Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία - Που θα χτυπήσει


Κακοκαιρία στην κεντρική και νότια χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Από το βράδυ του Σαββάτου και από τα δυτικά χαλάει ο καιρός σύμφωνα το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.


Πιο αναλυτικά, για την Κυριακή προβλέπεται:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινες ώρες στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρά, αλλά βαθμιαία θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Στα υπόλοιπα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα θαλάσσια τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αττική:Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί 4 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.
 

Της πήρε τον αέρα.. ΡΕΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 3-1

Της πήρε τον αέρα (vds)!
Η Ρεάλ τέσσερις μέρες μετά το 3-1 στο «Καμπ Νου» νίκησε εκ νέου την Μπαρτσελόνα με 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έστω και αν παρατάχτηκε με αρκετές αλλαγές!
«Σκασμένοι» για ένα ακόμα ματς οι Καταλανοί που ζήτησαν πέναλτι στο τέλος. Κόκκινη ο Βαλδές!
Και οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται στην Μαδρίτη! Μπορεί η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου να ήταν σαφώς πιο σημαντική ωστόσο οι «μερένγκες» απέδειξαν πως πλέον έχουν πάρει τον αέρα των Καταλανών, δίνοντας του και δεύτερο χαστούκι και μάλιστα με σχεδόν μισή ομάδα και τον Ρονάλντο να μπαίνει στο δεύτερο μέρος ως αλλαγή! Η Ρεάλ για την οποία σκόραραν οι Μπενζεμά και Ράμος θα πάει στο «Ολντ Τράφορντ» με την ψυχολογία στα ύψη ενώ είναι πλέον ολοφάνερο πως η Μπάρτσα δεν τραβάει….Ο Μέσι πάλεψε, σκόραρε και έφτασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του clasico τον Ντι Στεφάνο, αλλά δεν ήταν αρκετός! Η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Ρονάλντο στο τέλος ενώ οι «μπλαουγκράνα» ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ράμος στον Αντριάνο! Ο Βαλδές αποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα για διαμαρτυρία.
Η Ρεάλ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της από την πρόκριση με 3-1 μέσα στο «Καμπ Νου» κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό. Ο Μοράτα σέντραρε άψογα στον Μπενζεμά που στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ωστόσο στην δεύτερη καλή στιγμή του clasico οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν σε 1-1. Στο 18' μετά από κάθετη του Ντάνι Αλβες, ο Μέσι πλάσαρε μέσα από τα πόδια του Σέρχιο Ράμος και νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ!
Η Ρεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 76' όταν ο Πέπε έβγαλε μόνο του τον Μοράτα απέναντι στον Βαλδές, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έδιωξε σε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε ο νεαρός επιθετικός το πέτυχε στο 82' ο Σέρχιο Ράμος! Ο διεθνής Ισπανός μπακ πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο κόρνερ του Μόντριτς και με δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 2-1! Ο Ρονάλντο έφτασε μια ανάσα από το να χριστεί σκόρερ στο 88' αλλά το φάουλ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βαλδές ενώ ο Πέπε αστόχησε στο ριμπάουντ.
Στο τέλος του αγώνα ο Λάσα δεν έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ράμος στον Αντριάνο. Με την λήξη οι «μπλαουγκράνα»την έπεσαν στον διαιτητή και ο Βαλδές αντίκρισε κόκκινη κάρτα.
Ρεάλ: Ντιέγο Λόπεθ, Πέπε, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο (68' Αρμπελόα), Εσιέν, Μόντριτς, Κακά (57' Ρονάλντο), Καγιεχόν, Μοράτα, Μπενζεμά (57' Κεντίρα)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Μασεράνο, Πικέ, Ζορντί Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τιάγκο (84΄Τέγιο), Βίγια (67' Αλέξις Σάντσεθ), Πέδρο (77' Αντριάνο), Μέσι

Πάρτι τίτλου ο Ολυμπιακός στην Κρήτη - Ολοταχώς για το 40ο με τετραμπαλω-θιά

ofioly
Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός, που με μια εκκωφαντική νίκη επί του ΟΦΗ, την πιο ευρεία στην ιστορία του στο Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός ήταν... Ολυμπιακός και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης μετά το τελικό 0-4.
Στην πρώτη εμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην 11άδα στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ρελαντί τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με πολύ καλή εμφάνιση, με τον Τζιμπούρ να σκοράρει δις (7', 78') και να φτάνει στα 20 γκολ σε 20 ματς, ενώ σεφτέ στα γκολ στο πρωτάθλημα έκαναν οι Βλαχοδήμος (69'), Παπάζογλου (86').

Μαργαρίτα, το παιδί του δρόμου…

Θά μπορούσε να ήταν η Μαργαρίτα, όμως δέν είναι...
Ίσως τής μοιάζει βέβαια στήν παιδικότητα αλλά δέν είναι...

 Πηγή:http://patrablog.blogspot.com

Δεν αντιλέγουμε ότι αυτή, η εν σειρά και παρατάξει καθημερινή επαιτεία στους δρόμους των μεγαλουπόλεων όλης της χώρας έχει καταντήσει πολύ εκνευριστική...
Ότι πρέπει να πάψει επιτέλους αυτή η κατάσταση πληρωμής διοδίων σε κάθε φανάρι, σε κάθε γωνία, σε κάθε κεντρικό δρόμο. Μέσα από αυτό το αλισεβερίσι όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις σαν οδηγός να μπλεχθείς σε τροχαίο και να πατήσεις κανένα ενοικιαζόμενο ( ως επί το πλείστον μωρό ), ή καμιά ενοικιάστρια «μητέρα» και να βρεθείς κατηγορούμενος άθελά σου…
Φωνάζουν πολλοί ότι η Πολιτεία ( ανύπαρκτος επί των ημερών μας ), πρέπει να λάβει μέτρα.. Πρέπει να τους μαζέψει, δεν λέμε να τους φυλακίσει, αλλά να τους περιορίσει, ή να τους διώξει από την χώρα.
Αυτά πού λένε μερικοί για να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους ότι «οί Ρουμάνοι, Βούλγαροι, κλπ ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε πίσω στα σπίτια τους…» είναι παραμύθια της Χαλιμάς!
Όλοι αυτοί έχουν έλθει χωρίς άδειες και οί περισσότεροι και χωρίς ταυτότητες..
Ρωτάμε λοιπόν, σε ποια χώρα τής Ευρώπης μπορείς χωρίς ένα χαρτί επάνω σου, να σουλατσάρεις ελεύθερα επαιτώντας 12 ώρες μέσα στους δρόμους;
Και μάλιστα με κάποια πιτσιρίκια απ΄ αυτά, δασκαλεμένα ότι δεν τα πιάνει ο νόμος, να στέκονται στην Παπαφλέσσα και ακτή Δυμαίων στην άσφαλτο, να φτύνουνε και να κοπανάνε τά τζάμια των οδηγών για να τους δώσουν λεφτά, να στέκονται μπροστά στα αυτοκίνητα εμποδίζοντάς τα να φύγουν, ή να κάνουν αισχρές χειρονομίες στους οδηγούς και στις γυναίκες πού οδηγούν;
Ποιός θα μαζέψει αυτά τα απολυμένα παλιόπαιδα πού ήλθαν σαν τα κατσίκια από τα μπουντουλοχώρια τους γιατί μάθανε φαίνεται πώς εδώ είμαστε η χώρα των «δημοκρατικά» ηλιθίων και κανείς δεν θα τους κάνει τίποτα ;
Από αυτά και απ΄ αυτά λοιπόν, σ΄ αυτά τα παραμελημένα παιδιά έρχονται και τα ατυχήματα.
Έτσι χάθηκε και η μικρή Μαργαρίτα πού ουδεμία όμως σχέση είχε μ΄ αυτά τά παραπάνω παλιόπαιδα... Ποιά ήταν όμως η Μαργαρίτα;

Διαβάστε περισσότερα »

 

Ο Κικίλιας παρενέβη σε 2 υπουργεία για την τραγωδία στη Λάρισα

Vassilis-Kikilias
Την άμεση παρέμβαση του Βασίλη Κικίλια προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας προκάλεσε η αποκάλυψη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του “ΣΚΑΙ¨ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της Λάρισας δεν βρέθηκαν ως όφειλαν στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, στην πρόσφατη τραγωδία με τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους λόγω αναθυμιάσεων, προσπαθώντας να ζεσταθούν στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν.
Η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τον θάνατο των δυο φοιτητών στη Λάρισα, και όταν έγινε γνωστό ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν βρέθηκαν δίπλα στο πλευρό των οικογενειών τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε να αποδεσμευτεί από το πάνελ, προκειμένου να τηλεφωνήσει στα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ζητώντας την άμεση κινητοποίησή τους.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής έχει επιδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν αντίστοιχα αντανακλαστικά, έστω κι αν πολλοί συνάδελφοί του στη Βουλή αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης λειτουργούν σε… αργούς ρυθμούς.



ysterografa.gr

Ελεγκτικό: Έτσι «πετούν» τα έσοδα τους οι δήμοι

«Φύλο και φτερό» κάνουν τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως υπάρχουν… παρατυπίες. Πέραν έργων ΕΣΠΑ που «λιμνάζουν», και για τα οποία παραπονιούνται έντονα οι αιρετοί, υπάρχει και κάτι άλλο που «λιμνάζει»: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας καθώς και η μη είσπραξη εσόδων από δημοτικά τέλη.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από τους ελέγχους που κάνει το Ελεγκτικό, έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί δήμοι δεν εισπράττουν τέλη από δημοτική περιουσία, όπως αξιοποίηση ή ενοικίαση δημοτικών χώρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (τραπεζοκαθίσματα), από την αξοποίηση των δημοτικών παραλιών, από επιχειρήσεις σε λατομεία, το ειδικό τέλος στα νεκροταφεία κτλ. Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιο δεν εισπράττουν ούτε το ΤΑΠ (υπενθυμίζεται πως είναι ένας από τους φόρους που θα αυξηθεί υποχρεωτικά, στην περίπτωση που ο δήμος μπει στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ). Επιπλέον, εντοπίστηκαν περιπτώσεις δήμων που δεν αξιοποιούν σημαντικά ακίνητα που διαθέτουν, τα οποία αφήνουν να ρημάζουν και πολλά να βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο εγκατάλειψης.
Δικογραφίες για αιρετούς – καταχραστές του δημόσιου χρήματος
Στο μεταξύ, η τακτική δικαιοσύνη, ακολουθώντας την ειδική διαδικασία του Ν. 4022/2011 (εφαρμόστηκε στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, όπου έγιναν ταχύτατες διαδικασίες έρευνας από ειδικούς ανακριτές), έχει σχηματίσει δικογραφίες για αιρετούς άρχοντες του Λεκανοπεδίου, με κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι πληροφορίες λένε για δέκα τέτοιες δικογραφίες. Πρόσφατα, δε, ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος είπε, χωρίς να τους κατονομάσει, ότι ξέρει δημάρχους στην Εκλογική του Περιφέρεια που κλέβουν.
Ειδικός ανακριτής κατά της διαφθοράς στους ΟΤΑ
Υπενθυμίζεται πως για την έρευνα κατά της διαφθοράς στους ΟΤΑ, στην Αττική, έχει οριστεί ο Δημήτρης Λευκός ως ειδικός ανακριτής διαφθοράς· σύμφωνα με τις πληροφορίες χειρίζεται υποθέσεις για διασπάθιση δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ για παράνομες προσλήψεις, δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν παράγει κανένα έργο και έχουν χρηματοδοτηθεί με πολλά εκατ. ευρώ, αναθέσεις με παράνομο τρόπο έργων που εκτελούν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύντομα αναμένεται να κληθούν οι ύπολογοι δημοτικοί άρχοντες σε απολογίες.
Με πληροφορίες από «Καθημερινή»
 
aytodioikisi.gr

Ληξιπρόθεσμα δήμων: Εντός Μαρτίου, οι πρώτες πληρωμές

Μέσα στο Μάρτιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα αρχίσει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων 42 δήμων προς τρίτους – ιδιώτες, καθώς έχουν ξεκινήσει να πηγαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα πρώτα εντάλματα. Η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει, καθώς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι δήμοι έστελναν ερωτήσεις για τα διαδικαστικά από τη στιγμή που υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση, το Δεκέμβριο.
Ακολουθεί, δε, πέντε «στάδια» μέχρι την πληρωμή των ιδιωτών: (α) οι δήμοι θα πρέπει να μαζέψουν τα τιμολόγια (β) τα οποία θα στείλουν στο επίτροπο (γ) προκειμένου να τα εγκρίνει και να βγάλει τα σχετικά εντάλματα. Από εκεί και πέρα, (δ) οι δήμοι στέλνουν τα εντάλματα στο υπουργείο Εσωτερικών, και αυτό με τη σειρά του (ε) τα στέλνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να εξοφληθούν οι ιδιώτες.
 

Ομάδα κρούσης Σαμαρά για την ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Antonis-Samaras-Proedria
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να χαθεί για την Ελλάδα η μεγάλη ευκαιρία της Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, γι’ αυτό και σκοπεύει να της δώσει βαθιά πολιτικό περιεχόμενο, αντί να περιοριστεί σε… τυπικότητες.
Έτσι, όρισε ήδη ομάδα-κρούσης που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των θεμάτων που αφορούν την επαρκή προετοιμασία της χώρας, ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη τον Ιανουάριο του 2014, και να στείλει σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα ότι αφήνει πίσω της την κρίση, και στέκεται ξανά, με εθνική αυτοπεποίθηση, στα πόδια της.
Επικεφαλής της Task Force είναι ο Παναγιώτης Αγραφιώτης, ενώ μέλη ορίστηκαν οι Κώστας Μπαρκούρας, Φώτης Βασιλείου, Διονύσης Γαρδέλης, Σοφία Ζαμπά, Δήμητρα Λέτσα, Αλεξάνδρα Λάππα, Βικτωρία Δερδεμέζη

ysterografa.gr

Μείωση δομών έως και 50% σε έξι υπουργεία

Τη μείωση των δομών σε πέντε υπουργεία (Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας) και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά 32 έως 50% αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης, θα προκαλέσει άμεση μείωση της δημοσιονομικής δαπάνης κυμαίνεται σε ποσοστό από 7% έως 16%, ενώ μακροπρόθεσμα και κατά τη φάση της υλοποίησης των οριστικοποιηθέντων μεταρρυθμιστικών δράσεων το έμμεσο δημοσιονομικό όφελος αναμένεται να είναι υψηλότερο καθώς θα ολοκληρωθεί η φάση της διαχείρισης της αλλαγής.
Πάντως, τόσο ο Α. Μανιτάκης όσο και ο Γ. Στουρνάρας εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαίωσαν ότι δεν συζητήθηκε θέμα απολύσεων.
Οι μεταρρρυθμιστικές δράσεις

Α2΄ Κατηγορια Κορινθιας: O Κύψελος Κορίνθου πιό κοντά στον τίτλο

ceb8cf85ceb5cebbcebbceb1
Ακόμα μία νίκη πέτυχε ο Κύψελος Κορίνθου , που τον φέρνει ενα βήμα πιό κοντά στην Α1 Κορινθίας , καθώς στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, σκόρπισε με το ευρύ 4 - 0 τον Α. Ο Σολομού και ξέφυγε στο +7 του Αετού Κρυονερίου . που έχει έναν αγώνα λιγώτερο. Χόρτασαν να βλέπουν τα γκολ να παίφτουν βροχή στον αγώνα της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Α.Ο. Λεχαίου όπου η ομάδα του Κ. Δημηνιού επικράτησε με 4 - 3. Νίκη εκτός έδρας πέτυχε με 0 - 3 επί του ουραγολυ Άρη Βοχαϊκού , ο Ισθμιακός, ενώ ό Αετός Αγγελοκάστρου και η Αναγέννηση Κιάτου έμειναν στο ισόπαλο 2 - 2.
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή όπου ο Αετός Κρυονερίου δοκιμάζεται εκτός έδρας από τους Γαλάζιους Νέους που ψάχνουν τρίποντο παραμονής στην κατηγορία, ενώ εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, κόντρα στην Αλμυρή. Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου ενώ τέλος ο Τενεάτης αγωνίζεται τον Άρη Κορίνθου.

