Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ο Αστέρας Δερβενίου "πέθανε" μέσα στο Βέλο την Ελλάδα

Ο Αστέρας Δερβενίου ξεπλήρωσε, με το ίδιο νόμισμα, περσινές και προπέρσινες οφειλές που είχε με την Ελλάδα Βέλου, αφού την κέρδισε μέσα στο Βέλο με σκορ 0 – 1, χωρίς να είναι καλύτερός της. Αντίστροφοι ήταν ο περσινός και ο προπέρσινος αγώνας στο Δερβένι, με τον Αστέρα να είναι καλύτερος, αλλά τελικά να χάνει με 3 – 4 και 2 – 3.
Η Ελλάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, όπου η εμφάνιση των περισσότερων παικτών του Αστέρα δεν δικαιολογούσε τη συμμετοχή τους σε ομάδα Α’ κατηγορίας. Το β’ μέρος ήταν διαφορετικό, αφού με τις προσθήκες των Γκόλγκαρη, Πρίφτη και Μακρυγιάννη ο Αστέρας βρήκε κάπως τα πατήματά του και προς το τέλος πέτυχε το νικητήριο τέρμα του. Ο Λιβανός σε δύο τελευταίες φάσεις έδειξε τη μεγάλη κλάση του κι έτσι ο Αστέρας έφυγε νικητής από έναν αγώνα που και η τύχη του χαμογέλασε.
Image Hosted by ImageShack.us
Από την αρχή του αγώνα η Ελλάς έδειξε τις διαθέσεις της. Στο 6’ ο Αράπι έπιασε κεφαλιά βρισκόμενος πολύ πλάγια μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Στο 11’ ο Κλαδάκης με ωραίο χτύπημα φάουλ ανάγκασε τον Λιβανό να πέσει χαμηλά στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Ελλάς είχε κι άλλες μικροευκαιρίες μέχρι του 20ο λεπτό, μιας και οι επιθετικοί της έφταναν με ευκολία σε θέση βολής. Και αυτό γιατί στο χώρο του κέντρου για τον Αστέρα πάλευε μόνος του ο Αντωνόπουλος. Ο Αστέρας ισορρόπησε για λίγο τον αγώνα, αλλά οι επιθετικοί του δεν κρατούσαν την μπάλα και έτσι η πίεση των παικτών της Ελλάδας, ιδιαίτερα από τα δεξιά με τους Αμπού Ζολώβ και Αναστασιάδη, δημιουργούσε αναταραχές στην άμυνα του Αστέρα. Στο 34’ ο Αντωνόπουλος της Ελλάδας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από 20 μ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του άναυδου Λιβανού και στο 42’ ο δραστήριος Αράπι, από πάσα του Κλαδάκη, έχασε προ του Λιβανού εξαιρετική ευκαιρία.
Οι γρήγορες αλλαγές των Στεφανάκου (λόγω τραυματισμού) και Λιθοξόου από τους Γκόλγκαρη και Πρίφτη έδωσαν στον Αστέρα νέα πνοή. Και αυτό γιατί ο Γκόλγκαρης βοήθησε πάρα πολύ στο κέντρο του γηπέδου και ο Πρίφτης, με την ταχύτητά του, κρατούσε πίσω τους αμυντικούς της Ελλάδας, που στο α’ μέρος έκαναν παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Στο 60’ σε φάουλ του Μετεβελή, ο Γιαννόπουλος σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής σφύριξε φάουλ (;) σε άλλον παίκτη του Αστέρα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ αμέσως μετά ο Κουτρούλης από καλή θέση, δεξιά μέσα στην περιοχή, καθυστέρησε και το σουτ του αποκρούστηκε από τους αμυντικούς. Ο Λιβανός έκανε δύο άλλες καλές αποκρούσεις σε σουτ του Αναστασιάδη, που στάθηκε τυχερός και του στρώθηκε η μπάλα μετά από κόντρα σε σώματα αμυντικών σε απόκρουση του Πολύζου και σε σουτ του Αράπι μετά από προσπάθεια του Ρούπα. Στο 78’ ο βοηθός κ. Σάνος σταματά με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Πεθαίνο, που έφευγε μόνος του καλυπτόμενος τουλάχιστον ένα μέτρο, μετά από μπαλιά όνειρο του Μακρυγιάννη, ξεσηκώνοντας σφοδρές διαμαρτυρίες από τους φίλους του Αστέρα που κάθονταν στην πλευρά της εξέδρας που έγινε η φάση. Στο 83’ ο Πεθαίνος, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή της Ελλάδας, το πρώτο σουτ που επιχείρησε κοντραρίστηκε στα σώματα των αμυντικών, αλλά στην επαναφορά με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα Θηβαίο και πέτυχε το 0 – 1. Στο 86’ ο Λιβανός σταματά εντυπωσιακά το σουτ του Ρούπα από τη μικρή περιοχή του και στο επόμενο λεπτό αποκρούει εξίσου εντυπωσιακά κεφαλιά ψαράκι του Αράπι, κρατώντας τη νίκη για τον Αστέρα. Στο 89’ αποβάλλεται χαζά ο Πεθαίνος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση (η πρώτη κίτρινη ήταν ανύπαρκτη, καθώς ο διαιτητής δε θυμόταν ποιος παίκτης έκανε το φάουλ που είχε υποδείξει και τελικά την έδειξε στον Πεθαίνο αντί για τον Γκόλγκαρη). Ο αγώνας έληξε με τους παίκτες του Αστέρα να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη.
Ο διαιτητής κ. Φραντζής, εκτός από τις προαναφερθείσες φάσεις, είχε μια καλή διαιτησία. Οι βοηθοί του κ.κ. Σάνος και Σπηλιώτης είχαν από μια κραυγαλέα λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε βάρος του Αστέρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος (73’ Μακρυγιάννης), Στεφανάκος (47’ Γκόλγκαρης), Πεθαίνος, Κουτρούλης, Λιθοξόου (52’ Πρίφτης).