Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Στον 6ο όμιλο δοκιμασία στην Αμαλιάδα για τον Παναιγιάλειο


Ο πρωτοπόρος με επτά βαθμούς από τον δεύτερο ΠΦΟ Πανόπουλου, Παναιγιάλειος δίνει την Κυριακή ένα από τα πιο δύδκολα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αιγίου δοκιμάζεται στην Αμαλιάδα από τον τοπικό Αστέρα που καίγεται για τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας του αγώνα, δεν επιτρέπει στον Νίκο Κουρμπανά και στους παίκτες του να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη διαφορά των 7 βαθμών που έχουν "χτίσει" μέχρι τώρα, από το δεύτερο Πανόπουλο. λλωστε το γεγονός ότι στην έδρα τους οι "βυσσινί" έχουν καταφέρει είτε να "κόψουν" βαθμούς, είτε να πάρουν τους βαθμούς της νίκης, κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους, αποδεικνύει από μόνο του ότι οι "μελανόλευκοι" πρέπει να θυμηθούν τον καλό τους εαυτό για να πάρουν νικηφόρο αποτέλεσμα και στην Αμαλιάδα. Στην προπόνηση του Σαββάτου βρέθηκε στο γήπεδο ο πρόεδρος του Παναιγιαλείου, Γιάννης Παπαπέτρου, ο οποίος μιλώντας στους παίκτες, τόνισε τη σπουδαιότητα της νίκης: «Το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι κομβικό για τη συνέχεια. Πρέπει να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την νίκη και να την πάρουμε, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της ανόδου στην Football League 2».
Στα αγωνιστικά, ο Νίκος Κουρμπανάς, δεν υπολογίζονται τιμωρημένοι Αγουρίδης και Διαμαντόπουλος, και οι Γιαννίκος και Μπαλτιμάς. Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Κοντόγιωργας, Μούζος, Θεοφανόπουλος, Σαλάι, Ρέλλας, Παπαδόπουλος, Τρίγκας, Αρβανίτης, Κατεργάρης, Σανδραβέλης, Γκοτσούλιας, Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Δαλιάνης, Αργυρόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπούνας και Μπουλούμπασης.
Εάν και εφόσον ο Παναιγιάλειος την Κυριακή περάσει από την Αμαλίάδα θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για να κατακτήσει τον τίτλο και να πάρει την άνοδο.
Από εκεί και πέρα, την ίδια ώρα το Πανόπουλο παίζει επίσης εκτός έδρας, με τις Βρασιές που έχουν μείνει πίσω βαθμολογικά και παίζουν το τελευταίο χαρτί τους για την παραμονή στην κατηγορία. Στα Βραχνέικα, ο τοπικός Διαγόρας φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Γυθείου ενώ στην Πάτρα, η Θύελλα αντιμετωπίζει την Αχαϊκή με τους γηπεδούχους να καίγονται για το τρίποντο. Σέντρα έχουμε στις 16.00 εκτός από το ματς Εικοσιμία-Εράνη Φιλιατρών που θα ξεκινήσει δυο ώρες νωρίτερα. Θυμίζουμε πως Ατρόμητος Λάππα και Πάμισος παίρνουν τη νίκη στα χαρτιά αφού Τσιλιβή και Τριταιϊκός έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

18η αγωνιστική
Ατρόμητος Λάππα-Τσιλιβή
Τριταιικός-Πάμισος
Εικοσιμία-Εράνη Φιλιατρών
Αστέρας Αμαλιάδας-Παναιγιάλειος
Διαγόρας Βραχνέικων-Ολυμπιακός Γυθείου
Θύελλα Πατρών-Αχαϊκή
Βρασιές-ΠΦΟ Πανόπουλου

Φουντώνει η μάχη για την παραμονή στον 7ο όμιλο

Στην ζώνη του υποβιβασμού εκεί γίνεται μάχη για την παραμονή στην κατηγορία είναι στραμμένα τα φώτα αυτή την αγωνιστική. Με δεδομένο πως η πρωτοπόρος Κόρινθος δεν θα έχει λογικά δύσκολο έργο απέναντι στο νεανικό σύνολο του Ασπρόπυργου, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην μέση της βαθμολογίας. Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Ένωση Ερμιονίδας και στο Ναύπλιο, ο Πανναυπλιακός την Κύμη σε ένα επίσης σπουδαίο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα τα Λουκίσια υποδέχονται την Δάφνη Ερυθρών που είναι σε δύσκολη θέση ενώ ο Πόρος που μόνο με θαύμα θα σωθεί φιόξενεί τον Μανδραϊκό που είναι δεύτερος στη βαθμολογία. Τέλος, σημαντικό ματς έχουμε και στην Βοιωτία καθώς η Ένωση ΑΣΑ αντιμετωπίζει την τρίτη και δυνατή Χαλκίδα. Θυμίζουμε πως ο Παναργειακός παίρνει τη νίκη στα χαρτιά καθώς η Θήβα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Σέντρα σε όλα τα ματς της Κυριακής για τον όμιλο έχουμε στις 16.00.

18η αγωνιστική
Θήβα-Παναργειακός 0 – 3 α. α.
Πανναυπλιακός-ΑΟ Κύμης
Λουκισίων Α.Ο.-Δάφνη Ερυθρών
Πόρος-Μανδραϊκός
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Ενωση Ερμιονίδας
Ασπρόπυργος-Κόρινθος
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Χαλκίδα

Ετοιμάζεται για ΠΑΕ η Κόρινθος - Τα σχέδια του Πάνου Μπεθάνη

Μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει η Κόρινθος την άνοδο στη Δ' Εθνική, καθώς έχει αέρα 11 βαθμών και η διοίκηση ήδη κάνει κινήσεις οργάνωσης για τη Football League 2.
Όπως ενημέρωσαν οι διοικούντες της «Μπάρτσα», έχουν ήδη αρχίσει όλες οι διαδικασίες για την ίδρυση της ΠΑΕ Κόρινθος. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες που θα γίνουν.
Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του σχέδια.
Ο Μπεθάνης μίλησε  στη ραδιοφωνική εκπομπή των korinthosfans και τόνισε πως στα πλάνα του είναι η κατασκευή νέου γηπέδου, για το οποίο όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σταθερή εισροή των εσόδων…
«Η πρώτη μας βλέψη πρέπει να είναι η βιωσιμότητα της ομάδας. Με 3.100 εισιτήρια κάθε Κυριακή, η ομάδα θα βγάζει τα έξοδα της. Πρέπει η ομάδα να είναι βιώσιμη από τα έσοδα της για να μπορεί ο πρόεδρος να βάζει τα παραπάνω χρήματα για την υπέρβαση.
Υπάρχει βλέψη για την κατασκευή νέου γηπέδου 24.000 θέσεων μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας του Εθνικού Στάδιο, κάτι για το οποίο ο Δήμος, με έχει διαβεβαιώσει πως θα γίνει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε εμείς τα αποδυτήρια και τους γύρους χώρους».
Ο πρόεδρος της Κορίνθου εμφανίστηκε βέβαιος για την άνοδο και όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, δηλώνοντας πως η ομάδα θα βασιστεί σε νέα παιδιά…
 «Το καλοκαίρι δεν θα πάρουμε κανένα μισθοφόρο για μια χρονιά. Θέλουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα υπογράψουν συμβόλαια για 3-4 χρόνια. Το πλάνο μας είναι να ανέβουμε στη Δ' Εθνική το 2014 και σε 3 με 4 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα. Σε καμία περίπτωση δεν θα γεμίσουμε την ομάδα με χρέη μόνο και μόνο για να ανέβουμε».
 Ωστόσο, ο Μπεθάνης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηρίξει ακόμη περισσότερο ο κόσμος την προσπάθεια της ομάδας.
«Πρέπει να καταλάβει η πόλη της Κορίνθου ότι το τρένο πρέπει να ανεβάζει και κόσμο σε κάθε στάση που κάνει. Θέλουμε και πρέπει να προσεγγίσουμε τις ηλικίες 7 έως 15. Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Επιπλέον, ο Μπεθάνης εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις επιλογές των Λιβανού, Καντά, τόνισε πως τον Μάη θα υπάρξουν εξελίξεις με το προπονητικό κέντρο και τέλος υποσχέθηκε πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο στη φιέστα ανόδου.

Το ντέρμπι βάφτηκε «κόκκινο». / ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 3 - 4

Το ντέρμπι στο Βέλο βάφτηκε «κόκκινο». Ο Πέλοπας Κιάτου, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής, μετά από συναρπαστική μονομαχία επικράτησε με 4 – 3 της Ελλάδος Βέλου, και παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου, ενώ η ηττημένη έχασε τις ελπίδες της για άνοδο.  Από την άλλη πλευρά η πρωτοπόρος ομάδα του ΠΑΣ Κλένια, στην έδρα της ( Γ. Σολομού) συνέτριψε με 5 – 0 την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ στο Θώδειο Στάδιο ο ΠΑΟ Λουτράκι επικράτησε  με 1 – 0 του Παννεμεατικού.
Στη Νεμέα μετά από ενδιαφέροντα αγώνα η Θύελλα Πετρίου και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου ανεδείχθησαν ισόπαλοι με 1 – 1 . Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε με 0 – 3 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο οι φίλαθλοι «χόρτασαν» να βλέπουν γκολ καθώς ο τοπικός Ηρακλής επεβλήθηκε με 7 – 3 του Α. Ο. Σολομού, και σιγούρεψε την παραμονή του στην κατηγορία. Αντίθετα η ομάδα του Σολομού έχασε κάθε ελπίδα παραμονής. 
Τέλος «τρίποντα» χωρίς κόπο πήραν ο Αστέρας Δερβενίου και ο Πανσολυγειακός  από Ισθμιακό και Άλμπαρτο Κόρφου ,αντίστοιχα , καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α’  Κορινθίας.

25η Αγωνιστική
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                          0 - 3
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                        0 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                           7 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.            1 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                             3 - 4
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                         3 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                      1 – 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                 5 – 0

Η βαθμολογία
( Σε 25 αγώνες)

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ              69 - 15   61
----------------------------------------
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ        61 - 22   60
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ         63 - 28   56
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ        66 - 23   55
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ               42 - 35   40
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒ.             43 - 38   39
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡ.         44 - 42   39
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.      32 - 39   36
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ    37 - 31   32
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.        34 - 49    32
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.   40 - 54   30
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ          29 - 43   30
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  31 - 38   28
----------------------------------------
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ            29 - 52  18
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ              15 - 72   8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                   8 - 62   6

 Ο Κύψελος Κορίνθου 4 - 0 τον Εθνικό Ξυλοκέριζας
Στην αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα στη Β1 Κορινθίας ο  Κύψελος Κορίνθου σάρωσε με  4 -  0 τον πρωτοπόρο του ομίλου Εθνικό Ξυλοκέριζας, στο γήπεδο του Συνοικισμού. Οι υπόλοιποι αγώνες της 23ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή.

Αλλάζουμε τη Γειτονιά μας

Καμπάνια εθελοντικής δράσης για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2012

Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο περιβάλλον, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, παίρνοντας δραστικές πρωτοβουλίες.

Ο σκοπός μας είναι απλός. Μακριά από πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις, προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον. Για αυτόν το λόγο έχουμε δημιουργήσει τη δράσηΑλλάζουμε τη Γειτονιά μας, στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία των πόλεών μας, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθειά μας.

Επιθυμία μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει η Πολιτεία.

Ύστερα από τις δύο πλήρως επιτυχημένες στάσεις της δράσης στην πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) στο Βύρωνα Αττικής και στην πλατεία τουΔέλταστην περιοχή της Νεάπολης Χαλκίδας στην Εύβοια ήρθε η ώρα για τον τρίτο σταθμό της δράσης. Η ανταπόκριση του κόσμου και των κατοίκων της κάθε περιοχής αλλά και η αξιοσημείωτη συμβολή τους στο έργο της ανάπλασης,έδειξε την ανάγκη και τη θέληση όλων μας για αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Επόμενος σταθμός της δράσηςΑλλάζουμε τη Γειτονιά μας, η Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 10 π.μ. όπου με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών αλλάζουμε την πλατεία Μουστακλή.

Στόχος της δράσης είναι:

ñ  Καθαρίζουμε τους χώρους και τα παρτέρια της πλατείας από απορρίμματα.

ñ  Βάφουμε τα παγκάκια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της πλατείας.

ñ  Συντηρούμε τα υπάρχοντα φυτά και φυτεύουμε νέα, ώστε να εμπλουτίσουμε το πράσινο της περιοχής.

ñ  Επιδιορθώνουμε τα τοπικά γήπεδα 5x5 ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Από το Γραφείο Τύπου

H Nτόρα ζητά μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και θα καταστρέψει  οριστικά την ελληνική οικονομία.
Σήμερα είναι η ώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες εκείνες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που  απέφυγε μέχρι τώρα και οι οποίες αποτελούν τη μόνη λύση να υπάρξει ξανά ρευστότητα στην αγορά, κίνηση των επιχειρήσεων και να σωθούν οι  θέσεις εργασίας.
Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα και πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μισθοί και οι συντάξεις αύριο».

Η Όλγα “στρίμωξε” τον Χρυσοχοϊδη

Την προσπάθεια δημιουργίας εικόνας … επιστροφής στον νόμο και την τάξη, την οποία υποσχέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη δική του επιστροφή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήρθε να αμφισβητήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, μερικές μόλις μέρες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Καμίνη για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας.
Η Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές, και έχει ήδη καταγράψει σημαντικό αριθμό πρωτοβουλιών και δημόσιων παρεμβάσεων για την πρωτεύουσα, σε μια εποχή κατά την οποία η Αθήνα πληρώνει βαρύ τίμημα από την εγκατάλειψη στην οποία την καταδίκασαν οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει το… αυτονόητο. Το οποίο «ξέχασε» ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις πρόσφατες εξαγγελίες του για τα μέτρα αποκατάστασης της ηρεμίας στην Αθήνα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει με την ερώτησή της ότι, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, το οποίο πλήττεται βάναυσα από την εγκληματικότητα, υπάρχουν και οι… γειτονιές της ιστορικής πρωτεύουσας του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Για τις οποίες, ο σχεδιασμός του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προβάλλει ως εξαιρετικά ελλειμματικός, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει πλήρη εικόνα της πραγματικότητας την οποία καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά οι Αθηναίοι πολίτες.
«Η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και η κατάσταση αυτή, αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της. Αφορά όμως και τη δυνατότητά της να ελκύει επισκέπτες. Η παρακμή που βιώνει η πόλη είναι πρωτοφανής. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως μιλάμε για μια παρακμή καθολική, για προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές και κορυφώνονται στο κέντρο. Δεν υπάρχουν μόνο στο κέντρο. Είναι ήδη εκδηλωμένα, ή υποβόσκουν σε πολλές περιοχές», σχολιάζει με νόημα η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια στην Α’ Αθηνών, τονίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την ανακούφιση του κέντρου της Αθήνας είναι αποσπασματικά, δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά ουσιαστικά ωθούν την εγκληματικότητα προς τις γειτονιές της Αθήνας.
Καλεί λοιπόν σε εγρήγορση, προκειμένου να μπει τέλος στη συνεχιζόμενη απαξίωση και υπονόμευση του brand name της Αθήνας. Από μια πρωτεύουσα που θα ξαναέβρισκε τη φρεσκάδα και την αυτοπεποίθησή της άλλωστε, θα μπορούσε να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της χώρας. Με όραμα το μέλλον.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μπαίνει η Νέα Δημοκρατία. Μέχρι το τέλος του μηνός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γαλάζιες λίστες θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και οι «φάκελοι» με όλα τα ονόματα που θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για τη νίκη της Ν.Δ. βρίσκονται πλέον στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν κατατεθεί από χιλιάδες νέα πρόσωπα, έμπειρα στελέχη και προσωπικότητες με διάθεση προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, στοιχείο που θα αποτελέσει και το κυρίαρχο κριτήριο της τελικής επιλογής. Οπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, οι οριστικές αποφάσεις ανήκουν στον πρόεδρο του κόμματος, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το χειρίζεται προσωπικά.
Ο «ΤτΚ» δημοσιεύει αύριο όλα τα ονόματα των γαλάζιων στελεχών και μελών που έχουν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια, αλλά και τις υποψηφιότητες που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν «κλειδώσει». Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται από συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., η εικόνα των ψηφοδελτίων θα είναι η οριστική με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου.

Πελοπόννησος
Στην Κορινθία, όπου εκλέγεται ο εν ενεργεία βουλευτής Κώστας Κόλλιας, θέλουν να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ο γιος του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, Χρίστος Δήμας, ο γνωστός γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η πρώην βουλευτής Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο πρώην νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Σούκουλη, ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, ο πολιτευτής Στ. Μάρκελλος και ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος.
Στην Αργολίδα, εκτός του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού -η Ελσα Παπαδημητρίου έχει διαγραφεί-, θέλουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού ο Βασίλης Σιδέρης, πρώην Αντινομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχος Ναυπλίου, ο Φώτης Κολεβέντης, οι κυρίες Κατερίνα Μπόμπου, τέως αντινομάρχης, και Θεοδώρα Καλογεράκου και Γεωργαντά. Επίσης, ενδιαφέρονται ο Δημήτρης Κρανιάς και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος.
Στην Αρκαδία, όπου εκλέγεται ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος, διεκδικούν μία θέση στο ψηφοδέλτιο ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, ο Παναγιώτης Καρβελάς, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενωσης, ο Κώστας Βλάσσης, γιατρός, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Μαρίνος Τσίρμπας και ο Κωνσταντίνος Αυγερινός.
Στη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, θέλουν να είναι υποψήφιοι, εκτός του εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, , ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο  Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Αγγελος Κωτσιόπουλος, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Μανώλης Μάκαρης, ο Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Παύλος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος και η Αντωνία Μπούζα.
Στη Λακωνία, εκτός των Γρηγόρη Αποστολάκου και Θανάση Δαβάκη, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Κώστας Φούρκας, ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και ο Θεόδωρος Ματάλας.

Δυτική Ελλάδα
Στην Αχαΐα έτοιμοι για τη μάχη του σταυρού δηλώνουν οι πολιτευτές Αγγελος Τσιγκρής, Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, ο Γιώργος Καραμαλίκης, ναύαρχος ε.α., ο Αθανάσιος Νταβλούρος, πρώην διοικητής Ασφάλειας Πατρών, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Πανίτσα, ο Νίκος Πυλαρινός, περιφερειακός σύμβουλος, ο Βασίλης Καρκούλιας, οικονομολόγος, ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Αντωνακόπουλος.
Στην Αιτωλοακαρνανία το τοπίο είναι διαφορετικό μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δεν θα είναι στις γαλάζιες λίστες. Επίσης, δεν θα είναι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός και τα νέα δεδομένα φέρνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης τον Θύμιο Δρόσο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου, την Ελενα Μάντζιου-Κοτρολού, τον Δημήτρη Αρβανίτη, τον Νίκο Καραπάνο, τη Γεωργία Μπόκα, τον Ασημάκη Φωτόπουλο, τη Μαρία Φωκά.
Στην Ηλεία, όπου εκλέγεται ο Κώστας Τζαβάρας, επιθυμούν να δώσουν το γαλάζιο αγώνα η Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, o Χρήστοs Αντίοχοs, ο Διαμαντής Σεϊτανίδης, ο Ανδρέας Μαρίνος ο Διονύσης Χιόνης , ο Παναγιώτης Σκαρτσιάρης. Οι πληροφορίες μιλούν επίσης για τους Χάρη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Κατσάμπερη και Παναγιώτη Αδρακτά. Επίσης Από τα ονόματα που είχαν ακουστεί η Κρινιώ Κανελλοπούλου δεν φαίνεται διατεθειμένη να επιστρέψει στον πολιτικό στίβο και από εκεί και ύστερα θα αξιολογηθούν τα ονόματα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, της Σοφίας Κολαΐτη και της Δώρας Κατσάπη, από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας


Ένας Έλληνας στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»

Ύστερα από αρκετές δεκαετίες, ο πρώτος αθλητής ελληνικής καταγωγής θα αγωνιστεί αύριο στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» για να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο στην πυγμαχία. Ο Ντόνοβαν «Da Bomb» Γεωργίου, όπως είναι γνωστός, θα αντιμετωπίσει τον αήττητο αντίπαλό του, Έντουιν Ροντρίγκες, από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, μέσω του τηλεοπτικού δικτύου HBO.
Ο Ντ. Γεωργίου θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Βορείου Αμερικής και στη συνεχεία τον παγκόσμιο τίτλο, έχοντας έως τώρα ρεκόρ 21 νίκες (εκ των οποίων οι 19 είναι με νοκ άουτ), μία ήττα και μία ισοπαλία στην καριέρα του, στο επαγγελματικό μποξ.
Ο Ντόνοβαν Γεωργίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατανοεί το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπεί τον Ελληνισμό, επισημαίνοντας ότι παίρνει «τεράστια δύναμη» από την υποστήριξη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Ο 27χρονος ομογενής αθλητής, που ζει στο Σικάγο, τόνισε ότι σέβεται τον αντίπαλό του, αλλά δεν τον επηρεάζει το γεγονός ότι ο Ροντρίγκες δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο επαγγελματικό μποξ, καθώς νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ να τον κερδίσει και να αφιερώσει τη νίκη σε όλους τους Έλληνες. Ο Ντόνοβαν Γεωργίου θα αγωνιστεί με τη σημαία της Κύπρου (απ' όπου κατάγεται ο παππούς του, ενώ η γιαγιά του κατάγεται από την Αρκαδία) στο σορτσάκι, καθώς και με μήνυμα υποστήριξης στα αυτιστικά παιδιά.
Ο Λου Ντιμπέλα, πρόεδρος της εταιρείας που διοργανώνει τον αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πραγματοποιείται ένας αγώνας «παγκόσμιου πρεστίζ και επιπέδου» και ανέφερε ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς από τη μία ο Δομινικανός Ροντρίγκες εκπροσωπεί τους Ισπανόφωνους και από την άλλη ο Γεωργίου εκπροσωπεί την Κύπρο και την Ελλάδα, και βέβαια κοινή συνισταμένη είναι ότι οι δύο αθλητές εκπροσωπούν δύο μεγάλες κοινότητες των ΗΠΑ.

real.gr

Ο ΑΠΟΕΛ μπροστά στο μεγαθήριο Ρεάλ και ντέρμπι Μίλαν-Μπαρτσελόνα!

Ο ΑΠΟΕΛ δεν γλίτωσε τη συνάντηση με μεγαθήριο του Champions League. H κυπριακή ομάδα που έκανε το «θαύμα» φτάνοντας στην 8άδα της διοργάνωσης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, του Μουρίνιο.
Τα άλλα ζευγάρια που έβγαλε η κλήρωση στη Νιόν είναι: Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα-Τσέλσι, Μαρσέιγ-Μπάγερν Μονάχου.
Παράλληλα έγινε και η κλήρωση για την ημιτελική φάση. Εκεί ο νικητής του Μαρσέιγ-Μπάγερν θα αντιμετωπίσει το νικητή του ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης και ο νικητής του Μπενφίκα-Τσέλσι θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό το νικητή του Μίλαν-Μπαρτσελόνα!
Ετσι δεν συναντιόνται μέχρι τον τελικό Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, στην περίπτωση βέβαια που πορκριθούν και οι δύο.

Αναλυτικά:
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (27-28 Μαρτίου - 3-4 Απριλίου)

1. ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
2. Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
3. Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Τσέλσι (Αγγλία)
4. Μίλαν (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (17-18 Απριλίου - 24-25 Απριλίου)
5. Νικητής 2-Νικητής 1
6. Νικητής 3-Νικητής 4

ΤΕΛΙΚΟΣ (19 Μαϊου, Μόναχο)Νικητής 5-Νικητής 6

Europa League
Το ζευγάρι Σάλκε-Ατλέτικο Μπιλμπάο που έβγαλε η κληρωτίδα ξεχωρίζει στην φάση των «8» του Εuropa League, στην οποία δεν θα μετέχει τελικά ο Ολυμπιακός. Η Μέταλιστ που έθεσε την ελληνική ομάδα εκτός συνέχεια θα αντιμετωπίσει την ΣΠόρτινγκ Λισαβόνας.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (29 Μαρτίου - 5 Απριλίου)

1. Αλκμααρ (Ολλανδία)-Βαλένθια (Ισπανία)
2. Σάλκε (Γερμανία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
3. Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Μέταλιστ (Ουκρανία)
4. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ανόβερο (Γερμανία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (19 Απριλίου - 26 Απριλίου)

5. Νικητής 4-Νικητής 1
6. Νικητής 3-Νικητής 2

ΤΕΛΙΚΟΣ (9 Μαϊου, Βουκουρέστι)
Νικητής 5-Νικητής 6

Newsroom ΔΟΛ

“Κόψτε κι άλλο τους μισθούς”- Τι λέει η έκθεση του ΔΝΤ που ζητά νέα μέτρα 14 δισ. ευρώ

Για την ανάγκη «αυστηρής τήρησης» της δανειακής σύμβασης προειδοποιεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του τονίζοντας ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άτακτη έξοδο» από την Ευρωζώνη χωρίς χρηματοοικονομική στήριξη από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το Ταμείο επισημαίνει την ανάγκη εξοικονόμησης 14 δισ. ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 και 2014 και προειδοποιεί ότι καθυστερήσεις στην προώθηση διαρθρωτικών μέτρων θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση.

Στην έκθεσή του, αναφέρει ότι τα 14 δισ. θα πρέπει να βρεθούν απο μέτρα και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Για τις περικοπές στο δημόσιο και τη μείωση των μισθών, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η μείωση του εργατικού κόστους κατά 9,5% βελτίωσε μεν την ανταγωνιστικότητα, αλλά παραμένει κενό 15-20% που πρέπει να κλείσει, σημειώνεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προσαρμογή της τάξης του 7% του ΑΕΠ και ότι χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου, δεν θα καταστεί εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

Όσο αφορά την επιβολή φόρων, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι θα έθετε «νέα εμπόδια» στην ανάκαμψη, προβάλλοντας ως προτεραιότητες την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος, τις ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο ζημιογόνων δημόσιων εταιριών και τις περικοπές στο δημόσιο. Αναφορά γίνεται και στις «σύνθετες, άνισες κοινωνικές παροχές», προτείνοντας πλήρη επανεξέτασή τους.

Το Ταμείο προβλέπει ότι η επάνοδος στις αγορές με λογικά επιτόκια θα γίνει «σταδιακά», ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα ανέλθουν στα 164,5 δισ. ευρώ στην περίοδο 2012-2014 και επιπρόσθετα 8-21 δισ. ευρώ για το 2015 και το α' τρίμηνο του 2016, ανάλογα φυσικά της προόδου που θα έχει σημειωθεί στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η «βαθιά ύφεση» θα συνεχιστεί και το 2012, επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει μια σταθεροποίηση» το 2013 και «ήπια κυκλική ανάκαμψη» την περίοδο 2014 - 2017. Επίσης, σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η υψηλή ανεργία θα προκαλέσουν σημαντικές πιέσεις στους μισθούς, καθώς και πτώση στις τιμές.    Το ΔΝΤ προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει στο 4% έως το 2020.


Λαγκάρντ: Επιμένει στις μειώσεις μισθών ακόμα και σε επίπεδα Κροατίας


Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ, μέσω του ABC είπε οτι "ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 50% υψηλότερος της Πορτογαλίας, 17% υψηλότερος από αυτόν της Ισπανίας και πολλαπλάσιος χωρών, όπως η Κροατία για παράδειγμα". Και συμπληρώνει:
“Είναι προφανές ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε πορεία βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Είναι επίσης σαφές ότι αυτές οι αλλαγές στο βασικό μισθό δεν θα φέρουν ανάπτυξη με λιγότερη κατανάλωση και έσοδα από φορολογία στον τομέα που αφορά την αγορά. Είναι όμως βασική παράμετρος για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας".
newsit.gr

Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ «σφύριξε» τη διόγκωση του ελλείμματος - Αποκαλυπτικό μήνυμα στα χέρια του Wikileaks

Από Έλληνα, και δη πολιτευτή, φαίνεται να προήλθε η πληροφορία για τη διόγκωση του ελλείμματος, το 2009. Αυτό προκύπτει από έγγραφα του Wikileaks, τα οποία αναδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα έγγραφα, η πληροφορία μεταδόθηκε από υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος του 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης», έγραφε ο πληροφοριοδότης.

Μια εβδομάδα πριν την αποστολή του επίμαχου μηνύματος, είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση-κόλαφος για τα ελληνικά στοιχεία του 2008, με το μεγαλύτερο φάουλ να εντοπίζεται στις νοσοκομειακές δαπάνες.

newsbeast.gr

Θα κρατάμε στο σπίτι τις αποδείξεις- Αλλαγή στο καθεστώς για 27η φορά!

Νέο καθεστώς θα ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα σχετικά με τις αποδείξεις, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το 27ο σχέδιο κατά σειρά μετά από δύο χρόνια, κάτι που κοντεύει να στείλει τους Έλληνες φορολογούμενους σε ψυχιατρικές κλινικές.
Σε αυτό λοιπόν το σχέδιο, χωρίς αυτό φυσικά να μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι θα είναι και τελικό, μπαίνει οριστικά ένα τέλος στο μπάχαλο που παρατηρήσαμε όλοι τον τελευταίο χρόνο στις εφορίες, με τους πολίτες να κουβαλούν φακέλους και σακούλες με αποδείξεις για να μπορέσουν να στηρίξουν το αφορολόγητό τους.
Φέτος λοιπόν οι αποδείξεις από τις δαπάνες θα δηλώνονται σε αριθμό, δηλαδή πόσα τεμάχια αποδείξεων και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις αποδείξεις. Ωστόσο, αυτή τη φορά προς το παρόν σύμφωνα με την απόφαση, τις αποδείξεις δεν θα τις παίρνουμε μαζί μας στις εφορίες και δεν θα τις καταθέτουμε μαζί με τη φορολογική μας δήλωση.
Αντίθετα, οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους και σε περίπτωση που κληθούμε για κάποιον έλεγχο από τις εφορίες, τότε και μόνο θα πρέπει να τις προσκομίσουμε στους εφοριακούς για ελέγχους.
Όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους.
Η νέα απόφαση για να κρατάμε τις αποδείξεις στο σπίτι μόνο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς θα μπορούν οι πολίτες να τις μοιράζονται και μεταξύ τους και να πηγαίνουν από χέρι σε χέρι ακόμα και στις περιπτώσεις των ελέγχων. Απόφαση που στην ουσία λέει στους φορολογούμενους πως μπορούν να φοροδιαφύγουν όσο θέλουν και πλέον άνετα.
Στο πλαίσιο της καταβολής φορολογικών δηλώσεων πλέον είναι οριστικό πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους και για όσους έχουν εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ.
Μία σημαντική διευκρίνιση είναι πως όσοι μισθωτοί δεν έχουν εισπράξει δεδουλευμένα λόγω αδυναμίας του εργοδότη τους και μπορούν να το αποδείξουν δεν πρέπει να τα δηλώνουν κιόλας ως εισοδήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

newsit.gr

Σπείρα αλλοδαπών κλεφτών είχε ρημάξει τα σπίτια στη Δυτική Κορινθία

Αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου βρήκαν τα κλοπιμαία σε δύσβατη περιοχή - Οι δράστες τα προόριζαν για την πατρίδα τους

Είδηση της τελευταίας στιγμής . Πρόκειται για μία επιτυχία των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου καθώς είναι στα ίχνη μίας σπείρας αλλοδαπών (Αλβανικής υπηκοότητας) οι οποίοι είχαν ρημάξει (με τις κλοπές που έκαναν) τα σπίτια στη Δυτική Κορινθία.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr οι αστυνομικοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα ονόματα της σπείρας και είναι πολύ κοντά στις συλλήψεις των δραστών. Περίπου 17 σπίτια είχαν διαρρήξει στις περιοχές Ξυλοκάστρου, Δερβενίου κτλ.
Τα κλοπιμαία τα είχαν μεταφέρει σε μία δύσβατη περιοχή στην Δυτική Κορινθία, μέσα σε μία χαράδρα. Τα είχαν συγκεντρώσει εκεί έχοντας λάβει όλα τα μέτρα προστασίας (μόνωση κτλ). Τα κλοπιμαία οι δράστες τα προόριζαν για την πατρίδα τους! Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα κλοπιμαία τα οποία έχουν αρχίσει και αποδίδονται στα θύματα.
Εκτός από ηλεκτρονικές συσκευές είχαν κλέψει και μεγάλη ποσότητα λαδιού, το οποίο προόριζαν και αυτό για την πατρίδα τους. Από την αστυνομία εκτιμάται ότι είναι πολύ κοντά στη σύλληψη των δραστών.
ΣΣ. 1.Πρόκειται για ακόμα μία επιτυχία των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου. Οι κάτοικοι στη Δυτική Κορινθία είχαν χάσει τον ύπνο τους με όλες αυτές τις κλοπές που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα. Ευελπιστούμε οι δράστες να συλληφθούν το συντομότερο!

korinthiannews.gr