Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Σε διαθεσιμότητα με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
 Απέρριψε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σειρά αποφάσεων, τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Στις αποφάσεις του ΣτΕ αναφέρεται επίσης ότι από τα έγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και τον νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης»