Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ H Iσπανία διαπραγματεύεται, εδώ θέλουν «να τα σπάσουμε»


Τη δέσμευση του για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που παραμένουν σε εκκρεμότητα στην Ηλεία, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, έδωσε από τον Πύργο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ηλείας ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΒΕ Ηλείας, και τέλος μίλησε σε κλειστή εκδήλωση στα μέλη και τους φίλους της ΝΔ στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Η επίσκεψη στον Μητροπολίτη είχε περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, όπου ο Ποιμενάρχης έδωσε τις ευχές του στον πρόεδρο της ΝΔ για καλή επιτυχία στις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων πως οι δύο τους γνωρίζονται πολλά χρόνια από την περίοδο των σεισμών της Καλαμάτας, οπότε και είχε υπάρξει βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς μίλησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος καλωσόρισε τον κ. Σαμαρά και στον χαιρετισμό του εν συντομία, παρέθεσε τα βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές που τελευταία ακολουθήθηκαν απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε παραθέτοντας τα μέτρα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση για να υπάρξει ελάφρυνση στους επαγγελματίες από τα φορολογικά βάρη. Συνέχισε αναλύοντας τα δεδομένα για την Ηλεία, όπου δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των μεγάλο έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, την επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού, την αξιοποίηση του λιμένα Κατακόλου και τη χάραξη ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης για το νομό με την Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της παράτασης αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και την παράλληλη μείωση των επιτοκίων τους, όπως επίσης στην παράταση αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ.
 Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, ο κ. Σαμαράς διέσχισε τον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου και την κεντρική πλατεία Πύργου για να μεταβεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Στη διαδρομή έκανε αρκετές στάσεις για να χαιρετίσει πολίτες που του ζήτησαν να αλλάξει τα δεδομένα στη χώρα, ενώ και κάποιοι παραπονέθηκαν σε ήπιο τόνο πως δεν αντέχουν άλλο τα μέτρα…
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά έκλεισε με την επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου και μίλησε σε κλειστή για τους δημοσιογράφος και τα ΜΜΕ, εκδήλωση σε υποψηφίους βουλευτές, μέλη και φίλους του κόμματος.


Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τις εξελίξεις στην Ισπανία και το συσχετισμό τους με την κατάσταση στην Ελλάδα,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ένα σχόλιο για τις εξελίξεις με την Ισπανία, τις χθεσινοβραδινές.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Σκεφτείτε: Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται, εδώ πέρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να «τα σπάσουμε» με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα.
Αλλά, ευτυχώς, εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης.



Το Video που κόπηκε από την NET και έπαιξε στο MEGA




Όπως παρατηρεί ο θεατής υπάρχει μόνο ένα μικρόφωνο μπροστά στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είναι αυτό της ΕΤ3.
Άρα, η λήψη ήχου και εικόνας για αυτά τα πέντε βίντεο έγιναν από το μικρόφωνο με το σήμα ΕΤ3, παρά του ότι αργότερα αναρτήθηκαν
κατ' αποκλειστικότητα από το www.tastv.gr.

Τις λήψεις αυτές έχει κάνει ο Τάσος Σραφείμ το Σάββατο 9/6 στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών Έδεσσας όπου ο Π. Καμμένος στο πλαίσιο
περιοδείας του, παρέθεσε συνέντευξη τύπου. Ο Τ. Σεραφείμ είναι υπεύθυνος για την ιστοσελίδα www.tastv.gr. Όπως μαθαίνει κανείς από διαφήμιση
στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας με τα 5 βίντεο, ο Τάσος Σεραφείμ δραστηριοποιείται τα τελευταία 27 χρόνια με το βίντεο στην Έδεσσα.
Επίσης, είναι ο εξωτερικός συνεργάτης της ΕΤ3 στην Έδεσσα.

Mαγνητοσκόπησε μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου δηλώσεις του Π. Καμμένου (για Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Αλ. Τσίπρα).
Από τον ίδιο χώρο, με την ίδια κάμερα, με το ίδιο μικρόφωνο, απλά σε κάποια άλλη γωνία του χώρου.
Αυτές οι δηλώσεις διανεμήθηκαν σε όλα τα πανελλαδικά κανάλια από την ΕΤ3, μέσω ΝΕΤ. Τμήματα τους έπαιξαν από τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Η ΝΕΤ στο βραδινό δελτίο της 9/6 δεν μετέδωσε τις δηλώσεις Π. Καμμένου!!!
Η δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ότι δεν είχαν καλή ποιότητα ήχου!!!
A. T.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 11:00 ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη  στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο Πρόεδρος θα συνοδεύεται από τους εξής:
Βασίλειο Πολίτη –Ναύαρχο ε.α - Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας
Ιωάννη Θεοφανίδη –Ναύαρχο ε.α.-Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας
Γεώργιο Ντάβρη Αντιπτέραρχος ε.α-Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας
Βασίλειο Τρίκα -Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου
Επίσης στις 7 το απόγευμα τη Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση του Πειραιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
 
Σήμερα Κυριακή, ο Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί την Παιανία ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, περιοδεύει το νομό Καστοριάς. Το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κουίκ περιόδευσε στο νομό Κοζάνης. Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι η ενέργεια κάθε μορφής, όπως και η ΔΕΗ δεν εκχωρείται και θα παραμείνει στα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, όπως στο ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει και όλος ο πλούτος που υπάρχει στο υπέδαφος της ηπειρωτικής χώρας και κάτω από τις ελληνικές θάλασσες.
«Δε θα επιτρέψουμε τη σαλαμοποίηση της ΔΕΗ για να πουληθεί κομμάτι- κομμάτι στους ιδιώτες, όπως επιτάσσουν τα Μνημόνια που υπέγραψαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το βράδυ του Σαββάτου στην Πτολεμαΐδα ο κ. Κουίκ, σε ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα είναι η εγγύηση για το σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης, πάντοτε με αιχμή του δόρατος την καταγγελία των Μνημονίων και των συμβάσεων.

Νεκροί δύο υπουργοί σε συντριβή ελικοπτέρου

Τραγικό θάνατο βρήκαν ο υπουργός και ο υφυπουργός εσωτερικών της Κένυας και άλλα τέσσερα άτομα, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Τζορτζ Σαϊτότι σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε δάσος έξω από το Ναϊρόμπι ανακοίνωσε η βουλευτής και πρώην υπουργός Μάρθα Καρούα.

Λίγο νωρίτερα τηλεοπτικά μέσα της χώρας είχαν μεταδώσει πως ο υπουργός καθώς και ο υφυπουργός του Ορουα Οζόντε έχασαν τη ζωή τους και πως ο πρωθυπουργός Ράιλα Οντίνγκα έχει ενημερωθεί για το συμβάν.

Οι δύο αξιωματούχοι επέβαιναν σε ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο αμέσως μετά την πτώση του τυλίχτηκε στις φλόγες. Αλλά τέσσερα άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

newsit.gr

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 100 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ, ΧΩΡΙΣ Αντευρωπαικά ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

20120609-205829.jpg
Καθαρά Ευρωπαϊκή λύση δηλαδή, όπως φωνάζαμε από τον Μάρτη του 2010, όταν ακούγαμε τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου να λέει ότι “δεν χρειαζόμαστε Ευρωπαϊκή βοήθεια”! Διότι απλούστατα είχαμε ήδη αποκαλύψει ότι η σοσιαληστική συμμορία είχε ήδη μεθοδεύσει την υπαγωγή στο ΔΝΤ.
Πριν λίγες ημέρες προβάλλαμε την έκκληση του τεχνοκράτη και πατριώτη Ραχόι που μιλούσε αποκλειστικά για Ευρωπαϊκή λύση. Το ΔΝΤ υποστηρίζει πως θα έχει μόνο “ρόλο επίβλεψης” ενώ ομολογεί πως ο Ραχόι δεν έχει Κάν υποβάλλει τέτοιο αίτημα!
Και εδώ στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου όχι μόνο κυκλοφορούν
ελεύθεροι, αλλά κάποιοι θέλουν να ξαναβάλουν το ΠΑΣΟΚ από την πίσω πόρτα στην κυβέρνηση!
Αυτοί που άνοιξαν την κερκοπορτα της Ευρώπης στο ΔΝΤ…
Η οριστική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική σκηνή καθίσταται πλέον πρωταρχικός στόχος. Αλίμονο σε αυτούς που κάνοντας μπίζνες με απολειφάδια της διαπλοκής και του πράσινου παρακράτους, τολμήσουν…
olympia.gr

Ποιοι “βλέπουν” υπουργεία από τη Νέα Δημοκρατία

Η Χριστίνα Κοραή υπογράφει σήμερα στη “Real News” ρεπορτάζ για τις πρώτες σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η εφημερίδα εκτιμά ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα αποτελείται από 17 υπουργεία, και θα αριθμεί συνολικά 35 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς. Πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που θα είναι πρώτο κόμμα, είναι να κρατήσει τα βασικά υπουργεία, χωρίς να αποκλείει και την παρουσία σε αυτά αναπληρωτών από τα άλλα κόμματα τα οποία θα έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σε επίπεδο προσώπων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται ως “μπαλαντέρ”, για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται ως υποψήφια για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το υπουργείο Εσωτερικών, ο Κωστής Χατζηδάκης για το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης για το υπουργείο Μεταφορών, η Όλγα Κεφαλογιάννη για το υπουργείο Τουρισμού, ο Νίκος Νικολόπουλος για το υπουργείο Εργασίας.
Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προαλείφεται ο Γιάννης Μιχελάκης, εφόσον υπάρξει συμφωνία και των άλλων κυβερνητικών εταίρων, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου δίπλα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα βρεθούν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Σταμάτης.
Το όνομα του Τάκη Μπαλτάκου ακούγεται για το νευραλγικό πόστο του Γενικού Γραμματέα της νέας κυβέρνησης.

statesmen.gr

Ο Ιφικράτης του αριστερού παρακράτους

Ειλικρινά αυτά που δημοσίως εξέφρασε κάποιος κύριος Ιφικράτης Αμυράς, περί ένοπλης εξέγερσης και σχηματισμού επαναστατικού στρατού(κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το σχετικό βίντεο), υπερβαίνουν κάθε όριο σοβαρότητας και λογικής. Από τη στιγμή όμως που αυτός ο κύριος φέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-προφανώς κάποιας συνιστώσας του- τότε εγείρεται μείζον θέμα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, μπορεί να διασκεδάζει τις εντυπώσεις αλλά επί της ουσίας δεν λέει και πολλά πράγματα αφού ο κ. Αμυράς αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών. Εγώ θα δεχθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της εκλογικής του επιτυχίας, δεν θέλει να έχει σχέση με τέτοιους τύπους. Ωστόσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραδεχθεί ότι στις συνιστώσες του έχει πολλούς «Αμυράδες» γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία του.
Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που διεκδικεί να σχηματίσει κυβέρνηση να έχει στους κόλπους του τραμπούκους που καλούν σε ένοπλη εξέγερση. Η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «Αμυράδες». Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με επαναστατική οργάνωση τύπου Μπάαντερ Μάϊνχοφ ή Ερυθρές Ταξιαρχίες. Όμως πριν από λίγους μόλις μήνες ανεχόταν πολλά τέτοια «μπουμπούκια». Όπως και τώρα ακόμα ανέχεται και πολλές από τις συνιστώσες του που πιστεύουν στον τροτσκισμό και στην επανάσταση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι μια μπερδεμένη υπόθεση και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι. Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας να ξεμπερδέψει με τις συνιστώσες του, αφού η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο πολύπλοκη ώστε να χρειάζεται κυβέρνηση που θα ασχολείται με το πώς θα απεμπλέξει τη χώρα απ’ το Μνημόνιο και όχι με το πώς θα απεμπλακεί η κυβέρνηση από τις συνιστώσες.

XAPHΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / statesmen.gr

Αποστάσεις Λοβέρδου από Βενιζέλο

Αποστάσεις από τις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τις… γενιές που χωρούν στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας των εκλογών, αλλά και σε σχέση με την αξιοποίηση κορυφαίων και προβεβλημένων στελεχών του Κινήματος σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”.
Ο πρώην υπουργός Υγείας, υπήρξε ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Με την απόφασή του να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος, αλλά να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε στον άλλοτε αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου την ώθηση που χρειαζόταν, ώστε να εκλεγεί χωρίς αντίπαλο.
Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειχνε να κινείται σε λογική “Νο2”, αναλαμβάνοντας μάλιστα να παρουσιάσει και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ιδεολογική και πολιτική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, στη δημοσιοποίηση του οποίου ήταν παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχτηκαν έτσι, και σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται έτοιμος να “τελειώνει” με τη δική του γενιά, προκειμένου να κάνει χώρο για τα νεώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα οποία πιστεύει ότι πρέπει να περάσει η σκυτάλη της ευθύνης αναδημιουργίας του Κινήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρακτηριστικές οι αποστάσεις που παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν ερωτάται σχετικά στη σημερινή συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”: “Δεν έχω προσωπικά πολιτικά σχέδια. Είμαι ταυτισμένος με την πορεία του τόπου. Η ανάγκη ανανέωσης είναι διαρκής. Όλα τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν. Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου θα χρειαστεί το πιο αποτελεσματικό πολιτικό προσωπικό της”, είναι τα λόγια του Ανδρέα Λοβέρδου.
Με την τελευταία αποστροφή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά ουσιαστικά στην πρόταση Βενιζέλου να εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, από νέα και άφθαρτα στελέχη. Αντίστοιχη άποψη με τον Ανδρέα Λοβέρδο, για την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν δοκιμασμένα και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έχει διατυπώσει και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός / statesmen.gr

Ρώμος Φιλύρας : ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΑΣ

ΤΟ   ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΑΣ
Στα χλωρολείβαδα έδυσεν η ολόστερνη αχτίδα,
κι ερήμωσε το λόφο μας η, υγρή, στερνή νοτιά,
τα κυπαρίσσια τα ψηλά, τριγύρω κι η γλυσίνα,
σαν λαμερό τεφρό θρονί μ΄αλλέα την πυροστιά.

Τρίψηλα ο βράχος στο βουνό κι ορθά τα κυπαρίσσια,
σαν δυό φρουροί επιβλητικοί στων θάμνων το σωρό,
τα παλαιά ονειρεύονται κι ορθόπλωρα πρυμνήσα ,
που λύνανε σ΄ αλίμονο γιαλό έναν καιρό.

Κάποτε ο μώλος έφερνεν αρμύρα του πελάγου
κι άλλοτ' η πρύμνη βύθαγε σε τρόπαια παληά,
στο Τρίκροτο της άνθισης του Βυζαντίου του μάγου,
στου Νέστου την παλίρροια ως τον κάβο Μαλιά.

Αναπαμένοι οι γίγαντες κοιμούνται στα Τιτάνες
κι η δικουκική δευτέρωσε λεβέντικη γενιά
ανάκουστη σαν ξεχαστοί πανάρχαιοι παιάνες
στα μαγικά κι ολόλευκα που καρτερούν πανιά.

Μα εσύ, χωριό, κοιμήθηκες στο κράσπεδο του λόφου
σαν υψωτό στους θρύλους μας κι άτρομο στο σεισμό
και στα στενά που σύρθηκες σ' έναν αιώνα ζόφου
μήτε γαλήνη προμηνάς μηδέ το χαλασμό.
6-5-1933                                                             Ρώμος Φιλύρας




Βιογραφικό
     Το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωάννης Β. Οικονομόπουλος, γεννήθηκε στο Δερβένι Κορινθίας το 1888 και πέθανε στο Δρομοκαΐτειο, στις 9 Σεπτέμβρη 1942. Μορφώθηκε κατ' οίκον από τον πατέρα του, που 'ταν εκπαιδευτικός και στα 14 του εγκατασταθήκανε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σ' αθηναϊκές εφημερίδες. Πέρασε πολλές περιπέτειες και μεταπτώσεις σ' όλο τον υγιή του βίο, ύστερα, συνεπεία αφροδισιακού νοσήματος, το 1920, πέρασε τα σύνορα της ουτοπίας και του δράματος, για να υποκύψει στη τρέλα. Το 1927 κλείστηκε στο Ψυχιατρείο, -όπου δε σταμάτησε να γράφει, άλλοτε καλά και στρωτά κι άλλοτε παντελώς αλλοπρόσαλλα ποιήματα, τα οποία συνέγραφε σε χαρτί του ψυχιατρείου και τα χάριζε αφειδώς στους επισκέπτες-, για να μη κατορθώσει να βγει ποτέ από 'κει.
                                                                              

Ακόμη το ΠΑΣΟΚ μάς κυβερνά!

Γράφει ο Γιώργος Κρόγιας

Μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου, για τα φάρμακα και γενικά για την Υγεία, τα έχω πάρει εντελώς. Προσπάθησε το μπάχαλο, να το παρουσιάσει ως αποτέλεσμα της... ακυβερνησίας λόγων των εκλογών, ενώ έχει ξεκινήσει μήνες πριν τις εκλογές!
Σαν να μας λέει: "Ορίστε Έλληνες. Αν είχαμε τώρα κυβέρνηση, δε θα τα τραβούσαμε αυτά"! ΑΛΗΤΕΣ!
Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει ακόμη πιο σκληρά το ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να πάρει ένα μάθημα ο Λοβέρδος. Δεν μπορείς κ. πρώτε στην Β' Αθηνών, να βγάζεις την ουρά σου απ' έξω από αυτό που διαπιστώνουμε όλοι όσοι είχαμε την ατυχία να  χρειαστούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας!
Δεν είναι δυνατόν να λες ότι για όλα φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Και κυβέρνηση έχουμε και ακόμη ΕΣΕΙΣ (το ΠΑΣΟΚ) κυβερνάτε.
- ΌΛΟΙ οι Γενικοί Γραμματείς σε ΟΛΑ τα Υπουργεία έχουν διοριστεί από το ΠΑΣΟΚ
- ΌΛΟΙ οι Διοικητές Νοσοκομείων έχουν διοριστεί από τον ΙΔΙΟ τον ΛΟΒΕΡΔΟ
- ΌΛΟΙ οι Πρόεδροι των Ασφαλιστικών Ταμείων έχουν διοριστεί από το ΠΑΣΟΚ και αυτοί.
Με το δήθεν OPENGOV! Α
λλιώς, για ακόμη μια φορά αποδεικνύετε ότι το Κράτος είναι λάφυρο του κάθε κόμματος που παίρνει την εξουσία.
Γιατί, ένα σοβαρό κράτος ή ένα σοβαρό κόμμα που κυβέρνησε, φροντίζει να υπάρχει συνέχεια και όχι διάλυση. Οπότε, αλλού το παραμυθάκι σου κ. Λοβέρδε.
Το ΠΑΣΟΚ ακόμη μας κυβερνά. Αν οι ψηφοφόροι του Λοβέρδου (που τον έβγαλαν και πρώτο) έχουν λίγη τσίπα πάνω τους, θα πρεπε να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός ΠΑΣΟΚ.
Δεν μπορεί. Θα κατάλαβαν το λάθος τους...

parakato.gr

Σχέδιο του ΥΕΘΑ για αντιμετώπιση συμμοριών σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας !!!

Το περιοδικό Pressing που κυκλοφόρησε εχθές στα περίπτερα έχει ένα ρεπορτάζ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που μας άφησε άφωνους!...
Η έκπληξη του απλού αναγνώστη είναι τεράστια καθώς διαπιστώνει ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν οργανωθεί ολόκληρα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστούν 10.000 άτομα που ανήκουν σε ένοπλες συμμορίες και έχουν στην κατοχή τους καλάσνικοφ.
Το ρεπορτάζ μάλιστα του περιοδικού αναφέρεται σε έντονο παρασκήνιο για την τοποθέτηση του Φράγκου Φραγκούλη στο υπουργείο, διαλόγους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με αρχηγούς κομμάτων, όπως επίσης και για θερμό επεισόδιο του πραγματοποιήθηκε κοντά στην Ψέριμο.
Το Pressing υποστηρίζει ότι ο Φράγκος Φραγκούλης τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση για ακριβώς αυτό το λόγο, δηλαδή για την κρίσιμη ώρα της κρίσης.
Πάντως όπως και να έχει, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα έχουμε να συζητάμε πολλά.

Parakato.gr

Πρίμ ελαιολάδου: Στα 12 ευρώ το στρέμμα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποιοτικό πριμ του ελαιολάδου (άρθρο 68), το οποίο ορίστηκε με υπουργική απόφαση, μετά το τέλος των ελέγχων, στα 12 ευρώ το στρέμμα. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Η σχετική απόφαση που υπογράφει ο Ν. Μαραβέγιας αφορά την πρόσθετη ενίσχυση στο ελαιόλαδο για την περίοδο 2010-2011.   Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Ναπολέων Μαραβέγιας, με θέμα «Καθορισμός ύψους της πρόσθετης ενίσχυσης, για την περίοδο 2010/2011, σε εφαρμογή της αριθ. 263343/13.05.2010 απόφασης «Λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 1: Βελτίωση της ποιότητας ελαιοκομικών προϊόντων του άρθρου 4 της αριθ. 262345/22.3.2010 απόφασης «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των μέτρων ειδικής στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και του Κανονισμού 1120/2009 της Επιτροπής» (Β΄ 323)» (Β΄778)» ισχύουν τα εξής:

Άρθρο μόνο (Σε εφαρμογή του άρθρου 4 της αριθ. 263343/13.05.2010 απόφασης «Λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 1: Βελτίωση της ποιότητας ελαιοκομικών προϊόντων του άρθρου 4 της αριθ. 262345/22.3.2010 απόφασης «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των μέτρων ειδικής στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και του Κανονισμού 1120/2009 της Επιτροπής» (ΦΕΚ 323Β΄)» (Β΄778), όπως ισχύει, καθορίζουμε το ύψος του ποσού της ενίσχυσης, για την περίοδο 2010/2011, στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12 ευρώ) ανά στρέμμα.)

patrisnews.com

Ολυμπία οδός: Στρίβειν δια του . . . νότου!

Δημόσια πρόταση για την κατασκευή του νότιου τμήματος της Ολυμπίας Οδού, από την έξοδο της Ζαχάρως μέχρι την Τσακώνα, με ανάδοχο την κοινοπραξία Μορέα, καταθέτει ο πρόεδρος
του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος. Όπως τονίζει στο IONION FM, καταθέτει την πρόταση για δημόσιο διάλογο στο νομό, ώστε να προωθηθεί τουλάχιστον η κατασκευή της νότιας εξόδου της Ηλείας, καθότι τα έργα της Ολυμπίας Οδού με την κοινοπραξία «Άπιον Κλέος», έχει βαλτώσει τα έργα.

Ο κ. Νικολούτσος σημειώνει ότι η Ηλεία είναι αποκλεισμένη από τις μεταφορές χωρίς τραίνο και δρόμο, σε χειρότερη μοίρα από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Εξέφρασε φόβους ότι η Ολύμπια Οδός θα φτάσει μέχρι την Πάτρα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ώστε οι φορείς του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες σύντομα για να συνδεθεί η Ηλεία με Τρίπολη και Πάτρα.

Ακούστε περισσότερα ΕΔΩ
 
ilialive.gr

Α. Σαμαράς: «Δραχμή σημαίνει θάνατος» - Σήμερα στην Ηλεία

Για την πόλωση που επικρατεί μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές καθώς και για τα σημαντικά διλήμματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
«Η πόλωση είναι πολλές φορές προεκλογικά φυσιολογική. Ο κόσμος έχει ένα δίλημμα. Ευρώ ή δραχμή. Υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη, υπάρχει θέμα που αφορά την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να μην αναγκαστούμε να δεχτούμε ένα χειρότερο Μνημόνιο. Είναι ζητήματα πολύ σημαντικά» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμεί με θάνατο: «Το θέμα δραχμή απασχολεί τον καθένα γιατί η περιουσία του σήμερα είναι κατανεμημένη σε ευρώ. Αν πάμε σε δραχμή θα υπάρξει μια μεγάλη υποτίμηση, οι εισαγωγές θα γίνουν πιο ακριβές, τα καύσιμα δεν θα βρίσκονται τόσο εύκολα, όπως και τα φάρμακα. Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς έχουμε μια γνώμη, που είναι στο 100% κι αυτή είναι ότι η δραχμή σημαίνει θάνατος».

Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε και την άποψη που επικρατεί ότι δεν θα εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ: «Την Ελλάδα μπορούν να τη βάλουν στη μπάντα και να υπομείνουν κάποιο κόστος αν όμως πληγούν και οι άλλες χώρες το κόστος για την ευρωζώνη θα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  θα επισκεφθεί σήμερα το νομό Ηλείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφτεί στις 11 το πρωί τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό. Αμέσως μετά, στις 11.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο και παραγωγικούς φορείς στο χώρο του Επιμελητηρίου, ενώ τέλος στις 12.30 ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου και θα μιλήσει στους υποψήφιους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος

Ναύπακτος: Επιτέθηκαν φραστικά στον Μπαρμπαρούση

Φραστική επίθεση δέχθηκε χθες το απόγευμα ο υπ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Μπαρμπαρούσης κατά την επίσκεψή του στη Ναύπακτο.
Ο υπ. βουλευτής βρέθηκε σε γνωστό κατάστημα της παραλίας της Ψανής. Στη θέα του, ομάδα νεαρών κρατώντας πανό διαμαρτυρίας φώναζαν εναντίον του συνθήματα για να εγκαταλείψει την πόλη. Ο κ. Μπαρμπαρούσης ψύχραιμος δεν αντέδρασε, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε.

thebest.gr

Καμμένος: Θα πληρώσουν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια

Καμμένος: Θα πληρώσουν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια
Δριμεία επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε από τις Σέρρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.
«Αυτοί που συνυπέγραψαν για τους όρους του μνημονίου και τα μνημόνια, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στην τρόικα και του Έλληνες τους οδήγησαν στην αγχόνη να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσουν και θα πληρώσουν ποινικά και αστικά» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τις Σέρρες αναφερόμενος στην πολιτική του μνημονίου που ασκήθηκε . Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ο κ.Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά : «Ο Βενιζέλος αντί να μαζεύεται και να ντρέπεται , αντί να παραδοθεί με την κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, τουλάχιστον την ώρα που υποφέρει ο ελληνικός λαός, ας σιωπήσει. Πάντως δεν θα τη γλιτώσει από εμάς».
 Για μια ακόμη φορά ο κ.Καμμένος επεσήμανε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον κ.Σαμαρά και τα μνημονιακά κόμματα. «Δικαιώνομαι γιατί οι μνημονιακοί τώρα δηλώνουν ότι οι πολιτική τους ήταν λανθασμένη», ανέφερε. Απευθυνόμενος μάλιστα στους κ.Σαμαρά και Βενιζέλο , τους αποκάλεσε λαϊκιστές και τους κατηγόρησε για προεκλογική παροχολογία.
Αναφορικά με τυχόν επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Καμμένος επεσήμανε ότι δεν έχουν κοινούς στόχους και δεν συγκλίνουν τα προγράμματα τους στα εθνικά θέματα. «Καταργούμε τα μνημόνια τώρα. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της πατρίδας μας», κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τρίπολη: Κλειστή η σήραγγα Νεοχωρίου

Κλειστός θα παραμείνει από την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου ένας κλάδος της σήραγγας Νεοχωρίου, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα...
λόγω εργασίες συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν στο ρεύμα Κορίνθου και αναμένεται να ισχύσει έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Για το χρόνο που θα είναι κλειστή η σήραγγα Νεοχωρίου η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης από την παλαιά χάραξη του αυτοκινητοδρόμου σε ανοιχτή οδό μίας λωρίδας κυκλοφορίας μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων.

