Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Γιαννιτσοχώρι: Μοιραία η μαχαιριά της 28χρονης ανιψιάς στον 65χρονο - Πέθανε για μια ελιά

ΦΩΤΟ από το IliaLive

H Hλεία συγκλονίζεται από ένα έγκλημα που έγινε χθες για μία.. ελιά . Εν έτη 2013 και οι κτηματικές διαφορές είναι ικανές να οδηγήσουν σε εγκλήματα.
Όπως διαβάζουμε στο IliaLive , χθες στο Γιαννιτσοχώρι, μια 28χρονη κωφάλαλη με νοητική στέρηση, επιτέθηκε με μαχαίρι στο θείο της, την ώρα αυτός είχε έλθει στα χέρια με τον πατέρα της. Μετά από δύο χτυπήματα στην πλάτη και τη μέση, αυτός κατέρρευσε έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού της οικογένειας. Όλα τα δεδομένα του εγκλήματος οδηγούν σε μια οικογενειακή πρωτόγνωρη οικογενειακή τραγωδία, που φαίνεται πως συνέβη λόγω διαμάχης για μια ελιά που «έσπασε» ο δεύτερος και άνηκε στο κτήμα του πρώτου.
Ο 65χρονος Δ. Μπ., το μεσημέρι της Τρίτης επισκέφθηκε το σπίτι του ετεροθαλούς αδερφού του. Σύμφωνα με πληροφορίες και την θέση της οικογένειας του θύματος, αφορμή για την επίσκεψη αυτή στάθηκε το σπάσιμο μιας ελιάς σε λιοστάσι ιδιοκτησίας του 65χρονου.
Σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας του ετεροθαλούς αδερφού 61 ετών, η διαμάχη προέκυψε με αφορμή την συγκομιδή και το κλάδεμα είκοσι ελαιόδεντρων σε παρατημένο λιοστάσι, που απέφεραν εφτά τσουβάλια ελιές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις δύο το μεσημέρι, οι δύο άντρες λογομάχησαν και ήρθαν στα χέρια με τον 65χρονο να ρίχνει στο έδαφος και να χτυπά τον 61χρονο.
Εκείνη την ώρα η 28χρονη κωφάλαλη και με νοητική στέρηση κόρη του 61χρονου, βλέποντας να συμβαίνουν αυτά μπροστά της, άρπαξε ένα μαχαίρι κουζίνας και χτύπησε στην δεξιά ωμοπλάτη και στην αριστερή οσφυϊκή χώρα. Ήταν η αίσθηση του κινδύνου που ένοιωσε και κινήθηκε με σκοπό να προστατέψει τον πατέρα της. Αυτά φέρεται να υποστήριξε σε δάσκαλο νοηματικής που βοήθησε στην εξέτασή της.
Μετά το χτύπημα, ο 65χρονος κατέβηκε από το κεφαλόσκαλο, βγήκε στο δρόμο έξω από το σπίτι και αιμόφυρτος εκεί κατέρρευσε. Βλέποντας αυτό ο ετεροθαλής αδερφός του, τον έβαλε στο αυτοκίνητο και μαζί με έναν συγχωριανό του τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση.
Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Στις πρώτες εκτιμήσεις τους οι γιατροί που είδαν τα δύο τραύματα ανέφεραν πως αυτά δεν φαίνονταν ικανά να προκαλέσουν το θάνατο του 65χρονου. Ωστόσο την πλήρη εικόνα για τα αίτια του θανάτου του άτυχου άντρα θα δώσει το πόρισμα της νεκροψίας που θα διενεργήσει σήμερα, ο Ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του  IliaLive  η μαχαιριά που δέχθηκε στην δεξιά ωμοπλάτη ο 65χρονος Δ. Μπ. από την 28χρονη, στάθηκε μοιραία για αυτόν.
Σύμφωνα με τον ιατροδικάστή Πύργου Κοσμά Αλεξίου, το θύμα έφερε δύο τραύματα απο τέμνον όργανο (μαχαίρι) στη ραχαία επιφάνεια. Το ένα ήταν θανατηφόρο αφού προκάλεσε την τρώση του δεξιού πνεύμονα και του αιμοθώρακα.
Με λίγα λόγια ο θάνατος του 65χρονου προήλθε απο τη μαχαιριά που τρύπησε τον πνεύμονα γι' αυτό και έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του αδερφού του, αμέσως μετά το χτύπημα.
Η 28χρονη μαζί με τον 61χρονο πατέρα της έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση η πρώτη και της συνέργειας ο δεύτερος.