Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας

Μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ρεύματος.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ απέστειλε στο βουλγαρικό κοινοβούλιο επιστολή, με την οποία ανακοινώνει επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται.
"Θα εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας έως την εκλογή νέας κυβέρνησης και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε μία συνέχεια» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία διάβασε ενώπιον της ολομέλειας του βουλγαρικού κοινοβουλίου η πρόεδρος του σώματος Τσέτσκα Τσάτσεβα.
Πρώτο «βήμα» ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι η διεξαγωγή ψηφοφορίας αύριο, Πέμπτη, στη βουλή επί της παραίτησης της κυβέρνησης Μπορίσοφ.
Την πρόθεση της κυβέρνησής του να παραιτηθεί ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ.

Το «ταξίδι» του Πρωθυπουργού έχει συνέχεια …

Vassilis-Kikilias
Tου Βασίλη Κικίλια

Πριν από λίγες μέρες έγραφα στο vima.gr :
Κάποιοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να επισκεφτεί το αραβικό κράτος μαζί με ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών και να «προφητεύσουν» πως θα έχει την ίδια ατυχή κατάληξη με τις προσπάθειες, που έγιναν στο παρελθόν από τους προκατόχους του για την προσέλκυση επενδύσεων. Για όσους ακόμα αναρωτιούνται αν το ταξίδι στο Κατάρ ήταν επιτυχημένο, η απάντηση είναι πως πρέπει να επιτύχει. Το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ πρέπει να έχει συνέχεια.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και το Κατάρ επανατοποθετήθηκε θετικά σε σχέση με την πρόσκληση επένδυσης στο Ελληνικό.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι σε κάθε περίπτωση κίνηση εμπιστοσύνης προς την χώρα μας που θέλει να κερδίσει τo brand name ενός υγιούς και ασφαλούς προορισμού για επενδύσεις, μακρυά από γραφειοκρατικά εμπόδια και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Η συμμετοχή του Κατάρ στον διαγωνισμό αναμφίβολα πιστώνεται ως μία ακόμα προσωπική επιτυχία του Α. Σαμαρά. Και προφανώς στο τελευταίο του ταξίδι έδωσε απτά δείγματα και ανάδειξε με πρακτικά βήματα πως θα αμβλυνθούν όλες αυτές οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες που μπλοκάρουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Αν μάλιστα επαληθευθεί το 30% της συμμετοχής του κράτους στην κερδοφορία της επένδυσης, τότε θα πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη.
Είναι κοινός τόπος πως μια τέτοια επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας , ενώ θα δώσει ώθηση για ένα domino ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση –επιτέλους- της παραλιακής ζώνης.
Οι συνεχείς επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού με αρχηγούς κρατών και διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες και ορθολογικές παρεμβάσεις από πλευράς κυβέρνησης, μπορούν να ξαναβάλουν σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας την χώρα.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως «το ταξίδι του Πρωθυπουργού… έχει συνέχεια».
Μία επένδυση σαν και αυτήν –ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει τον διαγωνισμό- δεν ισοδυναμεί μόνο με τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο του κράτους. Κυρίως στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την παγκόσμια αγορά, ώστε να βρει μιμητές και άλλους επενδυτές.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι Ιατρός, Βουλευτής Α’ Αθηνών

ysterogafa.gr

Επιστροφή των “τεσσάρων” στο ΠΑΣΟΚ

pasok
Σε μία κίνηση ενότητας προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή τεσσάρων διαγραφέντων βουλευτών στο κόμμα.
Συγκεκριμένα επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και η Άντζελα Γκερέκου.
Ολα αυτά σε μία δύσκολη ημέρα, κατά την οποία η ένταση ήταν μεγάλη στην Ιπποκράτους.

ysterografa.gr

Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ​ΟΥ: Καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 
 