Ποιοι συνδικαλιστές του Δημοσίου πήγαν στον Αλέξη...


Στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πριν από τις εκλογές εκατοντάδες συνδικαλιστές που γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ, έπαιξαν παιχνίδια εξουσίας, πολλές φορές συνδιοίκησαν και στο φινάλε βρέθηκαν απομονωμένοι, χωρίς ακροατήριο, στήριξη και μέλλον. Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, στρατηγοί χωρίς στρατιώτες, οι πάλαι κραταιοί Πασκίτες έκαναν «κωλοτούμπα» ζητώντας θαλπωρή στη ροζ αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως πρώτο βήμα, δήλωσαν ανοιχτά ότι ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν στις 17 Ιουνίου τον Αλέξη Τσίπρα, απογοητευμένοι από τους μνημονιακούς ηγέτες που ευθύνονται για την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί που είχαν και στο παρελθόν καλή επικοινωνία με τους ροζ συνδικαλιστές, στηρίζουν πλέον ανοιχτά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις γενικές συνελεύσεις και κατεβαίνουν με κοινές απόψεις σε κρίσιμα θέματα. Πολλοί τηρούν σχέση αναμονής και περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να αποφασίσουν στη συνέχεια αν θα ενταχθούν και οργανωτικά στο νέο ρεύμα.
Στο νέο πολιτικο- συνδικαλιστικό τοπίο που διαμορφώνεται, ο πιο γνωστός «πράσινος» που δήλωσε ότι εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει πλέον «δαγκωτό» αριστερό κόμμα, χωρίς να ενταχθεί προς το παρόν σε οργανωτικό σχήμα είναι ο Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ.
Αν και τελευταία «τσαλακώθηκε» από την αποκάλυψη της προκλητικής διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην ομοσπονδία και τις κόντρες με το αδελφό σωματείο εργαζομένων στα ορυχεία της ΔΕΗ, ο πράσινος αγωνιστής δεν ξέχασε το τροτσκιστικό παρελθόν του. Ενιωσε προδομένος από το ΠΑΣΟΚ και θυμωμένος με τους μνημονιακούς υπουργούς « Επί 34 χρόνια ήμουν πιο ΠΑΣΟΚ από ΠΑΣΟΚ – εξηγεί- Θλίβομαι και υποφέρω. Η κυβέρνηση εκτέλεσε 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Από το κόμμα που μας έκανε να ονειρευτούμε έχει μείνει μόνο η ταμπέλα».
Ο πρώτος πράσινος συνδικαλιστής που άλλαξε ανοιχτά στρατόπεδο ήταν ο Γιάννης Σταθάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λειβαδειάς που εξελέγη και βουλευτής Βοιωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν ο Γιώργος Βαμβακάς, πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών που συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Β 'Αθηνών και ο δυναμικός συνδικαλιστής των διυλιστηρίων Νίκος Ορφανός ενώ μαζική συμμετοχή δήλωσαν οι μεταφορές σταθερής τροχιάς, Μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ, όπου οι επικεφαλής δυναμικών ομοσπονδιών και σωματείων όπως, ο Χρήστος Κούκης, ο Μιχάλης Γαζής και ο Κώστας Δήμου βρέθηκαν στο στρατόπεδο Τσίπρα.
Ποιοι στράφηκαν σε άλλες παρατάξειςΣτην παράταξη της Λούκας Κατσέλη «Κοινωνική Συμφωνία» έχει προσχωρήσει ο παλαιός συνδικαλιστής Ανδρέας Κολλάς ενώ αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ κρατάει εδώ και καιρό και η πρόεδρος του ΕΚΑ Στάβη Σαλουφάκου. Οι αλλαγές αν σταθεροποιηθούν – κάτι που θα κριθεί εν πολλοίς από το αποτέλεσμα των εκλογών- θα αποτυπωθούν οργανωτικά στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, τον Μάρτιο του 2013.Κινητικότητα υπήρξε και στο Δημόσιο Τομέα. Συνοδοιπόροι του Αλέξη δήλωσαν πολλοί στα Υπουργεία, τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ. Οπως πάντα όμως, βασικό κίνητρο αλλαγής στρατοπέδου στο δημόσιο τομέα είναι η διατήρηση της θέσης εργασίας (της… θεσούλας) που θα εξασφαλίσει αραλίκι και πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας. Συνδικαλιστές που ήταν παρόντες στις «ζυμώσεις» έκαναν λόγο για κτυπήματα κάτω από τη μέση και θέατρο εντυπώσεων. Η πρώτη ομάδα μετανιωμένων πασόκων κατηγορούσε τη δεύτερη ομάδα για τυχοδιωκτισμό και έλλειψη σοβαρότητας και ζητούσε από τους αρχισυνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να μην δώσουν την «ευλογία» τους.
Στην αντιπέρα όχθη, η προοπτική ανάληψης της εξουσίας εμπόδισε να επικρατήσουν διαλυτικές τάσεις στη ΔΑΚΕ. Ο Γιάννης Μανώλης, πολιτικός προερχόμενος από τον συνδικαλιστικό χώρο, αν και υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δεν έπεισε πολλούς Δακίτες να τον ακολουθήσουν. Ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής είναι ο πιο γνωστός «ανεξάρτητος» συνδικαλιστής ενώ λίγοι ακόμα δευτεροκλασάτοι γαλάζιοι κυρίως από την Αχαΐα στράφηκαν στο κόμμα του κ. Καμμένου. Επίσης ο παλιός γαλάζιος συνδικαλιστής Κώστας Βερυκάκης προσχώρησε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» για να επιστρέψει και πάλι στη γαλάζια παράταξη ενώ αισθητή έγινε και η επιστροφή του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου που είχε απομακρυνθεί από τις κομματικές διαδικασίες χωρίς όμως να προσχωρήσει σε άλλο σχήμα.

Πηγή: logia-starata.blogspot.gr

Έχουμε μπροστά μας έναν απέραντο δρόμο...

 


Ο Τάκης Μιχόπουλος σχολιάζοντας την κατάσταση, έκανε μια πρόβλεψη.

Πρόβλεψη

Η χλίδα θα πεθάνει
Το πνεύμα θα ανεβεί

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι το πρόβλημά μας είναι βαθύ και εκτός από πολιτικό και οικονομικό είναι πολιτισμικό. Έχουμε μπροστά μας έναν απέραντο δρόμο. Καλό ΣΚ...

Α.Α.Ζ.

(Από το Κάτω Λουτρό στη Λυκοποριά, με συντροφιά Active Member, τον Κορινθιακό-λίμνη και την ώρα που η μέρα φτιασιδώνεται για το ραντεβού της με τη νύχτα...)
 

Έρχεται κάυσωνας - Τους 37 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο την Τρίτη

Τον πρώτο μας...μίνι καύσωνα ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε τις επόμενες μέρες αφού ο καιρός θα είναι ζεστός σε όλη την χώρα και η θερμοκρασία την Τρίτη αναμένεται να φτάσει τους 37βαθμούς...υπό σκιά.

Για την Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο και ζεστό καιρό ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ

Αναλυτικά:

EURO 2012 (Β΄ όμιλος, 1η ημέρα): Γερμανία-Πορτογαλία 1-0

Η εκτελεστική δεινότητα του Μάριο Γκόμεζ (72΄) χάρισε στη Γερμανία τη νίκη με 1-0 επί της Πορτογαλίας, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στη «Λβιβ Αρένα» της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του EURO 2012.
Δεν ήταν καλύτερη η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ στο δεύτερο χρονικά ματς του ομίλου, ωστόσο, ήταν πιο ουσιαστική. Κατάφερε, όμως, να εκμεταλλευτεί τη μοναδική στιγμή αδράνειας της άμυνας των Πορτογάλων και με τον κορυφαίο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με την φανέλα της Μπάγερν να πάρει την πολύτιμη νίκη, που σε συνδυασμό με αυτή των Δανών επί των Ολλανδών, βάζει τις δύο ομάδες σε θέση οδηγού για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Πορτογαλία μπορεί να τα βάζει με την τύχη της, καθώς είχε δύο δοκάρια και δύο μεγάλες ευκαιρίες και με τη συνολική παρουσία της στην αναμέτρηση δικαιούτο, τουλάχιστον, την ισοπαλία.
Αν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Γκόμεζ στο 2΄ που μπλόκαρε ο Πατρίσιο και μία φάση διαρκείας στο 41ο λεπτό, όταν τα διαδοχικά σουτ των Οζίλ και Μίλερ δεν βρήκαν στόχο, το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν το χειρότερο από τα υπόλοιπα τρία που παίχτηκαν χθες και σήμερα. Οι παίκτες της Γερμανίας είχαν την κατοχή της μπάλας και... φλύαρη υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Πορτογάλων. Με σωστό στήσιμο από τον Πάουλο Μπέντο και άριστη τακτική, οι Ίβηρες δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά στο πρώτο μέρος κι αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα πήγαιναν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ. Το σουτ του Πέπε, όμως, μέσα από την περιοχή, στο 44΄, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Οι Πορτογάλοι σήκωσαν τα χέρια και ζήτησαν γκολ, αλλά όπως έδειξε το βίντεο η μπάλα στην επαναφορά της δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος.
Με πιο γρήγορο ρυθμό κι από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι Ιβηρες πλησίασαν στο γκολ στο 64΄ με τον Μουτίνιο να βρίσκει σε θέση βολής τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι ο Μπόατενγκ και απεσόβησε τα χειρότερα. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ωστόσο, τα αμυντικά λάθη δεν συγχωρούνται σε ματς τέτοιου επιπέδου. Μια φορά στο ματς «κόλλησε» το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πορτογάλων (Πέπε, Μπρούνο Αλβες) ξέφυγε ο Μάριο Γκόμεζ και με κεφαλιά στο 72΄ έβαλε μπροστά τα «πάντσερ». Στο υπόλοιπο το αγώνα, οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αν και απείλησαν τρεις φορές με τους Ρονάλντο, Νάνι και Βαρέλα. Η σέντρα-σουτ του δεύτερου στο 84΄ σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Νόιερ, ενώ στο 87΄ ο Βαρέλα νικήθηκε από τον Νόιερ στο τετ-α-τετ που είχαν.
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Κίτρινες: Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ - Πόστιγκα, Κοεντράο
Οι συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (87΄ Κρόος), Μίλερ (94΄Μπέντερ), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (80΄ Κλόζε).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Πατρίσιο, Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (80΄ Βαρέλα), Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα (70΄ Νέλσον Ολιβέιρα).

EURO 2012 (Β΄ όμιλος, 1η ημέρα): Ολλανδία-Δανία 0-1

«Ψυχρολουσία» για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, καθώς στο πρώτο παιχνίδι για τον Β' όμιλο του EURO 2012, ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Δανίας με 1-0, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Μέταλιστ στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. Το γκολ των Δανών πέτυχε ο Μίκαελ Κρον Ντέλι στο 24ο λεπτό. Ηταν η πρώτη έκπληξη του τουρνουά, καθώς η Ολλανδία θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Οι «οράνιε» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες, αλλά οι Δανοί ήταν ψύχραιμοι και είχαν σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα τους, Στέφαν Αντερσεν, φθάνοντας στη νίκη-έκπληξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη της Δανίας επί της Ολλανδίας, σε επίσημο παιχνίδι, μετά από 45 χρόνια!
Στο πρώτο ημίχρονο η Ολλανδία μπήκε πιο δυνατά και άρχισε να πιέζει την άμυνα της Δανίας. Οι «οράνιε» κυριάρχησαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με κινητήριους μοχλούς τους Σνάιντερ και Αφελάι έψαχναν διαδρόμους προς την εστία του Στέφαν Αντερσεν. Η Ολλανδία είχε, λοιπόν, την υπεροχή, αλλά η Δανία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.
Στο 24ο λεπτό ο Μίκαελ Κρον Ντέλι ελίχθηκε στην ολλανδική άμυνα και με κοντινό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στεκέλενμπουργκ και «έγραψε» το 1-0. Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους Ολλανδούς, οι οποίοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ και να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Λίγο έλειψε να το πετύχουν στο 37', αλλά το σουτ του Αριεν Ρόμπεν χτύπησε το δοκάρι του Αντερσεν.
Στην επανάληψη οι Ολλανδοί μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να αποκαταστήσουν τα προγνωστικά. Από το πρώτο λεπτό έσφιξαν την πολιορκία στην αντίπαλη άμυνα, αλλά για κακή τους τύχη ο Δανός τερματοφύλακας είχε τις κατάλληλες αντιδράσεις. Στο 50ο λεπτό ο Φαν Πέρσι έκανε το σουτ πέφτοντας, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Άντερσεν να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Ενα λεπτό αργότερα συρτό σουτ του Αφελάι, με την μπάλα να καταλήγει -εκατοστά- άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Άντερσεν.
Οι «οράνιε» συνέχιζαν να πιέζουν με τους Δανούς να οχυρώνονται στην άμυνα τους και να προσπαθούν με ξαφνικές αντεπιθέσεις να απειλήσουν την ολλανδική εστία, όπως έγινε στο 70', όταν ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε δύσκολα δυνατό σουτ του Ερικσεν. Η Ολλανδία ήταν πάντως αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 73' έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Χούντελααρ βρέθηκε μόνος προς του Αντερσεν, αλλά ο Δανός τερματοφύλακας για μια ακόμη φορά έδιωξε τον κίνδυνο. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν, αλλά οι Δανοί άντεξαν και πήραν τη μεγάλη νίκη.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Φαν Μπόμελ - Πόουλσεν, Κβιστ.
Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβάικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ (84' Κάουτ), Χάιντιγκα, Φλαρ, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (70' Φαν ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι (70' Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.
ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Αντερσεν, Κίερ, Γιάκομπσεν, Αγκερ, Πόουλσεν, Κβιστ, Σίμλινγκ, Κρον Ντέλι, Ερικσεν (73' Σένε), Ρόμενταλ (83' Μίκελσεν), Μπέντνερ.

Σε light Μνημόνιο και η Ισπανία, έως και τα 100 δισ ευρώ, μπορεί να φτάσει η βοήθεια



Η Ισπανία θα ζητήσει "μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια" για τις τράπεζές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Λουίς ντε Γκίντος.
"Η ισπανική κυβέρνηση δηλώνει την πρόθεσή της να ζητήσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών που την χρειάζονται", δήλωσε. "Η οικονομική αυτή στήριξη θα κατευθυνθεί προς το (ισπανικό δημόσιο ταμείο αρωγής του τομέα) Frob και το Frob θα διοχετεύσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που το ζητούν", σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

TI ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ

Ανοιχτό ντέρμπι με «ψηφοφόρους της μιας μέρας»

Ανοιχτό ντέρμπι με «ψηφοφόρους της μιας μέρας»
Τo δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» έχει χωρίσει το εκλογικό Σώμα σε δύο μέτωπα και η επιλογή δεν γίνεται πια ανάμεσα σε κόμματα, αλλά ανάμεσα στις δύο κυρίαρχες προτάσεις
Την εικόνα του απόλυτου ντέρμπι, σε ό,τι αφορά κυρίως την εκλογική πρωτιά, εμφανίζουν -σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες- όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό των κομμάτων και ολοκληρώθηκαν μία εβδομάδα περίπου πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση.

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

“Δολοφόνος” κατά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο Έλληνας που αμύνθηκε στον Αλβανό ληστή!

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ 
Την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 43χρονου Αλβανού ληστή στην Παιανία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας που αντιστάθηκε στον ληστή που απειλούσε να σκοτώσει τη μάνα του είναι δολοφόνος! Έτσι μιλάει για “δολοφονία αλλοδαπού” για την οποία ευθύνεται η … διάλυση της Παιδείας (φαίνεται έπρεπε να στείλουμε στο σχολείο τον Αλβανό ληστή), στη διάλυση της υγείας (λέτε να τσαντίστηκε ο ληστής επειδή δεν έβρισκε φάρμακα και άρχισε να ληστεύει;), του κοινωνικού κράτους (μήπως το έκοψαν το επίδομα του ληστή;) “και ως τέτοιο πρέπει να καταπολεμηθεί με ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής” καταλήγει η ανακοίνωση.
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, ο Έλληνας πολίτης που θα του σκότωναν τη μάνα, είναι δολοφόνος και ο Αλβανός έγινε ληστής επειδή δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα!
Τι πίνουν εκεί στη Κουμουνδούρου;
Υ.Γ.: Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουνε να εκδώσουν ανακοίνωση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την δολοφονία από κουκουλοφόρους των τριών ανθρώπων (τεσσάρων μαζί με το άτυχο μωρό που κυοφορούσε η τραγική μάνα) στην Marfin της Σταδίου; Ή προηγούνται στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι Αλβανοί ληστές;
defencenet.gr