Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πρεμιέρα με “γκολ” Σαμαρά

Το κυριακάτικο «ντέρμπι κορυφής», το οποίο ως γνωστό κατέληξε με νίκη της «Μικτής Συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», κέρδισε έναν καλό χειριστή της «μπάλας». Τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός από κάποια στιγμή και μετά, συγκεκριμένα στις «καθυστερήσεις» του δευτέρου ημιχρόνου, αξιοποίησε ιδανικά τις «πάσες» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έκανε αυτό που πρέπει να κάνει ένα κλασικό σέντερ φορ. Έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να αποφύγει τα σκληρά μαρκαρίσματα των αμυντικών της «Μικτής Αντιπολίτευσης». Σημαντική η συμβολή του Βενιζέλου στο χώρο του κέντρου, που με τις επινοήσεις του άνοιγε διαδρόμους, καθώς και του Κουβέλη που κάλυπτε την αριστερή πλευρά, φροντίζοντας να κρατάει μακριά απ’ την εστία της συγκυβέρνησης τους επιθετικούς της Αντιπολίτευσης.
Ωστόσο τη διαφορά την έκανε ο «μεταμορφωμένος»(παρά τον τραυματισμό του που τον κράτησε μακριά απ’ τις προπονήσεις) Σαμαράς, ο οποίος έδειξε αποφασισμένος να παίξει για την ομάδα παρά για την «εξέδρα». Ήταν ουσιαστικός, τέλειωνε τις «φάσεις», ενώ πολλές φορές έπαιξε δημιουργικά χωρίς τη μπάλα στον κενό χώρο, «τραβώντας» τους αμυντικούς πάνω του. Έτσι το «σύστημα» που είχε σχεδιαστεί για την εξουδετέρωσή του, άρχισε να «μπάζει» από όλες τις κατευθύνσεις.
Το ξέσπασμα στις «καθυστερήσεις»(η ψηφοφορία άρχισε δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα), επιβεβαίωσε τη διαφορά δυναμικότητας του κυβερνητικού σχήματος με την Αντιπολίτευση. Το επιθετικό κρεσέντο του πρωθυπουργού, δεν άφησε καμία αντίδραση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα(βοηθούντος και του κανονισμού), ενώ καθόρισε και το πλαίσιο των μεταξύ τους αναμετρήσεων στο προσεχές διάστημα. Ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε στη πρεμιέρα να «πάρει τον αέρα» μαζί με τους βαθμούς της νίκης. Η «διαιτησία» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των βοηθών του, δεν επηρέασε τον αγώνα αφού τήρησε τον κανονισμό, κρατώντας στο τσεπάκι τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

statesmen.gr

Απολείπειν η ΔΕΗ… Φωτόπουλον

Εκ πρώτης δεν έχουν καμία σχέση. Όταν όμως η ποίηση συναντά την πολιτική, όλα μπορεί να συμβούν. Ειδικά όταν η «Αλεξάνδρεια» κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι, τότε η ποίηση- εν αγνοία της- «δανείζει» στίχους ώστε οι πολιτικοί να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον της. Έτσι, το βράδυ της ψήφου εμπιστοσύνης επί των προγραμματικών δηλώσεων, η συζήτηση μετατράπηκε σε βραδιά ποίησης. Τι εννοούσε όμως ο «ποιητής» Τσίπρας; Τι υπέκρυπτε ο ποιητικός του οίστρος; Τη σχέση «ποίησης» και «εκποίησης» όπως την ερμηνεύει ο συνδικαλιστικός οίστρος του Νίκου Φωτόπουλου. Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, που απειλεί να κατεβάσει τους διακόπτες της «Αλεξάνδρειας».
Και μετά; Μετά θα έρθει ο έρωτας. Έχει ξαναγίνει-επί Μητσοτάκη- με αποτέλεσμα ο… Έρωτας να μη προλαβαίνει να ρίχνει τα βέλη του. Αφήστε που θα αυξηθούν οι πωλήσεις ποιητικών συλλογών, αφού ελλείψει τηλεόρασης και διαδικτύου οι Έλληνες θα το ρίξουν στην ανάγνωση ποιημάτων. Να γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ποιητική αδεία αντιπαρατέθηκε πολιτικά με τον πρωθυπουργό. Εσείς «ξεπουλάτε» τη δημόσια περιουσία, εμείς δίνουμε κίνητρα να «ξεπουλήσουν» τα βιβλιοπωλεία ποιητικές συλλογές. Εδώ που τα λέμε ο Τσίπρας είναι συνεπής και το αποδεικνύει. Είχε δηλώσει ότι, θα ασκήσει «ποιοτική αντιπολίτευση» και τηρεί το λόγο του. Και κάνει κι ένα βήμα παραπάνω. Ασκεί «ποιητική αντιπολίτευση», συμβουλεύοντας τον Φωτόπουλο- όπως ο Καβάφης τον Αντώνιο- να μη λυγίσει μπροστά στη δεδομένη πλέον απώλεια της ΔΕΗ(«Αλεξάνδρεια»). Διότι, όπως ο Αντώνιος έχασε μαζί με την Κλεοπάτρα τη χλιδάτη ζωή, έτσι κινδυνεύει ο Φωτόπουλος να χάσει τα προνόμια.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Κλωτσιά

