Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Χρόνια Πολλά Καλή Ανάσταση

«Καλοκαιρινό» Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες! Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο


«Καλοκαιρινό» θα είναι το φετινό Πάσχα με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και καλές θάλασσες.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, τόνισε πως οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στους κατοίκους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να απολαύσουν τις παραδόσεις αυτών των ημερών χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όσοι, πάλι, θα ταξιδέψουν, ο καιρός θα είναι σύμμαχός τους. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.
Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία,όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και αφού όμως, έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο του αρνιού.
Αναφερόμενος στο εάν η καλοκαιρία είναι συνηθισμένη αυτή την περίοδο ο κ. Λάλος σημείωσε ότι η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 4 με 5 βαθμούς από το μέσο όρο για την εποχή, όπου η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.
«Είναι όμως, ήδη Μάιος, θα μπορούσε να είναι έτσι κι αλλιώς μια πολύ καλή πασχαλινή περίοδος. Και σταθήκαμε τυχεροί με τις καιρικές συνθήκες» σημείωσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κιτρίνισε η θάλασσα στο Κατάκολο


Έκπληκτοι έμειναν τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι αλλά και περαστικοί από την περιοχή του Κατακόλου και της Σπιάτζας καθώς σε μεγάλο μήκος της παραλίας η θάλασσα από μπλε… είχε γίνει κίτρινη!
Σύμφωνα με το Patrisnews.com το φαινόμενο είχε να κάνει με…την γύρη των πεύκων! Τέτοια εποχή η γύρη των συγκεκριμένων δένδρων πέφτει στο έδαφος και ο νότιος άνεμος που επικρατούσε στην περιοχή, την ώθησε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει ασυνήθιστο χρώμα προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά σε όσους αντίκρισαν το θέαμα…

Η γύρη προερχόταν από την περιοχή της Στροφυλλιάς στην περιοχή του Καϊάφα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και πάλι πριν μερικά χρόνια και μάλιστα σε πιο έντονο βαθμό…
patrisnews.com

Ο Άιρτον Σένα και η Γενιά των νικητών (video)

Ayrton-Senna-celebrating
Εκείνη η Πρωτομαγιά του 1994 ήταν σίγουρα διαφορετική. Κυριακή του Πάσχα, και στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, η “καταραμένη στροφή” τερμάτισε πρόωρα, άδικα και δραματικά τη ζωή του μεγαλύτερου πιλότου όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1. Ο Άιρτον Σένα πάτησε γκάζι για τον ουρανό, και το συναρπαστικότερο ίσως μηχανοκίνητο άθλημα δεν ήταν ποτέ έκτοτε το ίδιο.
Ίσως να είναι άδικο να “φωταγωγείται” το πλήρες μέγεθος της προσωπικότητας και της αξίας κάποιου, αφού έχει φύγει. Ο Σένα ήταν ήδη ο μεγαλύτερος όταν έφυγε. Απλά, χωρίς εκείνον, η Φόρμουλα 1 δεν κατάφερε ποτέ ξανά να συγκινήσει και να συναρπάσει στον βαθμό που το έκανε εκείνος. Ο Σουμάχερ για παράδειγμα, ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που χόρευε στη βροχή. Σπανίως όμως ξεσήκωνε με την παράτολμη οδήγησή του, άλλους να… χορέψουν στον ρυθμό του.
Ο Άιρτον Σένα υπήρξε επρόσωπος της Γενιάς των νικητών. Του Μάικλ Τζόρνταν (και των Μάτζικ Τζόνσον-Λάρι Μπερντ) στο μπάσκετ. Του Ντιέγκο Μαραντόνα στο ποδόσφαιρο. Του Σεργκέι Μπούμπκα στο επί κοντώ. Του Αλεξάντερ Ποπόφ στην κολύμβηση. Του “πάπια” Μάικλ Τζόνσον στον στίβο.
Αθλητές που, ο καθένας στον τομέα του, δεν κυριάρχησαν απλά. Γύρισαν σελίδα. Αποτέλεσαν οι ίδιοι το tipping point γύρω από το οποίο περιστρέφεται πλέον η ιστορική αφήγηση. Ο θαυμασμός. Η σύγκριση με το πριν και το μετά. Άφησαν το προσωπικό αποτύπωμά τους, κατά τρόπο εκκωφαντικό.
Bigger than the game… Τόσο απλά.