23η αγωνιστική
Τα σημερινά αποτελέσματα 
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.- ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 4 - 3 
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 0 
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2 - 2 
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 0-3
 Το αυριανό πρόγραμμα 3.3.13 15.00
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ

Ο ΠΑΣ Κλένια άφησε βαθμούς στη Νεμέα και ο Α.Ο. Λουτρακίου του ξέφυγε στο +3


Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κοριθίας. Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου νίκησε 3 - 0 στο "ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο με  γκολ των Πέτρου στο 30' με πέναλτι, Γκαρμίρης στο 52' και Αντωνίου στο 84' , τον Σαρωνικό Γαλατακίου, που από το 30΄ αγωνιζωταν μες 10 παίκτες μετά την αποβολή του Αναργύρου , ο οποίος ανέτρεψε τον Χρυσαφίδη. Έτσι οι "ορανιε" ξέφυγαν στο +3 από τον  ΠΑΣ Κλένια  που έμεινε στο ισόπαλο 1 - 1 με τον Παννεμεατικό στη Νεμέα .  
Στο Σολωμό ο Α.Ο Σπαθοβουνίου επικράτησε με 1 - 0 επί της Ελλάδος Βέλου και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Με το ίδιο σκορ επικράτησε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, στο πρώτο ντεμπούτο του Στέφανου Μεϊμάρογλου στον πάγκο του,  ο Αστέρας επί  της ομάδας των Αγίων Θεοδώρων, ενώ στο Χιλιομόδι  ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες καθώς επεβλήθηκε με 2 - 0 επί του Πανσολυγειακού.
 Σαρωτικό πέρασμα από την Ξυλοκέριζα έκανε ο Ολυμπιακός Λουτρακίου καθώς συνέτριψε με 1 - 6
τον τοπικό Εθνικό, ενώ η Θύελλα Πετρίου επικράτησε δύσκολα με 3 -2 επί του Πανκαμαριακού. Τέλος ο Ηρακλής Λεχαίου που ελπίζει στην παραμονή του στη κατηγορία , στο ντέρμπι της ουράς, πήρε τρίποντο στα "χαρτιά" και από την γειτονική ομάδα της Προοδευτικής Περιγιαλίου η οποία έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

24η αγωνιστική
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  3 - 2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  3 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  2 - 0
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΕΒΕΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ  1 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 6
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3-0 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 24 αγώνων)

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
65-20
56
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
52-24
53
ΑΟ  ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
39-22
48
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
53-29
46
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΒΕΛΟΥ
36-24
42
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
54-30
41
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
47-26
40
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
30-27
34
ΘΥΕΛΛΑ  ΠΕΤΡΙΟΥ
43-48
31
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
36-32
31
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
43-36
31
ΑΓΙΟΙ  ΘΕΟΔΩΡΟΙ
35-43
30
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
25-51
22
ΕΘΝΙΚΟΣ  ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
13-66
20
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΛΕΧΑΙΟΥ
24-55
17
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-72
-6

Σύναξη Ορθοδόξων ηγετών στο Φανάρι

Ecumenical-Patriarch-Bartholomeu
Σύναξη ηγετών των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη Κυριακή και Δευτέρα, 3 και 4 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Ρωσικής Εκκλησίας, που δείχνει ότι το ρήγμα ανάμεσα στο Φανάρι και τη Μόσχα τείνει προς γεφύρωση.
Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, την Πολωνία, την Αίγυπτο, τη Γεωργία, την Κύπρο, το Σουδάν και τη Ρουμανία.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα ανοίξει τις εργασίες της Σύναξης, και ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία.

ysterografa.gr

Αρχίζουν… εκκαθαρίσεις στο CNN

CNN-Center-Atlanta
Η ανάληψη των ηνίων του CNN από τον Jeff Zucker, είχε εκ των προτέρων προαναγγελθεί ως μια καινούρια εποχή σημαντικών αλλαγών για το μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη διεθνή απήχηση.
Οι φήμες δίνουν και παίρνουν, με τις πρώτες αλλαγές να επικεντρώνονται στην πρωινή ζώνη του καναλιού και την εκπομπή “Starting Point”, και φτάνουν στο σύνολο του προγράμματος του CNN, στην προσπάθεια του Zucker να το καταστήσει και πάλι ανταγωνιστικό, και να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά τηλεθέασης, τα οποία παρουσιάζουν κάμψη το τελευταίο διάστημα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Εθνική Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων προέτρεψε τον Zucker να προσδώσει ποικιλία και διαφορετικότητα στο πρόγραμμα του CNN, το οποίο μοιάζει “βαλτωμένο” τα τελευταία χρόνια.
ysterografa.gr

Το νέο επιτελείο της Ελληνικής Αστυνομίας - O υποστράτηγος Γεωργόπουλος Ηλίας Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννησου


Ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα οι κρίσεις και των αστυνομικών διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ νωρίτερα έγιναν και οι οι τοποθετήσεις αντιστρατήγων και υποστρατήγων, για την κάλυψη των θέσεων στην κορυφή του Σώματος.
Οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στον βαθμό του αντιστρατήγου και συγκεκριμένα ο μέχρι χτες Αττικάρχης, Γιάννης Δικόπουλος και ο αναπληρωτής του Σπύρος Παπασπύρου, τοποθετούνται Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και Επιτελάρχης αντίστοιχα.
Απο τους υπόλοιπους τρεις, εκτός απο τον Αρχηγό Νίκο Παπαγιαννόπουλο, διατηρεί την θέση του Υπαρχηγού ο Αδαμάντιος Σταματάκης και τοποθετείται στην θέση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος ο Δημήτριος Τσακνάκης.
Στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής τοποθετείται ο μέχρι χτες Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ενώ στην θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο υποστράτηγος Τρύφωνας Κούκιος.
Απο τους ταξιάρχους προήχθησαν 11 στον βαθμό του υποστρατήγου για την κάλυψη των κενών θέσεων, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Αλκιβιάδης Τζωϊτης, ο οποίος παραμένει στην θέση του, ενώ αποστρατεύτηκαν 21 ταξίαρχοι και κρίθηκαν διατηρητέοι 39.

Αναλυτικά, προακτέους στον βαθμό του υποστράτηγου έκρινε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρισεων τους:

Σοκ: «Εφυγε» ο Γιώργος Κολοκυθάς! ΣΤΑ 68ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

kolithtas_600_319

«Μαύρη» ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου έφυγε από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του όλων των εποχών στην Ελλάδα παίκτες και όχι μόνο, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε το άθλημα ως γενικός αρχηγός της Εθνικής., ο Γιώργος Κολοκυθάς! Στα 68του χρόνια υπέστη ανακοπή και το γεγονός έχει σοκάρει σύσσωμη την οικογένεια του μπάσκετ, μα πάνω απ' όλα τους ανθρώπους της ΕΟΚ και των εθνικών ομάδων που τον ζούσαν σε καθημερινό επίπεδο.
Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου 1945. Ως παίκτης είχε αγωνιστεί στο Σπόρτιγκ και τον Παναθηναϊκό. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα το (1967, 1969, 1971, 1972), ενώ το 1969 αγωνίστηκε στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, σημειώνοντας από 36 πόντους στον διπλό προημιτελικό απέναντι στην Μπενφίκα. και το 1972 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.Σταμάτησε την καριέρα του μόλις στα 32 του χρόνια και εν συνεχεία υπηρέτησε το άθλημα από διάφορα πόστα, όπως έφορος και υπεύθυνος εθνικών ομάδων
Στο ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε 3.529 πόντους με ρεκόρ τους 51  ως παίκτης του Παναθηναϊκού την περίοδο 1966-1967. Τις χρονιές 1964, 1966 και 1967 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο Κολοκυθάς με συνεπή παρουσία και ενεργό ρόλο στο χώρο και στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίαςήταν «στρατιώτης» για την Εθνική Ομάδα. Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 90 αγώνες και σκόραρε 1807 πόντους. Έχει 25 συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την Εθνική και έχει σημειώσει 492 πόντους (μ.ο. 19,7).
Το 1967 στο 15ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στο Ελσίνκι ο Γιώργος Κολοκυθάς αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 206 πόντους (22.9 μ. ο.) στην πρώτη διάκριση Έλληνα παίκτη σε διεθνές επίπεδο.
Στο Ευρωμπάσκετ του 1969 στην Καζέρτα ήταν πάλι πρώτος σκόρερ με 159 (μ.ο. 22.7).
 Φρόντισε μάλιστα το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Εθνική Ομάδα να είναι από καλύτερά του με τη γαλανόλευκη: Στις 4 Μαΐου 1971 αποσύρθηκε από την Εθνική Ελλάδος σκοράροντας 35 πόντους εναντίον της Σκωτίας.
Μετά την καριέρα του ως αθλητής έγινε έφορος και στη συνέχεια πρόεδρος των εθνικών ομάδων, με τις οποίος ασχολούνταν μέχρι και σήμερα.
Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν η «ψυχή» της Ανδρών όλα αυτά τα χρόνια, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ομάδα και την Ελληνική Ομοσπονδία και βεβαίως «δεξί χέρι» του Γιώργου Βασιλακόπουλου...
Το ΔΣ και οι εργαζόμενοι στην ΕΟΚ εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κολοκυθά».

