Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Πασάς» στα Γιάννενα, ο Αστέρας με... ουγγρική δύναμη!


Ο ΠΑΣ τις (πολλές) ευκαιρίες… Ο Αστέρας την αποτελεσματικότητα! Σε ένα ματς από τα καλύτερα της αγωνιστικής, η ομάδα της Τρίπολης πήρε τη νίκη στα Γιάννενα, επικρατώντας με 2-1 των γηπεδούχων και έβαλε ακόμη ένα… λιθαράκι στην (οριστική) κατάκτηση της 2ης θέσης.
Να σημειωθεί, μάλιστα, πως με τους αποψινούς βαθμούς, η ομάδα της Τρίπολης ξεπέρασε την συγκομιδή που είχε πέρσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο!
Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι γηπεδούχοι που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, με τη νίκη να κρίνεται, τελικά, στις λεπτομέρειες. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη ο Ούγγρος Λέντσε, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας, φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα.
Δύο γκολ, ένα δοκάρι, πολλές ευκαιρίες με επιθετικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, συνέθεσαν το παζλ του πρώτου ημιχρόνου. ΠΑΣ και Αστέρας δικαίωσαν την εξαιρετική τους… φήμη και προσέφεραν θέαμα, με τον ρυθμό να παραμένει… ολοζώντανος από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η ομάδα της Τρίπολης ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ, με τον Λέντσε να σκοράρει στο 19', όταν έπειτα από ωραία κίνηση του Ναβάρο, ο Ράγιος έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Λέντσε που δεν αστόχησε από κοντά και απέναντι στον Μπαμπανιώτη, έκανε το 1-0.
Ηταν η… απάντηση του Αργεντινού καθώς τρία λεπτά νωρίτερα είχε επίσης σκοράρει, όμως το τέρμα δεν μέτρησε, με τον Τριτσώνη να καταλογίζει φάουλ. Το προβάδισμα του ΠΑΣ δεν διήρκεσε για πολύ καθώς στο 24' ήρθε ο Κοροβέσης να «νικήσει» τον Φούλοπ και να φέρει το ματς στα ίσια…
Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Αλβάρεζ, η μπάλα έφτασε στον Κοροβέση που με ωραίο σουτ έκανε το 1-1 για τον ΠΑΣ. Η ομάδα των Ιωαννίνων δεν… σοκαρίστηκε από το γρήγορο γκολ, αντιθέτως κατάφερε σύντομα να ισορροπήσει στο σκορ και να πάρει τα ηνία του αγώνα.
Στο 26', μάλιστα, θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά η νέα προσπάθεια του Κοροβέση τερματίστηκε… άδοξα, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Αστέρα. Και παρότι ο ΠΑΣ συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία, η σημαντικότερη ευκαιρία μετά τα γκολ ανήκε στον Αστέρα, όταν ο Κάφα σούταρε από καλή θέση στο 34', αλλά… σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των αντιπάλων.
Με… φόρα από το πρώτο ημίχρονο, ο Λέντσε μπήκε και στο 2ο, αποφασισμένος να… κάνει εντύπωση! Και το πέτυχε μόλις στο 48' όταν εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πάσα του Ντε Μπλάσιτς, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Πιπίνη και με σουτ, διπλασίασε τα τέρματά του, χαρίζοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ρυθμός πεσμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι οι καλές στιγμές δεν έλειψαν…
Μάλιστα, στο 60' ο Τριτσώνης έδειξε την κίτρινη στον Βίλα για θέατρο μέσα στην περιοχή, με τον ΠΑΣ να ζητάει πέναλτι, ωστόσο, φαίνεται περισσότερο να το εκβιάζει ο παίκτης. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ δεν… πτοήθηκε… Εκμεταλλευόμενος και το… πισωγύρισμα των παικτών του Αστέρα, συνέχισε να πιέζει για να ισοφαρίσει όμως ούτε ο Κολοβέτσιος στο 68', ούτε ο Βίλα στο 70΄ τα κατάφεραν. Στο 84' ήρθε ακόμη ένα σουτ από τον Ντε Βινσέντι με την μπάλα να καταλήγει άουτ και τον Τσιώλη να τα… βάζει με τους παίκτες του, για τον χώρο που άφησαν στον ΠΑΣ.
Να σημειωθεί πως δέκα περίπου λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης οι τελικές ήταν 15 (5) – 5 (3) για τις δύο ομάδες κι αν οι αριθμοί δεν είναι πάντοτε ενδεικτικοί, στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύουν την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας των Ιωαννίνων.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Πάντος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (69' Ντάσιος), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (58' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (87' Γιάκος), Ιλιτς, Τζημόπουλος
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπουρής, Σανκαρέ, Πιπίνης (76' Γιαλούσης), Αλβάρεζ, Φορμικά (9' Κάφα), Σέτι, Ναβάρο, Ντε Μπλάσιτς, Ράγιος (50' Ουσέρο), Λέντσε.

