Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Περιμένοντας την τρόικα

Αυτή την εβδομάδα, ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα τα μέλη της τρόικας, καθώς και ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να έχουν συνομιλίες με την κυβέρνηση Σαμαρά, τις πρώτες μετά τις διαδοχικές εκλογές της 6ης και της 17ης Ιουνίου, που ουσιαστικά “πάγωσαν” τις εξελίξεις.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τις τελευταίες μέρες πυρετώδεις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο, ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη, και να δώσει την εικόνα μιας χώρας αποφασισμένης να αλλάξει, αλλά και την ίδια στιγμή να διεκδικήσει σημαντικές βελτιώσεις στους όρους της δανειακής σύμβασης, που συνοδεύουν την οικονομική βοήθεια του Μνημονίου.
Πρόσωπα-κλειδιά στις διαπραγματεύσεις θεωρούνται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος άλλωστε είχε ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας Πολ Τόμσεν, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, στους ώμους του οποίου πέφτει το βάρος του ξεμπλοκαρίσματος της ελληνικής οικονομίας, και της προώθησης αναπτυξιακών δράσεων, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

statesmen.gr

Λόγια του Θύμιου Καρακατσάνη

Όλα τα βλέμματα στον τελικό - Εκπομπή για το Euro 2012

Έφτασε η μεγάλη ώρα του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η εκπομπή Focus Sports του Focus Web TV με τους Αλέξανδρο Κοζαρίδη, Κώστα Βορίλα και Αλκμήνη Χατζηνάσιου, σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σπουδαία αναμέτρηση των «φούριας Ρόχας» με τη «Σκουάντρα αντζούρα». Αναλύσεις συστημάτων, και στατιστικά από το συντάκτη του bet3.GR Γιώργο Σέργη, καθώς και ένα εκτενές αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα του Μάριο Μπαλοτέλι. Δείτε τις προβλέψεις του bet3.GR για το μεγάλο τελικό και τα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής. Για να δείτε την εκπομπή "Focus Sports" ακολουθήστε το παρακάτω link http://www.focuswebtv.gr/ondemand.aspx?1KAqFex04bxqY%2bQ2w2%2bklUS2iB8b5wDmn3SQNHNkBSSPICUHnS%2fuv9k4SXIzM%2bIN

Πυρκαγιές σε Μάνη και Αρκαδία...

Πυρκαγιές σε Μάνη και ΑρκαδίαΣε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στην περιοχή Νύμφιο Μάνης στη Λακωνία και στην περιοχή Βούτση Αρκαδίας.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνη επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ στη μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και έξι αεροσκάφη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Απόφαση βόμβα στο Μνημόνιο – Αντισυνταγματική η μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων στο Δημόσιο


- Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει πως οι δύο μνημονιακοί νόμοι είναι αντίθετοι στη Διεθνή Νομοθεσία
- Αναφέρει ότι οι μειώσεις μισθών δεν ήρθαν μαζί με μειώσεις φόρων ή τιμών όπως θα έπρεπε
- Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι θυγατρικής εταιρείας της Αττικόν Μετρό
- Για πρώτη φορά πολιτικό δικαστήριο έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το ΣτΕ
Aπόφαση των πολιτικών δικαστηρίων ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα αφού έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν τους δύο μνημονιακούς νόμους 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Μήνυμα Χριστόφια για την Κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕE

Η μικρή σε μέγεθος και πληθυσμό και ημικατεχόμενη Κύπρος έχει τη θέληση και τις δυνάμεις να ορθώσει το ανάστημά της και να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τόνισε σε μήνυμα του προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την ανάληψη από σήμερα της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιστορική και επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά στην υλοποίηση ενός κορυφαίου στόχου, της επίτευξης μιας επιτυχημένης Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κύπριος Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα εργαστεί από κοινού με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους 26 εταίρους της για περισσότερη κοινοτική αλληλεγγύη, για μια Ευρώπη που να βρίσκεται πιο κοντά στον απλό άνθρωπο, ώστε να ανταποκρίνεται θετικά και αποτελεσματικά στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Θα εργαστούμε, πρόσθεσε, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και για την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, «που αντιμετωπίζουμε ένεκα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με πρώτο το ζήτημα της ανεργίας». Για μια Ευρώπη, τόνισε, της ευημερίας και της ανάπτυξης, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Κύπρου είπε ότι «βασικό ζητούμενο για την αντιμετώπιση της και των επιπτώσεών της είναι η επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, ένεκα της έκθεσής του στην ελληνική οικονομία». Επίσης, σημείωσε ότι η Κύπρος «βρίσκεται σε κομβικό σημείο», επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα «δεν μπορεί να μας ξεστρατίσει από το όραμα για αποτίναξη της κατοχής και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, στη βάση μια διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας». Επίσης, τόνισε ότι η προοπτική που έχει δημιουργηθεί με την εξεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτελεί τη σημαντικότερη θετική εξέλιξη για την Κύπρο και το λαό της τα τελευταία χρόνια. Η Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε, είναι σήμερα ισχυρότερη διεθνώς και με περισσότερο κύρος. «Μαζί ενωμένοι, μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, οικοδομώντας μια ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης», κατέληξε ο Κύπριος Πρόεδρος. Εξάλλου, ιστορική χαρακτηρίζουν τη σημερινή μέρα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα ασκήσει μια επιτυχημένη προεδρία και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και στις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών.

Νέα στοιχεία για το «σωματίδιο του Θεού»


Περισσότερα στοιχεία αναμένονται την επόμενη εβδομάδα για το μποζόνιο Χιγκς, ένα στοιχείο που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιας έρευνας και αντιπαράθεσης για την παγκόσμια κοινότητα της Φυσικής. Τα πειράματα του CERN είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μποζόνιο βρίσκεται στο φάσμα μεταξύ 115 και 127 GeV. Το γκιγκα-ηλεκτρόνιο βολτ αποτελεί τη συνηθισμένη μονάδα μέτρησης για τη μάζα υποατομικών σωματιδίων, ενώ ένα GeV είναι περίπου ίσο με τη μάζα ενός πρωτονίου.kathimerini.gr

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ : 17.420 οι κατοικοι στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σε 10. 787.690 ανέρχονται οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την απογραφή που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάιο. Ο δήμος Καλλιθέας Αττικής είναι εκείνος με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα, ενώ ο δήμος Πρεσπών εκείνος με την μικρότερη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην
δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στη χώρα μας οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες! Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ανέρχονται σε 5.484.000 (50,8% του πληθυσμού) και οι άνδρες σε 5.303.690 (49,2%).

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας μειώθηκαν, καθώς το 2009 ο πληθυσμός ήταν 11.282.571 άτομα. Ως αιτίες για την μείωση του πληθυσμού προβάλλονται η γήρανση, η οικονομική κρίση που εμποδίζει τα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα από ένα παιδί λόγω των εξόδων, αλλά και η «φυγή» πολλών Ελλήνων στο Εξωτερικό για τον ίδιο λόγο.

Οι πέντε δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Καλλιθέας (21.067,6), Νέας Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).

Στον αντίποδα, οι πέντε δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην Πελοπόννησο οι πέντε δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Πατρέων (640,81) , Καλαμάτας (159,27) , Πηνειού (132,63) , Βέλου - Βόχας (116,05) και Πύργου (105,93) , ενώ  οι πέντε δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα , στην Πελοπόννησο, είναι οι Γορτυνίας ( 9,82) , Καλαβρύτων (10,60) , Νότιας Κυνουρίας (13,81) , Ερυμάνθου (15,01) και  Μεγαλόπολης (15,26)
Τα οριστικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012

Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011

Απόψε στο Δερβένι

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ της Δράμας διοργανώνει την προβολή ταινιών μικρού μήκους:

Στο Δερβένι Δημοτικός Κινηματογράφος «Το Διάλειμμα»
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 Ώρα 21:30
Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 Ώρα 21:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Νικήτας ή Κικίλιας για Γραμματέας

Ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται ότι είναι οι δυο “τελικοί” υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Η περίπτωση του Γιάννη Μιχελάκη, που ακούστηκε αρχικά, δεν περπάτησε, και έτσι ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετακινείται στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Ο Κώστας Γκιουλέκας απ’ την άλλη, που επίσης φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, εκτιμάται ότι συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Μάξιμο Χαρακόπουλο στη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Έτσι, το ισχυρό δίδυμο που απομένει για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το απαρτίζουν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Βασίλης Κικίλιας. Με τον πρώτο να έχει συσσωρευμένη εμπειρία, και πολλάκις διατυπωμένες θέσεις για την αναγκαιότητα ανασύνθεσης και επανασυσπείρωσης της Κεντροδεξιάς, και τον Βασίλη Κικίλια να είναι ένα από τα στελέχη που προώθησε ο Αντώνης Σαμαράς και τον δικαίωσαν.

statesmen.gr

Το τέλος της γερμανικής ηγεμονίας

Η πολιτική είναι κυρίως… επικοινωνία. Αν δεν καταφέρεις να επικοινωνήσεις με αποτελεσματικότητα τις θέσεις σου, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σου, το πιθανότερο είναι…

