Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αύριο η απολογία της παιδοκτόνου της Αχαΐας

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος και η ανατριχίλα στην Αχαΐα, από το ασύλληπτο περιστατικό που συνέβη,στο Αλεποχώρι με την 31χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του τριών μηνών βρέφους της και μόλις αυτό ξεψύχησε το έβαλε στο ψυγείο,
Η δράστιδα χτύπησε με τα χέρια της δυο φόρες το μωρό στο κεφάλι και στη συνέχεια το έριξε στον ξύλινο πάτο του παρκοκρέββατου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει την επόμενη μέρα το πρωί. Στη συνέχεια η 31χρονη εναπόθεσε το νεκρό βρέφος στην κατάψυξη του ψυγείου της. Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της οικογένειας στο Αλεποχώρι Αχαΐας, όπου βρισκόταν η δράστιδα μαζί με τα τρία παιδιά της, δύο δίδυμα αγόρια, ηλικίας 16 μηνών και το 3 μηνών βρέφος...
Η παιδοκτόνος οδηγήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα κρατητήρια αστυνομικού Τμήματος της Πάτρας καθώς η μεταγωγή της κρίθηκε απαραίτητη και οδηγηθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα υπό ασφαλείς συνθήκες, μετά το σε βάρος της εκδόθηκε αργά τη νύχτα ένταλμα σύλληψης.
Η 31χρονη, σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία, τελικά ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.
Όσον αφορά στα άλλα δύο παιδιά της, ηλικίας 16 μηνών το καθένα - είναι δύο αγοράκια - αρχικά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και στη συνέχεια παραδόθηκαν προσωρινά, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε εθελοντικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Το πρωί, στα δικαστήρια, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τον αν έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε, η γυναίκα απάντησε "ναι"...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Ερυμάνθου, όπου ανήκει διοικητικά η κοινότητα του Αλεποχωρίου, είχε στείλει κοινωνικό λειτουργό, για να βοηθήσει την οικογένεια της 31χρονης και του συντρόφου της, αλλά συνάντησε.. άρνηση.
Επίσης, "Το Χαμόγελο του Παιδιού", σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το τραγικό περιστατικό, αναφέρει ότι
"από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 είχε αποστείλει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών της οικογένειας». Ακόμη αναφέρεται ότι «χθες, τα δυο παιδιά της οικογένειας εισήχθησαν σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πατρών, θα φιλοξενηθούν σε σπίτι του Οργανισμού".

Συγκλονισμένοι από τις πράξεις της παιδοκτόνου δηλώνουν ο πατέρας και οι γιαγιά των παιδιών. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως τόσες ημέρες η γυναίκα διατηρούσε το βρέφος στην κατάψυξη σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Μάλιστα όπως εξηγούν πριν κάποιες ημέρες συγγενής της οικογένειας πέρασε από το σπίτι για να δει το παιδί όμως η μητέρα δεν τον άφησε να το δει λέγοντάς του ότι είναι καλά και ότι κοιμάται.
Ο τραγικός πατέρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ζητάει από τις Αρχές να μην του πάρουν τα άλλα δύο παιδιά του.
Οι συγγενείς του παιδιού κάνουν έκκληση να βρεθεί τρόπος να πάρουν την σωρό του βρέφους από το νοσοκομείο καθώς έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με δεδομένο ότι οι γονείς του σύμφωνα με πληροφορίες δεν το είχαν δηλώσει στο δημοτολόγιο.

Πληροφορίες thebest.gr -newsit.gr