Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παλικαρίσια άνοδος για Παναιτωλικό!



Παλικαρίσια άνοδος για Παναιτωλικό!
Ο Παναιτωλικός είναι η τέταρτη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Εργοτέλη και την Καλλονή στη Super League. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στο «Πανθεσσαλικό», στην 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Football League και εξασφάλισε την πρωτιά στους αγώνες κατάταξης.
Ο "τελικός" της εφετινής Football League, ο οποίος διεξήχθη υπό το βλέμμα περίπου 14.000 οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού υπήρξε ένταση στη φυσούνα.
Στο ντέρμπι ανόδου, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές ελλείψεις, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες καλές στιγμές, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που χαμογέλασε!
Το γκολ του Καμαρά στην αντεπίθεση, στο 26', έβαλε τους Αγρινιώτες μπροστά στο σκορ, την ώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου, χωρίς να παίζει καλά, απειλούσε μόνο από εκτελέσεις φάουλ του Μπρέσκα (5', 18', 30') και είχε την πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Πινδώνη στο 31'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βολιώτες πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με τους Μπρέσκα (47') και Σολάκη (51'), ισοφάρισαν στο 54' με τον Γιενγκά και «άγγιξαν» την ολική ανατροπή με την ευκαιρία του Μπρέσκα στο 55'. Ωστόσο ο Παναιτωλικός, αν και δέχθηκε πίεση, δεν πελάγωσε και με τον Κουτσοσπύρο στο 71' πήρε και πάλι το προβάδισμα το οποίο κράτησε άνετα ως το τέλος.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Σιδηρόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπακάκη, μια αποβολή που την επεδίωξε ο παίκτης του Παναιτωλικού για να έχει λιγότερες αγωνιστικές τιμωρίας για την επόμενη σεζόν.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πινδώνης (48' Ανιέτε), Μπολάτι (79' Ναντάγια), Μπρέσκα, Γενγκά, Ολίσε (89' Ογκουνσότο), Σολάκης.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Αραμπατζής, Μπακάκης, Κούσας, Μελισσάς, Μουμίν, Σφακιανάκης, Ιορδανίδης, Μπελόν (90'+3' Σμίλτος), Καμαρά (88' Μύγας), Πασάς (58' Κουτσοσπύρος).

Στο άλλο παιχνίδι, βαθμολογικά αδιάφορο, ο Ηρακλής συνέτριψε 4-0 τη Νίκη Βόλου.

 Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος επέτρεψε σε Ηρακλή και Νίκη Βόλου να παίξουν άνετα, ελεύθερα και επιθετικά στο «Καυτανζόγλειο». Οι δύο ομάδες είχαν… αμέτρητες τελικές προσπάθειες και πάρα πολλές ευκαιρίες, όμως ο «Γηραιός» ήταν ο εύστοχος και οι Βολιώτες οι άστοχοι.
Κάπως έτσι προέκυψε το τελικό 4-0, με τα γκολ των Κιρόφσκι (36', 59' πεν.), Χρήστου Παληγεώργου (40') και Αλεξίου στο 90'+2'.
Ηρακλής (Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Παπαστεριανός, X. Παληγεώργος, Κραγιόπουλος, Φερνάντεζ, Βουτσιάς (64' Γεωργίου), Γ. Παληγεώργος (61' Τροϊρης), Σιατραβάνης, Σαράφογλου, Κιρόφσκι (68' Αλεξίου), Θόρια.
Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Χατζής, Κοντοδήμος, Πιτταράς, Πορτουλίδης, Τζιώρας (46' Παπαδόπουλος), Λαλίν, Κυριάκος, Τάντιτς, Ουέλινγκτον (46' Φλίγκος).

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήθελε μόνο τη νίκη για να πανηγυρίσει αυτός την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς πριν την έναρξη της αγωνιστικής, ο Παναιτωλικός ήταν πρώτος με 11 βαθμούς και οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούσαν στη δεύτερη θέση με 9 πόντους.
Πλέον, στην τελική βαθμολογία, ο Παναιτωλικός τερμάτισε πρώτος με 14 βαθμούς, δεύτερος πέρασε ο Ηρακλής με 10, τρίτος υποχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου με 9 και τέταρτη παρέμεινε η Νίκη Βόλου με 3 βαθμούς.
Ολα αυτά, βέβαια, σε αναμονή της απόφασης της αθλητικής δικαιοσύνης για τα όσα έγιναν στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να έχει κληθεί και με το άρθρο 22 και να κινδυνεύει, στο χειρότερο γι' αυτόν σενάριο, με αφαίρεση 7 βαθμών...