Κάτι… ξέρει ο Πάγκαλος

Αν δεν ήταν τόσο… θυελλώδης. Αυτή είναι μια συνηθισμένη διαπίστωση για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, από εκείνους που παραδέχονται το ατόφιο και σπάνιο πολιτικό ταλέντο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν ωστόσο να εξηγήσουν γιατί δεν κατάφερε ποτέ, να φτάσει στην κορυφή. Δηλαδή, να ηγηθεί ο ίδιος, αντί να είναι ο αυτονόητος “αμέσως μετά”.
Από φυσικός διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά, βρέθηκε να στηρίζει την άλωση του ΠΑΣΟΚ από την ομάδα Σημίτη το 1996. Και αργότερα, να… ανέχεται για προέδρους του ΠΑΣΟΚ, αρχικά τον Γιώργο Παπανδρέου, και τελευταία τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

1ο συνέδριο-σεμινάριο “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      
                                                         
1ο Συνέδριο-Έκθεση Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ

Συνδυάζουμε το χόμπι με την γνώση, Οκτώβριος 2012

1ο συνέδριο-σεμινάριο “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ-Συνδυάζουμε το χόμπι με την γνώση” http://kipos.agrorama.com/ καλύπτει το κενό της ενημέρωσης από εμπείρους επαγγελματίες κατευθείαν στο καταναλωτικό κοινό. Για τέσσερες ημέρες θα παρουσιαστούν προτάσεις πώς να μετατρέψετε ένα άδειο μπαλκόνι σε ολάνθιστο κήπο, να γεμίσετε τον ακάλυπτο χώρο με δέντρα, να δημιουργήστε λαχανόκηπο στον μικρό ή μεγάλο κήπο σας, να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα φυτά που θα φυτέψετε ανάλογα με τις ανάγκες και τον γούστο σας, να μάθετε για ανθοδετική και ανθοσυνθέσεις. Ειδικό κομμάτι αποτελεί η βοτανολογία, μαζί με εναλλακτικούς τρόπους ίασης με ανθοιάματα.

Το συνέδριο-σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο,

Δείτε πληροφορίες εδώ: www.Agrorama.com

Κατά τις μέρες λειτουργίας του συνεδρίου-έκθεσης “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ” καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου, γεωπόνοι, έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τον κλάδο των ανθοκομίας, της αρχιτεκτονικής τοπίου, της ανθοδετικής θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους.

Καταναλωτές κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ιδιώτες θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και την πρακτική εφαρμογή προτάσεων και λύσεων για ολάνθιστα μπαλκόνια, πανέμορφους κήπους, φύτευση ακάλυπτων και πεζοδρομιακών χώρων. http://www.eleotexnia.gr/kipos.html   

Διπλό το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης αφού συνδιοργανώνονται εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη.



Για πληροφορίες:

Φιλολάου 234 – 11631, Αθήνα

Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές)   Fax:  210 7568889




 

Η μεγαλύτερη "μάχη" του Euro - Ισπανία - Ιταλία (21.45)


Η μεγάλη στιγμή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έφτασε. O 14oς τελικός της κορυφαίας Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης θα ρίξει την αυλαία ενός εκπληκτικού τουρνουά. Οι Ισπανοί βρίσκονται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση ενώ οι Ιταλοί έχουν με το μέρος τους την παράδοση.
Η Ισπανία έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις και αν καταφέρει να σηκώσει και φέτος το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Οι φούριας ρόχας είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά οι Ιταλοί με την παρουσία τους στο Euro έδειξαν ότι ουδείς μπορεί να τους υποτιμήσει.

Προβλήματα δεν έχουν οι δύο ομάδες και Ντελ Μπόσκε και Πραντέλι έχουν τη δυνατότητα να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου, θα τον διαιτητεύσει ο Πέδρο Προένσα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 (21.45) ενώ θα υπάρχει Live ενημέρωση από το NewsIt.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Φερνάντο Τόρες.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Κασάνο, Μοντολίβο και Μπαλοτέλι.

- Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Ισπανία που μετράει ήδη δύο κατακτήσεις, ενώ είναι ο τρίτος για την Ιταλία (έχει μία κατάκτηση).

- Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 30 φορές, με τους Ιταλούς να μετρούν 10 νίκες και τους Ισπανούς 8.

- Η Ισπανία δεν έχει νικήσει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης τους Ιταλούς.

"Έφυγε" ο συμπολίτης μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρακατσάνης






ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.

Πέθανε το Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο Θύμιος Καρακατσάνης. Ο 72χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης που οι ρίζες του τις οικογενείας του κρατάνε από τον Πύργο Κορινθίας, γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. O Θύμιος Καρακατσάνης αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρο απο το σάκχαρο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας.
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει συντετριμμένη η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη εκτός από τα χρόνια προβλήματα με τον καρκίνο και το σάκχαρο, τελικά ο άντρας της έσβησε από τη νόσο του Πάρκινσον που εξελίχθηκε ραγδαία.
Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει σήμερα κίνδυνος πυρκαγιάς



Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

- Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και
- όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.