Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

252 εκατ.ευρώ από την Κομισιόν για δρόμους στην Πελοπόννησο

 
Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας αναμένεται πως ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί από 2 ώρες και 30 λεπτά σε 1 ώρα και 45 λεπτά.
Τη διάθεση 252 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας (159 χλμ.) και Λεύκτρου-Σπάρτης (46 χλμ) ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, τα δύο έργα αναμένεται να οδηγήσουν στη δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας και εντάσσονται στο κατάλογο των 181 έργων προτεραιότητας που παρουσίασε το Νοέμβριο του 2011 η Επιτροπή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την Ελλάδα για επιστροφή στην ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτικής επίτροπος Γιοχάνες Χαν τόνισε ότι η ανάθεση αυτών των έργων αποτελούν θετικό παράδειγμα για το πώς τα διαρθρωτικά ταμεία μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, τα δύο έργα εντάσσονται στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η κατασκευαστική Μορέας Α.Ε. Ειδικότερα, περιλαμβάνεται η κατασκευή 7 σηράγγων και αναμένεται πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013 ενώ σημεία των αυτοκινητοδρόμων θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί φέτος.

Ο Κ. Κόλλιας παραμένει αγαπητός στους Κορίνθιους

Ο κ. Κόλλιας εξακολουθεί και δίνει την μάχη του για τη ΝΔ, όπως έκανε τόσα χρόνια. Αυτή την περίοδο επισκέπτεται όλη την Κορινθία. Ο κ. Κόλλιας είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στους Κορίνθιους.
Πολλοί μάλιστα στεναχωρήθηκαν που δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο κ. Κόλλιας ήταν κοντά στους Κορίνθιους και βοηθούσε όπου μπορούσε. Το λάθος ήταν να ψηφίσει το μνημόνιο 2. Αυτό του προκάλεσε ζημιά. Θα γράψουμε κάτι το οποίο ακούσαμε και μας προκάλεσε εντύπωση. Αρκετοί μας ανέφεραν: «Θα πάμε στην κάλπη και θα ψηφίσουμε ΝΔ μήπως και επανεκλεγεί βουλευτής ο Κ. Κόλλιας…».
Δεν έχουμε μάθει στην korinthiannews.gr να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός και ειδικά των πολιτικών προσώπων. Αλλά όταν δεχόμαστε θετικά μηνύματα τα γράφουμε. Ο κ. Κόλλιας έδωσε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Έγιναν πολλά στις προηγούμενες εκλογές με αποτέλεσμα ο κ. Κόλλιας να μείνει εκτός βουλής! Ο ίδιος κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν μιλάει! Οι πολίτες όμως γνωρίζουν τον κ. Κόλλια και ως άνθρωπο και ως πολιτικό πρόσωπο.
Και το ότι άνοιξε το στρατόπεδο της Κορίνθου, ένα πρόσωπο που το ΠΑΛΕΨΕ πολύ και το πήρε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είναι ο κ. Κόλλιας, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν όλοι! Είναι ένα απλό παράδειγμα το τελευταίο…


/korinthiannews.gr/

Τελευταίες συγκεντρώσεις - διακαναλικές συνεντεύξεις - ψηφοδέλτια - θέσεις...

Τελευταίες συγκεντρώσεις - διακαναλικές  συνεντεύξεις - ψηφοδέλτια - θέσεις...
Το eklogika.gr, το μεγαλύτερο site για τις εκλογές και την πολιτική στην Ελλάδα, συνεχίζει να ενημερώνει τους αναγνώστες του για τις θέσεις των κομμάτων όπως παρουσιάζονται στις διακαναλικές συνεντεύξεις πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων, για θέσεις και απόψεις επωνύμων που «η γνώμη τους μετράει», για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων που εκλέγονται με λίστα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Ενημερωθείτε και αποφασίστε, ή ζητήστε τη «βοήθεια» του ανανεωμένου σύμβουλου ψήφου "choose 4 Greece" για να διαπιστώσετε με ποιο κόμμα «γειτνιάζουν» οι απόψεις σας. Δείτε που ψηφίζετε, πώς μπορείτε να λύσετε εκλογικά προβλήματα της τελευταίας στιγμής...

