Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ


Την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, την Υπουργό Εξωτερικών Ερ. Μαρκουλλή καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Το πρόγραμμα του κ. Δήμα, κατά την πρώτη του αυτή επίσκεψη από την ανάληψη των καθηκόντων του, περιλαμβάνει ακόμη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο καθώς και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 2 - 0 (Στο παιδικό)

Για το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας , στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο, η παιδική ομάδα του Αστέρα Δερβενίου επικράτησαν με 2 - 0 της αντίστοιχης ομάδας του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και πέρασε με +2 βαθμούς επικεφαλής του ομίλου


Η βαθμολογία

 AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.               4  10 - 6      9
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.          4  11 - 6     7
 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ               3  15 - 10   6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ       3  11 - 6     6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ    3   6 - 8     4
 ΑΠΕΣΣΑΣ                           3   6 - 5      3
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                  4  8 - 15    3
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                 4   5 - 16    3

Αντι 5 - 0 ο Ολυμπιακός 1 – 1 με τον Παναθηναϊκό που σώθηκε από θαύμα !!!

Η μπάλα δεν ήθελε να μπει με τίποτα και ο ΠΑΟ τη γλίτωσε με το 1-1 από τον Oλυμπιακό στο «.Γ. Καραισκάκης»
Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς, που ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όμως λίγο η αστοχία και… πολύ ο Καπίνο, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κράτησαν το ματς στην ισοπαλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος στο τέλος χειροκρότησε τους παίκτες του Βαλβέρδε για την εικόνα που παρουσίασαν. Το ντέρμπι, όπως αναμενόταν είχε καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο μεγαλύτερο διάστημα σε παθητικό ρόλο, ενώ είχαν κι ένα δοκάρι με τον Λέτο στο 29'.
 Δοκάρι είχε και ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ στο 34'.
Ο Βαλβέρδε άφησε εκτός 11άδας τον Μόνχε κι έβαλε τρεις κόφτες (Ορμπάιθ, Μακούν, Μοντέστο) πίσω από την επιθετική τριπλέτα (Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ). Από την άλλη ο Φερέιρα πιστός στην επιτυχημένη συνταγή δεν άλλαξε το σχήμα του Παναθηναϊκού με τον Λέτο να παίζει και πάλι σε ελεύθερο ρόλο και να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, στο μεγαλύτερο διάστημα του α' ημιχρόνου. Ο Βαλβέρδε, έβαλε τρία χαφ (Μοντέστο, Μακούν, Ορμπάιθ) ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά κι έκλεβε μπάλες, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που χτύπησε στην κόντρα. Δυο αντεπιθέσεις έκαναν οι «πράσινοι». Στην πρώτη ο Μέγερι πρόλαβε τον Κουίνσι που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως, στη δεύτερη ήρθε το γκολ.
Ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κουίνσι που βγήκε στην κόντρα από αριστερά, ξεπέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που πετάχτηκε ο Ζέκα προλαβαίνοντας τον Τοροσίδη και με προβολή έκανε το 0-1 στο 17'.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να απαντήσει και αύξησε την πίεση, χάνοντας ευκαιρίες, ωστόσο και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Λέτο να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μέγερι στο 29'.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του. Οι «πράσινοι» κατάφερναν να απομακρύνουν τον κίνδυνο στις περισσότερες των περιπτώσεων με τους γηπεδούχους να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή και με τη μπάλα κάτω και με στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ). Σε ένα κόρνερ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Φουστέρ πήρε «ριμπάουντ» από απομάκρυνση της μπάλας, σούταρε, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο στο 34'.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ως το φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα. Με την έναρξη του ημιχρόνου ωστόσο, τα κατάφερε.
Ο Μιραλάς έκανε κούρσα από αριστερά, σέντραρε παράλληλα την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Τζιμπούρ με πλασέ στην κίνηση από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 στο 47'.
Οι γηπεδούχοι είχαν καθολική υπεροχή, με τον Βαλβέρδε να έχει κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του, ρίχνοντας στο ματς τον Γέστε στη θέση του Ορμπάιθ, που ήταν μέτριος στο α' μέρος. Βλέποντας τον Ολυμπιακό να πιέζει αφόρητα, ο Φερέιρα έβγαλε τον Κλέιτον στο 64' κι έριξε στο ματς τον Βύντρα για να βοηθήσει στο μαρκάρισμα του Μιραλάς που δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους από αριστερά.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να πατήσει περιοχή μέχρι εκείνο το σημείο και το κατάφερε στο 69' με τον Κουίνσι να μπαίνει επικίνδυνα από δεξιά και τον Μέγερι να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει σε κόρνερ στο 69'.
Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, όμως ο Ολυμπιακός ενέτεινε και πάλι την πίεση κι έχασε σπουδαία ευκαιρία σε τετ α τετ του Μιραλάς, με τον Βέλγο να πλασάρει άουτ και τον Καπίνο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 85' και να κρατάει όρθιο τον Παναθηναϊκό.
Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει σίγουρα ικανοποιημένους τους «πράσινους» που διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ απογοήτευση επικράτησε στον Ολυμπιακό για το τελικό αποτέλεσμα, με τον κόσμο να χειροκροτεί παρά την πικρία του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' λ.τ. Πάντελιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90 λ.τ. Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (64' Βύντρα).