Αν ένας γάιδαρος σε κλωτσήσει, δεν έχει νόημα να τον κλωτσήσεις και εσύ

 Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

Σύλληψη 46χρονου στο Κιάτο για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 150.321 ευρώ

Συνελήφθη, προχθές (9-7-2012) το απόγευμα, στο Κιάτο , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 46χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 46χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 150.321 ευρώ.
Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Κορινθία: Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συνελήφθη με χασίς

Πρόκειται για ένα από τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία που είχε συνεργαστεί και με τη δημοτική αρχή κατά το παρελθόν έχοντας μάλιστα και σημαντική θέση στο δήμο Κορινθίων.
Όλα αυτά, σύμφωνα με το korinthiannews.gr στο οποίο διαβάζουμε ότι το πρόσωπο αυτό, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μεγάλη ποσότητα χασίς που βρέθηκε στο σπίτι του!

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 60 και 52 ετών αντίστοιχα,γιατί καλλιεργούσαν δενδρύλλια και είχαν ποσότητα κάνναβης,στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το korinthiannews.gr το ένα από αυτά τα δύο άτομα, είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σίμος Κεδίκογλου : απίστευτη αθλιότητα

Oγραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσή του κατήγγειλε ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά είναι και νομικός σύμβουλος της εταιρείας Siemens, γνωστής από το τεράστιο σκάνδαλο των μιζών.


Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τη σφοδρότατη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι ο κ. Καρακώστας έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της Siemens, έκανε λόγο για απίστευτη αθλιότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, "το ήθος και η επιστημονική αξία του ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος της Νομικής Σχολής, τέως Αντιπρύτανη και νυν Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Καράκωστα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση".

Χαρακτήρισε "συκοφάντες" το κόμμα του Πάνου Καμμένου ενώ τόνισε πως επίτηδες παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ο κ. Καρακώστας παραιτήθηκε από τη Siemens Hellas μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος γιατί διαφώνησε μαζί του και κατέληξε λέγοντας: "τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και σε αυτή την αθλιότητα".

 

Σε 9 δόσεις οι οφειλές στην εφορία – Χάνουν το αφορολόγητο όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη δήλωση τους


- Ανάλογα με το φόρο που πρέπει να πληρώσουμε ο αριθμός των δόσεων
- Μόνο όσοι είναι εμπρόθεσμοι θα έχουν την δυνατότητα για ευνοϊκή ρύθμιση
- Θα διατηρηθούν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και 6 μηνιαίες δόσεις
- Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013

Νομοθετική ρύθμιση εξπρές που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενος να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τα φετινά εκκαθαριστικά έως και σε εννέα δόσεις, προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση που έχει συζητηθεί με την τρόικα αφορά αποκλειστικά τους φορολογούμενους εκείνους που θα υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση.

Όσοι στείλουν τις δηλώσεις τους μετά την λήξη των προθεσμιών όχι μόνο δεν θα έχουν την ευκαιρία να εξοφλήσουν τα “φουσκωμένα” εκκαθαριστικά σημειώματα που θα λάβουν ή έχουν ήδη λάβει σε περισσότερες δόσεις, αλλά θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο καθώς θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ!