Βενιζέλος: Προϋπόθεση για κυβέρνηση η συμμετοχή του δεύτερου κόμματος


Βενιζέλος: Προϋπόθεση για κυβέρνηση η συμμετοχή του δεύτερου κόμματοςΤην ανάγκη να γίνει η Ελλάδα και πάλι μια χώρα που παράγει τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Μαραβέγια. Σε ομιλία του ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αμετακίνητος στην άποψή του ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνευθύνης, με τη συμμετοχή και του δεύτερου κόμματος ως προϋπόθεση, υποστηρίζοντας ότι...
 
 Τσίπρας: Στις 18 θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε μνημόνιο
dots_680.gif

Τσίπρας: Στις 18 θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε μνημόνιο

«Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στις 18 Ιουνίου δεν θα έχουμε Μνημόνιο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να το εφαρμόσουν. Εμείς λέμε ότι θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης το οποίο θα αποφασιστεί από τη Βουλή», είπε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτό δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια και οι Ευρωπαίοι εταίροι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι ...
 
eklogika.gr

Άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για καταγγελίες περί χρηματισμού υπαλλήλων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης


Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για χρηματισμό υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την κατάρτιση φακέλου απόκτησης άδειας χρήσης νερού.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης ζήτησε άμεσα λεπτομερή πληροφόρηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε, απέστειλε όλα τα στοιχεία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και ζήτησε την άμεση παρέμβασή του.

Διαφωνεί κανείς για το “παραλήρημα μεγαλείου”;

O πολιτικός λόγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. Είτε θα συμφωνήσεις με θέρμη μαζί του, είτε θα διαφωνήσεις ριζικά, πολλές φορές θα εξοργιστείς κιόλας, σε κάθε περίπτωση ωστόσο ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ανήκει στην κατηγορία των flat, άνευρων και απολιτίκ προσεγγίσεων που έχουν κυριαρχήσει στο δημόσιο βίο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τείνει να χάσει την ιδεολογική και πολιτική ραχοκοκκαλιά της.
Με όσα είπε χθες βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επαναπροσδιόρισε ιεραρχικά τις προτεραιότητες με βάση τις οποίες η ελληνική κοινωνία προσέρχεται προβληματισμένη στις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Ο ίδιος άλλωστε, δεν υιοθέτησε ποτέ συμβιβασμένες θέσεις ή τρόπο εκφοράς των θέσεων αυτών. Έκανε ρήξεις. Είχε έναν λόγο γεμάτο γωνίες. Ενοχλούσε, αρκετές φορές σε… αφόρητο σημείο.
Δεν μπορεί ωστόσο κανείς να μην του αναγνωρίσει ότι διατηρεί καθαρή ματιά και ψύχραιμη προσέγγιση, έστω κι αν εκφράζει μάλλον κυνικά, αλήθειες που οι περισσότεροι δυσκολεύονται ακόμη και να ψιθυρίσουν.
Η άποψή του περί του ποιος θα έπρεπε να είναι ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης μετεκλογικής συνεργασίας, είναι τουλάχιστον… ελεγχόμενη. Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, είναι μάλλον… offside. Γιατί κανείς δεν μπορεί να παραμερίσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, εκείνον δηλαδή που θα έχει υπερψηφιστεί, έστω από τη σχετική πλειοψηφία όσων προσέλθουν στις κάλπες. Για χάρη κάποιου τρίτου, χωρίς αντίστοιχη εκλογική νομιμοποίηση. Πόσο μάλλον για κάποιον τεχνοκράτη.
Η μεγάλη αλήθεια την οποία αποτύπωσε απερίφραστα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ωστόσο, είχε να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα και το μέγεθος της… ηγετικής σκιάς του. Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις συγκρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, δίνοντας ίσως τον πλέον πετυχημένο χαρακτηρισμό που έχει ακουστεί: Παραλήρημα μεγαλείου…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /  statesmen.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί, σήμερα, 13 Ιουνίου, εκλογικά περίπτερα σε δήμους του Λεκανοπεδίου, ενώ θα συναντηθεί και με στελέχη του κόμματος σε Ασπρόπυργο και Παιανία. Ειδικότερα:  
Στις 17:45,   στο Δήμο Κορυδαλλού (πλατεία Ελευθερίας).
Στις 18:30, ήταν στο Δήμο Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά). 
Στις 19:00, θα μεταβεί  στο Δήμο Καλλιθέας (πλατεία Κύπρου).
Στις 20:00, θα έχει συνάντηση, στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 21:00, θα μεταβεί στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία, όπου θα συναντηθεί με στελέχη του κόμματος.
Τέλος, στις 21:30, θα βρεθεί στο δήμο Ζωγράφου (Γεωργίου Παπανδρέου και Παπάγου).  

