Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σε 14 Οργανισμούς η εργασιακή εφεδρεία

Διορία έως την ερχόμενη Τετάρτη έχουν οι διοικήσεις των οργανισμών, όπου θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, προκειμένου να καταθέσουν τις λίστες, με το πλεονάζων προσωπικό, βάσει των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη.

O Αγγελόπουλος και οι άλλοι δωρητές του Ταμείου Πυρόπληκτων ζητούν πίσω τα λεφτά τους!


Οι δωρητές άρχισαν να ζητούν πίσω  από το Ελληνικό Κράτος τα χρήματα που είχαν δώσει στο Ταμείο Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, λόγω του ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό τον οποίο τα είχαν δώσει.

Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε χθες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ για την κάθοδο του κ Μιχελάκη στις 5 Νοέμβρη στην Ηλεία, τονίζοντας ότι ήδη ο κ Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής έθεσε αίτημα στο υπουργείο Oικονομικών να του επιστραφούν τα 37 εκ. ευρώ που είχε δώσει.  

«Καταγγέλλουμε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση για το ζήτημα του ταμείου Μολυβιάτη. Συνέβη το εξής πρωτοφανές όπως το παραδέχτηκε ενώπιων μου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου την προηγούμενη βδομάδα, όταν για πολλοστή φορά τον συνάντησα προκειμένου να μου δώσει απαντήσεις, για το θέμα αυτό. Μου είπε ότι έχει δεχτεί αίτημα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής να του επιστρέψει τα 37 εκ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία το κράτος δεν χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Γι' αυτό τις επόμενες ημέρες, ο κ. Βλαγκούλης έχει κάνει μήνυση την οποία θα καταθέσουμε και θα υποστηρίξουμε γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ  Τζαβάρας.  

Στην συνέχεια ο κ Τζαβάρας αναφέρθηκε στο θέμα του Τομεάρχη κ Μενέλαο Αβραμόπουλου που αποχωρεί από την θέση λόγω του ότι του ανατίθεται άλλο πόστο και εξήρε την προσωπικότητά και την προσφορά του.  

«Σε συνεργασία με τον Κώστα Τζαβάρα έχουμε ετοιμάσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που θα καταθέσουμε για το θέμα των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη για αλλοίωση της βούλησης των καταθετών προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία στην κακοδιαχείριση», τόνισε ο κ Θεόδωρος Βλαγκούλης μεταξύ άλλων

newpost.gr

Με σχέδιο Βενιζέλου οριστικό τέλος στα «ευγενή ταμεία»!

 
Η κατάσταση με τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πασίδηλο ότι  χειροτερεύει για όλους αλλά τα δύσκολα θα έλθουν αμέσως μετά το διαφαινόμενο κούρεμα. Ο κ. Κουτρουμάνης ενώ αρχικά είχε πείσει τους «σκληρούς» της τρόικας ότι κάποιοι θα πρέπει να κρατήσουν κάποιοι πρέπει να κρατήσουν σήμερα είναι και ο ίδιος σε πλήρες αδιέξοδο. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ωστόσο φαίνεται να επιμένει ότι «η λύση είναι έτοιμη και βρίσκεται στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου».

Έτσι, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, και για το τελικό σχέδιο νόμου τα Ταμεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και οι επιστήμονες, ασφαλισμένοι στους φορείς που συναποτελούν το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (πρώην ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ) δεν  θα τη «γλιτώσουν» και πάλι και με βάσει το «σχέδιο Βενιζέλου»  θα ενταχθούν στο ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, όπως συνέβη με τα πάλαι ποτέ ευγενή Ταμεία του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΤΕ.

Την ώρα που αναμένονται οι εξελίξεις για το περιβόητο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, τις οποίες ετοιμάζουν Ε.Ε. και τράπεζες για τη χώρα μας, η κυβέρνηση δημιουργεί επικοινωνιακά τρικ για το ποσοστό του με κέρδος τις εντυπώσεις, ενώ το μέγαρο Μαξίμου έχει έτοιμη λύση για το κενό που θα υπάρξει στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της εκμετάλλευσης των «ευγενών» εξ αυτών. 

Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει μέσω των ΜΜΕ και κυρίως μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ -το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης της διοίκησης του οποίου αποτελείται από κυβερνητικά στελέχη- ότι το ποσοστό της απομείωσης του χρέους θα φτάσει 50-60%, ενώ την ίδια ώρα η Ευρώπη φαίνεται να καταλήγει σε ποσοστό «κουρέματος» σε ποσοστό 40%. Το «φούσκωμα» του ποσοστού αποσκοπεί στο να φανεί, η «μείωση» του ποσοστού ως διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης.

Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, μία από τις σημαντικότερες πλευρές της επόμενης μέρας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει να κάνει, εκτός από τον τραπεζικό τομέα, με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ως γνωστόν κατέχουν 23-28 δισ. ευρώ ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Για να γεφυρώσει το χάσμα που θα προκύψει και για να λύσει αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που έχουν επισημάνει πολλάκις οι οικονομολόγοι, η κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Newpost.gr, προτίθεται να βάλει χέρι στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία», δηλαδή των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται ότι αυτά τα ταμεία, θεωρούνται από τα περισσότερο υγιή, με τα μέλη τους να είναι έτοιμα για σκληρές αντιδράσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση τα χρησιμοποιήσει.

newpost.gr

Ντόρα Μπακογιάννη .. Η πρόταση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Μόναχο, το Ερευνητικό Κέντρο Maximilianeum και η Βουλή της Βαυαρίας, με θέμα την κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζοντας την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τόνισε:
«Η πρόταση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» είναι ρεαλιστική, αναπτυξιακή και πιο δίκαιη:-Στηρίζεται σε περισσότερη δουλειά, αντί για αύξηση της ανεργίας στην οποία θα οδηγήσει η υπέρμετρη φορολόγηση.-Προβλέπει πρόνοια για τους οικονομικά ασθενέστερους (αύξηση στηρίγματος χαμηλοσυνταξιούχων, στήριξη μακροχρόνια ανέργων).-Είναι δικαιότερη και περιβαλλοντικά φιλικότερη στο θέμα της ρύθμισης είσπραξης προστίμων από αυθαίρετες οικοδομές.-Επιτυγχάνει ταχύτερη μείωση του ελλείμματος.-Απομακρύνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.-Βελτιώνει την ρευστότητα της οικονομίας.-Περιορίζει την εκτόπιση του ιδιωτικού τομέα από τις επενδύσεις.-Παρέχει κίνητρα για επενδύσεις και απασχόληση, καθώς μειώνει άμεσα τον φόρο των επιχειρήσεων στο 20%.-Καταργεί την έκτακτη εισφορά στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζει βασικές αρχές της τίμιας φορολόγησης.-Περιορίζει την επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας.-Αποτελεσματικότερη δημοσιονομική προσέγγιση με μείωση του κράτους.-Εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.-Πρόταση για ένα σχέδιο Μάρσαλ από την Ευρώπη για την Ελλάδα».

Προσφυγή στο ΣτΕ για να κριθεί αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα!


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα ακίνητα κατέθεσαν το σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι, μεμονωμένοι πολίτες, αλλά και μια εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης! Με την προσφυγή, ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική η επιβολή του τέλους και μάλιστα προβάλλουν 10 συνταγματικές ενστάσεις και τρεις παραβάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Μεταξύ αυτών, είναι η προσβολή του πυρήνα της ιδιοκτησίας, η εσφαλμένη επιλογή κριτηρίων για τη φοροδοτική ικανότητα κάθε πολίτη, η παράβαση της ελευθερίας των συναλλαγών και η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που συνεπάγεται η οικονομική εξαθλίωση (με έμμεση δήμευση της ακίνητης περιουσίας, εξαναγκασμό πώλησής της κ.λπ.) στην οποία οδηγούν τα αλλεπάλληλα χαράτσια, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και προκαλώντας προβλήματα επιβίωσης.
Παράλληλα ζητείται να γίνει «πρότυπη (πιλοτική) δίκη» στην Ολομέλεια του ΣτΕ, προκειμένου να κριθεί το συντομότερο δυνατό αν το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό πριν οι πολίτες υποχρεωθούν να καταβάλουν τις προβλεπόμενες δόσεις ή πριν τους κοπεί το ρεύμα (σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής).
Το αίτημα αναμένεται να γίνει δεκτό από 3μελή επιτροπή υπό τον πρόεδρο ΣτΕ Π. Πικραμμένο, έτσι ώστε να δοθεί κατευθυντήρια γραμμή και στα υπόλοιπα δικαστήρια για τις αναμενόμενες χιλιάδες προσφυγές κατά των λογαριασμών της ΔΕΗ.
eklogika.gr

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο στις μεταφορές

Και νέος κύκλος κινητοποιήσεων ανοίγει από αύριο, Τρίτη, σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και τη μισθωτή εφεδρεία που αποτελεί ήδη νόμο του κράτους. 
Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε την Παρασκευή από τη Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων και σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του ηλεκτρικού, του τραμ και των τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό (Σωματείο Λειτουργίας) επικύρωσαν από την Κυριακή την απόφαση.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τονίζουν ότι «η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων».
Παράλληλα, την Τετάρτη, προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Η απεργία, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες των μεγάλων πόλεων, καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, Σοφοκλής Φάτσιος, στα υπεραστικά ΚΤΕΛ δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς το 90% των λεωφορείων κινείται από τους ιδιοκτήτες.
Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ, κάτι που σημαίνει ότι τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν.

eklogika,gr

Πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση της Τετάρτης – Τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στην πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει αυτή τη στιγμή κάποιο ενδεχόμενο, εκτός, ίσως, από αυτό της παραίτησης της κυβέρνησης, κάτι που ο κ. Παπανδρέου αποκλείει κατηγορηματικά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠ​ΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Γιαννάκη Ομήρου.
Συζήτησαν κρίσιμα θέματα που αφορούν στην οικονομία, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και τις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Υψηλάντης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου να μεταφέρει προς τον Κυπριακό Ελληνισμό μήνυμα συμπαράστασης, στήριξης και αγάπης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Γιαννάκης Ομήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., τον κ. Αντώνη Σαμαρά, είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και την έκφραση της κοινής αγωνίας, που -και οι δύο- καταθέσαμε, για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και να μπει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της προόδου.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός -διαβεβαίωσα τον κ. Σαμαρά- είναι δίπλα στον μητροπολιτικό Ελληνισμό, αυτή τη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας.
Είχαμε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά τη σημερινή φάση του Κυπριακού, τις απευθείας διαπραγματεύσεις, την τουρκική προκλητικότητα, την αδιαλλαξία, την στρεψοδικία στις απευθείας διαπραγματεύσεις. Και ασφαλώς ασχοληθήκαμε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και με τις τουρκικές απειλές, τις τουρκικές πολεμικές ενέργειες στην πραγματικότητα, εντός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι κοινή η θέση ότι και η Ε.Ε. – κυρίως – και η Διεθνής Κοινότητα οφείλουν να αντιδράσουν σ’ αυτές τις έκνομες συμπεριφορές της Τουρκίας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται μία ανοχή προς τον ταραξία της περιοχής, που είναι η Τουρκία, που δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης, ανασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Και σε ό,τι αφορά την Ε.Ε. ότι είναι η ώρα να υποδειχθεί στην Τουρκία ότι, αν θέλει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον οποιασδήποτε μορφής, θα πρέπει να σεβαστεί και το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για τη σταθερή, συνεπή συμπαράσταση του κόμματος και του ιδίου προσωπικά, στον αγώνα του λαού μας για τερματισμό της κατοχής και για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, μέσα από μια δημοκρατική και δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

          ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                                                      24-10-2011

Η κυβέρνηση σύρει τον ελληνικό λαό σε μια ακόμη, παγίδα. Το κούρεμα και η εποπτεία που σκοπεύει η Ε.Ε. να επιβάλει σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στη χώρα, οδηγεί τον λαό μας σε μεγαλύτερη φτώχεια και υποδούλωση. Δεν αποτελεί λύση αλλά συμφορά για τον λαό.
Απαιτείται άμεση καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και παύση πληρωμών προς τους δανειστές. Καμιά άλλη πολιτική εκτός από μια πολιτική (ανάπτυξης προς το συμφέρον του λαού) ανάκτησης της διαχείρισης της κατάστασης από εμάς, που πρέπει να την πάρουμε πίσω, από τους δανειστές μας, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας, καθώς αυτοί νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για το πώς θα βγάλουν (τεράστιο) κέρδος από τη δική μας ζημία. .
Ο λαός μας πρέπει να πει το μεγάλο ΟΧΙ στη συμφορά που έρχεται και να ανατρέψει με τον αγώνα του τα σχέδια της Νέας Τάξης που σκοπεύει να καταληστέψει την Ελλάδα και να μετατρέψει τους Έλληνες σε λαό του τρίτου κόσμου.
Να πούμε ΟΧΙ στα σχέδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου
Να πούμε ΟΧΙ στην κυβέρνηση που τους υπηρετεί και σέρνει το λαό μας στην υποδούλωση.

Μένει στην Football League η Παναχαϊκή αλλά με -5 βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την αρχική ποινή υποβιβασμού που επέβαλε η Πειθαρχική της Β', Γ' Εθνικής στην Παναχαϊκή και έτσι η πατρινή ΠΑΕ παραμένει στην Football League.

Μαζί με την ομάδα η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ δικαίωσε και τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος για την ίδια υπόθεση δωροδοκίας πρωτοδίκως είχε καταδικαστική με πενταετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Πάντως, η Παναχαϊκή δεν απαλλάχθηκε πλήρως. Η Επιτροπή Εφέσεων όρισε ότι θα πρέπει να της αφαιρεθούν πέντε βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα για απόπειρα δωροδοκίας της ομάδας του Ολυμπιακού Χερσονήσου, που έκανε ο πρώην γενικός αρχηγός των Πατρινών, Πέτρος Σταθάκης.

Δ' Εθνική: Πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου

Στις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ την Πέμπτη (27/10) θα γίνει μια κλήρωση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και για τους εννέα ομίλους, καθώς έχει ήδη γίνει η κλήρωση στον 10ο όμιλο.

Φιλική τέσσερα ο Παναιγιάλειος επί της Θύελλας Πατρών!

Επιβλητική εκτός έδρας φιλική νίκη με 4-0 σημείωσε ο Παναιγιάλειος σε  αναμέτρηση κόντρα στην Θύελλα Πατρών με γκολ που σημείωσαν οι Ντόμας, Τρίγκας και δύο ο Βασιλαντωνόπουλος. Ο τεχνικός της Αιγιώτικης ομάδας, Νίκος Κουρμπανάς, έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, ενώ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...

 
FIMOTRO

Τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ από την Τρίτη

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον αγώνα της έκτης αγωνιστικής του UEFA Champions League απέναντι στην ARSENAL, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Τρίτη 6/12/2011 και ώρα 21:45, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:
 
Εισιτήρια του αγώνα θα διατεθούν μόνο μέσω INTERNET, όπως γινόταν και κατά το παρελθόν στους αγώνες του UCL.
Η διάθεση των εισιτηρίων μέσω INTERNET, από το επίσημο site του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (www.olympiacos.org ), θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τρίτη 25/10 στις 10:00. Οι φίλαθλοι θα κάνουν κράτηση έως δύο (2) εισιτηρίων (και στις επιτυχείς συναλλαγές κράτησης εισιτηρίου θα εκτυπώνεται κωδικός κράτησης).
 
Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί με την επίδειξη του κωδικού κράτησης, του δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και με την πληρωμή του αντιτίμου των εισιτηρίων, από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από την θύρα 25 του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", ΜΟΝΟ την Πέμπτη 27/10 και ώρες 10:00 – 18:00.
 
Σε περίπτωση που φίλαθλος, κάτοικος περιφέρειας ή εξωτερικού, που έχει πραγματοποιήσει κράτηση δεν μπορεί να προσέλθει στο εκδοτήριο για να παραλάβει το εισιτήριο του την προαναφερόμενη ημέρα και ώρες, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 4800909, για πληροφορίες, ΜΟΝΟ την Πέμπτη 27/10 και ώρες 10:00 – 18:00.
 
