Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Από τον Πύργο της Βαβέλ, έφυγε νύχτα με το ΚΤΕΛ


Τελικά... εκτός από Θεός, υπάρχει και φτώχεια και ένδεια στους δήμους και στους δημάρχους.
Ένας από αυτούς είναι και ο δήμαρχος Άρτας, ΠΕΔάρχης Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος τι έκανε επειδή δεν είχε έουρος για να μεταβεί στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (όπως ομολόγησε ο ίδιος); Ήρθε «τζαμπέ» με το ΚΤΕΛ Άρτας. Και όχι μόνον ήρθε, αλλά έπιασε κουβέντα και με τον οδηγό, που τον έβαλε μπροστά μπροστά, στη θέση 5.
Με τον οδηγό, λοιπόν, ο Γιάννης έπιασε κουβέντα και ανέλυσαν τα αυτοδιοικητικά θέματα (εδώ το βίντεο-ντοκουμέντο) και κάποια στιγμή φτάνουν και στα «μισθά»:
«Άστα, κύριε οδηγέ, μου», του λέει ο Γιάννης, και κάπου εκεί τον πιάνει το επαναστατικό του και αρχίζει να άδει το «Μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες».
«Γιατί, μαύρη;», τον ρωτά ο άδολος οδηγός.
«Γιατί από του χρόνου ο πολιτικός μηχανικός θα κάνω το δήμαρχο με 800 έουρος. Πώς θα ζήσω; Έχω γυναίκα, παιδιά, γελάδια, κατσίκες, αυτοκίνητα να θρέψω», του λέει ο Γιάννης.
«Ε, τότε, παράτα τα όλα, και έλα να σε κάνω ΚΤΕΛ driver. Θα παίρνεις όσα και εγώ: 2.000 έουρος», του λέει ο οδηγός.
Αν κρίνει η στήλη ότι ο Γιάννης παραβρέθηκε στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και μίλησε και είπε ό,τι είπε, μάλλον δε δέχθηκε την πρόταση του άδολου οδηγού.
Η απορία της στήλης, ωστόσο, είναι η εξής: Για να πας από τα ΚΤΕΛ Κηφισού (εκεί σταματούν τα ΚΤΕΛ Άρτας) στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», όπου γινόταν το Έκτακτο Συνέδριο, πρέπει να πάρεις ή ταξί ή λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Με το δεδομένο πως λεφτά δεν έχει, άρα δεν πήρε ταξί (ακριβή μεταφορά), πήγε με το λεωφορείο. Μπήκε και εκεί «τζαμπέ» και είπε τον πόνο του στον ανυποψίαστο οδηγό του αστικού λεωφορείου;
Σ.σ. Ο τίτλος είναι απο παλαιό άσμα του Θέμη Αδαμαντίδη. Προτείνουμε στο Γιάννη να το ακούσει για να πάρει ιδέες πως θα φύγει, σε περίπτωση που χρειαστεί (λέμε τώρα), ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ...