Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση ΠΣΕ-SPA.JPG


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Προξενικού Σώματος Ελλάδας,  το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa και στις Ιαματικές Πηγές του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν πρόξενοι από την Γαλλία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Εσθονία, Αιθιοπία, Ντομίνικα και Βραζιλία.

Από πλευράς του   Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος συμμετείχαν η πρόεδρος Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη (Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας) και ο  Πλαστικός Χειρουργός κ. Γιάννης Λύρας (Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας).


Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, ο Αντιδήμαρχος κ.  Αθανάσιος Μουζάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού & Πολιτισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κ. Νικόλαος Λόης , και αντίστοιχα από το Loutraki Thermal Spa ο Διευθυντής λειτουργίας κ. Νικόλαος Πετρίτσης και η Διευθύντρια Marketing κ.Βάνα Νικολοπούλου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης, υποδεχόμενος ο ίδιος ευγενικά τους προξένους επεσήμανε ότι «το Λουτράκι, όντας η αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδος, προσφέρεται για Ιατρικό/ιαματικό τουρισμό και έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για διακοπές όχι μόνο καλοκαιρινές αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου».

Ανταπαντώντας η  πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος κα Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη δήλωσε ότι «είναι πολύ ευχαριστημένη και εντυπωσιασμένη  για αυτή τη σημαντική  επίσκεψη και υποσχέθηκε ότι σαν προξενικό σώμα θα προβάλλουν την πανέμορφη πόλη Λουτράκι σαν τόπο προορισμού, αναψυχής ή κατοικίας με αξιόλογο θετικό στοιχείο το ιαματικό νερό του  στους ξένους διπλωμάτες, στις πρεσβείες και στους προξενικούς λειτουργούς».

Ο οργανωτής της επίσκεψης, Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας, κ. Γιάννης Λύρας  ανέφερε ότι «αφού η αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα είναι ο τουρισμός, το Λουτράκι μπορεί με συντονισμένες προσπάθειες να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα κορυφαίο προορισμό για ιαματικό/ιατρικό τουρισμό ισάξιο των υπόλοιπων φημισμένων ευρωπαϊκών λουτρών».

Τέλος η αναπληρωτής Πρέσβης  της Σλοβακίας  στην Ελλάδα κα Miriam Rafajova  (η χώρα της οποίας έχει μια μεγάλη παράδοση στον ιαματικό τουρισμό) ανέφερε ότι «σίγουρα  θα βρεθεί ένα τρόπος αδελφοποίησης με κάποια από τις διάσημες λουτροπόλεις  της χώρας της».

Εμφάνιση ΠΣΕ-ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.JPGΟι Πρόξενοι ξεναγήθηκαν αρχικά από τον κ. Ν. Πετρίτση στον  υπερσύχρονο χώρο, του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa συνολικής επιφάνειας 5.075τμ. σε ένα μοναδικό περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και άριστης φιλοξενίας, το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, χαλάρωσης και ευεξίας με θεραπείες σώματος και περιποιήσεις προσώπου ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη ζωογόνο δύναμη και τις θεραπευτικές ιδιότητες του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

Ακολούθησε  αποκλειστική ξενάγηση και ιστορική ανάλυση από την διευθύντρια marketing του Spa κα Βάνα Νικολοπούλου στο κλασσικό ημικυκλικό κτίριο που κατασκευάστηκε επί των εκβολών  των Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου την εποχή του μεσοπολέμου από τον αρχιτέκτονα Δημήτριο Πικιώνη ενώ τα ψηφιδωτά στους θόλους φιλοτεχνήθηκαν από τον Στέφανο Ξενόπουλο.


Η αντιπροσωπεία ιδιαίτερα ενθουσιασμένη δοκίμασε νερό Λουτρακίου, αναζωογονήθηκε στην μεγάλη πισίνα, απόλαυσε θεραπείες χαλάρωσης και ευεξίας και γενικά έμεινε έκθαμβη από τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και τις ξεχωριστές υπηρεσίες του Loutraki Thermal Spa
Η πρόταση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης στο Λουτράκι έγινε από τον πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Λύρα (μέλος του Δ.Σ. του προξενικού σώματος) και την σύζυγο του, Παρή Ράπτη (Ιατρό ενδοκρινολόγο) η οποία κατάγεται από το Λουτράκι και γνωρίζει πολύ καλά τον τόπο και την ιστορία του,  καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με το ιαματικό ιατρικό τουρισμό. H ίδια κα Παρή Ράπτη-Λύρα είχε εξάλλου οργανώσει το 2006 το 1ο  μεσογειακό  συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με μεγάλη διεθνή συμμετοχή στο Λουτράκι. Το προξενικό σώμα Ελλάδος αποδέχθηκε άμεσα την πρόταση.

Το Δίκτυο Discover Greece προσκεκλημένο από το Προξενικό Σώμα, κάλυψε το γεγονός σύμφωνα με το concept  “προβολή και προώθηση του ιατρικού/ιαματικού τουρισμού και των διακοπών μακράς διάρκειας ” αναδεικνύοντας το Λουτράκι σαν ένα κοντινό προορισμό στην Αθήνα γεμάτο εκπλήξεις….

Το Προξενικό Σώμα Ελλάδας  (CCG) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ξένων χωρών αποστολής και της χώρας υποδοχής (Ελληνική Δημοκρατία) ώστε να δημιουργήσει την αποτελεσματική τέλεση των καθηκόντων των μελών του. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων το ΠΣΕ μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται διπλωμάτες και προξενικοί λειτουργοί. Στις δραστηριότητες του ΠΣΕ συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και  επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών, αντιπροσωπεία του Σώματος επισκέφτηκε την πόλη του Λουτρακίου. Όλα τα μέλη λάτρεψαν το Λουτράκι και δεσμεύθηκαν ότι θα μεταδώσουν τις εμπειρίες τους από την εγκάρδια φιλοξενία και υποσχέθηκαν ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτούν και πάλι την περιοχή με τους φίλους τους.

Κεντρικό μήνυμα από την επίσκεψη των μελών του Προξενικού Σώματος Ελλάδος στο Λουτράκι συνοψίζεται στο ότι «η επιτυχής ανάδειξη μιας ελληνικής ιστορικής λουτρόπολης με ξενοδοχειακή υποδομή και σύγχρονες εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με θεραπευτικό  αρτεσιανό νερό, με πανεύκολη πρόσβαση από την Αθήνα  που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, καθώς και ένα ήπιο κλίμα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, είναι υπόθεση εθνικής σημασίας και είναι απαραίτητο να βασίζεται σε επαγγελματίες ειδικούς από πολλούς επιστημονικούς κλάδους».