Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026

Τρία “εισιτήρια” στο δρόμο προς τα προημιτελικά / Άρης - Παναιτωλικός 2-0: Yπόθεση 44 λεπτών ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά!

Μετά το Σούπερ Καπ που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (3/1) στο Παγκρήτιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ, η δράση στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο μεταφέρεται σήμερα (6/1) στο Κύπελλο Ελλάδας, με τρία παιχνίδια της ενδιάμεσης φάσης των νοκ-άουτ.

Τέσσερα εισιτήρια αναζητούν… κατόχους, προκειμένου ακολούθως να

συμπληρωθεί η προημιτελική φάση, όπου περιμένουν ήδη ο Ολυμπιακός, ο Λεβαδειακός, η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός.

Toν αντίπαλο του στα προημιτελικά του Κυπέλλου, την επόμενη εβδομάδα, στο «Απ. Νικολαϊδης», πληροφορήθηκε ο Παναθηναϊκός από το ζευγάρι των play offs μεταξύ Άρη και Παναιτωλικού.

Δεν χρειάστηκε να περιμένουν και πολύ οι «πράσινοι» αφού το τελικό 2-0 υπέρ των «κιτρίνων» διαμορφώθηκε από το 44ο λεπτό, με τα «καναρίνια», του Γιάννη Αναστασίου, να μην έχουν αντίδραση στην επανάληψη

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προηγήθηκε με τρομερή κεφαλιά του Λορέν Moρόν (από σέντρα του ...ξεχασμένου Μισεουί) στο ημίωρο.

Γκολ που όλη η ομάδα πανηγύρισε με τον (ευρισκόμενο υπό ...πίεση) προπονητή της.

Χωρίς άγχος πλέον έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με σουτ εκτός περιοχής του Ράτσιτς 44'

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων με τον Άλεξιτς ενώ στην επανάληψη με τον ρυθμό να πέφτει ο νεοεισελθών Καντεβέρε είχε δοκάρι (71΄) ενώ ο Ματσάν στο 84' σε τετ α τετ αστόχησε ελάχιστα και δεν κατάφερε να βάλει την ομάδα του στο ματς, δίνοντας σασπένς στο φινάλε (προς απογοήτευση των παριστάμενων φίλων της ομάδας του Αγρινίου...).

APHΣ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τεχέρο, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φαντιγκά, Μόντσου, Ράτσιτς (80' Γκνινγκ), Πέρεθ (70' Ντουντού), Παναγίδης (80' Χαρούπας), Μισεουί (46' Γένσεν), Μορόν (63' Kαντεβέρε)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ζίβκοβιτς, Μαυρίας (85' Γκρανάθ), Σιέλης, Γκαρθία, Μανρίκε, Κόγιτς, Σατσιάς (72' Εστέμπαν), Νικολάου (46' Μπρέγκκου), Ματσάν (85' Σμυρλής), Μίχαλακ (46' Eνκολόλο), Άλεξιτς


Στις 17:00 ο Βόλος θα υποδεχθεί την Κηφισιά στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας των βορείων προαστίων στην μετά-Τεττέη και Παντελίδη εποχή, με τον νικητή να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας τον Λεβαδειακό στους “8”.

Το πρώτο σκέλος των αγώνων της Τρίτης (6/1) θα ολοκληρωθεί με το ματς ΠΑΟΚ-Ατρόμητος στην Τούμπα (20:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), απ’ όπου θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην προημιτελική φάση.

Υπενθυμίζεται πως στον ενδιάμεσο γύρο των νοκ-άουτ και στα προημιτελικά, οι αγώνες είναι μονοί κι αν λήξουν ισόπαλοι θα οδηγούνται απευθείας στα πέναλτι χωρίς παράταση. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2026 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδιάμεσης νοκ-άουτ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και ο δρόμος ως τον τελικό:

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026

Άρης-Παναιτωλικός 2-0

17:30 Βόλος-Κηφισιά

20:00 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

17:00 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

1.Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ή Ατρόμητος

2.Λεβαδειακός – Βόλος ή Κηφισιά

3.ΑΕΚ – ΟΦΗ ή Αστέρας Τρίπολης

4.Παναθηναϊκός – Άρης 

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Α. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ή Ατρόμητος εναντίον Παναθηναϊκός – Άρης ή Παναιτωλικός

Β. Λεβαδειακός – Βόλος ή Κηφισιά εναντίον ΑΕΚ – ΟΦΗ ή Αστέρας Τρίπολης

ΤΕΛΙΚΟΣ (25 Απριλίου 2025/ΟΑΚΑ)

Νικητής Α – Νικητής Β