Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στην πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm δήλωσε συγκεκριμένα: «Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ». Πρωτύτερα, είχε επισημάνει: «Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας, του κόμματός μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και ένας εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ άσκησε αυτοκριτική και έδειξε ένα πρώτο δείγμα γραφής του πολιτικού πλαισίου που θα κινηθεί, όταν ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες: «προϋπόθεση είναι ότι έχουμε πάρει ένα ισχυρό, συγκλονιστικό μήνυμα, ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει τα τελευταία, πολλά χρόνια δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκαν αυτοί που το έφτιαξαν, που το ίδρυσαν, ούτε το ΠΑΣΟΚ που οραματίστηκαν και στήριξαν τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες σε όλη αυτήν τη διαδρομή. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μια φορά το ΠΑΣΟΚ και κάθε φορά αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν προσδοκίες, ελπίδες πάνω μας. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπερβούμε την καθεστωτικότητά μας και δεν μπορέσαμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη χώρα και τον λαό σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά».

Με τις δηλώσεις αυτές του κ. Χρυσοχοΐδη ανοίγει ουσιαστικά ο κυκλος των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις εντός του κόμματος θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την εκταμίευση της έκτης δόσης και την ψήφιση του προυπολογισμού.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ σήμερα συνεχίζει τις επαφές με στελέχη του κόμματος, τους κυρίους Πάγκαλο, Κακλαμάνη και Καστανίδη.

Εχθές από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ βγήκε ανακοίνωση προς απάντηση δημοσιευμάτων που έφεραν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποχωρεί. Στην ανακοίνωση αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προτεραιότητα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου. Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παρά διαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων».
protothema.gr
logia-starata.blogspot.com

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΙΣ 13-11-2011 ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΚ



Mr. Wilfried Martens
President of the European People’s Party




                                                                        Athens, November 13, 2011



Dear Mr. President,


As I have already indicated to you, I find it necessary to inform my EPP colleagues on the current situation in Greece. Recent developments have put at great risk the European Council’s decisions of October 26th regarding the sustainability of the Greek debt.

Nea Demokratia actively intervened to neutralize all imminent dangers: the “referendum” was scrapped, Mr. G. Papandreou was asked to resign as Prime Minister and a new interim Government was formed with the participation of Nea Demokratia and the party of LAOS.

This Government will push forward for the ratification of the October 26th decisions and call for general elections on February 19th 2012. 

Συζήτηση για την μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ΕΟΖ στο επόμενο ΠΕΣΥ

Συζήτηση για την αξιολόγηση μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ο οποίος σημείωσε ότι 'ο τόπος μας θέλει καινούργιες ιδέες, εμπειρίες και νέες τρόπους σκέψης μέσα σε ένα ορθολογικό και ειλικρινές περιβάλλον'.
'Εμείς για τις ειδικές οικονομικές ζώνες έχουμε μιλήσει από τον Απρίλιο' σημείωσε ο κ. Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι 'ανοίξαμε πρώτοι τη διαβούλευση προκειμένου να επιτύχουμε τη νομιμοποίηση από το περιφερειακό Συμβούλιο'.
'Στις ειδικές οικονομικές ζώνες δεν θίγονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά συμφέροντα' τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι 'εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας και ξέρουμε πολύ καλά ότι εάν δεν υπάρξουν επενδύσεις τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα'.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα κίνητρα που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μία αναπτυξιακή λογική και ενημέρωσε το ΠΕΣΥ για την συνεργασία με δύο χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την δημιουργία εγγυοδοτικού μηχανισμού για τις επενδύσεις.  


Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Δέλπριζας στο δήμο Ερμιονίδας».

Με αυξημένη πλειοψηφία των μελών του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Δέλπριζας στο δήμο Ερμιονίδας.  'Οι επενδύσεις σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους πού βιώνει ο τόπος μας είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές και αποτελούν ένα είδος λύτρωσης στα μεγάλα προβλήματα πού μας ταλανίζουν' σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που χαιρέτησε την απόφαση αυτή. Για την αιρετή περιφέρεια η περιοχή αυτή είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού και την κατάλληλη αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, γι' αυτό και το Περιφερειακό Συμβούλιο τολμά και παίρνει την πολιτική ευθύνη ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Είναι μια σπουδαία και σημαντική επένδυση, ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούλης, όπου δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες επέλεξαν να κατευθύνουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου και οι οποίες θα δημιουργήσουν 1.400 νέες θέσεις απασχόλησης.  Εάν σταθούμε απέναντι σε τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες  και σε τέτοια δεδομένα είμαστε απέναντι στους πολίτες και δε μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Μια παρόμοια επένδυση πραγματοποιήθηκε στην Πύλο και  είδαμε τα ευεργετικά αποτελέσματα πού είχε ως προς την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι οι επενδύσεις αποτελούν για εμάς θέμα επιβίωσης.
Αναφερόμενος στο εργοστάσιο διύλισης του νερού του Αναβάλου ο κος Τατούλης υπογράμμισε ότι θα έχει ως σημείο αναφοράς όλη την Αργολίδα. Όσον αφορά το θέμα της ΜΠΕ για την χρήση του νερού θα συγκροτηθεί με ευθύνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου μία ομάδα ώστε να το εξετάσουν επισταμένως και ενδελεχώς.

Επίσκεψη Μπεγλίτη στο Δημαρχείο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων

To Δημαρχείο Λουτρακίου-  Αγίων Θεοδώρων  επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Π. Μπεγλίτης ανταποκρινόμενος στην  πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κώστα Λογοθέτη.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΔΣ και οι Αντιδήμαρχοι,  έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση  για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και αφορούν κυρίως  στην οικονομική και αναπτυξιακή του προοπτική.
Ο κύριος Μπεγλίτης δεσμεύτηκε για την διευθέτηση βασικών εκκρεμοτήτων  και υποσχέθηκε πως, όπως αγωνίστηκε αποτελεσματικά  σε όλη την διάρκεια της  θητείας του ως Υπουργός  για την προώθηση  μεγάλων έργων στο Δήμο Λουτρακίου-  Αγίων Θεοδώρων,  έτσι και τώρα, με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.
Στο περιθώριο της συνάντησης , τον Βουλευτή ενημέρωσε  ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  Διώρυγας Κορίνθου, κ.  Τάσος Μούτσος  για τις δυσμενείς συνέπειες που θα υπάρξουν   στην λειτουργία του ιστορικού Καναλιού, εάν το προσωπικό της ΑΕΔΙΚ συμπεριληφθεί στη νέα νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας, δεδομένου ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση 25 εργαζομένων, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του .Ο κ. Μπεγλίτης υποσχέθηκε να διερευνήσει τους τρόπους   ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Συνεντευξη του Πάνου Μπεγλίτη εφ όλης της ύλης στον 9,84:

Συνέντευξη στό δημοτικό ραδιοσταθμό "Αθήνα 98,4" και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη παρεχώρησε ο τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης  :
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή σας ημέρα κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα και καλή εβδομάδα
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά. Φαντάζομαι είδατε αυτή την ανακοίνωση του Κόμματός σας, εκταμίευση της 6ης δόσης και υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, οι προτεραιότητες του Προέδρου του Κόμματος.
Από εκεί και πέρα όταν αυτά γίνουν πραγματικότητα να διαβάσουμε όλοι πίσω από τις γραμμές, ότι ανοίγει ένα παράθυρο για να ανοίξει μία συζήτηση επόμενης μέρας στο Κόμμα σας;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ’ αρχήν θέλω να σας πω, ότι θεωρώ αγχωτική και εσπευσμένη αυτή την κινητικότητα που επιδεικνύεται τις τελευταίες τρεις μέρες των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και λεγόμενα και αγχωτική;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και εσπευσμένη και άκαιρη και αγχωτική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί κ. Μπεγλίτη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Μου θυμίζει παλιές ιστορικές συναντήσεις καπεταναίων και οπλαρχηγών. Μου θυμίζει, έτσι για να το πω με κινηματογραφικούς όρους, μια θαυμάσια παλιά ταινία του Αϊνστάιν «Τον Ιβάν τον Τρομερό», όπου οι Βογιάροι μαζεύονται με έναν βυζαντινό τρόπο και με βυζαντινές πρακτικές για να εκλέξουν το νέο Τσάρο.
 Αυτό δεν είναι στις δημοκρατικές μας παραδόσεις. Θεωρώ λανθασμένη, σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αυτές τις συναντήσεις παρ’ όλο που έχω κληθεί, και σήμερα θα συναντήσω το μεσημέρι τον Γιώργο Παπανδρέου.

Διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφεδρεία – Μαχαίρι σε επικουρικές και εφάπαξ

Διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφεδρεία – Μαχαίρι σε επικουρικές και εφάπαξ. Εκτός εφεδρείας όσοι δεν έχουν 36 χρόνια υπηρεσία
Διευκρινιστική εγκύκλιο για το θέμα της υπαγωγής δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε καθεστώς εφεδρείας πρόκειται να εκδώσει σήμερα, Δευτέρα, έως το μεσημέρι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο υπουργός κ. Κουτρουμάνης, αναμένεται να αποσαφηνίσει με την εγκύκλιο ότι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 έτη προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών.
Σημειώνεται, ότι σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα «Ημερησία», ο Γ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι «κανένας δεν θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία αν μέχρι το τέλος του 2013 δεν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις για να πάρει πλήρη σύνταξη είτε από το δημόσιο, είτε από τον ιδιωτικό τομέα».

Μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι την Κυριακή, ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε μειώσεις ύψους ακόμη και 50% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι οι περικοπές θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά. Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανέλθουν ακόμη και στο 50%, ενώ, όπως είπε, οι μειώσεις θα αφορούν και τους ήδη συνταξιούχους.
«Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές, ανάλογα με το αναλογιστικό έλλειμμα του κάθε Ταμείου και το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων. Ανάλογες μειώσεις θα γίνουν και στο εφάπαξ που χορηγούν τα ελλειμματικά ταμεία πρόνοιας», σημείωσε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι ήδη για τους ασφαλισμένους μετά την 1η/1/1993 η επικουρική σύνταξη δεν ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού.
Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα καλυφθούν ούτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ούτε με την επιβολή νέων φόρων. Παράλληλα, σημείωσε ότι το «κούρεμα» των ομολόγων δεν θα οδηγήσει σε επιπλέον «κούρεμα» των συντάξεων.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης, ο κ. Κουτρουμάνης, είπε ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων Ιανουαρίου και του δώρου Χριστουγέννων. Τέλος, υποστήριξε ότι το θέμα της μείωσης των κατώτατων μισθών βρίσκεται εκτός ατζέντας των επικείμενων συναντήσεων με την τρόικα, αλλά επιβεβαίωσε ότι αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αρχίσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για την «ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».
ellogika.gr

ΘΕΣΜΙΚΕΣ, ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Σας επαναλαμβάνω άλλη μια φορά, το τι έχει κάνει η Ν.Δ. για το θέμα των εγγυήσεων. Ενέργειες που είναι θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για τη δέσμευση που απαιτείται για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Συγκεκριμένα:

·         Πρώτον, η απόφαση των πολιτικών αρχηγών στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
·         Δεύτερον, η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. στο Κοινοβούλιο
·         Τρίτον, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου
·         Τέταρτον, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012, στο Υπουργικό συμβούλιο.
·         Πέμπτον, η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της Ν.Δ.  στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα  για τις τελευταίες εξελίξεις. Σας θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, έστειλε επιστολή στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του. Επιστολή, για την οποία, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ενημέρωσε και την  Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Όπου διαφαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγών σε σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των ΤΑΧΙ και του Καμποτάζ, οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας θα πάρουν πρωτοβουλίες. Αρχής γενομένης, από τη συνάντηση που θα έχει αύριο ο Τομεάρχης Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη.

Συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

          Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις. Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην κυβέρνηση Παπαδήμου είπε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι η ύπαρξή της και μόνο έλυσε αυτόματα τα προβλήματα της χώρας. Αν λειτουργήσει με εκλογικά και κομματικά κριτήρια το ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας θα πολλαπλασιαστεί. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα όπως έδειξε και την περίοδο των πενθήμερων διαπραγματεύσεων των δύο αρχηγών, ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκύπτει απ’ τον πειρασμό των συμβιβασμών, των παραχωρήσεων και των εκπτώσεων στο πρόγραμμα προσαρμογής που προκαλεί ο σχεδιασμός των εκλογών στο επόμενο τρίμηνο. Η προοπτική αυτή θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της χώρας και θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο αδιέξοδο και τις θυσίες του λαού να χαθούν για μια ακόμα φορά. Το ίδιο θα πετύχει και η συνέχιση παιχνιδιού εντυπώσεων, όπως αυτό με τις υπογραφές και τις έγγραφες δεσμεύσεις. Εύχομαι να επικρατήσει η κοινή λογική για το συμφέρον του τόπου. Θέλω μόνο να σημειώσω ότι η μεγάλη καθυστέρηση της 6ης δόσης, που οφείλεται στην ατυχέστατη ιστορία του δημοψηφίσματος από τον κ. Παπανδρέου και τις προφανείς αδυναμίες των κομμάτων μέχρι σήμερα, κινδυνεύει να οδηγήσει τη συζήτηση για την εκταμίευση μετά τη Συνάντηση Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου βάζοντας τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις για την Ελλάδα ξανά σε συζήτηση μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις είναι ορατοί. Ο λαός επιβάλλεται να ξέρει την πλήρη αλήθεια. Ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία και με ποιον τρόπο. Για να σταματήσει το πανηγύρι αυτό χρειάζεται μια καθαρή λύση: να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά όλων των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αρχή και με τον κ. Παπαδήμο στη συνέχεια».Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη τόνισε: «Η κρίση σήμερα στην Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη την οποίαν έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η συζήτηση για αλλαγές στις συνθήκες άνοιξε. Η συζήτηση όμως αυτή για να τελεσφορήσει, για να έχει επιτυχία πρέπει να είναι συζήτηση όλων των Ευρωπαίων και όχι μόνο ενός κλειστού ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. Μόνο αν οι λαοί της Ευρώπης είναι συμμέτοχοι σε αυτό το διάλογο μπορούμε να περιμένουμε ένα θετικότερο βήμα για το αύριο της Ευρώπης».  

Κώστας Κόλλιας: «Απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας του ελληνικού ελαιόλαδου και των παραγωγών»

Με αφορμή τις πρώτες ενδείξεις για τη διαμόρφωση της τιμής του ελαιόλαδου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ξεκινά μία ακόμα δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες παραγωγούς ελαιόλαδου, καθώς οι πρώτες ενδείξεις για την τιμή πώλησης είναι άκρως αποθαρρυντικές. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο φτάνει να αποτιμάται ακόμα κάτω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο, με την υψηλότερη να φαίνεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 2,30 ευρώ. Σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή και την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, είναι αυτονόητο ότι δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.
Παρόλο που η ελληνική παραγωγή αναμένεται μειωμένη ακόμα και κατά 20% φέτος, οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες. Βεβαίως η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τη ζήτηση είναι ένας σοβαρός παράγοντας, πλην όμως δεν είναι ο μοναδικός. Φέτος, για πρώτη φορά, εγείρονται ζητήματα για την ποιότητα του ελαιόλαδου και δυστυχώς, σε αυτό το θέμα φέρει μεγάλη ευθύνη η πολιτεία. Είναι γνωστό ότι το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας είχε σοβαρότατα προβλήματα. Εκτός του ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, καθυστέρησε μαζί και η εκταμίευση των κονδυλίων, με αποτέλεσμα την κρίσιμη περίοδο της πρόληψης να μην υπάρχουν φάρμακα. Οι προσλήψεις γεωπόνων ήταν μειωμένες κατά 50% και έτσι, σε κάποιες περιοχές, είτε ψέκασαν μόνοι τους οι παραγωγοί, είτε προσλήφθηκε προσωπικό από τις ενώσεις, είτε δεν εφαρμόστηκε καν η απαραίτητη φυτοπροστασία.
Η κακή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας είχε ως αποτέλεσμα την έξαρση της ασθένειας, η οποία, μαζί με τον πυρηνοτρύτη, μείωσαν και την ποσότητα και την ποιότητα. Ωστόσο τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκεκριμένα δεδομένα και η πολιτεία οφείλει να λάβει τα μέτρα της, ώστε να προστατεύσει το ελληνικό ελαιόλαδο και τους παραγωγούς. Αντίθετα με τη χώρα μας, η παραγωγή στην Ισπανία φέτος αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ, και αυτό βεβαίως επηρεάζει το σύνολο της αγοράς, ρίχνοντας τις τιμές. Όμως και πάλι, για μια ακόμη χρονιά, οι τιμές για τους Ιταλούς και Ισπανούς παραγωγούς είναι καλύτερες απ’ ότι για τους Έλληνες, οι οποίοι επιπροσθέτως δεν παράγουν τις τεράστιες ποσότητες των συναδέλφων τους, ώστε να υπάρχει κάποιο αντιστάθμισμα στην απώλεια του εισοδήματος.
Ενώσεις, συνεταιρισμοί και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εγκατάλειψη των ελαιώνων. Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η συγκομιδή είναι μία πολυέξοδη διαδικασία, ώστε πολλοί παραγωγοί εκτιμούν ότι, με τις χαμηλές τιμές πώλησης, δεν συμφέρει φέτος να μαζέψουν τις ελιές τους. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.
Χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης, τόσο σε επίπεδο εισοδήματος, όσο και σε επίπεδο παραγωγής. Το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης δεν έφερε αποτελέσματα και, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ένα μέτρο με αναπτυξιακό, παραγωγικό προσανατολισμό. Χρειάζεται ενίσχυση των συλλογικών αγροτικών οργανώσεων, της μεταποίησης, των εξαγωγών τυποποιημένου ελαιόλαδου, χρειάζονται μέτρα ελέγχου στην αγορά, τόσο για νοθεία, όσο και για κερδοσκοπικές συμφωνίες που επιβαρύνουν παραγωγούς και καταναλωτές. Χρειάζεται να διαφυλαχθεί η υψηλή ποιότητα και η προστιθέμενη αξία του ελαιολάδου μας, γιατί αυτό είναι το όπλο του Έλληνα παραγωγού και με αυτό μπορεί να συνδράμει στον αγώνα για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας

That's Greece - το βίντεο για την Ελλάδα κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του στο youtube ένα  βίντεο που με πολύ έξυπνο και κατανοητό τρόπο παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και όχι αυτήν που προσπαθούν να μας περάσουν τα συμβατικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ.Το βίντεο αυτό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου. Μέχρι την ώρα αυτής της δημοσίευσης πάνω από 745.000 άνθρωποι είδαν το συγκεκριμένο βίντεο ενώ μέχρι στιγμής περίπου 250 από αυτούς άφησαν και τα σχόλιά τους.
Απολαύστε το πράγματι ρεαλιστικό βίντεο με την πραγματική εικόνα της πατρίδας μας!



Το Τουριστικό Οικολογικό brand name «Πελοπόννησος» μας ενώνει όλους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18/11, στο Ξυλόκαστρο , η 1η Ετήσια Ημερίδα με τίτλο: «Τουριστική Ανάπτυξη Κορινθίας 2011-16 – Στοχευμένες Δράσεις»
 Η τετράωρη ημερίδα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περίπου 200 Συνέδρων.
Οι ομιλητές κ.κ. Π.Τατούλης (Περιφερειάρχης Πελοποννήσου), Β.Νανόπουλος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας), Π.Καλλίρης (Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), Π.Λιαργκόβας (Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Γ.Δαλαμαρίνης (Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου), Μ.Αλιφραγκή (Ιδιοκτήτρια Τουριστικού Πρακτορείου) και ο κος Λ.Τυπάλδος (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου – Τρικάλων & βασικός διοργανωτής της Εκδήλωσης) αλλά και οι παρεμβαίνοντες: κα Κων.Μπέη Γ.Γ. Τουρισμού – Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, κα Μαργ.Καραβασίλη (Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας – ΥΠΕΚΑ), κα Κατ.Φαρμάκη (Βουλευτής Κορινθίας), κος Κ.Κόλλιας (Βουλευτής Κορινθίας), Αντ.Κλαδούχος (Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης), κα Μ.Σούκουλη (Περιφ.Σύμβουλος Πελοποννήσου), κος Χρ.Λύρας (Δημοτ. Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) και κος Ν.Λόης (Δημ. Σύμβουλος Δήμου Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων) πρότειναν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σχεδιασμούς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο σε πνεύμα πολυεπίπεδης συνεργασίας και σύμπραξης και αποδεχόμενοι ότι η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι το εφαλτήριο κάθε προσπάθειας.
Στο ακροατήριο παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιαν.Ροτζιώκος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Δέδες και Παπαφωτίου, οι Δήμαρχοι Σικυωνίων και Νεμέας κ.κ. Σταματόπουλος, Ανδριανάκος, ο κ. Γ. Φαρμάκης (Αντιδήμαρχος) εκ μέρους του δήμου Κορινθίων πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και άνθρωποι του τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο.

Υπήρξαν συγκεκριμένες στοχεύσεις:

Aποκάλυψη ΣΟΚ ! ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Γράφει ο διατροφολόγος Μάριος Δημόπουλος
Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν, ότι η υψηλή χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά, αντιθέτως, είναι ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό.
Οι διαφημιζόμενες τροφές και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης είναι αυτά, που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες.

