Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα: Σε "αναμμένα κάρβουνα" 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου


- Στην αξιολόγηση συμπεριλαμβάνεται και ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο
- Ένα βήμα από τη διαθεσιμότητα όσοι έγιναν μόνιμοι στο Δημόσιο με το διάταγμα Παυλόπουλου ή με άλλους νόμους αφού χάνουν μονομιάς 30 μόρια
- Κερδισμένοι όσοι έχουν τίτλους σπουδών και μπήκαν με ΑΣΕΠ ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Ο χρόνος τρέχει και μαζί του τρέχει και η κυβένρηση να προλάβει... μιας και οι κρίσεις της τρόικας για το πρόγραμμα κινητικότητας γίνονται βάσει τριμηνιαίων ελέγχων. Έτσι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου που η τρόικα θα φτάσει ξανά στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα 13.500 υπαλλήλων. Οι υπόλοιποι 11.500 θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μετά τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", σημαντικό κριτήριο για τη μοριοδότηση αποτελεί ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσια Διοίκηση. Μοριοδοτείται λοιπόν η διαδικασία πρόσληψης σε σχεση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή διορισμού σε θέση μόνιμου προσωπικού και ΟΧΙ η μετατροπή της σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι χαμένοι με το καλημέρα σας από την αξιολόγηση βγαίνουν οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν είτε με το νόμο του 2000 είτε με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004 ή με άλλους νόμους σε αορίστοπυ χρόνου. Αυτοί οι υπάλλλοι οι οποίοι είναι περίπου 120.000 χάνουν μονομιάς 30 μόρια κατά την αξιολόγηση.


ΑΣΕΠ και Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης αποτελούν "ασπίδα" για τους υπαλλήλους

Όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και όσοι αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ή την Εθνική Σχολή Δμόσιας Αυτοδιοίκησης θα λάβουν τα περισσότερα μόρια κατά τη διαδικασίας αξιολόγησης. Πολλά μόρια παίρνουν και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διαδακτορικούς τίτλους σπουδών με την προϋπόθεση η εργασία τοςυ να είναι σε συναφές αντικείμενο με τους τίτλους σπουδών τους.

Επίσης προβλέπεται η αφαίρεση 30 μορίων για όσους υπαλλήλους έχουν εμπλακεί σε πειθαρχικό ενώ κερδιμένοι βγαίνουν οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρωτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.