Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

“Ανοιχτή γραμμή” Σαμαρά-Βενιζέλου

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα συνεχίσει αναγκαστικά τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανεχώρησε νωρίς το πρωί για την Ουάσιγκτον με ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη.
Μετά το ολονύχτιο μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους Αντώνη Σαμαρά, Φώτη Κουβέλη, Δημήτρη Σταμάτη και Γιάννη Παναγόπουλο ώστε να μην υπάρξει ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό, «εξασφαλίστηκε» μία παράταση ολίγων 24ωρών, προκειμένου να καμφθούν – κατά το αισιόδοξο σενάριο – οι αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά, μετά και τη χθεσινή απόφαση της Κ.Ο. του κόμματος.
Αύριο Παρασκευή ο κύριος Βενιζέλος πρόκειται να έχει σημαίνουσες επαφές στην Αμερικανική πρωτεύουσα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΝΤ, Τσαρλς Νταλάρα, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Ταμείου, Ντέηβιντ Λίπτον και τους Αμερικανούς Υφυπουργούς Διεθνών Υποθέσεων, Λάελ Μπρέναρντ και Κρίστοφερ Σμαρτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κύριος Βενιζέλος όσο και ο κύριος Σαμαράς αξιολόγησαν ως πολύ σημαντικό στην παρούσα συγκυρία το ταξίδι, εξ ού και κατά την επιστροφή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει ενδελεχώς τον πρωθυπουργό για τις επαφές του στις ΗΠΑ, κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr