Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Καίρια χτυπήματα της Αστυνομίας στη μάχη με τους κυνηγούς του χαλκού

skrap.JPG
Τρεις σημαντικές επιτυχίες στη μάχη απέναντι στους κυνηγούς του χαλκού και γενικότερα των μετάλλων, καταγράφει το τελευταίο διήμερο η Αστυνομία στην Ηλεία. Πέντε συλλήψεις για κλοπή σκραπ, μια εξιχνίαση κλεμμένου μηχανήματος για παλιοσίδερα και ο εντοπισμός ενάμιση τόνου χαλκού σε μάντρα, συνθέτουν το «σκηνικό της επιτυχίας».

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας σε επιχείρηση που έκαναν οι Αρχές στην περιοχή του κάμπου, εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, σε μάντρα στα Λεχαινά, ενάμιση τόνο χαλκού. Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή της συγκεκριμένης ποσότητας με τις Αρχές να εκτιμούν πως πιθανότατα πρόκειται για υλικό που άφησαν προς πώληση «κυνηγοί του χαλκού» προκειμένου να πάρουν κάποια χρήματα.

Στα Ροδινά άγνωστοι έκλεψαν έναν ισοπεδωτή – μαχαίρι από τρακτέρ αξίας 900 ευρώ, ένα πολύ βαρύ μηχάνημα με σημαντική επίσης αξίας ως μέταλλο. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών το μηχάνημα εντοπίστηκε σε μάντρα παλιοσίδερων στον Πύργο, όπου οι δύο δράστες που νωρίτερα προσήχθησαν είχαν πουλήσει έναντι του ποσού των 50 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος κλήθηκε και αναγνώρισε το «μαχαίρι» του τρακτέρ, αυτό κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και του αποδόθηκε.

Τέλος σε άλλη περίπτωση στην περιοχή των Καβασίλων πενταμελής ομάδα ΡΟΜΑ αποτελούμενη από δύο άντρες, μια γυναίκα και δύο ανήλικους, εντοπίστηκε να έχουν κλέψει τετρακόσια κιλά σκραπ προερχόμενα σύμφωνα με πληροφορίες από το εγκαταλελειμμένα τροχαίο υλικό του ΟΣΕ στην ανενεργή γραμμή Καβασίλων – Κυλλήνης.

Οι δράστες είχαν ξηλώσει μεταλλικά εξαρτήματα από τον εξαερισμό των βαγονιών αξίας 1500 ευρώ – σύμφωνα με τους υπευθύνους του οργανισμού και τα είχαν αφήσει σε παρακείμενο χωματόδρομο έτοιμοι να τα φορτώσουν στο φορτηγάκι τους, αλλά εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω.