Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Με τα τζιπ της... "17 Νοέμβρη" και με χειροπέδες η μεταγωγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων.(video)

“Δεν μας φοβίζει τίποτα”, φώναζε ο Κασιδιάρης. 

Στην… υποδοχή η Ζαρούλια

antitromokratiki
Επειδή τέτοιες στιγμές, και η εικόνα έχει την ξεχωριστή σημειολογία της, λίγο πριν τις 15.30 έκαναν την εμφάνισή τους έξω από τη ΓΑΔΑ τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τα οποία έγινε η μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και των υπολοίπων συλληφθέντων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Πρόκειται για τα τζιπ που… έγιναν διάσημα, με την υπόθεση εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί για τη μεταγωγή των συλληφθέντων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 Nikos Mihaloliakos handcuffed
(Photo Eurokinissi)
Περίπου 500 οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ και τους γύρω δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης για αντίδραση και συμπαράσταση στον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος.

Οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν, έδειξαν τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής να έχουν περιοριστεί από την Αστυνομία, μακριά από την είσοδο της ΓΑΔΑ, και ενώ αρχικά σχεδίαζαν να μαζευτούν ακριβώς εκεί έξω.
Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε και ο δικηγόρος, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, την προσέλευση του οποίου υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν παρέλειψαν να φωνάζουν και συνθήματα υπέρ της οργάνωσης.
Το μεσημέρι, και ενώ οι συγκεντρωμένοι είχαν πυκνώσει και η ένταση κορυφωνόταν, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τοποθετέθηκαν απέναντί τους, για… μάχη, ενώ η Λεωφόρος Αλεξάνδρας παραμένει κλειστή.
Το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι είχαν αποχωρήσει, καθώς μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, εκεί όπου μεταφέρθηκαν τα συλληφθέντα ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η μεταγωγή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, με τζιπ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Στην οδό Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί και κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής που δεν συνελήφθησαν, με… επικεφαλής τη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτή Ελένη Ζαρούλια.
Η μεταγωγή των συλληφθέντων ξεκίνησε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε με χιεροπέδες στα χέρια, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναζε: “Δεν μας φοβίζει τίποτα”.
Οι οπλισμένοι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που τους συνόδευαν, φορούσαν κουκούλες στο πρόσωπο.
“Αγάπη μου, τους ξεφτιλίσαμε”, φώναξε η Ελένη Ζαρούλια προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
“Φάτε Μνημόνιο”, φώναζε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Video


ysterografa.gr