Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αχαΐα: Αναλυτικά τ' αποτελέσματα από τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ - Πόσοι ψήφισαν το Βενιζέλο

Τ’ αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ανά περιοχή στο Νομό Αχαΐας έχουν ως εξής:
Σαγέικα: Ψήφισαν 610, Βενιζέλος, 591 Άκυρα, 15, Λευκά 4
Ακράτα: Ψήφισαν 219, Βενιζέλος 215, Άκυρα 0, Λευκά 4
Κλειτορία: Ψήφισαν 186, Βενιζέλος 181, Άκυρα 2, Λευκά 3
Καλάβρυτα: Ψήφισαν 320, Βενιζέλος 308, Άκυρα 11, Λευκά 1
Κεντρικό Πάτρας: Ψήφισαν 1560, Βενιζέλος 1491, Άκυρα 12, Λευκά 57
Μεσσάτιδα: Ψήφισαν 262, Βενιζέλος 259, Άκυρα 1, Λευκά 2
Αίγιο: Ψήφισαν 751, Βενιζέλος 745, Άκυρα 2, Λευκά 4
Νότιο Πάτρας : Ψήφισαν 423, Βενιζέλος 412, Άκυρα 3, Λευκά 8
Φαραί: Ψήφισαν, 160, Βενιζέλος 155, Άκυρα 1, Λευκά 4
Παραλία: Ψήφισαν 157, Βενιζέλος 148, Άκυρα 3, Λευκά 6
Αρκτικό Πάτρας: Ψήφισαν 910, Βενιζέλος 897, Άκυρα 1, Λευκά 12
Τριταία: Ψήφισαν 352, Βενιζέλος 344, Άκυρα 3, Λευκά 5
Συνολικά: Ψήφισαν 5910, Βενιζέλος 5683, Άκυρα/Λευκά 227
Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του κόσμους στη διαδικασία ήταν αρκετά περιορισμένη σε σύγκριση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2007 όταν στην Αχαΐα είχαν ψηφίσει περίπου 27.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

thebest.gr

Πάνω απο 3.000 ψήφισαν στην Κορινθία για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

97,29% ο Βενιζέλος - Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής

Με καταμετρημένο το 50,78% των ψήφων, το ποσοστό του Βενιζέλου ανέρχεται στο 97,29%. Μέχρι στιγμής το ποσοστό που έχει καταμετρηθεί αντιστοιχεί σε 115.348 ψήφους γεγονός που επαληθεύει τις εντυπώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟκ ότι στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 200.000 άτομα.

Σύμφωνα με την επιτροπή, τα νούμερα έχουν ως εξής: Καταμετρημένες ψήφοι 115.348 εκ των οποίων 112.217 υπέρ του Βενιζέλου, 2434 λευκά και 697 άκυρα.

Αξιος πρωταθλητής!

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
Το ντέρμπι της ντροπής (ένα ακόμη) βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος!
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς καλύτεροι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και απλά δεν μπόρεσαν να το πιστοποιήσουν μέχρι το 90'+, αλλά μέχρι το 83' όταν σημειώθηκε και η οριστική διακοπή από τον Κάκο!
Οι Πειραιώτες με το γκολ του Αμπντούν στο 51' νίκησαν με 1-0 τον Παναθηναϊκό στην κόλαση του ΟΑΚΑ, πήγαν στο +7 κι χρύσωσαν το χάπι για την ήττα από τη Μέταλιστ, πετυχαίνοντας ουσιαστικά τον πρώτο και μεγάλο του στόχο.
Το ντέρμπι δυστυχώς δεν παίχτηκε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά ανάμεσα στους οπαδούς των «πράσινων» και τα ΜΑΤ. Η ένταση ξεκίνησε δυο ώρες πριν τον αγώνα και συνεχίστηκε στο ημίχρονο, όπου έγινε το… έλα να δεις.
Όλα ξεκίνησαν από την φυσούνα, εκεί που είχαν πάει περίπου 50 οπαδοί και πετούσαν κροτίδες και φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού κατά την αποχώρησή τους για τα αποδυτήρια. Μια φωτοβολίδα μάλιστα πέρασε ξυστά από τον Μαρκάνο.
Οι οπαδοί στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ. Οι 50 της φυσούνας ενώθηκαν με τους υπόλοιπους που ήρθαν από το πέταλο κι ακολούθησε πολεμικό κλίμα με φωτοβολίδες εξ επαφής, δακρυγόνα πολλούς τραυματίες από πλευράς αστυνομικών και οπαδών κι αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και τα χημικά.
Φωτιές, χημικά, δακρυγόνα, πυροσβεστήρες κάγκελα, σίδερα, πέτρες, καθίσματα κι ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο συνέθεταν το σκηνικό για πολύ ώρα…
Για περισσότερο από 45 λεπτά οπαδοί και ΜΑΤ έπαιζαν κλεφτοπόλεμο με τους κρότους να ακούγονται ολοένα και πιο συχνά. Οι εκκλήσεις από τα μεγάφωνα μάταια γίνονταν για να αποτρέψουν τους οπαδούς από το να βάλουν «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ, καθώς ο κίνδυνος της τιμωρίας είναι κάτι παραπάνω από ορατός και το ξύλο έπεφτε… βροχή. Η κατάσταση παρέμενε τεταμένη ακόμα και μια ώρα μετά από το ημίχρονο, το οποίο έπρεπε να ξεκινήσει στις 20:15…
Το παιχνίδι δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών και των δυνατοτήτων των δυο ομάδων. Οι δυο «αιώνιοι» δεν προσέφεραν καθόλου θέαμα και στο πρώτο μέρος είδαμε μόνο μια ευκαιρία, αυτή του Μακούν μόλις στο 2'…
Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους αναλώθηκε σε παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις με τους μέσους των δυο ομάδων να κάνουν καλή δουλειά ανασταλτικά, αλλά όχι και δημιουργικά.
Χωρίς εκπλήξεις ο Φερέιρα, με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Βαλβέρδε
Ο Φερέιρα κατέβασε τον Παναθηναϊκό με επιθετική τριπλέτα τους Κουίνσι, Ζέκα, Λάζαρο κι ενισχυμένο κέντρο με τους Βιτόλο, Κατσουράνη, Σιμάο και προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στην αναχαίτιση των αντιπάλων τους.
Ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με ξεκάθαρο στόχο να μην κινδυνέψει κι αν του έβγαινε τίποτα καλό μπροστά με την τριπλέτα Καζίμ, Μιραλάς, Αμπντούν να «κλέψει» το ματς. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ.
Το ματς ξεκίνησε με μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς να μπαίνει από δεξιά στο 2' και να γυρίζει στον Μακούν ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν είχε καθαρή ευκαιρία στο α' μέρος και προσπαθούσε να παίξει κυρίως με τον Λάζαρο που έπαιζε από αριστερά, ενώ άλλαζε θέση και με τον Κουίνσι στον άξονα.
Το ματς ήταν κάτω του μετρίου και το πρώτο 45λεπτο βγήκε χωρίς άλλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες με τον Ολυμπιακό να έχει σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα άκρα του.
Γκολ από τα αποδυτήρια
Επειτα από το πολεμικό σκηνικό, ξεκίνησε με 45' λεπτά καθυστέρηση το β' μέρος… Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο για να πιέσει, με τον Φερέιρα να αντικαθιστά τον Μαρίνο με τον Βύντρα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πάγωσε το ΟΑΚΑ στο 51'.
Ο Αμπντούν έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, συνεργάστηκε με τον Χολέμπας, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με συρτό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη για να κάνει το 0-1.
Ο Αλγερινός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην επανάληψη διαδεχόμενος τον Μιραλάς που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου στο α' μέρος, ενώ από την άλλη ο Φερέιρα που είχε ρίξει και τον Κάρα στον αγώνα για να βρει την ηρεμία και την κάθετη στο κέντρο, όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και προσπαθούσε να επιτεθεί από τα άκρα.
Ο Ολυμπιακός κρατούσε χωρίς δυσκολία το προβάδισμα που είχε αποκτήσει νωρίτερα κι έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνει μια καλή κόντρα. Ο Βαλβέρδε έβαλε τον Τζιμπούρ στη θέση του Καζίμ για να δώσει ανάσες στην γραμμή κρούσης κι έφερε τον Γαλλοαλγερινό στην κορυφή, τραβώντας δεξιά τον Μιραλάς.
Ο Φερέιρα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ρίχνοντας στο ματς τον Τοτσέ κι ο Βαλβέρδε απάντησε με τον Μαρκάνο να μπαίνει αντί του Μοντέστο που είχε κάρτα και τον Αβραάμ να πηγαίνει δεξί μπακ στο τελευταίο τέταρτο.
Οσο περνούσε η ώρα η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του Ολυμπιακού με τον τίτλο να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο λιμάνι, καθώς το +7 δίνει σαφές προβάδισμα στους Πειραιώτες που μόνο με αυτοκτονία πλέον θα χάσουν το πρωτάθλημα.
Στο 82' είχαμε νέα διακοπή με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ρίχνουν φωτοβολίδες και μολότοφ στα ΜΑΤ και τον Κάκο να διακόπτει το ματς…
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο (57' Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Ζέκα (75' Τοτσέ), Μαρίνος (46' Βύντρα), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο (75' Μαρκάνο), Μέλμπεργκ, Καζίμ (63' Τζιμπούρ), Μιραλάς (82' Φουστέρ), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν.
sentragoal.gr

