Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στη δημοσιότητα οι όροι του PSI

To υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο της συμφωνίας για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, που είχε εγκριθεί στο Eurogroup στο πλαίσιο της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο χρηματοπιστωτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την τελική συμφωνία το ελληνικό ομόλογο που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες θα μπορεί να ανταλλαχθεί:
- Είτε με νέους τίτλους από το ελληνικό δημόσιο, η ονομαστική αξία των οποίων θα είναι ίση με το 31,50% του παλαιού ομολόγου.
- Είτε με διετή ομόλογα που θα εκδοθούν από το EFSF, η ονομαστική αξία των οποίων θα είναι ίση με το 15% των αντίστοιχων παλαιών τίτλων.
- Είτε με ομόλογα συνδεδεμένα με την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ τα οποία θα εκδοθούν επίσης από το ελληνικό δημόσιο.
Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία την ημέρα του διακανονισμού του κουρέματος, το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να παραδώσει στους πιστωτές έντονα γραμματία βραχυπρόθεσμης διάρκειας του EFSF ως αντάλλαγμα για τους μη πληρωμένους τόκους έως και τις 24 Φεβρουαρίου.
Η ανταλλαγή περιλαμβάνει ομόλογα ονομαστικής αξίας 206 δισεκατομμύρια ευρώ και η διαδικασία ξεκινάει την Παρασκευή.
Πάντως η συμμετοχή στη δημόσιο προσφορά εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 9 Μαρτίου και τότε θα εξεταστεί εάν η συμμετοχή είναι ικανοποιητική ή θα ενεργοποιηθούν τότε οι ρήτρες που θα υπάρχουν σε νόμους και θα αφορά τη συμμετοχή τουλάχιστον του 66,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI
newsit.gr

Αν ξεσπάσει πόλεμος…

Οι πιο απαισιόδοξοι «αναγνώστες» της σημερινής βαθιάς και εξαιρετικά σύνθετης κρίσης που βιώνουν οι κοινωνίες του πλανήτη, με προλογικό ερέθισμα το ταρακούνημα της παγκόσμιας οικονομίας και των ισορροπιών με βάση τις οποίες διαμορφώθηκε το σύγχρονο διεθνές σκηνικό, σπεύδουν να προσυπογράψουν την εκτίμηση ότι μια στρατιωτική σύρραξη δεν απέχει μακριά από το να γίνει ζώσα πραγματικότητα.
Σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν θα προκύψει ως απόρροια της κρίσης, αλλά θα είναι παράπλευρη συνέπειά της. Η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας εστιάζεται φυσικά στον γεωγραφικό χώρο από όπου ξεκίνησε κάποτε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η Περσία βέβαια λέγεται σήμερα Ιράν, και ενοχλεί αφόρητα τη Δύση, με την αχαλίνωτη πολιτική που ακολουθεί το καθεστώς των Φρουρών της Επανάστασης, συνεπικουρούμενο πάντοτε από τον μυστικισμό και τη δύναμη θρησκευτικής παρεμβατικότητας των αγιατολάχ.
Στο Ιράν έχει στρέψει την πολεμική προσοχή του το Ισραήλ, δηλαδή ίσως η πιο μάχιμη στρατιωτική μηχανή του σύγχρονου κόσμου. Το Τελ Αβίβ έχει προειδοποιήσει ποικιλοτρόπως ότι αδειάζει επικίνδυνα η κλεψύδρα της ευκαιρίας που έχουν οι δυνάμεις της Δύσης να χτυπήσουν την Τεχεράνη, πριν το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αναπτύξει σε μη αναστρέψιμο σημείο την πυρηνική τεχνολογία του.
Υπό κανονικές γεωπολιτικές συνθήκες, η μόνη δύναμη που μπορεί να τιθασεύσει το Ισραήλ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο που η συγκυρία της προεκλογικής περιόδου, επιβάλλει στον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τους Ρεπουμπλικανούς να αφοσιώνονται σχεδόν ολοκληρωτικά στον αγώνα αλληλοεξόντωσής τους. Και την ίδια στιγμή να στρέφονται στην υιοθέτηση και τήρηση ευαίσθητων ισορροπιών στη Μέση Ανατολή, αντί να παρέμβουν καταλυτικά.
Η επικείμενη επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον, αναμένεται να είναι το πλέον καθοριστικό δεδομένο στο μωσαϊκό της κρίσης. Ταυτόχρονα όμως, μεγεθύνει την ανησυχία, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να συζητήσει την… αυτοσυγκράτησή του, και όχι το πώς θα απεμπλακεί από έναν πόλεμο τον οποίο θα έχει ήδη προλάβει να ξεκινήσει.
Στη σημερινή μάλιστα συγκυρία, μια ανάφλεξη στη συγκεκριμένη περιοχή, θα οδηγήσει σε αχαρτογράφητα ύδατα τον πλανήτη. Εννοείται και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως, και την Ελλάδα που αγκομαχά.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Την ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συγκεκριμένη ατζέντα συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον Γερμανό Αναπληρωτή Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Guy Feaux De La Croix, μετά τη θετική άποψη που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών του εν λόγω κρατιδίου και την οποία μετέφερε ο κ. De La Croix.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία έλαβαν μέρος η πολωνικής καταγωγής σύζυγος του κ. De La Croix  η κα Sophie De La Croix, διπλωματική υπάλληλος της Γερμανικής Πρεσβείας, και ο επιτετραμμένος στη Γερμανική Πρεσβεία κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Τατούλη και τόνισε τη φιλική στάση της Γερμανίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Τατούλης τόνισε από τη μεριά του το κρίσιμο ρόλο της Πελοποννήσου στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Μεσογείου, αλλά πρωτίστως την ανάγκη να γίνει περαιτέρω εμβάθυνση της διαπεριφερειακής συνεργασίας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρότεινε συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός cluster με σκοπό την εφαρμογή στρατηγικών πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των περιφερειακών σχέσεων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια εποχή νέων δεδομένων για αυτή. 
Τομείς επίσης σημαντικοί, στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας είναι, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και ο πολιτισμός. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει εξωστρεφή δραστηριότητα σε όλους τους τομείς. Μπορούμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές».
Ανταλλαγές αντιπροσωπειών από τις δύο περιοχές θα πραγματοποιηθούν το Μάιο και το Σεπτέμβρη, με σκοπό τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, τα αποτελέσματα και συμπεράσματα των οποίων θα ανακοινωθούν από τον Περιφερειάρχη σε ειδικό forum που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη. Ο κ. Τατούλης πρότεινε τέλος η επόμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση να λάβει χώρα στην Τρίπολη με τη σημείωση ότι δεν θα αποτελέσει μια ακόμα θεωρητική προσέγγιση, αλλά θα εστιαστεί σε συγκριμένες δράσεις για συγκεκριμένες αποφάσεις και αποτελέσματα.

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ

Την Τρίτη το πρωι στις 12 η ώρα, στο ΑΚΡΟΠΟΛ η ΕΡΤ σε μιά σπανια κινηση γενναιοδωρίας βραβεύει το ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ και το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για την προσφορά τους στον πολιτισμό.

ΣΤΗ ΔΕΚΑΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ UEFA H ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Η νέα νίκη (1-0) του Ολυμπιακού επί της Ρουμπίν Καζάν και η πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ διατήρησε την Ελλάδα στη δέκατη θέση της κατάταξης της UEFA. Η επικράτηση των Ερυθρόλευκων έδωσε επιπλέον 400 βαθμούς στο Eλληνικό ποδόσφαιρο (36.700 βαθμούς), που διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την ενδέκατη Τουρκία (35.575). Παρ’ όλα αυτά, η χώρα μας απέχει αρκετά από την ένατη θέση (προσφέρει μια επιπλέον θέση στα Κύπελλα Ευρώπης) την οποία έχει καπαρωμένη η Ολλανδία με 43.915 βαθμούς.

16 δισ. έβγαλαν τα «δημόσια πρόσωπα» από την Ελλάδα σε 2 χρόνια! – Στη δημοσιότητα τα ονόματα βουλευτών

16 δισ.  έβγαλαν τα «δημόσια πρόσωπα» από την Ελλάδα σε 2 χρόνια! – Στη δημοσιότητα τα ονόματα βουλευτών Στα 16 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των δημοσίων προσώπων που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη προηγούμενη διετία, σύμφωνα με τους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εν αναμονή του καταλόγου με τα ονόματα των βουλευτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό εντός του 2011. Τον κατάλογο παραδίδει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, σε επόμενο στάδιο θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. Η ΝΔ ζητά την παραίτηση του «εκατομμυριούχου» βουλευτή. Οι αρχηγοί του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ξεκαθαρίσει άμεσα και το θέμα του ενός βουλευτής και συνολικά των καταθέσεων πολιτικών στην Ελβετία. Στο μεταξύ, πρόταση νόμου για αλλαγές στον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, κατέθ εσαν 75 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...
 

Πάνος Μπεγλίτης: Eπαναλειτουργία του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του μετά την απάντηση που έλαβε, σε σχετική επιστολή του, από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με την επαναλειτουργία του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, στην απάντησή της, επεσήμανε προς το Βουλευτή Κορινθίας ότι η προγραμματική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται πλέον στη διαδικασία δέσμευσης της πίστωσης από την αρμόδια ΥΔΕ, ώστε να προχωρήσει κι η έκδοση της σχετικής απόφασης.
Ο κ. Μπεγλίτης στην επιστολή του προς τη Γ.Γ., την οποία συνέταξε σε συνέχεια του αιτήματος των υπευθύνων του Μουσείου, είχε τονίσει ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, εντούτοις η επαναλειτουργία του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου θα πρέπει να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του ΥΠΠΟΤ, αφού ο πολιτισμός βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των πολιτικών που μπορούν να συμβάλλουν αφενός στην ανατροπή του σημερινού κλίματος της κρίσης και αφετέρου στην αναπτυξιακή προοπτική της Κορινθίας.
Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι παρά τη θετική εξέλιξη στο θέμα του Μουσείου, ο ίδιος θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται μέχρι την πλήρη λειτουργία του.

Ιωάννης Βρούτσης : Η αλλαγή πλεύσης στο Φορολογικό Σύστημα της χώρας αποτελεί ανάγκη αδήριτη.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την πορεία του φορολογικού διαλόγου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αλλαγή πλεύσης στο Φορολογικό Σύστημα της χώρας -σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα-, αποτελεί ανάγκη αδήριτη. Άλλωστε, αυτό είναι και το αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αλλαγές που προτείνουμε, θα συμβάλουν αποτελεσματικά τόσο στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας, όσο και στους νέους στόχους που θέτει το Νέο Πρόγραμμα.
Η φορολόγηση 15% (flat tax) των επιχειρήσεων, ο εντοπισμός και η καταπολέμηση κάθε εστίας φοροδιαφυγής, η συγκέντρωση όλων των φόρων της περιουσίας σε έναν φόρο, το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, αποτελούν βασικές θέσεις της πρότασής μας»

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ STOP ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Προσωρινό «ανάχωμα» έβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο Δήμο Λαγκαδά και στην παραχώρηση των σκουπιδιών σε ιδιώτη, έπειτα από προσφυγή της εταιρείας «Δ. Διονυσόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.», με το διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΝ Ε.Ε» κατά της απόφασης κατακύρωσης του διαγωνισμού από το δήμο στην εταιρεία «Spider Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Α.Ε.» (99,999% θυγατρική της «Spider ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε.»).  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ως έκνομη την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη και της επιτροπής διαγωνισμού να δώσει παράταση στο διαγωνισμό που έληγε στις 10:30, και έτσι με την προσωρινή διαταγή διατάσσει την...
Περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/18062

Δοκιμάσιες γιά πρωτοπόρους αύριο στην Α' Κορινθίας

Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Μια αγωνιστική επικίνδυνη για τις 4 προπορευόμενες ομάδες της κατηγορίας , καθώς αγωνίζονται εκτός έδρας με ισχυρούς αντιπάλους ή ομάδες που αναζητούν βαθμούς παραμονής. Της αγωνιστικής δεν λείπουν και οι ομάδες που θα πάρουν «άκοπα τρίποντα» καθώς οι αντίπαλοί τους έχουν αποχωρίσει από το πρωτάθλημα.
Πιο συγκεκριμένα :
Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος δολιμάζονται εκτός έδρας. Ο Πελοπας Κιάτου αναμετράτε στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας κόντρα στον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ ο ΠΑΣ Κλένια «φιλοξενείται» στη κοινή τους έδρας στο Σολομό από την τοπική ομώνυμη ομάδα, η οποία αναζητά σωτήριο τρίποντο. Τους βαθμούς της νίκης για να αποφύγει την επικίνδυνη ζώνη αναζητα και ο Πανσολυγειακός κόντρα στον Α. Ο Λουτρακίου που και αυτός θέλει το τρίποντο στο κυνήγι του τίτλου όπως και η Ελλάδα Βέλου που μάχεται στο Θώδειο Στάδιο κόντρα στο γηπεδούχο Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Από ‘κει και πέρα έχουμε τα ντέρμπι των ισόβαθμων στη Νεμέα ανάμεσα στον Παννεμεατικό και την Προοδευτική Περιγιαλίου και στην Αρχαία Κόρινθο μεταξύ του Ηρακλή Λεχαίου και της Θύελλας Πετρίου.
Τέλος ο Αστέρας Δερβενίου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα πάρουν «άκοπα τρίποντα» καθώς οι αντίπαλοί τους Άλμπαρτος Κόρφου και Ισθμιακός , αντίστοιχα, έχουν αποχωρίσει από το πρωτάθλημα.

22η Αγωνιστική
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ           0 – 3 α. α.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                   3 – 0 α. α.

Εξ αναβολής αγώνες αύριο σε Β και Γ κατηγορία

Με εξ αναβολείς αγώνες συνεχίζεται αύριο και το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Οί αγώνες αυτοί είχαν αναβληθεί λόγω τις κακοκαιρίας που επικρατούσε τις περασμένες εβδομάδες στην Κορινθία.
Στο Β1 όμιλο αύριο διεξάγονται οι αγώνες , στο Συνοικισμό ανάμεσα στον Κύψελο Κορίνθου και τους Γαλάζιους Νέους (18η Αγωνιστική ) και στο Αγγελόκαστρο μεταξύ του τοπικού Αετού και της Προόδου Αγίου Βασιλείου. Και 4 ομάδες αναζητούν τρίποντα παραμονής στην κατηγορία.
Στο Β2 όμιλο αύριο διεξάγονται οι αγώνες (19η Αγωνιστική) , στην Αρχαία Φενεό ανάμεσα στον Παμφενεατικό και στον Πανευρωστινιακό και στο Κρυονέρι μεταξύ του τοπικού Αετού και της Θύελλας Λεοντίου.

Τέλος στη Γ2 κατηγορία αύριο διεξάγεται στα Μποζικά ο εξ αναβολής της 15ης αγωνιστικής μεταξύ του τοπικού Ατρόμητου και του Άρη Βοχαϊκού . Με νίκη η ομάδα του Βοχαϊκού μειώνει την διαφορά της στους – 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο ομάδα του Α. Ο. Λεχαίου που θα έχει ένα αγώνα περισσότερο.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.02.2012 ΩΡΑ: 10.45’
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.02.2012 ΩΡΑ: 10.45’
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ

"ΚΕΡΚΙΔΑ" Νέα αθλητική εβδομαδιαία εφημερίδα στην Κορινθία

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί νέα αθλητική εβδομαδιαία εφημερίδα με το όνομα "ΚΕΡΚΙΔΑ" !
Εκτάκτως το πρώτο φύλλο θα κυκλοφορήσει Τρίτη, λόγω της Καθαράς Δευτέρας, αλλά απο την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γεννωμένης απο την Δευτέρα 5 Μάρτη, θα κυκλοφορεί ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ!

(ΕΛ)ΛΑΣ-ΒΕΓΚΑΣ … ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ !


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ -ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ … ΣΤΑΜΑΤHΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΚΑ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 Ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να υποθηκευτεί το μέλλον των παιδιών μας ως υπουργός Οικονομικών , σήμερα βάζει τις τις βάσεις για να μετατραπεί ο μοναδικός μεγάλος ελεύθερος χώρος της πρωτεύουσας ,το Ελληνικό- σε τεράστια τσιμεντούπολη και Καζινούπολη ....
Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς ως Λουτράκι , Κόρινθο και Κορινθία γενικότερα και πρέπει να αρχίσουμε σήμερα κιόλας τις κινητοποιήσεις είναι ότι το νέο σχέδιο νόμου αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την δημιουργία νέου Καζίνο στο Ελληνικό.
Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο Καζίνο.
Κάτι τέτοιο όμως πέρα από την Καζινοποίηση της χώρας , θα αποτελέσει οριστικά την ταφόπλακα για το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο Καζίνο της Ευρώπης δηλαδή το Καζίνο Λουτρακίου στο οποίο εργάζονται 1.700 άτομα το 98% από Λουτράκι, Κόρινθο και υπόλοιπη Κορινθία.
Για το Καζίνο που δίνει δεκάδες εκατομμύρια στον συνεταίρο με 16% δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων...
Περισσότερα στη  sfedona.gr

Κώστας Κόλλιας: «Απαράδεκτες οι προτάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για νέες καταργήσεις σχολείων»

Με αφορμή την πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας για νέες συγχωνεύσεις σχολείων, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η άκαιρη πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας να προτείνει νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων βρίσκει τόσο εμένα, όσο βεβαίως και το σύνολο των γονέων και των τοπικών φορέων κάθετα αντίθετους. Πριν κοπάσουν οι διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις που αποφάσισε στο πόδι το Υπουργείο πριν από ένα χρόνο και με τα προβλήματα να μαστίζουν την παιδεία, κυρίως στην ορεινή Κορινθία, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προετοιμάζει νέο πλήγμα εις βάρος των μαθητών μας. Αναρωτιέμαι εάν το Υπουργείο έχει αξιολογήσει τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων. Διότι αυτό που γνωρίζω εγώ, από τις επαφές που έχω με το σύνολο σχεδόν των χωριών, είναι ότι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά χειροτέρευσε ραγδαία.
Δυστυχώς, οι ιθύνοντες φαίνεται ότι βλέπουν μία άλλη εικόνα από την πραγματική. Δεν βλέπουν ότι στα ορεινά τα παιδιά χάνουν δεκάδες ώρες σχολείου επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω του χιονιού. Βαφτίζουν «εικοσάλεπτο» τη μία και μιάμιση ώρα που χρειάζονται τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους. Εκεί που με ευθύνη των Υπουργείων παιδιά δημοτικού μεταφέρονται χωρίς συνοδό, ρίχνουν ευθύνες σε απλήρωτα ΚΤΕΛ και άπορους Δήμους. Βλέπουν είκοσι μαθητές εκεί που υπάρχουν τριάντα. Εκεί που υπάρχουν πρότυπα σχολεία με αξιοθαύμαστο έργο, βλέπουν λειτουργικά κόστη.
Αυτές ήταν οι συνέπειες των προηγούμενων συγχωνεύσεων και όμως το Υπουργείο ετοιμάζεται να επεκτείνει το πείραμα στο 1ο και 13ο Δημοτικό Κορίνθου, στα Δημοτικά Σολομού και Αθικίων και στο Νηπιαγωγείο Στεφανίου-Αγιονορίου. Το 13ο Δημοτικό Κορίνθου έχει ήδη 107 παιδιά και η συγχώνευσή του με το 1ο θα δημιουργήσει πολυμελή τμήματα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην παίρνουν την εκπαίδευση που χρειάζονται.
Το Δημοτικό Σολομού έχει 35 μαθητές, τους οποίους οι γονείς δεν πρόκειται να στείλουν στα Αθίκια. Και αυτό όχι επειδή έχουν αντιρρήσεις για την ποιότητα του Δημοτικού Αθικίων, το οποίο είναι ένα θαυμάσιο σχολείο, αλλά διότι οι περισσότεροι γονείς εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην Κόρινθο. Εάν υλοποιηθεί αυτή η συγχώνευση, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να ταλαιπωρηθούν οι γονείς με την γραφειοκρατία, προκειμένου να μεταγραφούν τα παιδιά τους στην πρωτεύουσα.
Τέλος, τόσο στον Σολομό, όσο και στο Νηπιαγωγείο Αγιονορίου-Στεφανίου, οι πρόσθετες μετακινήσεις θα σημάνουν και πρόσθετα έξοδα, σε μια στιγμή που οι ΟΤΑ υποφέρουν από έλλειψη πόρων και οφείλουν στα ΚΤΕΛ τεράστια ποσά από προηγούμενα έτη. Ιδιαίτερα όμως για το Αγιονόρι και το Στεφάνι, δύο ορεινά χωριά με συχνά χιόνια και κακό οδικό δίκτυο, η απόσταση των 25-30 χιλιομέτρων, χωρίς την παρουσία συνοδού, θα είναι για τα νήπια εκτός από εξαντλητική και εξαιρετικά επικίνδυνη. Και βέβαια, ο δημογραφικός μαρασμός των χωριών είναι βέβαιος.
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στον Αν.Υπουργό Παιδείας εξέθεσα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους γονείς και τις κοινότητες η πρόχειρη και χωρίς σχέδιο συγχώνευση και κατάργηση σχολείων, καθώς και την ανάγκη να υπάρξουν τροποποιήσεις σε αυτές που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρω το θέμα στο Κοινοβούλιο, στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που έχω καταθέσει. Περιμένω απαντήσεις από το Υπουργείο και σαφή τοποθέτηση για τα μελλοντικά πλάνα της ηγεσίας του, και αναλόγως θα καθορίσω τις επόμενες ενέργειές μου.»
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το θέμα του βουλευτή, που μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό κατάθεση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος»
Επίσης ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν τώρα κρίσεις στην ΕΛΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις στην ΕΛΑΣ»
Τέλος ο κ.  Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση 7 υφυπουργών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, καθώς και τις δηλώσεις υπουργού, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα»

H Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 1 Μαρτίου το Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηράκλειο θα συναντηθεί με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 17:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος (Αρκολέοντος 17).

*Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Είναι θετικό ότι ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε μέτρα για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Η αντίδραση του όμως, ακολουθεί τη νοοτροπία του παλιού πελατειακού πολιτικού συστήματος και αντιμετωπίζει ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο, αν και βρίσκονται σε ανάλογα δύσκολη θέση. Αυτοί με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής με την άμεση και μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια.  Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει υπό προϋποθέσεις την επιδότηση του επιτοκίου ύψους 2,5 μονάδων για μια πενταετία για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. Η προστασία της κοινωνικής συνοχής απαιτεί δίκαιες λύσεις».

Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε: 
«Κοροϊδία καταντάει το παιχνίδι με τις λίστες ονομάτων βουλευτών που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό  κατά την περίοδο της κρίσης.  Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των στοιχείων για να σταματήσει η κατασυκοφάντηση και η σπέκουλα εναντίον του συνόλου των πολιτικών. Για να μπει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτά τα απαξιωτικά φαινόμενα, ο μόνος τρόπος είναι να υλοποιηθεί η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να αναρτηθούν μόνιμα στο διαδίκτυο το τελευταίο «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών και  των μελών της κυβέρνησης και οι σχετικές δηλώσεις της πρώτης χρονιάς εκλογής τους στο Κοινοβούλιο ή σε υπουργικά καθήκοντα».  

 * Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Όπως προκύπτει από τη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, επανέρχεται το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων,  η αποτροπή του οποίου ήταν το μέγα κέρδος της διαπραγμάτευσης του νέου μνημονίου. Σε μία περίοδο που οι αξίες των ακινήτων σε πάρα πολλές περιοχές πέφτουν κάτω από τις αντικειμενικές και η φορολογία τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα είναι ξενοίκιαστα, είναι άδικο και παράλογο να υπάρξει νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών».   

Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σκοπό την επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων από την ΤτΕ

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και μέλος της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σκοπός της επίσκεψής του η κατάθεση αιτήματος δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα ο κ. Π. Κουρουμπλής  ζήτησε να διερευνηθούν
 α) οι ακριβείς ημερομηνίες αγοράς ομολόγων κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου,
β) εάν η ΤτΕ προέβη στην αγορά των ομολόγων στην πρωτογενή ή στη δευτερογενή αγορά και στην περίπτωση που τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά, η συναλλαγή έγινε στην ονομαστική ή στην τρέχουσα αξία τους και ποιες τράπεζες απήλαξε από το βάρος των ομολόγων σε αυτή την περίπτωση; γ) Τέλος,  γιατί δεν  πρέπει να επιβαρυνθούν με τη ζημιά του «κουρέματος» οι μέτοχοι της ΤτΕ αφού τα κέρδη των επενδυτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ αφορούν πρωτίστως τους μετόχους της,  ενώ οι διοικήσεις των Ταμείων  δεν είχαν σχετική ενημέρωση; Το αίτημα διερεύνησης των ανωτέρω έγινε αποδεκτό και  ο κ. Εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί της έρευνας τυχόν ευθυνών.
 Το πλήρες κείμενο του κατατεθέντος εγγράφου προς τον κ. Εισαγγελέα έχει ως ακολούθως:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ . ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖ​ΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Σκανδαλάκη Τάκη, θα επισκεφτεί τη Στουτγάρδη της Γερμανίας στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2012, όπου θα έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη και τοπικούς φορείς.

Ο Γραμματέας θα μιλήσει σε συγκέντρωση των μελών και στελεχών των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στις 15:00 μ.μ. στην αίθουσα ‘Sangerhalle’.

Οι καταθέσεις (στην Ελβετία) της Ψωροκώσταινας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τραγέλαφος που επικρατεί αυτές τις μέρες σχετικά με τον/την βουλευτή που φέρεται – είδατε πόσο προσεκτική είμαι; - να μετέφερε ένα εκ ευρώ στην Ελβετία εν μέσω δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας, προκαλεί τουλάχιστον αηδία – και οπωσδήποτε θυμηδία.

Ο Παπαϊωάννου δεν μπορεί να πει το όνομα, ο Διώτης διατάσσει κατεπείγουσα (παρακαλώ) έρευνα για να διαπιστωθεί αν το μεταφερθέν στην ελβετική ασφάλεια ποσόν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του εν λόγω ζάπλουτου εκπροσώπου της χρεοκοπημένης Ελλάδας – στην χρεοκοπία της οποίας έλαβε χωρίς αμφιβολία και ο ίδιος μέρος – ο πρόεδρός της Βουλής ζητεί… ενημέρωση, η Βουλή περιμένει από το υπουργείο των Οικονομικών στοιχεία για τα εμβάσματα του 2011, βουλευτές διαμαρτύρονται διότι, όπως λένε, με αυτόν τον τρόπο στοχοποιείται όλο το πολιτικό σύστημα (να ήταν μόνο γι’ αυτό!) και όσοι διαθέτουν ανάλογα ποσά πετάγονται κάθε τόσο, φωνάζοντας «δεν είμαι εγώ!»!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : H Ιδρυτική διακήρυξη


Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο φορέας αυτός:
1. Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
2. Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
3. Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.
4. Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
5. Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων.
6. Κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Προστατεύει την Ελληνική οικογένεια και τον πολίτη από την επίθεση των αγορών.
Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.
Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όπου όλα τα κράτη-μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας την εθνική τους υπόσταση και αξιοπρέπεια και αρνούμαστε τις λογικές και πρακτικές, που την έχουν μετατρέψει σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών χωρών και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.
Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά, όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια. Αγορά που δεν υπονομεύεται και δεν συκοφαντείται από την σημερινή οικονομική τρομοκρατία, των τοκογλύφων και των καιροσκόπων.
Τα παραπάνω προτάθηκαν από 196.400 Ελληνίδες και Έλληνες μέσω του διαδικτύου και αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του κινήματος των πολιτών και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου.
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ακολουθεί στις επόμενες σελίδες κατάσταση υπογραφών πολιτών με δικαίωμα ψήφου που αποδέχονται την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος "Ανεξάρτητοι Ελληνες" της 24ης Φεβρουαρίου 2012
Παράκληση η συμπληρωμένη κατάσταση να αποσταλεί στην διεύθυνση:

"Ανεξάρτητοι Ελληνες"
Λεωφόρος Συγγρού 196
 Καλλιθέα 17671

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter ανακοίνωσε στις 07:00 το πρωί το πρωί ο Πάνος Καμμένος την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό την αυτόνομη πορεία του, και προσδοκά ότι στο πλευρό του θα βρεθούν  στελέχη του χώρου της Κεντροδεξιάς, που θα συνταχθούν με την αντι-μνημονιακή ρητορική του.
Πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τον σερ Βασίλη Μαρκεζίνη, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή στο νέο κόμμα του Γιάννη Μανώλη.
«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες», ανέφερε η ανάρτηση που έκανε ο Πάνος Καμμένος στο Facebook.
Λίγο αργότερα, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου αποκάλυψε ότι θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ιδρυτική διακήρυξη για τον νέο πολιτικό φορέα, με 200.000 υπογραφές.
«Δεν υπόσχομαι να φέρουμε άσπρη μέρα. Θα φέρουμε όμως χαμόγελα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, θα γίνει μέσω του διαδικτύου.
Επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε τον Flash και τον Ν. Ευαγγελάτο για το κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», τονίζοντας πως δεν πρόκειται για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αλλά για ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχει κι εκείνος.
Στόχος του «να φέρει κάτι καινούργιο μετά τη μεταπολίτευση» αφού –όπως είπε μεταξύ άλλων- η ιστορία με τις «μαύρες σακούλες δε μπορεί να συνεχιστεί».
197.000 πολίτες συνδιαμόρφωσαν τις θέσεις της ιδρυτικής διακήρυξης, είπε και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατέβουν στις εκλογές με συνδυασμούς σε όλη τη ώρα.
Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος, θα το κάνει μέσω διαδικτύου. Και με τον ίδιο τρόπο, οι πολίτες της κάθε περιφέρειας θα επιλέγουν ποιος θέλουν να τους εκπροσωπήσει. Για να είναι κάποιος υποψήφιος με το νέο κίνημα θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το Ε9 του αλλά και πιστοποιητικό μη δίωξης από την Εισαγγελία.
«Δε θέλουμε να κάνουμε ένα κόμμα παραμάγαζο για τους διαγραμμένους της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Καμμένος, αλλά δεν έκλεισε καμία πόρτα, λέγοντας πως «υπάρχει δυνατότητα κάποιοι που έχουν συμμετάσχει στα κοινά, ανεξάρτητα από κόμματα, θα έρθουν κοντά μας».
«Όλα θα προκύπτουν από άμεση δημοκρατία» συμπλήρωση, ενώ αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία που θα ακολουθήσει το κίνημα, είπε: «δε θέλουμε χρηματοδότες ή διαφημιστές. Θα κάνουμε άλλη προεκλογική εκστρατεία, από την περιφέρεια προς το κέντρο».

Τρομοκρατικό...χτύπημα στους Ρώσους – Πρόκριση Ολυμπιακού με “ήρωα” τον Κάρολ

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 1-0 και στο δεύτερο ματς την Ρούμπιν Καζάν με σκόρερ τον Τζιμπούρ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρολ Ο Βορειοιρλανδός που είχε πιάσει πέναλτι στη Μόσχα, έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, κράτησε το μηδέν στο Γ. Καραϊσκάκης και μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε με... ένα πόδι. Με την Μέταλιστ θα κοντραριστεί ο Ολυμπιακός στους "16" του Europa League..

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε γκολ, έχασε ευκαιρίες και έδειξε ότι θα “καθάριζε” πολύ εύκολα το ματς. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά, η Ρούμπιν Καζάν τον πίεσε αλλά ο Κάρολ είχε απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις. Ο έμπειρος πορτιέρο στο 70' τραυματίστηκε κάνοντας μεγάλη επέμβαση στην κοντινή προβολή του Νάβας και συνέχισε σφίγγοντας τα δόντια μέχρι το τέλος.
Ο Ολυμπιακός όπως συνηθίζει μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά και έδειξε στους Ρώσους ότι θα παίξει για τη νίκη και όχι απλά για να κρατήσει το 0-0. 
Η Ρούμπιν πάντως ήταν η πρώτη που απείλησε με τον Μάρτινς να φεύγει στην κόντρα και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να τον σταματάει εντυπωσιακά. 
Στο 13' ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαρκάνο έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τζιμπούρ και κατέληξε στα δίχτυα. 
Το γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους ερυθρόλευκους που έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι στον Ριζνίκοφ αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. 
Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά τα... χρειάστηκαν στο 31'. Ο Βαλντές έπαιξε στο όριο του οφσάιντ και βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, με τον έμπειρο πορτιέρο να αντιδρά εξαιρετικά. 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός πήγε με το υπέρ του 1-0 στα αποδυτήρια. 
Η Ρούμπιν μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο να διεκδικήσει τις πιθανότητες της. Στο 52' ο Μάρτινς βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, αλλά ο Βορειοιρλανδός πορτιέρο αντέδρασε σωστά διώχνοντας με τα πόδια. 
Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις, άφησε το καλό πρόσωπο του πρώτου μέρους στα αποδυτήρια και οι Ρώσοι πίεσαν για την ισοφάριση. 
Στο 70' ο Ρόι Κάρολ έκανε την απόκρουση του αγώνα, κρατώντας το μηδέν στην κοντινή προβολή του Νάβας. Ο Βορειοιλρανδός πορτιέρο τραυματίστηκε αλλά κουτσαίνοντας συνέχισε τον αγώνα αφού στον πάγκο υπήρχε ο 18χρονος Μπάμποβιτς.
Όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Κάρολ ενώ ο Βαλβέρδε θωράκισε τη μεσαία γραμμή του βλέποντας ότι η Ρούμπιν αύξανε την πίεση της. 
Οι Ρώσοι είχαν δοκάρι στο 92' με την κεφαλιά του Βαλντέζ όταν ο Κάρολ έστω και με ένα πόδι ακούμπησε λίγο την μπάλα και της άλλαξε όσο χρειαζόταν πορεία. 
Ο Ολυμπιακός κράτησε και τη νίκη εκτός από την πρόκριση και στους “16” θα αντιμετωπίσει την
“φουριόζα” Μέταλιστ που έριξε κι άλλη τεσσάρα στην Σάλτσμπουργκ.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (72' Μακούν), Φουστέρ (81' Μοντέστο), Μιραλάς, Τζιμπούρ (88' Αμντούν).
 Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μερντίεφ): Ριζνίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (67' Νέμοφ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ (46' Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (64' Κασάεφ), Βαλντέζ.
 
“Αντίο” ΠΑΟΚ - Τον...εκτέλεσαν με στημένα
Τρεις φάσεις από στημένη μπάλα στοίχισαν ισάριθμα γκολ στον ΠΑΟΚ που αποχαιρέτησε την Ευρώπη, σπάζοντας το αήττητο σερί του μετά από 12 αγώνες.
Η Ουντινέζε τον αιφνιδίασε δις στο πρώτο ημίχρονο.Στο 6' ο Ντανίλο βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην καρδιά της περιοχής του δικεφάλου και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο Φλόρο Φλόρες με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Κρέσιτς και έβαλε πρόωρο τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της ομάδας του Μπόλονι, ενώ ένα λεπτό μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αλλά η κεφαλιά του Τσιρίλο σταμάτησε στο δοκάρι.
 Το κλίμα ήταν στραβό... το έφαγε και ο διαιτητής στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ο Χάγκεν ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ πάνω στον Φλόρο Φλόρες και ο Ντομίτσι στο 51' έβαλε οριστικά τέλος στο ματς...
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης (31' Γεωργιάδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ (55' Αποστολόπουλος), Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Γιάννου (64' Νιμανί), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
 Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Πασιέντσα (87' Μπενάτια), Ασαμόα, Αμπντί (46' Μπατόκιο), Φαμπρίνι (69' Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες.

Δείτε το συγκλονιστικό Βίντεο :Επιχείρηση διάσωσης σκύλου στον Ισθμό

 
Αψηφώντας το κρύο αλλά και τις συνθήκες, τα συνεργεία διάσωσης της Πυροσβεστικής έσωσαν ένα σκυλάκι που είχε εγκλωβιστεί μεταξύ μικρών μονοπατιών στα πρανή της Διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου.
Ο μικρός σκύλος είχε εγκαταλείψει το σπίτι του, και καθώς έκανε την βόλτα του χάθηκε μέσα στα πρανή του Ισθμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει τρόπο να φύγει από τη Διώρυγα.
Οι ιδιοκτήτες του κάλεσαν την πυροσβεστική, η οποία έστειλε μία ομάδα διάσωσης, που κατάφερε να το πιάσει και να το παραδώσει σώο στην οικογένειά του.

Όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο του korinthostv.blogspot.com, το σκυλάκι προσπαθούσε να βρει μονοπάτι διαφυγής. Έκανε βήματα αλλά δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Κάποια στιγμή στάθηκε και κοιτούσε λυπημένα τα αφεντικά του, που αγωνιούσαν από απέναντι. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να το δέσουν και να το ταβήξουν, χωρίς να το τραυματίσουν. Δείτε το βίντεο...
 Γιάννης Στεφανής /korinthostv.blogspot.com

Γιατί η ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα

Γράφει ο Ευθ. Βαρλάς

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η πατρίδα μας βιώνει δραματικές καταστάσεις. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει πέσει δραματικά, η ανεργία μαστίζει την κοινωνία και ειδικά τους νέους μας και υπάρχει μια πλήρης αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού με ταυτόχρονη απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρει την αποκλειστική ευθύνη γι’αυτή την κατάσταση. Η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές μας και ο Παπανδρέου με τους υπουργούς του πανηγύριζαν ότι έσωσαν τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς εδώ και δύο χρόνια προσπαθούσε να καταδείξει τη λάθος γραμμή πολιτικής που ακολουθήθηκε χωρίς όμως κανείς να τον ακούει. Αντιθέτως οι κυβερνώντες γελούσαν ειρωνικά, δεν εφάρμοζαν τα συμφωνημένα και παραχωρούσαν ελαφρά τη καρδία όσα περισσότερα μπορούσαν στους δανειστές μας χωρίς διαπραγμάτευση.
Πολλοί θεώρησαν την κίνηση του Προέδρου μας να ψηφίσει το 2ο μνημόνιο πισωγύρισμα, αποτέλεσμα εκβιασμού, ότι είναι ίδιος με τον Παπανδρέου, ότι δεν τον νοιάζει το μέλλον της χώρας παρά μόνο το κόμμα του και η προσωπική του πολιτική και άλλα πολλά!

Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο αλλά ο Πρόεδρος ψήφισε το νέο Μνημόνιο γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου με τη μη διαπραγμάτευση και τις καταστροφικές πολιτικές και πρακτικές που ακολούθησαν το πρώτο μνημόνιο έφεραν τη χώρα στα όρια της άτακτης χρεωκοπίας.

Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει;

Να αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει, να βγει εκτός ευρωζώνης και να γίνει έρμαιο στα χέρια των κερδοσκόπων που θέλουν να την εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος και να καταστήσουν τους Έλληνες «υπηρέτες» των επενδυτών και των διεφθαρμένων πολιτικών βιώνοντας μια άνευ προηγουμένου κατοχή και φτώχια;

Ο Πρόεδρος είναι πατριώτης και βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το πρόσκαιρο προσωπικό όφελος που θα είχε αν ψήφιζε «όχι». Στο σημείο που είχε φτάσει η κατάσταση δεν είχε περιθώρια επιλογής. Ή έσωζε τη χώρα ή θα ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της. Γι’αυτό και απαίτησε στήριξη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Η απόφαση ήταν τόση μεγάλης ιστορικής σημασίας που έπρεπε να στρατευτούν όλοι μαζί του και να τον στηρίξουν.

Πολλοί τον κατηγορούν για τις διαγραφές κορυφαίων στελεχών και την προσχώρηση των Γεωργιάδη και Βορίδη. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν θέλει να κλείσει την πόρτα σε κανέναν που συναισθάνεται την σπουδαιότητα των στιγμών και τον αγώνα που καταβάλει ο ίδιος και το κόμμα για την διάσωση της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι τα διαγραμμένα στελέχη θα καταλάβουν κάποια στιγμή το πόσο σημαντική ήταν η κίνηση του Προέδρου και θα τον υποστηρίξουν ξανά με όλες τις δυνάμεις τους. Κανείς δεν διαφωνεί ότι τα μέτρα που απαιτούνται για την λήψη του δανείου είναι εξαιρετικά επώδυνα. Αυτό το συναισθανόμαστε όλοι από την προσωπική μας εμπειρία. Όμως δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

Ο Πρόεδρος μας έχει δεσμευτεί ότι με την εκλογή του θα προχωρήσει άμεσα σε πολιτικές που θα έχουν στόχο την αποκάλυψη των υπαιτίων για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία δύο έτη ενώ ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει το καθεστώς στο οποίο υπόκεινται οι καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες και υπεράκτιες εταιρείες. Κάποιοι έπαιξαν και πλούτισαν με στοίχημα την καταστροφή της χώρας και θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς έχει τη τόλμη και την αποφασιστικότητα να το καταφέρει.

Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. είναι η μόνη και τελευταία ελπίδα που έχει η πατρίδα μας να σωθεί και να μην καταντήσει επαρχία των Γερμανών και κάθε λογής κερδοσκόπου.

