Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

ΠΑΟΚ - Βόλος 3-0: Το «καθάρισε» στο β' μέρος.../ Λεβαδειακός - Άρης 1-1: «Moιρασιά» με πρωταγωνιστή τον ...αέρα! / Παναθηναϊκός- Αστέρας 2-0: Ντεμπούτο με… χαμόγελα

Πιο δύσκολα απ' όσο μαρτυρά το τελικό 3-0 ήρθε η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Βόλου το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.   Για ένα ημίχρονο οι Βολιώτες είχαν εγκλωβίσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι ουσιαστικά «λυτρώθηκαν» με το γκολ του Γιακουμάκη στο 49', μετά το οποίο απελευθερώθηκαν και καθάρισαν το τρίποντο.   Μέχρι το γκολ ο Βόλος κρατούσε με μεγάλη άνεση το 0-0, καθώς ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση μια καλή στιγμή στο 9' (ξανά με τον Γιακουμάκη) δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει ούτε υποψία ευκαιρίας.                                                                                                    Τα δύο γκολ του Οζντόεφ στο 73΄και στο 80' έγραψαν τους... τίτλους τέλους στο ματς, το οποίο θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς.                                                                                                 
Το αρνητικό για τους γηπεδούχους ήταν ότι έχασαν τρεις παίκτες ενόψει της   συνέχειας, καθώς οι Λόβρεν, Σάστρε και Τέιλορ (με αυτήν τη σειρά)                  αποχώρησαν με τραυματισμούς...                                                                                                                
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής – Σάστρε (68’ λ. τρ. Κένι) Λόβρεν (58’ λ.   τρ. Βολιάκο) Μιχαηλίδης Τέιλορ (78’ λ. τρ. Μπάμπα) – Οζντόεφ Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ (68’ Ζίβκοβιτς) Ιβανούσετς (58’ Κωνσταντέλιας) Τάισον – Γιακουμάκης.                                                                                          
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Σιαμπάνης – Μύγας Χερμάνσον Τριανταφύλλου (74’ Πίντσι) – Σόρια Τζόκα (85’ Θαρθάνα) Μπουζούκης (60’ Γρόσδης) Φορτούνα – Χουάνπι (85’ Προύντζος) – Χάμουλιτς (74’ Μακνί) Λάμπρου.                       


Ισόπαλη, 1-1, έληξε η αναμέτρηση στο «Λάμπρος Κατσώνης» μεταξύ  Λεβαδειακού και Άρη που διατήρησε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 12   πόντου.                                Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο ... Αίολος που με την ισχύ και τη   διεύθυνση του υποχρέωσε τους δύο αντιπάλους να ακολουθούν διαφορετική τακτική ανά ημίχρονο!    
Ο αποψιλωμένος από απουσίες Άρης (χωρίς Φαμπιάνο, Φρίντεκ, Ντουντού, Καντεβέρε, Παναγίδη, Πέρεθ, Βοριαζίδη, Καράι και Παπασαραφιανό) παρότι είχε και τον αέρα ...αντίπαλο του όχι μόνο είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς (κεφαλιά άουτ του Μόντσου σε σέντρα του Γαλανόπουλου) αλλά προηγήθηκε στο 10ο λεπτό από αυτογκόλ του Λιάγκα μετά από κεφαλιά του Ρόουζ σε φάουλ του Mόντσου.                                                                                                            

Παρότι εν συνεχεία η ομάδα του Χιμένεθ έχασε και τον Διούδη με τραυματισμό (στην μέση) κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στα ...τερτίπια του ανέμου, μ' αποτέλεσμα σκόρπια σουτ που μόνο ένα βρήκε τα ...γάντια του Αθανασιάδη, από τον Βήχο.

Στο δεύτερο μέρος με τον αέρα... σύμμαχο οι «κίτρινοι» είχαν φαλτσαριστό σουτ του Μορόν, εκτός περιοχής, που έβγαλε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν (53'), αλλά το γκολ το πέτυχε επτά λεπτά μετά ο Λεβαδειακός με κεφαλιά του (αφύλακτου) Πεντρόσο μετά από φάουλ του Βήχου!

Με ηθικό ο γηπεδούχοι είχαν ένα τακουνάκι του Παλάσιος, μετά από φάση διαρκείας, πάνω στον Αθανασιάδη κι ένα σουτ ακόμη του ίδιου παίκτη άουτ, ενώ ο νεοεισελθών Δώνης «άγγιξε» το γκολ χάρη σε κόντρα του Λιάγκα (που «φλέρταρε» με 2ο αυτογκόλ)

Ένας άλλος νεοεισελθών ο Γιαννιώτας στο 86' είδε την λόμπα του μετά από γύρισμα του Μορόν να περνά πάνω από τον Λoντίγκιν αλλά ο Κάτρης με το κεφάλι παραχώρησε κόρνερ!   