Βρυξέλλες 20 Φεβρουαρίου 2013

 
Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη, ότι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα μπορεί να τηρηθεί, αρχής γενομένης από το 2013, και ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της το 2014, αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών κ. Μ. Μπαρνιέ, απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Στην ερώτηση που υπέβαλε στον Γάλλο Επίτροπο, ο κ. Παπανικολάου, ζήτησε τη θέση της Επιτροπής στα δημοσιεύματα έγκριτων μέσων ενημέρωσης (όπως η Financial Times Deutschland), τα οποία επανειλημμένως υπογραμμίζουν  πως η τραπεζική ένωση αναμένεται να καθυστερήσει πέραν του προγραμματισμένου στο Συμβούλιο και αποφασισμένου χρονοδιαγράμματος (2014), καθώς πολλές κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει καμία πρόοδο σε κρίσιμους τομείς.

Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε πως η συμφωνία στο Συμβούλιο της 13ης Δεκεμβρίου 2012 παρέχει στην Προεδρία τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων, με στόχο «να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του το ταχύτερο δυνατό». Υπογραμμίζει μάλιστα πως η πρόταση της Επιτροπής αναθέτει στην ΕΚΤ ειδικά καθήκοντα σχετικά με τις πολιτικές που αφορούν την προληπτική εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η τραπεζική ένωση είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία που πρέπει άμεσα να αξιοποιήσει η Ε.Ε. στη προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Ενδεχόμενη αποτυχία εφαρμογής της, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως θα επιδεινώσει την ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η καθαρή θέση της Επιτροπής είναι ενθαρρυντική όχι όμως επαρκής, καθώς τα μεγάλα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι εκείνα που πρώτα θα πρέπει να υποδείξουν ισχυρή αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση της τραπεζικής ένωσης, βούληση που - μέχρι σήμερα τουλάχιστον - δεν είναι πειστική». 

 

Μετ΄ εμποδίων διάλογος στο ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Μετ΄ εμποδίων ο προσυνεδριακός διάλογος. Πρόσκληση για την κεντροαριστερά . Διαφωνίες στην Ιπποκράτους, επιστολή 10 στελεχών, απάντηση Σουλαδάκη
          
Πιάστηκαν στα... χέρια, έπεσαν γροθιές και από μία κλωστή κρέμεται η ομαλή διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το συνέδριο. Το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμη το μέτρο για την εκλογή των συνέδρων στην Αττική, προκάλεσε σήμερα επεισόδιο μεταξύ των στελεχών του κόμματος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Ιπποκράτους.

Ηχηρή γενική απεργία από τους εργαζόμενους

Ηχηρή καταδίκη των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική
           
Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα και πάνω από 12.000 στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τους διοργανωτές, βγήκαν στους δρόμους συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Σε σημαντικά μικρότερα νούμερα αποτιμά τις κινητοποιήσεις η αστυνομία. Πάντως, γενική εκτίμηση είναι ότι υπήρξαν δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων και υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι έχει αρχίσει να προβληματίζει τους εξαντλημένους οικονομικά εργαζόμενους η οικονομική αιμορραγία που υφίστανται από τη συμμετοχή στις απεργίες και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα συνδικάτα.
Μετά τις κεντρικές συγκεντρώσεις, επεισόδια εκδηλώθηκαν με αντεξουσιαστές και κουκουλοφόρους στην Αθήνα (Εξάρχεια) , στο Ηράκλειο και άλλες πόλεις.

Tρίζει συθέμελα ο νόμος για τα αυθαίρετα …Παρέμβασή γιά ένα αυθαίρετο στο Δερβένι!

Φωτογραφία για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Ένα αυθαίρετο κτίσμα στην Ηγουμενίτσα θα κρίνει τη συνταγματικότητα του τελευταίου νόμου για τα αυθαίρετα (4014/2011), που η κυβέρνηση συμπτωματικά (;) βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναθεώρησή του. Την Παρασκευή εκδικάστηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με το χαρακτήρα της «πρότυπης δίκης», η προσφυγή κατά της τακτοποίησης αυθαιρέτου στην Ηγουμενίτσα, που λόγω της σημασίας και του ευρύτερου ενδιαφέροντός της, έδωσε το έναυσμα για να συνεκδικαστούν μία αντίστοιχη υπόθεση στο Δερβένι Κορινθίας και δύο παρόμοιες προσφυγές σε Μαρούσι και Λαμία.
Όλες έριξαν στην…

Τραγωδία στο λιμάνι του Κιάτου. Ένας νεκρός από βύθιση ρυμουλκού

rymoulko
Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού σκάφους «Άρτεμις» στο Κιάτο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.
Πρόκειται για τον καπετάνιο του ρυμουλκού, ενώ ακόμη δύο άτομα πλήρωμα, που επέβαιναν πάνω σε αυτό, κατάφεραν να διασωθούν απο παραπλέοντα σκάφη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ρυμουλκό, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την αναχώρηση του φορτηγού πλοίου jsm, απο το λιμάνι του Κιάτιου, συγκρούστηκε στη διάρκεια χειρισμών μαζί του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Ο Α. Ο. Λουτρακίου πήρε πρόκριση από τώρα, γιά Πέλοπα και Παννεμεατικό όλα θα κριθούν στη Νεμέα

 












Κατά τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας  ο Α.Ο Λουτρακίου με χατ τρικ του Αποστολακη ( 3', 69' & 90'), δύο γκολ του Χρυσαφίδη (58' & 70') και ένα του Δημάκη στο 67' ,επικράτησε με 6 - 3,  μέσα στο Κρυονέρι επί του τοπικού Αέτου γιά τον οποίο σκόραραν οι Δάνης στο 6' , Ζαρρής στο 20' και Ζάρκος στο 87' με πέναλτι. Σημειώνουμε επίσης τη φάση στο 36' με το σουτ του Γκαρμίρη από 35 μέτρα τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Έτσι ο επαναληπτικός της Τετάρτης 6 Μαρτίου στο Λουτράκι αποτελεί γιά τους οράνιε  τυπική διαδικασία καθώς η προκρίση τους στον Τελικό του Κυπέλλου απ΄σήμερα είναι ορατή. 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: Λακόβ, Καπετανόπουλος, Ψυχογυιός (72' Φίλης Αγγ.), Στρίγκας (46' Νεάνγκα), Πετούμενος, Δάνης, Ζάρκος, Φίλης Δ., Τζιτζίκος, Αναγνωστόπουλος, Ζαρρής
A.O. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ:  Μήτρου, Γκαρμίρης, Αντωνίου, Ζερβός (65' Γιαννακούλης), Μαυρέλης, Αποστολάκης, Καλλάς, Κρίκας, Πέτρου (71' Μπάρμπας), Χρυσαφίδης, Γεώργαρης (23' λ.τρ. Δημάκης)
Αντίθετα στον άλλο ημιτελικό  που έγινε στο Κιάτο, Πελοπας και Παννεμεατικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1,  και όλα θα κριθούν  στον επαναληπτικό αγωνα της Νεμέας για  το ποιά ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό την ομάδα του Λουτρακίου.
Στο 45' τρομερό σουτ του Μπούκη, για λογαριασμό του Πέλοπα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κεμαλάι.
Στο 60’, ο Παννεμεατικός μπήκε μπροστά στο σκορ , όταν ο Παπουτσής με φανταστική ενέργεια από δεξιά, «χόρεψε» τους αντιπάλους του και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπασιώτη, ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα, για το 0-1. Ο Πέλοπας  έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση, όταν ο Μπούκης με καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Λίλιο και αυτός «κεραυνοβόλησε» τον Κεμαλάι, για το 1-1.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Κουρούμαλης, Ντερτιλής, Χουσελάς, Αντωνόπουλος (60’ Σταύρου), Παπαϊωάννου, Μπούκης, Πετρόπουλος, Παπαβασιλείου, Πράττος, Λυμπερόπουλος, Λίλιος
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Σγούρος, Μαρινός, Παλυβός (78’ Μαντζιώρος), Σαϊσανάς Π., Τζίνης (50’ λ.τρ. Ραπουσάι), Αθανασόπουλος, Παπουτσής, Σαϊσανάς Ν., Μπασιώτης (90’ Κωστούρος)

Η Ελλάδα χρειάζεται ευεργέτες…

greek-flags
Η εθνική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, με κλιμακούμενη ένταση, και σε κάθε περίπτωση με σύνθετο όσο και πολυπρόσωπο περιεχόμενο, απαιτεί το διαφορετικό, το σπάνιο και το ιδιαίτερο να αντικαταστήσει το παρωχημένο, το συνηθισμένο, το αναμενόμενο και αυτονόητο.
Αν ορίσουμε την Ελλάδα που έρχεται, την Ελλάδα που εκ των πραγμάτων θα έρθει, όχι μοιρολατρικά αλλά επειδή το αίσθημα της προσωπικής, κοινωνικής και εθνικής αυτοσυντήρησης και επιβίωσης μπορεί να λειτουργήσει ως η σταθερά που θα κινήσει ακόμη και… βουνά, ως “επόμενη Ελλάδα”, τότε η Ελλάδα αυτή θα πρέπει να είναι γεμάτη “εξαιρέσεις”. Που θα διαψεύσουν οικτρά κάθε είδους ξεπερασμένο “κανόνα”.
Αυτή η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα. Φυσικά θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει… από χθες, γνωριζόμαστε όμως καλά για να ξέρουμε ότι άλματα πιο γρήγορα από τη φθορά, σαν και αυτά για τα οποία με επιμονή μας παροτρύνει ο Ελύτης μέσα από ένα έργο που υπερβαίνει εποχές και καταστάσεις εποχικής καθημερινότητας, απαιτούν περίσσευμα πείσματος, αυταπάρνησης, αποφασιστικότητας και αντοχών. Απαιτούν ξεκάθαρο προσδιορισμό στόχου, και εμμονική προσήλωση στην επίτευξή του. Απαιτούν θυσίες.
Υπό μια έννοια, η επόμενη Ελλάδα που χρειάζεται να επενδύσει σε εξαιρέσεις, βρίσκεται σε αγωνιώδη αναζήτηση ευεργετών. Εθνικών ευεργετών. Εκείνων που θα δώσουν, χωρίς απαραιτήτως να περιμένουν αντάλλαγμα. Επειδή θα αφήσουν τη ματιά τους να ταξιδέψει στο μέλλον, και θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σήμερα ώστε το αύριο να είναι περισσότερο φωτεινό.
Εθνικοί ευεργέτες λοιπόν. Στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, την Εκκλησία, τις τέχνες και τα γράμματα, τον πολιτισμό. Οι εξαιρέσεις που υπάρχουν, και που η εθνική μελαγχολία την οποία βιώνουμε δεν μας επιτρέπει να αναζητήσουμε, να βρούμε και να αναγνωρίσουμε. Να αποδώσουμε τα εύσημα, όχι επειδή το επιζητούν οι πρωταγωνιστές, αλλά για να λειτουργήσει το δικό τους παράδειγμα ως η “απρόβλεπτη σταθερά” που θα… ξεκολλήσει την Ελλάδα από το σημερινό βάλτωμά της.
Προχθές, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στο Ίδρυμα Νιάρχου, και με αφορμή την ομιλία αυτή έγινε ευρύτερα γνωστό το έργο του Ιδρύματος, προωθητικό και υποστηρικτικό σε μια εποχή προχωρημένης αβεβαιότητας, αποπροσανατολισμού, και αυτονόητα καχυποψίας για ο, τιδήποτε σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα.
Τέτοιο παράδειγμα, που δεν έχει επίσης εισπράξει τα εύσημα της αναγνώρισης, επειδή δεν το επιδιώκει, είναι ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος αθόρυβα αλλά μεθοδικά και… με πείσμα, έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης, στήριξης των τοπικών κοινωνιών και “διόρθωσης” της απουσίας του κράτους και των επίσημων φορέων, εκεί όπου χρειάζεται. Δράσεις που είναι γνωστές σε… όσους πρέπει, δηλαδή εκείνους που αφορούν, χωρίς να διεκδικεί ευρύτερη αναγνώριση.
Εθνικοί ευεργέτες λοιπόν. Και εξαιρέσεις. Όσοι επιλέγουν να δίνουν στην Ελλάδα, χωρίς να προσδοκούν αντάλλαγμα. Από τα πολύ μικρά ώς τα πάρα πολλά. Όπου κι αν ανήκουν. Με ό, τι κι αν ασχολούνται. Όποια κι αν είναι η οικονομική επιφάνειά τους. Εκείνο που μετράει είναι η προδιάθεση. Η κουλτούρα.
Όπως θα έλεγε και ο ποιητής (και αναρωτήθηκε ο Ρόμπερτ Κένεντι, τότε που ξεκινούσε για να αλλάξει τον κόσμο, που δεν είχε προλάβει ο αδελφός του), “κάποιοι βλέπουν τα πράγματα όπως είναι, και αναρωτιούνται… Γιατί; Εγώ, σκέφτομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν, και ρωτώ… Γιατί όχι;”
Ίσως εκεί να βρίσκεται και το κλειδί του μέλλοντός μας. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε από το “γιατί”, στο “γιατί όχι”. Then, you win, όπως είπε και ο Γκάντι.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /ysterografa.gr

FAZ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ «πολλαπλασιαστές μιας κρίσης»


«Πολλαπλασιαστές μιας κρίσης» είναι ο τίτλος του εκτενούς άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει αριστερό λαϊκιστή.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος με τους πολλαπλασιαστές. Η εφημερίδα σημειώνει: «Κατά την άποψη του Τσίπρα και μερικών λαϊκιστών αστέρων των ελληνικών μίντια, δεν υπάρχει πια κρίση. Εάν παρακολουθήσει κανείς αυτές τις δηλώσεις, η ανεργία, το βουνό των χρεών και το τεράστιο δημόσιο έλλειμμα δεν είναι συνέπεια μιας στρεβλής ανάπτυξης δεκαετιών, η οποία ενισχύθηκε με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αποτέλεσμα ενός κόμματος σε δεκαδικό αριθμό».

O Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ με τον Αντ. Σαμαρά

Τέλος, μια σύντομη αναφορά στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Επιγράφει το ρεπορτάζ «Ο Ολάντ ενθαρρύνει τους Έλληνες» και παραθέτει τις δηλώσεις του Γάλλου Πρόεδρου ότι το ταξίδι του στόχο είχε να δηλώσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της χώρας του, ενώ καταλήγει με μια σύγκριση με το ταξίδι της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ DW

«Διαφορετικά από ό,τι πριν από τέσσερις μήνες με την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ, όταν το κέντρο της Αθήνας φυλάσσονταν από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις και χιλιάδες είχαν βγει στους δρόμους, διαδηλώνοντας εναντίον της, στην περίπτωση του Γάλλου Προέδρου δεν ελήφθησαν παρά τα συνηθισμένα μέτρα ασφαλείας. Μεγάλες διαδηλώσεις δεν έγιναν».

Blogs@nd.gr

Ψηφίστε τους υπουργούς που θέλετε να αντικαταστήσει ο Αντώνης Σαμαράς

psifiste-toys-ypoyrgous-poy-thelete-na-antikatastisei-o-antonis-samaras

O «ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ NEWPOST

Ψηφίστε τους υπουργούς και τους αναπληρωτές που θέλετε να αντικαταστήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη μεγάλη ψηφοφορία του newpost που θα ολοκληρωθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Φεβρουαρίου 2013.

Στην ψηφοφορία μπορείτε να επιλέξετε μέχρι τρία πρόσωπα.


Ψηφίστε τους υπουργούς που θέλετε να αντικαταστήσει ο Αντώνης Σαμαράς
 

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 2:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Φεβρουαρίου 2013

Μαριέττα Γιαννάκου στη HP: Θα επιβιώσει η Ελλάδα;

Κουτσίκου
Άρθρο της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου φιλοξενεί η Huffington Post. Σε αυτό η αναφέρεται στην κατάσταση της μετά-κρίση Ελλάδας και σε όσα θα πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να υπερβούμε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

«Θα επιβιώσει η Ελλάδα από την καταιγίδα της τρέχουσας κρίσης; Η Ευρώπη πρόκειται να αλλάξει μονοπάτι από τα επιτεύγματα της μεταπολεμικής πολιτικής συνεργασίας και της οικονομικής ενσωμάτωσης στα αχαρτογράφητα ύδατα των εθνικών εγωισμών και των ιδιοτελών συμφερόντων;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την Πέμπτη  21/02/2013 και ώρα 19:00 μ.μ., στα Γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου
θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδας με θέματα Ημερησίας Διάταξης τα κάτωθι:

1.    Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της HEL.A.D.A.
2.    Εκπροσώπηση της Ένωσης.
3.    Τακτοποίηση διοικητικών ζητημάτων (Λογιστική παρακολούθηση, στέγαση, νομική υποστήριξη, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.)
4.    Σύσταση Επιτροπών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό.
5.    Επικαιροποίηση Κανονισμού – Κώδικα Δεοντολογίας μεταξύ των Μελών της Ένωσης.
6.    Διάφορα.
Η Ελληνική Ένωση Αναπτυξιακών Εταιρειών (HEL.A.D.A.) ξεκινά μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της και διαμέσου αυτού, υποστήριξης της Περιφερειακής και Τοπικής ανάπτυξης από τα μέλη της.
Προς το σκοπό αυτό στις 14/12/2012 συνήλθε η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μελών της κατά την οποία, μεταξύ των άλλων, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) το οποίο συνήλθε κατόπιν σε Σώμα και προχώρησε στην κατανομή αρμοδιοτήτων.
Στα πλαίσια της 1ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. τα μέλη της καλούνται να χαράξουν την πολιτική και τη στρατηγική του, να προσδιορίσουν τις αναγκαίες  ενέργειες και να περιγράψουν τον τρόπο υλοποίησής τους προκειμένου να συμβάλλουν στη διασφάλιση των συμφερόντων των Τοπικών Κοινωνιών και της Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Κεντρικό στόχο για την HEL.A.D.A. αποτελεί, η ανάδειξη του ρόλου των πολυμετοχικών Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΝ.ΕΤ.) – μελών της τόσο σε Εθνικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, μέσω της θεσμικής διασφάλισης των αρμοδιοτήτων τους, της βελτίωσης της ικανότητάς τους και της ενεργού συμμετοχής με συγκεκριμένο ρόλο, στη διαδικασία της Περιφερειακής και Τοπικής ανάπτυξης.
Στην συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν ο Γ.Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο Γ.Γραμματέας του ΥΠΕΣ, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, η Γ.Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Μάρω Ευαγγελίδου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων, κ. Κωνσταντίνος Κουκολιάς .
Η συνεδρίαση για τους εκπροσώπους του τύπου που θα θελήσουν να παρευρεθούν θα είναι ανοικτή από τις 19:00 μ.μ. έως 19:30 μ.μ.
 
Για την HEL.A.D.A.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                                   Τατούλης Πέτρος

Πρόεδρος της Πελοπόννησος Α.Ε.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 

ΜΕΛΗ Δ.Σ. HEL.A.D.A.
 


