Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Λυκοποριά που είχε ρημάξει στις κλοπές όλη την Κορινθία αλλά και την Αχαΐα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δώδεκα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών, σε εξοχικές κατοικίες και κατάστημα, στην Κορινθία και την Αχαΐα .
  Συνελήφθη, προχθές (10-7-2012) το μεσημέρι, στην Λυκοποριά , από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή και παράνομη κατοχή όπλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση απέλασης από το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο 38χρονος από τις αρχές Ιουνίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2012, είχε διαπράξει έξι περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπής, σε εξοχικές κατοικίες και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου Κορινθίας και στη Ροδοδάφνη Αιγίου Αχαΐας, κατά τις οποίες αφαίρεσε, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, καθώς επίσης είδη ένδυσης και διατροφής.
Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι, εκτός των ανωτέρω περιπτώσεων, ο 38χρονος, το 2007 και το 2011, είχε διαπράξει ακόμα έξι περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, στις περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και της Κορίνθου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι.
  Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις».