Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε Μεσσηνία και Αχαΐα

Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε  Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία και Αχαΐα θα προκηρυχθούν τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος σε συνέντευξη Τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά οκτώ προσφορές. Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, με στόχο τον Απρίλιο να υπογραφούν οι συμβάσεις, ως τα τέλη του χρόνου να υπάρχουν και να έχουν αξιολογηθεί τα σεισμικά δεδομένα και στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 να γίνουν οι προκηρύξεις για παραχώρηση έως 15 περιοχών για έρευνες με γεωτρήσεις.
Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Ελλάδας που είχαν ερευνηθεί και στο παρελθόν και τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον. Με τη διαδικασία αυτή έχουν προκηρυχθεί ήδη τρεις περιοχές (Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο, Ιωάννινα) όπου τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα θα γίνει η προκήρυξη για τις 10-15 νέες περιοχές που θα βγάλει προς διερεύνηση η Ελλάδα.


peloponnisiaki.gr