Ο ΠΑΟ βλέπει Ευρώπη, η ΑΕΚ… εφιάλτες

aekpao
Μπορεί να του έλειπε ο πρώτος του σκόρερ, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο φορές δίχτυα με τον Βιτόλο και τον Σο και πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι (2-0) με την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ.
Οι «πράσινοι» έκαναν για πρώτη φορά φέτος δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και έπιασαν στην 5η θέση τον ΠΑΣ βλέποντας Ευρώπη. Την ίδια ώρα η Ένωση με την δεύτερη σερί ήττα της, είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη να έρχεται μπροστά της ο… εφιάλτης του υποβιβασμού πλησιάζει…
Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στα πρώτα 25 λεπτά, μπήκε με... ορμή στο παιχνίδι και είχε την καλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο πέρασε την μπαλιά εντός περιοχής και δεξιά στον Κατίδη, που έπιασε το σουτ, αλλά ο Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Οι κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη δυο φάσεις, μια κεφαλιά του Μητρόπουλου στο 13', που κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΠΑΟ κι ένα σουτ έξω από την περιοχή του Κορδέρο που έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς επιθετικό να πατάει περιοχή, καθώς το πείραμα με τον Εσπάρθα φορ απέτυχε παταγωδώς, δεν απείλησε τους κιτρινόμαυρους στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πράσινοι είχαν μόλις 1 τελική με την αδύναμη κεφαλιά να καταλήγει στα χέρια του Κωνσταντόπουλου, ύστερα από σέντρα του Σισοκό στο 28ο λεπτό, ενώ στο 44' δημιούργησαν φάση από... σπόντα, όταν ύστερα από σέντρα του Σεϊταρίδη, ο Τσουκαλάς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Dimi και κόρνερ!

Το Τριφύλλι μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και πιο αποφασισμένο για να φτάσει στη νίκη. Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 55ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα από τον Κουτρουμπή και έβγαλε σέντρα για τον Βιτόλο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση φορ, σούταρε δυνατά ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Ισπανός με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 57' να ισοφαρίσει, όταν ο Πίντο γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος με τον Κατίδη να βγαίνει τετ α τετ με τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ!

Αυτή ήταν... αναλαμπή για την Ενωση, αφού οι πράσινοι ήταν ανώτεροι και έχασαν ακόμη δύο ευκαιρίες με τον Πίντο στο 64' και τον Εσπάρθα στο 67' προτού φτάσουν στο 0-2 με τον Σο στο 70'. Ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σενεγαλέζος που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά προ του Μητρόπουλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά του Κωνσταντόπουλου.

Ο Λίνεν, όπως και κόντρα στον Πλατανιά πριν από μία εβδομάδα έριξε ό,τι επιθετικό όπλο είχε στα χέρια του στο τελευταίο τέταρτο μήπως αντιστραφεί η κατάσταση. Οι Παυλής, Καραλής και Σταματής πέρασαν αντί των Φέτση, Κορδέρο και Κατίδη με τον τελευταίο να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο Φάμπρι "απάντησε" βάζοντας τους Φιγκερόα και Φορναρόλι αντί Εσπάρθα και Μαυρία, με τον Αργεντίνο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να σκοράρει, σουτάροντας λίγο άουτ, ύστερα από σέντρα του Σισοκό.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Φέτσης (70' Παυλής), Κορδέρο (80' Σταματής), Γκερέιρο, Κατίδης (80' Καραλής), Πετρόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο (90+' Τριανταφυλλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (86' Φορναρόλι), Εσπάρθα (85' Φιγκερόα).