Συμπλοκές οπαδών των «αιωνίων» σε περιοχές της Αθήνας

Με επιθέσεις οπαδών του Παναθηναϊκού κατά διαφόρων «ερυθρόλευκων» στόχων σε πολλά σημεία της Αθήνας, ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων».

Με σχέδιο να ξεχυθούν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και να «χτυπήσουν» ότι κινείται και… φοράει ερυθρόλευκα, ξεκίνησαν ομάδες οπαδών του Παναθηναϊκού, πιθανότατα από τον κεντρικό σύνδεσμο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στην οδό Μαυροματαίων, στη Λένορμαν, καθώς και στη γέφυρα του Κηφισού, χούλιγκανς του «τριφυλλιού» εντόπισαν οπαδούς του Ολυμπιακού που πήγαιναν στο γήπεδο και τους επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας τους.
Την ίδια στιγμή, λίγο πριν τις 17:00, στον κεντρικό σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έλαβε χώρα οργανωμένη επίθεση κουκουλοφόρων που επέβαιναν σε μηχανάκια δίχως να φέρουν διακριτικά κάποιας ομάδας και εκτόξευσαν μολότοφ και πέτρες. Όσοι «πράσινοι» οπαδοί βρίσκονταν στο κτίριο παρέμειναν μέσα για να προφυλαχθούν.
Η αστυνομία δεν άργησε να επέμβει και κάνοντας χρήση χημικών, διέλυσε τις μηχανοκίνητες ομάδες, ενώ υπήρξε και ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά. Σύμφωνα με πηγές, πραγματοποιήθηκαν και τρεις προσαγωγές.

Ο ΠΑΣ Κλένια πέρασε στη κορυφή αφου η Ελλάδα Βέλου άφησε βαθμούς στο Κιάτο

Χωρίς νικητή και σκορ έληξε το μεγάλο ντέρμπι στο Κιάτο, ανάμεσα στον Πέλοπα Κιάτου και την Ελλάδα Βέλου , στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Βέλου να χάσει στο πόντο το «ρετιρέ» από τον ΠΑΣ Κλένια , που νίκησε με 4 -1 ,εκτός έδρας , στην Αρχαία Κόρινθο την Προοδευτική Περιγιαλίου. Ένας από τους ενδιαφέροντες αγώνες της ημέρας έγινε στο Θώδειο Στάδιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και την Θύελλα Πετρίου, όπου και μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με σκορ 2 -2, ενώ στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου, και ο Ηρακλής Λεχαίου ανεδείχθησαν ισοπαλοι με σκορ 1 – 1. Στο ΔΑΚ Κορίνθου ο Παννεμεατικός έχασε με 0 - 2 από τον Α.Ο. Λουτρακίου, ενώ στο Σοφικό στο τοπικό ντέρμπι ο Άλμπαρτος επικράτησε με 2 - 0 του Πανσολυγειακού., Με το ίδιο σκορ ,στο Σολομό η τοπική ομάδα νίκησε τον Ηρακλή. Ξυλοκάστρου. Τέλος στο Δερβένι ο Αστέρας ξέσπασε με 5 - 0 του Ισθμιακού οι παίκτες του οποίου είχα στο μυαλό τους την αυριανή κρίσιμη συνέλευση στην οποία φίλαθλοι και συμβούλιο θα πάρουν την απόφαση αν η ιστορική ομάδα των «Εφοπλιστών» θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα  .