Διακοπή στο ντέρμπι και «τέλος» για ΠΑΟ!

Το ντέρμπι τίτλου της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν τελείωσε ποτέ. Διεκόπη οριστικά στο 82ο λεπτό (με το σκορ 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων») όταν για τέταρτη - συνολικά - φορά (πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα) ξέσπασαν επεισόδια.
Με βάση τον ΚΑΠ, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο (και φυσικά με μηδενισμό στο ντέρμπι), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες κυρώσεις ανάλογα με τις κλήσεις που αναμένεται να υπάρξουν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, με βάση και τις εκθέσεις των αρμοδίων.
Οι «πράσινοι» είναι υπότροποι από τα επεισόδια με το Λεβαδειακό, που οδήγησαν στη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κεκλεισμένων των θυρών.
Τι έγινε στο 82'; Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες και βροχή από μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, ο Τάσος Κάκος διέκοψε το παιχνίδι, κάλεσε βοηθούς και παίκτες κοντά του και όλοι μαζί οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, την ώρα που ο Καραγκούνης ζητούσε - μάταια - από τον κόσμο να σταματήσει τα επεισόδια.
Απίστευτες σκηνές

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ...

ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 84'...
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ...
ΣΤΟΥΣ -3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΠΑΟ!...
Τελείωσε και φέτος το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες σηκώνουν το 39ο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει όχι απλά με βαριά τιμωρία, αλλά με αποκλεισμό της έδρας του για πάρα πολλές αγωνιστικές και για το επόμενο πρωτάθλημα μετά τα αίσχη που έγιναν σήμερα στο ΟΑΚΑ και για τα οποία δεν ευθύνονται οι χιλιάδες φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι!  Καθαρή νίκη του Ολυμπιακού που έκανε πλάκα κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 0-1 μέσα στο γήπεδό του. Έπειτα από διακοπή σχεδόν μιας ώρας λόγω επεισοδίων ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τις αστυνομικές δυνάμεις, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Αμπντούν που έβαλε το γκολ για το 0-1 στο 51'. Το ματς διακόπηκε και πάλι στο 83' και η καμπάνα θα είναι πολύ βαριά. Εάν δεν υπάρξουν διοικητικές εξελίξεις στον ΠΑΟ, βαράει διάλυση το πράσινο μαγαζί...

FIMOTRO

Στους + 6 ο Πανκαμαριακός μετά την ήττα του Σπαθοβουνίου στο Δερβένι από τον Πανευρωστινιακό

Στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα στη Β2 Κορινθίας, ο Πανκαμαριακός νίκησε στο Ξυλόκαστρο με τέρματα που πέτυχαν οι Kαραβάς 15' , Κλουτσινιώτης 20', Τουμπανάκης 45', Σκούρας 65' , Σιώζος 70' και Ραχανιώτης 80' με 6 – 3 την Αναγέννηση Κιάτου και ξέφυγε στο +6 από τον Α.Ο Σπαθοβουνίου που έχασε με 2 – 1 από τον Πανευρωστινιακό στο Δερβένι.
Η ομάδα της Ευρωστίνης με τη νίκη της αυτή ισοβάθμισε στην 3η θέση τον Αετό Κρυονερίου που έχασε με 2 – 1 στην Αρχαία Κόρινθο από τον τοπικό Άρη,
Η Λυκοποριά νίκησε 3 – 0 τον Παμφενεατικό, ενώ ο Απέσσας σκόρπισε με 7 – 0 την Θύελλα Λεοντίου. Τέλος Ασπρόκαμπος και Ολυμπιακός Άσσου ανεδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2 -2

22η Αγωνιστική
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                   6 - 3
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ.        2 - 2
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ – ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ            3 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡ.                  2 - 1
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                         7 - 0
ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                                =

Η βαθμολογία
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ          22 76 - 23  55
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ      22 59 - 19   49
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ    22 45 - 23   41
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ     22 39 - 25   41
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ  22 41 - 20   39
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                 22 52 - 36   39
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 21 44 - 33   37
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ            22 32 - 38   30
ΑΠΕΣΣΑΣ                          22 51 - 44   28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ   22 28 - 34   26
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                   21 31 - 46   24
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ       22 27 - 42   23
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ       22 16 - 99   5
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ          22 13 - 72   1

ΒΑΡΕΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΨΕΛΟ
Στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα στη Β1 Κορινθίας ο  Κύψελος Κορίνθου σάρωσε με  4 -  0 τον πρωτοπόρο του ομίλου Εθνικό Ξυλοκέριζας, στο γήπεδο του Συνοικισμού. Αποτέλεσμά της ήττας του Εθνικού ήταν οι Άγιοι Θεόδωροι με την εκτός έδρας με 4 – 1 επί του Κουταλά να τον πλησιάσει στους – 2 βαθμούς.   .
23η Αγωνιστική
Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. 4 - 0
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.    2 - 4
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ    0 - 2
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ    1 - 1
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ   1 - 4
Α.Ο. ΜΑΨΟΥ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ                   1 - 4
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 0 – 3
Η βαθμολογία
(Σε 23 αγώνες)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.  83 - 30 58
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ             83 - 19 56
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ            54 - 34 45
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ            55 - 39 40
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                 48 - 31 39
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.             36 - 40 36
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ         37 - 37 35
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ          34 - 42 34
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. 42 - 41 33
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                   54 - 56 30
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ        36 - 53 22
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.             22 - 36 20
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ         38 - 101 13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ            18 - 81  2

Η Γ΄ Κορινθίας

Γ1
17η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ 1 - 1
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ - .ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ          3 - 0
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ       2 - 0
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                            1 – 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05                 2 – 2
Στη βαθμολογία πρώτος ο Α. Ο. Αλμυρής με 40 β. σε 17 αγώνες και ακολουθεί με 36 ο Φωκας

Γ2

19η Αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ          7 - 1
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ                 2 -3
ΑΡΑΤΟΣ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                        2 - 1
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 5 -3
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                2 – 2
Ρεπό ο Κραυνός Μεγ. Βάλτου
Στη βαθμολογία Α. Ο. Λεχαίου προηγείται με 41 Β. σε 18 αγώνες και ακολουθεί με 40 ο Αρης Βοχαικού με ένα αγώνα λιγώτερο.

Γιάννης Μιχελάκης: σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους νησιώτες μας και ιδιαίτερα στους αγρότεςη πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιών από τους ναυτεργάτες

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην εξαγγελία της ΠΝΟ, για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις δύσκολες αυτές ώρες, η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιών από τους ναυτεργάτες θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους νησιώτες μας και ιδιαίτερα στους αγρότες, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά.
Η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος παραπέμπει, άλλωστε, σε καταλήψεις πλοίων από μικροομάδες της Αριστεράς, που θέλουν να επιβάλλουν, με τη βία, τις αποφάσεις τους και να φέρνουν σε σύγκρουση τους ανθρώπους του μόχθου.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνία».  

Επιτροπή Αγώνα κατοίκων και φορέων για τον ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου κ.Θεοδωρακόπουλου, οτι  στο εξής όλα  τα στερεά απόβλητα του δήμου Αιγιάλειας, θα εναποτίθενται στον προβληματικό έως ακατάλληλο πιά, ΧΥΤΑ της Ανατολικής Αιγιάλειας, συνεδρίασε έκτακτα η Επιτροπή μας την Κυριακή 11-3-2012.

Διαπιστώσαμε: ο,τι ο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί πιά σαν Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων, αλλά σαν  Χώρος  Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων ή ΧΑΔΑ.  Διότι:
    μένουν για πολύ χρόνο ασκέπαστα τα σκουπίδια που έρχονται.
    τα γύρω νερά της βροχής πέφτουν μέσα στον χώρο ταφής.
    τα «ζουμιά» από τα σκουπίδια τρέχουν στον παρακείμενο Θολοπόταμο,
    αντί να καθαρίζονται στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού
που δεν λειτουργεί.
    δεν λειτουργεί ούτε η πλάστιγγα.
    κ.α.  κ.α. (βλ.έκθεση ΤΕΔΕ)
 Οι παρατεταμένες βροχές αλλά και η συνεχιζόμενη αμέλεια των   
 υπηρεσιών του Δήμου χειροτερεύουν την κατάσταση καθημερινά!

Αποφασίσαμε εντός 10 ημερών να εξεταστεί η πιθανή αλλαγή κατεύθυνσης των στόχων της Επιτροπής, μιας και το μόνο που
«κερδίζει» η Ανατ.Αιγιάλεια από την συνεχιζόμενη εγκληματική λειτουργία του συγκεκριμένου σκουπιδότοπου, είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής μας με παντελώς ανθυγιεινές επιπτώσεις για τους κατοίκους της και την φύση (υδροφόρος,ποτάμια,Κορινθιακός) της ευρύτερης περιοχής.
                                                               
                            Η Επιτροπή Αγώνα 
                          Αιγείρα  12 - 3- 2012

Τρομακτική έξαρση του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα όπου οι πλούσιοι εξακολουθούν να αγοράζουν Prada

- ''Εκεί που κατοικούν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, φαίνεται να μην έχει αγγίξει η οικονομική κρίση''


- ''Το ποσοστό κρουσμάτων AIDS στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250%''

- ''Έκρηξη της ελονοσίας σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών''

- Με αυτούς τους τίτλους η εφημερίδα Guardian παρουσιάζει την Ελλάδα της κρίσης

Η βρετανική Guardian διαπιστώνει πως ''στην Ελλάδα οι πλούσιοι συνεχίζουν να αγοράζουν Prada, Gucci και Louis Vuitton'', και επικαλούμενη μαρτυρία διευθυντικού στέλεχους γερμανικής μεσιτικής εταιρείας στη χώρα μας προσθέτει ''η κρίση δεν έχει επηρεάσει τους εύπορους και όσους έχουν χρήματα''.

 Η Αθήνα παρουσιάζεται ως μία πόλη που όχι μόνο δεν πεινάει αλλά που έχει λεφτά να σπαταλήσει ακόμα και τώρα.''Από τη Κηφισιά, το Ψυχικό μέχρι την Εκάλη, τα λεγόμενα βόρεια προάστια της Αθήνας εκεί που κατοικούν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει η οικονομική κρίση''. Το ρεπορτάζ καταγράφει τα δεκάδες λουκέτα σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, λέει όμως πως στην Κηφισιά τα ακριβά καταστήματα εξακολουθούν να επιβιώνουν παρά τις τσουχτερές τιμές τους.

 Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρεται πως ''Στις μπουτίκ των περιοχών αυτών μπορεί κανείς να βρει επώνυμες μάρκες ρούχων και αξεσουάρ ίδια με αυτά στο δυτικό Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Μανχάταν, όπως Louis Vuitton, Gucci, Prada, τσάντες Bottega Veneta, υποδήματα Manolo Blanik.

Τα νυχτερινά κλαμπ της Κηφισιάς έχουν πάντα πληρότητα ενώ παρά το ότι ο καφές εκεί κοστίζει πέντε ευρώ οι καφετέριες εξακολουθούν να είναι γεμάτες''. Ταυτόχρονα όμως η εφημερίδα Guardian έχει και ένα άλλο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο ''Έξαρση AIDS και ελονοσίας στην Ελλάδα!'' Σε αυτό το ρεπορτάζ υπάρχουν μαρτυρίες από τους ''Γιατρούς Χωρίς Σύνορα''.

''Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV αλλά και της ελονοσίας''.

 Η εφημερίδα διαπιστώνει πως : - Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250% κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους - Παρατηρείται έξαρση και της ελονοσίας στα νότια της χώρας σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών Το δημοσίευμα καταλήγει με το σχόλιο ''Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα''.

 Πηγή:Hellenic Revenge

se-blepo.blogspot.com

Η αυτονόητη λύση

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει βαθιά πληγωμένο από τη σημερινή διαδικασία εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του. Όχι τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο, εκεί άλλωστε η συμμετοχή που επισήμως δίνεται, φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αλλά σε επίπεδο κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξαναπιάσει το νήμα με την κοινωνία, ούτε καν με τα εκλογικά στρώματα που παραδοσιακά το στήριζαν. Επέλεξε μια εσωστρεφή διαδικασία, με έναν και μόνο υποψήφιο αρχηγό. Χωρίς εσωκομματικό διάλογο, χωρίς αντιπαράθεση ιδεών. Δεν έγινε απολογισμός πεπραγμένων, και φυσικά η «συγγνώμη» που ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαντάζει «θαμπή», από τη στιγμή που αφορούσε μονάχα τα δυο χρόνια που προηγήθηκαν.
Η θαμπάδα έγκειται σε δυο λόγους. Πρώτον, το βασικό πρόβλημα που «πληρώνει» το ΠΑΣΟΚ αυτή τη διετία, είναι το Μνημόνιο. Το οποίο εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, και σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Δεύτερον, η κοινωνία έχει πειστεί, ότι το ΠΑΣΟΚ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο. Δηλαδή, για τις δεκαετίες διακυβέρνησης που προηγήθηκαν της περιόδου 2009 μέχρι και σήμερα.
Όσο ειλικρινής κι αν είναι λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο προικισμένος κι αν εμφανίζεται σε σχέση με τον προκάτοχό του, η κοινωνία θα κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ. Θα το τιμωρήσει στις εκλογές που έρχονται, και θα περιμένει να διαπιστώσει αν, από την αντιπολίτευση πλέον, το ΠΑΣΟΚ θα δείξει έμπρακτη πολιτική και ιδεολογική μεταμέλεια.
Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλουν ως η μόνη, αυτονόητη επιλογή διακυβέρνησης. Η μόνη λύση εξουσίας που απέμεινε στη χώρα, ως αντίβαρο στο χάος και την ακυβερνησία που θα συνεπαγόταν μια… ανορθογραφία συγκυβέρνησης, που θα κρατούσε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αντί να το στείλει στο καθαρτήριο της αντιπολίτευσης.
Τα δε επεισόδια και οι αποδοκιμασίες που συνόδευσαν τη σημερινή διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, είναι απλώς το προοίμιο του τι θα ακολουθήσει στις εθνικές εκλογές. Είτε ήταν υποκινούμενα, είτε όχι.

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ / statesmen.gr

ΣΥΝ για ΠΑΣΟΚ: "Ψεύτικο περιτύλιγμα για νέο ξεκίνημα"

Αιχμές από το ΣΥΝ για δήθεν νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.
«Μέσα από το ψεύτικο περιτύλιγμα του νέου ξεκινήματος, υπάρχει το ίδιο σάπιο περιεχόμενο, η ίδια δέσμευση στα μνημόνια χρεοκοπίας, ο ίδιος στόχος εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των πολλών», τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση, από αυτούς που έχουν ισοπεδώσει τη χώρα, από αυτούς που έχουν ήδη δεσμευτεί για επιπλέον νέα μέτρα ανεργίας και φτώχειας .

Πεντάρα η Κόρινθος στον Ασπρόπυργο

Η πρωτοπόρος Κόρινθος χωρίς να φορτσάρει νίκησε εκτός έδρας με 5 - 0 το νεανική ομάδα του Ασπρόπυργου .
 Στο 7’ Καλή εκτέλεση κόρνερ απ' τον Νιάρο, κεφάλια απ' τον Δημητριαδη η μπαλα λιγο αουτ.
Στο 26΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιώκου ο Συμεοφορίδης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα και εστειλε στο δίκτυα της ομάδας του. Ένα πεντάλεπτο αργότερα , στο 31’ ο Ζάρκος με ατομική προσπάθεια και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο τέρμα για την «Μπάρτσα». Ο ίδιος στο 38’ μέσα από την περιοχή είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ασπρόπυργου , ενώ στο επόμενο λεπτό , μετα από κόρνερ του Σιώκου κεφαλιά του Δημητριάδη κατέληξε μόλις άουτ .
 Στο 43΄ ο Σαγανάς μέσα από την περιοχή πέτυχε με πλασέ το 3 – 0 για την Κόρινθο.
Το 4 – 0 για την Κόρινθο σημείωσε στο 67΄ με ένα α ακόμα υτογκόλ ο Συμεοφοριδης μετα απο πλασε του Λαμπρογιωργου. Ο ίδιος ( Λαμπογεώργος) με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τζουμάκα, ένα τρίλεπτο αργότερα στο 70΄ διαμόρφωσε το τελικό 5 – 0 υπέρ της Κορίνθου.
 Ασπρόπυργος: Λουμπάσης, Ζωγράφος, Φραγκόπουλος, Μαυρίδης, Συμεοφορίδης, Πεϊδής, Καμενίδης ( 73΄Αναστασιαδης) , Μουζάκας, Σιδηρόπουλος, Βαγιπειάδης ( 59΄Πακαϊ) , Βραντζάς( 36΄Αντωνιάδης).
Π.Α.Σ Κόρινθος: Σουμουλίδης, Ντερτιλής, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Ζάρκος, Σπυρόπουλος, Σιώκος ( 55’ Τζουμάκας) , Νιάρος, Σαγανάς, Δημητριάδης ( 63΄Μαλαχατης) , Λαμπρογιώργος.

Οι άλλοι αγώνες του 6ου ομίλου

Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος και η Ένωση Ερμιονίδας έμειναν στην «λευκή ισοπαλία», ενώ και στο Ναύπλιο, ισόπαλοι αλλά με σκορ 2 – 2 ανεδείχθησαν ο Πανναυπλιακός με την Κύμη.
Από εκεί και πέρα τα Λουκίσια υπέταξαν με 4 - 0 την Δάφνη Ερυθρών και τώρα είναι σε δύσκολη θέση όπως και ο Πόρος που έχασε με 0 – 2 στην έδρα του από τον Μανδραϊκό που είναι δεύτερος στη βαθμολογία. Τέλος, στην Αντίκυρα η Ένωση ΑΣΑ έχασε με 1 - 2 την τρίτη και δυνατή Χαλκίδα, ενώ ο Παναργειακός πήρε τη νίκη στα χαρτιά καθώς η Θήβα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

18η αγωνιστική
Θήβα-Παναργειακός                              0 – 3 α. α.
Πανναυπλιακός-ΑΟ Κύμης                      2 - 2
Λουκισίων Α.Ο.-Δάφνη Ερυθρών             4 - 0
Πόρος-Μανδραϊκός                                0 - 2
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Ενωση Ερμιονίδας 0 - 0
Ασπρόπυργος-Κόρινθος                          0 - 5
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Χαλκίδα     1 – 2
Η βαθμολογία
( Επί 18 αγώνων)
Κόρινθος           32-5 47
Μανδραϊκός      30-7 36
Χαλκίδα            33-12 35
Παναργειακός   40-22 31
Λουκισίων        30-13 31
Ερμιονίδα         26-18 28
Πανναυπλιακός 20-20 28
Ατρόμητος Χ.   37-24 27
ΑΟ Κύμης        33-27 26
Αντίκυρα         20-16 20
Δάφνη Ερ.      25-42 17
Θήβα               13-36 13
Πόρος             12-24 12
Ασπρόπυργος    8-93 1

Στο +9 ο Παναιγιάλειος

Ο Παναιγιάλειος άνοιξε ακόμα περισσότερο την "ψαλίδα" απο το δεύτερο Πανόπουλο στους 9 βαθμούς, μετά τη δύσκολη επικράτηση του επί του Αστέρα στην Αμαλιάδα με 2-1 και παράλληλα την ισοπαλία που υποχρέωσαν οι Βρασιές το Πανόπουλο. Στα άλλα αποτελέσματα, ξεχωρίζει η ισοπαλία 1-1 στο Αχαϊκό ντέρμπι μεταξύ Θύελλας και Αχαϊκής, ενώ ο Διαγόρας πέτυχε εύκολη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού Γυθείου.
 
H  18η αγωνιστική
 
Ατρόμητος Λάππα – Τσιλιβή 3-0 α.α.
Τριταιϊκός - Πάμισος Μεσσήνης 0-3 α.α.
Εικοσιμία - Εράνη Φιλιατρών 0-2
Αστέρας Αμαλιάδας - Παναιγιάλειος  1-2
Διαγόρας Βραχνείκων - Ολυμπιακός Γυθείου  3-0
Θύελλα Πατρών - Αχαϊκή  1-1
Βρασιές - Πανόπουλο  1-1
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
1          Παναιγιάλειος                  51       18        38-8
2          ΠΦΟ Πανόπουλου           42        18        31-5
3          Εράνη Φιλ.                     33        18        26-11
4          Διαγόρας Βρ.                  32        18        30-16
5          Ατρόμητος Λάππα           32        18        26-16
6          Αχαϊκή                           30        18        21-13
7          Πάμισσος                       27        18        27-16
8          Ολυμπιακός Γυθείου        27        18        25-24
9          Αστέρας Αμ.                  25        18        24-23
10        Θύελλα Πατρών              22        18        20-20
11        Βρασιές                         19        18         23-26
12        Α.Ο. Εικοσιμίας                6         18        12-45
13        Τριταιϊκός                       0         17         4-41
14        Τσιλιβή                          -4        17         1-42
  • Το σωματείο Τριταϊκός αποχώρησε από το Πρωτάθλημα
  • Το σωματείο Τσιλιβή αποχώρησε από το Πρωτάθλημα

Ξανά μπροστά ο Πανηλειακός!

Ο Πανηλειακός επέστρεψε στην πρώτη θέση του νοτίου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ 2 καθώς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής επιβλήθηκε 2-0 του Ρούβα.
Η ομάδα του Πύργου αξιοποίησε το... δώρο της Καλαμάτας, η οποία πέτυχε την έκπληξη στη Ριζούπολη και παρότι βρέθηκε να χάνει από τον Απόλλωνα, τον νίκησε 2-1 και τον... γκρέμισε από την κορυφή.
«Ανάσα» πήρε ο Ηλυσιακός καθώς επικράτησε 3-0 του ΑΟΧ, ενώ το πιο ποιοτικό ματς της ημέρας έγινε στη Ζάκυνθο όπου η νησιώτικη ομάδα λύγισε την αντίσταση του Αστέρα Μαγούλας με 3-2.

Τα αποτελέσματα
Πανηλειακός-Ρούβας                                               2-0
(51' Μπράβος, 57' πέν. Θωνιάτης)
Ηλυσιακός-Χανιά                                                     3-0
(45' Ξένος, 50' Βατίστας, 76' Μπούμπας)
ΠΑΟ Ρουφ-Κεραυνός Γλυφάδας                              0-0
Απόλλων Σμύρνης-Καλαμάτα                                   1-2
(3' Χανιώτης - 10' Τσιμικλής, 20' Τριανταφυλλάκης)
Ζάκυνθος-Αστέρας Μαγούλας                                  3-2
(6', 36' Κυπαρίσσης, 30' Γεωργίου - 18', 53' Χρυσάφης)
Ρεπό: Προοδευτική

Η βαθμολογία 
1 Πανηλειακός   12 25
2 Απόλλων Σμ.  12 23
3 Ζάκυνθος        12 20
4 Κεραυνός Γλ. 12 17
5 Καλαμάτα       12 16
6 Προοδευτική  11 14
7 Ρουβας           11 14
8 Π.Α.Ο Ρούφ   12 12
9 Χανιά             12 12
10 Ηλυσιακός   12 11
11 Αστέρας Μ.   12 9

Μόνος πρώτος ο Πανθρακικός, λύγισε και την Παναχαϊκή (1-0)! Νέα ήττα του Πλατανιά

Ο Πανθρακικός ήταν ο μεγάλος νικητής της 20ής αγωνιστικής της Football League, καθώς νίκησε με 1-0 την Παναχαϊκή στην Κομοτηνή και σε συνδυασμό με τις γκέλες των Βέροια και Πλατανιά βρίσκεται - ουσιαστικά - μόνος πρώτος. Η θρακιώτικη ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3'. Ο Μίνγκας έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή έπειτα από πάσα του Μπαϊκαρά και με σουτ από δεξιά πλάγια, παραβίασε την εστία του τερματοφύλακα Πουρή.
Η ομάδα του Σάββας Παντελίδη ισοβαθμεί με την «βασίλισσα του βορρά», αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από αυτή.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Κοντογουλίδης, Χρήστου, Βαγγελόπουλος, Μπαϊκαρά, Μουνάφο, Λιαπάκης (70' Μακρυδημήτρης), Μίνγκας (83' Χλωρός), Μπέλιτς (63' Πόνσε), Στάθης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Βλασσόπουλος, Ντίνας, Κοιλιάρας, Θεοδωρέλης, Τσεμπερίδης (46' Μαπούκου), Σπίνουλας, Πακάλτσης (65' Ουαταρά), Ιωάννου, Φουρτάδο, Ατματζίδης (78' Πετρόφ).

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, την έκτη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (!), πέτυχε η Καλλιθέα επί του Πλατανιά με 2-1 και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της ανόδου, τη στιγμή που ο αντίπαλός της κάνει... κοιλιά!

Η επιτυχία των Αθηναίων αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς προήλθε έπειτα από ανατροπή αφού οι Χανιώτες είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 21' με σουτ του Μαραγκουδάκη, στον οποίο έφτασε η μπάλα έπειτα από ατομική ενέργεια και πάσα του Μιρτσέτα. Ωστόσο, η Καλλιθέα αντέδρασε και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών υποχρεώνοντας τον αντίπαλό της στην τρίτη διαδοχική ήττα και φυσικά τον έριξε από την κορυφή.
Στο 64' ο Φουντουκίδης με δυνατό σουτ και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, νίκησε τον Λαζαρίδη και ισοφάρισε σε 1-1 και στο 82' μετά από ένα ακόμη κόρνερ, ο Κατσίκης με σουτ πέτυχε το 1-2, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Μαραγκός, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Δέντσας, Γκονζάλες, Μιρτσέτα, Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης, Πάγκαλος (51' Χαϊκάλης).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντελής): Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος, Ηρακλής, Ρουσάκης, Κατσίκης, Φουντουκίδης, Φαρινόλα (54' Μαρουκάκης), Πρίπου, Μουσταφίδης, Ντιαλό.

H 20ή αγωνιστική : 
Πανθρακικός - Παναχαϊκή 1-0
Διαγόρας -  Αγροτικός Αστέρας 0-3 α. α.
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Φωκικός 0-1
Καλλονή - Θρασύβουλος 2-2
Πλατανιάς - Καλλιθέα 1-2
Βέροια - Πιερικός 0-2
Πανσερραϊκός - Εθνικός Αστέρας 4-0
Ηρακλής Ψαχνών - Αναγέννηση Επανομής 1-0
Δευτέρα 19/3 (15:00)
Βύζας Μεγάρων - Λάρισα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πανθρακικός        20 43
Πλατανιάς            20 40
Βέροια                 20 40
Πιερικός              20 37
Καλλιθέα             20 34
Πανσερραϊκός     20 29
Παναχαϊκή          20 29
Αναγέννηση Ε.   20 28
Αναγέννηση Γ.   20 25
Λάρισα              19 24
Καλλονή Α.Ε    19 24
Αγρ.  Αστέρας  20 22
Ηρακλής Ψαχ.  20 21
Φωκικός          20 20
Θρασύβουλος 19 19
Εθν. Αστέρας  20 18
Βύζας              19 16
Διαγόρας Ρ.      18 3

« Γενίτσαροι του 20ου αιώνα…». Ένα βιβλίο αναζήτησης από έναν αδελφό Πατρινό πού ψάχνει σήμερα για τους πραγματικούς γονείς του…

Το βιβλίο ενός ακόμη θύματος: « Γενίτσαροι του 20ου αιώνα…»
Ευρώπη - Αμερική !
Τό δίκτυο τής μεταφοράς παιδιών για τόν Νέο Κόσμο...
Η περίπτωση του Ελληνοαμερικανού συγγραφέως κ. Διονύσιου Διόνου πού πρό ημερών βρήκαμε στο διαδίκτυο είναι βέβαια «μία ακόμη…» μέσα από τον μακρύ κατάλογο παρόμοιων περιπτώσεων και περιστατικών πού βλέπουν κάπου κάπου τα φώτα της δημοσιότητας...
Υπάρχει όμως μια διαφορά κι΄ αυτή ακριβώς μας κάνει να θέλουμε να προβάλλουμε αυτή την ιστορία.
Το «θύμα» και ο «παθών», είναι ένας συμπολίτης μας γεννημένος και πολιτογραφημένος στην Πάτρα, ( έστω και από τα περίχωρά της) κι΄ εδώ ακριβώς ήλθε για τις αναζητήσεις του…

Αυτή ακριβώς η εντοπιότητα είναι πού μας ενδιαφέρει σήμερα και η οποία φορτίζεται περισσότερο μέσα από την συγκινητική αναφορά αυτού του συμπολίτη Πατρινού πού απεγνωσμένα χρόνια τώρα ψάχνει να βρεί τους πραγματικούς γονείς του…
Εκείνους πού δεν γνώρισε ποτέ, εκείνους οί οποίοι στην πιο κρίσιμη στιγμή της βρεφικής ηλικίας του, αφού τον είδαν καί αφού τον έπιασαν στα χέρια τους, μετά τον απέρριψαν αφήνοντάς τον στο Δημοτικό βρεφοκομείο !
Γιατί άραγε το έκαναν αυτό;
Παρά ταύτα ο ίδιος σήμερα καθοδηγούμενος από ένα ένστικτο σφοδρής αναζήτησης δεν τόβαλε κάτω, δεν θέλει εξηγήσεις, θέλει μόνο και οπωσδήποτε να τους γνωρίσει…
Λεπτές ανθρώπινες ψυχές πού δεν ζητούν απάντηση στό « μάννα, πατέρα, γιατί μού τόκανες αυτό ;…» αλλά πού θέλουν να γνωρίσουν τους γεννήτορές τους καθοδηγούμενοι από ένα ένστικτο παρόμοιο με τό ένστικτο επιστροφής των ιχθύων στις πρώτες θάλασσες πού γεννήθηκαν !
Προβάλλουμε σήμερα την περίπτωση αυτή ελπίζοντας κάπου στο τέλος να βρεθεί μία άκρη, να διαβάσουν την μικρή αυτή περιγραφή κάποιοι συγγενείς, κάποιοι έστω γείτονες πού είχαν ακούσει το περιστατικό και μπορούν να δώσουν σήμερα κάποιες κρίσιμες πληροφορίες…
Και ακόμη, Αμήν και πότε, να δώσει ο καλός Θεός να ζούνε και οί γονείς του καί να δώσουν «σημεία ζωής» γιά να επανασυνδεθεί κι΄ αυτή η οικογένεια...

Διαβάστε περισσότερα » patrablog.blogspot.com

Γιάννης Μιχελάκης: H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “φούσκωσε” σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Μ. Κοντοπυράκη  (συνέντευξη στην εφημερίδα Real News) και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου  εξέταζε διαφορετικά σενάρια για το έλλειμμα του 2009, καθώς και στις σχετικές δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια.
Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “φούσκωσε” σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα.
Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Η συγκρότηση, αμέσως μετά τις εκλογές – όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς – μιας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία να διερευνήσει το “πώς φτάσαμε στο μνημόνιο”, είναι επιβεβλημένη.
Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει, άμεσα, ξεκάθαρη θέση. Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα, παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού».

Τα ψεύτικα επιδόματα πρόνοιας είναι η κορυφή του παγόβουνου

Τι κάνει η κυβέρνηση για τις ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις και τις ψεύτικες αναπηρικές φοροαπαλλαγές;

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σκάνδαλο των προνοιακών επιδομάτων το οποίο «αποκαλύπτεται» είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Αποτελεί μικρό μόνο μέρος του τεράστιου σκανδάλου με τις αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα που καταγγέλλουμε εδώ και δεκαπέντε μήνες, χωρίς κανένας να αντιδρά.
Ξοδεύτηκαν στο διάστημα αυτό σχεδόν ένα δις ευρώ σε ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις σε νεκρούς, ψεύτικα προνοιακά επιδόματα, φορολογικές ψευτοαναπηρικές απαλλαγές.
Και τα περισσότερα συνεχίζονται ακόμα και σήμερα που περικόπτονται τα πάντα.
Επίσης και η δικαιοσύνη οφείλει να ενδιαφερθεί για εκείνους τους δημόσιους λειτουργούς που παρέβησαν το καθήκον τους ή παρενέβησαν πολιτικά για να λεηλατηθεί μαζικά με τους τρόπους αυτούς το δημόσιο χρήμα».

"Κόκκινη" στέψη ή "πράσινη" επιστροφή; - Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30)

Η ώρα για το ματς της χρονιάς έφτασε. Οι "αιώνιοι" κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο με φόντο τον τίτλο. Με νίκη οι "πράσινοι" μειώνουν στον πόντο και αντιστρέφουν το κλίμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" θα βρίσκονται αγκαλιά με το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Διαβάστε τα τελευταία των δύο "μονομάχων".
Τα ψέμματα τελείωσαν... ή αλλιώς η ώρα των αποδείξεων για τους δύο "αιώνιους" αντίπαλους έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς  στο Ολυμπιακό Στάδιο σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην "μάχη" του τίτλου.

Μετά τις δύο απανωτές ήττες στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει μόνο τη νίκη που θα τον φέρει στο -1 και θα τον βάλει και πάλι για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει τον αποκλεισμό -σοκ- από την Μέταλιστ, να φύγει αλώβητος από το ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του "αιωνίου" του αντιπάλου.

Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν και για τους δύο προπονητές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει στην διάθεση του τον Λέτο, ενώ απέκλεισε από την αποστολή τους Μπουμσόνγκ καιι Μαυρία. Στα θετικά για τους "πράσινους" πως ο Βιτόλο ξεππέρασε τον τραυματισμό του και είναι ετοιμοπόλεμος.

Στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τοροσίδη, ωστόσο το παρόν στο ντέρμπι θα δώσουν οι Μανιάτης και Ιμπαγάσα που αποχώρησαν με πρόβλημα από τον αγώνα της Πέμπτης.

Όσον αφορά τις πιθανές συνθέσεις, ο Παναθηναϊκό αναμένεται να παραταχθεί με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μαρίνος, Καντέ, Μπιέρσμιρ και Σπυρόπουλος. Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Σιμάο, Βιτόλο και Κατσουράνης, ενώ η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Ζέκα, Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλο.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με τον Μέγιερι κάτα από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Χολέμπας, ενώ στην μεσαία γραμμή οι Μανιάτης, Ορμπάιθ και ένας εκ των Μακούν, Ιμπαγάσα. Μιραλάς, Τζιμπούρ και Φουστέρ θα αποτελέσουν την τριάδα της επίθεσης.
 newsIt.gr



Τέρενς Κουίκ: Γιατί αποδέχθηκα την πρόταση του Καμμένου

Τέρενς Κουίκ: Γιατί αποδέχθηκα την πρόταση του Καμμένου  
Ο Εκρόσωπος Τύπου του κόμματος του Πάνου Καμμένου στο newsbomb Συνέντευξη στον Κώστα Λασκαράτο

Ο Τέρενς Κουίκ, μιλά στο newsbomb, για το νέο του ρόλο, ως Εκπρόσωπος Τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Εξηγεί γιατί δέχθηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου. Αποκαλύπτει, πως ο Αντώνης Σαμαράς του είχε απευθύνει δύο φορές πρόσκληση να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Διαβεβαιώνει πως το κόμμα του έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και πως αυτό θα παρουσιαστεί σύντομα σε ειδική συνέντευξη Τύπου.
Υποστηρίζει πως δεν προτίθεται να εκβιάσει το εκλογικό σώμα, μιλώντας για ποσοστά και πήχεις, για την επερχόμενη εκλογική μάχη ενώ κληθείς να απαντήσει αν προτιμά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά ή μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημειώνει:
"Με βάζετε να διαλέξω ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Εσείς θα διαλέγατε κάποια από τις δύο;"

Δεν γίνονται εκλογές στην Κάτω Αχαία για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ,

 Με χαλαρούς ρυθμούς ξεκίνησε στην Αχαία η εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος στα 13 από τα 14 εκλογικά τμήματα. Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά, ωστόσο ακόμη η προσέλευση είναι μειωμένη. Ωστόσο, δεν γίνονται εκλογές στην Κάτω Αχαία υπό τον φόβο επεισοδίων, αφού οι πληροφορίες ήθελαν τον θύλακα των αγανακτισμένων της περιοχής να προκαλεί ένταση.
Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας και τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος από την περιοχή μπορούν να ψηφίζουν είτε στα Σαγέικα είτε στην Πάτρα.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΕΕΙ ! - Κατέβασε τον πήχη της συμμετοχής στις 70.000 ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος!

Η απροθυμία όλο και περισσότερων φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ -όσων παραμένουν- να συμμετάσχουν στη σημερινή εκλογική διαδικασία με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται πως έχουν οδηγήσει τα στελέχη της Ιπποκράτους να βάλουν χαμηλότερα τον πήχη, σχετικά με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Με χθεσινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος έθεσε ως όριο τις 70.000 ψήφους.

«Ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε υπερφίαλους στόχους. Στόχους, οι οποίοι επετεύχθησαν στο παρελθόν, κάτω από εντελώς διαφορετικούς όρους» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει συλλογική απόφαση» για τον αριθμό-κριτήριο

«Επειδή δε θέλω να υπεκφεύγω όμως, σας απαντώ πως εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν ξεπεράσει ο αριθμός τις 70.000», είπε, διευκρινίζοντας πως αν ο στόχος δεν επιτευχθεί δεν θα απογοητευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στην Ιπποκράτους απέφυγε να ορίσει επακριβώς τον «πήχη» συμμετοχής. Όπως είχε γράψει το newpost.gr, o Μιχάλης Καρχιμάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, πριν αποφασιστεί ότι θα υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος, στοιχημάτιζε ότι στις κάλπες θα έφταναν περισσότεροι από 100.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι υπεραισιόδοξοι μίλησαν και για 200.000-300.000.

Τα σημάδια όμως οδηγούν στο «μικρό καλάθι»...


Πηγή : Newpost.gr

ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ! - Ποιοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μην εκλεγούν

Λαιμητόμος θα είναι για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η προσεχής εκλογική αναμέτρηση. Ο συνδυασμός της αναμενόμενης πτώσης των ποσοστών και της τάσης των ψηφοφόρων να ανανεώσουν σε μεγάλο ποσοστό της ΚΟ των κομμάτων εξουσίας όταν δεν εμφανίζονται φαβορί για την κυβέρνηση, θα οδηγήσει εκτός Βουλής μεγάλα ονόματα.

Η Β’ Αθηνών φαίνεται ότι θα είναι η περιφέρειες με τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες απώλειες. Το 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει 20 έδρες και σήμερα εκτιμάται ότι θα κινηθεί με «ταβάνι» τις δέκα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι επτά από τους βουλευτές που είχαν εκλεγεί δεν θα είναι ή μπορεί να μην είναι υποψήφιοι, κινδυνεύουν να μην εκλεγούν ηχηρά ονόματα. Από τη Β΄ Αθηνών θα λείπουν η Λούκα Κατσέλη, ο Γιάννης Δημαράς, η Μαρία Δαμανάκη και η Σοφία Σακοράφα. Ενδεχομένως να μην είναι υποψήφιες και οι Μιλένα Αποστολάκη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- εκτός και αν ψηφίσουν την Κυριακή και ο Ευ. Βενιζέλος πάρει την απόφαση να δώσει το δικαίωμα υποψηφιότητας σε όλους όσοι συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι υποψήφιος όμως και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος λογικά θα εκλεγεί με ευχέρεια.

Κατά συνέπεια, κινδυνεύουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άννα Νταλάρα, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Γιάννης Βούρος, Γ. Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην Α' Αθηνών φαίνεται ότι δεν έχουν καμιά τύχη οι Νάσος Αλευράς, Θανάσης Τσούρας και Παντελής Οικονόμου. Καμιά τύχη δεν έχει και ο Παύλος Γερουλάνος, αν τελικά το αποφασίσει. Στις τρεις- όπως φαίνεται- εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να πλασαριστούν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά- άβυσσος η ψυχή των ψηφοφόρων, ενώ μάχη θα δώσουν η Άννα- υπουργός της φωτοτυπίας- Διαμαντοπούλου και ο Χρήστος Παπουτσής, πολλοί ψηφοφόροι του οποίου εκτιμάται ότι έχουν μετοικήσει στην Αριστερά.

Στην Α' Θεσσαλονίκης, παρά την απουσία του Χάρη Καστανίδη οι Γιάννης Μαγκριώτης, Σπύρος Βούγιας και Εύα Καϊλή έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Αν επιστρέψει η Χρύσα Αράπογλου, η ανησυχία τους θα γίνει μεγαλύτερη.

Στην Α’ Πειραιά θα εκλεγεί ένας εκ των Δημήτρη Καρύδη και Μανώλη Μπετενιώτη. Αν εκλεγεί, γιατί φημολογείται η επιστροφή του Παναγιώτη Φασούλα και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα είναι υποψήφιος και ο Κώστας Σημίτης.

Ανάλογο είναι το κλίμα στην Αιτωλοακαρνανία. Παρά την αποχώρηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, η φημολογούμενη επιστροφή του Χρήστου Βερελή, προκαλεί λογική ανησυχία στους Θάνο Μωραΐτη, Ανδρέα Μακρυπίδη και Σοφία Γιαννακά.

Στο Ρέθυμνο, ο Μανόλης Όθωνας έχει κάθε λόγο να ανησυχεί από την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα του Μιχάλη Νεονάκη.

Στη Λάρισα, η Βάσω Αλεξανδρίδου φαίνεται να μην έχει καμιά τύχη. Αλλά και οι Βασίλης Έξαρχος και Φίλιππος Σαχινίδης δεν μπορεί να αισθάνονται ασφαλείς- ειδικά ο δεύτερος, λόγω της συμμετοχής του στο οικονομικό επιτελείο επί Παπακωνσταντίνου κυρίως. Μάλλον θα επιστέψει ο Έκτορας Νασιώκας ,α αλλά γίνεται λόγος και για νέο «πουλέν».

Στη Μαγνησία, ο Κώστας Καρτάλης δεν έχει λόγο να ανησυχεί, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Ροδούλα Ζήση.

Σημειώνουμε τέλος ότι χωρίς περιφέρεια είναι οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Μόσιαλος οι οποίοι λέγεται ότι σκέφτονται να επιστρέψουν στο εξωτερικό, όπου ο πρώτος έχει εργαστεί κατά το παρελθόν και ο δεύτερος έχει μια καθηγητική έδρα στο Λονδίνο και το LSE να τον περιμένει…


Πηγή : Newpost.gr

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Σαν σήμερα το 1936 έφυγε ο Εθνάρχης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Σαν σήμερα το 1936 έφυγε ο Εθνάρχης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Σήμερα ένας κατ όνομα Βενιζέλος βαφτισμένος και όχι γεννημένος θέλει εξουσιοδότηση για να μικρίνει την Ελλάδα με τους συγκηβερνήτες του.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ
... Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

“Ψήνεται” προσέγγιση Καμμένου-Δημαρά

Σε φάση προχωρημένων διεργασιών και ζυμώσεων βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς ο Πάνος Καμμένος επιδιώκει συναντήσεις με σειρά προσωπικοτήτων από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, για να διευρύνει τον κύκλο επιρροής του νέου κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει η «Real News», ο ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ένιωθε βαθιά τιμή αν τη διακήρυξη του νέου κόμματος υπέγραφε ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, με τον οποίο φέρεται να βρίσκεται σε επαφή ο Χρήστος Ζώης, που αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει την προσχώρησή του στο καινούριο εγχείρημα.
Απ’ την άλλη, οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις προς τον Πάνο Καμμένο για προσέγγιση με τον Γιάννη Δημαρά, προκειμένου να υπάρξει προεκλογική συνεργασία, ενδεχομένως και να προταθεί στον επικεφαλής του Άρματος Πολιτών η θέση του αντιπροέδρου στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκειμένου να ενισχυθεί το αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο θα κατέβει στις εκλογές που έρχονται.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Το σχέδιο για να μας πάνε στο Μνημόνιο…

Η πρόσφατη θορυβώδης εξέλιξη με την άσκηση ποινικής δίωξης από την πλευρά της Εισαγγελίας κατά αγνώστων, για σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είναι από μόνη της θέμα το οποίο θα απασχολούσε υπό άλλες συνθήκες την καθημερινότητα μιας χώρας που διαισθάνεται ότι γνωρίζει τελικά πολύ λιγότερα από όσα συμβαίνουν.
Το «γιατί» η υπόθεση δεν προβλήθηκε δεόντως από τα ελληνικά ΜΜΕ, είναι μια αυτονόητη απορία. Όχι όμως και ανεξήγητη, αν ανακαλέσει κανείς στη μνήμη του την παρέμβαση των ίδιων ΜΜΕ στις πολιτικές ισορροπίες του τόπου, επομένως στη διαμόρφωση του παρόντος μέλλοντος της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά το 1996 και την ανάδειξη του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία. Εκ του περισσού φυσικά και η επισήμανση του, τι θα είχε συμβεί σε επίπεδο δημοσιογραφικής ανάγνωσης και προβολής του θέματος, αν η αποκάλυψη περί σχεδίου απόπειρας δολοφονίας, δεν είχε ως στόχο τον Κώστα Καραμανλή, αλλά… τον Κώστα Σημίτη.
Η ίδια η αποκάλυψη του θέματος ωστόσο, προσφέρεται για πολλαπλή περίσκεψη. Ειδικά το σκέλος που αφορά στη σχεδιασμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με κορυφαία στιγμή τη λεηλασία και την πρόκληση χάους στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η απαρχή της αποσταθεροποίησης ήταν η χαριστική βολή σε μια κυβέρνηση η οποία είχε εξαιρετικά εύθραυστη, οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και ο Κώστας Καραμανλής ασκούσε την εξουσία υπό την αίρεση του τι θα έκαναν βουλευτές όπως ο Γιάννης Μανώλης, οι οποίοι απειλούσαν διαρκώς με καταψήφιση της κυβέρνησης, και επομένως πρόωρες εκλογές.
Τον Δεκέμβριο του 2008, ακολούθησε ο Φεβρουάριος του 2009, τότε που ο Κώστας Καραμανλής είχε σειρά συναντήσεων με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας τους συναίνεση προκειμένου να δρομολογηθούν μέτρα τα οποία θα έβαζαν φρένο στην οικονομική κρίση που ερχόταν.
Στην εθνική έκκληση του Κώστα Καραμανλή, τα «όχι» ήταν ηχηρά και κοφτά. Και η επιχείρηση αποσταθεροποίησης συνεχίστηκε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούσε φυσικά να πάρει μόνη της τα μέτρα αυτά, και η κρίση άρχισε να πλησιάζει την Αθήνα, με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Κώστας Καραμανλής παρουσίασε ένα πρόγραμμα επώδυνων μέτρων, ζητώντας από την κοινωνία να το εγκρίνει με την ψήφο της. Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα που έρχονταν. Η ελληνική κοινωνία πίστεψε ότι… υπήρχαν λεφτά και έφερε τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία.
Ακόμη όμως και την επομένη των εκλογών του Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που απαιτούνταν για να χτιστεί ένα firewall στην κρίση χρέους που χτυπούσε αρκετά δυνατά την πόρτα της χώρας. Όσα είχε πει προεκλογικά ο Κώστας Καραμανλής άλλωστε, έδιναν στην κυβέρνηση Παπανδρέου τη δυνατότητα να προχωρήσει… έστω στα μισά από τα μέτρα που απαιτούσαν οι συγκυρίες. Δεν το έκανε.
Ποιος να ξεχάσει τη Βάσω Παπανδρέου να διηγείται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την άκουγε περίπου σαν… UFO, κατά δήλωση δική της, όταν του εξηγούσε ότι η οικονομία βρίσκεται στα όριά της.
Ποιος να ξεχάσει τον Γιώργο Παπανδρέου να προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τον Δεκέμβριο του 2009, και να εκμυστηρεύεται στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Ποιος να ξεχάσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προβλέπει ότι η χώρα θα έχει την κατάληξη του… Τιτανικού, εκτοξεύοντας τα spreads, οδηγώντας την Ελλάδα σε έξοδο από τις αγορές, και προεξοφλώντας την… ικεσία για οικονομική βοήθεια από τους διεθνείς εταίρους. Που έγιναν δανειστές.
Ποιος να ξεχάσει τις απειλές του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Ευρωπαίους, ότι αν η Ελλάδα δεν στηριχτεί, θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Που οδήγησαν τελικά στην προσφυγή σε μια τρόικα, η οποία προσεγγίζει με προχωρημένο κυνισμό το πρόβλημα της Ελλάδας. Που έγινε πρόβλημα συνολικά της ευρωζώνης, και απειλεί την παγκόσμια οικονομία.
Λίγοι έχουν πλέον αμφιβολίες για τη σχεδιασμένη προσφυγή της χώρας στο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο εθνικής αφαίμαξης, όχι μόνο στα εισοδήματα των πολιτών, αλλά και στην εθνική αξιοπρέπεια. Στη διάθεση του καθενός να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα Μνημόνιο που σταμάτησε την πρόοδο.
Το Μνημόνιο αυτό, αποτελεί εθνικό δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Όχι του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Αλλά του «όλου ΠΑΣΟΚ». Και φυσικά του «νέου ΠΑΣΟΚ», το οποίο θα προκύψει από τις αυριανές εσωκομματικές κάλπες.
Και η διαδρομή για το Μνημόνιο, ξεκίνησε με το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό πρέπει και να είναι το αντικείμενο της έρευνας από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες με το παρελθόν και το παρόν. Ώστε να έχουμε την προσδοκία για ένα μέλλον χωρίς «μπαχαλάκηδες». Που, απ΄ ό, τι φαίνεται, δεν φορούν πάντοτε και απαραίτητα κουκούλες…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

O βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Δημητρουλόπουλος προσχωρεί στην Κοινωνική Συμφωνία, της Λούκας Κατσέλη

Με δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Δημητρουλόπουλος, ανακοίνωσε οτι προσχωρεί στην Κοινωνική Συμφωνία, της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος είχε τεθεί, μαζί με άλλους 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός ψηφοδελτίων στις 13 Φεβρουαρίου όταν κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε το άρθρο 1 για τα εργασιακά.
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το ΠΑΣΟΚ με οποιαδήποτε ηγεσία παραμένει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης και το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με «ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά όπως το 1981 το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Ελληνα για πρόοδο και αλλαγή»



Χωρίς "Τόρο" αλλά με Ιμπαγάσα στο ντέρμπι - "Ντόπες" κόσμου

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρά το ότι ο Τοροσίδης έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης έκρινε ότι δεν είναι έτοιμος και τον άφησε εκτός. Φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και εμψύχωσαν τους παίκτες.
Ο Ιμπαγάσα ήταν εξαιρετικά αμφίβολος αλλά τελικά ο Τοροσίδης θα χάσει το μεγάλο ντέρμπι. Ο διεθνής αμυντικός κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός, ενώ ο Ιμπαγάσα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή. Ο Βαλβέρδε άφησε εκτός και τους Φετφατζίδη, Ντιόγκο ενώ σίγουρα έκπληξη αποτελεί η επιστροφή του Λιούμπομιρ Φέισα.
Οι 19 παίκτες που πήρε μαζί του ο Ισπανός τεχνικός: Μέγιερι, Κάρολ, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Φέισα, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζεμπούρ.
Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκαν φίλοι του Ολυμπιακού που εμψύχωσαν τους παίκτες της ομάδας και τους ζήτησαν τη νίκη κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Στην αποστολή ο Βιτόλο - Εκτός Μπουμσόνγκ και Μαυρίας

Με εκπλήξεις στην αποστολή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ και τον Χάρη Μαυρία, ενώ αντίθετα υπολογίζει στον Βιτόλο ο οποίος είχε αποχωρήσει με διάστρεμμα την Παρασκευή.
Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Λέτο, Κοτσόλης, Ρούντολφ που είναι τραυματίες αλλά και οι Πετρόπουλος, Ιωαννίδης

Ορθια στην Τρίπολη η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων. Ο «Λεό» έκοψε τη φόρα του Αστέρα!

Η Ενωση απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον φορμαρισμένο Αστέρα ισοφαρίζοντας στο 86' με τον Λεονάρντο και είναι το «αφεντικό» στη μάχη της πεντάδας.
Μοιρασμένο μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στην Τρίπολη με τις δυο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή, την ώρα που στην επανάληψη και μέχρι το 75' οι Αρκάδες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς, προηγήθηκαν, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ τους «πλήγωσε».
Από μία μεγάλη στιγμή είχαν στο πρώτο 45λεπτο οι δυο ομάδες που σε γενικές γραμμές αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη.
Η πρώτη που απείλησε την αντίπαλη εστία ήταν η ΑΕΚ με τον Χοσέ Κάρλος που ήταν ίσως ο κορυφαίας της Ενωσης στο α' ημίχρονο. Στο 17', λοιπόν, ο Ισπανός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον πορτιέρο του Αστέρα, Μπαντή, ο οποίος, όμως, επιστράτευσε τα ρεφλέξ του, άλλαξε τη φορά του σώματος του και απέκρουσε. Σόoυ για τους οικοδεσπότες, που είχαν μία εξαιρετική στιγμή στο 28' με τον Ράγιος, ο οποίος, όμως, είδε τον Κωνσταντόπουλο να «τεντώνεται» και να αποσοβεί το 1-0.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Τσιώλης άλλαξε τον Σολάκη βάζοντας τον Περόνε και ταυτόχρονα είδε τον καλύτερο του παίκτη, Ράγιος να τραυματίζεται να αποχωρεί με τον Μπρέσκα στο 50' να τον αντικαθιστά. Και πριν καλά-καλά ο τελευταίος «ζεσταθεί», άγγιξε το γκολ. Στο 51', λοιπόν, ο Σλοβάκος βρέθηκε μετά από μπαλιά-τρύπα του Ουσέρο απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, όμως πλάσαρε πάνω του. Ετσι το 0-0 παρέμεινε με την Ενωση να απαντά στις ευκαιρίες με φάουλ του Λεονάρντο.
Στο 54', όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Αστέρα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Ναβάρο. Ο άσος του Αστέρα καλυπτόταν από τον Κοντοέ, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ροτζέριο και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και οκτώ λεπτά αργότερα ,στο 62΄ , είδε ακόμα μία προσπάθεια του Χοσέ Κάρλος να μην έχει ευτυχή κατάληξη. Ο Ισπανός σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ με τον Αστέρα να διατηρεί το προβάδισμα.
Το 1-0 παρέμενε με την Ενωση να δείχνει ανήμπορη να αλλάξει την κατάσταση, την ώρα που ο Αστέρας έδειχνε ικανός ειδικά στην κόντρα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Και εκεί που οι Αρκάδες φαίνονταν να είναι πιο κοντά στο να πετύχουν το 2-0 παρά να δεχθούν την ισοφάριση, στο 86', ο Λεονάρντο πήρα τη μπάλα από τον Κλωναρίδη και με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1 για την Ενωση, η οποία στο 88' είδε τον Μπαντή να ίπταται και να διώχνει στο σουτ-απόπειρα ανατροπής του Γκερέιρο. Ο Αστέρας έπαιζε με 10 παίκτες αφού ο Περόνε είχε τραυματιστεί και ήταν εκτός γηπέδου
Ετσι το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Τρίπολης με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο +4 από τους Αρκάδες στη μάχη για την είσοδο στα πλέι-οφ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπουρής, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Μάρτινς (90+' Χούλι), Σολάκης (46' Περόνε), Ράγιος (50' λ.τρ. Μπρέσκα), Ναβάρο.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος (62' Φούντας), Καφές, Χοσέ Κάρλος (75' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (69' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος.