Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πέρασε η τροπολογία για το φάρμακο - Σόου ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με φωνές και σκηνές φαρ - ουέστ!

Πέρασε η τροπολογία για το φάρμακο - Σόου ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με φωνές και σκηνές φαρ - ουέστ!Επεισοδιακή ψηφοφορία στην Βουλή για το φάρμακο! ΔΕΙΤΕ LIVE
- Η τροπολογία για το φάρμακο πέρασε με 164 ψήφους υπερ, 74 κατά και 10 παρών
- Φωνές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας
- Εγκατέλειψε την θέση της η ψηφολέκτρια του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που άρχισαν οι φωνές
- Σκηνές απείρου κάλλους με βουλευτές να ψηφίζουν και μετά να τσακώνονται με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη 
- Εξοργισμένοι βουλευτές κομμάτων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Τους κατηγορούν ότι ευτελίζουν το κοινοβούλιο με την φασαρία που κάνουν
- Αναγκάστηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να ανέβει στην έδρα για να αποκαταστήσει την τάξη
- Με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για φαλκίδευση της ψήφου των βουλευτών του


Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, κυρίως να διαμαρτύρεται σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας εξελχθηκε η ψήφιση της τροπολογίας για το φάρμακο στην Βουλή.

Η τροπολογία ψηφίστηκε με 164 ψήφους υπερ, 74 κατά και 10 παρών.

O ΣΥΡΙΖΑ, επέμενε να ψηφίζει ΝΑΙ σε 4 άρθρα και όχι στο 5ο κάτι το οποίο δεν γινόταν δεκτό από το Προεδρείο και έτσι η ψήφος τους καταλογιζόταν ως ΟΧΙ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Τραγάκης απευθυνόμενος στον Γιώργο Πάντζα του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: "Ηρεμήστε, θα πάθετε κανένα εγκεφαλικό".
Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν ότι επιχειρείται νόθευση της ψήφου τους, επειδή ψηφίζονται πακέτο τα πέντε άρθρα της τροπολογίας.
Την ώρα της ψηφοφορίας, ζήτησε τον λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε λόγο για παράνομη και απολύτως αντικανανονική και αντισυνταγματική διαδικασία. "Περιλαμβάνονται 5 διαφορετικά άρθρα στα οποία δεν καταγράψατε τις 5 διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας. Δεν θα γίνει δεκτή η φαλκίδευση της ψήφου μας", είπε χαρακτηριστικά.

Οι φωνές ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ανέβει στο βήμα για να προεδρεύσει την ώρα της ψηφοφορίας και να καλέσει τους βουλευτές να μη δημιουργούν τεχνητή ένταση. «Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για διαδικαστικό θέμα» επέμεινε ο κ. Μεϊμαράκης όταν βουλευτές από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν να απαντούν ότι ψηφίζουν τα άρθρα 1,2,3 και 4 της τροπολογίας, όχι στο άρθρο 5 της ίδιας τροπολογίας, και οι ψηφολέκτες να εγγράφουν "όχι στην τροπολογία".

  Την ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δηλώνουν υπέρ της τροπολογίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε ένα από τα πέντε άρθρα της τροπολογίας δεδομένου ότι το κόμμα του διαφωνεί μόνο με το άρθρο για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τον κ. Τραγάκη.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η διαδικασία είναι κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, καθώς οι βουλευτές εξαναγκάζονται να πουν ή ναι σε όλα ή όχι σε όλα. Κατηγόρησε, επίσης, το ΠΑΣΟΚ ότι τεχνηέντως κατέθεσε την πρόταση ονομαστικής.
«Εμείς δεν ψηφίζουμε τιμές Σαμαρά ή τιμές Τσίπρα. Τις μειώσεις των φαρμάκων τις έκανε το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για να σκεπάσει αυτό που γίνεται, έφτασε στο σημείο να καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής».
Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν  συμμετείχαν στην ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.
Ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε τον λόγο και με παρέμβασή του κάλεσε τον υπουργό Υγείας 'Αδωνη Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει σε βάρος του κ. Κουρουμπλή.

Καυγάς Γεροβασίλη - Τραγάκη


Ενα από τα περιστατικά που προκάλεσαν εντύπωση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ήταν το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη, ενώ είχε επιλεγεί ως ψηφολέκτρια ζήτησε να αντικατασταθεί μόλις άρχισε η φασαρία.
Την ώρα όμως της ψηφοφορίας, ζήτησε τον λόγο. Αυτό προκάλεσε την οργή του κ. Τραγάκη ο οποίος της είπε: Φύγατε και αντικατασταθήκατε! Τι άλλο θέλετε;


Υπέρ της τροπολογίας έχουν ταχθεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή. Οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν και το ΚΚΕ θα δηλώσει "παρών".


newsit.gr