Mε αλυσίδες η πρόσβαση στα ορεινά του Ξυλοκάστρου

H γενική αστυνομική διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι λόγω των χιονοπτώσεων χρειάζονται αλυσίδες για την πρόσβαση στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμμένα
- Από το 22ο χλμ και άνω της Ε.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας.
- Από το 1ο χλμ και άνω της Ε.Ο. Τρικάλων – Καρυάς.

Νίκησε η Λυκοποριά μέσα στο Λεόντιο

Φωτογραφία εξωφύλλουΒ2΄ Κατηγορια
Πολύ σημαντικό διπλό σήμερα γιά την Λυκοποριά με το Λεόντιο εν όψει του ντέρμπυ με το Ζευγολάτιο. 1-2 το τελικό σκορ με τον Παπαμεντζελόπουλο να επιστρέφει στα γκολ.
Από την αλλή μεριά το Ζευγολατιό επικράτησε με 3 - 1 επί της Δάφνης Πουλίτσας
 
21η αγωνιστική
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3 - 0 α.α.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 3 -1
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΡΑΤΟΣ 0 - 3 α. α
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 1 - 2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 1 - 1 
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -   ΑΠΕΣΣΑΣ 2 -6 
ΡΕΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ

Η Βαθμολογία
 
1
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
18
48
2
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
20
46
3
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
20
44
4
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
20
38
5
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
20
38
6
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
30
37
7
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
18
35
8
ΑΡΑΤΟΣ
19
24
9
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
19
22
10
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
19
21
11
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
20
20
12
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
20
16
13
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
19
0
14
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
20
-2
15
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
18
-8

B1΄ Κατηγορία
Με νίκες προχώρησαν Κόρινθος ' 06 και Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

21η Αγωνιστική
 ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.   3 -0
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06   1- 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ   1- 2
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  0- 1
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΣΟΦΙΚΟ ‘05   0-3 α.α
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.- ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.   5- 1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ   4- 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ   3- 4

Η Βαθμολογία
( Σε 21 αγώνες)


1
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
21
59
2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
21
49
3
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
21
43
4
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
21
42
5
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
21
41
6
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
21
39
7
ΣΟΦΙΚΟ '05
21
35
8
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
21
34
9
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
21
30
10
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
21
30
11
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
21
28
12
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
21
21
13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
21
15
14
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
21
12
15
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
21
7
16
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
21
-10

 

Σαρωτικά σκορ γιά Ηρακλή Ξυλοκάστρου & Τενεάτη Αθηκίων


Ακόμα μία νίκη πέτυχε ο Κύψελος Κορίνθου , που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην Α1 Κορινθίας , καθώς στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, σκόρπισε με το ευρύ 4 - 0 τον Α. Ο Σολομού και βρίσκεται στο +4 από τον Αετό Κρυονερίου, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας με 1 - 2 επί των Γαλάζιων Νέων που η παραμονής τους στην κατηγορία κρίνεται μη επισφαλής. Σαρωτικό πέρασμα από την Αλμυρή έκανε ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με το επιβλητικό 0 – 5 επί της τοπικής ομάδας, όπως σαρωτικός ήταν και ο Τενεάτης Αθικίων με το 6 – 0 επί του Άρη Κορίνθου, ενώ στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός επικράτησε με 1 – 0  του Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Χόρτασαν να βλέπουν τα γκολ να πέφτουν βροχή στον αγώνα της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Α.Ο. Λεχαίου όπου η ομάδα του Κ. Διμηνιού επικράτησε με 4 - 3. Νίκη εκτός έδρας πέτυχε με 0 - 3 επί του ουραγού Άρη Βοχαϊκού , ο Ισθμιακός, ενώ τέλος ό Αετός Αγγελοκάστρου και η Αναγέννηση Κιάτου έμειναν στο ισόπαλο 2-2.

Η 23η αγωνιστική

ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.- ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 4 - 3
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ2 - 2
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 0-3
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ- ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 6 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ- ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 0
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 0 - 5
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 23 αγώνες)

1
ΠAΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
65-13
58
2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
57-18
54
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
84-30
50
4
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
64-40
44
5
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
47-34
44
6
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
52-44
37
7
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
39-29
34
8
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
38-40
30
9
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
29-44
30
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
22-28
28
11
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
40-33
26
12
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
35-51
25
13
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
30-50
20
14
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
25-63
14
10
ΑΡΗΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
14-53
13
10
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
13-84
1