Η 10 αγωνιστική
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                     0 - 0
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ                     1 - 4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                         5 - 0
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                2 - 2
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                         2 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ                      0 - 2
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                          1 - 1
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                        2 - 0

Η Βαθμολογία
( Σε 10 αγώνες)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                           28 - 9           26
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                          25 - 10        25
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                          29 - 8          22
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                         18 - 8          20
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    21 - 17         19
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                       22 - 18      17
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                    16 - 13     17
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ              13 - 13        16
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                 16 - 15       13
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                    17 - 16        11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                   14 - 17        10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                           9 - 18           9
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                          10 - 17         8
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                   7 - 22         7
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                           8 - 29        6
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                             6 - 29       4

Χρήστος Σταϊκούρας: το 2011 ένα χαμένο έτος δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση του Προϋπολογισμού του 2012:

«Η δημοσιοποίηση του Προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι το 2011, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, ήταν ένα χαμένο έτος δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής.
Και αυτό οφείλεται τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο ως προς την επίτευξη των αναγκαίων, συμφωνημένων, δημοσιονομικών στόχων, όσο και ως προς την υλοποίηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών. 
Όπως προκύπτει από την εξέλιξη των μεγεθών για το 2011:

Αφιέρωμα στη μνήμη του Πολυτεχνείου, από το δήμο Σικυωνίων


Ο Δήμος Σικυωνίων διοργανώνει εκδήλωση Μνήμης για τα 38 χρόνια από την εξέργεση του Πολυτεχνείου, με ομιλητές τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου Δημήτρη Παπαχρήστο, τον πολιτικό – κοινωνιολόγο – ιστορικό Μιχάλη Χαραλαμπίδη και τον αντιστασιακό Αντώνη Μπίνο, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου – ώρα 8:30 μ.μ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του φορέα πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων “Μηκώνη”, συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σταματόπουλος και θα πλαισιωθεί από ημίωρο καλλιτεχνικό – μουσικό Πρόγραμμα.

Φωτιά στο... Σαββατόβραδο - Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30) - «Τρίποντο» με θέα την κορυφή θέλει ο Ολυμπιακός Είναι θέμα τιμής!

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της σεζόν έφτασε. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί  τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" (19:30, Novasports 1 και σε real time από το www.sport-fm.gr). σε μία σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων με έπαθλο την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους. Οι "ερυθρόλευκοι" για να πιάσουν κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα και να βάλουν από κάτω τον Παναθηναϊκό.
Τη νίκη με την οποία θα βρεθεί ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος θέλει απόψε ο Ολυμπιακός. Πέρα από τους τρεις βαθμούς, σε τέτοια ματς μετράει το γόητρο και οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο. Επίσης, οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εν όψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική του Champions League.
«Σκοπός μας είναι να τους πιέσουμε και να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι. Θα πιέσουμε από το πρώτο λεπτό, για να τους βάλουμε γκολ. Αυτοί θέλουν μεγάλη προσοχή θέλω να τους πιέζετε από την πρώτη στιγμή, αλλά και να τους ακολουθείτε ακόμα και όταν θα συγκλίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό, επειδή έτσι δεν θα έχουν πεδίο δράσης. Πρέπει να τους νικήσουμε. Ακούσατε τι σας είπε ο πρόεδρος, ξέρετε τι θέλει ο κόσμος… Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς», είπε ο Βαλβέρδε πριν από την έναρξη της χθεσινής-τελευταίας προπόνησης πριν από το αποψινό ντέρμπι
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ιμπαγάσα (δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο) και Φέισα(θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στη Γαλλία),  αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τοροσίδη, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ. Στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Ορμπάιθ με τον Γέστε να κερδίζει την κούρσα από τον Μοντεστό για να βρίσκεται στο πλευρό του και τον Μακούν. Ενώ στην επίθεση ο Φουστέρ θα βρίσκεται πίσω από τον Τζιμπούρ και στα πλάγια οι Μόνχε και Μιραλάς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Μανιάτης, Μαρκάνο, Αμπντούν, Γέστε, Μόνχε και Πάντελιτς. Εκτός έμειναν – πέρα από τον Ιμπαγάσα και τον Φέισα – οι Δασκαλάκης, Ζαραδούκας, Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Βαλεριάνος, και Παπάζογλου.

Στην αντίπερα όχθη οι "πράσινοι" θέλουν την νίκη για να παραμείνουν στην πρώτη θέση και να στείλουν το πιο υχηρό μήνυμα ότι είναι ικανοί να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τοποθετήσει τον Καπίνο στα γκολπόστ και θα βάλει μπροστά του τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κατσουράνης και Σιμάο με τους Κουίνσι και Ζεκά να αγωνίζονταΙ στα πλάγια, ενώ ο Κλέιτον θα παίξει πίσω από τον Λέτο.

ΠροϊστορίαΕίκοσι τρεις νίκες μετράει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Α’ Εθνική. Ωστόσο, έχουν χάσει έντεκα φορές και δεκαοχτώ ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Όσον αφορά τα τελευταία πέντε ματς ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους, οι Πειραιώτες έχουν δύο νίκες, ισάριθμα ματς έχουν έρθει «Χ» και μία φορά έχουν χάσει.

Η τελευταία 5ετία

04-03-2007 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (89' Παπαδόπουλος)
13-01-2008 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (45'+ Άντζας - 14' Εντόι)
01-03-2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0
29-11-2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
19-02-2011 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.
«Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη», δήλωσε το στέλεχος του Μεταβατικού Συμβουλίου στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έδωσε το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, ο Σαϊφ αλ Ισλάμ, συνελήφθη από μαχητές των δυνάμεων των εξεγερμένων κοντά στην πόλη Ομπάρι. Μαζί με το γιο του Καντάφι συνελήφθησαν και οι σωματοφύλακές του. Δεν ήταν, ωστόσο, μαζί του κανένα άλλο στέλεχος του πρώην καθεστώτος της Λιβύης.

Το “κούρεμα” θα γίνει η κηδεία της ελληνικής οικονομίας


Του Γιώργου Χαρβαλιά       
Σε εξαιρετικά επισφαλή διαδικασία εξελίσσεται το πολυδιαφημισμένο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, που έσπευσε να χειριστεί προσωπικά ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πριν καν αποκτήσει τυπική νομιμοποίηση στο αξίωμα του πρωθυπουργού.
Ερμηνεύοντας σύμφωνα με τα δικά τους γούστα, την κατ΄αρχήν συμφωνία με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, οι εκπρόσωποι των ιδιωτών ομολογιούχων, προσήλθαν με διαθέσεις αρπακτικών, καθιστώντας στην πράξη την ανταλλαγή ομολόγων, «δώρον-άδωρον».
Οι υπερβολικές αξιώσεις των ξένων τραπεζιτών, συνοψίζονται σε τρία σημεία που αφορούν: (1)την εξασφάλιση ιδιαίτερα ευνοικών, για αυτούς, επιτοκίων(της τάξης του 8%!), (2) την αποκόμιση πρόσθετων αποδόσεων σε περίπτωση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και(3) την υπαγωγή των νέων «κουρεμένων» ομολόγων στο αγγλοσαξονικό δίκαιο που ευνοεί κατάφωρα τον πιστωτή, σε βάρος του οφειλέτη.
Οι δύο πρώτες απαιτήσεις που αφορούν κίνητρα για τον εθελοντικό χαρακτήρα της διαδικασίας, τα λεγόμενα δηλαδή «sweeteners», ή…γλυκαντικά, σε ελεύθερη μετάφραση Ευάγγελου Βενιζέλου, θα μπορούσαν, θεωρητικά, να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί  κάποιος κοινός τόπος. Αλλά στο βαθμό που υιοθετηθούν ως προαπαιτούμενα, είναι βέβαιο ότι δεν θα μιλάμε πλέον για «ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», αλλά για…μετάθεση εκτέλεσης.
Αδιανόητη είναι και η ικανοποίηση του τρίτου όρου που αφορά την υπαγωγή των νέων ομολόγων στο αγγλοσαξονικό δίκαιο. Γιατί σε περίπτωση που οι ισχυροί της Ευρώπης έχουν προαποφασίσει να μας… «στείλουν για μπάνιο», αμέσως μετά το κούρεμα, η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον κανένα μέσο άμυνας για να απομειώσει περαιτέρω το χρέος της, ακόμη και στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή!
Μοιάζει απίστευτο, αλλά η υποτιθέμενη «συμφωνία διάσωσης» που συνομολογήθηκε ερήμην μας, τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, αντί να διασφαλίζει την παραμονή μας στο ευρώ, μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο! Στην οριστική έξωση από την Ευρωζώνη, με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τους πιστωτές μας, που θα μπορούν ανενόχλητοι για πολλά χρόνια, να σκυλεύουν το κουφάρι της ελληνικής δημόσιας περιουσίας!
Πιθανότατα δηλαδή, οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και η εκβιαστική σπουδή των δανειστών για να εφαρμοστούν, εξυπηρετούν τελικά μία στρατηγική αποβολής της Ελλάδας από το Ευρώ, με τις μικρότερες δυνατές αναταράξεις!
Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν σενάρια συνωμοσίας γραφικών ευρωσκεπτικιστών, αριστερών οικονομολόγων ή του συμπαθούς συντρόφου Λαφαζάνη! Οι «Νιου Γιορκ Ταιμς» έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι η Ελλάδα «θα μπορούσε να χορέψει στο ταψί τους πιστωτές», αφού το 90% των σημερινών ομολόγων υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο. Και στην ακραία περίπτωση θα μπορούσε μονομερώς να διαγράψει το χρέος, με μία απλή νομοθετική πράξη του ελληνικού κοινοβουλίου!
Την περασμένη εβδομάδα, οι «Φαινάνσιαλ Ταιμς» ομολόγησαν ότι οι ιδιώτες πιέζουν για να πάρουν στα χέρια τους ομόλογα που υπάγονται στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, «ακριβώς γιατί δεν θα επιδέχονται μελλοντικού κουρέματος».
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αναλύοντας στη δευτερολογία του το «σενάριο καταστροφής» με την επιστροφή στη δραχμή, ο νέος πρωθυπουργός, έσπευσε να προεξοφλήσει την διατήρηση του δημοσίου χρέους σε… «ευρώ»! Γιατί και πώς;
Με τι εγγυήσεις θα δεχτεί η χώρα μας να ναρκοθετήσει την ήδη υπονομευμένη διαπραγματευτική της θέση; Μήπως  διασφαλίζει κανείς ότι στην επόμενη δόση «δεν θα μας τραβήξουν τη πρίζα;
Επομένως η συμφωνία για το εθελοντικό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που χειρίζεται μόνος και εν λευκώ ο κ. Παπαδήμος, αποτελεί την πραγματική «ταμπακιέρα». Γι αυτήν θα έπρεπε να γίνει η συζήτηση στη βουλή, καθώς υπό προϋποθέσεις, αντί για συμφωνία διάσωσης, θα εξελιχθεί σε κηδεία της ελληνικής οικονομίας που θα βαραίνει όλες τις επόμενες γενιές…
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

antinews.gr

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Με βασικούς διεκδικητές τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Αλφρέδρο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα και τον επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος Μαριάνο Ραχόι ( φωτογραφία ) η Ισπανία εκλέγει αύριο νέο πρωθυπουργό. Όμως στην πραγματικότητα οι Ισπανοί καλούνται να επιλέξουν τον ηγέτη που θα επιχειρήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και επ΄αυτού οι προτάσεις των δύο κομμάτων μοιάζουν με συνταγή για το ίδιο φαγητό με διαφορά μόνο στα… μυρωδικά.

Κανείς από τους δύο δεν έχει μαγικές λύσεις για να περιορίσει τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας, κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα μειώσει με ανώδυνο τρόπο το έλλειμμα, κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι η χώρα δεν θα δεχθεί μια «εποπτεία» στα δημοσιονομικά της είτε με τη χειρότερη μορφή (της Πορτογαλίας) είτε σε μια πιο «λάιτ» εκδοχή (όπως της Ιταλίας).

Ανάμεσα σε δυο πανομοιότυπες λοιπόν συνταγές λιτότητας το εκλογικό σώμα καλείται να επιλέξει τον καταλληλότερο. Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον υποψήφιο του Λαϊκού κόμματος να παραλαμβάνει τα ηνία της χώρας από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ο οποίος έχει προαναγγείλει από καιρό την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή. Τουλάχιστον επί του παρόντος.

Και οι «κάτοικοι» της Πουέρτα δελ Σολ; Οι «Αγανακτισμένοι» δεν έχουν εγκαταλείψει τις ιδέες τους για «Αμεση δημοκρατία τώρα» κι ας κατατάσσονται πλέον στη γενική κατηγορία των «αναποφάσιστων» στις δημοσκοπήσεις. Άλλωστε αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποχής και της ψήφου σε μικρότερα ή κατά παράδοση εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Παραμένουν ωστόσο μια καθόλα υπολογίσιμη πολιτική δύναμη. Ενδεικτικό είναι ότι οι υποψήφιοι τους έκλεισαν με τρόπο το μάτι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Μόνο ο εκλεκτός της δεξιάς Μαριάνο Ραχόι δεν αναφέρθηκε σε αυτούς όμως και ο ίδιος απέφυγε εντέχνως να τους ασκήσει ιδιαίτερη κριτική. Πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς όταν η δημοσκόπηση της El Pais τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 73% των Ισπανών ασπάζονται (ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων) τις θέσεις τους.

FIMOTRO

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο η κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών. Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής.
Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

FIMOTRO

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011και ώρα 5.30 μ.μ στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» ,, θα πραγματοποιηθεί  η η  23η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις ημέρα   με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Πρίν την  τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα προηγηθεί  στις 3.00 μ.μ, η 7η ειδική συνεδρίαση  του Συμβουλίου με θέμα: «Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας»

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Δε θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητά μου στο νομό Λακωνίας, αν παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον fly fm 89.7 Λακωνίας & το ενημερωτικό site της Πελοποννήσου, flynews.gr στο Γιάννη Καρβουνιάρη, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος μιλώντας ξεκάθαρα αποκάλυψε ότι η υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές εξαρτάται από το ποιος θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ ... Δε θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητά μου στο νομό Λακωνίας, αν το πολιτικό σκηνικό δεν αλλάξει!
 Συγχρόνως, χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Πάντως, οι πιθανότητες να γίνουν εκλογές αυτή την ημερομηνία είναι λίγες! Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές! Οι συνεργαζόμενες κυβερνήσεις θα είναι το ζητούμενο τα επόμενα χρόνια, αφού οι μονοκομματικές κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς! Ο κύριος Παπαδήμος έπρεπε να έχει ένα υπουργικό συμβούλιο 15 ατόμων και όχι 49, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άνεργοι κι έλαβαν τη θέση αυτή με τη λογική  "να τακτοποιήσουμε τους δικούς μας".
 Επίσης δήλωσε ότι τ
ο ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τον ιστορικό του κύκλο! Αν δεν ανανεωθεί σε ιδέες, αν δεν ανανεωθεί σε πρόσωπα αν δεν ανανεώσει το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ που το κρατά καθηλωμένο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν παραμείνει στην ηγεσία ο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει στις εκλογές μια εμφάνιση, τα ποσοστά θα είναι τραγικά και πιστεύω ότι στο τέλος θα διαλυθεί!