1.

Τατούλης Πέτρος

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Πρόεδρος Δ.Σ.

2.

Μιχαηλίδης Κυριάκος

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

3.

Παπαλός Κων/νος

Δήμαρχος Καρδίτσας

Γενικός Γραμματέας

4.

Αναστασιάδης Γιάννης

Δήμαρχος Λαγκαδά

Μέλος

5.

Χατζηδιαμαντής Αντώνης

Δήμαρχος Λήμνου

Μέλος

6.

Κυπριωτάκης Ρούσσος

Δήμαρχος               Αρχανών - Αστερουσίων

Μέλος

7.

Ντέτσικας Κων/νος

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου

Πρόεδρος Δ.Σ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.


 

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ (2009-2010) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει ότι:
Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε για το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις (απευθείας αγορές ακινήτων/φιλικές εξαγορές), οι οποίες τον επιβαρύνουν σε περιόδους οικονομικής κρίσης .

Με το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (19/2/2013), η Δημοτική Αρχή η οποία εισηγήθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα της ακύρωσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας περί κήρυξης απαλλοτριώσεων για τα έτη 2009 και 2010, άνοιξε το δρόμο στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και της διαφάνειας σε διάφορες περιοχές του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο των απευθείας αναθέσεων.

Η εισήγηση αυτή έφερε στο φως το σημαντικό ποσό των 316.547,93€, για αγορές ακινήτων, οι οποίες όπως αποδείχθηκε δεν αφορούσαν έκτακτες ανάγκες , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Παράλληλα με τα δεδομένα αυτά αλλά και την οικονομική κρίση, η οποία ήδη χτυπά και την πόρτα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης ευέλικτων λύσεων, έκανε πραγματικότητα την ακύρωση των αγορών αυτών, με την ψήφιση της εισήγησης της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 
Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παλεύοντας έως και σήμερα να διατηρηθεί, αυτή η λαϊκής μορφής, σπουδαία τέχνη, θα δώσει 2 παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την Κυριακή 24/2/2013.
 
ΗΜΕΡΑ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κυριακή 24/2/2013 στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : 11.30 & 18:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
Γενική είσοδος : 5 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.

Μανιτάκης: Προσόντα και εργασιακό προφίλ καθορίζουν την αξιολόγηση

Σκοπός του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η αξιοποίηση με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο των υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα, ιδίως εκείνων που είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Όπως εξήγησε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικής με την αξιοποίηση των υπαλλήλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των υπαλλήλων που είναι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, στόχος του υπουργείου είναι οι υπάλληλοι αυτοί να αξιοποιηθούν με επιπλέον μοριοδότηση, τόσο κατά την εξέλιξή τους όσο και για την επιλογή σε θέσεις ευθύνης.
Υπενθυμίζεται ότι οι απόφοιτοι είναι περίπου 2.100, και όπως είχε καταγγείλει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρός τους Τάσος Σαλτερής βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου, καθώς τα κριτήρια για τις μετατάξεις -σε περίπτωση της αξιολόγησης ή της κατάργησης της οργανικής τους θέσης- αν και με πολλά προσόντα, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα και από εκεί στο… σπίτι τους.
Όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Μανιτάκης, αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας των

Xαράματα Δερβένι και Αιγείρα



 

Δούρου: Η ΑΟΖ δεν είναι… απορρυπαντικό

Rena-Dourou
Η Ρένα Δούρου έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι “γράφει” εξαιρετικά στην τηλεόραση, ειδικά όταν συνοδεύει τα πολιτικά επιχειρήματά της με ατάκες που εκ των πραγμάτων μπορούν να αποτελέσουν είδηση, και επομένως να αποτυπωθούν σε όσους την έχουν ακούσει.
Ένα τέτοιο παράδειγμα προσέφερε σήμερα το πρωί με την παρουσία της στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, έχοντας απέναντί της από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον οποίο και “στρίμωξε”, με τις θέσεις τις οποίες ανέπτυξε για την πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Η στιγμή που ξεχώρισε ωστόσο ήταν η αποστροφή της για το… σίριαλ της χάραξης ΑΟΖ, με την ιδιότητα και της υπεύθυνης του Τομέα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. “Η ΑΟΖ δεν είναι ονομασία… απορρυπαντικού”, ήταν τα λόγια της Ρένας Δούρου, η οποία επιχείρησε να τονίσει το… αιφνίδιο ανάδειξης του θέματος χάραξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που μέχρι πρότινος δεν ήταν οικεία ως έννοια στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

ysterogafa.gr

Διαφημίζοντας την εθνική μας βλαχιά.

Μεγαλύτερη βλακεία από το να ανοίξουν τη σημαία μπροστά στα μάρμαρα δεν βρήκαν να σκεφτούν;
Magnify Image





 Από την Ηλέκτρα Κοτσώνη*

Οταν ήμουν στη δευτέρα λυκείου το 2004, το σχολείο μου μας πήγε μια εκδρομή στο Λονδίνο, από την οποία και προφανώς δεν έλειψε η καθιερωμένη περιήγηση στο Βρετανικό μουσείο. Δεν ήταν και η καλύτερή μου - πολύ πιο ώραια πέρασα το βράδυ που είδαμε τον Tobey Maguire να μπαίνει σε ένα σινεμά στη Leicester Square για την πρεμιέρα του Seabiscuit. ΕΙχε ερθεί και ο Σοφοκλής στην εκδρομή όμως οπότε δεν θυμάμαι να με πείραξε και πολύ.

Εως τη στιγμή που μπήκαμε στην αίθουσα με τα μάρμαρα. Δεν ξέρω για έσας, αλλά ως έφηβη μου ήταν αρκετά δυσκολό να ενδιαφερθώ για ένα μάτσο αρχαίες πέτρες. Είχα ήδη περάσει τη μισή ζωή μου συνάμενη από γονείς και δασκάλους στα αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας και την άλλη μισή παπαγαλίζοντας μια ιστορία που ξεκινά κάπου στη κυκλαδική περίοδο και τέλειωνει με την επανάσταση του 1821.

Διεθνείς Αγορές - 10 Βήματα για να τις κατακτήσεις

Image
Ενημερωτικό σεμινάριο
για τις εξαγωγικές δυνατότητες σήμερα

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00 στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Αιθ. Δημοτικού Συμβουλίου – Άλσους 15 Γλυφάδα) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα
«Διεθνείς Αγορές - 10 Βήματα για να τις κατακτήσεις».

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι κύριοι:
Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος: Διευθυντής Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Συντονισμού   Γραφείων και Δράσεων του Ο.Π.Ε.
Γρηγόριος Φαρμάκης: Διευθύνων Σύμβουλος της Agilis Α.Ε.
Κωνσταντίνος Χριστάτος: Διευθύνων Σύμβουλος της Selected Hellenic Foods

Η δημιουργία εξαγωγικής δραστηριότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις έχει χαρακτηριστεί από πολλούς το βασικό συστατικό για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Πώς όμως αποκτάται η εξαγωγική τεχνογνωσία; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσει μια νέα επιχείρηση για να δραστηριοποιηθεί στις διεθνείς αγορές; Ο τομέας που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, τι ρόλο διαδραματίζει στην εξαγωγική δραστηριοποίηση της; Σε αυτά αλλά και σε
πολλά άλλα ερωτήματα οι εισηγητές αναμένεται να δώσουν απαντήσεις.

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή δωρεάν, καθημερινά από 10:00 – 14:00 στο τηλ. 211883300 ή μέσω email με θέμα «Συμμετοχή στο Σεμινάριο «Διεθνείς Αγορές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση secretariat@onned.gr

Από το Γραφείο Τύπου
 
onned Korinthias