Ο ΠΑΟΚ άρχισε καλύτερα και είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 12’, αλλά ο Στρακόσα απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Γιακουμάκη. Το πέναλτι έκανε ο Μουκουντί στον Ζαφείρη και καταλόγισε αμέσως ο Όσμερς. Η απώλεια του πέναλτι επηρέασε τους γηπεδούχους με την ΑΕΚ να ισορροπεί, αλλά να δυσκολεύεται να βγάλει φάσεις. Στο 26’ από λάθη Μπάμπα και Ζαφείρη, ο Μιχαηλίδης πρόλαβε την πάσα του Πινέδα στον Βάργκα. Στο 33’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε επαφή του Μπάμπα με τον Γκατσίνοβιτς, αλλά το ματς συνεχίστηκε. Η μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 40’, όταν το σουτ του Κοϊτά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Παβλένκα. Αλλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μαρίν ελευθερώθηκε και από εξαιρετική θέση αστόχησε ελάχιστα.
Ο Λουτσέσκου άλλαξε πλευρές στους εξτρέμ του και ο Ζίβκοβιτς απείλησε στο 48', αλλά η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη φάση με το σουτ του Γιόβιτς να φεύγει λίγο άουτ στο 50' Ο ΠΑΟΚ έχασε με τραυματισμό τον Μεϊτέ, ενώ έγινε διπλή αλλαγή με τον Οζντόεφ και τον Καμαρά καθώς βγήκε και ο Χατσίδης. Το ντέρμπι είχε αρκετές διακοπές και απουσία ρυθμού καθώς αντικαταστάθηκε και ο Μουκουντί λόγω προβλήματος στα πλευρά μετά από πτώση του και μάλιστα με παροχή μάσκας οξυγόνου. Στο 68' ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία με τον Οζντόεφ που σούταρε ψηλά μέσα από την περιοχή, ενώ η ΑΕΚ επιχειρούσε στην κόντρα. Στο 78' από μία τέτοια γρήγορη μετάβαση το σουτ του Γιόβιτς έφυγε άουτ από την πάσα του Κοίτά. Πολύ νευρικό το παιχνίδι στη συνέχεια με αρκετά φάουλ και κάρτες, ενώ στο 87' ο Καμαρά έχασε με κεφαλιά μεγάλη ευκαιρία από σέντρα του Μπάμπα. Η ΑΕΚ πήγε να πάρειτο ματς στις καθυστερήσεις με τον Στρακόσα να βρίσκει τον Λιούμπισιτς, αυτός τον Γιόβιτς και η κεφαλιά του Σέρβου στο δοκάρι!
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (52′ Οζντόεφ), Ζαφείρης (86′ Μπιάνκο), Χατσίδης (52′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Γιακουμάκης.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί (63′ Βίντα), Πήλιος (79′ Πενράις), Πινέδα, Μαρίν, Κοϊτά (79′ Λιούμπισιτς), Γκατσίνοβιτς (63′ Κουτέσα), Βάργκα, Γιόβιτς.
=======
Πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία πήρε η Λάρισα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (1-1) που έχασε έδαφος στην προσπάθεια για να προλάβει τον Λεβαδειακό και την τέταρτη θέση στη βαθμολογία. Οι “βυσσινί” άνοιξαν το σκορ με τον Τούπτα στο 46′, ενώ ο Μπακασέτας ισοφάρισε για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ. Μετά το αποτέλεσμα αυτό το “τριφύλλι” έμεινε στο -6 από τον τέταρτο Λεβαδειακό με 33 βαθμούς, ενώ από την άλλη οι Λαρισαίοι πήραν ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για την σωτηρία, φτάνοντας στους 20 βαθμούς.
Το πρώτο μέρος δεν είχε καμία συγκίνηση με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται αρκετά να δημιουργήσει κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ δεν έπαιρνε ρίσκα με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους “πράσινους” να βρίσκονται όλοι μπροστά προκειμένου να βρουν ένα γκολ, αλλά άφησαν χώρους πίσω, χώρους που εκμεταλλεύτηκαν οι “βυσσινί” αφού ο Σίστο με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Τούπτα που αφού διέσχισε το μισό γήπεδο πλάσαρε εύστοχα τον Λαφόν κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΛ στο 46′. Μετά το τέρμα που δέχθηκαν οι “πράσινοι” βγήκαν μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 55′ έχασαν την πρώτη τους αξιοσημείωτη ευκαιρία με τον Καλάμπρια να κάνει ένα σουτ αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι όμως δεν έβρισκαν τις λύσεις στο τελευταίο τρίτο και η ΑΕΛ εκμεταλλεύονταν τα κενά με την ταχύτητα του Τούπτα που και πάλι έφυγε από τα δεξιά αλλά αυτή τη φορά ο Λαφόν τον σταμάτησε. Το “τριφύλλι” βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης με τον Τσέριν να στρώνει στον Μπακασέτα και αυτός με ένα δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Αναγνωστόπουλο κάνοντας το 1-1. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει προκειμένου να ολοκληρώσει την ανατροπή και στο 72′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαρουρί να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και μετά από ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σβιντέρσκι αλλά το τέρμα του Πολωνού δεν μέτρησε, αφού ο επιθετικός των “πρασίνων” ήταν εκτεθειμένος.
Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Γέντβαϊ, Τουμπά (58′ Πάντοβιτς), Κάτρης, Καλάμπρια, Τσέριν, Μπακασέτας, Ερνάντεθ, Ταμπόρδα (83′ Γιάγκουσιτς), Αντίνο (58′ Ζαρουρί), Σβιντέρσκι.
ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης) : Αναγνωστόπουλος, Φεριγκρά, Μπατουμπινσικά, Ηλιάδης, Όλαφσον, Μασόν, Ατανάσοφ, Ναόρ (84′ Μούργος), Τούπτα (84′ Αποστολάκης), Σίστο (73′ Πέρες), Σαγάλ (68′ Εντόι).
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
Σάββατο 14/02
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-0
Βόλος – Άρης 1-1
Κυριακή 15/02
Κηφισιά – ΟΦΗ 2-2
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0
21:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΛ
Δευτέρα 16/02
18:00 Ατρόμητος – Πανσερραϊκός
BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Α.Ε.Κ. 21 37-13 49