Ιστορική επίσκεψη της Χ.Κλίντον στο Λάος


Η Χίλαρι Κλίντον, η πρώτη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Λάος εδώ και 57 χρόνια, έφτασε σήμερα στην Βιεντιάν για μια σύντομη επίσκεψη επικεντρωμένη στην κληρονομιά από τον πόλεμο του Βιετνάμ και σ' ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για την κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Μεκόνγκ.
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να αναφερθεί ιδιαίτερα στις ακόμη αισθητές συνέπειες από τη χρήση του Πορτοκαλί Παράγοντα, ενός τοξικού προϊόντος που χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς εναντίον των κομμουνιστών εχθρών τους, καθώς και στην παρουσία βομβών από τον πόλεμο που δεν έχουν εκραγεί και εξακολουθούν να βρίσκονται διασκορπισμένες στο έδαφος του Λάος.

Η Κλίντον είναι η πρώτη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Λάος από το 1975 που η χώρα έγινε κομμουνιστική μετά την αμερικανική στρατιωτική ήττα στην Ινδοκίνα. Θα παραμείνει στην Βιεντιάν για τρεις ώρες και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Τονγκλούν Σισουλίτ και τον πρωθυπουργό Τονγκσίνγκ Ταμαβόνγκ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην Πνομ Πεν, όπου θα συμμετάσχει σε περιφερειακές διασκέψεις.
newsit.gr

Στο δρόμο της Ελλάδας και η Σλοβενία

'
'Μπορεί ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας να επιμένει πως δεν θα γίνουν η έκτη χώρα που θα χρειαστεί διάσωση, όμως οι επενδυτές αμφιβάλουν'' γράφουν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "Ελληνικά σενάρια" στην Σλοβενία
''Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας επέμεινε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος δεν θα γίνει το έκτο μέλος της ευρωζώνης που θα χρειαστεί διεθνή διάσωση. Οι επενδυτές αμφιβάλλουν.

Πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό; - Γιατί απαίτησε ο Βενιζέλος συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με Στουρνάρα


- Το τηλεφώνημα σε Σαμαρά και το αίτημα για άμεση συνάντηση των τριών
- Ιπποκράτους:Δεν γίνεται στην πρώτη επαφή με τους εταίρους να μην λέγεται καν η λέξη επαναδιαπραγμάτευση
- "Δεν ήταν ακόμα η ώρα. Προέχουν άλλα", απαντά το υπουργείο Οικονομικών
Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τις θέσεις που εξέφρασε η ελληνική πλευρά στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Το έστειλε άμεσα στον πρωθυπουργό με το τηλεφώνημά του με το οποίο απαίτησε επι της ουσίας να γίνει απόψε η σύσκεψη των αρχηγών.

Όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα -δια του κ. Στουρνάρα- δεν ανέφερε το σημαντικό ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Δεν έθεσε ούτε καν χρονοδιάγραμμα αλλά και πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Έτσι, με όχι την καλύτερη ατμόσφαιρα θα γίνει στις 19.00 η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Πληροφορίες λένε ότι εκεί ο κ.Βενιζέλος θα ζητήσει να αποσαφηνιστούν τα όρια της επαναδιαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Στουρνάρας είπε ότι μπορεί να μην έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης επισήμως στο Eurogroup, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όταν έρθει η ώρα θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο». «Είμαστε στον 5ο χρόνο της ύφεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

newsit.gr

Ασέβεια μπροστά στην Ολυμπιακή Φλόγα - Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Εμείς τους δώσαμε την φλόγα όμως αυτοί ούτε ιερό ούτε όσιο. Και πριν 8 χρόνια μας κατηγορούσαν ότι δεν είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι τίποτα δεν το κάνουμε σωστά. Ο λόγος για τους Βρετανούς που αφού τις προάλλες έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα αφού είχαν την φαεινή ιδέα να την μεταφέρουν με κανό σε πίστα του ράφτινγκ χθες ένα άνδρας πέταξε τα ρούχα του και έτρεξε γυμνός μπροστά από την Ολυμπιακή Φλόγα που κάνει τον γύρο της Βρετανίας.

