Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αστεράτο "Χ" στο Χιλιομόδι και ο Α. Ο. Λουτρακίου μόνος επικεφαλής

 



Ο Α. Ο. Λουτρακίου τέθηκε μόνος επικεφαλής στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, καθώς επεβλήθηκε με δυο γκολ του Χρυσαφιδη και απο ένα του Αποστολακη και του Αντωνιου,.στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, του Εθνικού Ξυλοκεριζας με 4 - 0, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος , έχασε δύο βαθμούς αφού δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Δερβενίου και εμειναν στην λευκή ισοπαλία.
Τον Ατρόμητο ισοβάθμισε , στη 2η θέση η Ελλάδα Βέλου που νίκησε με 3 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ τους ακολουθεί στο πόντο ο ΠΑΣ Κλένια που νίκησε εκτός έδρας (στο γήπεδο του Σολομού) με 2 - 1 και προσπέρασε το Σπαθοβούνι. Με το ίδιο σκορ επικράτησε , στο Ξυλόκαστρο, επί του Πανκαμαριακού και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου ,ενω στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός έχασε με 0 - 1 από τους Αγίους Θεοδώρους, που σημείωσαν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα .
 Στο Πετρί και στο Νεμεάτικο ντέρμπι ο Παννεμεατικός νίκησε με 1 - 0 την τοπική Θύελλα και την ισοάθμησε βαθμολογικά.Τέλος ο Πανσολυγειακός κέρδισε στα "χαρτιά" , εκτός έδρας, την Προοδευτική Περιγιαλίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.


Η 5η αγωνιστική


 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 4 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 1 - 2
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. 1 - 2
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 0 - 3 α.α.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 1

 Η Βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)

1 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                        13 15-5
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.       11 11-1
3 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                         11 12-6 
4 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                             10 13-7 
5 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                9 12-6
6 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.            9  8-9
7 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ             7 10-6
8 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                   7  8-7
9 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                   7 4-6
10  ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ               6 9-7
11   ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ            6 9-7
12 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ    6 3-8
13 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                  4 2-10 
14 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚ.      4 3-8 
15 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ           3 2-13
16 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.       -6  0-15 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις-Τα σενάρια για ανασχηματισμό-Δίλημμα Βενιζέλου:Θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ή θα μπει ως αντιπρόεδρος!


- Όλα τα σενάρια που θέλουν τον Σαμαρά να προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά την ψήφιση των μέτρων
- Ο Βενιζέλος ''ψάχνεται'' πως θα διασωθεί ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ
- Αστάθμητος παράγοντας ο Φ.Κουβέλης-Οριακές οι σχέσεις του με τον Βενιζέλο
- Καταλύτης εξελίξεων η σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών που θα γίνει πιθανότατα την Δευτέρα

Έτοιμος να δημιουργήσει «πολιτικό γεγονός» είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση, καθώς διαβλέπει να έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον του με σκοπό την αποκαθήλωσή του από το πολιτικό σκηνικό.

Δύο είναι οι εκδοχές:

Σαμαράς: Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας ''Περνάμε τον τελευταίο κάβο''

Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Την πεποίθησή του ότι η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο εκφράζει, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της επόμενης δόσης, θεωρεί ότι «είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε». Σπεύδει όμως να προειδοποιήσει ότι «τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ «αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές». Όπως κάνει γνωστό, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ- ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή»
Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένης, ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν.Σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...»

 

"Αύριο τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις" - Το τελεσίγραφο της τρόικας για μειώσεις αποζημιώσεων, αλλαγή ωραρίου εργασίας και κατώτατο μισθό


Μάξιμουμ 12 μισθοί η αποζημίωση
- Μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απόλυσης
- Κατώτατος μισθός και κατάργηση επιδομάτων

- Ολοκληρώθηκε η μαραθώνιθα διαπραγμάτευση με Στουρνάρα
Η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε περίπου στις 19:30. Στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίστηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μέχρι τις 20:00

«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων, με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο μισό την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού.
newsit.gr

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Ο Aιγιώτης υπουργός που διόρισε στο Πανεπιστήμιο τον Κωστή Παλαμά!

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Ο Aιγιώτης υπουργός που διόρισε στο Πανεπιστήμιο τον Κωστή Παλαμά! Όλος ο πνευματικός κόσμος της εποχής ενθουσιάστηκε, κυρίως γιατί δεν ήταν πολιτικό ρουσφέτι.
Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν σπουδαίες μορφές της Αιγιάλειας. Πράγματι, το Αίγιο και η ευρύτερη περιοχή έχουν γεννήσει τέκνα λαμπρά, που με την πορεία τους και την υπογραφή τους άφησαν χρυσά γράμματα για εμάς τους νεώτερους, να τα διαβάσουμε και φουσκώνοντας από περηφάνεια, να ριχνόμαστε με περισσότερο κουράγιο στη δύσκολη καθημερινότητα.
Αλήθεια, πόσοι ξέρουμε τη σχέση μεταξύ του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά με έναν αιγιώτη και πώς ο αιγιώτης αυτός υπήρξε άνθρωπος-κλειδί για την εξέλιξη αυτής της τεράστιας μορφής της παγκόσμιας λογοτεχνίας; Κι όμως, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, της θρυλικής οικογένειας από το Αίγιο, ήταν αυτός που διόρισε τον Κωστή Παλαμά ως Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέση η οποία εθεωρείτο τότε προνομιούχα αλλά και αντάξια στο έπακρον για αυτόν τον κορυφαίο πνευματικό άνθρωπο.
Ο διορισμός έγινε στις 15 Οκτωβρίου του 1897, κατά την πρώτη θητεία του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου ως Υπουργού Παιδείας, στην κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη. Ήταν μεγάλο γεγονός τότε, αυτός ο διορισμός. Όλος ο πνευματικός κόσμος της εποχής ενθουσιάστηκε, κυρίως γιατί δεν ήταν πολιτικό ρουσφέτι. Ήταν πράγματι, η επίσημη αναγνώριση της προσωπικότητας του ποιητή. Μάλιστα, η εφημερίδα “Εστία” έγραψε πως ο υπουργός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με την πράξη του αυτή, τίμησε τα ελληνικά γράμματα αλλά και το πανεπιστήμιο και τον εαυτό του ως Υπουργό.
Η δε “Ακρόπολις” έγραψε, πως ο Υπουργός Παιδείας έκανε έκπληξη για τα πολιτικά ήθη της εποχής με το διορισμό του Παλαμά, που ούτε πολιτικός δημοσιογράφος ήταν, ούτε φίλος βουλευτών, ούτε θαμώνας πολιτικών σαλονιών.
Στον Υπουργό Παιδείας είπε ο ποιητής την ημέρα του διορισμού του: "Κύριε Υπουργέ, νομίζω πως δεν είμαι κατάλληλος για την υπηρεσία αυτή!" Δείγμα της μετριοφροσύνης και της ανιδιοτέλειας του κορυφαίου λογοτέχνη, που τίμησε στο έπακρον αυτή τη θέση.
Βέβαια, δεν έλειψαν και οι “μπηχτές”, ίδιον του Έλληνα που δυστυχώς δεν λείπει ούτε από το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Όταν ορκίστηκε ο Παλαμάς, λέγεται πως ο τότε Πρύτανης Σπυρίδων Μαγγίνας του είπε: "Ελπίζω, πως τώρα που έχετε μια καλή θέση, θα παύσετε να γράφετε ποιήματα!". Κι αυτό, γιατί ο Παλαμάς ήταν δημοτικιστής, σε μια εποχή που η “μαλλιαρή” κυνηγήθηκε βάναυσα από ανθρώπους άμυαλους και σκοταδιστές, δυστυχώς και ιερείς και φοιτητές. Πάντως, τον Παλαμά αν και τον κατηγορούσαν οι γλωσσαμήντορες της εποχής για τη γλώσσα, που χρησιμοποιούσε, καμιά Κυβέρνηση δεν τόλμησε να τον πάψει. Μόνο για ένα μήνα τον έδιωξαν κάποτε. Ήταν το 1911 (επί πρωθυπουργίας Βενιζέλου!) όταν υποστήριξε τη δημοτική γλώσσα σε άρθρο του στο "Νουμά" με τίτλο: "Για να το διαβάσουν τα παιδιά".
ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
(πληροφορίες από greenapple.gr)
 
Πηγή: filodimos.gr

Πορτοχέλι: Νεκρός ο ιερέας

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ερμιονίδας με το θάνατο του ιερέα του Πορτοχελίου. Ο πατέρας- Ευάγγελος Μπουλουγούρης , 53 ετών, βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή , καταπλακωμένος από το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα , με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για δυστύχημα, τις συνθήκες του οποίου διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Ο θάνατος του πατέρα- Ευάγγελου έχει σκορπίσει τη θλίψη στον κόσμο του Πορτοχελίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Γιάννης Γαλανόπουλος / ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ride στο Άργος.


alt






















Διεξάγεται αύριο  Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012, στο Άργος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Rally Raid. Τον αγώνα στηρίζει ο Δήμος Άργους.
Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 13/10/2012
 6.00 – 9.00 μμ Τεχνικός έλεγχος στην Πλατεία Αγοράς ΄Αργους.

Κυριακή 14/10/2012
10.00 – 11.00 πμ. εκκίνηση από την Πλατεία Αγοράς ΄Αργους
10.15 – 12.00 πμ. Εκκίνηση και τερματισμός πρώτης Ειδικής Διαδρομής στην περιοχή Αγ. Θεόδωρου ( Καλημπάκια ) στο 1.8 χιλιόμετρο από το γήπεδο της Αγ. Τριάδας προς Αμαριανό – Αραχναίο δεξιά σε χωματόδρομο. Στα 600m πριν το τερματισμό θεαματικό σημείο.
11.30 πμ. – 1.00 μμ στην εκκίνηση της δεύτερης Ειδικής Διαδρομής, σε 1.3 χιλιόμετρα από τον κεντρικό δρόμο από το Ν. Ηραίο προς Αρχ. Ηραίου – Προφήτη Ηλία στην αρχή του χωματόδρομου. Μετά την εκκίνηση, στα 400m αλλεπάλληλες στροφές.
12.20 – 2.30 μμ στο 35ο χιλιόμετρο της δεύτερης Εδικής Διαδρομής , στο δρόμο από Φιχτια προς Δερβενάκια και στο 2,5 χιλιόμετρο κλειστό βενζινάδικο, ακολουθείτε το χωματόδρομο αριστερά σε 1, 7 χιλ. σε αρκετά σημεία με όμορφο θέαμα.
2.00 – 3.00 μμ στην είσοδο του Αργους από Αθήνα στην γέφυρα δεξιά κορδελιασμένη διαδρομή στο ποτάμι .
2.15 – 4.30 τερματισμός – απονομές στην Πλατεία Αγοράς, στο Άργος

"Ανταυγειες απο το παρελθόν"

Θανάσης Σπυρόπουλος θέατρο σκιών ντοκυμαντέρ ΕΡΤ2 


Ο θρυλικός καλλιτέχνης του ελληνικού λαϊκου θεάτρου σκιών Θανάσης Σπυρόπουλος σε ενα εκπληκτικο απόσπασμα απο το ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ2 "Ανταυγειες απο το παρελθόν" μας κανει μια μικρη επίδειξη των μιμήσεων στις φωνές των φιγούρων , τις τεχνικές αλλαγής της φωνής, παράλληλα προβάλλονται μικρες σκηνες απο παραστάσεις του που έπαιζε στην ΕΡΤ2 τη δεκαετία του '80 οπως "Ο ήρως τον Αγράφων Κατσαντώνης" και "Ο Ιάσωνας και οι αργοναυτες".. Επειτα μας αναλύει ποσες ειναι οι κατηγορίες έργων στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών και μας εξιστορει προσωπικες του ιστοριες απο τη μέγάλη σταδιοδρομία του ως Καραγκιοζοπαίκτης.. Παρακολουθείστε αυτο το μαγικό απόσπασμα που θα λατρέψετε οσοι αγαπάτε τη τέχνη του πραγματικού ελληνικού θεάτρου σκιων.. Ενα τεράστιο ευχαριστω σε αυτο το καλλιτέχνη που λεγεται Θανάσης Σπυρόπουλος που ως παιδιά μας ενεπνευσε να στησουμε κι εμεις το δικο μας θιασο στις γειτονιες και ζέστανε τις καρδιές μας..

Η Κόρινθος:με γκολ του Σαμπράκο νίκησε την Αχαϊκή

Με γκολ του Σαμπράκου από το πρώτο ημίχρονο η Κόρινθος επικράτησε 1-0 της Αχαϊκής σε μεταξύ τους φιλικό, που έγινε χθες στην Κάτω Αχαϊα, ενόψει της προετοιμασίας τους για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ και Δ’ Εθνικής αντίστοιχα.
 Κόρινθος: Δημαράκης, Φαφούτης, Κουρούπης, Σιδηρόπουλος, Λιούρας, Νικολόπουλος, Σαμπράκος, Τάνης, Λούβρης, Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Κόρινθος με ανακοίνωσή της , γνωστοποίησε την ανάληψη της θέσης του Υπευθύνου Εμπορικού Τμήματος της Ομάδας από τον Πέτρο Χανιώτη.

Έρχονται μαζικές παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Έρχονται μαζικές παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

“Καταιγίδα” παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.Σύμφωνα με τα μηνύματα που φθάνουν από μονάδες όλης της χώρας όλο και πεισσότερα στελέχη έχουν εκδηλώσει τη πρόθεση να υποβάλουν παραίτηση και όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το Onalert, πολλά ήδη έχουν παραιτηθεί.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το κείμενο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου,που υπογράφει ο ανθυπολοχαγός Βασίλης Γκαβαρδίνας

ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ο Παναιγιάλειος

Εχει ανέβει ο πήχης για Παναιγιάλειος

 






Η διεξαγωγή πλέι οφ σε καθέναν εκ των δύο ομίλων της Football League 2 μεταξύ των ομάδων από τη 2η έως την 5η θέση, ώστε να προκύψει εκείνη που θ' ακολουθήσει την πρωταθλήτρια στη Football League της σεζόν 2013-14, λογικά έχει ανεβάσει τον πήχη των στόχων για τις περισσότερες από τις συμμετέχουσες στη διαδικασία.
Αυτό παραδέχονται ανοιχτά και οι άνθρωποι του (νεοφώτιστου φέτος και) ιστορικού Παναιγιάλειου, εξαίροντας ταυτόχρονα τη δουλειά που έχει κάνει ο Νίκος Κουρμπανάς. Οι «μελανόλευκοι» με ρόστερ αποτελούμενο ως επί το πλείστον από ντόπιους παίκτες έχουν υψηλές βλέψεις. Οπερ μεθερμηνευόμενον τη διεκδίκηση της ανόδου, έστω και μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ (απευθείας ανεβαίνει μόνο ο πρώτος).

Η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος

Η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο έβγαλε ντέρμπι στη φάση των "16" αν βέβαια δεν υπάρξουν εκπλήξεις.

Σε περίπτωση που δεν γίνουν εκπλήξεις στην 3η φάση, η οποία από φέτος περιλαμβάνει διπλούς αγώνες αρα μειώνονται οι πιθανότητες να υπάρξουν αποκλεισμοί των "μεγάλων"΄, στους "16" θα τεθούν αντιμέτωποι ο Άρης με τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ.
Τα υπόλοιπα πιθανά ζευγάρια που ξεχωρίζουν είναι: Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός - Πλατανιάς.
H κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος στη 1η φάση έβγαλε "Πελοποννησιακό ντέρμπι" καθώς κληρώθηκαν ο Πανηλειακός κόντρα στην Παναχαική. Η νικήτρια του αγώνα του Πύργου θα αντιμετωπίσει στην 3η φάση , στο Καραισκάκη, τον Ολυμπιακό. Η Κόρινθος θα  αντιμετωπίσει στην έδρα της τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει στην 3η φάση , εκτός έδρας, τον ΟΦΗ. Ο Παναιγιάλειος , στην 1η φάση , τίθεται αντιμέτωπος με τον Παναιτωικό. Ο νικητής του αγώνα στη 2η φάση του κυπέλλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του αγώνα Τηλυκράτη - Νέα Καβάλα. Η Καλαμάτα , στην 1η φάση , τίθεται αντιμέτωπος με τον Θρασύβουλο. Η νικήτρια ομάδα στη 2η φάση του κυπέλλου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον νικητή του αγώνα της Επισκοπής με τον Βύζαντα Μεγάρων.  Τέλος ο Αστέρας Τρίπολης στην 3η φάση θα αγωνιστεί με τον νικητή του αγώνα Αχαρναικού - Λάρισας.
Δείτε όλο το πρόγραμμα.

Μέρκελ:Πολιτική λύση για το ελληνικό αδιέξοδο-Η Καγκελάριος ''τρέμει'' το ενδεχόμενο οικονομικής καταστροφής


"Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη διεθνή βοήθεια, ταυτόχρονα όμως πρέπει να προσέχει κανείς να μην καταστραφεί όλη η οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας ενδεχομένως κάτι, οι συνέπειες του οποίου δεν θα μπορούν να ελεγχθούν" δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκπροσώπους του συλλόγου των Χριστιανοδημοκρατών φοιτητών.

Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο το σωστό μίγμα υπομονής, "το οποίο κάθε φορά πρέπει να βρίσκεται πολιτικά", συνέχισε η κ. Μέρκελ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά. Διευκρίνισε δε ότι, λόγω των αλληλεπιδράσεων εντός Ευρωζώνης, πρέπει και η Γερμανία να αποφασίζει με σύνεση.

Με αφορμή δε την απονομή του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κ. Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση όσον αφορά την Ευρώπη. "Αξίζει όλες τις προσπάθειες να αγωνίζεται κανείς για την Ευρώπη", τόνισε, καθώς, όπως είπε, εκτός από τη διασφάλιση της ειρήνης, η συνύπαρξη των Ευρωπαίων εξυπηρετεί και την εδραίωση αξιών από τις χώρες-μέλη, όπως η παγκόσμια ελευθερία.

Υπό αυτή την έννοια, όπως σημείωσε η καγκελάριος, ήταν καλό που έγιναν διαδηλώσεις κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και δεν πήγε γι αυτό στη φυλακή κανένας, που να προέβη σε βιαιοπραγίες. «Αυτό είναι ένα επίτευγμα» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Η καγκελάριος ερωτήθηκε, πάντως, από τους φοιτητές ακόμη και για την επιλογή της να φορέσει στην Αθήνα το ίδιο σακάκι, που είχε φορέσει στον αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας εναντίον του ελληνικού συγκροτήματος στο πλαίσιο του "Euro" το περασμένο καλοκαίρι. Απάντησε: "Δεν μου πέρασε καν από το νου. Σκέφτηκα ότι στην Αθήνα είναι ακόμη καλοκαίρι και είπα να μην πάρω κάτι από τη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. Έτυχε να είναι αυτό".
Διαβάστε επίσης :
 
newsit.gr

Νέα "παπαδιά" στη Λαμία - Τον σκότωσε μαζί με τον εραστή της!


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από το άγριο έγκλημα με θύμα τον 45χρονο Μίλτο Δράμαλη, πατέρα δυο μικρών παιδιών. Το φονικό αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης από χθες το πρωί που αποκαλύφθηκε, ενώ τα σενάρια που ακούγονται πολλά.
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με ληστεία, αλλά με ένα στυγερό έγκλημα, που έκρυβε πολύ μίσος. Παρόλο που ο δολοφόνος προσπάθησε να σκηνοθετήσει ένα σκηνικό ληστείας, ανοίγοντας κάποια συρτάρια μέσα στο σπίτι, οι αστυνομικοί δεν ξεγελάστηκαν.
Φως στο άγριο φονικό της Λαμίας έριξε η αστυνομία. Η σύζυγος του 45χρονου μαζί με τον εραστή της φέρονται να σχεδίασαν και εκτέλεσαν τον άτυχο πατέρα 2 παιδιών ανήμερα των γενεθλίων της...
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το νέο σατανικό ζευγάρι φέρεται να έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από πολύωρη ανάκριση και έρευνα κατάφεραν να εξιχνιάσουν την άγρια δολοφονία του 45χρονου Μιλτιάδη Δράμαλη που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ληστείας, παρά τις προσπάθειες της συζύγου να τους οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ζευγάρι των δολοφόνων είχε το χρόνο να καθαρίσει το διαμέρισμα, να εξαφανίσει κάποια στοιχεία και να το αφήσει σε τέτοια κατάσταση που να υποδηλώνει ληστεία.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η δολοφονία έγινε με όπλο και όχι με αντικείμενο. Σκέπασαν το κεφάλι του θύματος με κάτι και τον πυροβόλησαν στο πίσω μέρος της κεφαλής.
Η 42χρονη συζυγοκτόνος είχε πολλά προβλήματα με τον άνδρα της και όπως όλα δείχνουν διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, με τον επίσης 42χρονο σιδηρουργό, που γνώριζε από παλιά.
Μάλιστα διάλεξε την ημέρα των γενεθλίων της για να βγάλουν από την μέση τον άτυχο 45χρονο την ώρα που κοιμόταν...
Σύμφωνα με πηγές του LamiaReport, το φονικό θυμίζει την περίπτωση Νάσιουτζικ, που την δεκαετία του ΄80 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τότε το θύμα, ο συγγραφέας Θανάσης Διαμαντόπουλος, είχε δεχθεί αλλεπάλληλες σφυριές στο κεφάλι, μέσα στο διαμέρισμά του, όπου βρέθηκε νεκρός.
Με παρόμοιο τρόπο δολοφονήθηκε και ο άτυχος 45χρονος χθες τα ξημερώματα την ώρα που κοιμόταν. Τραγική ειρωνεία, λίγο πριν είχαν γιορτάσει τα γενέθλια της 42χρονης συζύγου Αλέκας, όπως η ίδια είπε στους αστυνομικούς.
Τραγικά θύματα της υπόθεσης, που συγκλονίζει τη Λαμία, είναι τα δυο μικρά αγόρια του 45χρονου, που το πρωί έφυγαν για το σχολείο όπως κάθε μέρα, χωρίς να ξέρουν ότι από χθες όλα άλλαξαν στη ζωή τους...
newsit.gr
 

Απίστευτος τηλεοπτικός καβγάς - Παναγιώταρος: "Είσαι ομοφυλολάγνος Τσατσόπουλε" - Τατσόπουλος: "Έτσι να πεις τον πατέρα σου"


Σκληρές κουβέντες αντάλλαξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Παρέμβαση της Βάσιας Παναγοπούλου.

Αφορμή ήταν τα έκτροπα που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το θέατρο Χυτήριο με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.

Καλεσμένη στην εκπομπή "ΣΚΑΙ ΣΤΙΣ 8" ήταν και η Βάσια Παναγοπούλου, από τους συντελεστές της παράστασης "Corpus Christi" η οποία δέχθηκε τα πυρά του Ηλία Παναγιώταρου.

Δείτε το βίντεο


newsit.gr

Public Issue: Στο ναδίρ ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος


    Τατούλης: Διάλογος με κοινωνία για σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης ΕΛΤΑ


    Την ανάγκη προσδιορισμού εκ μέρους της κυβέρνησης των οφελών που θα προκύψουν από μια ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΕΛΤΑ που τον επισκέφθηκαν χθες για να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα αυτό.
    Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ώστε να διαμορφωθεί μια καθαρή εικόνα για το εάν υφίσταται σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών κεκτημένων, με πλήρη γνώση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας άλλων χωρών. «Δεν αποφασίζουμε και διατάσουμε», σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι «στην Πελοπόννησο μελετούμε τις μεταρρυθμίσεις με διάλογο με τους πολίτες σε μια διαδικασία που ξεκινώντας από την κοινωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις αλλαγές που αποφασίζουμε στην κορυφή».
    «Διαφωνούμε με τη λογική της εκχώρησης του δημοσίου αυτού δικαιώματος χωρίς όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας», δήλωσε ο περιφερειάρχης και έθεσε ως κρίσιμα σημεία του διαλόγου την ανάγκη προσδιορισμού των όρων σκοπιμότητας της ιδιωτικοποίησης, αλλά και την ανάγκη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης για τον καθορισμό κόστους - οφέλους της διαδικασίας αυτής. «Σκηνοθετημένες μεταρρυθμίσεις ως υλοποίηση επιλογών πελατειακών σχέσεων στα οργανωμένα συμφέροντα δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν», κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.
    Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τους ζήτησε τη διατύπωση ξεκάθαρων απόψεων όλων των συνδικαλιστικών φορέων. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια για τη στήριξή της.

    Προτιμά την «Kinder έκπληξη»

    «Με το καλό και γερμανός πολίτης», εύχεται ο δημοτικός σύμβουλος της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» Νίκος Φωτέας στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

    Ο Νίκος λέει πως στον Παναγιώτη φαίνεται ότι καλοάρεσε η «Kinder έκπληξη» του Φούχτελ στο Σαμαρά και «έχει μεγαλύτερη σημασία για το δήμαρχο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με γερμανικό δήμο (γερμανικός να είναι, και ας είναι τύπου «κουτσή Μαρία»), από ό,τι αυτή με το Καστελλόριζο, όπως είχαμε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο, εισήγηση την οποία δεν έκανε αποδεκτή».
    «Προφανώς, ο δήμαρχος αισθάνεται πιο κοντά στους γερμανούς πολίτες από τους δοκιμαζόμενους Έλληνες συμπατριώτες του!», καταλήγει.

    «Νοσεί» η δωρεάν παιδεία στην Πάτρα και «ζητεί» από γονείς αγορά... καλοριφέρ

    Η υποχρηματοδότηση των δήμων φαίνεται πως έχει πλήξει άμεσα την παιδεία και τις σχολικές επιτροπές, και μάλιστα η aftodioikisi.gr είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή της πως η κατάργηση της δωρεάν παιδείας ξεκίνησε από τους παιδικούς. Σήμερα, φαίνεται πως έχει «επεκταθεί» και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν σε σχολεία του Δήμου Πατρέων...

    Στο 13ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, οι δάσκαλοι ζήτησαν από τους γονείς να συμβάλλουν στη... θέρμανση των παιδιών τους και να αγοράσουν τρία καλοριφέρ με 22 φέτες το καθένα, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα από την Πολιτεία για να αγοραστεί πετρέλαιο. Πέραν αυτού τους ζήτησαν να πηγαίνουν στο σχολείο χαρτί υγείας για την τουαλέτα και μελάνι για το φωτοτυπικό μηχάνημα.
    Υπενθυμίζεται πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε προειδοποιήσει ότι οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές φέτος θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα αυτή τη σχολική περίοδο και τις επόμενες, αν δεν αλλάξει κάτι, αφού καλούνται να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων με το ένα τρίτο σχεδόν των πόρων σε σύγκριση με πέρυσι.
    Στο δημόσιο ΙΕΚ, οι καθηγητές είπαν στους σπουδαστές ότι οι σημειώσεις των μαθημάτων δεν μπορούν πλέον να φωτοτυπηθούν και να τους δοθούν, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί. Έτσι τους πρότειναν να αγοράσουν τετράδια και να κρατούν σημειώσεις χειρόγραφες.

    To 6ο ART4MORE ’12 άνοιξε τις πύλες του

    Πιστή σε ότι πρεσβεύει η ΕΔΡΑ διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Art for More, το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη ψυχική υγεία.
    Βήμα δίνεται στους νέους καλλιτέχνες ώστε αυτοί να αποτυπώσουν με το δικό τους τρόπο αυτά που νιώθουν και να τα μοιραστούν με το κοινό. Το Πινάκιο βρέθηκε στην Πειραιώς 123 όπου λαμβάνει χώρα το 6ο κατά σειρά Art for More..

    Ταχύτατες διαδικασίες συμβασιοποίησης του τομεακού προγράμματος του ΕΣΠΑ ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης


    Ταχύτατες διαδικασίες συμβασιοποίησης των έργων του τομεακού προγράμματος του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), προκειμένου να παραδοθούν σε υψηλή ποιότητα το συντομότερο δυνατό στους πολίτες ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντησή με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και του Υπουργείου, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012.
    «Ο Τομέας της αγροτικής οικονομίας αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό τα έργα που είναι ενταγμένα στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την επιτυχία του στρατηγικού μας σχεδιασμού» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και ζήτησε τη μείωση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, σύμφωνα άλλωστε και με τα νέα πρότυπα που υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταρτίσει το στρατηγικό της σχεδιασμό πάνω στη βάση των συνδυασμένων και ολοκληρωμένων δράσεων. «Δημιουργούμε Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σύμπραξη διεθνών και ελληνικών πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών φορέων, υψηλού κύρους, με σαφή προσανατολισμό στην υποστήριξη της παραγωγής, ποιότητας και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Εκτός αυτού έχουμε προβλέψει, κατά τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό την παράλληλη χρήση σε εμπορευματικό αυξάνοντας την εξαγωγική δραστηριότητα των παραγωγών μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του Φιλιατρινού φράγματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ζητήθηκε από το Περιφερειάρχη η επίσπευση των μελετών για το αρδευτικό δίκτυο του Φιλιατρινού κάμπου, ούτως ώστε το έργο να αποδοθεί γρήγορα και ολοκληρωμένο στους παραγωγούς.
    Την ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή της Πυλίας σημείωσε ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο Μηναγιώτικο φράγμα, για το οποίο υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από 17 συμπράξεις μελετητικών ομάδων και αναμένεται σύντομα η επιλογή του αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του έργου.
    Για το φράγμα του Λαγκούβερδου, ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ένταξής του στο ΕΣΠΑ.
    Τέλος Οκτωβρίου του 2012 θα είναι έτοιμη η μελέτη του αρδευτικού δικτύου της Τάκας για τις απαραίτητες τροποποιήσεις των προσαγωγών των διωρύγων του φράγματος εκτός των αρχαιολογικών χώρων, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, όπως αποφασίστηκε, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. 
    Αναφορικά με το αρδευτικό δίκτυο της Κανδήλας, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του και την έναρξη της εργολαβίας για την τελική φάση του έργου, ήτοι της τελικής διαμόρφωσης του πεδίου και του καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων.
    Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την αποπεράτωση των μελετών των φραγμάτων του Τάνου και της Κελεφίνας και την απεμπλοκή από το Συμβούλιο της Επικρατείας της εργολαβίας για τη μεταφορά του νερού από τον Ευρώτα και τις πηγές του Βασιλοποτάμου στις περιοχές του Έλους και του Ασωπού Λακωνίας, για την άρση της υφαλμύρωσης.
    Για το μεγάλο έργο του Αναβάλου εξετάστηκαν οι εργολαβίες για την εξέλιξη των δικτύων, το ζήτημα της συμπλήρωσης των μελετών των δικτύων για τις περιοχές του Ασκληπιείου και της Ερμιονίδας και η αποπεράτωση της αναβάθμισης του αντλιοστασίου που προσδιορίζεται για το Μάρτιο του 2013.
    Θετική, τέλος, ήταν η υποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου η πρόταση του Περιφερειάρχη για  επικαιροποίηση των μελετών του φράγματος του Φαλάνθου και του αρδευτικού δικτύου του Δάρα. 

    Π. Κουρουμπλής​: “Τα μπόνους της διαπλοκής”



    «Πολύ κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Προβόπουλος έλαβε «πακέτο αποζημίωσης» ύψους 3,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου, πριν αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Με την καταβολή του ιλιγγιώδους αυτού ποσού, οι συνολικές αποδοχές του κ. Προβόπουλου κατά τη θητεία του στην Πειραιώς διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ ανά έτος, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές άλλου στελέχους της ίδιας τράπεζας, που κατείχε την ίδια βαθμολογικά θέση και αποχώρησε την ίδια εποχή, δεν ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ ανά έτος, ήταν δηλαδή 20 φορές μικρότερες.
    Ο κ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πια, γνωμοδοτεί υπέρ της μη βιωσιμότητας της ΑΤΕ και αρνείται να κοινοποιήσει στη Βουλή τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εν λόγω γνωμοδότηση. Στη συνέχεια η ΑΤΕ διαχωρίζεται σε «καλή» και «κακή» και το υγιές κομμάτι της πωλείται στον πρώην εργοδότη του, την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι μόλις 95 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο η ακίνητη περιουσία της άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.
    Εν μέσω ριζικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, εγείρεται μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον επικεφαλής της ανώτατης εποπτικής αρχής. Ως πότε θα παραμένει ο κ. Προβόπουλος στο απυρόβλητο;»
     
    Ο Π. Κουρουμπλής για το Πρόγραμμα «Αριάδνη»
     
    «Η εξαγγελία της Κυβέρνησης για υποχρεωτική σύναψη συμβολαιογραφικού πιστοποιητικού έναντι αντιτίμου, για την όποια μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης των πολιτών, επιβαρύνει για ακόμη μια φορά τον ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά πολίτη, και αυξάνει, αντί να μειώνει, τη γραφειοκρατία.
    Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:
    -τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ όλες τις μεταβολές που αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λπ., σε ήδη υπάρχουσα και εν λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα και
    - με μια απλή νομοθετική ρύθμιση μπορείνα επεκταθεί η υποχρέωση του ληξίαρχου να αποστέλλει αντίγραφα για όλες τις κατηγορίες πράξεων μεταβολής οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου να ενημερώνεται η βάση δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
    Αντί η Κυβέρνηση να επισπεύσει επιτέλους τη μηχανογράφηση των τομέων συνταξιοδότησης του Γενικού Λογιστηρίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων ώστε να σταματήσει η πελατειακή συναλλαγή “μικρών και μεγάλων”,προβαίνει στη λήψη περιττών μέτρων που υποκρύπτουν και ένα είδος συναλλαγής».

    Δεύτερη βραδιά «Ιερού Πολέμου» - Δεκάδες προσαγωγές έξω από το θέατρο «Χυτήριο»

    Στιγμιόττυπο έξω από το θέατρο «Χυτήριο»
    Αθήνα
    Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έξω από το θέατρο «Χυτήριο», στην Ιερά Οδό, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο βράδυ από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση «Corpus Christi».

    Η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ σε τουλάχιστον 35 προσαγωγές ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

    Η Ιερά Οδός έκλεισε προσωρινά λίγο μετά τις 10 το βράδυ, αλλά δόθηκε στην κυκλοφορία και πάλι μετά από περίπου μισή ώρα.

    Έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες, που συμπαρίστανται στη θεατρική ομάδα που ανεβάζει το έργο, καθώς και μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής -περίπου 150- καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    Οι περισσότεροι από όσους διαμαρτύρονταν για τη θεατρική παράσταση διασκορπίστηκαν πριν από τις 11 το βράδυ, λίγο πριν ανοίξει η κεντρική είσοδος του θεάτρου. Στην περιοχή, την ώρα εκείνη, υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη (επτά διμοιρίες ΜΑΤ) και επικρατούσε ηρεμία.

    Η παράσταση, τελικά, άρχισε κανονικά αργά το βράδυ, όπως ήταν προγραμματισμένο. Η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει από την περιοχή μέχρι τα μεσάνυχτα.