Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΚ: Τουρκάλα συγγραφέας κατά της «Αγιά Σοφιάς»

ΑΕΚ: Τουρκάλα συγγραφέας κατά της «Αγιά Σοφιάς» | onsports.gr
Η Μουτλού Τονμπεκιτσί, Τουρκάλα συγγραφέας σε ένα άρθρο… παραλήρημα κατά της ιδέας του Δημήτρη Μελισσανίδη με το γήπεδο της Ένωσης θίχτηκε από την ονομασία του σταδίου.

Με ειρωνικά σχόλια αποφάσισε η συγγραφέας, Μουτλού Τονμπεκιτσί να αναφερθεί για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ονομασία «Αγιά Σοφιά». Συγκεκριμένα η Τουρκάλα προσπαθεί να ειρωνευτεί τους λόγους για τους οποίους ο Δημήτρης Μελλισανίδης επέλεξε αυτή την ονομασία και τα συγκεκριμένα σχέδια. Ουσιαστικά, αρνείται την ιστορία της Πόλης, ενώ στο κείμενό της αναφέρεται ακόμα πως η ΑΕΚ έχει τα ίδια χρώματα με την Ισαντμπούλσπορ. Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε αυτό το συνειρμό δεν μπορεί να γίνει κατανοητός από τη στιγμή που η ομάδα της Τουρκίας ιδρύθηκε δύο χρόνια αργότερα από την Ένωση.
Όπως και να έχει, η ίδια φαίνεται να ενοχλήθηκε πολύ από το γεγονός ότι οι θύρες θα έχουν ονομασία χαμένων ελληνικών πόλεων, ενώ τέλος υποστηρίζει πως η παρουσίαση, ήταν ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κάποιος Τούρκος εθνικιστικής. Όταν ένας ξένος μιλάει για την Ελλάδα, φυσικά και δεν ξεχνάει την… καραμέλα της κρίσης και έτσι και η Τουρκάλα συγγραφέας χρησιμοποίησε τη… γραφική πλέον φράση με την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

«Απολαύστε» το άρθρο της ενοχλημένης, Μουτλού Τουμπεκιτσί:
«Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.
Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγια Σοφία". Ναι ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους" αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στην παρουσίαση υπήρχαν εικόνες από την Πόλη (ακούστηκε και τραγούδι του Καζαντζίδη για την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει) αλλά και στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι θύρες θα έχουν ονόματα ελληνικών πόλεων στην Ανατολίας και του Πόντου ενώ αυτό που φαίνεται πως πείραξε περισσότερο τους Τούρκους είναι τα... τείχη του νέου γηπέδου.
"Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πως;" γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος και κλείνει με ένα ειρωνικό σχόλιο: "Αν έχετε το όνειο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρο τους. Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτους με νερό».

onsports.gr