Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι είναι οι 79 συλληφθέντες στα επεισόδια;

Σύμφωνα με την αστυνομία από τους 79συνολικά συλληφθέντες, οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί, εκ των οποίων...
οι 9 από Αλβανία, 4 Αλγερία, ένας Τυνησία, ένας Μαυριτανία, 2 Ρουμανία, 2 Πολωνία, ένας Αφγανιστάν, ένας Μολδαβία, 4 Παλαιστίνη, ένας Ιράκ.

Οι 15 δήλωσαν άνεργοι, 4 φοιτητές, δύο μαθητές, 11 ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, ένας σκηνοθέτης, δύο οικοδόμοι και 39 δεν δήλωσαν επάγγελμα.

Σύμφωνα με την αστυνομική καταγραφή προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 29 τραπεζικά καταστήματα, 71 καταστήματα σε 30 από τα οποία σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων, δύο κινηματογράφους, 5 κτίρια γραφείων και τρία ξενοδοχεία.

Πέθανε ο Αλέξανδρος Σχινάς, η «φωνή της ελευθερίας» της Deutsche Welle στη χούντα

                                       Βόννη
Στην ηλικία των 88 ετών πέθανε στη Βόννη ο Αλέξανδρος Σχινάς, τη φωνή του οποίου άκουγαν εκατοντάδες Έλληνες κάθε βράδυ στα βραχέα της Deutsche Welle κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Ο Σχινάς, που είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από περίπου έναν χρόνο, κατέληξε το απόγευμα του Σαββάτου, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τον αγώνα για την ελευθερία, το παράδειγμα του ασυμβίβαστου ονειροπόλου αλλά και το πάθος για τη γλώσσα και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης.

Ο Αλ. Σχινάς γεννήθηκε το 1924 στην Αθήνα και τελείωσε το Βαρβάκειο -πριν την επώδυνη στρατιωτική θητεία τον καιρό του Εμφυλίου. Έπειτα από περιήγηση σε χώρες της Ευρώπης, εγκαταστάθηκε το 1959 στην τότε Ομοσπονδιακή Γερμανία, εργάστηκε ως ανταποκριτής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και μετά το ‘74 της ΕΡΤ, αλλά έμελλε να ταυτιστεί με την αντιδικτατορική δράση από τα μικρόφωνα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.

Κάθε βράδυ, στις 21.40, οι Έλληνες συντονίζονταν στη συχνότητα της Deutsche Welle, περιμένοντας το αντιδικτατορικό μένος του Αλ. Σχινά και το κάλεσμά του σε λαϊκή εξέγερση κατά της χούντας, το οποίο δεν έκαμψαν οι διαρκείς απειλές, ακόμη και κατά της ζωής του ή των συγγενών του στην Ελλάδα.  


Ο Αλέξανδρος Σχινάς αποτελεί εμβληματική μορφή ανάμεσα στους Έλληνες της Γερμανίας που προσπαθούσαν με τη φωνή τους να δημιουργήσουν συνθήκες ανατροπής της χούντας.

Στις 24 Ιουλίου του 2004, τριάντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Σχινάς επέστρεψε στο μικρόφωνο της Deutsche Welle για τελευταία φορά. Η ηλικία, η πείρα και η διαρκής αναζήτηση τον έχουν κάνει πιο επιεική απέναντι στην πατρίδα του: «Η κάθαρση, όπως την περίμενε ο λαός, δεν έγινε. Αλλά ας μην είμαστε πολύ αυστηροί. Πού συντελέστηκε μια ριζική κάθαρση; Μήπως προωθήθηκε ως εκεί που αναμενόταν η αποναζιστικοποίηση στη Γερμανία; Ξεριζώθηκε ο φασισμός στην Ιταλία, εξοντώθηκαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία όλα τα απομεινάρια του Φράνκο και του Σαλαζάρ; Γιατί θα έπρεπε να προβιβασθεί σε πρότυπο καθαρτικής τελειότητας ειδικώς η Ελλάς; Σήμερα πια την βρίσκω πάλι πολύ ανθρώπινη και αξιαγάπητη. Κι όσο γα τα σταγονίδια της χούντας, δε βαριέσαι; Διαποικίλλουν κι αυτά το τοπικό μας χρώμα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησαν οι επιθέσεις προς τους Κορίνθιους Βουλευτές - Στο στόχαστρο ο Πάνος Μπεγλίτης

Και ενω ο ίδιος μίλησε για θετικό μήνυμα από την ψήφιση του μνημονίου , κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη απο τον Βουλευτή. Άποψη την οποίαν έγραψαν  στην πόρτα του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του στην Κόρινθο. Ο Πάνος Μπεγλίτης είναι ο 1ος που δέχεται τα πυρά του κόσμου με αυτήν την μορφή χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως ο κόσμος δεν έχει οργιστεί με την στάση και των έτερων Βουλευτών της Κορινθίας που εναρμονίστηκαν με την κυβερνητική γραμμή και ψήφισαν "ναι".

Η φωτογραφία είναι απο τον ιστότοπο ekorinthos.gr

korinthiaportal.gr

Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: 1,5 ΕΚΑΤ. € ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ... ΜΑΡΜΑΡΟ

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ θα κληθεί να βγάλει από τα ταμεία του ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημίες που προκάλεσαν οι γνωστοί-άγνωστοι στη δημόσια περιουσία του κέντρου της Αθήνας.  Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση στην aftodioikisi.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς τονίζει πως «οι ζημίες είναι δύο έως τρεις φορές πάνω από τις αντίστοιχες του περασμένου Ιουνίου (σ.σ.: τότε ο Δήμος Αθηναίων τις είχε υπολογίσει σε 612.017 ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες μία πρώτη αποτίμηση που έχει γίνει ανεβάζει το το κόστος των ζημιών σε άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο τελικός απολογισμός θα γίνει σε μερικές ημέρες.
Βεβαίως αν συνυπολογισθεί και το μέγεθος των ζημίων των 170 καταστημάτων, καμένων, κατεστραμμένων, λεηλατημένων, τότε το σίγουρο είναι πως ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην aftodioikisi.gr ο Α. Βαρελάς, κάποια μαγαζιά δε θα ανοίξουν ποτέ και οι εργαζόμενοί τους δε θα βρουν δουλειά.
Μάρμαρα, pilar και κάδοι
Στις ζημίες που αναλογούν στο δήμο της Αθήνας, υπολογίζονται τα μάρμαρα, ο κατεστραμμένος ηλεκτρολογικός υπολογισμός (pilar), καλαθάκια και κάδοι. Ειδικά για τα τελευταία, προνόησε ο δήμος και τα αφαίρεσε ή απομάκρυνε 300 κάδους από το κέντρο. Ωστόσο, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, υπήρχαν καμένοι κάδοι σε σημεία που δεν περίμενε κανείς, όπως, για παράδειγμα, μέσα στην Πλάκα, «σημεία δηλαδή που δεν είναι "προσβάσιμα" σε επεισόδια».
Πάντως, ο δήμος Αθηναίων εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλαγής ή μείωσης των δημοτικών τελών για τους πληγέντες καταστηματάρχες και τις επόμενες ημέρες (το επιβεβαίωσε και ο Α. Βαρελάς στην aftodioikisi.gr), έπειτα από συνεννόηση που έχει ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΛΑΟΣ σε Άδωνι: Είχες πει ότι θα παραδώσεις την έδρα σου...

« Είχες πει ότι θα παραδώσεις την έδρα σου», υπενθυμίζει ο ΛΑΟΣ στον Άδωνι Γεωργιάδη
Την έδρα του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά πίσω με ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ,
διότι μεν ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, είναι λαλίστατος, αλλά δεν λέει κάτι για την «ταμπακέρα». Δεν ισχύει το ίδιο για τον έτερο βουλευτή Μ. Βορίδη, ο οποίος δεν είχε κάνει προγενέστερες δηλώσεις και δεν φαίνεται να συζητά την παράδοση της έδρας του στον ΛΑΟΣ.
Στην ανακοίνωση απάντηση του ΛΑΟΣ στον κ. Γεωργιάδη, αναφέρονται τα εξής:
«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. Αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη».
Τα ξημερώματα, ανοιχτά άφησε ο -ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον, μετά τη διαγραφή του από το ΛΑ.Ο.Σ., μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και δεν έχει ψάξει να βρει άλλη πολιτική στέγη. «Δεν έχω καμία πικρία», δήλωσε επίσης και σημείωσε ότι αγαπά και τιμά τον Γιώργο Καρατζαφέρη, καθώς και ότι κατανοεί την απόφασή του για τη διαγραφή.
Σε άλλες δηλώσεις του του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε δεν έχει κάνει καμία σκέψη για το πολιτικό του μέλλον και για καμία καρέκλα. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, λέγοντας ότι «ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ήταν απείρως δυσκολότερος» και πρόσθεσε πως «στην περίπτωση της χρεοκοπίας οι βανδαλισμοί και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην Αθήνα θα γινόταν επί μήνες, από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο». Τόνισε ακόμα πως δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο και συνεπές, μετά από τόσους μήνες στην κυβέρνηση και ενώ έχει εργαστεί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, να έφευγε την κρισιμότερη ώρα.

eklogika.gr

Παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου ζήτησαν Μπεγλίτης - Σταυρόπουλος


Παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου ζήτησαν Μπεγλίτης - Σταυρόπουλος. Αντίθετος ο Αντ. Σαμαράς. Από τη ΝΔ εξαρτάται το θέμα, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφίαΝέα συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ανοίγει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έθεσε και πάλι το θέμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, εμμένοντας στη θέση του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό.
Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια προσπάθεια να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, κάτι το οποίο εκφράστηκε και από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Π. Μπεγλίτη, ο οποίος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», υποστήριξε ότι οι «εκλογές σε μια συγκυρία τόσο φορτισμένη συναισθηματικά, θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα».
Δηλώσεις υπέρ του να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης έκανε και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», είπε ότι «η κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές». Οκ. Σταυρόπουλος προέταξε το PSI και το δανειακό πρόγραμμα ως εθνικό ζήτημα, αλλά εκτίμησε πως η έλλειψη αξιοπιστίας της Ελλάδας δεν βοήθησε στις διαπραγματεύσεις.
Οι ενδείξεις που θα υπάρξουν για το αν θα παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης ή όχι, αναμένεται να παίξουν μεγάλο ρόλο και στην απόφαση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μέσα στην εβδομάδα, μετά τον αναπόφευκτο πλέον ανασχηματισμό. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να προσανατολίζεται στο να σχηματίσει μια ευέλικτη και ολιγομελή κυβέρνηση αποτελούμενη από τεχνοκράτες, ειδικά στην περίπτωση που δει ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία δεν θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης θα πρέπει, πλέον, να συναινέσει και η ΝΔ, καθώς μετά τις διαγραφές βουλευτών λόγω της άρνησής τους να υπερψηφίσουν στη Βουλή το νέο μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκαλέσει την προσφυγή στις κάλπες, αποσύροντας τη στήριξή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

eklogika.gr

Ο ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟ​ΡΟΥΣ: Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την πόλη την διέλυσαν. Την αγορά την διέλυσαν. Επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω. Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί, να έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα».

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΩΡΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε αύριο στο τελευταίο του ταξίδι ένα καλό φίλο και έντιμο συναγωνιστή.
Ο Βασίλης Μαντζώρης, ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Παράταξής μας δεν είναι πια κοντά μας.
Αφήνει, όμως, σε όλους μας ως πρότυπο αγώνα, το ακμαίο φρόνημά του, την προσήλωσή του σε Αρχές και Αξίες, την αφοσίωσή του στο καλό της Πατρίδας.
Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

  Ποιός ήταν ο Βασίλης Μαντζώρης
Ο εκλιπών είχε διατελέσει για πολλά χρόνια βουλευτής Αρκαδίας με το κόμμα της ΝΔ.
 Ο Βασίλης Μαντζώρης γεννήθηκε το 1935 στο Κοτύλιο της ΔΕ Γόρτυνος. Τέλειωσε το Γυμνάσιο στη Μεγαλόπολη και φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και από το 1964 που αποφοίτησε ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου. Το 1975 τοποθείται Νομάρχης Θεσπρωτίας και το 1976 έγινε Νομάρχης Λακωνίας ενώ από τον Οκτώβριο του 1977 έως και το 1990  εκλεγόταν βουλευτής Αρκαδίας και μάλιστα τις τέσσερις πρώτες φορές ήταν πρώτος βουλευτής Αρκαδίας σε ψήφους. Τον Απρίλιο του 1990 έγινε υφυπουργός  Βιομηχανίας Ενέργειας  και Τεχνολογίας  και την Άνοιξη του 1991 μετά την παραίτηση του τότε υπουργού Σταύρου Δήμα αναλαμβάνει τη θέση του Υπουργού και από τη θέση αυτή δημιούργησε μεταξύ άλλων τη ΒΙΠΕ Τρίπολης και ξεκίνησε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης.
Σαν υπουργός Εμπορίου και βιομηχανίας επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπου είχε βοηθήσει αρκετά στην ανάπτυξη της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Μάλιστα για την προσφορά του αυτή είχε τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση από την διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ το 2007 αλλά και από τον τέως δήμαρχο Δημοσθένη Σωτηρόπουλο σε εκδήλωση που έγινε στο χωριό Άγιο Βασίλειο με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού για το οποίο είχε εγκριθεί από την ΕΕ και τον τότε επίτροπο Μισέλ Μπαρόζο το ποσό του 1,5 δις δραχμών. Ο εκλιπών είχε  περάσει και από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης.
Ένα ακόμα σημαντικό έργο για το οποίο τιμήθηκε και από τον τόπο καταγωγής του ήταν η λειτουργία της Σχολής Μαθητείας της ΔΕΗ στο Ελληνικό όπου φοιτούσαν κατά προτεραιότητα νέοι της περιοχής που στη συνέχεια εργάζονταν στο εργοστάσιο της Μεγαλόπολης. Καθώς και η θεσμοθέτηση του ανταποδοτικού τέλους εις βάρος της ΔΕΗ και υπέρ των δήμων που μολύνονται από τους ρύπους της επιχείρησης.
Επίσης η προσφορά του ήταν σημαντική στο Νομό Αρκαδίας και για δύο ακόμα λόγους: Δημιούργησε σχολή παραδοσιακής ξυλογλυπτικής στο Βαλτεσινίκο και ανακήρυξε την έκθεση Τεγέας μετά από πάρα πολλούς αγώνες από τοπικού ενδιαφέροντος σε Πανελλήνια ισότιμη με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 Ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση της αποκρατικοποίησης των προβληματικών επιχειρήσεων και στην ψήφιση του νόμου για τα λατομεία αδρανών υλικών που είχε πολιτικό κόστος για τον ίδιο αλλά αποδείχτηκε στη συνέχεια πολύ σημαντικός για τα έργα του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος , του ΜΕΤΡΟ και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο  στις 4 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Διαγράφηκαν οριστικά από μέλη της Νέας Δημοκρατίας επειδή είπαν ΟΧΙ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, που συνήλθε σήμερα 13 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του προέδρου της, βουλευτή, κ. Ιωάννη Τραγάκη, διαγράφηκαν οριστικά από μέλη του κόμματος οι βουλευτές κ.κ. Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Παναγιώτης Καμμένος, Δημήτριος Σταμάτης,


Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχαήλ Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζίμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδων Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και Γεώργιος Βαγιωνάς.


Όλγα Κεφαλογιάννη...Το κόστος για την πρωτεύουσα είναι τεράστιο.τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν την καταστροφή. Χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Προκαλούν σοκ οι εικόνες της κατεστραμμένης Αθήνας. Καμένα κτίρια, λεηλατημένα μαγαζιά, σπασμένες βιτρίνες συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Το κόστος για την πρωτεύουσα είναι τεράστιο. Δεκάδες θέσεις εργασίας χάνονται. Χιλιάδες έμποροι και εργαζόμενοι του κέντρου πληρώνουν το βαρύ τίμημα της καταστροφικής μανίας των οργανωμένων βανδάλων, που δρούσαν επί ώρες ανεξέλεγκτοι εχθές τη νύχτα.
Σε περιπτώσεις σαν και αυτή, τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν την καταστροφή. Χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις. Το αρμόδιο υπουργείο, μετά τη χθεσινή  ολιγωρία του, οφείλει να εντοπίσει, να συλλάβει  και να οδηγήσει τους δράστες των χθεσινών επεισοδίων στη Δικαιοσύνη. Το χρωστάει στους κατοίκους της Αθήνας. Να βγάλει, επιτέλους, τις κουκούλες. Να δώσει τέλος σε αυτό το τραγικό φαινόμενο, κάθε διαδήλωση και κάθε διαμαρτυρία να καταλήγει σε άγριους βανδαλισμούς και καταστροφές. Να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης, τόσο του τουρισμού όσο και του εμπορικού κόσμου του κέντρου της πρωτεύουσας, που σταδιακά ερημοποιείται. Η Αθήνα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Η υπομονή των Αθηναίων έχει στερέψει. Χρειάζεται δράση τώρα».

Σύσκεψη Δημάρχων της Κορινθίας με την ηγεσία Υπουργείου Ανάπτυξης για ΕΣΠΑ με πρωτοβουλία του Πάνου Μπεγλίτη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 13  Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης ,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Πάνου Μπεγλίτη προς τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αντικείμενο την πορεία ένταξης  έργων στο ΕΣΠΑ, στους Δήμους της Κορινθίας. Στην σύσκεψη παρευρέθηκε η ειδική γραμματέας του ΕΣΠΑ κ. Γεωργία Ζεμπελιάδου και οι Δήμαρχοι Συκιωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλόκαστρου κ. Αντώνης Κλαδούχος ,Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτης και Νεμέας κ. Β. Ανδριανάκος.
Στην συνάντηση αναλύθηκαν στους αυτοδιοικητικούς της Κορινθίας, όλες οι τεχνικές παράμετροι και προϋποθέσεις που αφορούν στην ωρίμανση , αξιολόγηση και γρήγορη ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ. Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν ουσιαστικά, για την ταχύτερη και αποτελεσματική απορρόφηση κονδυλίων, που θα αφορούν σημαντικά έργα ανάπτυξης της Κορινθίας.

«www.e-stymfalia.gr».ένα site για όλους τους Στυμφάλιους

e - Stymfalia

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει σ' όλους τους Στυμφάλιους και φιλοδοξεί να αποτελέσει ΕΣΤΙΑ ΣΤΥΜΦΑΛΙΩΝ με σκοπό τη συνένωση των εκ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ καταγομένων δια δεσμών αδελφότητος και αλληλεγγύης, την ηθική και υλική συμπαράσταση προς αυτούς αλλά και τους κατοίκους της ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, την εκτέλεση έργων, την ανάδειξη, διαφύλαξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων της αρχαίας ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, των πολιτιστικών θησαυρών, του φυσικού πλούτου και της παραδοσιακής φυσιογνωμίας  της   ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ,  ως  και  τη μελέτη  των  ιστορικών  και λαογραφικών θεμάτων της ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ.
      Ως αναφέρει  γλαφυρότατα  ο Κωνσταντίνος  Α.  Γαλάνης  στην  ιστορική  μελέτη   "Η  ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ"   (σελίδα  57   «Οι Στυμφάλιοι αποχωρισθέντες των Αρκάδων κατά τον δεύτερον μ.Χ. αιώνα έμειναν διαρκώς σύμμαχοι των Αργείων μέχρις ότου η Ελλάς υπεδουλώθη υπό των Τούρκων, ότε η Στυμφαλία υπήχθη εις την Κορινθίαν υ­πό την δικαιοδοσίαν των ισχυρών της Κορίνθου μπέηδων»).

Επικοινωνία - πληροφορίες  e-mail: estymfalia@gmail.com 

Εφιαλτικός απολογισμός: 93 κτίρια καμμένα και 40 τόνοι σπασμένα μάρμαρα


Πολύ σημαντικές ζημιές σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και βασικές αστικές υποδομές της Αθήνας, καταγράφει ο πρώτος απολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη από τα χθεσινά επεισόδια.
Συνεργεία και ειδικά κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων, θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες, να εργάζονται στην κατεύθυνση της καταγραφής των ζημιών και της άμεσης αποκατάστασης των πιο ζωτικών από αυτές.

Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση: ·

- 93 κτίρια της Αθήνας καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μερικά εκ των οποίων πολύ σημαντικής πολιτιστικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας
· Στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ερμού, Αιόλου και Αθηνάς εντοπίζεται η πλειονότητα των κτιρίων και εμπορικών καταστημάτων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές
· Η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίζει να συλλέγει μεγάλες ποσότητες σπασμένου μαρμάρου και πέτρας από δρόμους και πεζοδρόμια, που υπολογίζονται σε περίπου 40 τόνους.
· Οι αστικές υποδομές (παγκάκια, πεζούλια, παρτέρια κλπ) στην πλατεία Συντάγματος έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.
· Εκτεταμένες καταστροφές καταγράφονται και σε άλλες υποδομές της πόλης (κάγκελα, πλάκες πεζοδρομίων, σχάρες υδάτων κλπ).

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

1. Σταδίου 19-21 Διώροφο διατηρητέο κτίριο. Το αρχικό κτίσμα οικοδομήθηκε την περίοδο 1870-1881 σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Ernest Ziller (1837-1923) σε νεοκλασικό ρυθμό. Την περίοδο 1914-1920 πραγματοποιήθηκε σημαντική επέμβαση σε ρυθμό Νεομπαρόκ, που στέγασε τον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ», σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944), από τις πρώτες χρήσεις του οπλισμένου σκυροδέματος. Το 1982 απέκτησε δεύτερη κινηματογραφική αίθουσα «Απόλλων» στο υπόγειο του κτιρίου.
2. Μέγαρο Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Πανεπιστημίου 37 και Κοραή 10 Πενταόροφο διατηρητέο κτήριο που οικοδομήθηκε την περίοδο 1928- 1934 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Λαζαρίδη (1894-1961), απόφοιτου της Γαλλικής Ecole des Beaux –Arts. Η μορφολογία του συνδυάζει μοντέρνο κλασικισμό με αρχαΐζοντα γεωμετρικό διάκοσμο της Art Deco. Καταστράφηκε το ισόγειο που στεγάζει υποκατάστημα της ALPHA BANK.
3. Μέγαρο Νικολούδη, Πανεπιστημίου 41 Διατηρητέο κτίριο με ομώνυμη στοά. Το αρχικό κτίριο οικοδομήθηκε το 1897 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944) και συμπληρώθηκε σε βάθος προς την οδό Σταδίου, το 1918 από τον ίδιο.
4. Πανεπιστημίου 45 και Πεσμαζόγλου Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο(πρώην κτήριο της Λαϊκής Τραπέζης) με δύο υπόγεια, που οικοδομήθηκε το 1927, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά (1863-1937) που θεωρείται αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος της υστεροκλασικής περιόδου, με πληθώρα έργων του κυρίως στην Αθήνα.
5. Αθηνάς 13-15 και Κακουργιοδικείου (Τράπεζα Κύπρου) Τριώροφο διατηρητέο κτίριο με κεραμοσκεπή, νεοκλασικής ρυθμολογίας
6. Αθηνάς 16 και Βορέως 17 (Τράπεζα ALPHA BANK) Διώροφο διατηρητέο κτίριο εκλεκτικιστικής μορφολογίας, που οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου/αρχές του 20ου αιώνα.
7. Ερμού 66 Διατηρητέο τετραόροφο κτίριο, μορφολογίας ύστερου κλασικισμού
8. Χειμερινός κινηματογράφος ΑΣΤΥ, Κοραή 4 Ο κινηματογράφος στεγάζεται σε υπόγειο χώρο του κτηρίου, ιδιοκτησίας της «Εθνικής Ασφαλιστικής», που οικοδομήθηκε την περίοδο 1934-38, σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Εμμ. Κριεζή και Αν. Μεταξά.(ΦΕΚ 323/Δ/2001)
9. Σταδίου 6-8 Το συγκρότημα αποτελείται από ένα μονώροφο και ένα διώροφο διατηρητέο κτήριο, ιδιοκτησίας Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου «Αγ. Ελένη» και Ασύλου Ανιάτων. Νεοκλασικής μορφολογίας, οικοδομήθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα.

newsit.gr

Είχαμε τονίσει ότι οι πολίτες αυτό που απαιτούσαν αυτή τη στιγμή ήταν οι καθαρές κουβέντες Η ίδια η ελπίδα είναι επώδυνη, όταν σκιάζεται από φόβο

Είχαμε τονίσει ότι οι πολίτες αυτό που απαιτούσαν αυτή τη στιγμή ήταν οι καθαρές κουβέντες και όχι απειλές περί φαρμάκων,τροφίμων, καυσίμων, καταθέσεων κλπ, που συνειρμηκά τοποθετούσαν την στάση της Νέας Δημοκρατίας παρόμοια με αυτή του ΠΑΣΟΚ κατά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία του φρόντισε -έστω και με καθυστέρηση, για την οποία φέρει βαρύτατη ευθύνη το επικοινωνιακό επιτελείο του- να εστιάσει τις τεράστιες διαφορές μεταξύ του Μαίου του 2010 και του Φεβρουαρίου του 2012. (
http://www.politis-gr.com/?p=27903 )
www.politis-gr.com
Ξεκάθαρες απαντήσεις για την απόφαση του να ψηφίσει το Νέο Μνημόνιο, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , μέσα από την ομιλία του στη Βουλή.
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ

Εκλογές τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ως μήνα διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης που έκανε σήμερα στους πολιτικούς συντάκτες.
Ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε με έμφαση ότι η μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου θα έχει ολοκληρώσει το έργο της εντός του Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι στη συνέχεια θα διαλυθεί η Βουλή, και θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με τον Παντελή Καψή, τις επόμενες τρεις εβδομάδες η Ελλάδα έχει σημαντικό δρόμο μπροστά της, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων τις οποίες έχει αναλάβει, για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά και για το PSI.
Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα γίνουν  όποιες αλλαγές χρειάζεται να γίνουν, ενώ κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται τομές, παρά μόνο αναπληρώσεις στα κενά που υπάρχουν, από μη πολιτικά πρόσωπα.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ψήφισα κατά συνείδηση και όχι βάσει κομματικής πειθαρχίας»

Με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση και την στάση που κράτησε, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η χώρα ζει τις χειρότερες στιγμές της μετά την μεταπολίτευση. Δυστυχώς τα πράγματα είναι άσχημα και ως εκ τούτου οι πολιτικές αποφάσεις δύσκολες. Χθες το βράδυ εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου κληθήκαμε να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση. Κληθήκαμε να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Όχι» στα νέα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Κληθήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ επιπλέον οδυνηρών μέτρων και της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας.
Πολλοί μιλούν για ψευτοδιλήμματα, για πολιτικές σκοπιμότητες, για διαπραγματευτική ανικανότητα, για δειλία, ακόμη και για εσχάτη προδοσία. Το πιο εύκολο για μένα εχθές θα ήταν να καταψηφίσω. Να γίνω ήρωας στα μάτια των ψηφοφόρων μου, και όλων των πολιτών της Κορινθίας. Για μένα ΑΥΤΟ θα ήταν προδοσία.
 Η κατάσταση που επικρατεί, έχει αναλογία στην γνωστή παραβολή του βοσκού που φώναζε «λύκος στα πρόβατα» κοροϊδεύοντας όλο το χωριό και όταν πραγματικά ήρθε ο λύκος και ξαναζήτησε βοήθεια κανείς δεν τον πίστεψε. Έτσι συμβαίνει και τώρα. Η θέση η δική μου στο πρώτο Μνημόνιο ήταν ξεκάθαρη, κατηγορηματική και μη διαπραγματεύσιμη. Εγώ και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας φωνάζαμε όχι στην είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είχαμε εγκαίρως προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Για τον λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τα εναλλακτικά σενάρια, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση τόσο στο «Ζάππειο 1» όσο και στο «Ζάππειο 2». Τότε κανείς δεν μας άκουσε. Οι χειροκροτητές της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, μας αποκαλούσαν «μαθητευόμενους μάγους». Η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι η μοναδική λύση για την χώρα ήταν το Μνημόνιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κινδυνολογούσε και επέμενε ότι εάν δεν επιλέγαμε αυτόν τον δρόμο θα οδηγούμασταν στην άτακτη χρεοκοπία.
Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψήφισε μέτρα και κόντρα μέτρα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Ακολούθησε πιστά τις επιταγές της Τρόικας χωρίς, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι της οι Υπουργοί, να διαβάσει το Μνημόνιο. Οι στόχοι ποτέ δεν επιτεύχθηκαν με αποτέλεσμα τώρα που όντως η νέα δανειακή σύμβαση είναι η μόνη λύση και ο «λύκος» είναι όντως έξω από την πόρτα μας να μην μας πιστεύει ο ελληνικός λαός. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στην ώρα μηδέν. Εάν χθες δεν ψηφιζόταν η νέα δανειακή σύμβαση, θα βρισκόμασταν σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας.
Κατανοώ ότι οι πολίτες δεν μας πιστεύουν. Οι πολίτες τα έχουν ξανακούσει. Τους καταλαβαίνω και τους συμμερίζομαι απόλυτα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πουλήσω ή καλύτερα να ξεπουλήσω την χώρα για να γίνω αρεστός. Καλύτερα να μην ξαναεκλεγώ παρά να καταδικάσω την χώρα μου και τους πολίτες της σε αμετάκλητη πείνα, φτώχεια, δυστυχία.
Είναι βαθειά μου πεποίθηση ότι πιο εύκολα ανατρέπεις καταστάσεις, πιο εύκολα αναπτύσσεσαι και ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου όταν ο εθνικός πλούτος παραμένει στα χέρια σου. Στην περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ο ακρωτηριασμός της ευρωπαϊκής μας πορείας θα ήταν βέβαιη. Για μένα ως Νεοδημοκράτη και βαθειά Ευρωπαϊστή αυτή η εκδοχή είναι ανεπίτρεπτη.  
Χθες ψήφισα με γνώμονα όχι την κομματική πειθαρχία αλλά με την συνείδησή μου. Χθες ψήφισα «Ναι» όχι με μικροπολιτικά κριτήρια αλλά με κριτήρια προς όφελος της εθνικής επιβίωσης. Πολλοί θα με διαψεύσουν, θα με κατηγορήσουν επικαλούμενοι πολιτικά μαγαζάκια, μαντριά, καρέκλες και πολιτικούς θώκους. Ας είναι. Εγώ έπραξα ως όφειλα και η ιστορία θα μας κρίνει όλους.»

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 στην Αρκαδία

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων περιοχών Φιλικών και Τεγέας – Σπάρτης Δήμου Τρίπολης, κωδικός ΟΠΣ 372960» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 22  του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.000.000,00 €.

Η  πράξη  έχει  σαν στόχο την επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης των λυμάτων  σε δύο περιοχές επέκτασης σχεδίου πόλης του Δήμου Τρίπολης του νομού Αρκαδίας, στην περιοχή ‘’Φιλικών’’ και στην περιοχή ‘’Τεγέας – Σπάρτης’’, περιοχές με σημαντική οικιστική ανάπτυξη, οι οποίες δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης. Το συνολικό μήκος του δικτύου και στις δύο περιοχές θα είναι 13.580 m και θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Στα πλαίσια του έργου της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης περιλαμβάνονται και η κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων (μη επιλέξιμες δαπάνες).
Τα λύματα θα οδηγηθούν στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του δήμου Τρίπολης

Θανάσης Δαβάκης...εγκληματικά στοιχεία στόχευσαν ό,τι καλύτερο διαθέτει η πόλη των Αθηνών. Τα νεοκλασικά της Μνημεία.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, ύστερα από οδηγίες του Προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, επισκέφθηκε, σήμερα κτίρια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που καταστράφηκαν από τους χθεσινούς εμπρησμούς.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο δράμα που ζει η χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες, αυτή τη στιγμή, αυτή τη φορά, εγκληματικά στοιχεία στόχευσαν ό,τι καλύτερο διαθέτει η πόλη των Αθηνών. Τα νεοκλασικά της Μνημεία.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες. Ενέργειες που διασύρουν τη χώρα μας, διασύρουν το λαό μας, διασύρουν την ιστορία αυτής της πόλης, διασύρουν την ιστορία της Ελλάδας.
Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της καταστροφής και αποκατάσταση της μνήμης της πόλης της Αθήνας».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Mαρκογιαννάκη γιά τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Mαρκογιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Για άλλη μια φορά η Αθήνα μετράει πληγές. Και αυτή την φορά το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη και θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.Τα δάκρυα όμως που χύνονται πάνω στα ερείπια –ειλικρινά ή κροκοδείλια- φοβάμαι ότι δεν θα είναι τα τελευταία. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ασυδοσία των κουκουλοφόρων θα πρέπει:1) Να υπάρχει διαχρονική, ομόθυμη και ξεκάθαρη καταδίκη του φαινομένου από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας του φαινομένου. Είναι απαράδεκτο να δημιουργείται κάθε τόσο η εντύπωση ότι πολιτικά κόμματα, έχουν υπό την προστασία τους τους κουκουλοφόρους.2) Να ενισχυθεί με αποφασιστικότητα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση αφ’ ενός της ευχερέστερης ανακάλυψης των δραστών και αφ’ ετέρου της αυστηρής τιμωρίας τους. Το 2009 έγινε πλήρης πρόταση από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προς αυτή την κατεύθυνση, με ρυθμίσεις που αφορούσαν το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα, την κουκούλα κ.α, που δυστυχώς ο φόβος ότι δεν θα περάσουν από την Βουλή, δεν επέτρεψε την πλήρη υιοθέτηση της, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.3) Να σταματήσει επιτέλους η τακτική της άκριτης καταδίκης της ΕΛ.ΑΣ κάθε φορά που γίνονται επεισόδια, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Ασφαλώς ουδείς αρνείται ότι όταν παρατηρούνται υπερβολές ή αστοχίες στην αντιμετώπιση των εκτρόπων θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Όχι όμως να μεταβάλλουμε την ΕΛ.ΑΣ σε μόνιμο μαύρο πρόβατο».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «Καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της 12/2/2012»

Για άλλη μία φορά ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας απίστευτων επεισοδίων κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας την 12/2/2012, στα οποία πρωτοστάτησαν και πάλι οι γνωστοί- άγνωστοι κουκουλοφόροι.Δυστυχώς αυτή την φορά δεν αρκέσθηκαν στις γνωστές μέχρι τώρα βιαιότητες και καταστροφές. Επεδόθησαν, προφανώς κατόπιν σχεδίου, σε εμπρησμούς και άλλες καταστροφές καταστημάτων, τραπεζών και λοιπών κτιρίων, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.Και όλα αυτά την ώρα  η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν έχει προηγούμενο και τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας – ιδίως της Ευρώπης- είναι στραμμένα στην Αθήνα.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: 1) Γιατί ενώ σφόδρα πιθανολογείτο η παραπάνω εξέλιξη, με δεδομένη την ένταση των προηγούμενων ημερών και την προϊστορία της δράσης των κουκουλοφόρων δεν έγινε  ο προσήκων σχεδιασμός και δεν ελήφθησαν τα αναγκαία αποτρεπτικά μέτρα. 2) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Ελληνική Αστυνομία για την αποκάλυψη των δραστών και ποία τα αποτελέσματα.

Αλμηρή και Α. Ο. Λεχαίου οδηγούν τις κούρσα ανόδου στη Γ' Κορινθίας

Γ1

13η Αγωνιστική
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                  0 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ      0 - 4
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ             2 - 4
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.  7 - 2
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ              0 - 1

Στη βαθμολογία
( Σε 13 αγώνες)
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                       35
--------------------------------------
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ          27
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ    26
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.        24
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 18
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ 15
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ               14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 10
ΣΟΦΙΚΟ '05                             7
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ              3

Γ2

15η Αγωνιστική
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 0 - 1
ΟΡΦΕΑΣ – ΑΡΑΤΟΣ 0 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 3 - 1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 0 - 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ Δεν έγινε λόγω κακοκαιρίας
Ρεπό ο ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ

 Η βαθμολογία
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                      14 32
----------------------------------------
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ               12 27
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                        13 25
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ          13 22
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ               13 21
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ                  13 18
ΑΡΑΤΟΣ                                13 17
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ    14 16
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                14 15
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ  11  6
ΟΡΦΕΑΣ                                14  4

Μάχες γιά άνοδο με τον τίτλο του πρωταθλητή στη Β' Κορινθίας

Β1

Σαρωτικός ήταν στο ντέρμπι κορυφής στη Β1 Κορινθίας στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής οι Άγιοι Θεόδωροι όπου συνέτριψάν με 6 - 1 τον πρωτοπόρο Εθνικό Ξυλοκέριζας κα τον πλησίασε στους – 2 βαθμούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει άνοδο στην Α’ Κορινθία καθώς έχουν ξεφύγει κατά 17 και 15 βαθμούς αντίστοιχα από τον Κύψελο Κορίνθου που ακολουθεί. Οι δύο πρωτοπόρες ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους για την εξασφάλιση του τίτλου του πρωταθλητή. Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το ντέρμπι στον Συνοικισμό ανάμεσα στον Άρη Κορίνθου και στον Κύψελο.
 Μάχη για να κρατηθούν στην κατηγορία δίνουν οι Γαλάζιοι Νέοι που νίκησαν με 3 – 0 την Περαχώρα , ο Τενεάτης που συνέτριψε με 5 – 1 εκτός έδρας τον Αγιάννη και ο Μαψός που πηρέ βαθμό με το ισόπαλο 3 – 3 στην έδρα του ΑΣ Λουτρακίου. Αντίθέτα καταδικασμένη να υποβιβαστεί είναι η Δάφνη Εξαμιλίων παρά την εκτός έδρας νίκη με 3 – 1 επί του ΠΑΟ Κουταλά. Ο αγώνας του Αετού Αγγελοκάστρου με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας.

19η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ      0 - 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. 6 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ       3 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.       1 - 3
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ             1 - 5
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ             3 - 3

Η βαθμολογία
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.         19 68 - 23 49
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                    19 75 - 16 47
-------------------------------------------------
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                    18 40 - 28 32
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                 19 32 - 32 31
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 18 30 - 29 30
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                    18 38 - 32 28
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.         18 33 - 30 28
--------------------------------------------------
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                          19 34 - 30 27
--------------------------------------------------
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                           19 47 - 42 26
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                   19 24 - 41 22
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                 19 33 - 42 21
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                     19 19 - 26 20
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                 19 35 - 83 13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                    19 13 - 67 2


 Β2

Λειψή ήταν και η 19η αγωνιστική στη Β2 Κορινθίας καθώς λόγω της κακοκαιρίας δεν έγιναν οι αγώνες ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ, ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ – ΑΠΕΣΣΑΣ και ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ.
Κατά τα άλλα ισόπαλος με σκορ 1 - 1 έληξε ο αγώνας στην Αρχαία Κόρινθο ανάμεσα στο τοπικό Άρη και την πρωτοπόρο ομάδα του Πανκαμαριακού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τέρματα του αγώνα σημείωσαν παίκτες της ομάδας του Καμαρίου. Στο 77΄ ο Τουμπάνάκης άνοιξε το σκορ για τούς πρωτοπόρους, ενώ στο 88' ο Καφαντάρης με αυτογκόλ ισοφάρισε την ομάδα του. Αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Σπαθοβουνίου με την επικράτησή της με 2 – 1 επί της Αναγέννησης Κιάτου να την ισοβαθμήσει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Μάχη για να κρατηθούν στην κατηγορία δίνουν ο Ολυμπιακός Άσσου, που επικράτησε με 2 – 0 της Θύελλας Κάτω Διμηνιού και η Λυκοποριά που επικράτησε σε αγώνα ντέρμπι με 3 – 0 επί της Κόρινθος ’06.

19η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 2 - 0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                                 3 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ               1 -1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ –ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                           2 - 1

Η βαθμολογία
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                19 64 - 19 46
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ             19 55 - 14 46
-----------------------------------------------------
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ            18 34 - 19 37
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 19 37 - 31 34
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ          19 36 - 18 33
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ           18 35 - 17 33
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                        18 39 - 24 33
-----------------------------------------------------
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ         19 26 - 29 24
-----------------------------------------------------
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                   19 28 - 35 24
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                         19 27 - 41 23
ΑΠΕΣΣΑΣ                                 17 32 - 41 15
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ              17 16 - 34 14
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ              18 14 - 78 5
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                  17 10 - 53 1

Oι Anonymous απειλούν τη ελληνική κυβέρνηση! (ΒΙΝΤΕΟ)



Η ομάδα χάκερ Anonymous, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο ένα νέο βίντεο στο οποίο απειλούν  την ελληνική κυβέρνηση.
Στο βίντεο κάνουν γνωστό, οτι οι ηλεκτρονικές επιθέσεις δεν θα σταματήσουν μέχρι η κυβέρνηση ή να πέσει ή να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών.



Τέλος δηλώνουν θα μείνουν στο πλευρό των Ελλήνων που αγωνίζονται, ενώ  κάνουν γνωστό οτι δεν υποκινούν ταραχές με κανένα τρόπο και λυπούνται για τα επεισόδια που έγιναν.

ΔΙΑΒΑΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες!


mewsit.gr

Σκληρό καρύδι η Παβοχαικάρα! Ποιος να πίστευε ότι ότι μια μέρα θα έφτανε να καθαρίζει τον Ολυμπιακό!

Έγραψε ιστορία ο Παμβοχαϊκός, πανηγυρίζει το Βραχάτι και όλη η Κορινθία! Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας 2,5 ωρών, η ομάδα τησ Βόχας έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε τη σπουδαία νίκη με 3-2 σετ επί του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακού! Μαγικές στιγμές για τον Παμβοχαϊκό και τον συγκλονιστικό κόσμο του που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό του Δήμου Βέλου - Βόχας "Γ. Τριαντάφυλλος", δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα.
Τελικά ο Παμβοχαικός είναι πολύ σκληρό καρύδι,αυτό είναι το μόνο σίγουρο μετά την μεγάλη ανατροπή στο Βραχάτι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ποιος να πίστευε ότι αυτή η ομάδα που έβλεπε σαν όνειρο την μεγάλη κατηγορία,που πριν από μόλις λίγα χρόνια αγωνιζόταν στο τοπικό Κορινθίας,που έβλεπε τον Ολυμπιακό με τις πολλές Ευρωπαϊκές διακρίσεις,ότι μια μέρα θα έφτανε να καθαρίζει τον Ολυμπιακό και να βρίσκεται μια ανάσα από την Ευρώπη.
Και όμως διοίκηση και Νίκος Ζαλμάς κατάφεραν να κάνουν τον Παμβό πρότυπο για πολλές ομάδες.Η ομάδα του Βραχατίου βρέθηκε να χάνει 0-2 και όμως έκανε την πολύ μεγάλη ανατροπή (3-2) παίζοντας με ψυχή.
H ομάδα του Νίκου Ζαλμά έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και απέδωσε πολύ καλό παιχνίδι.Μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Παμβοχαικού γεμίζοντας το κλειστό του Βραχατίου,οι παίκτες της τοπικής ομάδας έκαναν αυτό που έπρεπε και πήραν το δίποντο για να φτάσουν την διαφορά από τους ερυθρόλευκους στον 1 βαθμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Παμβό στο πρώτο σετ ''απουσίαζε'' από το γήπεδο,δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα.Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Ζαλμά έδειξε πως θα έκανε το 1-1 όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διαφορετική άποψη και έκαναν το 0-2.Από εκεί και πέρα όμως και καθώς όλοι πίστευαν πως ο αγώνας τελείωσε για τον Παμβό,ήρθε η μεγάλη ανατροπή για να πάει το παιχνίδι στο τάιμ μπρέικ.Στη συνέχεια οι παίκτες του Παμβοχαικού κατέθεσαν την ψυχή τους και πήραν αυτή την πολύ μεγάλη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τον Παμβό ήταν ο Ντουσάρμ.Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Καραγιάννης.

Ο Νίκος Ζαλμάς μετά το τέλος του παιχνιδιού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους
«Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, όχι μόνο στους 7-8 που παίζουν αλλά και στους άλλους παίκτες, στο προπονητικό τιμ που μας στηρίζει και στη διοίκηση που φροντίζει να ικανοποιήσει στο βαθμό που μπορεί τις απαιτήσεις μας».

 Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 8 (6/22 επ., 2 άσοι, 63% υπ. - 30% άριστες), Ποτότσνικ 14 (12/24 επ., 1 άσο, 55% υπ. - 42% άριστες), Στιβαχτής 3, Ντουσάρμ 20 (16/36 επ., 3 άσοι), Κατσανεβάκης 6 (6/10 επ.), Καραγιάννης 11 (8/10 επ., 3 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (38% υπ. - 19% άριστες) / Σζάρεκ, Κούλας, Βαρδής, Λιόντας.

 Τα σετ: 13-25, 29-31, 25-22, 25-23, 15-13


BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ηρακλής 38 (42-11)
2.Ολυμπιακός 31 (36-15)
3.Παμβοχαϊκός 30 (36-24)
4.Φοίνικας Σ. 27 (32-19)
5.Λαμία 21 (26-31)
6.ΠΑΟΚ 20 (27-28)
7. Άρης 20 (28-34)
8.Εθνικός Αλ. 17 (23-31)
9.Κηφισιά 16 (24-36)
10.ΕΑΠ 11 (18-38)
11.Παναθηναϊκός 9 (15-40)

korinthiansports.blogspot.com

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 2-2: Στο «μικροσκόπιο» οι γηπεδούχοι


  1. Κεμαλάι: Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό τερματοφύλακα. Αν και είχε 1-2 λανθασμένες εκτιμήσεις, έκανε μια μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Πιλιαφά, κρατώντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του. Πραγματοποιεί σπουδαίο πρωτάθλημα και σίγουρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, την φετινή σεζόν.
  2. Τσιάκος: Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο αρχηγός του Παννεμεατικού. Αν και δεν μπόρεσε να κάνει πολλές επιθετικές ενέργειες, καθώς ήταν υποχρεωμένος να προσέχει τα αμυντικά του καθήκοντα, στα οποία τα πήγε πέριφημα.
  3. Χουσελάς Α.: Μπήκε για άλλη μια φορά φοβισμένα και μουδιασμένα στο ματς. Δεν πρόσεξε τον Κοσκολέτο στη φάση του 1-1, αλλά ειδικά στην επανάληψη ήταν εξαιρετικός και βοήθησε πολύ αμυντικά. Μάλιστα στο 42’ μετά από κακό υπολογισμό του Κεμαλάι, πρόλαβε και έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενέργεια του Αντωνόπουλου Π.
  4. Μαρινός: Συνεχίζει τις πολύ καλές και μεστές εμφανίσεις του. Για άλλο ένα ματς, σε συνεργασία με τον Σγούρο, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και έδιωξαν αρκετές προσπάθειες των παικτών του Βέλου.
  5. Σγούρος: Μπορεί να έχασε την κεφαλιά από τον Αράπι, από όπου ξεκίνησε η φάση για το 2-2 της ομάδας του Βέλου, έκανε όμως για άλλο ένα ματς, πολύ καλή εμφάνιση. Είχε να αντιμετωπίσει δυνατά κορμιά και τα πήγε περίφημα.
  6. Τζίνης: Αν και αγωνίζεται σε μια θέση που δεν έχει παίξει πολύ, αυτή του αριστερού χαφ, παρόλα αυτά τα πηγαίνει καλά. Μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το 2-1, προλαβαίνοντας τον Κουρούμαλη.
  7. Κονγκίνης: Απίστευτα χιλιόμετρα από το νεαρό ποδοσφαιριστή. Έπαιξα ως δεξί χαφ και πολλές φορές ως δεύτερος επιθετικός και ήταν εξαιρετικός. Είχε μεγάλη φάση για να κάνει το 2-0, καθώς αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ο πιο σταθερός παίκτης της Νεμέας, από την αρχή του πρωταθλήματος.
  8. Ρογκάκης: Παρά τα χρόνια του, αγωνίζεται για πρώτη φορά ίσως ως αμυντικός μέσος και τα πάει περίφημα. Ξέρει να υπολογίζει τις δυνάμεις του και όταν βλέπει ότι «μένει», προσπαθεί να βοηθάει αμυντικά, κόβοντας και διώχνοντας μπάλες. Πολύ καλός και πάλι.
  9. Μπασιώτης: Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, αν και το έκανε μια φορά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, σε μια πολύ δύσκολη φάση για να μπορεί να καταλάβει κανείς αν ήταν οφσάιντ, αλλά έδωσε πολλές μάχες, πάλεψε, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Αν ήταν και λίγο πιο τυχερός, θα μπορούσε να σκοράρει στο 90’ και να δώσει μεγάλη νίκη στην ομάδα του.
  10. Μαρτίνος: Πρώτη εμφάνιση για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παννεμεατικού και αμέσως απέδειξε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Μάλιστα άνοιξε το σκορ με υπέροχη ατομική ενέργεια, κατά της πρώην ομάδας του, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κονγκίνη, άσχετα αν ο μικρός αστόχησε και γενικά ήταν πολύ καλός στο χώρο του κέντρου.
  11. Τζας: Είχε πολύ όρεξη, έτρεξε, μόχθησε, αλλά δεν του βγήκαν γενικά οι φάσεις επιθετικά. Προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά πολλές φορές λόγω του υπερβάλλοντα ζήλου να προσφέρει, έκανε το κάτι παρπάνω.

Οι αλλαγές

  1. Μπεξής Γ.: Αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, έδωσε πνοή από την δεξιά πλευρά και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ. Είχε και ορισμένες εξαιρετικές ενέργειες στην επίθεση.

Στις φλόγες η Αθήνα, στα... κάρβουνα η Βουλή! Αίμα και δάκρυα για το Νέο Μνημόνιο


Κάθε άλλο παρά αναίμακτη η βραδιά της υπερψήφισης του Νέου Μνημονίου. Η Αθήνα έχασε μερικά από τα ωραιότερα κτίριά της και τα κόμματα πάνω από σαράντα βουλευτές τους


Με την Αθήνα βυθισμένη στο χάος, με τα σημαντικότερα κτίρια του ιστορικού της κέντρου παραδομένα στις φλόγες, με τη χώρα ολόκληρη να φλέγεται, το κοινοβούλιο ψήφισε χθες με 199 «Ναι» και 74 «Όχι», τη νέα δανειακή σύμβαση, την ώρα που η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδεικνυόταν στην πράξη εντελώς ανίκανη να ανταποκριθεί ακόμη και στα ουσιώδη, όπως η περιφρούρηση μιας λαϊκής κινητοποίησης.

Την ώρα που πρώην και νυν πρωθυπουργός κατέβαλλαν απεγνωσμένες προσπάθειες όχι μόνο να πείσουν για την ανάγκη υπερψήφισης του νέου μνημονίου, αλλά και ωραιοποίησης της τελευταίας διετίας, η Αθήνα γνώριζε την μεγαλύτερη καταστροφή – απόδειξη πως και οι δύο υπήρξαν εντελώς ανίκανοι να κυβερνήσουν.

Ο λύκος της χρεοκοπίας και ο κ. Παπανδρέου

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως όλοι καταλάβαμε, η νέα σύμβαση για το νέο μνημόνιο, προκειμένου να λάβουμε το νέο δάνειο, ψηφίστηκε διότι κάποτε μπορεί να την παθαίναμε σαν τον βοσκό με τα πρόβατα, που κορόιδευε τους συγχωριανούς του φωνάζοντας «Λύκος! Λύκος!» και όταν πραγματικά ήλθε ο λύκος, ουδείς έσπευσε να τον βοηθήσει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει δυο χρόνια τώρα στη χώρα.

Οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης Παπανδρέου φώναζαν κάθε φορά «Χρεοκοπία! Χρεοκοπία!», με αποτέλεσμα πρώτα να γίνει (αναιμάκτως) αποδεκτή η προσφυγή στον μηχανισμό και μετά να ψηφίζεται το ένα πρόγραμμα μετά το άλλο και τελικά να εφαρμόζονται μόνο τα επώδυνα (φορολογικά και περικοπών) μέτρα, χωρίς κανείς από τους φωστήρες υπουργούς να πράττει το παραμικρό για να δημιουργηθούν έσοδα για τη χώρα και χωρίς ποτέ να διαπραγματευτεί κανείς οποιαδήποτε δίκαιη αξίωση της Ελλάδας.

Δυο μήνες με κλειστά σχολεία! ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 Τηλέμαχος Κόκκος
 
Μπορεί σε υψηλό και κεντρικό επίπεδο να συζητείται η ανάγκη να αποφευχθεί η χρεοκοπία, στην πράξη, όμως, η κυβέρνηση αποδεικνύεται αδιάφορη και ανίκανη να δώσει λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Στην εδώ και καιρό «κατεψυγμένη» Φλώρινα, τα μαθήματα στα σχολεία έχουν ουσιαστικά διακοπεί μετά τα Χριστούγεννα – πρώτα λόγω αποκλεισμού από τα χιόνια και τώρα λόγω έλλειψης θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες.
Εδώ και δύο περίπου μήνες, το θερμόμετρο στην περιοχή παραμένει πολύ κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας κάποιες φορές και στο -27!
Έτσι, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Φλώρινας εγκαταλείπουν τους χώρους διδασκαλίας ομαδικά και επιστρέφουν στα σπίτια τους αναζητώντας λίγη ζεστασιά.
Οι πιο παλιοί θυμούνται κάποιους άλλους χειμώνες πριν από πενήντα χρόνια, όταν οι μαθητές έφερναν σε καθημερινή βάση από τα σπίτια τους καυσόξυλα για να ζεσταθούν.
Τώρα ούτε καυσόξυλα υπάρχουν και στους κατεψυγμένους Φλωρινιώτες μαθητές η υποχρεωτική από το Σύνταγμα εκπαίδευση ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ.
Το πετρέλαιο αποτελεί πλέον απαγορευτικό προϊόν σε μια Φλώρινα των χιλίων προβλημάτων με τις χαμηλότερες στο Πανελλήνιο θερμοκρασίες.
Είναι αδιανόητο η ακριτική αυτή περιοχή να έχει την ίδια τιμή πετρελαίου με την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και όπου αλλού κυριαρχούν ανθρώπινες θερμοκρασίες.
Δραματικό SOS από τα σύνορα σε κάθε αυτί που ακόμα θέλει να ακούσει τις αγωνιώδεις κραυγές των κατοίκων που ίσως δεν φτάνουν στα κέντρα αποφάσεων μια και στο δρόμο... παγώνουν και γίνονται σταλακτίτες.

elzoni.gr

Ήρθε η ώρα της νέας γενιάς

 


'Αρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2012,
σελίδα 7 :
http://vbalafas.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης η πολιτική ζωή του τόπου – και όχι μόνο – έχει μάθει να λειτουργεί με μια περίεργη λογική «επετηρίδας». Φαινομενικά, όλα «ρυθμίζονται» με βάση έναν ηλικιακό χάρτη προτεραιοτήτων σε κάθε σχεδόν επίπεδο δραστηριότητας στα κοινά. Στους συνδικαλιστικούς φορείς, στην αυτοδιοίκηση, στα κόμματα, στις διοικητικές δομές της χώρας, ο καθένας έπρεπε να περιμένει τη «σειρά» του.

Η «επετηρίδα» μπορούσε να σπάσει μόνο υπό κάποιες πολύ ισχυρές προϋποθέσεις που μικρή σχέση είχαν με κάποια αξιοκρατική διαβάθμιση ή έστω ένα πλαίσιο αξιολογούμενων,  διακριτών ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Κύριες προϋποθέσεις για την αποφυγή της «σειράς» ήταν οι διάφορες συγγενικές ή άλλου τύπου «εκλεκτές» σχέσεις με τους πρώτους – ηλικιακά και ιεραρχικά – κρίκους της αλυσίδας, ή ένα ιδιαίτερα υψηλό προσωπικό οικονομικό επίπεδο μέσω του οποίου μπορούσαν να καμφθούν οι δικλείδες ασφαλείας της «επετηρίδας», να χαλαρώσουν και εν τέλει να υποχωρήσουν.

Εν πολλοίς η ελληνική κοινωνία αυτή τη διαδικασία την αποδέχθηκε και τη συντήρησε με την ψήφο της. Το ίδιο έπραξαν και σε μεγάλη κλίμακα οι νέοι άνθρωποι κάθε εποχής σε αυτή τη μεταπολιτευτική περίοδο, αποδεχόμενοι με διάφορες συμπεριφορές τους αυτή την πραγματικότητα.

Οι δελφίνοι ερίζουν για τα επεισόδια

Σύμφωνα με πολλούς, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής και η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ, κέρδισαν ήδη ξεχωριστή θέση στην ιστορική διαδρομή του τόπου, λόγω της κρισιμότητας του διακυβεύματός τους.
Αντί λοιπόν οι πολίτες να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πρέπει να προτιμήσει τη χρεοκοπία ή τη βαρβαρότητα του Μνημονίου ΙΙ, σε παρασκηνιακό επίπεδο διεξάγεται μια μάχη χαρακωμάτων και εντυπώσεων, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Με φόντο την «επόμενη μέρα», τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου και το καλύτερο πλασάρισμα του ενός δελφίνου απέναντι στους άλλους συνδιεκδικητές της ηγεσίας.
Τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, θυμίζουν έντονα τον Δεκέμβριο του 2008, μόνο που τότε ορισμένοι «δημοκράτες» δεν έδειχναν την ίδια ευαισθησία και οργή με σήμερα, προφανώς επειδή στην εξουσία βρισκόταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή.
Αυτά τα επεισόδια λοιπόν στάθηκαν αφορμή για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ, με παρασκηνιακά χτυπήματα και διαρροές σε βάρος του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να εκπροσωπήσει το παπανδρεϊκό στρατόπεδο.
Η πολιτική πίεση που ασκείται, επιβαρύνει το κλίμα, οδηγώντας ακόμη και στην παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, ή μάλλον στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, λίγες ώρες προτού ο Λουκάς Παπαδήμος προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να… ιδρώνει, ακόμη και αυτές τις εθνικά κρίσιμες ώρες, μονάχα για το πώς διαφυλάξουν το μέλλον τους τα κορυφαία στελέχη του. Τα στελέχη του 8,7%, όπως έδειξε και η σημερινή δημοσκόπηση της Rass για το «Παρόν της Κυριακής».

Toυ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ/ statesmen.gr

Εκλογές, αλλιώς…

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, ήρθαν να αποπροσανατολίσουν και πάλι την ατζέντα της επικαιρότητας. Την εθνική… ταμπακιέρα, που μεταφέρθηκε από το δίλημμα του πως θα πορευτεί η χώρα στο μέλλον της, μετά την αποφυγή της χρεοκοπίας, στη σφοδρή καταδίκη των επεισοδίων που, για άλλη μια φορά προκάλεσαν ακραία και… ύποπτα στοιχεία.
Τέτοια επεισόδια έχουμε ξαναζήσει. Τέτοιο εθνικό δίλημμα όχι. Επειδή ποτέ στο παρελθόν, δεν ακυρώθηκε τότε δραματικά και εκκωφαντικά μια ολόκληρη γενιά, και το αποτύπωμα της δράσης της στον εθνικό ιστό. Η Γενιά του Πολυτεχνείου ολοκλήρωσε τον κύκλο της, με τα δυο Μνημόνια, που το ένα προκάλεσε το δεύτερο, με κοινή συνισταμένη την εμβάθυνση της κρίσης και την καταδίκη της ελληνικής κοινωνίας σε παρατεταμένη μελαγχολία και απόγνωση. Σε «εφεδρεία» από τη δρώσα πραγματικότητα.
Πρόκειται φυσικά για τη Γενιά που σταμάτησε την πρόοδο στην Ελλάδα. Και πλέον, υπάρχει και το σχετικό… πιστοποιητικό που αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ώστε να μην κουραστεί ιδιαίτερα ο ιστορικός του μέλλοντος να ψάχνει.
Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, και την αποφυγή της χρεοκοπίας, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει… restart. Και αυτή η επανεκκίνηση μπορεί να προκύψει μονάχα από εκλογές, στις οποίες θα αποτυπωθεί στην κάλπη η συνειδησιακή ετυμηγορία μιας κοινωνίας η οποία δεν αντέχει άλλο να εμπαίζεται.
Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας «έκρυψαν» την αυθόρμητη έκρηξη αγανάκτησης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, που περικύκλωσαν τη Βουλή με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά. Το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα τους αφαιρέθηκε, εντείνει την οργή τους. Για να εκτονωθεί λοιπόν η κοινωνία, επιβάλλεται η δρομολόγηση της μόνης δημοκρατικά ανεκτής διεξόδου: Των εκλογών. Χωρίς υποσημειώσεις, καθυστερήσεις και προφάσεις.
Μια κοινωνία στα πρόθυρα της έκρηξης, δεν ξεγελιέται από όμορφα και στρογγυλεμένα λόγια. Απαιτεί να εκφραστεί. Όχι δι’ αντιπροσώπων. Απευθείας. Απεχθάνεται τον… καθωσπρεπισμό. Διψά να δώσει την απάντηση σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία δυο χρόνια. Και «κατάφερναν» κάθε φορά να μας ζητούν οι άλλοτε εταίροι και νυν δανειστές, περισσότερα από όσα μπορούσαμε να δώσουμε.
Οι ίδιοι άλλωστε, δεν έχασαν μέχρι σήμερα πολλά. Η Ελλάδα όμως στερείται το δικαίωμά της στο μέλλον. Και επειδή μιλάμε για τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι εξοργιστικό να συνεχίζουν ορισμένοι να ακρωτηριάζουν την κοινή λογική.

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ/ statesmen.gr