Video



ysterografa.gr

Καμίνης «Δεν θα επιτρέψω να μοιράσει τρόφιμα η Χρυσή Αυγή»

Μέτωπο με την Χρυσή Αυγή ανοίγει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή... την πρωτοβουλία του εθνικιστικού κόμματος να μοιράσει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος.
Ο κ. Καμίνης με αναρτήσεις στο facebook και στο twitter, τονίζει ότι δε θα επιτρέψει μια τέτοια κίνηση:
«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης. Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».
 
Η Χρυσή Αυγή μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Αθηνασίων ,μεσω του γραφείου τύπου, εξαπέλησε εναντίον του δριμύτατη επίθεση οπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
 "Πριν από τρεις μόλις ημέρες, Έλληνες παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν λαχανικά ακριβώς έξω από τη βουλή. Πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είδαμε ούτε μία φορά τον δήμαρχο Καμίνη, που εξελέγη με ψήφους λαθρομεταναστών, να παίρνει θέση. Πόσο μάλλον να απειλεί και να εκδίδει διαταγές απαγόρευσης, όπως έκανε πριν από λίγο για το αυριανό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής...
...Στη χώρα δυστυχώς επικρατεί «μία γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης» και όποιος δεν το κατανοεί αυτό σημαίνει ότι ζει σε άλλη χώρα ή σε άλλον πλανήτη. Να αφήσει τις παραινέσεις ο Καμίνης, διότι προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πολλά από τα είδη που είχαν χαρίσει τότε οι Αθηναίοι για τους φτωχούς συμπολίτες μας, κατέληξαν στα σκουπίδια, αμέσως μόλις έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες...
..Όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται αύριο Μ.Πέμπτη στις 10πμ στο Σύνταγμα, στην διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής που διοργανώνει ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ​ΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤ​Η ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για την κοίμηση του πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, έκανε στην Κίσσαμο, όπου πήγε να προσκυνήσει τη σορό του, την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Σεβασμιότατος Ειρηναίος Γαλανάκης, υπήρξε χωρίς αμφιβολία μεγάλη μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κατόρθωσε να φέρει την εκκλησία κοντά στην κοινωνία. Να παντρέψει την εκκλησία με το λαό, το λαό που αγάπησε ο ίδιος και με τον οποίο έζησε πολύ κοντά. Ταπεινός και σεμνός σε όλη του τη ζωή, μοιράστηκε με το λαό τις αγωνίες, τις φτώχειες, τις ταλαιπωρίες αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα.
Νέος, αγωνίστηκε στην Αντίσταση κατά των Γερμανών. Φθασμένος Αρχιεπίσκοπος Δυτικής Γερμανίας, όρθωσε το ανάστημα του τα μαύρα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Δε θα ξεχάσω ποτέ, το λόγο που εξεφώνισε την ημέρα που έμπαινε στο Μητροπολιτικό ναό της Γερμανίας. Είχαμε μαζευτεί όλοι οι εξόριστοι, απ΄όλα τα μέρη της Ευρώπης και ο λόγος του, που ήταν ύμνος για την ελευθερία και τη δημοκρατία, μας έδωσε παρηγοριά και ελπίδα.
Μεγάλο ήταν το έργο που έκανε, σε όλους τους τομείς. Δεν ήταν μόνο το εκκλησιαστικό. Δεν ασχολήθηκε μόνο με την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Ασχολήθηκε και με τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας. Θυμάμαι, τον καημό του για την ερήμωση της υπαίθρου, ήταν ο πρώτος που το επεσήμανε. Αναζητούσε επενδύσεις, αναζητούσε διέξοδο και έβλεπε μακριά. Και είναι περίεργο πως ένας ιεράρχης άνοιξε προοπτικές που άλλοι οικονομικοί παράγοντες δε μπόρεσαν να ανοίξουν.
Γύρισε στη μικρή του Επισκοπή, στην ταπεινή Επισκοπή από όπου ξεκίνησε, από την οποία ποτέ δε θέλησε να φύγει. Πήγε στη Γερμανία, διότι του το επέβαλλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου έκανε εξαίρετο έργο και οι Γερμανοί ακόμα το θυμούνται. Η ψυχή του όμως ήταν εδώ, σε αυτή τη μικρή Μητρόπολη. Δώσαμε αγώνα όλοι μας για να μπορέσει να ξαναγυρίσει πίσω. Και δε θα γυρνούσε ποτέ, αν δεν υπήρχε η άκαμπτη θέληση του λαού να έχει αυτόν Μητροπολίτη.
Είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι φίλος και συνεργάτης του, πολλές δεκαετίες. Σήμερα κι εγώ μαζί με χιλιάδες πιστών τον αποχαιρετώ με αγάπη και τιμή. Μια ευχή μόνο θέλω να διατυπώσω: Το παράδειγμα και το έργο του να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στους επιγενόμενους».

Τα έκτακτα μέτρα του ΕΚΑΒ για το Πάσχα


Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δίνει στη δημοσιότητα το ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου με έκτακτα μέτρα, κατά την περίοδο του Πάσχα.
Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και Ασθενοφόρων και συγκεκριμένα κατά τις ώρες:
  Το ΕΚΑΒ προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους και ασφαλή οδήγηση με τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ.
.
Επίσης, το ΕΚΑΒ παρακαλεί για την σωστή χρήση του «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η επείγουσα βοήθεια.
Εάν καλέσετε το «166» θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε τις παρακάτω πληροφορίες:
Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε
Την ακριβή διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να μεταβεί το Ασθενοφόρο
Αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι).
Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα
Ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια
Το ΕΚΑΒ Αθηνών και οι τομείς Χαλκίδας και Κορίνθου θα καλύψουν το Εθνικό Οδικό Δίκτυο ως εξής:
ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Μέγαρα
Σχηματάρι
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
Κόμβος Βάρκιζας (Αγία Μαρίνα)
Κόμβος Μεγάρων
Κόμβος Ραφήνας
Διόδια Αγίων Θεοδώρων
Διόδια Αφιδνών
Διόδια Ελευσίνας
Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών έως Δερβένι
Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως
Σχηματάρι έως Κάστρο
Λαύριο
Νέα Μάκρη
Ωρωπός
Κόρινθος
Χαϊδάρι
Σαλαμίνα
 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Το παράρτημα Τρίπολης και οι τομείς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας θα καλύψουν το Εθνικό Δίκτυο ΝΕΜΕΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΣΠΑΡΤΗΣ ως εξής:
Τομέας Αρκαδίας στη σήραγγα Αρτεμισίου – κόμβο Σπάρτης
Τομέας Μεσσηνίας στο Ασπρόχωμα.
Τομέας Λακωνίας στη γέφυρα Ευρώτα.
Τομέας Ναυπλίου στο κόμβο Στέρνας.
Τομέας Φιλιατρών Τριφιλλία.
 
Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.gr

Προσοχή! Αύριο κυκλοφορεί το νεο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ! Δείτε το



Μια προσωπογραφία της Ευρώπης από την ελληνική μυθολογία και το χρώμα του σμαραγδιού θα φέρουν από αύριο τα νεα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ που θα κυκλοφορήσουν σε όλη την ευρωζώνη.
Τα νεα χαρτονομίσματα, είναι πολύ δύσκολο να παραχαραχθούν και το λανσάρισμα του νεου νομίσματος έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νεου χαρτονομίσματος των 5 λιρών στην Βρετανία.
Η ΕΚΤ αλλά και οι ευρωπαϊκες κυβερνήσεις ελπίζουν ότι με το νεο σχεδιασμό και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, οι παραχαράκτες θα "φάνε πόρτα". Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί.
Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ έχει:

- Υδατογράφημα της Ευρώπης
- Ολόγραμμα με το πορτραίτο της Ευρώπης
- Ειδικές γραμμές και δεξιά και αριστερά
- Το χρώμα του σμαραγδιού, αριθμός 5 το οποίο γίνεται βαθύ μπλέ όταν το χαρτονόμισμα διπλώνεται
Τα ανάγλυφα γράμματα δεξιά και αριστερά θα βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να ξεχωρίζουν τι χαρτονόμισμα έχουν στα χέρια τους.

Τα παλιά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ εξακολουθούν να ισχύουν και θα κυκλοφορούν παράλληλα.