Α1 Κορινθίας: Μάχες για τίτλο σε Λουτράκι και Νεμέα - Ντέρμπι στο Σολομό

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα , Σάββατο στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 Κοριθίας. Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει στο "ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο κ. Μεσολόγγης, για να δει αν τελικά θα έχει στη διάθεσή του, τον Θανάση Καλλά,  καθώς ταλαιπωρείται από ίωση ,και έτσι ο τεχνικός του θα περιμένει να δει αν τελικά μπορεί να τον υπολογίζει.Στα θετικά η επιστροφή του Σπετσή Στον Σαρωνικό ο Παντελής Κουρούπης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Αράπογλου, αλλά και στον μόνιμα τραυματία Γιάννη Ροθώνη, αλλά θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, τους Αναργύρου και Βλάσση, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Αμφιβολοι είναι είναι οι στρατευμένοι Καζής και Κωσντανταράκης, οι οποίοι αναμένεται να εξασφαλίσουν άδεια από την μονάδα τους. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός ανιμετωπίζεί την ομάδα της Κλένιας που θέλει πάση θυσία το τρίποντο που θα τις εξασφαλίσει την διατήρηση των στόχων της γιά τίτλο καθώς βρίσκεται ένα πόντο πίσω από τον Α. Ο. Λουτρακίου.
Η πιό ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της ημέρας θα γίνει στο Σολωμό ανάμεσα στον Α.Ο Σπαθοβουνίου και την Ελλάδα Βέλου. Γιά τους γηπεδούχους του Σπύρου Αργυρόπουλου, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Βελέντζα καθώς δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση της Πέμπτης λόγω πυρετού και πλέον, αύριο το πρωί θα ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστεί ή όχι . Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και στο Σπαθοβούνι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Μετά την ήττα από τον ΑΟ Λουτρακίου η ομάδα έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου και πλέον, στόχος είναι να διατηρηθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, για να κλείσει πετυχημένα τη σεζόν. Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα Βέλου που έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου, ο Χρήστος Βελέντζας θα δώσει και πάλι χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές , κάποιοι εκ των οποίων έκαναν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο νικηφόρο αγώνα με την Θύελλα Πετρίου.
Στη διάθεση του Χρήστου Βελέντζα τέθηκε ο Τάσος Βράκας , σε αντίθεση με το Νίκο Κοσκολέτο, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε αυτή την εβδομάδα να προπονηθεί. Από εκεί και πέρα, επιστρέφει και ο Δημήτρης Σαββίδης που εξέτισε την ποινή του, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί ή όχι η συμμετοχή του Γεωργόπουλου.
Εκτός είναι για ακόμα ένα ματς, ο τιμωρημένος Αντρέα, όπως και οι τραυματίες Βασιλειάδης, Ιατρού και Σούλι
Στο Δερβένι ο Αστέρας με νέο τεχνικό στον πάγκο του , τον Στέφανο Μεϊμάρογλου και με στόχο τη νίκη υποδέχεται στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, Αισιοδοξία επικρατεί στο συγκρότημα του Αστέρα, καθώς, παρά τα πολλά προβλήματα απο απουσίες βασικών παικτών του, η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της, θα επιδιώξει την καλή εμφάνισει και την νίκη. Τιμωρημένοι είναι και εκτίουν την ποινή τους οι Γιώργος Γιαννόπουλος και Βασίλης, Μουτεβέλης ενώ τραυματίες είναι οι Θεόδωρος Φραντζής , Θεόδωρος Καπούς και Σπύρος Αντωνόπουλος . Απαντές δεν υπολογίζονται για τις ανάγκες του αγώνος πονοκεφαλιάζοντας τον νεό τεχνικό τους, ο οποίος συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον μάτς με τους Αγιούς Θεοδώρους, τους : Παπαδημητρίου , Μαστρογιαννόπουλο , Βαέλ Ρούτσι , Νίκο Κολιμάδη, Αναγνωστόπουλο, Γιαννακόπουλο, Φωλιά, Πεθαίνο, Αγγελο Μερκούρη, Καραγιαννίδη, Ψαρρός , Νίκο Καλλιτέρη , Τόνυ Τάφα, Κουτρούλη, και Μάκη Μυριώτη. Ο Στέφανος Μεϊμάρογλου δήλωσε σχετικά με την εν λόγω αναμέτρηση κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους:
''Εκτιμώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, και θα έχει επιτυχημένη έκβαση ο αγώνας για την ομάδα μας, χωρίς να παραγνωρίζουμε τίς δυσκολίες του αγώνος. Καλώ όλους τους φίλους του Αστέρα Δερβενίου, να στηρίξουν με την παρουσία τους, και το χειροκρότημα τους τις προσπάθειες τών παικτών μας, και αυτοι με τήν σειρά τους θα τους ανταμείψουν με την καλή απόδοση τους''. Επίσης ο νέος τεχνικός του Αστέρα γιά την έναρξη συνεργασίας του με την ομάδα του Δερβενίου έκανε την εξής δήλωση: ''Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τό σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου, της ομάδος ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, για την τιμή που μου έκανε, και μου ανέθεσε την τεχνική ηγεσία της ομάδος. Η στόχευση μου απο σήμερα, είναι να δώσω τόν καλύτερο μου εαυτό, ώστε να οδηγηθει η ομάδα, μέχρι την λήξη του πρωτθλήματος, στην καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, και να τερματίσει όσο πιό ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Εχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στίς δυνάμεις, και πιστεύω ότι και στην συνεργασία μου με τον ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, όλα θα πάνε καλά. Τα υπόλοιπα στό γήπεδο''.
Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κόντρα στον Πανσολυγειακό.
Ο Χρήστος Αρδίζογλου θα έχει στη διάθεσή του, τον Χατζηνικολή που εξέτισε την ποινή του, αλλά όχι και τους τραυματίες Μίχα και Μπαλή. Εκτός ομάδας στα τελευταία ματς, είναι οι Χόντια και Μαρτίνος. Στην ομάδα του Σοφικού ο Τάσος Πέρρας θα στερηθεί , των υπηρεσίων του τιμωρημένου Νίκου Καρβούνη , ο οποίος θα λείψει από τα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας του. Εκτός θα είναι και ο Παναγιώτης Ρωτίδης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ανεβασμένοι είναι οι Μουρατίδης Ι. και Σταθογιαννόπουλος
Ο Εθνικός Ξυλοκερίζης αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και θέλει την νίκη για να παραμείνη στην κατηγορία, Ο Χρήστος Παπαντωνίου, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Μποντούρι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση όλη την εβδομάδα και δεν κατάφερε να προπονηθεί. Δύσκολα θα δώσει το παρόν και ο Μάριο Μπράνκο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μια σημαντική απουσία καθώς στις τελευταίες αναμετρήσεις, έχει βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα. Η Θύελλα Πετρίου αντιμετωπίζει τον Πανκαμαριακό.Ο Θοδωρής Λεκουσιώτης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μητράκο, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Άρη Λαφαζάνου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.. Τέλος ο Ηρακλής Λεχαίου , στο ντέρμπι της ουράς, θα πάρει τρίποντο στα "χαρτιά" από την γειτονική ομάδα της Προοδευτικής Περιγιαλίου η οποία έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

24η αγωνιστική
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΕΒΕΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3-0 α.α.

Το Κατάρ αγόρασε το νησάκι Οξιά!


Όπως όλα δείχνουν, ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, οριστικοποίησε την απόφασή της να αποκτήσει και να αξιοποιήσει τουριστικά το νησάκι.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έχει κλείσει η συμφωνία και απομένουν μόνο τα τυπικά της υπόθεσης.
Είναι θέμα της επόμενης εβδομάδας να μπουν οι υπογραφές ώστε και επισήμως, το νησάκι που βρίσκεται στο Ιόνιο, ανοιχτά του Αστακού, να αλλάξει χέρια.

Μάλιστα, την είδηση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Ιθάκης, στον ΑΝΤ1.



newsit.gr

Επεισοδιακή η επίσκεψη Βορίδη στην Καβάλα


Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν αργά απόψε το απόγευμα από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL με αφορμή στην Καβάλα την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου “Ωκεανίς” και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές. Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.
voridis Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πάρα πολύ ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν΄ ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.
Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή την προσεχή Τρίτη της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.
Οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση του υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.

ysterografa.gr

“Παράθυρο” ΔΗΜΑΡ στο… άνοιγμα Βενιζέλου

dimar
Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στον χαιρετισμό του άφησε «παράθυρο» για ενδεχόμενη συνεργασία με την Ιπποκράτους, ενώ επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στους στόχους, στις ευθύνες και στους δρόμους της συνάντησης του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου, ενώ ανταποκρινόμενος στο… κάλεσμα Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές σχολίασε πως «υπάρχουν και εμπόδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα ξεπερνιούνται».
Παράλληλα επιτέθηκε εμμέσως στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «είναι αλήθεια πως τη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας τη διαμορφώνει επίσης η ευχάριστη ρητορεία του λαϊκισμού. Μια κενή γοητεία αλλά πάντως γοητεία, αυτή της δημαγωγικής υπόσχεσης των πάντων, την οποία εντοπίζουμε όχι μόνο στη συνείδηση αλλά και στο σώμα της κοινωνίας»,
Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στον εφιάλτη που έρχεται στην Ελλάδα με την ναζιστική «διάπλαση των παίδων» λέγοντας τα εξής:
«Στην πατρίδα μας η ναζιστική “διάπλαση των παίδων” έρχεται ως εφιάλτης. Δεν ξέρω λοιπόν αν έχουμε τον πολιτικό χρόνο να ψάχνουμε κυρίως τα λάθη και τις ευθύνες για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Αναγνωρίζω όμως πως είναι αναγκαίο και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όχι μόνο διότι τρέφουν το τέρας της πολιτικής ακρότητας αλλά κυρίως διότι τα λάθη διορθώνονται μέσα στην κοινωνία. Δεν αρκεί δηλαδή μόνο η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών», ενώ προσέθεσε πως «πρέπει, εξ αντικειμένου, να συναντηθούμε στην προσπάθεια αυτή, να αντιρροπήσουμε δηλαδή το δυναμισμό του λαϊκισμού και να αποκρούσουμε το τέρας του φασισμού».

ysterografa.gr

«Εφυγε» ο Ανδρέας Καλομάρης

kalomaris
Ο Ανδρέας Καλομάρης έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι αφήνοντας πίσω του πλούσιο δημοσιογραφικό και συνδικαλιστικό έργο. Ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, δεν άντεξε και κατέληξε.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Το 1963 πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν ολοκλήρωσε όμως ποτέ τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στη δημοσιογραφία.
Εργάστηκε σε πλειάδα ιστορικών περιοδικών («Πάνθεον», «Ελληνική Τρίαινα», «Ρομάντσο», Φαντασία», «Σινεμά», «Χόμπυ», «Βεντέτα», «Μυστήριον», «Ο Κόσμος του Τραγουδιού», «Ζέφυρος») και εβδομαδιαίων εφημερίδων της εποχής, («Φωνή», «Στρατιωτικά Νέα», κλπ.). Άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα στο περιοδικό «Μοντέρνοι Ρυθμοί» το οποίο απογείωσε με την θεματολογία και την απήχηση που είχε στη νεολαία της εποχής.
Επί σειρά ετών, ο Ανδρέας Καλομάρης υπηρέτησε σε ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Πέρασε από τη «Μεσημβρινή», τον «Ελεύθερο», την «Αθηναϊκή», τη «Νέα Ελλάδα». Παράλληλα εργάστηκε και στο ραδιόφωνο μέσα από το Β’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτης δελτίου ειδήσεων στο «Star Channel» ως το 2003. Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα μάλιστα είχε μετουσιωθεί και σε συγγραφική, καθώς ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων.
Στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, το γραφείο του θύμιζε μικρή συλλογή της δημοσιογραφικής ιστορίας του. Από μια προσωπογραφία του Αρχέλαου Αντώναρου μέχρι τους δερματόδετους τόμους με τα περιοδικά μπορούσε να δει κανείς την αγάπη του Ανδρέα για τη μεγάλη ερωμένη του, τη δημοσιογραφία.
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΠΗΤ επισημαίνει: «Ο Ανδρέας Καλομάρης υπήρξε τόσο ένας αγνός βετεράνος της ελληνικής δημοσιογραφίας, ευγενής κι αγαπητός συνάδελφος, παράδειγμα ήθους, ευπρέπειας και απαράμιλλης ευγένειας, όσο κι ένας αγωνιστής και εμπνευσμένος συνδικαλιστής που προώθησε με ζήλο και αφοσίωση τα θέματα του ελληνικού περιοδικού Τύπου».
Ο Ανδρέας αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα για τον περιοδικό Τύπο αφού διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ από το 1981 ως το 1994 και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. επί προεδρίας του εκσυγχρόνισε το Καταστατικό της ΕΣΠΗΤ, υπέγραψε τις πρώτες ΣΣΕ (1983) και απέκτησε τα ιδιόκτητα γραφεία της επί της οδού Βαλαωρίτου 9. Επί προεδρίας του, η τότε ΕΣΠΤ έγινε και τακτικό μέλος της ΠΟΕΣΥ, για την ίδρυση της οποίας ανέλαβε και την πρωτοβουλία (1994) ενώ θεμελίωσε την ένταξη της ΕΣΠΗΤ στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

ysterografa.gr

ΑΝ.ΕΛ: Η λιτότητα σπέρνει το θάνατο…


anelΣτην πολιτική «λιτότητας και φτώχειας» αποδίδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους τραγικούς θανάτους των δυο φοιτητών στη Λάρισα από αναθυμιάσεις, και εξαπολύουν σκληρή επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ανακοίνωσή τους, επιτίθενται και στον βουλευτή της ΝΔ, Αδωνη Γεωργιάδη, στον οποίο χρεώνουν-σύμφωνα με τους ίδιους- το δόγμα «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».
«Νεαρά παιδιά που τα ‘στειλαν οι οικογένειές τους να σπουδάσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή νεκρά τα μισά, διασωληνωμένα στην Εντατική τα υπόλοιπα, επειδή στα πλαίσια του δόγματος Αδ. Γεωργιάδη “όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν”, δοκίμασαν να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι» επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και καταλήγουν:
«Η πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας που αποφασίζει η Τρόικα και υλοποιεί η συγκυβέρνηση των τριών προθύμων Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη πέρα από τη δυστυχία και την εξαθλίωση, σπέρνει και το θάνατο».
Τέλος, εκφράζουν τα συλλυπητήρια και την οδύνη τους «για τα παιδιά που πέθαναν» και δεσμεύονται να εντείνουν τον πολιτικό αγώνα «για να δοθεί τέλος σε αυτή τη μεθοδευμένη επιχείρηση εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας».

