Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

Super League 1: ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Για εκείνους που βρίσκονται ψηλά .Ράγισαν καρδιές στην Τούμπα /Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Ευρώπη ερχόμαστε», φωνάζουν οι Βοιωτοί! Στη ζώνη του υποβιβασμού οι Αρκάδες. / Παναθηναϊκός - Κηφισιά 3-0: Νίκησε και ελπίζει για την τετράδα

 «ΠΑΟΚ παίξε για τον λαό σου που πέθανε στο δρόμο για να' ναι στο πλευρό   σου» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στην Τούμπα με τον    «Δικέφαλο» να κερδίζει 4-1 τον Πανσερραϊκό σε μια αναμέτρηση με έντονη συγκινησιακή φόρτιση.               Το… ποδοσφαιρικό μνημόσυνο για τα επτά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία είχε πολλή συγκίνηση, αγάπη  και σεβασμό, αλλά και αρκετά γκολ από τους δύο αντιπάλους που ήταν προφανές πως δεν είχαν πολλή όρεξη για ποδόσφαιρο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς χωρίς πολλή διάθεση για τακτικισμούς και γενικά για να παίξουν μπάλα. Ένα… ποδοσφαιρικό μνημόσυνο, μια σπονδή με γκολ και φάσεις για τα επτά παιδιά που έφυγαν από τη ζωή με αυτό που λάτρευαν να βλέπουν και να απολαμβάνουν να σκοράρει.

Στο 27’ της αναμέτρησης τα πάντα σταμάτησαν και ο συμβολισμός με την 27η Ιανουαρίου, την αποφράδα ημέρα του τραγικού δυστυχήματος έγινε έντονος με την εξέδρα να αποδίδει τις δικές της τιμές, με καπνογόνα και πυρσούς σε όλη την Τούμπα το κατευόδιο της κερκίδας να συγκλονίζει τους πάντες και να λυγίζει τα σίδερα από τη συγκίνηση.

Συνθήματα πίστης και αφοσίωσης στον «Δικέφαλο» και η δράση επέστρεψε μετά από 8 λεπτά συγκινησιακής φόρτισης.

Ακόμα και στα γκολ ουδείς πανηγύριζε, παρά μόνο όλοι έστρεφαν τα μάτια τους στον ουρανό αφιερώνοντάς τα στα παιδιά και σε όλους όσοι είναι εκεί ψηλά.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 4-1 με τα γκολ των Γερεμέγεφ στο 5’, Ντεσπόντοφ στο 8’, Πέλκα στο 12’ και Βολιάκο στο 26’ για τον «Δικέφαλο» ενώ στο 12’ είχε μειώσει ο Βόλνεϊ για τους φιλοξενούμενους.

Η υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης κύλησε με τις δύο ομάδες να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές έχοντας προφανώς το μυαλό τους στα επόμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 4-1.                                                                                                   
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Παβλένκα- Σάστρε, Βολιάκο, Λόβρεν, Τέιλορ- Καμαρά, Ζαφείρης (78’ Μπιάνκο), Ντεσπόντοφ- Πέλκας (67’ Μύθου), Κωνσταντέλιας (λ.τ. 45’ Χατσίδης), Γερεμέγεφ (78’ Τάισον).                                                               
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Σαραγόσα): Τσομπανίδης- Γεωργιάδης (87’ Τόλιος), Γκελασβίλι, Φέλτες, Ντε Μάρκο- Αρμουγκόμ, Λιάσος, Δοϊρανλής (67’ Μπεν Σαλάμ )- Τεϊσέιρα, Ριέρα (76’ Μπιλέ, Καρέλης (46’ Μασκανάκης).                                                                                             

=====


 Ο Λεβαδειακός είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την 4η θέση από τα χέρια του, η οποία θα τον οδηγήσει στα πλέι οφ και κατ’ επέκταση θα του εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Οι Βοιωτοί κέρδισαν και τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0 στη Λιβαδειά και το όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου πλησιάζει!  

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον Λοντίγκιν σε δύο-τρεις περιπτώσεις να «καθαρίζει» και να κρατάει το 0-0, ενώ το ίδιο συνέβη και από την άλλη πλευρά. Οι Βοιωτοί απείλησαν με τους Όζμπολτ, Κωστή, Μπάλτσι και Παλάσιος, αλλά οι προσπάθειές τους κατέληγαν άουτ.

Προς το τέλος του ημιχρόνου όμως ήρθε το γκολ για τον Λεβαδειακό. Μια τρομερή συνεργασία σε μία αντεπίθεση μεΤσάπρα, Μπάλτσι, Παλάσιος και τελικό αποδέκτη τον Τσάπρα που πλάσαρε εύστοχα, έστειλε τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έχοντας το υπέρ τους 1-0 στο 44’.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με το ξεκίνημα του β’ μέρους ήρθε ακόμη ένα γκολ από τον Λεβαδειακό που έκοψε τα πόδια των Αρκάδων. Έπειτα από ωραία κάθετη του Κωστή στον Όζμπολτ, ο φορ του Λεβαδειακού βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά αντί να τον πλασάρει προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας στα δεξιά του στον Παλάσιος που σε κενή εστία έγραψε το 2-0 στο 47’ και ουσιαστικά τον επίλογο ως προς το ενδιαφέρον και τον τελικό νικητή της αναμέτρησης. Στο 61’ ο Κωστή με φοβερό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Παλάσιος έγραψε το 3-0! H αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας δεν τα παράτησε και έψαχνε έστω το γκολ της παρηγοριάς, το οποίο το βρήκε στο 76’ με τον Ιβάνοφ, ο οποίος με κεφαλιά αξιοποίησε το καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπαρτόλο, σημειώνοντας το 3-1.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Λοντίγκιν - Τσάπρας, Κορνέζος, Άμπου Χάνα, Βήχος - Τσόκαϊ, Κωστή (79’ Χρ. Παπαδόπουλος) - Παλάσιος (79’ Φίλων), Μπάλτσι (63’ Πεντρόσο), Μανθάτης (52’ Νίκας) - Όζμπολτ (63’ Οζέγκοβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4-2-3-1): Ν. Παπαδόπουλος, Άλχο (65΄Δεληγιαννίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Ιβάνοφ, Σιλά - Γιαμπλόνσκι (49’ Τσίκο), Μουνιόθ (65’ Έντερ) - Καλτσάς (65’ Εμμανουηλίδης), Μπαρτόλο (82’ Τζοακίνι), Κετού - Οκό

======

Ο Παναθηναϊκός πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ επιβλήθηκε της Κηφισιάς με 3-0 και παραμένει στο κυνήγι του Λεβαδειακού και της τέταρτης θέσης στην κατάταξη. Οι «πράσινοι» απέχουν εννιά βαθμούς από τους βοιωτούς έχοντας και ματς λιγότερο, ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου.  Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης προηγήθηκαν νωρίς με τον Τετέι που πέτυχε το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα, δίχως να το πανηγυρίζει κόντρα στην… πρώην, αλλά δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν το τρίποντο νωρίς.

Η Κηφισιά απείλησε με την ισοφάριση νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά της στοίχισε η αποβολή του Πέτκοφ με δεύτερη κίτρινη στο 63’ που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ραφα Μπενίτεθ να πετύχει άλλα δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο 

ΤΑ ΓΚΟΛ

21’: Ο Τετέι κινήθηκε στον άξονα και πέρασε την μπάλα αριστερά στον Σαντίνο. Ο Αργεντίνος την επέστρεψε στον Τετέι, ο οποίος από την καρδιά της περιοχής σούταρε και έστειλε την μπάλα χαμηλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.
81’: Ο Καλάμπρια πέρασε από δεξιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Σφιντέρσκι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 2-0.
84’: Έπειτα από φάση διαρκείας, στην περιοχή της Κηφισιάς, ο Τσέριν σούταρε, ο Ραμίρεζ απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο ο Ταμπόρδα με νέο βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ (4-3-3): Λαφόν- Καλάμπρια, Γεντβάι, Ίνγκασον, Κυριακόπουλος- Κοντούρης (80’ Τσέριν), Σιώπης (67’ Μπακασέτας), Σάντσες- Παντελίδης (58’ Ζαρουρί), Αντίνο (80’ Ταμπόρδα), Τετέι (80’ Σβιντέρσκι)
ΚΗΦΙΣΙΑ (4-2-3-1): Ραμίρεζ -Σιμόν, Πόκορνι (λ. τ. 11’ Πέτκοφ), Σόουζα, Μαϊντάνα (60’ Κονατέ)- Πέρεθ (46’ Αμανί) , Έμπο- Ζέρσον Σόουζα, Πόμπο, Χριστόπουλος (46’ Αντονίσε) - Μίγιτς (57’ Θεοδωριδης)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – Άρης 0-1
Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-2
Βόλος – ΑΕΛ 0-2

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1
Παναθηναϊκός – ΑΕ Κηφισιά 3-0
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1
21:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1   Π.Α.Ο.Κ.                                 18  41-13   44 

 2   Α.Ε.Κ.                                    18  32-12   44 
 3   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                       17  34- 8    42 
 4    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ                     19 47-22   38 
 5    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ                 18  27-21  29 
 6    ΑΡΗΣ                                    19  17-20  25 
 7    ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ                         19 19-27   25 
 8   ΚΗΦΙΣΙΑ                                18  24-29  19 
 9   ΑΕΛ NOVIBET                       19 18-28   19 
 10  Ο.Φ.Η.                                  17  20-30  18
 11  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.                18  17-22   17 
 12  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ                  19  15-32   15 
 13  ASTERAS AKTOR               18  16-27   13
 14  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ                 19  10 -46    8