Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Δημόσια αντιπαράθεση Βενιζέλου – Κουβέλη στη Βουλή

ven
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, το λόγο ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί αν ανήκει στον κεντροαριστερό πόλο, με βάση τις τελευταίες πολιτικές επιλογές του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης σχολίασε: «Κύριε Πρόεδρε, θα είμαι εξαιρετικά σύντομος, αφήνοντας να κριθούν όλα τα άλλα τα οποία είπε ο κ. Βενιζέλος. Θέλω όμως να του αναγνωρίσω το δικαίωμα να αναφέρεται στους πόλους. Και καλά κάνει, αφού έτσι επιλέγει να συναριθμείται με τη Νέα Δημοκρατία στον ίδιο πόλο, στο όνομα της Κυβέρνησης. Και μάλιστα με μια πρόσφατη προγραμματική συμφωνία που έκανε, μια προγραμματική συμφωνία και βάθους και στρατηγικού χαρακτήρα. Αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά».
Στον Φώτη Κουβέλη απάντησε άμεσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Δεν θέλω να κάνω δημόσια το διάλογο αυτό με τον κ. Κουβέλη. Θέλω να διατηρηθεί το κλίμα επικοινωνίας και ηπιότητας.
Υπάρχουν πολλοί πόλοι. Ο κρίσιμος πόλος δεν είναι ούτε ο ένας της κυβέρνησης, ούτε ο άλλος της αντιπολίτευσης, ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να είναι υποτίθεται ο πόλος της κεντροαριστεράς της ευθύνης. Υπάρχει ένας άλλος «πώλος» επί του οποίου οχούμενος εισήλθε στα Ιεροσόλυμα ο Κύριος.
Εμείς σταυρωθήκαμε πολύ. Υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη. Έρχεται και η Ανάσταση κ. Κουβέλη».

ysterografa.gr