Το Ξυλόκαστρο "καίγεται" καθώς εδώ και λίγη ώρα η ομάδα της πόλης ο Ηρακλής , μία αγωνιστική πριν την λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , αναδείχθηκε πρωταθλητής για την περίοδο 1925-26, κερδίζοντας πανηγυρικά άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Σήμερα Σάββατο (2/5/26 ) και στα πλαίσια της 29ης (προτελευταίας) αγωνιστικής, ο πρωτοπόρος Ηρακλής Ξυλοκάστρου σάρωσε στο τελευταίο του εντός έδρας παιγνίδι του με το επιβλητικό 5 - 0 τον Παννεμεατικό και σε συνδυασμό της ήττας με σκορ 1 - 2 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου (του ξέφυγε με +6) , στον Συνοικισμό , από τον Κύψελο Κορίνθου στέφεται Πρωταθλητής από σήμερα. Είναι ο 2ος τίτλος που κερδίζει ως πρωταθλητής στην Α΄ Κορινθίας ( ο πρώτος το 2010)
Στον Άσσο , ο τοπικός Ολυμπιακός , επικράτησε με 2 - 1 του Τενεάτη Αθικίων, ενώ την ίδια ώρα στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός κατάφερε να νικήσει με 4-3 τον Αστέρα Δερβενίου.
Στην έδρα της η Θύελλα Πετρίου σήμειωσε το σκορ της ημέρας όπου επεβλήθηκε με σκορ 6-1 επί της ουραγού Κόρινθος 2006 , ενώ στο γειτονικό ντέρμπι οι Αγίοι Θεόδωροι έχασαν στην έδρα τους με 0 - 4 από τον Ισθμιακό.
29η ( προτελευταία) Αγωνιστική
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Παννεμεατικός 5-0
Ελλάς Βέλου - Παμβοχαϊκος Άρης 1-2
ΑΟ Zευγολατιού - Ολυμπιακός Λουτρακίου 5-3
Θύελλα Πετρίου - Κόρινθος 2006 6-1
Ολυμπιακός Άσσου - Τενεάτης Αθικίων 2-1
Σαρωνικός Γαλατακίου - Αστέρας Δερβενίου 4-3
Κύψελος Κορίνθου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου 2-1
Αγ. Θεόδωροι - Ισθμιακός 0-4