Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

O πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Μανώλης μοιάζει να αγνοεί τι συμβαίνει ή να μην καταλαβαίνει τι γίνεται. Λυπούμαστε ειλικρινά…

O Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να αποτρέψει τα χειρότερα και ιδιαίτερα σε βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Μανώλης στρέφεται εναντίον της. Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Μανώλης μοιάζει να αγνοεί τι συμβαίνει ή να μην καταλαβαίνει τι γίνεται. Λυπούμαστε ειλικρινά… Η ιστορία θα δείξει ποιος έμεινε αταλάντευτος και ποιος υπέκυψε στον εύκολο λαϊκισμό».

Απαράδεκτο - “Μακεδονική” και όχι “Σλαβομακεδονική”,η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να αποκαλεί πλέον την Σκοπιανή κοινότητα της χώρας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλούν εύλογη ανησυχία οι πληροφορίες του Σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων ΜΙΑ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να αποκαλεί πλέον την Σκοπιανή κοινότητα της χώρας “Μακεδονική” και όχι “Σλαβομακεδονική”, όρο που χρησιμοποιούσε από το 1994.
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτραπεί αυτή  η εξελισσόμενη μεταστροφή της Αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και ταυτόχρονα αποτελεί πλήγμα για τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδος – Αυστραλίας.
Στην προσπάθεια της αποτροπής καθοριστικό ρόλο μπορεί και πρέπει να έχει η Ελληνική ομογένεια, που ζει, εργάζεται και προοδεύει στη φιλική αυτή χώρα».

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου

ethelontes
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Κλαδούχος Αντώνης ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους 2 εθελοντές, Jamie Cecil και John Purchase, από την Αγγλία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας.
Οι εθελοντές προσέφεραν την βοήθεια τους στην καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν με την αναδάσωση, την μετακίνηση των πεσμένων δέντρων σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, την συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου μας από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞΕ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.
european

Κατάργηση τέλους αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σε ανακοίνωσή ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος αναφέρει:

"Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες μας βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται. Η οικονομική κρίση τους έχει φέρει σε απόγνωση. Πληρώνουν τις συνέπειες χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της κεντρικής διοίκησης έχουν επίσης στραγγαλίσει τα οικονομικά των Δήμων όλης της χώρας.
Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας.
Η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα τους αγρότες μας, πρότεινε την κατάργηση του τέλους αγροτικής οδοποιίας
."

Συνάντηση αλληλεγγύης

Επίσης την Τετάρτη 15/02/2012 και ώρα 7:00 το απόγευμα θα συναντηθούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, να καταθέσουμε προτάσεις και να αποφασίσουμε ενέργειες αλληλεγγύης προς τους απόρους συνανθρώπους μας.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012  στις 14:00, συνεδριάζει η Οικονομική  Επιτροπή  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής και Δημάρχου κ, Αντώνη Κλαδούχου στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έγκριση πρακτικών έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ.
  2. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Λυκοποριάς.
  3. Ψήφιση πίστωσης συνεχιζόμενων έργων.
  4. Ψήφιση πίστωσης οφειλών.
  5. Ψηφίσεις πιστώσεων.

Αναβλήθηκε οριστικά το Eurogroup - Άγνωστο το γιατί - Η Γερμανία καθυστερεί τη βοήθεια ως μέσο πίεσης της Ελλάδας

- Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση για βοήθεια της Ελλάδας αναβάλλεται
- Η σύνοδος θα αντικατασταθεί με μία τηλεδιάσκεψη των υπουργών
- Αναμένεται πάντως την Τετάρτη να κλείσουν οι λεπτομέρειες για το PSI
- Η Γερμανία θέλει πρώτα να δει την εφαρμογή των μέτρων που ψήφισε η Βουλή
Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) που ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση μιας νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αναβλήθηκε τελικά και θα πραγματοποιηθεί μια απλή τηλεφωνική διάσκεψη και η λήψη απόφασης άρα αναβάλλεται.

Σύμφωνα με τη κοινοτικές πηγές, δεν είναι έτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να δοθεί το πράσινο φως για το νέο σχέδιο διάσωσης και υπογραμμίζουν ότι προβλέπεται η διεξαγωγή τακτικής συνόδου του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Νωρίτερα, με μία λακωνική φράση "πολύ σύντομα" ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν έδωσε το στίγμα για το Eurogroup στις Βρυξέλλες και για το τί θα αποφασιστεί τελικά για τη βοήθεια στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Όλι Ρεν δήλωςε ότι πρέπει να είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να αποφασίσουμσε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και τόνισε πως μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν θέλει στο Eurogroup να μην υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη απόφαση, αλλά να γίνει καταρχήν αποδεκτό το αίτημα της βοήθειας και εν συνεχεία ανάλογα με την εφαρμογή των μέτρων, τότε να ληφθεί η απόφαση. Έτσι οι γερμανοί θα πιέζουν την Ελλάδα έως ότου φτάσει κοντά η ημερομηνία για την πληρωμή του ομολόγου και έτσι μη μπορώντας να το αφήσει η Ελλάδα απλήρωτο θα υπακούει πιστά.

"Είναι πραγματικά προς το συμφέρον όλων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να προσπαθήσουν ώστε να λειτουργήσει και να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην Ελλάδα", πρόσθεσε. "Κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες, ιδίως για τις μικρομεσαίες συνιστώσες της ελληνικής κοινωνίας, και αρνητικές περιπλοκές για την ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα", υπογράμμισε ο Ρεν.

Την αισιοδοξία του ότι κατά Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας, θα αποφασιστεί το επόμενο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας Ράινχολντ Μίτερλενερ, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίτερλενερ, η έγκριση από την ελληνική Βουλή του «σκληρού πακέτου λιτότητας», αποτελεί «μια καλή βάση» για την αυριανή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, χωρίς όμως με αυτή (σ.σ. την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας) να ξεπερνιούνται δια παντός όλες οι δυσκολίες΄

newsit.gr

Μπαίνει μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου - «Κλείδωσαν» οι μειώσεις στις συντάξεις

Το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει την επίσπευση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου με στόχο την εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ και την περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 125 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters η κυβέρνηση αναζητά τη φόρμουλα μείωσης των δαπανών κατά 325 εκατ. ευρώ, προαπαιτούμενο από τις Βρυξέλλες, ώστε να καλυφθεί το σχετικό έλλειμμα στη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση. «Αυτό συζητείται αλλά δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Σύμφωνα με τους πίνακες των ειδικών μισθολογίων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα ειδικά μισθολόγια αφορούν σε περίπου 195.000 εργαζομένους στο Δημόσιο και συγκεκριμένα:
-Σε 156.000 ενστόλους με μέσες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ.
-Σε 22.240 γιατρούς με μέσες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 5.000 ευρώ.
-Σε 11.920 καθηγητές Πανεπιστημίου με μέσες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 3.356 ευρώ.
-Σε 4.215 δικαστικούς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με μέσες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ.
-Σε 885 διπλωμάτες με μέσες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 6.500 ευρώ.
-Σε Κληρικούς με μέσες ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 4.540 ευρώ.

Μαχαίρι 100 εκατ. στις κύριες και 200 εκατ. στις επικουρικές συντάξεις

Από τη μείωση των κύριων συντάξεων στα λεγόμενα ευγενή ταμεία (ΝΑΤ, ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΟΤΟΕ) και από την ήδη γνωστή μείωση στις επικουρικές, θα προκύψει η κάλυψη της «τρύπας» των περίπου 325 εκατ. ευρώ που μένει για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση στις συντάξεις των ευγενών ταμείων θα ξεκινά από 7% και θα φτάσει μέχρι και 20%, θέμα που εκκρεμούσε από τη νύκτα της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών.
Φαίνεται ότι τα περίπου 200 εκατ. ευρώ κόβονται από τις επικουρικές συντάξεις, θέμα για το οποίο είχε διατυπώσει ενστάσεις ο Α. Σαμαράς και τα περίπου 100 εκ. ευρώ από τις κύριες συντάξεις στα «ευγενή ταμεία» θέμα με το οποίο διαφωνούσε ο Γ. Παπανδρέου.

Βουλευτής προς Παπανδρέου: "Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα..." - "μου χρωστάς δε σου χρωστάω , έχε γειά , σε χαιρετάω"

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με την επιστολή της ειρωνεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου σε απίστευτο βαθμό ακόμα και με αφιερώσεις τραγουδιών.
Με μία επιστολή καταπέλτη η διαγραφείσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κυριακή Τεκτονίδου "στολίζει" με όλη τη σημασία της λέξεως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως είναι ένα μεταλλαγμένο κόμμα που έχει πάρει διαζευκτήριο μια για πάντα από την κοινωνία.
Η βουλευτής η οποία δεν συμμετείχε στην κρίσιμη ψηφοφορία για το μνημόνιο εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστική με τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας με σαφή ειρωνική διάθεση πως με την αποχή της τον βοήθησε να βρει τις χαμένες ηγετικές του δεξιότητες.
Αναφερόμενη στον κόσμο, δήλωσε ότι λυπάται που παρέσυρε τον κόσμο να ψηφίσει ένα κόμμα που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη, ενώ στο τέλος της επιστολής της, χάρισε και δύο λαϊκά άσματα στον Γιώργο Παπανδρέου.
Το πρώτο είναι το "μου χρωστάς δε σου χρωστάω , έχε γειά , σε χαιρετάω" και το δεύτερο με νόημα είναι το "Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Επισπεύδεται η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ - Μόνος υποψήφιος ο Βενιζέλος; - Δεν θα εκλεγεί από την βάση

- Τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου η διαδικασία
- Ακόμα και κορυφαία στελέχη εξετάζουν να μην κατέβουν ως υποψήφιοι
- Την Πέμπτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο
- Η Λούκα Κατσέλη φέρεται να σχεδιάζει να ιδρύσει κόμμα


Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έφερε η ψηφοφορία του Μνημονίου "σπρώχνουν" το ΠΑΣΟΚ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα, ένα κόμμα που ήδη "¨φυλλορροεί", με δεκάδες βουλευτές να είναι εκτός κόμματος αλλά και εκτός ψηφοδελτίων.

Τόσο η προαναγγελία των εκλογών για τον Απρίλιο όσο και το γεγονός πως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θέλουν να προλάβουν τις όποιες κινήσεις των πρώην βουλευτών του για συσπείρωση υπό νέο πολιτικό φορέα, τους αναγκάζει να μεταφέρουν για νωρίτερα τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του NewsIt θα καταλήξουν πως οι πιθανότερες ημερομηνίες για την εκλογή προέδρου είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου ή το πρώτο του Μαρτίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εκλογή προέδρου δεν πρόκειται να γίνει από τη βάση, καθώς σε καμία περίπτωση δεν προλαβαίνουν να οργανώσουν μία τέτοια διαδικασία, αλλά θα γίνει από ένα μικρό σώμα εκλεκτόρων, το οποίο θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μία τέτοια επίσπευση όλων αυτών των διαδικασιών πάντως, αρχικά δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΠΑΣΟΚ να αντιδράσουν και θεωρείται πως δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι ίσως και ο μοναδικός υποψήφιος.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί η στάση της Λούκας Κατσέλη, η οποία δεν έχει παραιτηθεί απο την διεκδίκηση της προεδρίας και μάλιστα φέρεται στο πρόσωπό της να συσπειρώνονται όχι μόνο οι αντιμνημονιακοί βουλευτές, αλλά και νέοι στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Κατσέλη οδεύει προς τη δημιουργία νέου κόμματος, με σκοπό να εκπροσωπήσει το λεγόμενο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" στο οποίο ανήκουν πολλά στελέχη και συνδικαλιστές.

Προβληματισμός όμως μέσα στις τάξεις των βουλευτών υπάρχει και από το γεγονός πως κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως δεν θα επανεκλεγούν ή ακόμα κι αν εκλεγούν αυτό θα γίνει οριακά. Επίσης, πολλοί εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να μην κατέβουν ακόμα και υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, μεταξύ αυτών των στελεχών είναι και η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία δέχεται εισηγήσεις να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές και να μείνει ένα διάστημα εκτός κοινοβουλίου.
newsit.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, στην οποία – ανάμεσα στα άλλα – αναφέρει ότι έστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών τα όσα επισημάναμε για το γαϊτανάκι ευθυνών ανάμεσα στον ίδιο και τις Πρυτανικές Αρχές για την κατάληψη της Νομικής και τη χρησιμοποίησή της ως ορμητήριο κουκουλοφόρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε τον κ. Παπουτσή για τον κόπο που έκανε να διαβιβάσει τις σχετικές ανακοινώσεις μας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δεν είχε καταλάβει ούτε καν, πως όφειλε να ζητήσει έρευνα της Δικαιοσύνης.
Όπως μάλιστα φαίνεται από τη δήλωσή του, εξακολουθεί να μην βλέπει, ούτε σήμερα, που η Αθήνα μαζεύει τα αποκαΐδια, πως όφειλε να δώσει οδηγίες παρέμβασης της Αστυνομίας στη Νομική.
Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να βλέπει ότι κάηκαν πάνω από 40 ιστορικά κτίρια της Αθήνας, ότι τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί, ότι καταστράφηκαν δεκάδες καταστήματα και ότι λεηλατήθηκαν περιουσίες συμπολιτών μας».

“Παραμένων” ο Βορίδης, χωρίς ανασχηματισμό


Χωρίς αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πορευτεί ο Λουκάς Παπαδήμος μέχρι τις εκλογές του Απριλίου, καθώς σήμερα οριστικοποιήθηκε η… μη πραγματοποίηση ανασχηματισμού.
Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι οι κρίσιμες προθεσμίες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση δεν προσφέρονται για αλλαγές στο σχήμα το οποίο προέκυψε μετά τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και έτσι, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Μάκη Βορίδη να παραμείνει στη θέση του Υπουργού Υποδομών, δεν θα υπάρξει ανασχηματισμός, όπως επέμεναν οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες.
Επίσης, θα παραμείνουν κενές οι θέσεις τις οποίες κατείχαν μέχρι πρότινος στελέχη τα οποία υπέβαλαν τις προηγούμενες μέρες τις παραιτήσεις τους, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιώργος Γεωργίου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

statesmen.gr

Γιατί δεν διαβάζουν το Twitter;


Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, και ειδικότερα η διάδοση του γρήγορου και μεστού περιεχομένου Twitter, σε σχέση με το… φλύαρο Facebook, διαμορφώνει νέα δεδομένα και παραμέτρους στην πολιτική επικοινωνία. Στην ίδια την κατανόηση της πραγματικής πολιτικής, των ιδιαίτερων παραμέτρων και των αντικειμενικών μεγεθών της.
Παράλληλα ωστόσο, διευκολύνει τη ζωή όλων, πολιτικών και δημοσιογράφων. Τους φέρνει πιο κοντά σε μια κοινωνία η οποία θέλει να εκφραστεί, και το κάνει, διατυπώνοντας θέσεις εύληπτες και αξιοποιήσιμες ως προς το περιεχόμενό της.
Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ αποτελεί ένα εξαιρετικά επαρκές δείγμα γραφής. Στο Twitter, εκτονώθηκε μια κοινωνία που επιθυμούσε να εκφραστεί, να διατυπώσει την άποψή της, να αρθρώσει έναν εθνικά χρήσιμο και δημιουργικά συγκρουσιακό λόγο.
Ήταν ένα καλό παράδειγμα μιας «άλλης Ελλάδας», που έχει άποψη, και δεν διστάζει να τη διατυπώσει. Δεν μένει μάλιστα προσκολλημένη στην άποψη αυτή, επικαλούμενη την όποια αυθεντία ή ακόμη και… πείσμα, αλλά την επικαιροποιεί, μέσω της άμεσης ανταλλαγής επιχειρημάτων.
Είναι η απάντηση σε όσους νομίζουν ότι η κοινωνία επέλεξε την άρνηση και την αποχή. Και σε όσους θεωρούν ότι η επιβολή ενός αισθήματος διαρκούς φόβου στην κοινωνική καθημερινότητα, με τις καταστροφές και τις λεηλασίες περιουσιών ανθρώπων της μεσαίας τάξης, και όχι όσων… έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, αποτελεί εργαλείο αποπροσανατολισμού.
Μια κοινωνία συνειδητοποιημένη και επαρκώς ψύχραιμη για την κατανόηση και διαχείριση του παρόντος, αλλά και τον σχεδιασμό του μέλλοντος. Μια κοινωνία που διψάει να εμπνευστεί, και αναζητεί εθνικές σταθερές, προκειμένου να μην ισορροπήσει στο κενό.

stgatesmen.gr

Φορτώνουν στους πολίτες τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με σκανδαλώδεις διευθετήσεις

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  
Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των κομμάτων οι προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση  δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να υπάρξουν ριζικές, δίκαιες και βαθιές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων. Είναι προκλητική η πρόταση για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων που δημιουργήθηκαν παρά τις τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Στην ουσία τα κόμματα που συμφωνούν και ο κύριος υπουργός προτείνουν τα θαλασσοδάνεια των 250 εκατομμυρίων ευρώ να τα φορτωθούν ξανά οι φορολογούμενοι πολίτες. Και η ρύθμιση διευθέτησης ισοδυναμεί με νέα χρηματοδότηση από το κράτος, γεγονός που παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Τη στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις, το εισόδημα των πολιτών περιορίζεται δραματικά και οι Έλληνες καλούνται σε νέες θυσίες, ο περιορισμός κατά 20% της τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων είναι υποτυπώδης και ανεπαρκής. Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα, κυρίως τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιθυμούν να συνεχίσουν να ξοδεύουν αλόγιστα στέλνοντας το λογαριασμό πάλι στους πολίτες.  Προκαλεί εντύπωση ότι ο κύριος υπουργός  δεν κάνει καμιά αναφορά στις προτάσεις του, για στην υποχρέωση των κομμάτων να επιστρέψουν στο κράτος τη διαφορά που προκύπτει στις ετήσιες χρηματοδοτήσεις τους από το 2003 μέχρι σήμερα λόγω του υπολογισμού τους, βάση του προϋπολογισμού εσόδων και όχι του απολογισμού κάθε έτους.  Όπως επίσης δεν παίρνει θέση για την ανάγκη να γίνει πλήρης εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές την τελευταία εικοσαετία. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει στην κυβέρνηση και τα κόμματα η κρατική χρηματοδότηση να μειωθεί κατά 50%, να απαγορευθεί ο τραπεζικός δανεισμός των πολιτικών κομμάτων με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις και να μην υπάρξει ρύθμιση των σημερινών δανείων των κομμάτων. Αυτό που δεν γίνεται για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σ’ αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να γίνεται για τα πολιτικά κόμματα. 

*Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Λ. Συγγρού 47).

Νέα συρρίκνωση της οικονομίας που πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας

 Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
 «Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα προκύπτει ότι το 2011, ενώ το έλλειμμα και οι πρωτογενείς δαπάνες δεν μειώθηκαν σχεδόν καθόλου, η συρρίκνωση της οικονομίας έφτασε στο 6,75%, αποδεικνύοντας ότι τελικά το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η άρνηση του πολιτικού συστήματος να προωθήσει τη μείωση του κράτους και τις διαρθρωτικές αλλαγές και η επιλογή της τρόικας να βάλει τους υπόλοιπους Έλληνες να πληρώσουν για τις αμαρτίες των κομματικών στρατών. Την πρακτική αυτή συνεχίζει δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στο νέο μνημόνιο, στο οποίο τα κόμματα αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε αντιπρόταση και δέχθηκαν αμαχητί να μειωθούν 15% οι ήδη συρρικνωμένοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Η επιλογή που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι απλή: Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, που δεν ευθύνονται καθόλου για τη χρεοκοπία του κράτους, που έχουν ήδη χάσει 500.000 θέσεις εργασίας, που αμείβονται με βάση τη δουλειά που προσφέρουν, που δεν έχουν "τυχερά", που δεν έχουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, που δεν φοροδιαφεύγουν, θα κληθούν να φέρουν το κύριο βάρος της προσαρμογής, υπό τις συνθήκες της-εφιαλτικής σε μέγεθος- κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας».

New promo! Κωνσταντίν​ος Αναστασιάδ​ης - Πάζλ

Με ένα δυνατό pop-hit μας συστήνεται ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης (x-factor) με τον πρωτότυπο τίτλο “Πάζλ”. Τον Κωνσταντίνο εμπιστεύτηκαν δύο μεγάλοι δημιουργοί της σύγχρονης μουσικής, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης στους στίχους και ο Γαβριήλ Γαβριήλογλου στη μουσική.
Ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης πριν λίγα χρόνια παίρνει την απόφαση να συμμετάσχει στο talent show "X - FACTOR" και γίνεται δεκτός με εξαιρετικές κριτικές από την επιτροπή που τον επιλέγει για τα "live". Έτσι κερδίζει το τηλεοπτικό κοινό αφού παραμένει για 10 live στο show. Ο Κωνσταντίνος έχει φωνή και εμφάνιση που του δίνουν την δυνατότητα να κατακτήσει τον κόσμο της μουσικής με αξιώσεις. Οι σπουδές του στη φωνητική για επτά χρόνια (μάλιστα το 2010 με δάσκαλο τον Χρήστο Λυριτζή και τον Άκη Δείξιμο), στην κιθάρα για οκτώ χρόνια και στο σολφέζ dictee για πέντε χρόνια, το αποδεικνύουν.

Την σκηνοθεσία και την παραγωγή του video clip έχει κάνει η  Diapason records


http://www.ipromo.gr/

Τριπλά ρίχτερ

Από το πρωί τρεις σεισμοί έγιναν αισθητοί στην χώρα μας. Ζάκυνθος, Πεντέλη και Χαλκιδική χτύπησε ο εγκέλαδος
Γύρω στις 15:21 σεισμός 4,3 βαθμών σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Ζακύνθου.
Οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για ζημιές.
Νωρίτερα γύρω στις 12:10 σεισμός 3 Ρίχτερ έγινε στην περιοχή της Πεντέλης ενώ στις  03:34 τα ξημερώματα είχαμε σεισμό 5,1 Ρίχτερ στην χερσόνησο του Άθω στην Χαλκιδική.

Ο Γ. Μανώλης αποχωρεί και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Την απομάκρυνσή του από την Νέα Δημοκρατία, δηλώνει, σε ανακοίνωση που διαμοίρασε σήμερα στη Βουλή, ο πρώην βουλευτής και ως πρόσφατα επικεφαλής του Συνδικαλιστικού τομέα του κόμματος, Γιάννης Μανώλης.
«Απαντώντας στο δίλλημα που έθεσε ο πρόεδρος, μετά από υπόδειξη του Άρη, “ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο, ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε”, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μανώλης και συνεχίζει:

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί στο δρόμο που ο πρόεδρος χάραξε και ακολουθούμε δυο χρόνια. Αυτός επέλεξε να αλλάξει δρόμο, κάνοντας τη μεγάλη στροφή, διαγράφοντας το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας και απειλώντας τα στελέχη, ότι αν δεν γίνουν δηλωσίες υπέρ του μνημονίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Συνεχίστε χωρίς εμάς κύριε πρόεδρε, χέρι χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Άλλωστε, δεν έχετε πια καμία διαφορά», καταλήγει στη δήλωσή του το πρώην στέλεχος της ΝΔ.

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Την Παρασκευή 10 - 2 - 2012, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, χωρίς κοσμικότητες τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη όμως Εκκλησιαστική λαμπρότητα, και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, κατά τον οποίο ομίλησε επίκαιρα ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.
Το Σάββατο 11 - 2 – 2011, κυρίως ημέρα της Εορτής, τελέσθηκε ο ΟΡΘΡΟΣ και η Αρχιερατική Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ἀπό τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ. Η συμμετοχή του πιστού κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του αλλά και να ωφεληθεί από τα όσα ψυχωφελή και επίκαιρα ανέφερε  ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ήταν μεγάλη.
Λόγω της βροχοπτώσεως η καθιερωμένη Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου στους δρόμους της πόλεως του Ξυλοκάστρου, δεν πραγματοποιήθηκε εφέτος.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κατευθύνθηκε προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγ. Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα, στην οποία, παρά την χιονόπτωση, είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πιστών και, αφού τέλεσε δέηση, ομίλησε επίκαιρα στην αδελφότητα της Ι. Μονής και τους παρευρισκομένους. Στην συνέχεια παρακάθισε στην εορταστική τράπεζα, που παρέθεσε η αδελφότητα.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς, από τα επεισόδια της Αθήνας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα, τους τραυματίες αστυνομικούς, από τα επεισόδια της Αθήνας, που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν νομίζω να υπάρχουν αστυνομίες, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που να τραβάνε αυτά που τραβάει η δική μας.
Ήρθα να ευχηθώ καλή ανάρρωση στα νέα παιδιά, που τραυματίστηκαν, κάνοντας με φιλότιμο το καθήκον τους».

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ Α ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

 Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Αν. Σπηλιώτης - Όχι στην κατάρρευση​, ναι στην ελπίδα !

Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τις αποφάσεις της με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης του ιστορικού βάρους που της έλαχε για την πορεία του τόπου και την τύχη του ελληνικού λαού. Όσο δύσκολο ήταν το «ΟΧΙ» στο 1ο Μνημόνιο άλλο τόσο δύσκολο είναι το «ΝΑΙ» στο 2ο. Αλλά, ενώ το 1ο Μνημόνιο μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει στο 2ο το δίλημμα είναι ανάμεσα στη λήψη οδυνηρών μέτρων και στην απόλυτη καταστροφή.
  • Από την πρώτη στιγμή, με επιμονή και σαφήνεια, μιλήσαμε για την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής που θα απέτρεπε τη δέσμευσή μας από το ΔΝΤ. Δεν εισακουστήκαμε και οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.
  • Καταψηφίσαμε το Μνημόνιο και συνεχίσαμε να ζητούμε τη συνταγή της ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που είχαν παρθεί θα αποτύχουν. Πάλι δεν εισακουστήκαμε και φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού.
Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν και οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά σήμερα αποφασίζουμε για να αποτρέψουμε τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης που αντιμετωπίζει η χώρα , για να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας.
Σήμερα ψηφίζουμε τη δανειακή σύμβαση γιατί η κατάσταση, δυστυχώς, δεν είναι αυτή που ήταν πριν 2 χρόνια, ούτε καν πριν 6 μήνες:
  • Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο.
    - Τώρα το έκαναν μη βιώσιμο.
  • Στις αρχές του 2010, βγαίναμε ακόμα στις αγορές και σε λογικά επιτόκια.
    -Τώρα αυτό είναι αδύνατο.
  • Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της Αλληλεγγύης.
    - Τώρα αναδεικνύεται, όλο και περισσότερο, η Ευρώπη της τιμωρίας.
  • Ως τον Οκτωβρίου του 2011, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί.
    - Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο να αποφύγουμε πάση θυσία:
  • Την αναγκαστική έξοδό μας από το ευρώ.
  • Την καταστροφή και τη λεηλασία της χώρας μας, του πλούτου της και του λαού της
  • Την εφιαλτική προοπτική μιας χώρας με κλειδωμένα μαγαζιά, άδεια ράφια, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα και με δελτίο στα τρόφιμα.
Σήμερα αποφασίζουμε γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε περισσότερα από την οικονομική μας ευημερία:
  • την Ελευθερία και
  • την Ανεξαρτησία μας,
Σήμερα αποφασίζουμε έτσι ώστε να μπορούμε να αντισταθούμε ταυτόχρονα:
  • σε όσους μας προσβάλλουν και μας αδικούν,
  • σε όσους εισηγούνται ανοικτά την υποταγή αλλά και
  • σε όσους λαϊκίζουν επικίνδυνα κερδοσκοπώντας πάνω στη μιζέρια του ελληνικού λαού και προτείνοντας εύκολες δήθεν «λύσεις».
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο:
  • η χώρα να σταθεί στα πόδια της απαλλασσόμενη από 85 δισεκατομμύρια χρέους.
  • να μπορεί σύντομα να ορίζει τις τύχες της και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Σήμερα αποφασίζουμε προσδοκώντας να βγούμε από την κρίση και στη συνέχεια:
  • να διεξαχθούν εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος
  • να εφαρμοσθεί επιτέλους μια νέα Αναπτυξιακή πορεία
  • να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει: μόλις ολοκληρωθεί το PSI άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές!
  • Γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος!
  • Γιατί θα δυναμώσει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.
  • Γιατί ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία, αν δεν γίνουν οι εκλογές!
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα:
  • που παραμένει όρθιο μέσα στη γενική κατάρρευση,
  • που συνιστά τη μόνη σίγουρη λύση για μια πορεία ανάπτυξης.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

aspiliotis.blogspot.com

Κώστας Κόλλιας: «Η αλλαγή του καθεστώτος στον ΦΠΑ δεν πρέπει να περιορίσει την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας μας»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την εξαίρεση των ζωοτροφών από τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση των συντελεστών ΦΠΑ. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στους όρους της δανειακής σύμβασης για το κούρεμα του χρέους, τους οποίους ψήφισε η Βουλή, προβλέπεται η «απλοποίηση» του καθεστώτος του ΦΠΑ με αναθεώρηση των συντελεστών. Η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η κατάργηση του χαμηλού ή και του μεσαίου συντελεστή και η εφαρμογή ενός ενιαίου συντελεστή στο 19% ή στο 21%. Οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τον ΦΠΑ θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα έχει κατατεθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Το τι περιεχόμενο θα λάβει αυτή η «απλοποίηση» θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου. Είναι επομένως μαχητό το τι θα συμπεριληφθεί και τι θα εξαιρεθεί από τυχόν αυξημένους συντελεστές. Επειδή θεωρώ ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να δώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, κάποια αναπτυξιακή πνοή στα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν, κατέθεσα ερώτηση προκειμένου να μην συμπεριληφθούν οι ζωοτροφές σε αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ.
Οπωσδήποτε υπάρχουν και άλλα κρίσιμα αγαθά είτε πρώτης ανάγκης είτε βασικά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για τα οποία επιφυλάσσομαι να επανέλθω με νέες παρεμβάσεις. Πλην όμως επιλέγω να ξεκινήσω με την κτηνοτροφία διότι θεωρώ ότι μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος για μια θεαματική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Οι παγκόσμια αυξημένες διατροφικές ανάγκες και οι υψηλές απαιτήσεις για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα, προσφέρουν μία άριστη ευκαιρία για επέκταση της ελληνικής ζωικής παραγωγής. Και υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτιώσεων, τόσο ως προς το μέγεθος του κτηνοτροφικού τομέα, όσο και ως προς τον εκσυγχρονισμό των μέσων, των εγκαταστάσεων, των μεθόδων.
Σε αυτές τις τεράστιες προοπτικές δεν επιτρέπεται να σταθεί τροχοπέδη μία ενδεχόμενη αύξηση στον φόρο προστιθέμενης αξίας στις ζωοτροφές. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν φροντίσει να διατηρήσουν τις ζωοτροφές σε ιδιαίτερα χαμηλούς συντελεστές της τάξεως του 4-7% στις χώρες τους. Στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ υψηλότερος, στο 13%, και πλέον επιβαρύνει επιπρόσθετα τα προϊόντα διατροφής των ζώων, οι τιμές των οποίων τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Είναι τραγικό, σε μία χώρα με μεγάλες δυνατότητες στη ζωική παραγωγή, να εξακολουθούμε να εισάγουμε τεράστιες ποσότητες κρεάτων και ζωοκομικών προϊόντων. Βεβαίως οι κτηνοτρόφοι μας αντιμετωπίζουν και πολλά άλλα προβλήματα που τους περιορίζουν, όμως οπωσδήποτε το κόστος των ζωοτροφών είναι ένα από τα σημαντικότερα και ένα που η πολιτεία μπορεί να ελέγξει. Εάν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη, ένα από τα μείζονα ζητούμενα για τη χώρα μας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Αυτή η αύξηση μπορεί να έρθει μέσα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας και τη μείωση του κόστους. Δεν είναι λοιπόν λογικό η πολιτεία να περιορίσει την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας, αυξάνοντας τον ΦΠΑ στη βασικότερη πρώτη ύλη της, τις ζωοτροφές.
Ο τρόπος εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν πρέπει να είναι ορθολογικός και αποτελεσματικός. Η διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος για τις ζωοτροφές είναι το λιγότερο που ζητώ στην ερώτησή μου και, όσο πλησιάζει ο καιρός για τη σύνταξη του νέου φορολογικού, θα αναζητήσω και άλλα μέσα πίεσης, προκειμένου να προστατευθούν οι κτηνοτρόφοι μας.»

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να εγγυηθεί επενδυτικά έργασε χώρες με σοβαρές δημοσιονομικές δυσκολίες όπως η Ελλάδα

Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του Θόδωρου Σκυλακάκη Την πρόταση του ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη να υποστηρίξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα κράτη μέλη  που απειλούνται από σοβαρές δυσκολίες σε σχέση με την χρηματοοικονομική σταθερότητά τους στην ευρωζώνη (όπως είναι η Ελλάδα) συμμετέχοντας σε επενδυτικά έργα σε αυτές τις χώρες και παρέχοντας εγγυήσεις που μετριάζουν τον αυξημένο κίνδυνο των χωρών, υιοθέτησε η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην χθεσινή συνεδρίασή της στο Στρασβούργο.Στο πλαίσιο της ψηφοφορίας της Ετήσιας  Έκθεσης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,  εγκρίθηκε επίσης με πρωτοβουλία του Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος είναι ο εισηγητής εκ μέρους της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, η θέση κατά την οποία η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων που στοχεύουν στην υποστήριξη της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας σε αυτές τις χώρες και περιοχές, οι οποίες στην περίπτωση εξωτερικών ασύμμετρων οικονομικών σοκ επηρεάζονται δυσανάλογα.                                                                    
                                                            ΔΗΛΩΣΗ
"Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας γιατί σε περιόδους όπως η παρούσα όπου η απόκλιση μεταξύ των  Ευρωπαϊκών οικονομιών μεταξύ Βορρά και Νότου σε όρους ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας  είναι ανησυχητική και η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη από επενδύσεις, η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων με σκοπό να μετριάσει το επενδυτικό ρίσκο είναι ζωτικής σημασίας", δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης στο τέλος της ψηφοφορίας.Η διαδικασία για την έγκριση της Ετήσιας Έκθεσης για την Τράπεζα Επενδύσεων (2010) θα ολοκληρωθεί το Μάρτιου 2012 οπότε και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 2013 ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΟΥΝ 35 ΕΚ. €



Περίπου 35 εκατ. ευρώ αναζητεί το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να τηρήσει τη δέσμευσή του  προς την ΚΕΔΕ και να μη μειωθεί ο αριθμός των αντιδημάρχων. Η σχετική διάταξη, παρά τις διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία ώρα μεταξύ υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, πέρασε τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου για το μνημόνιο 2, ωστόσο θα επιχειρηθεί να μην περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο.
Πάντως, πηγές του ΥΠΕΣ διαβεβαίωναν μέσω της aftodioikisi.gr ότι η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους δημάρχων και περιφερειαρχών θα καταργηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, ότι ακόμη κι αν δεν εξευρεθούν τα σχετικά κονδύλια, η μείωση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από την 1.1.2013.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ συναντάται με εκπροσώπους της τρόικας, για την περικοπή των 115 (ΚΑΠ, συμβασιούχοι) συν 140 (ΣΑΤΑ) εκατ. ευρώ. Μάλιστα, δεν είναι ακόμη σαφές αν τα 35 εκατ. ευρώ από την μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων περιλαμβάνονται στα 115 εκατ. ή πρόκειται για πρόσθετη μείωση των κονδυλίων για την Αυτοδιοίκηση.

Γιάννης Καντάς : "Πειθαρχημένοι οι παίκτες μου " - Ευχαριστεί τον κόσμο της "Μπάρτσα"

Η Κόρινθος έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή του 7ου ομίλου και όπως είναι λογικό στις τάξεις της ομάδας έκδηλη είναι η ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.
Ο τεχνικός της  "Μπάρτσα" Γιάννης Καντάς είπε για την εκτός έδρας νίκη στην Αντίκυρα :
"Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, σε μία δύσκολη έδρα και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες, γιατί ήταν πειθαρχημένοι. Θα πρέπει να ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο μήνα, με σημαντικούς αγώνες (Πόρο Μανδραϊκό Χαλκίδα Κύμη), που θα κρίνουν πολλά. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, που βρέθηκε δίπλα μας, σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι. Το να ταξιδέψεις υπό τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με την οικονομική κατάσταση ήταν πολύ σημαντικό και μεγάλη βοήθεια. Εκ μέρος και των παιδιών, αλλά κι εμού του ιδίου, τους ευχαριστούμε διπλά. Πλέον, σας περιμένουμε και στον Συνοικισμό με τον Πόρο την Κυριακή".
Κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης εκδρομής, οι φίλαθλοι της ομάδας της Κορίνθου σταμάτησαν στην πόλη της Λιβαδειάς, και μερίδα φίλων της Μπάρτσα επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΠΑΕ Λεβαδειακός και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Γιά αλλοίωση του αποτελέσματος φωνάζουν στο Χιλιομόδι

Παράπονα από τη διαιτησία του Μπόρτζάρη (Αχαΐας) στον εντός έδρας αγώνα του με την Χαλκίδα έχει
ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου. Η ομάδα του Ατρόμητου έχασε ( 1 - 2) από την Χαλκίδα και οι γηπεδούχοι φωνάζουν για αλλοίωση του αποτελέσματος διαμαρτυρόμενοι για δύο παραβάσεις πέναλτι στο 20' σε μαρκάρισμα πάνω στον Ξύδη και στο 95' σε μαρκάρισμα πάνω στον Κουσκουνά. 
Για μία περίπτωση πέναλτι στο 35' σε πτώση του Καλογερόπουλου φωνάζει και η Χαλκίδα, ενώ ο τεχνικός της Θύμιος Γεωργούλης, δήλωσε «Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για τη Χαλκίδα, γιατί ήρθε απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο και μάλιστα στο γήπεδό του..."

“Καυτός” στους -12! - Αγκαλιά με την πρόκριση ο «παγθραυστικός» Ολυμπιακός - Ο Κάρολ έσπασε τον πάγο!

Όχι μόνο άντεξαν στο πολικό ψύχος της Μόσχας, αλλά με σκόρερ τον Φουστέρ και τον Κάρολ να πιάνει πέναλτι στο ντεμπούτο του, οι “ερυθρόλευκοι”, που αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για 20 λεπτά πήραν τη νίκη με 1-0 επί της Ρούμπιν Καζάν και βρίσκονται με το ένα πόδι στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Στο νοσοκομείο με απώλεια μνήμης ο Μέλμπεργκ.
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και απείλησαν για πρώτη φορά με τον κορυφαίο του γηπέδου, Γιάννη Μανιάτη στο 14ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Μιραλάς πέρασε παράλληλα από την εστία του Αρλάουσκις, ενώ στο 18΄ του σουτ του Χολέμπας πέρασε μόλις άουτ.

Στο 23΄ο Ολυμπιακός έχασε τον Μέλμπεργκ μετά από σύγκρουση του με τον Μέγιερι. Ο Σουηδός άντεξε για δέκα λεπτά ακόμα αλλά στη συνέχεια αποχώρησε για το νοσοκομείο της Μόσχας καθώς το χτύπημα στο κεφάλι του προκάλεσε απώλεια μνήμης. Έτσι για το υπόλοιπο του ματς οι Πειραιώτες έπαιξαν με στόπερ τους Μαρκάνο και Παπάζογλου, δίδυμο που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ μαζί! Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την διπλή ευκαιρία του Τζιμπούρ και του Μανιάτη στο 39΄.

Ο απόλυτος έλεγχος του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή έγινε αντιληπτός από τον Μπερντίεφ που με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου γέμισε το κέντρο της ομάδας του βάζοντας τον Ανσάλντι αντί του Μποκέτι και μαζί άλλαξε την εικόνα του ματς. Η Ρούμπιν ισορρόπησε και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία με τον Μέγιερι να σώζει εντυπωσιακά μετά το σουτ του Βαλντές στο 48΄.

Οι Ρώσοι σιγά-σιγά κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά η ευκαιρία ήρθε από την ελληνική ομάδα. Μετά το φάουλ του Ορμπάιθ, στο 70ο λεπτό, η κεφαλιά του Τοροσίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν σε κόρνερ. Από την εκτέλεση η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ και ο Ισπανός με δυνατό σουτ νίκησε τον Αρλάουσκις πετυχαίνοντας το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ για την ομάδα του.
Δυο λεπτά αργότερα και πριν κοπάσουν, όμως, οι πανηγυρισμοί , ήρθε η φάση του αγώνα! Ο Καραντενίζ βγήκε τετ α τετ με τον Μέγερι, τον απέφυγε ο Ούγγρος φάνηκε να τον ανατρέπει κι ο Σέρβος ρέφερι έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον κίπερ του Ολυμπιακού.
Ο Κάρολ που έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» αντικατέστησε τον Φουστέρ και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Ο Βορειοιρλανδός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ως παίκτης του Ολυμπιακού «ψώνισε» τον Νάτσο που ανέλαβε την εκτέλεση, απέκρουσε το πέναλτι στην αριστερή του γωνία και κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες που διατήρησαν το προβάδισμά τους!

Στη συνέχεια η Ρούμπιν πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού και πλέον η ομάδα του Βαλβέρδε ετοιμάζεται να σφραγίσει το εισιτήριο για την φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ, στην ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ:
 Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νεμόφ, Βαλντέζ, Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι), Μποκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 
Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (33' λ.τ. Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (81' Μοντέστο).

Πολύ κοντά σε λύση η χρηματοδότηση για άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα




Η επίσκεψη προ ημερών του υπουργού Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοϊδη στις Βρυξέλλες συνδέεται με τα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ώστε να... χρηματοδοτήσει το σύνολο των τεσσάρων οδικών αξόνων, αλλά και σειρά από έργα με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που επίσης καθυστερούν επί χρόνια. Η ΕΤΕπ βρίσκεται πλέον κοντά στη χρηματοδότηση της Ιονίας Οδού, του άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα, του τμήματος Μαλιακός ? Κλειδί του ΠΑΘΕ και του Ε65 (Αξονας Κεντρικής Ελλάδας) που είναι βαλτωμένοι από τον Νοέμβριο του 2010. Στα ΣΔΙΤ είναι έτοιμοι προς ανάθεση αρκετοί διαγωνισμοί (από σχολεία μέχρι τη διαχείριση απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας) αλλά είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες. Και εδώ μπαίνει στο κάδρο η ΕΤΕπ η οποία θα σηκώσει το βάρος αιμοδότησης των κρίσιμων έργων. Στους οδικούς άξονες, όλα δείχνουν πως η ΕΤΕπ θα υποκαταστήσει το μεγαλύτερο τμήμα των κεφαλαίων που θα προέρχονταν από τις εμπορικές τράπεζες και γι' αυτό το λόγο τις τελευταίες ημέρες διενεργεί ελέγχους στα τέσσερα έργα. Σημειώνεται πως η ΕΤΕπ συμμετέχει ήδη στο σχήμα χρηματοδότησης της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα ? Κόρινθος ? Πάτρα) με σημαντικό ποσοστό. Η επικείμενη συμφωνία θα προβλέπει και τη δημιουργία μηχανισμού εγγυήσεων (πάλι μέσω της ΕΤΕπ), ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή καταβολή των δόσεων για τα δάνεια, με παράλληλες ανατροπές στις δανειακές συμβάσεις, αλλά και στο φυσικό αντικείμενο δύο εκ των τεσσάρων έργων. Στην ουσία, δημιουργείται ένα «κουτί» στο οποίο θα τοποθετηθούν χρήματα από τα διόδια ? που θα εισέπραττε το ελληνικό δημόσιο - ως εγγύηση για τα έργα. Διά της συγκεκριμένης οδού, το κράτος εγγυάται τη βιωσιμότητα των οδικών αξόνων γιατί οι τράπεζες εξέφραζαν ανησυχίες αφού έβλεπαν την κυκλοφορία να έχει μειωθεί από 10% έως 30% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, μέσω της ΕΤΕπ, θα δοθεί η δυνατότητα σε αρκετές τράπεζες να αποχωρήσουν από τη χρηματοδότηση των έργων. Παρά το γεγονός πως στη χρηματοδότηση εμπλέκονται 43 τράπεζες (32 διεθνείς και 11 ελληνικές), η πλειονότητα των δανείων (συνολικά περίπου 3,3 δισ. ευρώ) προέρχεται από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το σχέδιο, αν ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης, πρόκειται να έρθει στη Βουλή ως ενιαίος νόμος, καθώς αλλάζει το σύνολο των συμβάσεων παραχώρησης, συνολικού ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ. Πριν λίγες μέρες, ο πρώην υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης υποστήριξε πως οι έλεγχοι που έχει ξεκινήσει η ΕΤΕπ είναι θετική εξέλιξη. Οπως είπε: «Οταν δημιουργείται ένας οικονομικός και νομικός έλεγχος σε έργα, στην πραγματικότητα εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν κάνει αυτό τον έλεγχο, διότι δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει. Το κάνει διότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο. Επομένως, αυτό σημαίνει την κατ' αρχήν αποδοχή μιας τέτοιας προοπτικής και από αυτή την πλευρά αυτό είναι κάτι θετικό». Φρόντισε, πάντως, να επισημάνει τη δυσκολία του εγχειρήματος τονίζοντας πως η επανεκκίνηση των τεσσάρων οδικών αξόνων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι' αυτό και δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

euro2day.gr

Οι νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Τομεάρχες και επικεφαλής Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Τομεάρχες και επικεφαλής Γραμματειών, οι παρακάτω βουλευτές:

  • Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, μαζί με το βουλευτή Κερκύρας κ. Νίκο Δένδια, ορίζονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς       και ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Μουσουρούλης.
  • Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
  • Αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης.
  • Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
  • Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
  • Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός.
  • Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Μιχάλης Μπεκίρης.
  • Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.
  • Επικεφαλής της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

Μια προφητική φωνή προειδοποιεί: « Mαζέψτε τρόφιμα για 6 μήνες ! Έρχονται μέρες δύσκολες, μέρες καταραμένες…».

Μας υποδούλωσαν στην Γερμανική Βουλή, και μετά μας λένε ότι μας έσωσαν! 
Όμως…
Από πολλά χρόνια τώρα στην πατρίδα μας κυκλοφορούν διάφορες παλαιές προφητείες για τα μελλούμενα σ΄ αυτόν τον τόπο αλλά και στον Διεθνή χώρο γενικότερα, καθώς και κάποιες ελεύθερες σκέψεις πού ως έναν βαθμό θα μπορούσαν να χρεωθούν και ως λαϊκές προφητείες…
Έτσι λοιπόν όταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στα 1770, εδώ δηλαδή και 242 χρόνια  μιλούσε και έλεγε ότι «θα έλθει κάποτε εποχή πού θα σας βάλουν φόρους ακόμη και στα κοτέτσια και στα παράθυρα…» νομίζουμε ότι είναι ηλίου φαεινότερο πιά ότι μιλάει για την εποχή μας, μια και ουδέποτε μέχρι σήμερα διανοήθηκαν ποτέ κυβερνήτες να φορολογήσουν τα κοτέτσια και τους σταύλους των ζώων όπως οί δικοί μας τωρινοί και ημέτεροι !
Αλλά το κακό μέλλον πού ξανοίγεται τώρα μπροστά μας μετά και την χειροπόδαρη παράδοσή μας στους ξένους, από τους 190 Εφιάλτες του πολιτικού κόσμου πού για να μη χάσουν μισθούς και προνόμια προτίμησαν την εύκολη λύση της δήθεν «σωτηρίας» μας αλλά και της παραμονής τους με τον «ευκαιριακό αρχηγό», δεν θάναι μόνο απ΄ όσα αυτοί μας έφτιαξαν…
Θα είναι και από το άλλο μεγάλο κακό πού ψήνεται τώρα στην Συρία και στην Περσία και το οποίο μέσα στους μήνες πού έρχονται αρχής γενομένης της Άνοιξης πού είναι πάντα η εποχή των πολέμων, θα μας αποκαλυφθεί σε όλο το σκοτεινό μεγαλείο του…
Κι΄ αυτό, γιατί ο μεγάλος εκείνος πόλεμος δεν θάναι σαν τους άλλους, αλλά θάναι κάτι πολύ χειρότερο από τον 1ο και 2ο πού κάποιοι από εμάς ζήσανε…

 Έτσι λοιπόν τώρα, μια προφητική φωνή της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αφρικής, ο π. Ελπίδιος από την Ρόδο, τις μέρες αυτές προειδοποιεί  ότι το Πάσχα θα βγούνε δύο Επιτάφιοι, ο ένας για τον Χριστό και ο άλλος για εμάς !
Ότι τα τρόφιμα θ΄ αδειάσουν από τα σούπερ Μάρκετ με τον πρώτο αποκλεισμό εισαγωγών και στάση πληρωμών…και  ο «έχων ώτα, ακούει, ακουέτω…»:
« Mαζέψτε τρόφιμα για 6  μήνες ! Έρχονται μέρες δύσκολες, μέρες καταραμένες…».


Νίκος Νικολόπουλος: Η διατήρηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών στην χώρα μας με 27% φτωχούς είναι κρίσιμη και αναγκαία.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η διατήρηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών στην χώρα μας με 27% φτωχούς είναι κρίσιμη και αναγκαία.
Η Νέα Δημοκρατία, σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού Κράτους, διαπραγματεύεται με επιχειρήματα.
Ο αγώνας είναι δύσκολος. Η προσπάθεια, όμως, συνεχής και άοκνη».

Χρήστος Σταϊκούρας : Η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας έχει επιδεινωθεί

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊον του 2011:

«Η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας έχει επιδεινωθεί.
Κάθε επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η ένταση της ύφεσης είναι πρωτόγνωρη και η έκτασή της πρωτοφανής.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ύφεση, με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στο 6,8% το 2011, πολύ υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις του περυσινού Προϋπολογισμού (3,0%), του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (3,5%) και του εφετινού Προϋπολογισμού (5,5%).
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς διαπραγμάτευση, δρομολόγησε λανθασμένες ή ελλειμματικές πολιτικές.
Η εσφαλμένη και μη ρεαλιστική «αγωγή», σε συνδυασμό με τη διαχειριστική ανεπάρκεια, βύθισαν στο τέλμα τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.
Είναι αναγκαία συνεπώς, όπως σταθερά υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Α. Σαμαράς, η εφαρμογή, άμεσα, ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας. 
Διότι χωρίς ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας ούτε οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί μακροχρόνια βιώσιμο».

Αμαλιάδα: Ισόβια στους γονείς που σκότωσαν στο ξύλο το αγγελούδι τους!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι γονείς από την Πάτρα όπου στα τέλη του 2010 κακοποίησαν το μόλις 22 μηνών αγοράκι τους, το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο. Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκείνη την περίοδο, εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας.
Η 36χρονη αθίγγανη Κ.Μ. από το Αίγιο και ο 33χρονος σύντροφός της Α.Μ. από την Πάτρα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία από πρόθεση και για ενδοοικογενειακή βία.
Η 36χρονη, που δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ο 33χρονος, αν και ανύπαντροι απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, πέντε και έξι ετών σήμερα τα δύο, και το 23 μηνών αγοράκι τους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι που διέμενε στην περιοχή Λεύκα Πατρών, στις 2 Δεκεμβρίου 2010 ξυλοκόπησε το μόλις 23 μηνών αγοράκι του μέχρι θανάτου, με αποτέλεσμα να καταλήξει από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο πατέρας μετέφερε το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών στις 8:30 το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό, όταν πλέον ήταν πολύ αργά και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.
Οι γιατροί του Καραμανδάνειου τότε αντικρίζοντας αυτά τα σημάδια στο σώμα του μωρού,  κάλεσαν την Αστυνομία ενώ οι γονείς υποστήριξαν ότι βρήκαν σε αυτή την κατάσταση το παιδί.
 Ο Ιατροδικαστής είχε τότε διαπιστώσει πως έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκδορές και μώλωπες σε όλο του σώμα, ενώ υπήρχαν και ίχνη καψίματος από τσιγάρα.
Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση  το βρέφος έφερε στο σώμα του παλιά και νέα καψίματα από τσιγάρα, ενώ κάποιες από τις κακώσεις δεν είχαν γίνει λίγο πριν το θάνατο του, κάτι που αποδεικνύει ότι  το μωρό δέχονταν φριχτά βασανιστήρια αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε.
Η υπόθεση ζωντάνεψε χθες στην αίθουσα του ΜΟΔ Αμαλιάδας, με τους δύο γονείς να ρίχνουν ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο, ωστόσο το Δικαστήριο, βάσει και του κατηγορητηρίου που είχε σχηματιστεί σε βάρος τους θεώρησε συνυπεύθυνους και τους δύο. Η πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ήταν καταδικαστική, η απόφαση του Δικαστηρίου ομόφωνη  , τους επέβαλε Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Γιάννης Μιχελάκης: Την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Πρυτανικές Αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους .

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τις ευθύνες εκείνων που δεν εφάρμοσαν το νόμου περί ασύλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Πρυτανικές Αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους.
Ρωτούμε ευθέως:
·         Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος (ν. 4009/11), που ορίζει (άρθρο 3) ότι “στις αξιόποινες πράξεις, που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ, εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία;”.
·         Γιατί, μπροστά στη διαπίστωση ότι παραβιάζονται οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και καταστρέφεται περιουσία του Ιδρύματος, οι Πρυτανικές Αρχές δεν μερίμνησαν για την προστασία της περιουσίας που τους εμπιστεύτηκε ο λαός και την άμεση αποκατάσταση του νόμου και της τάξης;
·         Γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εγνώριζε ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις και οι καταληψίες προετοιμάζονταν να κάψουν την Αθήνα, με ορμητήριο τη Νομική, δεν έδωσε εντολή να παρέμβει η Αστυνομία;  
Ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη ως προς τα παραπάνω και - κυρίως- γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή». 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Το διακύβευμα της 12ης Φεβρουαρίου
και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της εθνικής στρατηγικής»

Το δίλημμα ήταν εκκωφαντικό. Συναινούμε στη λήψη σκληρών, οικονομικών μέτρων και στη χορήγηση της χρηματοδοτικής βοήθειας ή, αντίθετα, αντιστεκόμαστε στους «εκβιασμούς» και έτσι ενεργοποιούμε τη στάση πληρωμών και τη συνακόλουθη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση; 
Η «εύκολη λύση» θα ήταν η καταψήφιση του νέου επώδυνου πακέτου. Η κίνηση αυτή, είναι σίγουρο ότι εξασφάλιζε μια ήσυχη  συνείδηση, αλλά και  μια θέση στο κάδρο των «αντιστασιακών». 
Αυτή η ψευδαίσθηση ηρεμίας, βεβαίως, δε θα μπορούσε να διαρκέσει παρά για κάποιες, λίγες μόνο ώρες…

Ειδική Συνεδρία στη Βουλή των Ελλήνων: «Νέα Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός»

Μια κοινωνία είναι τόσο ισχυρή όσο ισχυρό είναι το πιο αδύναμο μέλος της.

Μετά από πρόταση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την υποστήριξη 26 βουλευτών, που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με θέμα «Νέα Φτώχεια και Κοινωνικός αποκλεισμός: Πολιτικές καταπολέμησης και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος». 
Η Ειδική Συνεδρία θα πλαισιωθεί από εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών αναφορικά με θέματα διακρίσεων, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ τοποθετήσεις θα γίνουν και από εκπροσώπους όλων των πολιτικών σχηματισμών.Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανεξάρτητος Βουλευτής/μέλος της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης και Διονύσιος Μπαλούρδος, Διευθυντής Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής Ε.Κ.Κ.Ε. 
Ο κ. Π. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι η αναγνώριση των πατριωτικών ευθυνών που αντιστοιχούν στον καθένα και την καθεμία, επιβάλουν την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων προκειμένου να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση, στο σύνολό της, χωρίς να αφήσουμε πίσω κοινωνικά νεκροταφεία.
Η Ειδική Συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής.
Σημειωτέον δε, ότι την πρωτοβουλία υποστήριξαν με τη συνυπογραφή τους οι βουλευτές κ.κ. Βούρος Γιάννης, Γιαννακά Σοφία, Γιαννακοπούλου Νάντια, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Καϊλή Εύα, Κεδίκογλου Συμεών, Μαγκούφης Χρήστος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μίχου Μαρία, Μόσιαλος Ηλίας, Παντούλας Μιχάλης, Παπαγεωργίου Θανάσης, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παπουτσής Δημήτρης, Σκραφνάκη Μαρία, Στασινός Παύλος, Τσιρώνης Δημήτριος, Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική, Τσώνης Νίκος, Χαντάβας Αθανάσιος και Χατζηοσμάν Αχμέτ. 

Το πρόγραμμα της Ειδικής Συνεδρίας