Συμπληρωματικά των ανωτέρω, σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήριο/α άλλου φιλάθλου, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει και αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και τον κωδικό κράτησης, του φιλάθλου του οποίου το/τα εισιτήριο/α επιθυμεί να παραλάβει.
 
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 25€, 40€, 50€, 60€, 90€, 100€, 125€ & 250€ (VIP)
 
Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, την ημέρα του αγώνα και μετά το άνοιγμα των θυρών του Γηπέδου, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού

Συγκρίσεις και καιρός για αποφάσεις

Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου. Ένα ιστορικό γεγονός. Εκείνη την εποχή ο δικτάτορας Μεταξάς είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» ταυτιζόμενος με το «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού.
Σήμερα η «δημοκρατική» κυβέρνηση ξεπουλά την χώρα γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων της τον Ελληνικό λαό. Εκείνη την εποχή ο δικτάτορας Μεταξάς έπαψε να πληρώνει τα χρέη γιατί δεν μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας. Σήμερα «δημοκρατική» κυβέρνηση καταργεί στρατιές, αφήνει τις Τουρκικές φρεγάτες να κόβουν βόλτες μέχρι το Σούνιο, εξαθλιώνει τον λαό προκείμενου να πληρωθούν οι τοκογλύφοι συνεργάτες της.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου, λειτουργώντας μικροπολιτικά, ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι αμιγώς ελληνική και ότι κυβερνά μια αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα.
Τώρα, που αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, ισχυρίζεται τα ακριβώς αντίθετα.

Εκτός από την 21η Ιουλίου plus, υπάρχει και το Γουδί plus…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Παπανδρέου βλέπει την Ελλάδα ως μια Ιφιγένεια, που οφείλει να θυσιάζεται ξανά και ξανά για να εξευμενίζει τους δανειστές της.

Αν, όμως, όντως το «μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί του» είναι οι «θυσίες του ελληνικού λαού», όπως είπε μετά την συνάντησή του με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά.

Οι δανειστές δεν συγκινούνται με τις θυσίες – γι’ αυτό και αυτές δεν είναι ποτέ αρκετές.

Επομένως, χρειάζεται πολύ σοβαρότερη διαπραγμάτευση, πίεση, ακόμη και εκβιασμός, αυτές τις πραγματικά κρίσιμες ώρες που η Ελλάδα έχει την ατυχία να βρίσκεται στα χέρια «διαπραγματευτών» (λέμε τώρα, εξ ου και τα εισαγωγικά), που δεν διαπραγματεύονται τίποτε – αν και η «επαναδιαπραγμάτευση», για την οποία τώρα κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξε ένας από τους πυλώνες της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από τέτοιου είδους «διαπραγματεύσεις» απέβη οδυνηρή.

Παζάρια για την Ελλάδα από ένα ζευγάρι σε διάσταση. Παίζουν θέατρο μπροστά στο κοινό

Σοφία Βούλτεψη



Με αστειάκια και χαριεντισμούς ενώπιον των δημοσιογράφων, Μέρκελ και Σαρκοζί προσπάθησαν να στείλουν το μήνυμα ότι ο γαλλογερμανικός άξονας παραμένει ζωντανός και το μόνο που έχει πεθάνει είναι οι αποφάσεις (τους) της 21ης Ιουλίου. Όπως τα μαλωμένα ζευγάρια που προκρίνουν την συμβατική συμβίωση από το οριστικό διαζύγιο. Για χάρη των παιδιών που θέλουν συχνό κούρεμα…

Όπως τα ζευγάρια που έχουν χωρίσει από κλίνης, αλλά αποφασίζουν να ζήσουν συμβατικά μαζί για… χάρη των παιδιών και για να κλείσουν τα στόματα φίλων και γνωστών υποκρίνονται οργανώνοντας ένα μεγάλο πάρτι με μπόλικες τρυφερές σκηνές, συμπεριφέρονται από χθες Μέρκελ και Σαρκοζί.

Γνωρίζουν ότι το πρόβλημά τους δεν θα λυθεί ποτέ ριζικά, γιατί οι διαφωνίες είναι βαθιές, αλλά συνεχίζουν να παίζουν θέατρο και… όσο πάει.

Για το δίδυμο του γαλλογερμανικού άξονα, ελλοχεύει και ένας επιπλέον κίνδυνος που ακούει στο όνομα «εκλογές», προσθέτοντας νέα στοιχεία αβεβαιότητας στο θολό κοινό μέλλον τους.

Ντόρα Μπακογιάννη... τα ψέματα τελείωσαν

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
 «Χθες στην Ευρώπη τα ψέματα τελείωσαν. Και η Ευρώπη, αλλά και οι έλληνες πολιτικοί ηγέτες, γνωρίζουν ότι εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτό το οποίο χρειάζεται τώρα για να αντιμετωπιστεί η αστάθεια, η αβεβαιότητα και ο φόβος, είναι αποφάσεις οριστικές και βιώσιμες στην Ευρώπη την Τετάρτη και για την Ελλάδα η πολιτική ηγεσία να πει ολόκληρη την αλήθεια στους έλληνες πολίτες και να γίνει μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, η οποία να μπορεί να διαχειριστεί το μέγεθος του προβλήματος, με προοπτική παραγωγής πλούτου για τη χώρα».                                                                                                                            

ΦΥΛΑΚΕΣ: Οι εξωτερικοί φρουροί αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι γραφείου! Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Αυτό που έχει γίνει με τους εξωτερικούς φρουρούς δεν έχει προηγούμενο, ενώ είναι ειδική ένστολη και ένοπλη υπηρεσία τους μισθολόγησαν σαν υπάλληλους γραφείου!

Είναι απλήρωτοι όλο το 2011 σε νυχτερινή εργασία και υπερωρίες, και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο! Στο μισό οι μισθοί τους, στο μισό και η ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης με χιλιάδες απλήρωτες ώρες και 60% οργανικές θέσεις κενές, τα σχόλια σταματάνε εκεί!
Τραγελαφικό ένα περιστατικό που παρουσιάστηκε σε μια μεταγωγή όπου ο κρατούμενος ένιωσε ενοχλήσεις πριν λίγες εβδομάδες μετά τα μεσάνυχτα και όταν έφτασε η δύναμη που θα του έκανε την μεταγωγή του, εκείνος με άγριο ύφος τους είπε "Γιατί καθυστερήσατε να έρθετε 10 λεπτά, πληρώνεστε για αυτήν την δουλειά, και είναι υποχρέωση σας να με πάτε!".  Έμεινε εμβρόντητος όταν του απάντησαν οι εξωτερικοί φρουροί "Μα δεν πληρωνόμαστε, το κάνουμε ως καθήκον μας στην υγεία σας!!!"
Οι εξωτερικοί φρουροί έχουν αναφερθεί πολλές φορές και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, όπου οι φυλακές είναι ασφυκτικά γεμάτες δηλώνοντας την αδυναμία της φύλαξης τους όπως επίσης και την κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι!
Το θέμα είναι να αποκατασταθεί άμεσα η απόγνωση που έχει διμιουργηθεί και να απανέλθει η ηρεμία μέσα στους κόλπους των φυλακών όπου πλέον είναι ένα καζάνι που βράζει, εντός και εκτός!
Η ομοσπονδία των εξωτερικών φρουρών εξέδωσε ανακοίνωση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κο Μ. Παπαϊώαννου:
ΘΕΜΑ:  Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., προκηρύσσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2011.
Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου.
Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού (60% κενές οργανικές θέσεις) δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.
Τις ημέρες της απεργίας και της στάσης εργασίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα, καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).


pireasnews.gr

Ν.Δ.: βαθύτατη θλίψη και αμέριστη συμπαράστασή προς τον λαό της Τουρκίας για το φονικό σεισμό

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  αναφερόμενος στο φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον λαό της Τουρκίας για το φονικό σεισμό, που έπληξε πριν από λίγες ώρες τις ανατολικές επαρχίες της χώρας αυτής.
Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί τέτοιου είδους δοκιμασίες και γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος της οδύνης των απλών ανθρώπων.
Γι’ αυτό, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, θα συμπαρασταθεί και πάλι στους γείτονές του με κάθε δυνατό τρόπο, τιμώντας τις αξίες της καλής γειτονίας και της φιλικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών, στις οποίες πιστεύει και τις οποίες υπηρετεί»

Η πρεμιέρα της Γ’ κατηγορίας Κορινθίας

Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

A’ όμιλος
1η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ              1 - 1
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ     3 - 0
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.                          0 - 6
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ           7 - 0
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ           0 - 0

Β’ όμιλος
1η Αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                             0 - 3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΡΑΤΟΣ                                 2 - 2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ            1 - 2
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΟΡΦΕΑΣ                                               4 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ       2 - 1

Σούπερ Λίγκα: "Ρετιρε τριάρι"

Με νίκες συνέχισαν στην 7η αγωνιστική Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος και διατηρήθηκαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός πέρασε δια περιπάτου από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 (33΄, 68΄ Τζιμπούρ, 43΄ Μιραλάς) επί του Πανιωνίου , ενώ ο «αιώνιος» αντίπαλός του Παναθηναϊκός χωρίς να φουλάρει τη μηχανή του νίκησε στο ρελαντί με 4-0 (7΄ Μπουμσόνγκ, 25΄, 57΄πεν. Λέτο, 32΄ Κατσουράνης) τον Εργοτέλη με μπροστάρη τον εκπληκτικό φέτος Λέτο που πέτυχε δύο γκολ. Αήττητος παραμένει ο Ατρόμητος που κέρδισε πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό 1-0 (31΄ Γιαννούλης) τον ΠΑΣ  Γιάννενα στο Περιστέρι και διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο παιχνίδια περισσότερα από τους δύο «αιώνιους».
Ισόπαλο με 1-1  (3΄ Λαζαρίδης - 48΄ Παπάζογλου) έληξε το ντέρμπυ των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, καθώς Άρης έμειναν στο 1-1 στο «Βικελίδης», μετά από ένα μέτριο πάντως αγώνα με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη νίκη με 3-1 (12΄, 81΄ Μάντζιος, 49΄ Σουμπίνιο - 60΄ Μπέλεκ) του ανώτερου ΟΦΗ στο Ηράκλειο επί της προβληματικής στην άμυνα ΑΕΚ που βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική θέση των Κρητών στη βαθμολογία, ενώ στην ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου σίγουρα θα έχει πολύ δουλειά ακόμη για να μπορέσει να συμμαζέψει την ομάδα του που εμφανίζει χτυπητές αδυναμίες τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση όπως αποδείχθηκε και στο Ηράκλειο.
Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μισάωρο στον αγώνα της Τρίπολης, όπου ο Αστέρας κατάφερε με αντίπαλο την Ξάνθη στο 28΄ να απαντήσει πολύ γρήγορα το αρχικό σοκ από το αυτογκόλ που δέχθηκε στο 1ο μόλις λεπτό και το 1-1  (28΄ Ράγιος - 1΄ αυτ. Αργυρόπουλος) σφράγισε τελικά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής  Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη   1-1
Ατρόμητος-ΠΑΣ                  1-0 
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης   4-0
ΟΦΗ-ΑΕΚ                          3-1
Πανιώνιος-Ολυμπιακός      0-3
Αρης-ΠΑΟΚ                       1-1  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                                 ΑΓ.  ΒΑΘ.
 1. Ολυμπιακός             5    13
   . Παναθηναϊκός          5    13
   . Ατρόμητος               7    13
 4. ΠΑΟΚ                      7    11
   . ΑΕΚ                        6    10
 6. ΠΑΣ Γιάννινα            7     9
 7. ΟΦΗ                        5     8
   . Πανιώνιος                7     8
 9. Παναιτωλικός           5     7
10. Εργοτέλης               7     5
    . Ξάνθη                    6     5
 12. Αρης                     5     4
     . Αστέρας Τρίπολης  5     3
14. Κέρκυρα                6     2

Ο πίνακας των σκόρερ:
7 ΓΚΟΛ: Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
4 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τζιμπούρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
3 ΓΚΟΛ: Μαρσελίνιο (ΞΑΝΘΗ), Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κούτσι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μπακαγιόκο (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Ρομάνο, Μπούντιμιρ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Φουστέρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μάντζιος (ΟΦΗ), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Χαριστέας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια, Μπαλάφας (ΠΑΟΚ)