Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026

Ελλάδα – Ολλανδία 2-2: Ισοπαλία στο φινάλε για την Εθνική ποδοσφαίρου στο Nations League

 

 Η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδος έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με την Ολλανδία στην Τούμπα, για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της League Α του Nations League, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Παρότι βρήκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με Ιωαννίδη και Μασούρα, η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας δεν κατάφερε να “αντέξει” στη συνέχεια στην “πίεση” της Ολλανδίας και έχασε μεγάλη ευκαιρία για μία νίκη πρόκρισης στο Nations League.

Το παιχνίδι
Η Ελλάδα μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς, έχοντας και τον κόσμο στην Τούμπα στο πλευρό της και είχε δύο καλές στιγμές με Παυλίδη και Σάλιακα στο πρώτο 5λεπτο του αγώνα, ενώ σκόραρε με τον Τζόλη στο 13ο λεπτό.

Ο εξτρέμ της Άρσεναλ έκανε φοβερή ενέργεια και πλασέ από δεξιά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς υπήρχε οφσάιντ του Παυλίδη, που επηρέαζε τη φάση, μπροστά από την εστία των Ολλανδών

Τζόλης χρειάστηκε να γίνει αλλαγή λίγο αργότερα, λόγω ενοχλήσεων, με τον Μασούρα να περνάει στη θέση του και να γίνεται παράγοντας του αγώνα για την Εθνική Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί στο 23′ πήρε μία κεφαλιά που έβγαλε τον Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας των Ολλανδών, για να πλασάρει αυτός από δύσκολη γωνία, αλλά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της “γαλανόλευκης” στο ματς.

Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Καρέτσα στο 38΄, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να πιέζει εξαιρετικά τους αντιπάλους της. Η νέα επιβράβευση ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με το 2-0, στο οποίο οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ άλλαξαν ρόλους. Ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα και γύρισε άψογα στην καρδιά της περιοχής για τον Μασούρα, ο οποίος με φοβερή προβολή πρόλαβε τους πάντες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στο γήπεδο της Τούμπας.

Η Ολλανδία εμφάνισε διαφορετικό πρόσωπο στο ξεκίνημα της επανάληψης και πήρε μέτρα στο γήπεδο, με την Εθνική να καλείται να αμυνθεί στο δικό της μισό. Η μείωση του σκορ σε 2-1 ήρθε από στημένη φάση, αφού στο 59΄ ο Φαν Ντάικ κέρδισε επιβλητική κεφαλιά μετά το κόρνερ του Φέρμαν και νίκησε τον Τζολάκη.

Η Εθνική κυνήγησε έναν ακόμη θρίαμβο, αλλά λύγισε στην πίεση των Ολλανδών και αρκέστηκε στον βαθμό

Στο 67ο λεπτό οι “Οράνιε” πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά το γκολ του Ντάμφρις έπειτα από το λάθος του Ρέτσου στην περιοχή δεν μέτρησε για οφσάιντ, όπως διαπιστώθηκε με ενδελεχή εξέταση στο VAR. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμη ακυρωθέν γκολ, και πάλι με τον Ντάμφρις, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος στο 74΄. Οι παίκτες του Τσάβι πήραν εν τέλει αυτό που άξιζαν με βάση την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ρέιντερς να ευνοείται από τις κόντρες και να σκοράρει στο 89ο λεπτό για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Σάλιακας, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τσιμίκας, Καρέτσας, Κουρμπέλης, Ανδρούτσος, Τζόλης, Παυλίδης, Ιωαννίδης

Ολλανδία (Τσάβι): Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Γ. Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Φαν ντε Φεν, Φέρμαν, Τιλ, Κ. Τίμπερ, Σάμερβιλ, Φαν Μπόμελ, Μέρντικ