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στον Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόεδρε, είχαμε πριν από λίγο μια δολοφονία ενός φαρμακοποιού στη μέση του δρόμου.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Είναι άλλο ένα στυγερό έγκλημα που δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν πάει άλλο. Πρώτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια.


Οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά σε αποσπάσματα ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα



Ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ

 

·        Θα μας απαντήσουν βέβαια λέγοντας μας : καλά και εσείς τι μιλάτε αφού ο κομμουνισμός απέτυχε στις χώρες του υπαρκτού. Μέγα λάθος. Ο κομουνισμός δεν απέτυχε, πολύ απλά γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

·        Ακόμα και αν ο κομμουνισμός δεν υπήρχε ως έννοια, η βαρβαρότητα της νέας εποχής θα μας ανάγκαζε να τον εφεύρουμε.


·        Ας δούμε για παράδειγμα το πείραμα της Λατινικής Αμερικής. Την προσπάθεια των επαναστατικών κινημάτων εκεί για την απελευθέρωση των λαών από τους καταναγκασμούς του κέρδους.
 =========
 Ντροπή για τον κ. Στρατούλη να μιλά για “ψευτιές” και “διαστρέβλωση”, την ώρα που ψεύδεται και διαστρεβλώνει.
 
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς Στρατούλη ότι ουδέποτε είπε για τρίτη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και για τις ύβρεις που εκτόξευσε προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι ντροπή για τον κ. Στρατούλη να μιλά για “ψευτιές” και “διαστρέβλωση”, την ώρα που ψεύδεται και διαστρεβλώνει.
Είπε ευθέως ότι αν ο κ. Κουβέλης δεν στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, “ η χώρα πάει σε εκλογές”.
Αν νομίζει ότι μπορεί και να εκβιάζει, απειλώντας με νέες εκλογές και ταυτόχρονα, να αρνείται και να βρίζει, κάτι δεν πάει καλά. Και να το κοιτάξει.
Και επειδή τα ντοκουμέντα υπάρχουν, του θυμίζουμε ό,τι είπε κατά λέξη:

Δ. Στρατούλης: «Ο Κουβέλης είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα συμβάλλει να έχει κυβέρνηση η χώρα. Αν δεν βοηθήσει, εφόσον είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματιστεί κυβέρνηση Αριστεράς, η χώρα πάει σε εκλογές».

Επισυνάπτεται σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.


O Δημήτρης Αβραμόπουλος αύριο στη Ζαχάρω


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα επισκεφθεί, σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου και, αύριο, Πέμπτη 14 Ιουνίου, τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.
Σήμερα στις 20:00, θα μιλήσει στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».
Αύριο, Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 20:00, θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία  της Ζαχάρως.

Παύλος Χαικάλης.."EXΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ''

image002.png
 Γιατί βούρκωσε ο Παύλος Χαικάλης. Πως βρέθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τι θα κάνει αν όσα υποστηρίζει το κόμμα του δεν υλοποιηθούν. Πως θα σατίριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αντώνη Σαμαρά αν βρισκόταν στο πλατώ του Λάκη Λαζόπουλου. Επίσης απαντά για το αν υπάρχει χιούμορ στην πολιτική και αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής Σε Πρώτο Ενικό πατώντας


   


                        ENIKOS 12-6-2012 XAIKALHS.PNG

        Focus Web TV                             

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς για τον αιφνίδιο θάνατο της Βίκυς Γερούκη Παπαφιλίππου, Προέδρου της Ένωσης Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας και ιδιοκτήτριας του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού «WEST» (West Channel και West Radio), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ξαφνική απώλεια της Βίκυς Γερούκη Παπαφιλίππου μας γέμισε θλίψη. 
Η Κοζάνη, αλλά και τα περιφερειακά ΜΜΕ έχασαν μια ακούραστη αγωνίστρια, με πλούσια δραστηριότητα και έντονο ενδιαφέρον για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.
Εκφράζω στο σύζυγό της, τέως Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παπαφιλίππου, στους οικείους της,  αλλά και στους συνεργάτες της, τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Σαμαράς: Έχουμε πρόγραμμά σε ευρώ και όχι σε δραχμές - Ανοικτό το θέμα συνεργασίας - Ο Τσίπρας έχει οικονομικά για κόμικς



ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γ. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ:
Τρεις μέρες από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν. Έχουν, ήδη, ακούσει θέσεις, προγράμματα, τοποθετήσεις, σχόλια. Συγκεκριμένες προγραμματικές εξαγγελίες για όσα έχουν να συμβούν στη χώρα από εδώ και πέρα σε αυτή την κρίσιμη εκλογή.
            Θέλω να μου πείτε -επειδή θεωρώ ότι το ζήτημα της οικονομίας είναι το πρωτεύον- ποια είναι η διαφορά της δικής σας πρότασης, του δικού σας προγράμματος από τα προγράμματα που έχουν εξαγγείλει τα άλλα κόμματα.
            Και θα ήθελα να μου πείτε, για ποιο λόγο το δικό σας πρόγραμμα είναι αξιόπιστο και εφαρμόσιμο και δεν είναι των άλλων κομμάτων. Ευχαριστώ.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:
Καλημέρα σε όλους πρώτα απ’ όλα. Να πω κατ’ αρχήν ότι εμείς το πιστεύουμε το πρόγραμμά μας. Να πω δεύτερον, ότι είναι κοστολογημένο.
            Και είναι κοστολογημένο σε ευρώ, όταν άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν, δεν έχουν δώσει ούτε ένα στοιχείο και είναι θεωρητικά σε ευρώ, αλλά στην ουσία θα είναι σε δραχμές αν το κάνουν ποτέ.
            Δεύτερον, να πω ότι η δική μας η ψυχολογία, είναι η ψυχολογία εκείνων οι οποίοι έχουν μετρήσει ήδη αυτά που έχουν πει, αν βγαίνουν, εάν εκείνα τα οποία έχουν προβλέψει, έγιναν πραγματικότητα και δεν είναι σε ένα θεωρητικό πλαίσιο.
            Εμείς πάρα πολύ συγκεκριμένα έχουμε πει ότι θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα που υπάρχει σήμερα. Να το κάνουμε να είναι έτσι ώστε να βοηθήσει να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα της χώρας, ιδιαίτερα για τα νέα τα παιδιά. Και, ταυτόχρονα, να  μπορέσουμε να μείνουμε εντός του ευρώ.
            Αυτό το θεωρούμε ότι είναι μία εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση. Αναντίστοιχα με εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μία μονομερή καταγγελία, εν γνώσει του ότι αυτό δημιουργεί ρήξη. Εν γνώσει ότι η ρήξη δημιουργεί έξοδο από το ευρώ. Και εν γνώσει του ότι μία έξοδος από το ευρώ, όταν οδηγεί σε δραχμή με όλες αυτές τις καταστροφικές επιπτώσεις. Δεν θέλω να τις ξαναπώ. Γνωρίζει, πλέον, όλος ο κόσμος τι σημαίνει δραχμή:
            Τέρμα οι καταθέσεις, πληθωρισμός, τέρμα οι δουλειές, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τίποτα. Καταστροφή γενικότερα για την οικονομία. Αυτό το ξέρουν όλοι. Το λένε όλοι: Έλληνες και ξένοι.
         

ΤΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Βρήκα στο youtube το παρακάτω βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Έχει παρουσιαστεί στα ΜΜΕ όλης της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Δεν έχει εμφανιστεί ακόμα όμως στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ιρλανδός δημοσιογράφος, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον εκπρόσωπο της Τρόικα που κάνει στην Ιρλανδία, ότι ακριβώς κάνει η Τρόικα στην Ελλάδα. Επιβάλλει στην Ιρλανδική κοινωνία υπέρμετρους και άδικους φόρους που γίνονται έσοδα ευρωπαϊκών τραπεζών. Κοιτάξτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Θυμίζω ότι το Ελληνικό Κράτος, μέχρι σήμερα έχει επιχορηγήσει  τις Ελληνικές Τράπεζες με 137 δις ευρώ και το περίφημο PSI, ομοίως έδωσε επιπλέον 57 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων αφαιρέθηκε από τα αποθεματικά των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.λπ), των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), των ελληνικών νοσοκομείων, και φυσικά από μικροομολογιούχους της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Για όσους ετοιμάζονται επίσης, να ψηφίσουν την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ας τους θυμίσω ότι σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο που εφαρμόζεται, και που υπέγραψε ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς ως προϋπόθεση για το δεύτερο μνημόνιο, η φορολογία των φυσικών προσώπων έχει αυξηθεί έως και 500% και έρχεται σειρά νέων φοροεισπρακτικών μέτρων όπως το ΕΤΑΚ 2010 και 2011, το νέο ΕΕΤΗΔΕ της ΔΕΗ, η νέα εισφορά αλληλεγγύης. Με λίγα λόγια, ένας μικρός φορολογούμενος, με εισόδημα μέχρι 15.000. θα κληθεί να πληρώσει έκτακτους και τακτικούς φόρους που φτάνουν τα 2500 ευρώ για το 2011.

Κοιτάξτε το βίντεο και κάντε την σύγκριση με τα δικά μας ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, όσοι ξαναψηφίσετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να θυμάστε : όταν δεν υπάρχει τιμωρία, ο ένοχος συνεχίζει να εγκληματεί.

Γρηγορείτε 

Κλειδώνει η νίκη της ΝΔ λένε οι εταιρείες στοιχημάτων

Κλειδώνει η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με τις εταιρείας στοιχημάτων. Παρά τις αντικρουόμενες πληροφορίες, που έρχονται από τις κρυφές δημοσκοπήσεις (δείτε εδώ) οι μπουκ θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη νίκη της ΝΔ , μειώνοντας διαρκώς τις αποδόσεις σε αυτό το ενδεχόμενο κι αυξάνοντας αντίστοιχα την απόδοση για όποιον στοιχηματίσει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι τις τελευταίες μέρες έχουμε τις εξής αποδόσεις:

H εταιρεία unibet (δείτε εδώ) κατεβάζει συνέχεια την απόδοση της νίκης της ΝΔ και δίνει σήμερα 1,35 ενώ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 2,30 .
Με βάση τα άλλα στοιχήματα σχετικά με τα ποσοστά των κομμάτων, η εκτίμηση με βάση τις αποδόσεις της εταιρείας είναι πως τόσο η ΝΔ,όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσουν το 27% ,το ΠΑΣΟΚ θα είναι κάτω από το 12% , οι ΑΝΕΛ θα λάβουν λιγότερο από 6,75% ,η ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί γύρω στο 6% το ΚΚΕ περίπου στο 5% ,όπως και η Χρυσή Αυγή, ενώ απίθανο είναι το ενδεχόμενο η Δημιουργία,Ξανά να υπερβεί το 2,40% .

Η εταιρεία bwin (δείτε εδώ) ενώ πριν λίγες μέρες έδινε μικρό προβάδισμα στη ΝΔ με 1,75 έναντι 1,95 νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα κατέβασε την απόδοση της ΝΔ σε μόλις 1,50 ενώ η περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε στο 2,40.
Τέλος η  stanjame  δίνει 1,57 και 2,25 σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη.

logia-starata.blogspot.g

ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο



Ήταν 3 πουλάκια πάνω σε ένα δέντρο. Κάποια στιγμή λέει το ένα πουλάκι στα άλλα:
- Τον βλέπετε τον ελέφαντα; Ε, θα πάω να τον γ@@@σω....
Τα πουλάκια αρχίζουν και γελάνε.
- Που να πας, βρε κακομοίρη... Κοίτα πως είσαι και πως είναι, του λένε.
Εκείνος όμως επιμένει και στην τελική βάζουν στοίχημα.
Πάει λοιπόν το πουλάκι πίσω από τον ελέφαντα και μόλις πάει να τον γ... κλάνει ο ελέφαντας και ξεπουπουλιάζεται το πουλάκι.
Ακούγονται γέλια από το δέντρο και θυμωμένο το πουλάκι γυρνάει:
- Τι γελάτε ρε μ.....ς, εσείς γ.....  με τα ρούχα;;;;;;;

Man to man Σαμαρά-Τσίπρα, πόλεμος κρυφών δημοσκοπήσεων

των Μαρίνας Μάνη, Αιμίλιου Περδικάρη
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου κρίθηκε, σε μεγάλο βαθμό, τις τελευταίες 4-5 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αυτό το στοιχείο δεν το υποτιμούν οι δύο μονομάχοι που δείχνουν αποφασισμένοι να ρίξουν στη μάχη όλα τα όπλα που έχουν απομείνει στις φαρέτρες τους. Κυρίως, των εντυπώσεων.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ενδεικτική των προθέσεων. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έδινε στο Ζάππειο την διακαναλική συνέντευξη επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να παρουσιάσει τον «Δωδεκάλογό» για τη λαθρομετανάστευση και τη δημόσια ασφάλεια – επιλέγοντας, ως χώρο, για συμβολικούς λόγους το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Στην ουσία επρόκειτο για εκ νέου παρουσίαση του σχετικού προγράμματος που είχε εξαγγείλει στα τέλη Απριλίου («Ζάππειο 4»), ωστόσο η χρονική στιγμή επέβαλλε αυτή την κίνηση για δύο λόγους: Πρώτον, για να απευθυνθεί στα ένστικτα των «νοικοκυρέων» οι οποίοι εμφανίζονται τρομαγμένοι από τις διαρκώς αυξανόμενες διαρρήξεις και δολοφονικές ενέργειες καθώς και από περιστατικά αυτοδικίας όπως αυτό στην Παιανία.

Στόχος οι «νοικοκυραίοι» Δεύτερον, για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τομέα που η ΝΔ θεωρεί προνομιακό της γήπεδο: Γι΄αυτό και οι προτάσεις του κ. Σαμαρά (μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών, κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, λειτουργία νέων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, χρήση υδροφόρων σε επεισόδια κλπ) προβλήθηκαν με έμφαση ότι κινούνται στον αντίποδα των θέσεων Τσίπρα (π.χ. εφοδιασμός τους με ταξιδιωτικά έγγραφα για να μετακινηθούν σε άλλες χώρες) οι οποίος, όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, οδηγούν στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν.

Σήμερα το μεσημέρι μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει τη δική του διακαναλική συνέντευξη – την πρώτη του από τον περσινό Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, αφού στην πορεία προς τις κάλπες του Μαϊου είχε αποφύγει τις συνεντεύξεις Τύπου, προκρίνοντας τις δύο ομιλίες στο Ζάππειο.

Ποιος προηγείται δημοσκοπικά… και γιατί Αυτά, σε επίσημο επίπεδο. Ανεπισήμως, κυριαρχεί η «μάχη της προπαγάνδας» (από τον Ιφικράτη Αμυρά μέχρι τα αντι-spots της ΟΝΝΕΔ) και μαίνεται ο πόλεμος των «κρυφών» δημοσκοπήσεων. Σε αυτόν μάλιστα έχει εμπλακεί και η Ιπποκράτους. Τα στελέχη της διοχετεύουν «αποκλειστικές πληροφορίες» ότι η μάχη Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ντέρμπι διότι «έχει κλειδώσει» η επικράτηση της Ν.Δ.και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.
 
Ο στόχος προφανής: Να πείσουν τον κόσμο που ανήκει στο μεσαίο χώρο ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – και άρα δεν χρειάζεται να συνδράμουν τη ΝΔ. Ετσι, πιστεύουν  ότι θα σταματήσουν την  συνεχιζόμενη «αιμορραγία» του ΠΑΣΟΚ … υπό το φόβο του... Τσίπρα, η οποία τείνει να ρίξει το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδα χαμηλότερα ακόμη και από αυτά των εκλογών του Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ – ακόμη και στα όρια της αυτοδυναμίας. Έτσι, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να συσπειρώσουν τους αναποφάσιστους, με βάση το λεγόμενο «σύνδρομο του νικητή».

Οι διαρροές από τη Λ. Συγγρού; Οι … αναμενόμενες: Ότι η ΝΔ «βρίσκεται μπροστά μεν αλλά μόνο κατά 2-2,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ». Μ΄αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι θα διασφαλισθεί η παράσταση νίκης (που παραδοσιακά έλκει μεγάλο τμήμα των αναποφάσιστων) αλλά χωρίς να οδηγήσει σε επανάπαυση του «γαλάζιου» δυναμικού,  των «νοικοκυρέων» και του «μεσαίου χώρου»…
 
capital.gr