murdoch ελέγχει 9 δορυφορικά δίκτυα τηλεόρασης, 100 κανάλια καλωδιακής τηλεόρασης, 175 εφημερίδες, 40 εκδόσεις βιβλίων, 40 τηλεοπτικούς σταθμούς και 1 στούντιο ταινιών σε όλο τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τη βιογραφία του, τα τηλεοπτικά δίκτυα του, «τροφοδοτούν» με ειδήσεις 280.000.000 τηλεθεατές στις ΗΠΑ, 300.000.000 στην Ασία, το καλωδιακό του δίκτυο φτάνει σε 300.000.000 σπίτια και τα περιοδικά του σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους.


.newsbomb.gr

La Repubblica: Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ

thumb (1)

«Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ», τιτλοφορεί αναλυτικό άρθρο της αφιερωμένο στη χώρα μας, η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
«Το χρηματιστήριο πετάει, το σπρεντ μειώνεται δραστικά και η τρόικα χειροκροτεί. Αλλά παραμένει η κοινωνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.
Ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι, τονίζει ότι «μετά από πέντε χρόνια εφιάλτη που “έκαψαν” ένα τέταρτο του εθνικού ΑΕΠ, η Αθήνα μεταδίδει τις πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές μειωμένης, κατά το ήμισυ, ανάκαμψης».
Σύμφωνα με τη «La Repubblica», «οι χρηματιστές έκαναν ήδη γνωστή την ετυμηγορία τους: η αιματηρή λιτότητα που επέβαλε η τρόικα, έφερε αποτέλεσμα».

MAΡΟΥΣΙ: «ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ».




Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και με αφορμή την αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου, εκπόνησαν εργασία με τίτλο: «ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ».
Η παρουσίαση της εργασίας με θέμα το Καστελόριζο που εκπόνησε ομάδα περίπου 30 μαθητών έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου..
Η εργασία αφορά στην ιστορική, λαογραφική, πολιτιστική διαδρομή του Καστελλόριζου, τα γεωγραφικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του, καθώς και στη ζωή των κατοίκων.
Οι μαθητές μέσα από μία περιβαλλοντική προσέγγιση παρουσίασαν τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, είδη που εντοπίζονται μόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και απειλούνται με εξαφάνιση αλλά και την αρχιτεκτονική του νησιού.
Στην εκδήλωση προβλήθηκαν αποσπάσματα από την συνέντευξη που πήραν οι μαθητές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη καθώς και από τη συνομιλία με το Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γιώργο Αχλαδιώτη που είχαν μέσω βιντεοκλήσης (skype), oι οποίοι σκιαγράφησαν τη σημερινή ζωή στον τόπο, την καθημερινότητα των κατοίκων, την αγάπη για τον τόπο τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως «Ακρίτες της θάλασσας».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των μαθητών μίλησε για την «αγκαλιά» που έχει ανοίξει το Μαρούσι για το Καστελόριζο και τους ανθρώπους του αναφερόμενος στο οδοιπορικό του στο νησί ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την προσφορά υγειονομικού υλικού στους κατοίκους του.
Για τους ξεχασμένους από την Πολιτεία ακρίτες – θεματοφύλακες της πατρίδας μας, υποστήριξε ότι «πρέπει να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».
Στη συνέχεια οι μαθητές με παραστατικό τρόπο μέσα από την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα Δωδεκάνησα αλλά και τα εδέσματα που παρασκεύασαν, χάρισαν στο κοινό μία γεύση από τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του Καστελόριζου γλυκαίνοντάς του με το παραδοσιακό σιρόπι του Γάμου.

Το συντονισμό της ενέργειας είχε η καθηγήτρια Ελένη Λάλου, και την ευθύνη παρουσίασης η διευθύντρια Λητώ Μαρσάρη, ο Γρηγόρης Σάββας, και η Βιολέτα Κορνιωτάκη
Για την εργασία και την εκδήλωση δημιουργήθηκε ενημερωτική αφίσα. Όλη η εργασία αποτυπώθηκε σε βιβλίο, καθώς και σε CD το οποίο θα διανεμηθεί κατά την εκδήλωση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα, η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου Βαρβάρα Πετρίδου, η παιδαγωγική σύμβουλος του σχολείου Αναστασία Γεωργιάδου, η σύμβουλος Αγγλικής Β’ Αθήνας Δέσποινα Παπαγγελή, ο υπεύθυνος αγωγής Υγείας Β’ Αθήνας Παντελής Ξενίας, διευθυντές σχολείων του Αμαρουσίου, καθηγητές, γονείς, συμμαθητές και φίλοι των παιδιών

Σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης ο Τόνι Μπλερ

Tony-Blair-Edi-Rama
Ακόμη και για τα… άλλα ήθη που παραδοσιακά επικρατούν στην πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας, ο Τόνι Μπλερ μοιάζει να έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.
Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, που αν είχε αποφύγει το “αυτογκόλ” του πολέμου στο Ιράκ, ενδεχομένως… θα κυβερνούσε μέχρι και σήμερα, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια διεθνή καριέρα, είτε ως ομιλητής σε πανεπιστήμια, είτε ως σύμβουλος εταιρειών.
Αυτή τη φορά ωστόσο το παράκανε, καθώς συμφώνησε να αναλάβει πολιτικός σύμβουλος της επόμενης κυβέρνησης της Αλβανίας, εφόσον οι κάλπες επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που θέλουν τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα να κερδίζει τις εκλογές, και να αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε σε συνάντηση των δυο ανδρών στο σπίτι του Τόνι Μπλερ στο κεντρικό Λονδίνο, και θεωρείται γερό χαρτί στα χέρια του Έντι Ράμα, καθώς η Αλβανία επιθυμεί να μπει σε ενταξιακή στην Ευρωπαϊκή Ένωση τροχιά, και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να λειτουργήσει ως ο καλύτερος πρεσβευτής για τα Τίρανα.

ysterografa.gr

Νέα Δημοκρατία: Oι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αλέξης Τσίπρας 15/11/2012
“Θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις, με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης”.
Αλέξης Τσίπρας 20/5/2013
“Φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, των κυρίων και επικουρικών και σταδιακή αποκατάστασή τους, με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα από όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους".
Από την “άμεση, με ένα νόμο και ένα άρθρο” αποκατάσταση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 6 μήνες, μετατοπίστηκε στη “σταδιακή και υπό όρους”...
Τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα δεν τις προλαβαίνουν ούτε οι συνιστώσες του».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΥΡΑΝΑΚΗ
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με τον πρόσφατα εκλεγέντα Πρόεδρο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Ανεπιθύμητος ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ»


Ο ελληνικός λαός έχει κάτσει και παρακολουθεί βιασμένος και παθητικοποιημένος τις συνέπειες των μέτρων του μνημονίου και δεν αντιδρά. Ο άνθρωπος που έσπειρε τις ελπίδες με τα «λεφτά υπάρχουν» κυκλοφορεί ελεύθερος και δηλώνει πολίτης του κόσμου με την ανοχή τη δική μας. Ωστόσο η αντίδραση κατά της «μαριονέτας των αμερικανών» όπως άλλωστε τον αποκαλούν διεθνείς αρθογράφοι έρχεται από το Εδιμβούργο.
Κάθε λεπτό, πολίτες από όλο τον κόσμο ψηφίζουν κατά της επικείμενης επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου, στο Εδιμβούργο, στις 11 Ιουνίου του 2013.

Το συνέδριο τουTEDGlobal
Ο κ. Παπανδρέου έχει προσκληθεί ως ομιλητής στο συνέδριο του TEDGlobal.
Πριν από λίγο 3.543 πολίτες υπέγραψαν ηλεκτρονικά κατά της επίσκεψης, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ με κάθε ανανέωση, ο«μετρητής» εμφανίζει ολοένα και περισσότερα «όχι»… Επόμενος στόχος της ιστοσελίδας… οι 5.000 υπογραφές.
Στη σχετική «προκήρυξη» αναφέρουν:
«Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με τοTEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.
 
Κληρονόμησαν το έλλειμμα
Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ούτε «κληρονόμησαν το έλλειμμα», όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του TED, ούτε παρουσιάστηκε στην Ελληνική πολιτική σκηνή το 2009 για πρώτη φορά. Πρόκειται για οργανικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.Εκλέγεται βουλευτής από το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής από το 1984. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του και έχει βρεθεί στην εξουσία στην Ελλάδα για 21 χρόνια μέσα στο πέρας των τελευταίων τριών δεκαετιών. Επίσης, έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Είχε υποσχεθεί ανάπτυξη
Το 2009, κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος τέλος στη λιτότητα και νέα μέτρα που θα δημιουργούσαν τις συνθήκες για ανάπτυξη, ενώ αρνιόταν κατηγορηματικά ότι θα κατέφευγε σε οποιοδήποτε δάνειο από το ΔΝΤ. Μετά από 4 χρόνια και την άνευ όρων υπογραφή τριών μνημονίων το Ελληνικό χρέος συνεχίζει και αυξάνεται παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Η κρίση πλέον έχει μετατραπεί από «κρίση χρέους» σε ανθρωπιστική με 21% των Ελλήνων να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δραματική αύξηση της ανεργίας (αγγίζει το55% στους νέους) και 300% αύξηση στις αυτοκτονίες. Έχει εξελιχθεί και σε κρίση της δημοκρατίας με την κρατική καταστολή να ξεπερνά κάθε όριο και με ναζιστικές ομάδες ανενόχλητες από το κράτος, να τρομοκρατούν, επιτίθενται ακόμα και να δολοφονούν μετανάστες και αγωνιστές. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι ελάχιστου αντιτίμου. Το εξευτελιστικά χαμηλό κόστος του δημόσιου προς πώληση πλούτου, σε συνδυασμό με την πτώση των μισθών, κάνει την εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία, υπεύθυνη για την κρίση, τώρα να κερδοσκοπεί από αυτήν.
Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους». Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα«πραγματικά μαθήματα» της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.
 
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν». Ψηφίστε κι εσείς εδώ
 

Ο Έλληνας «Φιλέας Φογκ» Ηλίας Βροχίδης: Με μια 250 cc μηχανή ταξίδεψε 73.000 χλμ σε 14 χώρες της Ασίας

Ο Ηλίας Βροχίδης με την μηχανή του στην Ινδία
Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου

Φόρεσε το κράνος του, έβαλε τα γάντια του, έβαλε μπρος τη μηχανή του και διήνυσε 73.000 διασχίζοντας 14 χώρες της Ασίας… Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό«μηχανόβιο Φιλέα Φογκ» Ηλία Βροχίδη ο οποίος τώρα ετοιμάζεται για το πιο δύσκολο εγχείρημα του να διασχίσει την Αφρική…
Ο ίδιος μιλά για το όνειρο του που κατάφερε να το πραγματοποιήσει, για το πόσο διαφορετικός γύρισε από τα ταξίδια του, αλλά και για τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό άλλων λαών.
Ο 29χρονος Ηλίας υποστηρίζει πως αυτό που συνάντησε, δηλαδή τη φιλοξενία και την απλότητα των ανθρώπων των χωρών που επισκέφτηκε με την 250 c.c μηχανή του,θύμισε την Ελλάδα μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων.
 
Οι σταθμοί του Ηλία




 

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Με λύπη μας θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η παράσταση «Ένας εχθρός του λαού» που ήταν να παιχτεί το Σάββατο 18 Μαϊου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι από τις «Μορφές Έκφρασης» ματαιώθηκε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας του κ. Νίκου Περέλη (ο οποίος υποδυόταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δημάρχου στο έργο).

Λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Μορφές Έκφρασης» ανακοινώνει επίσημα την αντικατάσταση του κ. Νίκου Περέλη με τον κύριο Βύρωνα Κολάση και ως νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή τη παράστασης στο Αλεξάνρειο Συνεδριακό Κέντρο την 29η του Ιουνίου του 2013, στις 9:00 μ.μ.

Οι «Μορφές Έκφρασης» θα θέλανε ευχαριστήσουν όλους τους θεατές που ήρθαν στις 18 Μαΐου στο θέατρο, για την κατανόηση τους αλλά και την συμπαράσταση τους. Ήταν πραγματικά συγκινητικοί.»

DesignLabShow+360PopUpFashionBazaar=360FashionLab


 

MEET THE DESIGNERS BEHIND THE PRODUCTS”
 

Το Design Lab, το Σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, στην 5η εμφάνισή του στην Αθήνα (3η συνεχή στην «Τεχνόπολις»), επεκτείνεται για να στεγάσει -με απόλυτα διακριτό τρόπο-, όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου design.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εδκηλώσεων, του Design Lab, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δ10, (Δεξαμενές Καθαρισμού), το “360 Fashion Lab”, που αποτελεί συνέχεια του “360 New Concept Bazaar”, ενσωματώνοντας την Μόδα της σημερινής Αθήνας σε όλες τις εκδοχές της.

 
Μετά το επιτυχημένο 360 Pop-Up Fashion Bazaar/Condensed,

το 360 εμπνέεται από την pop-art

 και αναδυκνύει τους πιο pop designers της πόλη μας.

Σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, καλλιτέχνες, στυλίστες και street people

“δημιουργούν” το “360 Fashion Lab” και προτείνουν τις σύγχρονες τάσεις της μόδας

στις πιο οικονομικές τιμές τιμές!

 Στο χρωματιστό καλοκαιρινό “360 Fashion Lab”, με ελεύθερη είσοδο, μπορεί κανείς να βρει συλλογές ρούχων, αξεσουάρ, προϊόντα, αντικείμενα, έργα τέχνης, φωτογραφίες, κατασκευές και ιδέες που απλά είναι Μόδα!

                                                      Συμμετέχουν:

Panos Apergis, Betty Sidiropoulou, Smaragdi Chercheletzaki, Katerina Alexandraki, Athina Korda, Konde, Elissavet Kapogianni, Mπαρόκ, Pantelis Kataris, ΜeMeMe, Eirini Zaimi, MaryWantsaPurpleDress, Gloss, WaffleMania,

Xειρο Ποιήματα, Kostis Voulgaris, Tonia Makri, Know-How,  Victoria Velissarakou
 Εlpida Katsouli-Hope, Ο Ακροβάτης του Ονείρου,

Κόσμημα Αλέξανδρος, Rinama, Betina Creations

Oι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους σχεδιαστές, να φλερτάρουν με τις ολοκαίνουργιες

καλοκαιρινές τους προτάσεις και να παραγγείλουν μοναδικές δημιουργίες “sur mesure”!

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν, δωρεάν μαθήματα hatha yoga.

Το “360 New Concept Bazaar”, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012 και είναι ένα πρωτότυπο, φρέσκο, πολυσυλλεκτικό bazaar που παντρεύει τη μόδα με τα εικαστικά και το design.

Οι επισκέπτες του μπορούν να βρουν συλλογές γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές με έως και 80% έκπτωση, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς.

Παράλληλα, το “360 New Concept Bazaar” φιλοξενεί εκθέσεις φωτογραφίας, art installations, video projections αλλά και γνωστούς dj's από την σύγχρονη μουσική σκηνή.

 Όραμα του “360 New Concept Bazaar” είναι η αλλαγή πλεύσης “360 μοιρών” στην καθημερινότητά μας, με γνώμονα την ομαδική δράση και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και της εγχώριας δημιουργίας.


Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ημερίδα εκπαίδευση​ς







 

Παπαγεωργόπουλος: Ακόμη με φοβούνται!

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», για την οποία αναφέρει ότι έπεσε θυμα παραπληροφορησης σχολιάζει μέσα απο την φυλακή ο πρώην δήμαρχος της πόλης Β. Παπαγεωργόπουλος
Ο καταδικασμένος σε ισόβια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης πρώην δήμαρχος στην επιστολή του αφού αναφέρει ότι «τελικά ενώ βρίσκομαι- τελείως άδικα όπως σύντομα θα αντιληφθεί και ο τελευταίος Έλληνας- στην φυλακή, φαίνεται ότι κάποιοι ακόμη με φοβούνται!», υπογραμμίζει: «Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο ( 20-5-13) της καλής εφημερίδας που τελείως ψευδώς έλεγε: « ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ» (!), εν συνεχεία στην σελίδα 11 επεξηγούσε «σήμερα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούν σε απαλλοτριώσεις ανέρχονται στο ύψος των 38.939.542,64 €» και στην αμέσως επόμενη παράγραφο ανέφερε ένα παράδειγμα του ….1989, δηλ. 10 ολόκληρα χρόνια πριν με εκλέξουν οι Θεσσαλονικείς Δήμαρχό τους!»
Και καταλήγει στην επιστολή του ως εξής:
«Θέλω:
-Να αποταθώ στους Θεσσαλονικείς και να τους πω ότι από τα 38.939.542,64 € που αναφέρονται στο δημοσίευμα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΜΟΥ!
-Να καλέσω την σημερινή Διοίκηση του Δήμου να δώσει άμεσα στην δημοσιότητα τους αριθμούς των αποφάσεων για απαλλοτριώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για να αντιληφθούν οι πάντες τι σημαίνει «ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» !
-Να καλέσω την «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» να διεξαγάγει έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα και εάν πράγματι από τα 38.939.542,64 € ούτε ένα ευρώ δεν οφείλεται στις Διοικήσεις μου, να το αναφέρει στην πρώτη σελίδα με τα ίδια στοιχεία στο φύλλο της ερχόμενης Δευτέρας!
-Να εκφράσω την η απορία μου: Γιατί τόσος φόβος;»

aftodioikisi.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

H Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, διοργανώνει, αύριο Τετάρτη, από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., ημέρα ενημέρωσης για την Πρόληψη και την Προστασία της Υγείας σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη (στα κάτω άκρα).
Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις για τις επιπλοκές της νόσου, σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη καθώς και ενημέρωση του κοινού από επιστήμονες ιατρούς και ακαδημαϊκούς, σχετικά με τους κινδύνους, τις κοινωνικές επιπτώσεις και την πρόληψη της ασθένειας.
Η δράση αυτή πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού.
Με την εταιρεία εγκαινιάζουμε, επίσης, σταθερή συνεργασία, ώστε να διευκολύνουμε όσους έχουν ανάγκη φροντίδας σε αυτό τον τομέα.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται για την καλύτερη ενημέρωση σε θέματα υγείας. Η ημέρα θα κλείσει με Στρογγυλό Τραπέζι συζήτησης που θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι γιατροί πολλών ειδικοτήτων με στόχο την πρόληψη
Με την ευκαιρία αυτή, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κινητοποιούμε δυνάμεις και ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να σταθούμε αλληλέγγυοι στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η κοινωνική ευθύνη οφείλει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, με κύριο στόχο την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο.
Η εποχή μας και η γενικότερη συγκυρία απαιτούν την κοινωνική ευαισθησία όλων μας, κάτι που η Ν.Δ. δρομολογεί πλέον ουσιαστικά τόσο μέσα από σειρά δράσεων προσφοράς και φροντίδας όσο και με τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές. Προτρέπουμε όλους όσοι συμμερίζονται αυτό το στόχο να συνταχθούν μαζί μας».
 

 

Πιλοτική συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας


Ο στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας πιλοτικής συνεργασίας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) με αυστηρή προσήλωση στο στρατηγικό μας σχεδιασμό, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για την έγκριση του προγραμματικού πλαισίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, και πρόσθεσε ότι «θέλουμε τη συνεργασία του ΤΕΕ στις πρωτοβουλίες που έχουμε αναπτύξει, όπως χαρακτηριστικά στο Ινστιτούτο Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας».

Στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, είναι επιτακτική η ανάγκη για νέα εργαλεία, τα οποία θα αυξήσουν και τον ανταγωνισμό και τις συνεργασίες. «Η συνεργασία μας με το ΤΕΕ θα καταδείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ένας νέος δρόμος εξόδου από την κρίση».

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με… ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ;

Antonis-Roupakiotis
Το μέτωπο που άνοιξε στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το “αντάρτικο” Ρουπακιώτη, τη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για… συμπαράσταση, στην περίπτωση κατά την οποία η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πιθανόν να μην είναι όσο… αθώο φαντάζει σε μια πρώτη ανάγνωση.
Για να το δούμε ευρύτερα λοιπόν, ένα θέμα που άπτεται κοινωνικών πτυχών και ευαισθησίας, δηλαδή που εκ των πραγμάτων αποτελεί προνομιακό πεδίο για τη ρητορική των κομμάτων της Αριστεράς, συνιστά ένα crash test μελλοντικής συγκατοίκησης στην εξουσία, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Μια συμπόρευση που στη σημερινή συγκυρία φαντάζει… αδιανόητη, στην πολιτική ωστόσο οι σχέσεις, οι συγκυρίες και οι ισορροπίες μεταξύ των κομμάτων αλλάζουν και μετατοπίζουν τη στόχευση και τις προτεραιότητές τους.
Η ιδέα άλλωστε δεν είναι καινούρια. Στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς οι φωνές είναι περισσότερο έντονες, λόγω και της κοινής… καταγωγής, ενώ και στο ΠΑΣΟΚ, όσοι αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του επιρρίπτουν το σύνολο σχεδόν της ευθύνης για την μετατροπή του άλλοτε κραταιού Κινήματος εξουσίας σε… ΚΟΔΗΣΟ, όπως είχε προβλέψει ο Χρήστος Παπουτσής, δεν επιθυμούν να κοπούν οι γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνοντας με νόημα ότι στην Κουμουνδούρου δεν υπάρχει μόνο ο… Αλέξης Τσίπρας, και μπροστά στην προοπτική της εξουσίας, οι ακρότητες παραμερίζονται.
Στο παραπάνω σκηνικό, ρόλο έχει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, που πολλές φορές έχει ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να τον στηρίζει εντός του Κοινοβουλίου, ενώ και η ιστορική διαδρομή του στα δημόσια πράγματα χαρακτηρίστηκε διαχρονικά από συνθετικούς ρόλους και στρατηγικές, στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr

Τώρα που έγινε η οντισιόν, θα πάρει μέρος και στις ελληνικές εκλογές το Χόλυγουντ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ από τις χολιγουντιανές επαφές του Αλέξη Τσίπρα, που σε ανεπίσημο κείμενο του κόμματος αναλύεται η αύξηση της επιρροής Τσίπρα σε διεθνές επίπεδο και η αναγνώρισή του «ως προσωπικότητας με διεθνή αντίκτυπο και ρόλο».

Όλα αυτά, επειδή ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν αποφάνθηκε πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η ελπίδα της Ελλάδας», διότι «αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει».

Και όλα αυτά, επειδή οι δυο τους (και από κοντά ο φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, που αδημονεί να γίνει μυστικοσύμβουλος του κ. Τσίπρα, όπως ο Στίγκλιτς είχε γίνει μυστικοσύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, ένα πράμα) συναντήθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ζάγκρεμπ και έλαβαν μέρος σε συνέδριο υπό τον γενικό τίτλο «Η Ουτοπία της Δημοκρατίας» - τι σημαίνει αυτό το τελευταίο, άγνωστο.

Συγγνώμη, δεν κατάλαβα!

Χρυσή Αυγή : " Oι αμερικανοί μας...τρέμουν"


State Department προς συγκυβέρνηση: “Πάρτε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής”

Μόλις το State Department έδωσε εντολή για άμεσα μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, το πολιτικό σύστημα εφηύρε τον "αντιρατσιστικό" νόμο και τις αποβολές βουλευτών μας. Η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος έχει κάνει τους αμερικανούς να τρέμουν, γιατί είμαστε η μόνη δύναμη ανασχέσεως των ανθελληνικών τους σχεδίων. Ο εθνικός αγώνας συνεχίζεται μέχρι η χώρα μας να απαλλαγεί από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και τους ξένους δυνάστες που υπηρετεί.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ !!!!


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ:

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!

Ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος ( ΜΕΕ) κ.Ναίμ Ελγαντούρ πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Δελτίου Τύπου της ΜΕΕ για τις απειλές που δέχθηκε η Μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδος δήλωσε "πως κατά 99% πρόκειται για προβοκάτσια". Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να εκθέσει την Ελλάδα στις Πρεσβείες των Μουσουλμανικών χωρών στην Ελλάδα, τους Διεθνείς οργανισμούς και τη Διεθνή Αμνηστία "ενημερώνοντας" τους για το συμβάν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως με τη δήλωση του αυτή εκθέτει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έσπευσε να βγάλει την εξής ανακοίνωση:

"Η καταγγελία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για το απειλητικό σημείωμα που δέχθηκε από ανώνυμες πηγές, οφείλει να σημάνει συναγερμό στις Αρχές και να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.

Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται την ανεξιθρησκία και θα παραμείνει έτσι παρά τις επίμονες προσπάθειες εγκληματικών οργανώσεων να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή και να καταστείλουν τη Δημοκρατία μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ την εξέδωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος μέλος του οποίου είναι η κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, η οποία τον Ιούνιο του 2009 πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο της ΜΕΕ κ. Ελγαντούρ με στόχο να παρουσιάσει τα "δίκαια" των Μουσουλμάνων της Ελλάδος στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων του Μαΐου του 2009 με αφορμή το "σχίσιμο του Κορανίου". Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες ότι το Δεκέμβριο του 2012 συναντήθηκε στη Βουλή αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας με την ΜΕΕ και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία του Παρατηρητηρίου με την ΜΕΕ.

Τώρα γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση του κ.Ελγαντούρ με τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του κ. Ελγαντούρ περί προβοκάτσιας να αναιρέσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Αυτό που οφείλουμε να συγκρατήσουμε όμως είναι η δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για στενή συνεργασία με την ΜΕΕ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Πολιτικό Ισλάμ. Η Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του, είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται ( και πρέπει να σέβεται να προσθέσουμε εμείς) την ανεξιθρησκία. Όμως είναι άλλο το Ισλάμ ως θρησκεία και οι πιστοί Μουσουλμάνοι και άλλο η ατζέντα του Πολιτικού Ισλάμ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για Ισλαμοποίηση της Δύσης και της Ελλάδος.

Μια δήλωση του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Hassan al-Banna είναι πιστεύουμε αποκαλυπτική: "Θέλουμε η σημαία του Ισλάμ να κυματίσει και πάλι στις χώρες εκείνες που είχαν την τύχη να κυβερνηθούν από το Ισλάμ για κάποιο διάστημα... η Ανδαλουσία, η Σικελία,τα Βαλκάνια, η Νότιος Ιταλία και τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ". Αν σε αυτές τις δηλώσεις προσθέσουμε και το Νέο-Οθωμανικό δόγμα του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου τότε νομίζουμε πως μπορούμε να σχηματίσουμε μια πιο σαφή εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις των Ισλαμιστών. Δυστυχώς οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" πολιτικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φύση της Ισλαμιστικής απειλής και στη χειρότερη αποτελούν συνειδητούς συνοδοιπόρους των Ισλαμιστών.

Πηγή: rimse.gr


.parakato.gr

Έρχεται ο ποδηλατικό​ς γύρος της Πελοποννήσ​ου

Με βασικό μήνυμα, πως ο πολιτισμός και η ασφάλεια στο δρόμο, αποτελούν δύο αναπόσπαστα μέρη, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με την εταιρεία iCycle, θα πραγματοποιήσει τον Ποδηλατικό 'Αθλο ΙΙ «Γύρος της Πελοποννήσου», που αποτελεί εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της αγάπης για το περιβάλλον.

Το τετραήμερο, 23 με 26 Μαΐου, 30 εθελοντές ποδηλάτες θα κληθούν να διανύσουν 610 χιλιόμετρα, σε διαδρομές με υψηλό δείκτη δυσκολίας, γρήγορες εναλλαγές θερμοκρασίας από το επίπεδο της θάλασσας στις κορυφογραμμές των Καλαβρύτων και του Ταϋγέτου, με ένα όμως μαγευτικό τοπίο να πλαισιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν οι ποδηλάτες.

Η εκκίνηση του άθλου θα γίνει στα Μέγαρα στις 10:30 το πρωί της προσεχούς Πέμπτης και η διαδρομή της πρώτης μέρας προβλέπει την κάλυψη 172 χιλιομέτρων με τον τερματισμό να γίνεται στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», με τους ποδηλάτες να κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

Η δεύτερη μέρα θα είναι η πιο δύσκολη, καθώς οι ποδηλάτες θα κληθούν να καλύψουν 172 χιλιόμετρα ξεκινώντας από την Πάτρα, στις 09:30', θα ανέβουν στα Καλάβρυτα, θα φτάσουν σε υψόμετρο 2.660 μέτρων, περνώντας μέσα από ένα τοπίο που κόβει την ανάσα με την ομορφιά του και θα καταλήξουν στην Αρχαία Ολυμπία.

Η εκκίνηση της τρίτης μέρας θα γίνει από την Αρχαία Ολυμπία με τον τερματισμό να πραγματοποιείται μετά από 156 χιλιόμετρα στη Σπάρτη, περνώντας από την ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου.

Η πόλη του Ναυπλίου, θα είναι το σημείο τερματισμού του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στις 26 Μαΐου, όπου οι 30 ποδηλάτες θα πρέπει να διανύσουν 112 χιλιόμετρα.

Στην πόλη του Ναυπλίου έχουν προετοιμαστεί εκδηλώσεις υποδοχής των ποδηλατών, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αργολίδας στις 4 το μεσημέρι της προσεχούς Κυριακής 26 Μαΐου.

Ο ποδηλατικός άθλος, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Υγείας, της περιφέρειας Πελοποννήσου, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Μεγάρων, 'Αργους - Μυκηνών και Ναυπλίου.

Πηγή: korinthostv.com

Ο Αμβρόσιος κήρυξε πένθος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!