Ευθύμιος Βαρλάς
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Σικυωνίων

http://www.nd.gr/web/node-korinthias

ΔΗΜΟΙ: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Κορυφώνονται αυτό το τριήμερο σε όλη τη χώρα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες έρχονται να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στο «θολό τοπίο» της κρίσης. Δεκάδες καρναβαλιστές αναμένται να ξεχυθούν στους δρόμους σαν ένα πολύχρωμο «ποτάμι» διψασμένο για χορό, τραγούδι και πολύ κρασί. Από τα κορυφαία καρναβάλια της χώρας, είναι αυτά της Πάτρας, του Μοσχάτου και της Ξάνθης. Η επόμενη ημέρα, η Καθαρά Δευτέρα, θα βρει τους πολίτες της χώρας να γεύονται αυτό που εδώ και πολύ καιρό χιλιάδες Έλληνες δοκιμάζουν καθημερινά, σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν: το σαρακοστιανό τραπέζι· λιτό, με την παραδοσιακή φασολάδα και τη λαγάνα.
...απέχω από το κρέας
Με τη λατινογενή λέξη Καρναβάλι, την αντίστοιχη της ελληνικής απόκρεω ή αποκριά, χαρακτηρίζεται η περίοδος των τριών εβδομάδων πριν από την Καθαρά Δευτέρα, κατά την οποία επικρατεί το έθιμο του μασκαρέματος. Κυριολεκτικά «Αποκρεά» σημαίνει τον αποχαιρετισμό της περιόδου κρεατοφαγίας ή την αποχή από το κρέας (από+κρεώ). Αντίστοιχα και η λατινογενής λέξη «Καρναβάλι» είναι σύνθετη από τις λέξεις carne = κρέας και vale = χαιρετώ.
...διονυσιακές καταβολές
Οι ρίζες των εθίμων της Αποκριάς μπορούν να ανιχνευθούν στην αρχαιότητα. Σχετίζονται με τις λατρευτικές γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου, στις οποίες κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός, η ευθυμία και η σκωπτική διάθεση. Με την επικράτηση του χριστιανισμού, στοιχεία της αρχαιοελληνικής λατρείας συνδυάστηκαν στη συνείδηση και τις παραδόσεις του λαού με την περίοδο πριν από τη Σαρακοστή.
Από το 19ο αι. μέχρι σήμερα το καρναβάλι ξεκινά κάθε χρόνο την Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου και λήγει την Κυριακή της Τυροφάγου. Παλιότερα, τον εορταστικό τόνο έδιναν οι παρέες των μεταμφιεσμένων, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους και γύριζαν τα βράδια στις γειτονιές τραγουδώντας άσεμνα και σκωπτικά τραγούδια. Αυτού του είδους, όμως, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις χάθηκαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό με το πέρασμα του χρόνου για να επικρατήσουν οργανωμένες από τις τοπικές κοινωνίες και τυποποιημένες εορταστικές εκδηλώσεις με αποκριάτικες στολές και άρματα.
...αναβίωση εθίμων
Το καρναβάλι όμως είναι στενά συνυφασμένο με την πολιτισμική κληρονομιά κάθε περιοχής της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα γίνεται προσπάθεια να αναβιώσουν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα σε πολλά μέρη της χώρας. Κυρίαρχα στοιχεία σε αυτά αποτελούν τα φαλλικά σύμβολα αλλά και η σάτιρα, η οποία συνδέεται άμεσα με τα τοπικά δρώμενα ή επικεντρώνεται σε επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα αλλά και το διεθνή χώρο.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου και λήγουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών. Η aftodioikisi.gr, ενδεικτικά, παρουσιάζει κάποια από τα έθιμα που αναβίωσαν ή εξακολουθούν να «ζουν» στη χώρα μας.
Περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/18050

Αντώνης Σαμαράς «Ελλάδα και Ευρωπαϊκές Αξίες»

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο 
            Με τον πολιτικό αέρα του ηγέτη ο οποίος προέβλεψε πρώτος και εγκαίρως την αδιέξοδη στρατηγική του Μνημονίου, αλλά και εκείνου ο οποίος αναμένεται να αναλάβει μετά τις επερχόμενες εκλογές τη διακυβέρνηση του τόπου, προκειμένου να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε χθες βράδυ στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τις προοπτικές που διανοίγονται για την Ελλάδα αλλά και συνολικά την ευρωζώνη.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ως αυριανός πρωθυπουργός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο μείγμα των μέτρων και των στοχεύσεων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΙΙ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την αναγκαιότητα να προβλεφθούν και να εφαρμοστούν μέτρα αναπτυξιακού προσανατολισμού της οικονομίας, που θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στα μέτρα λιτότητας, τα οποία επιδεινώνουν την ύφεση, καθιστώντας αφόρητη την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.
Παράλληλα ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κρίση χρέους δεν είναι μονάχα ελληνικό σύμπτωμα, αλλά αγγίζει πλέον ολόκληρη την ευρωζώνη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι κοινές και στοχευμένες οι δράσεις για την αντιμετώπισή της.

Φίλες και φίλοι,

            Η Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από ένας παλαιός μύθος: Μύθος για την όμορφη πριγκίπισσα από τη Φοινίκη, την κόρη του Αγήνορα, που την σαγήνευσε ο Δίας, μεταμορφωμένος σε λευκό ταύρο, περιπλανήθηκε μαζί της σε όλη την σημερινή Ευρώπη και τελικώς την εγκατέστησε στην Κρήτη, όπου του γέννησε τρείς γιούς: τον Μίνωα, τον Ροδάμανθο και τον Σαρπηδόνα…
            Βαρύς σε συμβολικό μήνυμα ο αρχαιοελληνικός μύθος, καταδεικνύει πως ο ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον Μινωϊκό Πολιτισμό ως τον πρώτο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό…
            Αλλά είπαμε ότι η Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από ένα μύθο
            Είναι κάτι παραπάνω κι από ένα γεωγραφικό όρο. Γιατί υποδηλώνει κοινή Ιστορία και κοινή ταυτότητα. Κάτι που δεν ισχύει για αντίστοιχους γεωγραφικούς όρους, που παραπέμπουν σε άλλες ηπείρους.
            Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ιστορία είναι πια, σε μεγάλο βαθμό και η κοιτίδα της πανανθρώπινης Ιστορίας.
            Η Ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι ακόμα η μήτρα της δυτικής πολιτιστικής ταυτότητας.
            Αλλά η Ευρώπη παραμένει κάτι ιδιαίτερο, διότι σήμερα πειραματίζεται να ανοίξει, για μιαν ακόμα φορά, νέους δρόμους στην Ιστορία.
            Να αποτελέσει ένα στοίχημα ενοποίησης λαών και πολιτισμών - διαφορετικών και συγγενικών ταυτόχρονα - με Ελευθερία και Δημοκρατία.
            Στο παρελθόν έχει προϋπάρξει ενοποίηση λαών, αλλά με κατάκτηση και καταναγκασμό…
            Στο παρελθόν έχουν προϋπάρξει, επίσης, συγκρούσεις λαών και πολιτισμών διαφορετικών μεταξύ τους, αν και συγγενικών.

Το εθνικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο βουλευτής

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ*

Πέρασαν σχεδόν τρεις μέρες από τη στιγμή που αποκαλύφτηκε ότι ένας Έλληνας βουλευτής «φυγάδευσε» στο εξωτερικό ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ, τον Μάιο του 2011, δηλαδή στην κορύφωση της εθνικής ανησυχίας για την κρίση χρέους, και της αβεβαιότητας για το κατά πόσο η χώρα θα κατάφερνε να αντέξει, και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Τρεις μέρες, στη διάρκεια των οποίων το όνομα του βουλευτή δεν έχει αποκαλυφθεί, διατυπώνονται ποικίλες αιτιολογίες και νομικά κωλύματα, ο ίδιος ο άμεσα εμπλεκόμενος δεν έχει προβεί στην προσωπική υπέρβαση να αποκαλυφθεί από μόνος του, και η ζωή μας… συνεχίζεται.
Το θέμα είναι προφανώς σημαντικό. Εξηγεί ένα μέρος της παθογένειας που συντροφεύει τον βηματισμό της Ελλάδας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, όσο χρονικό διάστημα δηλαδή η χιλιοτραγουδισμένη Γενιά του Πολυτεχνείου κρατάει στα χέρια της τα ηνία της χώρας. Επιτείνει τη διαπιστωμένη μελαγχολία για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού που μας «αντιπροσωπεύει». Ως εκεί όμως.
Η σημερινή Ελλάδα, μια χώρα που «τεχνικά» απέφυγε τη χρεοκοπία, είναι βυθισμένη σε μια πολυεπίπεδη και πολυσύνθετη κρίση, η οποία εκτείνεται πολύ πέραν των μεγεθών της οικονομίας, και έχει μπροστά της περισσότερο δύσκολα χρόνια από όσα ζήσαμε μετά την προσφυγή στο Μνημόνιο Ι, προφανώς και έχει σοβαρότερες έγνοιες να την απασχολούν.
Είναι λοιπόν τουλάχιστον αδόκιμο και συζητήσιμα εξηγήσιμο, να ξεκινούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων με βασικό θέμα το «ποιος είναι ο βουλευτής με το ένα εκατομμύριο ευρώ». Ή, να αφιερώνουν στα σχετικά ρεπορτάζ περίπου το 1/3 της θεματολογίας τους.
Η σημερινή Ελλάδα έχει άλλες προτεραιότητες. Άλλες αγωνίες. Άλλα προβλήματα. Η μονοθεματική επιλογή της υπερ-ανάδειξης του θέματος με τον βουλευτή που… φυγάδευσε τα λεφτά του στο εξωτερικό, κρύβει την εθνική πραγματικότητα που βιώνουμε. Σκορπά πάνω και γύρω της, ομίχλη. Αποπροσανατολίζει. Δείχνει ότι παραμένουμε κατώτεροι των περιστάσεων. Λες και δεν μάθαμε τίποτα από όσα μας συνέβησαν.
statesmen.gr

*Ο Μάνος Οικονομίδης είναι Διευθυντής Σύνταξης του Statesmen

Στο 1/2 οι δόσεις στεγαστικών δανείων στο δημόσιο, αυξημένη εποπτεία για τους ιδιώτες

Στο 1/2 οι δόσεις στεγαστικών δανείων στο δημόσιο, αυξημένη εποπτεία στις τράπεζες για τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα, είπε ο ΒενιζέλοςΤη δραστική μείωση της παρακράτησης των δόσεων των στεγαστικών δανείων από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και όσων έχουν δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών . Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στο PSI, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι επίκειται υπουργική απόφαση από τον ίδιο για τη ρύθμιση, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στις ρυθμίσεις μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών του ιδιωτικού τομέα.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων: «Έχουμε ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις γι' όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επίκειται η έκδοση της απόφασής μου, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό. Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος»,
Για τα στεγαστικά δάνεια του ιδιωτικού τομέα 
Αναφερόμενος στα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:
«Έχω πει κατ' επανάληψη για όσους με παρακολουθούν ότι για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι' αυτό τα διακανονίζουν και τα επαναδιακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας. Και η ίδια η τράπεζα έχει συμφέρον να μην υποβαθμίζεται το χαρτοφυλάκιό της».
Υπογράμμισε την αυξημένη εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών προς τις τράπεζες για τη ρύθμιση των ιδιωτικών δανείων, λέγοντας:
«Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν πρόβλημα. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη. Οι τράπεζες έχουν –επαναλαμβάνω- κάθε λόγο να ακολουθούν αυτήν την πρακτική».

eklogika.gr

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ. ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΣΕ ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ - Ο.Φ.Ν. ΙΩΝΙΑΣ 
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος στις 4:00 μ.μ.
  Τοποθεσία: ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Γ.ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


 
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου λόγο του Τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών μεταξύ των ομάδων Νέας Ιωνίας - Ορμής Πάτρας στο κλειστό Γυμναστήριο Γ.Γαλανόπουλος στις 16:00, ο εντός έδρας αγώνας μας με την ομάδα του Πανιωνίου αλλάζει έδρα. Ο Πανιώνιος μας φιλοξενεί το Σάββατο στις 14:15 και ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ελλάδας.
 
 

Συνάντιση Μπεγλίτη με Κουτρουμάνη για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στην ανοικτή επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του νομού Κορινθίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Τα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι για το μέλλον του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και το δικό τους εργασιακό μέλλον είναι εξαιρετικά σημαντικά, υπό το φως, ιδιαίτερα, της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης.
Συναντήθηκα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και συζητήσαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του ΟΕΚ.
Ο κ Κουτρουμάνης με ενημέρωσε ότι στον εφαρμοστικό νόμο για τις συντάξεις που εξετάζεται, τώρα, και θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής θα περιληφθεί εξουσιοδοτική διάταξη που θα του δίδει τη δυνατότητα με Υπουργική απόφαση να προχωρήσει στη σύσταση Γενικής Διεύθυνσης, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, στην οποία θα ενσωματωθούν ο ΟΕΚ και οι υπάλληλοί του. Η νέα Γενική Δ/νση του ΟΑΕΔ που θα δημιουργηθεί θα αναλάβει τις αρμοδιότητες που είχε, μέχρι σήμερα, ο ΟΕΚ. Ειδικότερα ο κ. Κουτρουμάνης με διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθούν, χωρίς καμία αλλαγή, τα προγράμματα επιδότησης του επιτοκίου δανείων για πρώτη κατοικία, του ενοικίου και του κοινωνικού τουρισμού.»

Τατούλης: δημιουργία ισχυρής Επιμελητηριακής Ένωσης Πελοποννήσου

Συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 23/2/2012. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Απόστολος  Παπαφωτίου, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς.
Ο Περιφερειάρχης αφού χαιρέτισε τις νέες Διοικήσεις των Επιμελητηρίων έκανε λόγο για μια νέα συνεργασία δεδομένη στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στον αγώνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ξεπεράσει την κρίση δεν περισσεύει κανείς και ότι όλοι μαζί με την συνεργασία και με το πλεονέκτημα του υψηλού επιπέδου του ανθρωπίνου δυναμικού θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Στην μεγάλη κρίση χρειάζεται πίστη στις ακομμάτιστες και ανιδιοτελής δυνάμεις.
Ο κ. Τατούλης έθεσε προς συζήτηση  την δημιουργία μιας ισχυρής Επιμελητηριακής Ένωσης Πελοποννήσου που θα διαμορφώσει την δική της αντίληψη,  μιας και χωρίς ομαδικότητα δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία καθώς και την δημιουργία κοινού Στρατηγικού Σχεδιασμού των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τόνισε ότι πρέπει τα Επιμελητήρια μαζί με την Περιφέρεια να θέσουν νέους στόχους, με κοινές ενέργειες και με κύριο γνώμονα την οικονομία της Περιφέρειας.  Ο κοινός Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα θα διαμορφώσει σταθερές που δεν θα αλλάζουν με την αλλαγή της Διοίκησης των Επιμελητηρίων. Πρόσθεσε επίσης την μεγάλη σημασία της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρεια γιατί έτσι θα αλλάξει σημαντικά το οικονομικό ενδιαφέρον χωρίς να επηρεαστούν οι εργασιακές σχέσεις, όπως υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων συμφώνησαν απόλυτα με τις απόψεις αυτές μιας και η άτυπη Ένωση των Επιμελητηρίων θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για Περιφερειακή ανάπτυξη του Επιχειρείν στην Περιφέρεια. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα έχει την πολιτική ευθύνη στην Ένωση αυτή και τα Επιμελητήρια θα έχουν την ευθύνη της προετοιμασίας και βοήθειας του σχεδιασμού του επιχειρείν. Έτσι θα δημιουργηθούν κοινές πολιτικές των Επιμελητηρίων τις οποίες θα στηρίζει απόλυτα η Περιφέρεια.
Τέλος ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους Προέδρους για την παρέμβαση του προς το Υπουργείο για τη δημιουργία πλέον ειδικού Αναπτυξιακού Νόμου ανά Περιφέρεια και τους ζήτησε   να αποστείλουν άμεσα τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό της επιχειρηματικότητας ανά Περιφερειακή Ενότητα.