Χοληστερίνη. Μια λέξη, που στους περισσότερους είναι συνδεδεμένη με την καρδιοπάθεια. Σχεδόν όλοι θεωρείτε τη χοληστερίνη ως κάτι κακό, που θα πρέπει να τη μειώσετε με ειδική δίαιτα χαμηλή σε λίπη και χοληστερίνη και αν η δίαιτα δεν είναι αρκετή, ώστε να ρίξει τη χοληστερίνη, η φαρμακευτική αγωγή θεωρείται απαραίτητη.
Έτσι, αγοράζετε τυρί, γάλα και γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά και αποφεύγετε τα κανονικά σε λιπαρά τυριά, το πλήρες γάλα και γιαούρτι, με τα οποία επί χιλιετίες οι άνθρωποι τρέφονταν. Αποφεύγετε να τρώτε αυγά και γαρίδες καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε χοληστερίνη, διότι πιστεύετε, ότι θα αυξήσουν τη χοληστερίνη στο αίμα σας.

Η υπόθεση της χοληστερίνης λέει με λίγα λόγια τα εξής: Αν τρώτε πολύ από τις τροφές, που περιέχουν χοληστερίνη ή κορεσμένο λίπος, τα επίπεδα τής χοληστερίνης στο αίμα θα αυξηθούν. Η παραπανίσια χοληστερίνη θα εναποτεθεί στα τοιχώματα των αρτηριών κάνοντάς τα να στενέψουν. Τότε, αυτό θα μπλοκάρει την παροχή αίματος στην καρδιά και σε άλλα όργανα προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Να γιατί φοβάστε τη χοληστερίνη. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε, ότι όλα αυτά είναι λάθος; Ότι η θεωρία τής χοληστερίνης προβάλλεται τόσο έντονα λόγω μάρκετινγκ; Ότι από τη θεωρία τής χοληστερίνης κερδισμένες βγαίνουν οι εταιρείες τροφίμων και οι φαρμακευτικές εταιρείες; Αν μια εταιρεία τροφίμων παρασκευάσει ένα τρόφιμο χαμηλό σε λιπαρά, όλοι θα σπεύσετε να το αγοράσετε, διότι πιστεύετε, ότι αυτό είναι καλύτερο για την καρδιά σας από ένα τρόφιμο, που περιέχει όλα τα λιπαρά του. Στην τηλεόραση κατακλύζεστε από διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά. Αυτό που δεν έχετε σκεφτεί όμως είναι, ότι το να αγοράζετε ένα τέτοιο προϊόν συμφέρει τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων. Αφαιρούν από ένα προϊόν τα λιπαρά του και αυτά τα πουλούν εν συνεχεία ως βούτυρο.
Νέα «θαυματουργά» φάρμακα έχουν ανακαλυφθεί, τα οποία ρίχνουν τη χοληστερίνη, οι στατίνες, από τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν πολλά εκατομμύρια. Προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και χωρίς χοληστερίνη πωλούνται στα supermarkets και οι περισσότεροι τα προτιμάτε, διότι πιστεύετε, ότι κάνουν καλό στην καρδιά σας. Αφού είναι χαμηλά σε λιπαρά και χωρίς χοληστερίνη, είναι καλά.
Οι οπαδοί τής θεωρίας τής χοληστερίνης, μάς συμβουλεύουν να μην τρώμε κρόκους αυγών, βούτυρο και γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά, διότι, όπως ισχυρίζονται, θα αυξηθούν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μας, με συνέπεια να προκληθεί αθηροσκλήρωση στις αρτηρίες μας. Αυτό όμως, δεν είναι αλήθεια. Οι κρόκοι των αυγών, το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά με όλα τους τα λιπαρά δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη στο αίμα μας και δεν μπλοκάρουν τις αρτηρίες μας. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι η κατανάλωση των αυγών δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη τού αίματος. Ο κρόκος τού αυγού περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που ωφελούν την υγεία μας. Οι κρόκοι των αυγών αποτελούν την καλύτερη πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, καροτενοειδών, που μας προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι η πιο συχνή αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον δυτικό κόσμο. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσες περιπτώσεις εκφύλισης τής ωχράς κηλίδας θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν οι κρόκοι των αυγών δεν είχαν θεωρηθεί διατροφικός εχθρός για τόσο καιρό; Κι όμως, πολλοί αποφεύγουν τους κρόκους των αυγών, λόγω τής χοληστερίνης που περιέχουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται, ότι οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές.

Η οργή των Ισπανών ψήφισε Ραχόι

Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, με ηγέτη τον 56χρονο Μαριάνο Ραχόι, θριάμβευσε στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, λόγω της οργής των πολιτών για την ανεργία στη χώρα και την πολιτική λιτότητας της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ισπανικής κρατικής τηλεόρασης, το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, καταλαμβάνοντας 181 έως 185 έδρες στην ισπανική Κάτω Βουλή, έναντι 115 έως 119 εδρών του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Περίπου 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για την ανάδειξη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου. Η οικονομία ήταν το κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε την προεκλογική εκστρατεία καθώς η ανεργία και οι πιέσεις των αγορών εντείνουν την αγωνία για το μέλλον και της ισπανικής οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της νέας κυβέρνησης για το 2012, πέρα από το να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στις αγορές για την εξασφάλιση του δανεισμού του, είναι να περιορίσει το έλλειμμα στο 4,4% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ψηφίσει και την συνταγματική κατοχύρωση του λεγόμενου «πλαφόν» στο έλλειμμα. Κρίσιμης σημασίας είναι ακόμη και ο περιορισμός των επιπτώσεων της ανεργίας. Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, τα περιθώρια ελιγμών που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι πολύ μικρά, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ενέτειναν εκ νέου τις τελευταίες ημέρες τις πιέσεις τους στην Ισπανία. Ο Ραχόι έχει ήδη δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Ισπανίας, η οποία πλήττεται από ένα ποσοστό ρεκόρ ανεργίας (21,52%) μεταξύ των βιομηχανικών χωρών και απειλείται με νέα ύφεση.

Ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι φεύγουν από Δευτέρα – Το νέο χρονοδιάγραμμα της εφεδρείας

- 28 Νοεμβρίου το πρώτο κύμα υπαλλήλων
- 30 Νοεμβρίου οι λίστες με τις μετακινήσεις
- Σε 45 ημέρες το δεύτερο κύμα εφεδρείας
- Ένα βήμα πριν την “έξοδο” υπάλληλοι υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης
- 50.000 υπάλληλοι φεύγουν φέτος από το Δημόσιο

Παρά ακόμη και τις υπουργικές προσπάθειες να παγώσει για λίγο έστω η διαδικασία καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν πολλές υπηρεσίες χωρίς προσωπικό τα χρονοδιαγράμματα της τρόικας υπό την απειλή της 6ης δόσης έχουν μπει μπροστά και έτσι σε επτά μέρες από σήμερα έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας. Είναι οι υπάλληλοι που είναι άνω των 53ων ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια προϋπηρεσίας.

Θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν την πόρτα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δουν την έξοδο συνολικά 30.000 μέσω εφεδρείας ενώ μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις από 1η του 2012 θα λείπουν από το Δημόσιο 50.000 υπάλληλοι.

Ως το μεσημέρι σήμερα (έτσι υποσχέθηκε ο υπουργός) αναμένεται να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία αναμένεται να αποσαφηνίσει ότι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 έτη προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών.

Μια ακόμη ημερομηνία-φωτιά είναι η τελευταία ημέρα του μήνα, 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού των οργανισμών που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Όσοι δεν βρουν στέγη σε νέα υπηρεσία θα δουν την έξοδο από το δημόσιο.

Το επόμενο βήμα θα γίνει μέχρι την 31η Δεκέμβρη. Αυτή θα είναι και η τελευταία ημέρα υπηρεσίας στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απέχουν 2 χρόνια από τη σύνταξη. Θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν σε εφεδρεία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 για εφέτος.

Από την πρωτοχρονιά και μετά ξεκινάει η τρίτη φάση. Μέσα σε 2 χρόνια ως τα τέλη του 2013 θα γίνει (όπως όλα δείχνουν μέσω επιλογής ξένων συμβούλων) η αναμόρφωση του δημοσίου.

Θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού και αλλαγές στις υπηρεσίες με στόχο το μικρότερο σχήμα.

Αναμένεται να καταργηθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και έτσι να μείνουν χωρίς αντικείμενο χιλιάδες Δ.Υ. Οι οποίοι φυσικά θα κινδυνεύσουν με απόλυση.

Όπως και να 'χει πάντως ως την 1η Ιανουαρίου του 2014 το Δημόσιο θα μετράει τουλάχιστον 150.000 λιγότερους υπαλλήλους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αν υπολογίσει κανείς ότι οι συνταξιοδοτήσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000, τότε μιλάμε για περίπου 100.000 άτομα που θα δουν την έξοδο υποχρεωτικά.

Διαβάστε επίσης:
 
newist.gr


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε, χθες το βράδυ, το ακόλουθο τηλεγράφημα στο νικητή των εθνικών εκλογών της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε, χθες το βράδυ, το ακόλουθο τηλεγράφημα στο νικητή των εθνικών εκλογών της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι.

«Φίλε Μαριάνο, από καρδιάς συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη και την αυτοδυναμία του κόμματός σου.
Αντώνης Σαμαράς
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας».


Επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα.  Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!».

Μακρονησιώτικη βεντέτα για την έκτη δόση. Φερέγγυος τριτεγγυητής ο Α. Σαμαράς

Για λόγους γοήτρου και επειδή θέλουν να δείξουν «ποιος είναι το αφεντικό», οι εκπρόσωποι της τρόικας έλαβαν οδηγίες να επιμείνουν στην υπογραφή του Α. Σαμαρά, καθώς η Ν.Δ. αποκάλυψε εγκαίρως τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό του προγράμματος για την Ελλάδα και τώρα, με την βαθιά ύφεση, επιβεβαιώνεται.

Σοφία Βούλτεψη

Σε αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα που επιδιώκονται ιστορικά μέσω όλων των δηλώσεων νομιμοφροσύνης, από την Ιερά Εξέταση ως τη... Μακρόνησο – κάμψη ηθικού, αιώνια υποταγή και παραδειγματισμός για το μέλλον – παραπέμπει ο ωμός εκβιασμός εκ μέρους των εταίρων, όσον αφορά στις υπογραφές που καλούνται να βάλουν οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων.

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε ένα είδος βεντέτας, ένα άνευ πρακτικής αξίας μπρα-ντε-φερ προκειμένου να αποδειχθεί ποιος είναι ο επικυρίαρχος, καθώς ακόμη και αν οι υπογραφές δοθούν, αυτές δεν έχουν το παραμικρό αντίκρισμα.

Στην κούρσα διαδοχής τα φάρμακα και μια… βρώμικη αυλή στου Ρέντη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορούμε να μάθουμε τι μύγα τσίμπησε τον κ. Παπανδρέου και ξαφνικά δεν έχει «στασιό»;

Δεν είναι λίγο αργά για να μας πείσει πως ενδιαφέρεται για την εφαρμογή των συμφωνιών και την πορεία της χώρας;

Λες και ένα μαγικό ραβδάκι τον άγγιξε και αποφάσισε να εγκαταλείψει ραθυμία και αντανακλαστικά Ραν-Ταν-Πλαν.

Σχεδόν κοντεύουμε να πιστέψουμε πως κακώς σηκώθηκε και έφυγε.

Εκεί που δεν έκανε τίποτε για να εφαρμοστούν όλες οι προηγούμενες «γενναίες» ευρωπαϊκές αποφάσεις, τώρα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά.

Μέχρι και με την τρόικα συναντήθηκε, την οποία, για κάποιον άγνωστο και μάλλον επαναστατικό λόγο, αρνήθηκε πεισματικά να δεχθεί για όσο διάστημα κατοικοέδρευε στου Μαξίμου.

Ανοικτή επιστολή Μητροπολίτου Πατρών προς Βενιζέλο « Εξοχώτατε, ο κόσμος είναι άνεργος και πεινάει…»

Λαός  και Εκκλησία !   
Μέρες Γερμανικής Κατοχής, Κράτος ανύπαρκτο,   και Χριστιανικά συσίτια επιβίωσης . Όποιοι τά έζησαν ξέρουνε για τι ακριβώς μιλάμε…
Μέσα στις ώρες τις μαύρες πού περνάμε, καλόν και πρέπον θα ήταν να θυμηθούμε άλλες παρόμοιες μέρες και εποχές με ωσαύτως μαύρες κρίσεις και ποιοί σ΄ αυτές τις ώρες βοήθησαν τον δοκιμαζόμενο λαό…

Αφορμή για το σημερινό μας θέμα υπήρξαν δύο κείμενα πού είδαμε, εκ των οποίων το ένα είναι μία ανοικτή επιστολή του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου «προς τον Εξοχώτατον κ. Βενιζέλο…» όπως διαβάζουμε, και τό δεύτερο είναι μία συνέντευξη του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου για τον ρόλο της Εκκλησίας στις μέρες της Κατοχής και την Εθνική Αντίσταση…

Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι, για μια ακόμη φορά διανύουμε «μέρες Κατοχής» θα αρχίσουμε πρώτα από την επιστολή του τοπικού Μητροπολίτη και μετά θα περάσουμε στον Μανώλη Γλέζο. 
 Αλλά πρίν, θα προσθέσουμε καί κάτι ακόμη…
« Αλήθεια, η Εκκλησία στάθηκε πάντοτε δίπλα στον λαό, ή αυτά είναι λόγια τών παπάδων; » διερωτώνται μερικοί σήμερα…