Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Μαφία θέλει να… βγάλει από τη μέση τον Πάπα!

Pope-Francis
Η Μαφία έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σχετικά ο γνωστός Ιταλός Εισαγγελέας Νίκολα Γκρατιέρι.
Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε ο Γκρατιέρι στην εφημερίδα “Il Fatto Quotidiano”, υποστηρίζοντας ότι μέλη της Μαφίας έχουν στοχοποιήσει τον Ποντίφικα, λόγω της σταυροφορίας που έχει κηρύξει κατά της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η “Ντραγκίτα”, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο τμήμα της Μαφίας, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διακίνηση κοκαϊνης στην Ιταλία, και σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Ντραγκιέρι, μέχρι σήμερα η Cosa Nostra είχε ευνοηθεί από την… απάθεια του Βατικανού.
Μετά ωστόσο από τις σημαντικές αλλαγές που δρομολογεί ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αγία Έδρα, ισορροπίες ετών έχουν διαταραχθεί ή ακόμη και ανατραπεί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο στόχαστρο της Μαφίας, τα συμφέροντα της οποίας πλήττονται.
Ο Γκρατιέρι συμπληρώνει πάντως ότι δεν θα είναι εύκολο, ακόμη και για τη Μαφία… να βγάλει από τη μέση τον Πάπα Φραγκίσκο, από τη στιγμή που θα αποφασίσει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες του Βατικανού θεωρούνται από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.
Στο μεταξύ η  γαλλική κυβέρνηση, μέσω σχετικής ενημέρωσης που έκανε προς τα ΜΜΕ το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι ένας Γάλλος ιερέας έπεσε θύμα απαγωγής στο Καμερούν.
Η απαγωγή έλαβε χώρα στο βόρειο Καμερούν, και μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.
 
υστερογραφα