Ο 27χρονος είχε γράψει στην πλάτη του “Free Tibet”  (“Ελευθερώστε το Θιβέτ”) και μπήκε μπροστά από τον Σερ Στιβ Ρετγκρέιβ, δείχνοντας τα κάλλη του!

Λίγη λεπτά αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία.
newsit.gr

28,5 εκατομμύρι​α ευρώ για το Jessica της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου


Άρχισε η προετοιμασία ένταξης του αεροδρομίου της Τρίπολης στο Jessica μέσω ΣΔΙΤ.



Με εκπροσώπους της Eurobank που αποτελεί το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού Jessica για την Περιφέρεια Πελοποννήσου συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά από αίτημά της τράπεζας για αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάληψη του συντονιστικού ρόλου του προγράμματος, ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σύσκεψη παρευρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζιούφας. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Δήμους, οι οποίοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι, για άμεση ένταξη έργων στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει ως βασική λογική τη μετατροπή των πόρων του ΕΣΠΑ σε δανειακούς πόρους, ανακυκλώνοντας τους, μοχλεύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και παρέχοντας κίνητρα επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την υλοποίηση εμπορικού και επιβατικού αμιγούς low cost αεροδρομίου στην Τρίπολη, με παράλληλη στρατιωτική χρήση, μέσω ΣΔΙΤ και ένταξής του στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Jessica.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των ενεργειών προκειμένου να απορροφηθούν τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εκπρόσωποι της Eurobank, αλλά και ο κ. Μαντζιούφας, χαρακτήρισαν την πρόταση για το αεροδρόμιο της Τρίπολης πρωτοποριακή και καινοτόμα και ζήτησαν να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες, αλλά και να γίνει μια συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

«Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS»


 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα αναδεικνύεται από τον νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού ο οποίος με βάση τον ιστότοπό του φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος  της Siemens.

Δηλαδή ο κ. Καράκωστας ήταν και νομικός σύμβουλος της   Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου». 




Στη Β' και τελική φάση ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολική διαχείριση των στερεών απόβλητων


Ξεκινά η Β φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμόν 324/2012 απόφασή του, της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από κοινοπραξία εταιρειών που συμμετείχε στην αρχική φάση, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012. 

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για αυτή την εξέλιξη, τόνισε ο Περιφερειάρχης, για δύο λόγους. Αφενός, γιατί πολύ σύντομα ολοκληρώσαμε επιτυχώς την πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού και μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και αφετέρου, γιατί η Ελληνική δικαιοσύνη διεκπεραίωσε σε χρόνο ρεκόρ την υπόθεση.

Μια διάψευση με… νόημα

Κάθε κίνηση ενός πολιτικού έχει τη σημασία και τη σημειολογία της. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν πρώην πρωθυπουργό, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, σαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λοιπόν διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας, και τον παρουσίαζαν να έχει πέσει από το ποδήλατο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπως δηλαδή είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια.
Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρει ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια οι πληροφορίες για την πτώση του από ποδήλατο.
Καταλήγει ωστόσο με μια αποστροφή, που έχει… ουρά: “Όπως ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα και την αλήθεια έχουν διάφορα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την τελευταία περίοδο, και εκφράζουν την… αγωνία των συντακτών και των εμπνευστών τους, σχετικά με το προσωπικό και πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου”.

statesmen.gr

Η Αθήνα Ωνάση δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος!


Ποια είναι η πραγματική περιουσία της χρυσής κληρονόμου; Είναι πράγματι αμύθητη; *Αργά και σταθερά φαίνεται πως πουλάει η Αθηνά Ωνάση την ακίνητη περιουσία της. *Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜagazino είναι άγνωστο πόση είναι ακριβώς η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση. Το μόνο…σίγουρο είναι ότι η «δισεκατομμυριούχος κληρονόμος» των σκανδαλοθηρικών εντύπων δεν ήταν ποτέ στ’ αλήθεια δισεκατομμυριούχος. Η Αθηνά κληρονόμησε τη μητέρα της, δηλαδή την περιουσία που της είχε αφήσει η Τίνα Λιβανού, καθώς και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε. Το υπόλοιπο μισό της ... περισσότερα »