Παρά το γεγονός ότι τα παλιά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία, θα διατηρήσουν την αξία τους και θα μπορεί κανείς ακόμα και όταν θα αποσυρθούν εντελώς να τα ανταλάσσει με τις κεντρικές τράπεζες της χώρας του.

Το ίδιο που θα συμβεί από αύριο με το πεντάευρο, θα γίνει και με τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα.




newsit.gr

Συγκλονιστικό: Χειρούργησε μόνος του τον εαυτό του [Προσοχή, σκληρές εικόνες]

Υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου η ανθρώπινη δύναμη ξεπερνάει τον πόνο και η θέληση για επιβίωση είναι πιο σημαντική από όλα.
Η ιστορία που θα διαβάσετε συνέβη το 1961 και αφορά σε έναν Σοβιετικό χειρουργό γιατρό, ο οποίος αναγκάστηκε να χειρουργήσει τον εαυτό του, δίχως αναισθησία, προκειμένου να ζήσει. Η αυτό- εγχείρηση έγινε, ενώ βρισκόταν σε ερευνητική αποστολή στην παγωμένη Σιβηρία. Οι φωτογραφίες είναι από την επέμβαση εκείνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ


Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε – ουσιαστικά ομολόγησε – κατά την τελευταία ομιλία του στη Βουλή (την περασμένη Κυριακή το βράδυ), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «εναλλακτικό σχέδιο»!

            Εξήγγειλε… «Επανάσταση»: στην Ελλάδα και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου! Αυτό είναι το Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ!

            Βέβαια, μια τέτοια «επανάσταση των απελπισμένων» δεν είναι αποτέλεσμα «Σχεδίου». Γίνεται όταν καταρρέει κάθε σχέδιο, όταν χάνεται κάθε έλεγχος.

            Και γι’ αυτό στοιχίζει πολύ ακριβά στην κοινωνία, όταν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα την πάει πολύ πίσω – και πολιτικά (αφού κινδυνεύει η δημοκρατία) και κοινωνικά (αφού διαλύεται η κοινωνική συνοχή) και οικονομικά, αφού καταρρέουν τα πάντα, μαζί και το βιοτικό επίπεδο ολόκληρου του λαού!

Μαζί συνθλίβονται και τα εθνικά συμφέροντα, αφού σε όλα τα εθνικά μέτωπα, άπαντες επωφελούνται σε βάρος της χώρας.

Από κάθε άποψη οι πληγές που προκύπτουν κάνουν χρόνια να επουλωθούν.  Οι ζημιές παίρνουν δεκαετίες να επανορθωθούν. Μερικές δεν ξεπερνιώνται ποτέ…

            Μέχρι πριν λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι υπάρχει «εναλλακτικό σχέδιο»: η κατάργηση του Μνημονίου, η διαπραγμάτευση άλλης συμφωνίας με καλύτερους όρους, χωρίς θυσίες με άμεση αποκατάσταση των αδικιών.

            Μάλιστα βεβαίωνε ότι οι εταίροι μας θα ήταν έτοιμοι να κάνουν πίσω, από το «φόβο» να μη τους διαλυθεί το ευρώ.

            Άρα ο εκβιασμός προς τους εταίρους μας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «άλλη καλύτερη συμφωνία», για να μη βγούμε από το ευρώ, πράγμα που θα ήταν καταστροφικό και για τους εταίρους μας. Αυτά μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρόσφατα

            Βέβαια, δεν τα έλεγε πολύ καθαρά ούτε και τότε: Άλλοτε μιλούσε για άμεση κατάργηση του Μνημονίου. Άλλοτε για κατάργηση μόνο των εσωτερικών νομικών συνεπειών του (περικοπών), άλλοτε απλώς για «αναστολή» του Μνημονίου, άλλοτε για διαπραγμάτευση νέου Μνημονίου. Πάντως, η «κόκκινη γραμμή» που διαπερνούσε όλες αυτές τις «παραλλαγές», ήταν πως μπορούσε να ανατραπεί το Μνημόνιο χωρίς να βγει η χώρα από το ευρώ

            Προφανώς την Κυριακή το βράδυ, αυτές οι ψευδαισθήσεις εγκαταλείφθηκαν: Μόνη λύση είναι πια… η Επανάσταση των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου!

Κι αυτό αποτελεί τρανταχτή ομολογία ότι πολιτική διέξοδος δεν υπάρχει. Εναλλακτική πολιτική μέσα στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Πολιτική παραμονής στο ευρώ με άλλη πολιτική – μετά από εκβιαστική διαπραγμάτευση – δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται να πάει να συνομιλήσει με τους εταίρους, έστω και εκβιαστικά. Καλεί σε επανάσταση εναντίον τους

            Κι ακόμα, η επαγγελία της «επανάστασης» είναι και διαζύγιο από τη δημοκρατική ομαλότητα. Διότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν την κοινωνική έκρηξη, γιατί γνωρίζουν προς το πρώτο θύμα της είναι η ίδια η δημοκρατία. Κι εκείνοι που κερδοσκοπούν σε συνθήκες κοινωνικής έκρηξης είναι, συνήθως, οι εχθροί της δημοκρατίας.

            Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να μιλήσει για «εναλλακτική πολιτική» εντός του ευρώ, ακριβώς για να δείξει ότι η πολιτική του δεν οδηγεί εκτός ευρώ.

Από την περασμένη Κυριακή, εγκατέλειψε τη μάταιη προσπάθεια

            Την επόμενη μέρα, άλλωστε, η επιβεβαίωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε από ένα κόμμα που βρίσκεται πολύ κοντά του. Από το ΑΚΕΛ της Κύπρου.

            Το ΑΚΕΛ, λοιπόν, ζήτησε έξοδο της Κύπρου από το (δικό τους) Μνημόνιο, αλλά προειδοποίησε ρητά ότι αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Έξοδο και από το ευρώ και  μεγάλες θυσίες για τον Κυπριακό λαό.

            Τουλάχιστον το ΑΚΕΛ δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ούτε λέει μισές αλήθειες.

            Λέει ρητά και δημόσια αυτό που ένα χρόνο τώρα δεν παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: ότι έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει έξοδο και από το ευρώ, αλλά και πρόσθετες μεγάλες θυσίες. Αυτά τα δύο που η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει

            Κι όχι μόνον το ΑΚΕΛ. Τα ίδια περίπου υποστηρίζει, τουλάχιστον όσον αφορά την έξοδο από το ευρώ, και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «μέντορας» του κ. Τσίπρα - Αλέκος Αλαβάνος...

            Την ώρα που η Κυβέρνηση σταθεροποίησε ήδη τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τώρα βάζει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη - οικονομικά, επενδυτικά γεωπολιτικά και ενεργειακά - ο ΣΎΡΙΖΑ επαγγέλλεται την «Επανάσταση» που θα διαλύσει τα πάντα.

            Την ώρα που εμφανίζονται οι πρώτες αχτίδες ελπίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην έκρηξη της Απελπισίας!

            --Την ώρα που ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να εκπληρωθούν οι στόχοι της σταθεροποίησης, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, χωρίς πρόσθετες θυσίες και να τελειώσει η «κηδεμονία» της μιαν ώρα αρχύτερα,

--ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στην κοινωνική έκρηξη, που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, θα την απομονώσει για τα καλά, θα την αποσταθεροποιήσει για χρόνια και θα την οδηγήσει στην πλήρη και οριστική κατάρρευση.

            Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί πλέον χωρίς στρατηγική και χωρίς πρόταση, ακριβώς τη στιγμή που η στρατηγική της κυβέρνησης αρχίζει να αποδίδει

            Κι αυτό το κενό στρατηγικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώνεται πλέον να το παραδεχθεί ο ίδιος, χώρια που του φωνάζουν πια και οι ομοϊδεάτες του. 

Blogs@nd.gr - NON PAPER

H ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αμήχανη στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στα στελέχη του κόμματός του που ζητούν έξοδο από το ευρώ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Λαφαζάνης αδειάζει ευθέως τον κ. Τσίπρα, ακυρώνοντας τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του, την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθεί αμήχανος. 
Η χθεσινή διαπίστωση Λαφαζάνη, μέσω  της ιστοσελίδας του,  ότι «δεν μπορεί να υπάρξει δανειακή σύμβαση με την τρόικα, χωρίς να συνοδεύεται με Μνημόνιο» και ότι «δανειακή σύμβαση με την τρόικα, χωρίς μνημόνιο, αποτελεί αυταπάτη!», εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που ισχυρίζεται ότι «θα ακυρώσει το Μνημόνιο με ένα Νόμο, παραμένοντας στο Ευρώ, διαπραγματευόμενος τη δανειακή σύμβαση».
Ο Γιάννης Τόλιος, μάλιστα, (συνεργάτης του κ. Τσίπρα, του κ. Λαφαζάνη ή του κ. Αλαβάνου;), δηλώνει σήμερα ότι «πρέπει να ζητήσουμε συντεταγμένη αποδέσμευση από την Ευρωζώνη» και ότι «πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ».
Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα, σημαίνει δύο πράγματα:
Είτε ότι αποδέχεται σιωπηλά τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη για έξοδο από την Ευρωζώνη, φοβούμενος την πολιτική λεηλασία του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του κ. Αλαβάνου,
Είτε ότι είναι εξαιρετικά αδύναμος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μπορεί όχι να διαγράψει, αλλά ούτε καν να αντικρούσει όλους όσοι αδειάζουν τον ίδιο και τις απόψεις του!».
 
και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ...

Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με μία, άλλα αντ’ άλλων, δήλωση ο κ. Σκουρλέτης, επιχειρεί ανεπιτυχώς, να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ...
Επιτέλους, ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο και ας απαντήσει ξεκάθαρα! Θα διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη ή αποδέχεται τη θέση του για έξοδο από το Ευρώ;».

Οι "βενιζελικ​οί" βάζουν στο κάδρο (και) τον Ραγκούση


(Photo: Eurokinissi)
Evangelos-Venizelos-Giannis-RagousisΗ θυελλώδης κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε “βενιζελικούς” και “παπανδρεϊκούς” με επίκεντρο την οικονομική διαχείριση του ταμείου του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, και τα συσσωρευμένα χρέη τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή ηγεσία της Ιπποκράτους, έχει συνέχεια, κορυφώνεται και αρχίζει να… επεκτείνεται.
Το ρεπορτάζ που προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου, με παραπολιτικές αναφορές σε “καυτούς” διαλόγους, δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στοχοποιήσει τον Μιχάλη Καρχιμάκη, τον οποίο θεωρεί ουσιαστικά “λαγό” του Γιώργου Παπανδρέου, και εκτιμά ότι ο άλλοτε Γραμματέας του Κινήματος κάνει πόλεμο στον ίδιο… κατ’ εντολήν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι “βενιζελικοί”, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους αφήνουν αιχμές και για τον ρόλο του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος διατέλεσε για ένα διάστημα πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών και ουσιαστικό “Νο2″ του Κινήματος, ενώ επίσης πέρασε στο παρελθόν από το αξίωμα του Γραμματέα, τότε που μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετά τις χαμένες εκλογές του 2007, ήταν τα δυο στελέχη που ανέδειξε και εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ενισχυτικό της παραπάνω πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι οι σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Ραγκούση υπήρξαν σταθερά… εκρηκτικές, με εκατέρωθεν βολές και σκληρούς χαρακτηρισμούς. Ο πρώην δήμαρχος Πάρου πάντως παραμένει ενεργός, έστω και στο περιθώριο πλέον της κεντρικής πολιτικής, καθώς συχνά κάνει δημόσιες παρεμβάσεις για να υπερασπιστεί το έργο και την υστεροφημία του.

ysterografa.gr

 

Μες του Μαγιού της Μυρουδιές






Γνωστα μουσικά κοματια με πιανο και κιθαρα ... Derveni Greece

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
από το Δερβένι εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 
 και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γκίντερ Γκρας: ''ντροπή της καταχρεωμένης Γερμανίας αναγκάζει χώρες όπως την Ελλάδα. « να μην ξανασταθούν στα πόδια τους».


Ο Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας, βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας, επιτίθεται στη Μέρκελ χαρακτηρίζοντας ως ''ντροπή της καταχρεωμένης Γερμανίας το ότι αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας''.
Έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην ευρωκρίση ασκεί ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας.
Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο Γκ. Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα. «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον γερμανό συγγραφέα, είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά και η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό.
«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Α. Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς, όπως χαρακτηριστικά λέει. Με μια έξυπνη πολιτική, «όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό».

newsit..gr

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε).


Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και την περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση μετείχαν αντιπεριφερειάρχες από όλη τη χώρα, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες των Περιφερειών πού ήταν υπεύθυνοι για τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές σχέσεις με την επιτροπή διεθνών σχέσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κ.α.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση των αποφάσεων του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝ.Π.Ε, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στις 14/2/2013, εκεί είχαν ληφθεί μια σειρά αποφάσεων που αφορούσαν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΝ.Π.Ε, μέσα από την προώθηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα. Την υλοποίηση αυτών των στόχων, θα επιτελέσει ένας αναβαθμισμένος και καλά στελεχωμένος τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, της ΕΝ.Π.Ε. Η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Τομέα θα συμβάλει στην ισχυροποίηση του συνδετικού κρίκου μεταξύ του Τομέα και της κάθε μιας από τις δεκατρείς Περιφέρειες της Χώρας και θα δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των περιφερειών.  

Ο τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, της ΕΝ.Π.Ε έχει επιφορτιστεί επίσης με:

1.     Τη δημιουργία Τράπεζας Δεδομένων, όπου ως στόχο έχει τη συγκέντρωση, καταγραφή και διάδοση του εγγράφου και ηλεκτρονικού υλικού πληροφόρησης που σχετίζεται με το περιεχόμενο δράσης του Τομέα και των περιφερειών.

2.     Τη δημιουργία Δικτύων Ενημέρωσης, με σκοπό την προώθηση, την ενίσχυση και τη διασφάλιση της πολιτικής, της πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα.

3.     Την υλοποίηση του Στρατηγικού Προγράμματος «Ευρώπη 2020», όπου η επιτυχία του εξαρτάται, όχι μόνο από το πλαίσιο και το βαθμό αλληλοϋποστήριξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και εθνικών αρχών, αλλά και από την άμεση συμμετοχή των περιφερειακών αρχών στην όλη προσπάθεια.

4.     Τη διοργάνωση Forum,όπου ο Τομέας σε συνεργασία πάντοτε με την ΕΝ.Π.Ε. και τις Περιφέρειες τις χώρας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διοργάνωσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Forum σε θέματα αμοιβαίου περιεχομένου και ενδιαφέροντος.

5.     Την επιλογή Αντιπροσώπων, όπου θα αποφασίζει σε συνεργασία με την ΕΝ.Π.Ε, για τη σωστή εκπροσώπηση της, στις διάφορες Επιτροπές και συνέδρια σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο.

6.     Τη διοργάνωση της 6ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης στην Αθήνα το 2014, όπου για την επιτυχή διοργάνωση της, απαιτείται η έγκαιρη επιλογή και η προετοιμασία των θεμάτων της.

7.     Την ίδρυση του «Σπιτιού της ΕΝ.Π.Ε», στις Βρυξέλλες όπου η εκπροσώπηση της ΕΝ.Π.Ε στην καρδιά της Ευρώπης, θα αποτελέσει ένα γεγονός κρίσιμης σημασίας για τη συνεργασία και την ισχυροποίηση του διαπραγματευτικού ρόλου στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης (CoR) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).Ήδη βρισκόμαστε στην τελική κατάληξη της οργάνωσης του γραφείου και της στελέχωσης του.

8.     Τη στελέχωση του τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, όπου για την άμεση συλλογή και επεξεργασία του πληροφοριακού υλικού, πού απαιτείται για την ορθή λειτουργία του Τομέα, είναι αναγκαία θέση επιστημονικού συνεργάτη.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ενεργό ρόλο και στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), τη στηρίζει και την υποστηρίζει διότι μέσα από αυτές τις δράσεις θα πετύχουμε την προώθηση κοινών στόχων, τη  βελτίωση της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τη διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση των περιφερειών για προγράμματα και δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Ο Κέρι πηγαίνει στη Ρωσία

US-POLITICS-SENATE-KERRY
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 7 και 8 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ σε σύντομη ανακοίνωσή του.
Το ρωσικό υπουργείο δεν προσθέτει καμμία άλλη λεπτομέρεια για το περιεχόμενο αυτής της επίσκεψης, ούτε και τους αξιωματούχους με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί στη διάρκειά της ο Κέρι, πολύ περισσότερο δε για τα θέματα που θα θιγούν.
Την επίσκεψη επιβεβαίωσε και ο Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, μιλώντας για «αργοπορημένη επίσκεψη», τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην κεφαλή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο ίδιος έκανε λόγο για συνομιλίες γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της Συρίας, του Ιράν και την προσεχή σύνοδο της G8 στη Βόρειο Ιρλανδία.
Πάντως, ο Κέρι μολονότι δεν έχει μεταβεί ακόμη στη Μόσχα κατά το περασμένο τρίμηνο είχε συναντηθεί ήδη τρείς φορές από τον Φεβρουάριο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βερολίνο, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.
Χθες, ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ είχε επισημάνει πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να υποδεχθεί τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομποάμα στα πλαίσια μίας διμερούς συνάντησής τους πριν τη σύνοδο της Ομάδας G20 στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρωσία.
ysterografa.gr

Ο ανασχηματι​σμός πάει... παραλία (Ιούλιο)

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Για μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου μετατίθεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.
Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το απόγευμα σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, στους οποίους τόνισε ο ανασχηματισμός θα πρέπει πλέον να αναμένεται στις αρχές Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

ysterografa.gr

Πρωτομαγιά​: Αργία για το δημόσιο, απεργία για τον ιδιωτικό τομέα

Ρολά κατεβάζουν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Πάντως, παρά την απεργία της ΑΔΕΔΥ, για το δημόσιο και τους ΟΤΑ σήμερα είναι αργία η οποία δεν μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, όπως στον ιδιωτικό τομέα, καθώς με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή 7 Μαΐου. Από την αργία εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά Κυριακές και αργίες. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται προσαύξηση 75% στο ημερομίσθιο.
Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια.
Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Στην απεργία θ συμμετάσχουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

aftodioikisi.gr

Σοκ στον Πειραιά - Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος Κ. Ρεσβάνης

Νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε το πρωί ο γνωστός δικηγόρος του Πειραιά και πρώην δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ρεσβάνης. Ο γνωστός 55χρονος δικηγόρος έβαλε τέλος στη ζωή πέφτοντας από τον 5ο όροφο του κτηρίου στην οδό Παλαιολόγου 5 στον Πειραιά όπου βρίσκεται το γραφείο του.  Στο νεκροταφείο της Αναστάσεως θα γίνει αύριο στη 13.00 η κηδεία του .

 

Ο γνωστός δικηγόρος στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Πειραιώς με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, αλλά και μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου του Πειραιά
Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα
Στις 13 Δεκεμβρίου ο δικηγόρος είχε αυτοπυροβοληθεί με ένα κυνηγετικό όπλο στο στήθος. Τότε είχε πει στους διασώστες του ΕΚΑΒ πως επρόκειτο για ατύχημα καθώς το όπλο είχε εκπυρσοκροτήσει την ώρα που το καθάριζε. Ίσως, εκείνη ήταν η πρώτη του προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στη ζωή του, σήμερα η πτώση του από τον 5ο όροφο του κτιρίου της οδού Παλαιολόγου επέφερε ακαριαίο θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit , ο 55χρονος δικηγόρος λίγο πριν την πράξη του μίλησε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του που διατηρεί ακίνητο στο ίδιο κτίριο.

Του είπε πως είχε χάσει το κλειδί από τον ακάλυπτο του κτιρίου και πως εκεί του είχε πέσει ένα χαρτί. Τον παρακάλεσε να πάει να το πάρει.

Την ώρα που ο φίλος του έφτανε στον ακάλυπτο ο 55χρονος έπεφτε από τον 5ο όροφο βάζοντας τέλος στη ζωή του.
«Συγκλονισμένος ο δικηγορικός κόσμος του Πειραιά πληροφορήθηκε τον απρόσμενο θάνατο του φίλου - συναδέλφου Κώστα Ρεσβάνη, που επί σειρά ετών κοσμούσε το δικηγορικό Σώμα με την παρουσία του στους χώρους απονομής της Δικαιοσύνης, την ιδιότητα του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά της πόλης του Πειραιά, της πόλης που τόσο αγαπούσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στην οποία εκφράζονται τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Κωνσταντίνος Ρεσβάνης γεννήθηκε το 1958 και ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του.