ysterografa.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ​ 01.03.2013

 
ΑΜΕΣΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ/ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Ξυλόκαστρο, 01/03/2013
Tου Λάμπρου Μπούκλη
 
Η 1η Μαρτίου,τιμώμενη διεθνώς ως "Ημέρα Πολιτικής Προστασίας" αποτελεί ερέθισμα προβληματισμών αλλά κυρίως έναυσμα για διαρκή επικαιροποίηση προγραμματισμών και δράσεων με στόχο την τεκμηριωμένη ελαχιστοποίηση του κινδύνου, της πιθανότητας και των επιπτώσεων (Risk Management) καταστάσεων που πλήττουν την ασφάλεια των Πολιτών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι σήμερα μέσω επιστημονικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος, αναλύθηκαν οι σχετικοί κίνδυνοι και σενάρια επιπλοκών και τρόπων αντιμετώπισης αυτών, για την πόλη της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση σεισμού μεγάλου μεγέθους.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι:

"Διακόσιοι θάνατοι, 140.000 άστεγοι και οικονομικές απώλειες που “αγγίζουν” τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι οι επιπτώσεις από ενδεχόμενο σεισμό άνω των 6 ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη"

Η πρόγνωση σεισμών δεν είναι ακόμη εφικτή, μπορούμε, όμως Προληπτικά, σε μία εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή του πλανήτη, να κάνουμε ότι επιβάλει η Νομοθεσία τόσο σε Eθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο:
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου και η Μεσσηνία και η Κορινθία, έχουν πληγεί σχετικά πρόσφατα από καταστροφικούς σεισμούς, έχουν πραγματοποιηθεί επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες (Risk Management);
  • Έχουν εντοπισθεί χώροι και κτήρια και λοιπές υποδομές όπου ο κίνδυνος για την ζωή και ασφάλεια των Πολιτών, υπό συγκεκριμένες συνθήκες δύναται να είναι αυξημένος;
  • Έχουν μελετηθεί σενάρια αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων (Crisis Management) και εκτάκτων καταστάσεων;
  • Έχουν γίνει εκτεταμένες ασκήσεις ετοιμότητας, ως απαραίτητο συμπλήρωμα των ανωτέρω σεναρίων, σε κατά τόπους Δήμους με την συμμετοχή Πολιτών και των αρμόδιων θεσμικών φορέων (Risk Management Plan);
  • Έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα και στόχοι ελέγχων / βελτίωσης κτηρίων και λοιπών υποδομών;
Κάθε ένας κρίκος από τα ανωτέρω μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις. Εάν όμως λείπει, οι καταστάσεις θα είναι απρόβλεπτες και κυρίως ανεξέλεγκτες. Και σαφέστατα οι σχεδιασμοί/δράσεις πρέπει να είναι ουσιαστικοί και διαρκώς υπό αξιολόγηση και όχι γραφειοκρατικοί και απλώς αρχειοθετημένοι.
  • Εάν δεν έχουν γίνει, τότε πρέπει να γίνουν άμεσα και δυναμικά να αναπτυχθούν στοχευμένες ελεγκτικές και διορθωτικές δράσεις σε προβληματικά κτήρια και λοιπές υποδομές.
  • Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς κρατικούς και μη φορείς, να γίνει άμεσα ενδελεχής αξιολόγηση κτηρίων και υποδομών.
  • Να γίνουν σε επίπεδο Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας συστηματικές ασκήσεις ετοιμότητας και συστηματικές δράσεις ενημέρωσης των μαθητών και εν γένει των Πολιτών.
  • Μια επιβεβλημένη για εμάς, στροφή του ΕΣΠΑ, προς την προληπτική σεισμική θωράκιση Δημόσιων κτηρίων και υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, κλπ) και η επιδότηση των ιδιωτικών (κατοικίες, ξενοδοχεία, κλπ) θα έδινε παράλληλα και μία τονωτική - τοπική- οικονομική ανάσα, στα δεκάδες επαγγέλματα της "οικοδομής" που αποτελούσε την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας για δεκαετίες.
  • Να αξιολογηθεί εκ νέου κάθε πρότερη ενέργεια καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι οι αποσπασματικές και επικοινωνιακές δράσεις (π.χ. ενίσχυση μεμονωμένων κτηρίων), επικαλύπτουν και συνεπώς μεγεθύνουν το συνολικό πρόβλημα.
 
Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τις ανεκτίμητες και δυσαναπλήρωτες ανθρώπινες ζωές, οι υλικές καταστροφές θα είναι σε οικονομικά μεγέθη μη αντιμετωπίσιμες.
Το πλήγμα που θα επέλθει για την επιδιωκόμενη Τουριστική προσέλκυση-ανάπτυξη, καίριο και μη αναστρέψιμο.
Οι σεισμολόγοι μας ανακοίνωσαν-προετοίμασαν πρόσφατα, ότι υπάρχει μεγάλη συσσωρευμένη ενέργεια στον Ελλαδικό χώρο και αυτό μας ανησυχεί καθόσον η Πελοπόννησος αποτελεί ιστορικό πεδίο έντονης σεισμικής δραστηριότητας.
Η Καλαμάτα (1986), το Λουτράκι και η Κόρινθος (1981) έχουν ακόμη νωπές μνήμες....

 
Λάμπρος Μπούκλης
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά