Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κύπελλο: Δεύτερο πιάτο… εκπλήξεων . Θρίλερ στην Κόρινθο / Ατυχή η Κόρινθος απεκλείσθηκε στα πέναλτι από τον Απόλλωνα . O Aθανασίου "έπιανε τ' άπιαστα"!


Στο Συνικοισμό της Κορίνθου παρουσία 800 θεατών, η Κόρονθος απεκλείσθηκε στην διαδικασία των πέναλτι από  τον Απόλλωνα Σμυρνης . Η Κόρινθος ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, και είχε δκάρι με τον Φίλη στο 4' αλλά ο Απόλλωνας ισορρόπησε στη συνέχεια και χάθηκαν ευκαιρίες εκατερωθεν . Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 0 - 0 . Στήν παράταση και συγκεκριμένα στο 108' Σέντρα του Χιντζίδη, κεφαλιά-πάσα Δεληζήση και ο Διαμαντής με κοντινή προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγωντας το σκορ για τον Απόλλωνα . Στο  119' μετά  φάουλ του Φίλη από τα αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Φελίπε από την καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και η μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας γιά την Κόρινθο σε 1 - 1!  Στα πέναλτι ο Απόλλωνας με ηρωα τον Αθανασίου , στάθηκε πιό τυχερός και με σκόρ 3 - 4 πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ!


Τα Πέναλτι
Δεληζήσης                        0 - 1
Μακρης                  απεκρουση Αθανασίου
Κωνσταντίνου                0 - 2
Παπαευθυμίου     απεκρουση Αθανασίου
Διαμαντίδης            απεκρουση Μέλκα
Φελλιπε                            1 - 2
Χιντζίδης                απεκρουση Μέλκα
Νικολόπουλος                  2 - 2
Ιασονίδης                          2 -3
Φίλης                                  3 - 3
Κρουσταλέλης                   3 - 4
Ματετζίδης          απεκρουση Αθανασίου

Κόρινθος (Γιάννης Καντάς): Μέλκας, Ντερτιλής, Φίλης, Ματετζίδης, Παπαευθυμίου, Ντα Σίλβα, Μπεχλιβανόπουλος, Τσουβαλτζίδης, Δ. Κατσίκης (75' λ.τ Λίνο), Κάλφας (59' λ.τ Νικολόπουλος), Σαμπάνης (100' Μακρής).
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Αθανασίου, Κωνσταντίνου, απεκρουση Αθανασίου, Κύργιας, Ιασωνίδης, Ντουτσαρίδης, Καμαρά, Τομαράς (60' Διαμαντίδης), Δεληζήσης, Διαμάντης (117΄ Κρουσταλέλης), Μανιάς (72' Κορώνης). 



Στα άλλα παιγνίδια του Κυπέλλου
Η Λάρισα νίκησε μέσα στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό με γκολ του Τσιμπάμπα στο 87ο λεπτό και θα αντιμετωπίσει στην 3η φάση του θεσμού σε διπλούς αγώνες τον Αστέρα Τρίπολης με το πρώτο ματς στο AEL FC Arena. Ο ίδιος ο σκορερ είχε δοκάρι στο 37΄. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Μαναλής, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος (89' Βεστάκης), Καλογερόπουλος, Δασκαλάκης, Νιάρος (80' Νταβαρίνος), Χριστόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος, Νυφαδόπουλος (89' Μακρυγιάννης).

Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Σκούπρας, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Μάγγος, Φρανκού (89' Σιατραβάνης), Τσιμπάμπα, Πόνσε (46' Ζεκίνια), Ζουρούδης (59' Χασομέρης).
 
Στη Γέργερη της Κρήτης,, ο Ρούβας προηγήθηκε 1-0 (5' πεν Κορδονούρης) του Εθνικού Γαζώρου, αλλά οι Σερραίοι έκαναν την ανατροπή και κέρδισαν τελικά με 3 - 1 ( 76' Ναλμπάντης σουτ, 81' Χαριτίδης σουτ, 90+4' Κοσμίδης σουτ. Σημειώνουμε ότι στο 44' είχε δοκάρι ο Ναλμπάντης γιά την ομάδα του Γαζώρου , ενώ από τον αγώνα αποβλήθηκε ο τεχνικός του Ρούβα, Αντώνης Δρακόπουλος για διαμαρτυρια Επόμενος αντίπαλος για τον Εθνικό η Ξάνθη στην 3η φάση σε διπλούς αγώνες με πρώτο ματς στις Σέρρες.

Στον Τύρναβο η ομώνυμη ομάδα νίκησε τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 2-0. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, καθώς οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ,στο 20' με κεφαλιά του Αθανασιάδη , αλλά παραλίγο να τιναχτεί το παιχνίδι στον αέρα στη φάση του δεύτερου τέρματος στο 70’ με ωραίο σουτ του Μπουσινάκη, γιατί αυτό προήλθε από τη μη τήρηση fair play από πλευράς γηπεδούχων. Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους παίκτες του Οικονόμου Τσαριτσάνης με αποτέλεσμα να υπάρξει επτάλεπτη διακοπή και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Πρικάκης, αλλά και ο τεχνικός του Οικονόμου, Γιώργος Καλτέκης. Ο Τύρναβος πέρασε στη 2η φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Σιδηροκάστρου σε μονό αγώνα με γηπεδούχο τον Εθνικό
.
Στη Γλυφάδα ο Πανσερραϊκός πήρε την πρόκρηση στην παράταση , με γκολ σουτ του Κιάσσου στο 97΄ καθώς νίκησε με 2 - 1 τον Α. Ο. Γλυφάδας που είχε δοκάρια με τον Κόντη στο 51' και τον Καζαντζή στο 105. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1 - 1 (16' αυτ. Κολοτούρος - 18' Μουστόγιαννης σουτ). ο Πανσερραϊκός, θα αντιμετωπίσει στη 2η φάση σε μονό αγώνα ως γηπεδούχος τον Οδυσσέα Κορδελιού

Τέλος  στην Καλάμαριά η Καλλιθέα , στη παράταση ( κανονικός αγώνας 0 - 0) με γκολ του Ντακόλ στο 118΄ πήρε την πρόκριση σε βαρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίση τον Άρη.
Απόλλων Καλαμαριάς (Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Σακκάς, Αλμπάνης, Κισκαμπάνης, Κώτσιας, Βέντζιος, Μανουσάκης, Παντελιάδης (83' Παρμαξίδης), Πιτσόκος, Λεπτοκαρίδης, Χαλιμπάκης (90' Πασιαλής).
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Μιχελής, Πίκολο, Χριστοφιλέας, Καλτσάς, Ρουσάκης, Ντα Σίλβα (87' Ντακόλ), Μαρουκάκης, Μουσταφίδης (55' λ.τ Ατματζίδης), Κατσικογιάννης, Φαρινόλα, Σταύρου.



Τα αποτελέσματα

Ρούβας-Εθνικός Γαζώρου 1 - 3
Αχαρναϊκός-ΑΕΛ 0 - 1
Τύρναβος-Οικονόμος Τσαριτσάνης 2 - 0
ΑΟ Γλυφάδας-Πανσερραϊκός 1 - 1 (κ. α.) 1 - 2 (παρ.)
Κόρινθος-Απόλλων Σμύρνης 0 - 0 (κ. α.) 0 - 1 ( παρ.) 3 - 4 (πεν.)
Απόλλων Καλαμαριάς-Καλλιθέα 0 - 0 (κ.α.) 0 - 1 ( παρ.)

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης - Τη Δευτέρα η κηδεία του


Σε ηλικία 84 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους κατά γενική ομολογία πιο πετυχημένους δημάρχους της Αθήνας, ο Δημήτρης Μπέης.
Γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα. Στην Κατοχή έλαβε μέρος στην Αντίσταση και στα Δεκεμβριανά (1944) συνελήφθη και στάλθηκε από τους Άγγλους στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα.

Φοιτητής της Νομικής μετείχε στην ομάδα που ανέτρεψε τα διορισμένα φοιτητικά συμβούλια. Αντιπρόεδρος του πρώτου αιρετού φοιτητικού οργάνου (ΔΕΣΠΑ). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, όπου εκλέχτηκε πρόεδρος των Ελλήνων σπουδαστών.

Ως δικηγόρος μετείχε στις μεγάλες δίκες της δεκαετίας του ’50 κατά φοιτητών και εργατών που εδιώκοντο από το αστυνομικό καθεστώς. Ηγήθη των δικαστικών αντιπροσώπων που κατήγγειλαν τις εκλογές βίας του 1961.

Το 1964 εκλέγεται δήμαρχος Ζωγράφου. Συνελήφθη και υπέστη διώξεις από τη χούντα. Στη Μεταπολίτευση επανεκλέχτηκε δήμαρχος Ζωγράφου. Το 1978 εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων και επανεκλέχτηκε το 1982. Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (1979-1986). Το 1989 βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέχτηκε τρεις φορές. Ψηφίστηκε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σημαντικές οι παρεμβάσεις του για την αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών.

Η κηδεία του Δημήτρη Μπέη θα γίνει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στις 3μμ, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
newsit.gr

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να κληθεί στη Βουλή και ο Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Να κληθεί στη Βουλή και ο Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου αποκαλύπτοντας για τον πρώην πρωθυπουργός
          
«Ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών το Γενάρη του 2011 – ενώ κατείχαν τη λίστα (Σ.Σ: Λαγκάρντ) συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία» δήλωσε μιλώντας στο Real FM η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας την υποβολή ανάλογου αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την ακρόαση του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψαν νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και το γεγονός ότι ήταν στην κατοχή του πρώην υπουργού. Πρόσθεσε πως «ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών το Γενάρη του 2011 ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή – συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης», είπε.
Αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε πως είχε την κατοχή του πρωτότυπο cd με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών, αλλά τώρα δεν ξέρει πού βρίσκεται αυτό σχολίασε καυστικά: «Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα και δυστυχώς είναι και οδυνηρά και λυπηρά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανερυθρίαστα κατέθεσε χθες ότι κράτησε για τον εαυτό του το πρωτότυπο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ ... ενώ αρνήθηκε κατ΄ επανάληψη να κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο το παρέδωσε. Αυτό σημαίνει δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι επεφύλαξε στον εαυτό του την αποκλειστική χρήση και νομή ενός δημόσιου αρχείου που ζητήθηκε στο όνομα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου ως ιδιώτη. Το δεύτερο είναι ότι ο καθένας βεβαίως δικαιούται πλέον να συναγάγει ότι το έχει ακόμη ο ίδιος και αρνείται να το παραδώσει».
Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες τεσσάρων προσώπων σε σχέση με το χειρισμό της λίστα Λαγκάρντ, κατονομάζοντας τους κ.κ Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ Καπελέρη και Ι.Διώτη. Έκανε λόγο για εξωθεσμική και παραθεσμική χρήση της λίστας, για παράβαση καθήκοντος καθώς και για ιδιωτική χρήση δημοσίου εγγράφου.
Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια που έγινε πέρυσι από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ούτε τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα στο έργο τους.
Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής:
«Αν για εσάς είναι ύβρη για το ότι χάθηκε η «λίστα Λαγκαρντ» για μένα είναι ύβρη προς την πολιτική, είναι ύβρη προς την Δικαιοσύνη, είναι ύβρη προς τον λαό και σε αυτούς που έχασαν τις δουλειές τους».
eklogika.gr

Είναι σε κίνδυνο το Erasmus; Παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου


 
Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2012
Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της Ε.Ε., το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών «Erasmus» κινδυνεύει με απώλεια ζωτικών πόρων στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σήμερα το πρωί, ευρωβουλευτές και Επιτροπή στηλίτευσαν την απροθυμία των κρατών μελών να ενισχύσουν οικονομικά το πρόγραμμα και κάλεσαν το Συμβούλιο να συμφωνήσει σε άμεση κάλυψη του ποσού των 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που έχει προκύψει για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Erasmus που ενισχύει, μεταξύ άλλων, και οικονομικά τη δυνατότητα των φοιτητών να πραγματοποιούν μέρος των σπουδών τους σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος από αυτό που σπουδάζουν, φέτος ολοκληρώνει 25 έτη επιτυχούς πορείας με πάνω από 3 εκατομμύρια φοιτητές να έχουν επωφεληθεί από αυτό, ενώ συμβάλει καταλυτικά στον στόχο της Ε.Ε. για αύξηση της κινητικότητας, της απασχόλησης και της κατάρτισης των νέων. Οι αυξανόμενες, ωστόσο, αιτήσεις φοιτητών από τις 33 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα έχουν αναγκάσει την Επιτροπή να μεταβιβάσει ήδη για το τρέχον έτος  το 99% των πόρων που προβλέπονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό προς τις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες, με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν να ανεβάζουν τα απαιτούμενα πρόσθετα κονδύλια μέχρι το τέλος του έτους σε 90 εκατομμύρια ευρώ (και σε 180 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, μέρος του οποίου αποτελεί το Erasmus). Το έλλειμμα αυτό εξάλλου, συνυπολογίζοντας τις περιστολές των δαπανών στον κοινοτικό προϋπολογισμό εξαιτίας της κρίσης, δημιουργεί αθροιστικό πρόβλημα καθώς μεταφέρει πρόσθετα βάρη στο επόμενο οικονομικό έτος (2013-2014).

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου από το βήμα της Ολομέλειας και παρουσία του Επιτρόπου Γ. Λεβαντόβσκι και του εκπροσώπου της Προεδρίας του Συμβουλίου, Υφυπουργού κ Α.  Μαυρογιάννη, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα Erasmus αποτελεί εγχείρημα – φάρο της Ε.Ε., του οποίου η ύπαρξη όχι μόνο δεν πρέπει να αμφισβητείται, αλλά η Ευρώπη οφείλει να αναπτύξει περαιτέρω στην επόμενη δημοσιονομική περίοδο.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην τοποθέτηση του τόνισε:

«Το Erasmus κατά κοινή παραδοχή όλων μας είναι από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα της Ε.Ε. Ένα πρόγραμμα που είναι ταυτισμένο με το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Ως εκ τούτου, συζητώντας σήμερα για το εάν αυτό το πρόγραμμα είναι σε κίνδυνο, για μια ακόμα φορά θέτουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς σε αμφισβήτηση. Το ίδιο κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και για το χώρο Σένγκεν, πράγμα ανεπίτρεπτο.

Συνεχίζοντας αυτά που ειπώθηκαν σήμερα, θέλω να ζητήσω από όλα τα νέα παιδιά, όλους τους φοιτητές σε όλη την Ευρώπη, στις 33 χώρες όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα αυτό, να συνεχίσουν να κάνουν αιτήσεις. Να είναι βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διδάσκοντες και σε όλους εκείνους που εμπλέκονται στην εφαρμογή του προγράμματος, οι οποίοι πολλές φορές και με προσωπικές θυσίες φροντίζουν να πάνε όλα καλά γιατί συχνά οι πόροι από το Erasmus δεν επαρκούν. Οι κυβερνήσεις έχουν κάνει λάθη. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να δείξουμε ότι τα αυτονόητα δεν τα ξανασυζητάμε. Αν στο μέλλον έχουμε και πάλι μια τέτοια δυσάρεστη συζήτηση, δεν θα είναι γιατί το Erasmus θα έχει πρόβλημα, αλλά γιατί η Ευρώπη θα έχει πρόβλημα».

*το σχετικό βίντεο της παρέμβασης είναι διαθέσιμο στο:

Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας και ρήτρα αλληλεγγύης - Μαριέττα Γιαννάκου: " Το πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αλλά και η βούληση για περαιτέρω πολιτική ενοποίηση παραμένουν κυρίαρχες στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"


Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2012

Υπερψηφίσθηκε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  η έκθεση σχετικά με τα μέτρα εφαρμογής της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας και της ρήτρας αλληλεγγύης.
Υπενθυμίζεται, ότι η ρήτρα αμοιβαίας άμυνας (άρθρο 42 παράγραφος 7 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ)) προβλέπει ότι, σε περίπτωση κατά την οποία ένα από τα κράτη μέλη δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Η διάταξη αυτή συμπληρώνεται με τη ρήτρα αλληλεγγύης (άρθρο 222 της συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ (ΣΛΕΕ)) που προβλέπει την υποχρέωση των κρατών μελών να ενεργούν από κοινού εάν ένα κράτος μέλος δεχθεί τρομοκρατική επίθεση ή πληγεί από φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η  Επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κα Μαριέττα Γιαννάκου, ως εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) επί του θέματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι το πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και η βούληση για περαιτέρω πολιτική ενοποίηση παραμένουν κυρίαρχες στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρά τις διχογνωμίες που έχουν εμφανιστεί μεταξύ των κρατών μελών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας στην Ευρώπη, υπήρξε  όραμα δεκαετιών στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και η εισαγωγή στην Συνθήκη της Λισσαβόνας των δύο καινοτόμων ρητρών κινούνται προς αυτήν ακριβώς τη κατεύθυνση. Το τελικό κείμενο της έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τα μέτρα εφαρμογής της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας και της ρήτρας  αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ασφάλειας σε περίπτωση  που δεχθεί επίθεση από άλλο κράτος. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων να αποδυναμωθεί η έννοια της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας, το τελικό κείμενο υπερβαίνει τις αιτιάσεις περί πιθανών προβλημάτων στις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ και καλεί την ΕΕ να δημιουργήσει δικό της σύστημα ασφάλειας και άμυνας για την ουσιαστική κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των μελών της." 

Εκδήλωση του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου στο πλαίσιο της μετεξέλιξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό

PHOTO2_.jpg
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με θέμα «Η πολιτική συγκυρία και οι προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς». Η ανταπόκριση του κόσμου κάθε ηλικίας σε αυτό το κάλεσμα ήταν εντυπωσιακή.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησαν εκ μέρουςτου Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπουοι κ.κ. Αντώνης Κοτσακάς, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Παναγιώτης Κουρουμπλής.Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έλαβαν χώρα οι παρεμβάσεις των παρευρισκομένων. Ιδιαίτερα σημαίνουσες ήταν οι τοποθετήσεις του κ. Κώστα Πουλάκη,μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Ρένας Δούρου, Γιώργου Πάντζα, Γιώργου Βαρεμένου καθώς και του κ. Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.
Τέλος, συμφώνησαν όλοι στην αναγκαιότητα ένταξης στον υπό μετεξέλιξη ενιαίο πολιτικό φορέα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές νέες εγγραφές μελών.
Ευχαριστούμε για την παρουσία και τη στήριξη το πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου για συμμετοχή και δράση.
PHOTO_1.jpg
 

Ο Στουρνάρας έστειλε μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

ÓÕÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÅÕÁÃÃÅËÏ ÂÅÍÉÆÅËÏ ÊÁÉ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÄÇÌÁÑ ÖÙÔÇ ÊÏÕÂÅËÇ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, που θα κατατεθούν στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο, χωρίς δηλαδή διαχωρισμό των εργασιακών, έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχε μόλις ενημερώσει και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Η Κανέλλη παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας!

liana2
Η Λιάνα Κανέλλη παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μετά το περιστατικό με τη φάρσα της εκπομπής «Συντέλεια» του ΣΚΑΙ.
Η βουλευτής του ΚΚΕ ξέσπασε σε κλάματα και αποχώρησε από την εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα» της Πόπης Τσαπανίδου, καθώς ταράχθηκε ψυχολογικά από τη φάρσα επειδή της θύμισε το περιστατικό που είχε με τον Κασιδιάρη στο στούντιο του ΑΝΤ-1.
Η ανακοίνωση της παραίτησης
Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Προφανώς δεν μπορώ να παραμείνω μέλος του σωματείου σας. Υποβάλλω την παραίτησή μου, με επίγνωση ότι δεν θα έλθει δα και η συντέλεια, δια της απουσίας μου ,να υπονομεύσει τις προσπάθειές σας για τον αγαπημένο μου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Καλή επιτυχία απόψε και συνεχώς στην ομάδα μας.
Λιάνα Κανέλλη
Βουλευτής ΚΚΕ Α΄
Αθήνας. (κατά τη βούληση των ψηφοφόρων)
Παναθηναϊκός. Πάντα. Κατά τη δική μου βούληση και ψυχή”.

Κώστας Κόλλιας: «Δεσμεύθηκε ο Υπουργός Παιδείας για αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών φοιτητών»


Έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις Βουλευτών, μεταξύ των οποίων και σχετική ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να αναθεωρεί τη στάση του και να εξετάζει την επαναφορά του θεσμού με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Στις 21 Σεπτεμβρίου είχα καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, εκθέτοντας τα αξεπέραστα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε πολλούς συμπολίτες μας η απαγόρευση των μετεγγραφών φοιτητών. Είχα αναφερθεί σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες τουλάχιστον ένα παιδί ήδη φοιτά σε ίδρυμα εκτός του τόπου κατοικίας της οικογένειας, και οι οποίες αδυνατούν να υποστηρίξουν τη φοίτηση και δεύτερου παιδιού. Είχα επίσης αναφερθεί σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Με την απαγόρευση των μετεγγραφών, τέτοιοι φοιτητές αποκλείονται ουσιαστικά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γι’ αυτό και είχα ζητήσει την επαναφορά του θεσμού, έστω με αυστηρότερα κοινωνικά κριτήρια. Η απάντηση που είχα λάβει από το Υπουργείο ήταν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική. Στην ουσία απέκλειε κάθε πιθανότητα αλλαγής. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Παιδείας, υπηρεσιακοί παράγοντες ενέμειναν σε αυτήν τη θέση, παραπέμποντας τους φοιτητές που είχαν πρόβλημα σε νέες εξετάσεις, προκειμένου να μπουν τον επόμενο χρόνο στη σχολή της αρεσκείας τους με το 10%.

Πολλοί συνάδελφοι Βουλευτές από όλες τις πτέρυγες κατέθεσαν ερωτήσεις για το θέμα και, όπως φαίνεται, η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, η οποία πιθανώς να ισχύσει ακόμα και από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, που θα αφορά αρκετές κατηγορίες φοιτητών. Φαίνεται ότι φοιτητές από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς και αδέλφια που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις και φοιτητές που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή στην οικογένειά τους σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι εκκλήσεις μας εισακούσθηκαν από τον κύριο Υπουργό. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και το λιγότερο που οφείλει να κάνει η πολιτεία είναι να διασφαλίζει βασικά κοινωνικά δικαιώματα, όπως η δωρεάν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, πλην όμως θα παρακολουθώ το θέμα μέχρι την έλευση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, διότι είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι θα καλύπτονται οι κοινωνικές ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς και ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα θα γινόταν Lehman Brothers"

Wolfgang-Schaeuble
Τα “Υστερόγραφα” σας παραθέτουν μεταφρασμένα τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble που αφορούν στην Ελλάδα. Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Die Zeit”.
ZEIT: Στην Ελλάδα και στην Ισπανία υπάρχουν πολλές αντιδράσεις εναντίον των απαιτήσεων των Βρυξελλών για λιτότητα, στην Γερμανία δε εναντίον της προστατευτικής ομπρέλας του ESM.
Schäuble: Οι αντιδράσεις αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας Δημοκρατίας και πολλά από τα μέτρα που αποφασίζονται τώρα είναι όντως σκληρά για τον πολίτη, άρα και συχνά αντίστοιχα αντιδημοφιλή. Αποφασιστική είναι όμως η βούληση της πλειοψηφίας. Και κάθε φορά που η πλειοψηφία αναγνωρίζει, τι είναι αυτό που διακινδυνεύεται, είναι πρόθυμη να κάνει κάτι γι’ αυτό. Πάρτε π.χ. τις εκλογές στην Ολλανδία, κατά τις οποίες οι ευρωσκεπτικιστές τιμωρήθηκαν. Επίσης οι δεύτερες εκλογές στην Ελλάδα ή τώρα οι τοπικές εκλογές στην Ισπανία απέδειξαν: Όσο πιο ορατός είναι ο κίνδυνος, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ετοιμότητα για μεταρρυθμίσεις.

ZEIT: Το καλοκαίρι μερικά από τα μέλη του συνασπισμού σας βιάζονταν να αποπέμψουν την Ελλάδα. Τώρα θέλουν όλοι να σώσουν τους Έλληνες. Ακόμα και ο Horst Seehofer της CSU. Τι συνέβη εκεί;
Schäuble: Αυτό δείχνει όμως, ότι μπορεί κανείς να εμπιστευθεί την πολιτική παρά τις όποιες διαφωνίες. Ίσως σκέφτηκαν σε κάποια στιγμή μερικοί, τι θα συνέβαινε, αν όντως επερχόταν αυτή η έκτακτη ανάγκη ή ποιες συνέπειες είχε τότε η κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers για την παγκόσμια οικονομία.
ZEIT: Επομένως, παραμένουν οι Έλληνες στην ευρωζώνη;
Schäuble: Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε τότε.
ZEIT: Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε, ότι οι υπάλληλοι της τρόικας καθορίζουν την μοίρα της νομισματικής ένωσης.
Schäuble: Δεν ισχύει αυτό. Αλλά θα μας παραδώσουν μια ρεαλιστική εκτίμηση και εν συνεχεία θα πρέπει εμείς όλοι στην ευρωζώνη να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας. Το θέμα είναι η Ελλάδα να κάνει αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει. Κι αυτό δεν είναι εύκολο για την κυβέρνηση στην Αθήνα.
ZEIT: Επομένως το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο θα πρέπει ενδεχομένως να ασχοληθεί εκ νέου με την Ελλάδα και να εγκρίνει νέα χρήματα. Έχετε πλειοψηφία;
Schäuble: Δεν κάνω εικασίες πριν από την έκθεση της τρόικας. Αλλά στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φοβόμαστε. Γιατί και για την αντιπολίτευση θα ήταν μια ευκαιρία για να δείξει, αν μπορεί να θέλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της.

ysterografa.gr

“Ανοιχτή γραμμή” Σαμαρά-Βενιζέλου

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα συνεχίσει αναγκαστικά τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανεχώρησε νωρίς το πρωί για την Ουάσιγκτον με ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη.
Μετά το ολονύχτιο μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους Αντώνη Σαμαρά, Φώτη Κουβέλη, Δημήτρη Σταμάτη και Γιάννη Παναγόπουλο ώστε να μην υπάρξει ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό, «εξασφαλίστηκε» μία παράταση ολίγων 24ωρών, προκειμένου να καμφθούν – κατά το αισιόδοξο σενάριο – οι αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά, μετά και τη χθεσινή απόφαση της Κ.Ο. του κόμματος.
Αύριο Παρασκευή ο κύριος Βενιζέλος πρόκειται να έχει σημαίνουσες επαφές στην Αμερικανική πρωτεύουσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΝΤ, Τσαρλς Νταλάρα, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Ταμείου, Ντέηβιντ Λίπτον και τους Αμερικανούς Υφυπουργούς Διεθνών Υποθέσεων, Λάελ Μπρέναρντ και Κρίστοφερ Σμαρτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κύριος Βενιζέλος όσο και ο κύριος Σαμαράς αξιολόγησαν ως πολύ σημαντικό στην παρούσα συγκυρία το ταξίδι, εξ ού και κατά την επιστροφή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει ενδελεχώς τον πρωθυπουργό για τις επαφές του στις ΗΠΑ, κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr

ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ


 
Τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο θα ακολουθήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ στις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου.
Αύριο, Παρασκευή (26/10/2012) θα παραστεί στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη και μετά θα αναχωρήσει μαζί με τον Πάνο Καμμένο για περιοδεία δύο ημερών στο Νομό Μαγνησίας και την Κυριακή θα παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ στο νησί της Σκιάθου.

Ηλίας Κασιδιάρης​: "Έχουμε καθαρά χέρια και το καθήκον να επιβάλλουμ​ε απόλυτη κάθαρση!" - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση με βουλευτές της ΝΔ και ειρωνική επίθεση σε ΔΗΜΑΡ

 
Έντονα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής σε βουλευτές της ΝΔ, που προσπάθησαν να τον διακόψουν λέγοντας: "έχουμε κι εμείς καθαρά χέρια". Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου παριστάνουν τις μωρές παρθένες και πως αν υπήρχε πολιτική βούληση, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα είχαν δώσει ήδη όλα τα ονόματα στη δικαιοσύνη.
Ο Η. Κασιδιάρης ρώτησε “γιατί δεν ζητάτε την λίστα από τους Γάλλους;” για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη οτι έχει ήδη ζητηθεί. “Η λίστα έπρεπε να έρθει πετώντας... Ποιος καλύπτει τους κλέφτες; Έπρεπε να είναι στη Δικαιοσύνη! Όλο το σύστημα που σιτίζετε υπάρχει σε αυτή τη λίστα!” απάντησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Στη συνέχεια ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του είπε: “Μας λέτε φασίστες και ναζί, αλλά εμείς έχουμε καθαρά χέρια. Ο σκοπός είναι να κρυφτεί η αλήθεια, ότι έχουμε καθαρά χέρια. Έχουμε εντιμότητα και καθήκον να επιβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο την κάθαρση”! Σε ειρωνικό ύφος συνέχισε: “Έχετε διαλύσει τους τοκογλύφους της Τρόικας και δεν καθάρισε ο ψηλός… 1.90 ο Σαμαράς, ή ο Βενιζέλος που έχει τον ανάλογο όγκο για να εκτοπίζει τον αντίπαλο, αλλά ο... γίγας της επαναστατικής αριστεράς κυρ Φώτης Φανούρης Κουβέλης που διέλυσε τους Τροικανούς”…

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο συνέδριο "Επανεκκινώντας την ανάπτυξη: Από την ενέργεια, η επιστροφή στην κορυφή

25-10 023.JPG
Στη χώρα μας υπάρχει μια άποψη που έχει ο Ελληνικός λαός για πολλά χρόνια ότι έχουμε μια κλειστή οικονομία σοβιετικού τύπου, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι απολύτως ενοχοποιημένη και είναι εξαιρετικά πιο ενοχοποιημένες οι συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα.

Το Jessica είναι ένα εξαιρετικά ευφυές εργαλείο παρότι κατασκευάστηκε σε περιόδους αποτυχίας διεκπεραίωσης και υλοποίησης των στόχων του υφιστάμενου προγράμματος χρηματοδότησης από την Ευρώπη.  Και αυτό έγινε όταν έμειναν κάποια χρήματα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και να απορροφήσουν οι μηχανισμοί στη χώρα μας, που για 30 χρόνια χειρίζονται Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τότε παρκαρίστικαν από τους Ευρωπαίους έξυπνα στο πρόγραμμα αυτό για να μη χαθούν.     

Αυτή τη  στιγμή όμως της μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην χώρα μας έχουμε παρκάρει ουσιαστικά 500 εκατομμύρια Ευρώ από το ΕΤΕΑΝ, 100 εκατομμύρια ευρώ από το Jeremy και 285 εκατομμύρια από το Jessica. Αντιλαμβανόμαστε  λοιπόν ποια είναι η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και του πολιτικού συστήματος πάνω στην χρησιμοποίηση των υφιστάμενων αυτών πόρων. Έχουμε χρήματα τα οποία δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και αυτό κατά την γνώμη μου συνιστά ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προβλήματος στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή ο νόμος του Καλλικράτη και η μεγάλη αλλαγή στο Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό σύστημα σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών αποτελεί την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη χώρα. Ο αιρετός μάλιστα θεσμός της Περιφέρειας αποτελεί ένα νέο πολιτικό θεσμό για την χώρα μας. Αποτελεί κατά την άποψη μου και την μοναδική ελπίδα για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση.

Αυτή τη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο δημοσιονομικό λεγόμενο ζήτημα, που είναι και βαθύτατα ιδεοληπτικό και ιδεολογικό, για πολλά χρόνια η κεντρική κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με όρους δημοσιονομικής εξυγίανσης ή δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ανάπτυξη όμως είναι ο μόνος δρόμος για να λειτουργήσει αυτή η προσαρμογή και δεν μπορεί στο σύγχρονο κόσμο με απελευθερωμένες αγορές να ορίζεται και να εκτελείτε με εντολές, είτε της πολιτικής ηγεσίας, είτε των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, είτε της ομάδας των όποιων επενδυτών. Η επίτευξη της ανάπτυξης είναι κάτι πιο εξελιγμένο πιο εξορθολογισμένο και κάτι πιο δυναμικό.

Η χώρα μας και στο μέλλον όμως δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το πρόβλημα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανάπτυξης, θα αντιμετωπίζει και το πρόβλημα του Face Loss που έχει δημιουργηθεί από αυτή την κατάσταση και το οποίο οι Έλληνες θα καλούνται για πολλά χρόνια να το αναπληρώνουν με προσωπικό κόστος. Εάν λοιπόν αυτή τη στιγμή ο θεσμός των Περιφερειών δημιουργήσει περιβάλλον Περιφερειακών τοπικών οικονομιών, αυτομάτως θα δημιουργηθεί στη χώρα ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον το όποιο θα έρθει να διορθώσει δουλείες και ελλείμματα πολλών δεκαετιών.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΕ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤ​ΡΟΥ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα μεταβεί, αύριο, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στο Μέτσοβο, όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης και θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τοσίτσα.
Αμέσως μετά, θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, θα μετάσχει σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τη δράση αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη στη ΝΟΔΕ.
Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου, όπου θα επισκεφθεί το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Πεσόντων κατά το Έπος του 1940. Ακολούθως, θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο και το τελωνείο Κακαβιάς

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παμβοχαϊκός - 3-2 ΤΗΝ ΤΣΕΜΣ ΣΤΟ ΧΟΥΜΕΝΕ

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παμβοχαϊκός
Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στους «16» του CEV Cup πραγματοποίησε ο Παμβοχαϊκός, ο οποίος επικράτησε στο Χούμενε με 3-2 σετ της τοπικής Τσεμς.
Το πρώτο βήμα έγινε… Πλέον ο Παμβοχαϊκός καλείται να κάνει το 2ο στη ρεβάνς του στο κλειστό γυμναστήριο "Γ. Γαλανόπουλος" στο Λουτράκι το Σαββατο 27/10, για να συνεχίσει στο θεσμό. Δύσκολο ή εύκολα; Θα φανεί… Το βέβαιο είναι πως οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά έδειξαν πως έχουν χαρακτήρα.
Οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά έχαναν με 1-0 και 2-1 σετ, όμως έδειξαν την ανωτερότητά τους στα δυο τελευταία σετ και κατάφεραν να «γυρίσουν» την κατάσταση, έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια.
Τα σετ: 25-18, 23-25, 25-12, 22-25, 13-15
Η ομάδα Χαντμπολ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Λουτρακίου με ανακοινωσή της καλεί όλους τους φίλους 
 και τις φίλες τις ομάδας να ενισχύσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο, την προσπάθεια του Παμβοχαϊκού για πρόκριση στην επόμενη φάση, στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ με αντίπαλο την Σλοβένικη ομάδα. Είσοδος 10€.

ΣΤΗ ΣΥΛΙΒΑΙΝΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ!

filarmoniki ekklisia.jpg
Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου της Συλίβαινας Ακράτας, Αγίου Δημητρίου.
 
Θα αποδώσει μουσικά τη "Marcia Trionfale" και το θρησκευτικό εμβατήριο "Άγιος Αλέξανδρος", καθώς και το εμβατήριο "Colonel Bogey" ".
 
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ.!
 
Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Αθλητισμού του Έσσεν (The General Director for Sport in the Ministry of the Interior & Sports of the State of Hessen, Germany) στο Λουτράκι

zielinski.jpglogo_LTO.png

Ο Γενικός Διευθυντής Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Αθλητισμού του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας, Dr. Heinz Zielinski θα επισκεφτεί την πόλη του Λουτρακίου καθώς και την ευρύτερη περιοχή από τις 28.10.2012 έως τις 31.10.2012, κατόπιν πρόσκλησης του Loutraki Tourism Organization και συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Mr. Musa Lami.  Το κρατίδιο του Έσσεν είναι μία από τις ισχυρότερες οικονομικά περιφέρειες της Ευρώπης καθώς η κομβική γεωγραφική του θέση έχει συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξή της επιχειρηματικής και βιομηχανικής δραστηριότητας.   

            Το πρόγραμμα του Dr. Heinz Zielinski περιλαμβάνει συναντήσεις με παράγοντες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, του Δήμου Ναυπλιέων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την διεύρυνση διμερών σχέσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

            Ειδικά για την πόλη του Λουτρακίου, στο πρόγραμμα του Dr. Zielinski εντάσσονται επιθεωρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού, του Loutraki Thermal Spa, ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής και αρχαιολογικών χώρων.

            Ο Dr. Heinz Zielinski, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 30.10.2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας.
www.visitloutraki.com

Ημερίδα: "Ενέργεια. Περιβάλλον​: Προοπτικές για την Ανάπτυξη"

Στα πλαίσια της Ημερίδας με θέμα «Ενέργεια, Περιβάλλον: Προοπτικές για την Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 16:30στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, σας αποστέλλουμε την πρόσκληση για το Σεμινάριο για τον Τύπο με τίτλο «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία ».
Το Σεμινάριο διοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιείται, σε συνέχεια της ημερίδας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στις 20:00.
Με τη λήξη του Σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Παρακαλώ ενημερώστε μας για την παρουσία σας απαντώντας στο παρόν e-mail ή καλώντας στο 210 7236217 (εσωτ.213)
Με εκτίμηση,
Βερονίκη Ζέρβα
Veroniki Zerva
mscomm
11 P.RALLI Av.
TAVROS 17778
ATHENS
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών: Ενέργεια και Περιβάλλον - Προοπτικές για την Ανάπτυξη
 
Τρίπολη - Μεγαλόπολη, 1-2 Νοεμβρίου 2012
 
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2012.
 
Το Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30 και απευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς, την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, τις Ενώσεις Πολιτών, τον Τύπο και τα ΜΜΕ αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.
 
Θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη της ΕΕ, ενώ εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, όπως η ενέργεια, τα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με μοχλό τη διάδραση μεταξύ ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
 

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα διεξαχθεί επίσης σεμινάριο που απευθύνεται στον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τα μέσα και εργαλεία που διαθέτουν το ΕΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκόλυνση του έργου τους όσον αφορά την κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

 
Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 κλιμάκιο Ευρωβουλευτών και στελεχών, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα μεταβεί στη Μεγαλόπολη όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς και πολίτες στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης στις 12.00. Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί επίσης το Αιολικό Πάρκο καθώς και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.