Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Λυκοποριά εναντίον Ζευγολατιού στο αυριανό ντερμπι της Β2' Κορινθίας

Σε ξεσηκωμό είναι ο φίλαθλος κόσμος στην πέριοχή μας καθώς αύριο στις 3 το μεσημέρι διεξάγεται στη Λυκοποριά το μεγάλο ντέρμπι για την 2η θέση του δευτέρου ομίλου της Β' κατηγορίας, ανάμεσα στον Α.Ο. Λυκοποριάς και τον ΑΟ Ζευγολατιού.

Η ομάδα της Λυκοποριάς έχει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι του ΑΟΖ, Στο πλευρό της ΑΟΛ θα βρεθούν εκατοντάδες φίλαθλοι από την Δυτική Κορινθία που θα τη βοήθήσουν να  κατακτήσει τη νίκη, και να κάνει το καθοριστικό βήμα ανόδου. Από την άλλη πλευρα και στο Ζευγολατιό έχει σημάνει συναγερμός  για τον αυριανό αγώνα και υπολογίζεται πως στην Λυκοποριά θα βρεθούν 150 με 200 φίλαθλοι στο πλευρό της ομάδας της Βόχας στη δυσκολη αποστολή της

Β2΄ Κατηγορια
22η αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ ΝΕΟΙ - ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3-0 α.α.
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 3 - 0 α. α.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 0-3 α.α
ΡΕΠΟ ΑΠΕΣΣΑΣ

 
Β1΄ Κατηγορια
22η αγωνιστική
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΓΙΑΝΝΗΣ -  ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 α.α.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ- ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.= ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ

Ο ΠΑΣ Κλένια επικράτησε 2 - 1 του Αστέρα Δερβενίου

Mε τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής συνεχίστικε το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας όπου ο πρωτοπόρος Α.Ο. Λουτρακίου κέρδισε στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα του με την Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχει παραιτηθεί του πρωταθλήματος. Ύστερα από ενδιαφέροντα αγώνα , στο γήπεδο του Σολομού , ο ΠΑΣ Κλένια επικράτησε κάτω από μεγάλη ένταση με 2 - 1 επί του Αστέρα Δερβενίου. Με το ίδιο σκορ επικράτησαν Ελλάς Βέλου , Παννεμεατικός και Πανσολυγειακός επί Πανκαμαριακού, Εθνικού Ξυλοκερίζης και Θύελλας Πετρίου. Στο "Θωδειο" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επεβλήθει με 3 - 0 επί του Ηρακλή Λεχαίου, σκορ με το οποίο επίκρατησε και ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου εκτός έδρας επί του Σαρωνικού Γαλατακίου. Τέλος στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα, και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, έμειναν στη λευκή ισοπαλία

25η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 2 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 - 3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 2 - 1
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ 0 - 0
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ- ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ 2 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.- ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0 - 3 α.α.


Η Βαθμολογία
( Επί 25 αγώνων)




1.
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
68-20
59
2.
Π.Α.Σ ΚΛΕΝΙΑ
54-25
56
3.
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
42-22
51
4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
56-29
49
5.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
36-25
45
6.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
54-30
42
7.
ΑΣΤEΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
48-28
40
8.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
32-28
37
9.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
38-33
34
10.
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
44-38
31
11.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
44-50
31
12.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
35-43
31
13.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
2554
22
14.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
24-68
20
15.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
24-56
17
16.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-75
0

"Mαύρη" τρύπα 20 εκατ. ευρώ σε δύο δήμους της Πελοποννήσου



Αλόγιαστες σπατάλες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 110 δήμαρχοι.
Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", άφωνοι έμειναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ βλέποντας τα παραστατικά με τις δαπάνες περισσότερων από 100 Δήμων σε όλη τη χώρα.
Το χρήμα έρεε άφθονο με "μαύρα" ταμεία και εικονικές δαπάνες. Τα έξοδα που εμφάνιζαν οι τοπικοί άρχοντες φέρνουν στο φως παραμάγαζα μέσα στα Δημαρχικά μέγαρα, αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, σε δύο δήμους της Πελοποννήσου εντοπίζεται "μαύρη" τρύπα 20 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε δήμο των Επτανήσων τα Χριστούγεννα του 2009 πέρασε δαπάνη για αγορά μελομακάρονων ύψους 8.000 ευρώ, ενώ σε δήμο της Δυτικής Ελλάδας είχαν προσλάβει μαέστρο για μαθήματα μουσικής, πληρώνοντας 100.000 ευρώ το μήνα για δύο μαθήματα την εβδομάδα!
Μια από τις υψηλότερες δαπάνες που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αφορά Δήμο της Αττικής ο οποίος εμφανίζεται να ξόδεψε 3 εκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό καταυλισμού Ρομά.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο οποίος κινδυνεύει με καθαίρεση και είχε πέσει και στο παρελθόν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για ταξίδι μοντέλων με το δεσμευμένο σκάφος του. Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διενεργείται προανάκριση μετά τις καταγγελίες ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αποκρύπτοντας ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική καταδίκη.
Επιπλέον, ο δήμαρχος οφείλει συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου και τη ΙΒ' ΔΟΥ Αθηνών, από την οποία διατάχθηκε η κατάσχεση του μισθού του, αλλά τη "νύφη" πλήρωσε η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, που κατέληξε...τηλεφωνήτρια!
Και όλα αυτά επειδή ως όφειλε έστειλε τα στοιχεία για το μισθό του και το ποσοστό που θα παρακρατείται υπέρ του Δημοσίου.
"Την υποβάθμισε λόγω απώλειας 100% της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του δημάρχου", αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Σημειώνεται ότι ήδη καταρτιστεί λίστα με 110 δημάρχους οι οποίοι ελέγχονται εξονυχιστικά και κάποιες περιπτώσεις σύντομα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.
mantatanews.gr

Οι νέοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι

ΚΥΣΕΑ Αντιστράτηγοι Αντιπτέραρχοι Αντιναύαρχοι
Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι το ΚΥΣΕΑ, με την υπ’ αριθμό 1/ Σ.3/9-03-2013 απόφασή του, προέβη: 1. Στην τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποστρατήγων, Υποπτεράρχων σε θέση Αντιστρατήγων και Αντιπτεράρχων, αντίστοιχα, ως εξής :


α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.
(2) Τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού
(3) Τον Αντιστράτηγο Ζαχαρία Βερίγο ως Διοικητή Β΄ ΣΣ
(4) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπαρκούκη ως Διοικητή ΣΕΘΑ.
(5) Τον Αντιστράτηγο Αναστάσιο Μανώλα ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ.
(6) Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Στυλιανόπουλο ως Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(7) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC GR.
(8) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη , ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ
(9) Τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(10) Τον Αντιστράτηγο Θεοχάρη Πανόπουλο ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.
(11) Τον Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη , ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.
(12) Τον Υποστράτηγο Γεώργιο Ντζιμάνη , ως Διοικητή Α΄ ΣΣ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
(1) Τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ ως Αρχηγό Στόλου.
(2) Τον Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Θεοδοσίου ΠΝ ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
(3) Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ηλία Δημόπουλο ΠΝ ως Διοικητή ΔΔΜΝ.

γ. ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC-7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).
(2) Τον Aντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Πέτκο ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.
(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Βρεττό ως Διοικητή ΔΑΥ.
(4) Τον Υποπτέραρχο (ΜΗ) Γεώργιο Βορρόπουλο ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.

Επιστρέφουν στη ΝΔ Θύμιος Λυμπερόπουλος και Κιουτσούκης

Thimios-Lymperopoulos
Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής στη ΝΔ των κ.κ Θύμιου Λυμπερόπουλου και Κιουτσούκη , συνδικαλιστών που είχαν διαγραφεί για δηλώσεις που είχαν κάνει κατά το παρελθόν.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ που συνεδρίασε το πρωί υπό τον Πρόεδρο του κόμματος αίρονται οι ποινές για τα μέλη εκείνα που είχαν παραβεί το καταστατικό κατά την άσκηση της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας οι οποίοι και επανεντάσσονται εφόσον βέβαια το επιθυμούν στα μητρώα των μελών της”.

ysterografa.gr

Οι Ισλαμιστές εκτέλεσαν τον Έλληνα και τους άλλους ομήρους

Nigeria
Το ισλαμικό εξτρεμιστικό κίνημα που είχε απαγάγει πριν από μερικές εβδομάδες έναν Έλληνα και άλλους έξι ξένους εργαζομένους στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, ανακοίνωσε στο διαδίκτυο ότι εκτέλεσε και τους επτά απαχθέντες.
Οι εθνικότητες των άλλων απαχθέντων ήταν 3 Λιβανέζοι, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και ένας Φιλιππινέζος, και οι Ισλαμιστές υποστήριξαν ότι προχώρησαν στην εκτέλεσή τους, επειδή δυνάμεις της Νιγηρίας και της Μεγάλης Βρετανίας επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες να τους απελευθερώσουν.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας, ο Καραμανλής και ο "μεσαίος χώρος"

Alexis-Tsipras-Konstantinos-Karamanlis
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και σημαντικότερο πολιτικό που ανέδειξε η Κεντροδεξιά στη νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους έγινε… talk of the town, πριν ακόμη πραγματοποιηθεί. Πολύ περισσότερο στη συνέχεια.
Στην ουσία και το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν έμφαση. Κι αν έδωσαν, το έκαναν σε δεύτερη ανάγνωση. Το πρωτεύον ήταν η σημειολογία της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η ρητορική του οποίου έχει “ταυτοποιηθεί” ως ακραία, και “επικίνδυνη” για το μέλλον του τόπου, δηλαδή με χαρακτηριστικά γνωρίσματα γονιδιακά αντίθετα με τη μετριοπάθεια και τη στάση εθνικής ευθύνης που διαχρονικά κράτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιλέγοντας τις περισσότερες φορές να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής του.
Και η σημειολογία αυτή περιγράφεται ως ο “περίπατος του Αλέξη στον μεσαίο χώρο”. Ανέφελος ή όχι, θα δείξει μονάχα το μέλλον και το εκλογικό αποτύπωμα της αλλαγής στρατηγικής από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με φόντο τις επόμενες κάλπες.
Το τελευταίο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα μετά την οριστικοποίηση αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει βήματα πολιτικού ρεαλισμού: Συναντάται στη Γερμανία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επισκεφτεί τη Μεγάλη Βρετανία και θα μιλήσει στο London School of Economics, έχει βάλει… πάγο στις ακραίες συνιστώσες της Κουμουνδούρου.
Το “φλερτ” με τον “καραμανλισμό” ωστόσο είναι το πιο ριψοκίνδυνο στοίχημα, αν και στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που το κερδίσουν, θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο βήμα για να ξεπεράσουν την προκατάληψη με την οποία βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Πολίτες που επέλεξαν την αποχή στις εκλογές του 2009, επιτρέποντας στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να σαρώσει, παρόλο που δεν ανέβηκε ουσιαστικά σε αριθμό ψήφων σε σχέση με τη χαμένη αναμέτρηση του 2007.
Πολίτες που έμειναν σπίτι τους και στις διπλές εκλογές του 2012, αποστασιοποιούμενοι από την πολιτική, παρόλο που το διακύβευμα ήταν οριακό: Παραμονή στην ευρωζώνη ή χρεοκοπία.
Αυτή η κρίσιμη μάζα πολιτών απωθείτο μέχρι πρότινος από τη ρητορική Τσίπρα και τις συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμοιαζαν βγαλμένες από το πιο “φανατικό” παρελθόν του ΠΑΣΟΚ της εποχής του κυβερνητισμού και της απόλυτης πολιτικής ηγεμονίας του.
Αυτό το τείχος δυσπιστίας με τον “μεσαίο χώρο” προσπαθεί να γκρεμίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που το τείχος δεν γκρεμίζεται με μια ομιλία…

ysterografa.gr

Ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας

Συνεδριάζει την 12η Μαρτίου2013, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 18:00 μετά από πρόσκλήση της Προέδρου του κ. Μαρίας Κάχρου - Λογοθέτη   το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ της ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΑΣΟ επί της οδού Λ.Αθηνών 110στο Λουτράκι.
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης ΑΝΑΨΥΧΗΣ –ΚΑΦΕ- ΜΠΑΡ της ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΑΘΗΝΑΣ επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 29 στο Λουτράκι.
3. Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ με συγκρότηση ΜΠΑΡ του κ.ΑΠΑΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ επί της Λεωφόρου Αθηνών Ο.Τ .262 στο Λουτράκι.
 


 

           

 

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ


Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας κ. Σπανού, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση, την Τετάρτη 6/3/2013, στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος, αναφορικά με την προοπτική ανέγερσης δημοτικού σχολείου στα Ίσθμια.

Σκιαγραφών​τας τις γυναίκες της διπλανής πόρτας



 Έντεκα γυναίκες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες στο μικροσκόπιο του eirinika.gr

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
 
Οι μικρές και αφανείς ηρωίδες της καθημερινότητας μας, χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι οι γυναίκες. Οι ρόλοι τους μόνο απλοί δεν είναι αντιθέτως, είναι νευραλγικοί για την ελληνική οικογένεια σήμερα, η οποία σε όλη αυτή την κοινωνική λαίλαπα που έχει ξεσπάσει φαίνεται να είναι το τελευταίο οχυρό.
Το eirinika.gr και το Πινάκιο σκιαγράφησαν τα πορτρέτα 10 +1 γυναικών της διπλανής πόρτας. Αγωνίστριες που πολλές φορές απαρνιούνται ακόμη και τις αναγκαίες προς αυτές περιποιήσεις μόνο και μόνο για να κρατήσουν όρθια την αξιοπρέπεια τους αλλά και αυτή της οικογενείας τους...Ας πάμε να τις γνωρίσουμε μία προς μία.... Η συνέχεια εδώ
Ευχαριστούμε θερμά και το miloslife.gr για την παραχώρηση της συνέντευξης της Άννα Βήχου
 
pinakio.blogspot.gr

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩ​Ν

ELAS.JPG
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε το Κίνημα στη σημερινή (9/3/2013) Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών.
Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση η οποία εψάλλει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (πρώην σχολές ΕΛ.ΑΣ.), κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Απαντώντας σε Ερώτηση δημοσιογράφου ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Στη δημοσιογραφική μου καριέρα έχω διαχειριστεί πολλές φορές τις εν ψυχρώ δολοφονίες αστυνομικών την ώρα του καθήκοντός τους.
Επανειλημμένα στάθηκα απέναντι στην απαράδεκτη νοοτροπία των δήθεν κουλτουριάρηδων και προοδευτικών να μην έχουν το σθένος να πουν έστω και μία λέξη συμπάθειας για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος και για τις οικογένειές τους που άφησαν πίσω.

Στην «ουρά» 3.500 επίορκοι, 2.000 διώκονται και ποινικά

Στην… αναμονή είναι 3.500 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων, σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, την ώρα που η τρόικα απειλεί με εμπλοκή στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, εάν δεν απολυθούν οι επίορκοι υπάλληλοι και οι πτυχιούχοι – μαϊμού του ελληνικού δημοσίου.
Μάλιστα, στην περίπτωση που λειτουργήσουν τα νέα Πειθαρχικά, θα πρέπει καθημερινά να… εξετάζουν 75 υποθέσεις την ημέρα, προκειμένου να υπάρξει απόφαση και να τεθούν μέρος ή όλοι από τους 3.500 σε διαθεσιμότητα και να συμπληρώσουν τον αριθμό 12.700 εκτός Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Ωστόσο, τα νέα Πειθαρχικά, στα οποία μετέχουν δικαστικοί, μάλλον είναι… όνειρο θερινής νυχτός, καθώς μια κατηγορία τους, οι επίτροποι του Ελεγκτικού, δήλωσαν ξεκάθαρα πως δε θα συμμετάσχουν. Το «μπαλάκι» των ευθυνών πηγαινοέρχεται μεταξύ των δικαστικών και των υπουργών.
Είναι χαρακτηριστική η φράση των δικαστών του Ελεγκτικού: «Δεν μας ρωτήσατε», λένε. «Δεν έδειξαν απροθυμία οι δικαστικοί, άλλοι άργησαν να τους καλέσουν», σημειώνει από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Βασιλική Θάνου.
2000 διώκονται και ποινικά
Περισσότεροι από 2.000 είναι οι υπάλληλοι που διώκονται και ποινικά. Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει αναλάβει να ξεμπλοκάρει τις λεγόμενες παγωμένες υποθέσεις δηλαδή τις περιπτώσεις υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες αλλά δεν έχουν παρακαμφθεί πειθαρχικά.
Με το νέο νόμο, όποιος υπάλληλος παραπεμφθεί για βαριά πειθαρχικά αδικήματα τίθεται αυτοδίκαια σε αργία με το 50% του μισθού του. Η οριστική όμως απομάκρυνση του είναι χρονοβόρα, καθώς έχει έννομο δικαίωμα να προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
aftodioikisi.gr

Το μανιφέστο που θα παρουσιάσε​ι ο Σαμαράς

Antonis-Samaras-ND
Ξεκινά και επίσημα η πορεία της ΝΔ προς το συνέδριο καθώς συνεδριάζουν σήμερα υπό τον Αντώνη Σαμαρά τόσο η Εκτελεστική Γραμματεία όσο και η Πολιτική Επιτροπή στα γραφεία στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στις παρεμβάσεις του ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των στελεχών στον αγώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και την ανάγκη συμμετοχής τους στον προσυνεδριακό διάλογο που ξεκινά.
Στις ομιλίες του ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση προτάσσοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη με παράλληλες δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.
ysterografa.gr

Η παρακμή της λίμνης Κερκίνης - Λιβαδιά, η όμορφη ξεχασμένη!

 

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)*

httpwwwΟ Νομός Σερρών, πλούσιος και ευλογημένος απλώνεται σαν φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και μας καλεί να τον εξερευνήσουμε. Ανάμεσα στις ομορφιές του ξεχωρίζουν δύο υπέροχα τοπία, το ένα φτιαγμένο από την ίδια τη φύση, το σπήλαιο της Αλιστράτης με τους πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, και το άλλο ανθρώπινο δημιούργημα, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, ένας από τους γνωστότερους υγροτόπους των Βαλκανίων που προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ ως Εθνικό Πάρκο, το μοναδικό σήμερα στην Ελλάδα.
           

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Συλλογή Υπογραφών ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Ισπανούς Πυροσβέστες


Συλλογή Υπογραφών ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Ισπανούς Πυροσβέστες που αρνήθηκαν να συνδράμουν σε έξωση 85χρονης.
Για να ενημερωθείτε σχετικά καθώς και να υπογράψτε μεταβείτε εδώ:
http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_24.html


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 MAΡΤΙΟΥ

6μμ, στην αίθουσα θεάτρου του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Φίλοι συμπολίτες, αγρότες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι

Η κατάσταση που βιώνουμε τρία χρόνια τώρα, επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.
Ανεργία που καλπάζει, διαρκής μείωση των αποδοχών όσων έχουν ακόμη εργασία, απολύσεις, αύξηση φορολογίας παράλληλη με τη μείωση της φοροδοτικής ικανότητάς μας, νέοι φόροι- χαράτσια, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων προστάτευαν τον εργαζόμενο από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Και από την άλλη, κατάργηση στην πράξη της συνταγματικής νομιμότητας με παράλληλη  αύξηση της κρατικής βίας και καταστολής κάθε οργανωμένης διαμαρτυρίας από τη μεριά των πολιτών.
Αποτέλεσμα  αυτής της κατάστασης είναι η δραματική υποβάθμιση της ζωής μας, που φαίνεται στο τραπέζι μας, στη μόρφωση των παιδιών μας , στην υποβαθμισμένη δημόσια ιατρική μας περίθαλψη, στην αδυναμία των αγροτών να καλλιεργήσουν τη γη από την οποία ζουν, στην μετανάστευση  των νέων μας σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά, στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, στα χαμόγελα που χάθηκαν από τα πρόσωπά μας,  στην απογοήτευση , στο φόβο για το αβέβαιο αύριο, στα χαμένα όνειρα, στην αγανάκτηση και  στο θυμό  από την αίσθηση του άδικου.
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις έδειξαν ότι τα προβλήματα μας σήμερα δεν έχουν χρώμα αλλά  κοινό παρανομαστή όλα τα παραπάνω και είναι αυτά που πρέπει να μας φέρουν κοντά. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στη ζωή μας και να αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελός μας. Ας μην κάνουμε τη χάρη σε όσους προσπαθούν να μας βάλουν απέναντι τον ένα με τον άλλο.
 Μοναδική μας ελπίδα και όπλο μαζί η ενότητα και η κοινή μας δράση.
Αν συμφωνείτε μαζί μας ελάτε την Κυριακή 10/03/2013  στις 6.00 μμ στο Δημαρχείο Κιάτου,  να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ανεξάρτητα από την κομματική μας τοποθέτηση και την παραγωγική τάξη στην οποία ανήκουμε, την αρχή μιας κοινής πορείας για να κερδίσουμε τη ζωή που μας κλέβουν.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το Πολιτιστικό Βήμα Φενεού πάει… ΠΗΛΙΟ!


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΗΛΙΟ 13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013.

Το Πολιτιστικό Βήμα Φενεού πάει… ΠΗΛΙΟ!
Να πάμε κάπου να ξεσκάσουμε, αρκετά προβλή- ματα έχουμε….» Είναι γεγονός ότι κατοικούμε σε μια χώρα γεμάτη ομορφιές. Είναι ανάγκη λοιπόν να δημιουργούμε ευκαιρίες, για επισκέψεις σε τόπους μακριά από τον τόπο διαμονής μας. Οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και μοναστηριακούς χώρους, που είναι παγκοσμίως γνωστοί, είναι αδικαιολόγητο να είναι άγνωστοι σε μας τους Έλληνες. Με αυτές τις σκέψεις η εφημερίδα του Φενεού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», διοργανώνει, Διήμερη περιηγητική, ψυχαγωγική, θρησκευτική και επιμορφωτική εκδρομή.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΧΑΝΙΑ:
Αναχώρηση από την Αθήνα ή Φενεό, και με ενδιάμεση στάση καθοδόν, περνώντας από ΣΤΥΛΙΔΑ , θα φτάσουμε στον Βόλο. Θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στο Πήλιο για την Πορταριά, με τα όμορφα αρχοντικά, όπου θα έχουμε στάση για το μεσημεριανό φαγητό μαςπροαιρετικά . Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου τα Χάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή για βόλτα με θέα το Αιγαίο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΙΑ – ΚΙΣΣΟΣ – ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ – ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ανατολικό Πήλιο, τον ΚΙΣΣΟ που θα επισκεφθούμε την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, εκκλησία του 18ου αιώνα στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή μας στην ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ στον γυναικείο συνεταιρισμό για να αγοράσουμε τοπικά γλυκά. Επόμενος σταθμός μας η γραφική ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, με τον πελώριο πλάτανο στην πλατεία (ηλικία πάνω από 800 χρόνια), θα θαυμάσουμε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τους γραφικούς φράκτες και θα έχουμε χρόνο για καφεδάκι. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα περάσουμε από τις Μηλιές, Καλά νερά, την Αγριά και θα φτάσουμε στον Βόλο. Πόλη χτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού στους πρόποδες του Πηλίου, μας υποδέχεται στην όμορφη παραλία της με τα πολλά τσιπουράδικα. Στάση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα προαιρετικά. Κατόπιν θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση στάση στην διαδρομή θα επιστρέψουμε στο σημείο όπου αναχωρήσαμε.

Τιμή συμμετοχής: 85,00 € Ή 95,00€
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το πούλμαν φορτώσει από τον Φενεό και την Κορινθία η τιμή για το κάθε άτομο είναι 95,00€. Η τιμή 85,00 είναι μόνο εάν το πούλμαν δεν πάει στον Φενεό. Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. Διαμονή στο ξενοδοχείο με πρωινό. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης για συμ‐ μετοχή στην εκδρομή πρέπει να καταβάλλετε μέχρι 26 MAΡΤΙΟΥ 2013 στους πιο κάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, ή μετρητά, το ποσό των 50,00 € .
Τηλεφωνικές κρατήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από καταβολή χρημάτων δεν δεσμεύουν την κράτηση θέσεως.

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ 141 0100440631 IBAN: GR32 04328560 0014
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 163/51584350 IBAN: GR67 0110 1630 000016351584 350
ALPHAΠΙΣΤΕΩΣ 164.00.2310009023 IBAN: GR19 0140 1640 1640 0231 0009

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ : ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6976 343084

Η κυβέρνηση επανεξετάζει επένδυση χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, όχι σε Ιερισσό

Η κυβέρνηση επανεξετάζει επένδυση χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, όχι σε ΙερισσόΗ κυβέρνηση αναδιπλώνεται μετά τις καθολικές αντιδράσεις σε Ιερισσό Χαλκιδικής και Περάματος Αλεξανδρούπολης. Επειδή όμως πρέπει να κρατήσει το προφίλ της «πυγμής» ανακοινώνει ότι «επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων πριν προχωρήσει στην τελική απόφαση για τα Χρυσωρυχεία Θράκης», ενώ για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, δεν υποχωρεί διότι «έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες». Την άμεση παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος. Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια στην Ιερισσό και η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου για τους συλληφθέντες. Νέα καταγγελία της ΝΔ για δημοσίευμα στην «Αυγή». Τι απαντά στην κατα γγελία ο Π. Σκουρλέτης...

Κριτική Σαμαρά στο ΕΛΚ: Έλλειμμα αλληλεγγύης & υπεράσπισης συνόρων από Ε.Ε.

Κριτική Σαμαρά στο ΕΛΚ για έλλειμμα αλληλεγγύης και υπεράσπισης συνόρων από την Ε.Ε

Δεν γίνεται τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία να είναι «ελληνοτουρκικά», αλλά το ελληνικό ή το κυπριακό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο να είναι “Ευρωπαϊκόφυσικό αέριο και “Ευρωπαϊκό” πετρέλαιο, είπε με σαφήνεια μιλώντας στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση της Προεδρίας και των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ – το οποίο είναι και το κυβερνών κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετέχει σε αυτό η ΝΔ - πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και σύμφωνα με την εκτίμηση του προεδρείου, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Σαμαράς επαναφέρει την Ελλάδα στην οδό της ανάπτυξης.
Αναλυτικότερα:

Π. Καμμένος στο λόμπι του Λονδίνου: Ακραία και επικίνδυνη, μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Π. Καμμένος μιλώντας στο ελληνικό  λόμπι του Λονδίνου τα «γύρισε» και βρίσκει ακραία και επικίνδυνη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευασμένη από την τρόικα της Χρυσή Αυγή«Είμαστε ακόμη στη μέση. Η πολιτική αυτή είναι ακόμη στο 50%», είπε από το Λονδίνο για την ελληνική κρίση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος μιλώντας στους ομογενείς και διευκρίνισε: «Εννοώ ότι η εσωτερική υποτίμηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει φτάσει στο 50% του στόχου της τρόικας. Έτσι το περιγράφουν μέσα στις δικές τους εκθέσεις, αν δείτε την έκθεση του κ. Τόμσεν, του εκπροσώπου του ΔΝΤ, θα δείτε ότι βάζει στόχο τον κατώτατο μισθό της Ελλάδος κάτω από τον κατώτατο μισθό της Πορτογαλίας. Πού είναι τα 400 ευρώ. Μας πάνε στα 350 ευρώ, ποιος μπορεί να ζήσει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με 350 ευρώ το μήνα; Κανένας. Είναι αδύνατο να επιβιώσουμε. Θα φύγουν λοιπόν οι νέοι θα γίνουν μετανάστες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα, θα κατασχεθεί η ιδιωτική περιουσία, θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και τελικά θα ξεσπάσει η κοινωνική έκρηξη».
Ο κ. Καμμένος μίλησε στο προσυνέδριο των ΑΝ.ΕΛ στη Μ. Βρετανία, με θέμα την ομογένεια, τάχθηκε σαφώς υπέρ της ψήφου των Ομογενών με την επιλογή αριθμού βουλευτών επικρατείας, ενώ έλαβε την ανοιχτή στήριξη του Συντηρητικού Κόμματος Μεγάλης Βρετανίας στο πρόσωπο της ευρωβουλευτή του, Μαρίνας Γιαννακουδάκη.

Επιστρέφουν οι Αγανακτισμένοι - Συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα

Επιστρέφουν οι Αγανακτισμένοι - Συγκέντρωση την Κυριακή στο ΣύνταγμαΔυναμική επιστροφή φιλοδοξεί να κάνει το κίνημα των Αγανακτισμένων, οι οποίοι επιστρέφουν έπειτα από καιρό στους δρόμους! Συγκεκριμένα, οι Αγανακτισμένοι καλούν σε συγκέντρωση την Κυριακή 10 Μαρτίου και πάλι στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί με εκκίνηση στις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook και...

“Αυτοκτόνησε” ο Παναθηναϊκός κι έχασε από τη Μάλαγα

paomal
Ο Παναθηναϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να έχει “καθαρίσει” από το πρώτο ημίχρονο. Παρότι προηγήθηκε 55-60 δέχθηκε από τη Μάλαγα ένα σερί 11-0 στο τελευταίο δίλεπτο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 60-66 και να χάσει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (+5).
Περισσότερα στο sport.gr

“Η Ελληνική Γλώσσα, χθες, σήμερα, αύριο”

glossa
Ξεκίνησε την Παρασκευή η τριήμερη εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα, χθες, σήμερα, αύριο» στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής, της στρατιωτικής και της πνευματικής ηγεσίας.
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της «Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς» και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρός της.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφέρθηκε στη «λεξιπενία που υπάρχει στις μέρες μας» και στην «κακοποίηση που υφίσταται η ελληνική γλώσσα» τονίζοντας: «Όσο ζει μία γλώσσα, ζει και το έθνος που τη μιλά. Η γλώσσα είναι το ύψιστο αγαθό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι: «πατρίδα μου είναι η γλώσσα μου. Δεν πρόκειται να φτωχύνουμε ποτέ, όσο μιλάμε και όσο γράφουμε ελληνικά και θα είμαστε πάντα ελεύθεροι».
«Η υποδούλωση ενός λαού ξεκινάει από τη γλωσσική του αλλοτρίωση» είπε ο Παναγιώτης Σγουρίδης και πρότεινε να αρχίσει να διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα, όχι ως μία νεκρή γλώσσα, αλλά ως ζωντανή γλώσσα.
Ο επίτιμος πρόεδρος της «Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς» (ΕΓΚ), ακαδημαϊκός Αντώνης Κουνάδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην φθίνουσα πορεία της ελληνικής γλώσσας τα τελευταία χρόνια και είπε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τη γλώσσα μας, διαφορετικά σε λίγα χρόνια οι κάτοικοι της χώρας μας δεν θα μιλούν την ελληνική».
Για την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στα βάθη των αιώνων μίλησε ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης και ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών F. Ronriguez Adrados, ο οποίος είπε ότι η ελληνική γλώσσα έχει βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες τις οποίες χαρακτήρισε «κρυφοελληνικές».
Παράλληλα με την εκδήλωση πραγματοποιείται έκθεση σπάνιων βιβλίων για την ελληνική γλώσσα (1476-1900) από τη «Βιβλιοθήκη Γεωργίου Δολιανίτη», πρώην γενικού γραμματέα της «Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς», της οποίας τα εγκαίνια έγιναν απόψε.
Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, μέλη του ΚΚΕ που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας και χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για να βγουν έξω από την αίθουσα.

ysterografa.gr

Ένταση από ΚΚΕ σε εκδήλωση όπου βρέθηκαν Παπούλιας-Σαμαράς

Akadimia-Athinon
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα σε εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα, που φιλοξενήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών, και στην οποία έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μέλη του ΚΚΕ που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, για εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, και χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για να βγουν έξω από την αίθουσα.

ysterografa.gr

Ο Οίκος Fitch… μυρίστηκε αίμα στην Ιταλία

Fitch-Ratings
Ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο της Ιταλίας κατά μία μονάδα, κρίνοντας αρνητικές τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας.
Από το “Α-” όπου την είχε κατατάξει, ο οίκος βαθμολογεί πλέον την Ιταλία με “BBB+”, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Fitch θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών δεν προοιωνίζεται το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, γεγονός που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Προσθέτει επίσης ότι αναμένεται ότι η ύφεση στην Ιταλία θα είναι σοβαρότερη και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας απ’ όσο προέβλεπε έως τώρα.

ysterografa.gr

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩ​Ν, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΑΦΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ​.

Έλλειψη ευθύνης, συνέπειας, υποχρέωσης και αυθαδιασμός απέναντι στους πολίτες διακρίνει τη Δημοτική αρχή Τρίπολης, σε ότι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε xθες 8/3/2013.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, για τη νέα χωματερή που λειτουργεί υπό τη καθοδήγηση του δημάρχου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη καθώς και για την ταφή των απορριμμάτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος και η Εισαγγελική αρχή οφείλει να παρέμβει για να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Περιμένουμε άμεσες αντιδράσεις από τους αρμόδιους δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, τόνισε ο κ. Τατούλης, δημιούργησε μια νέα παράνομη χωματερή στην περιοχή της Αγίας Τριάδας με σοβαρά προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα ενώ ακόμα δεν έχει δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε, όταν απόβλητα του Δήμου Τρίπολης είχαν θαφτεί στη Μεγαλόπολη.

Σκοπούλη: Τρία χρόνια άδεια, μισές αποδοχές μετά τον τοκετό

Μια γυναίκα, η υφυπουργός Υγείας, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Φωτεινή Σκοπούλη, ημέρα της «ονομαστικής» της εορτής, διάλεξε σήμερα να κάνει ένα διαχωρισμό ανάμεσα στις γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και σε εκείνες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα: πρότεινε οι πρώτες, οι γυναίκες υπάλληλοι του Δημοσίου, όταν τεκνοποιούν, να βγαίνουν εκτός της υπηρεσίας τους για τρία χρόνια με το μισό μισθό, και μετά… να επανέρχονται.
«Τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο Δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα»!!!
Η πρόταση της Φ. Σκοπούλη δείχνει εμφανώς, έστω και με «αλχημείες», την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, επίσης στελέχους της ΔΗΜΑΡ, να μειώσει το δημόσιο τομέα κατά 25.000 άτομα φέτος και κατά 150.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2015 (σ.σ.: τότε θα τελειώνει η άδεια των… εγκύων, με αποτέλεσμα το 2016 να επανέρχονται). Και ειδικά τώρα, που η προσπάθεια να διώξει τους επίορκους μπλοκάρει στην άρνηση των δικαστών του Ελεγκτικού να μετέχουν στα Πειθαρχικά.

aftodioikisi.gr