amvrosios
Τριήμερο πένθος για το αντιρατιστικό νομοσχέδιο κήρυξε η Μητρόπολη Αιγιάλειας!
Οι καμπάνες των ναών της Αιγιάλειας μάλιστα θα χτυπούν πένθιμα για 15 λεπτά από την Τρίτη και για τρεις ημέρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το… προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Σύμφωνα με το ψήφισμα των Ιερέων Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «όλοι οι ιερείς είμεθα αντίθετοι και σαφώς καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, η οποία στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Ωστόσο, το σχετικό νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, όπως είναι μέχρι αυτή τη στιγμή διατυπωμένο, επιχειρεί στο όνομα του πολέμου κατά του ρατσισμού να φιμώσει την ελευθερία της σκέψεως και του λόγου.
Απαγορεύει σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη να εκφράσει ελεύθερα και δημόσια την άποψή του προκειμένου να στηλιτεύσει εκφυλιστικά κοινωνικά, όπως η πορνεία, η ομοφυλοφιλία, η εμπορία ναρκωτικών, θρησκευτικά, όπως είναι η αίρεση του Χιλιασμού, η Μασωνία, ο ισλαμικός νόμος της σαρία, στο όνομα του οποίου κατασφάζονται σήμερα οι αραβικοί χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, καθώς και πολιτικά φαινόμενα που έχουν άμεση σχέση με την ηθική και την απονομή του δικαίου, ενοχοποιώντας το νομοσχέδιο αυτό ακόμα και την πρόθεση κάποιου να εκφέρει μία απλή γνώμη για τα ανωτέρω φαινόμενα εναντίον ομάδων ή ατόμων που με την στάση τους προσβάλλουν την δημοσία αιδώ. Με αποτέλεσμα αφ ενός μεν, να παραβιάζεται η ελευθερία του λόγου, που σαφώς προβλέπεται από το Σύνταγμα, και αφ ετέρου να νομιμοποιούνται σαφώς τα ανωτέρω παθολογικά φαινόμενα, που ουσιαστικά εκμηδενίζουν και αφανίζουν την ηθική, εθνική και θρησκευτική υπόσταση του έθνους μας. Παράλληλα, επιχειρείται ουσιαστικά η φίμωση της Εκκλησίας, καθώς εμείς οι φορείς της δεν θα μπορούμε πλέον να ενημερώνουμε ελεύθερα, από τον άμβωνα ,τον πιστό λαό για καταστάσεις που σαφώς έρχονται σε αντίθεση με τον ευαγγελικό λόγο. Αφήνοντας ελεύθερες τις κάθες είδους αιρέσεις να λυμαίνονται τις ψυχές των χριστεπωνύμου πληρώματος.
Αισθανόμεθα ως διάκονοι του λόγου του Θεού, ότι καταργούμεθα και ασφυκτικά πιεζόμεθα προς μία αφωνία και απραξία. Κατόπιν τούτων εντόνως διαμαρτυρόμεθα και ομοφώνως απαιτούμε, εκφράζοντες, πιστεύουμε , και το πνεύμα κάθε ελευθέρου προσώπου, την απόσυρση του Νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού, στην μορφή που σήμερα τα όργανα της Πολιτείας επιχειρούν να το επιβάλλουν στο δημοκρατικό λαό μας.».
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύει το romfea.gr τόνιζε ότι «έχουμε την γνώμη, ότι απ’ εδώ και πέρα ό,τι στραβό κι αν συμβαίνει ολόγυρά μας, θα είναι υπό την προστασία του Νόμου, αφού δηλ. εμείς δεν θα μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας δημοσίως, Δηλαδή:
Ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!
Η Ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε είδους διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρά μας ανεμποδίστως, παρασύροντας τους νέους μας στην ηθική πτώση και την εξαθλίωση!
Οι έμποροι ναρκωτικών καθώς και τα “βαποράκια” τους θα κινούνται ελεύθερα!
Κανείς, μα κανείς, δεν θα μπορεί να αρθρώσει ένα λόγο εναντίον τους, μόνο και μόνο επειδή θα χαρακτηρίζεται ρατσιστής».

ysterografa.gr

Ακούς θείε Νικόλα;

Του Άγη Βερούτη

Μαθαίνοντας για την αναφορά στα γκούλαγκ από το διανοούμενο αριστερό φιλόσοφο του σύντροφου Τσίπρα, ήρθε στο μυαλό μου ο θείος μου ο Νικόλας.

Ο θείος ο Νικόλας ήταν Αριστερός με ιστορία. Στην Κατοχή ο 17χρονος τότε θείος μου βγήκε αντάρτης στο βουνό στην Κεφαλλονιά. Μετά δυό χρόνια, λίγους μήνες μετά το τέλος του πολέμου, τον έπιασαν και τον έστειλαν 3 ή 4 χρόνια εξορία στη Μακρόνησο νομίζω.
Δε μιλούσε σχεδόν ποτέ για εκείνα τα χρόνια, πλην ότι δεξιοί-αριστεροί ήταν γνωστοί μεταξύ τους, και δεν αλληλοσκοτώνονταν, μόνο όταν τον πιάσανε τον έθαψαν ως το λαιμό στο χιόνι για λίγες ώρες και "επήε να πεθάνει" όπως έλεγε.