  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν - Tσάπρας, Λιάγκας, Κάτρης, Βήχος - Κωστή, Τσοκάι (87’ Βέρμπιτς) – Μπάλτσι (69’ Τσιμπόλα), Παλάσιος, Συμελίδης (46’ Γιούριτς) – Πεντρόσο (83’ Μανθάτης).

ΑΡΗΣ (Χιμένεθ): Διούδης (λ.τρ. 32’ Αθανασιάδης) – Ρόουζ, Σούντμπεργκ (70’ Δώνης), Άλβαρο, Τεχέρο, ΓένσεΜόντσου, Γαλανόπουλος (λ.τρ. 87’ Μεντίλ), Ράτσιτς, -Αλφαρέλα (70’ Γιαννιώτας), Μορόν.                                           

     
 Με ένα πέναλτι και ένα αυτογκόλ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει στη Λεωφόρο με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του Ράφα Μπενίτεθ 

Και πάλι δεν ήταν καλό το «τριφύλλι» παίζοντας ουσιαστικά για ένα ημίχρονο πάρα πολύ καλά, ενώ στη συνέχεια έκαναν διαχείριση του σκορ, που διαμορφώθηκε από ένα πέναλτι και ένα αυτογκόλ… 

Απογοητευτική η εικόνα του Αστέρα Τρίπολης που δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των γηπεδούχων και είχε καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο.

Οι «πράσινοι» από τα πρώτα λεπτά πήραν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο βλέποντας πως ο Αστέρας έβαλε… πούλμαν μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου με διπλή ζώνη άμυνας και άρχισαν να πλαγιοκοπούν κυρίως με τους Ζαρουρί, Κυριακόπουλο.

Ο Μπενίτεθ μάλιστα μετά τον τραυματισμό του Καλάμπρια στο 7’ πέρασε τον Κώτσιρα στη θέση του και άλλξε τον σχηματισμό της ομάδας του.

Τοποθέτησε μεταξύ των Τουμπά και Ίνγκασον τον Τσιριβέγια , ανέβασε τους Κυριακόπουλο, Κώτσιρα ως χαφ και πέρασε τον Τζούρισιτς δεύτερο φορ με τον Τετέ δεκάρι σε διάταξη 3-5-2.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει περισσότερο, αλλά η άμυνα του Αστέρα και κυρίως ο Παπαδόπουλος ήταν απροσπέλαστοι αποκρούοντας αρκετές φορές τον κίνδυνο.

Το… κακό για τους Αρκάδες όμως έγινε σε μια στημένη φάση και μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο 45+2’ ο Τσέριν εκτέλεσε κόρνερ και ο Φερνάντες τράβηξε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Σφιντέρσκι πετώντας τον κάτω. Ο διαιτητής Τζήλος μετά από εξέταση του VAR υπέδειξε πέναλτι και ο Πολωνός φορ ευστοχώντας έκανε το 1-0.

Οι Αρκάδες άνοιξαν τις γραμμές τους στη συνέχεια, προσπάθησαν να απειλήσουν τον Ντραγκόφσκι και εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις με τον δραστήριο Εμμανουηλίδη.

Όμως στο 68’ μετά από μια εκτέλεση φάουλ ο Τσίκο κατά λάθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό να προηγείται πλέον 2-0.

Το παιχνίδι είχα χάσει το ρυθμό του, οι «πράσινοι» δεν είχαν ενέργεια, ένταση και δυνάμεις κάνοντας περισσότερο διαχείριση του σκορ με τον Μπενίτεθ να βάζει Σιώπη και Τσιριβέγια πίσω από τον Σάντσες.

Τίποτε δεν άλλαξε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να μένουν στο τελικό 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπενίτεθ): Ντραγκόφσκι- Καλάμπρια (λ.τ. 11’ Κώτσιρας), Ίνκγασον, Τουμπά, Κυριακόπουλος (82’ Μλαντένοβιτς) - Τσιριβέγια, Τσέριν (82’ Σιώπης) - Τζούρισιτς Ζαρουρί (67’ Σάντσες), Τετέ- Σφιντέρσκι (67’ Πάντοβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κόλμαν): Παπαδόπουλος- Ιβανόφ, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο (λ.τ. 55’ Πομόνης), Φερνάντες- Γιαμπλόνσκι, Τσίκο (76’ Μεντιέτα )- Μπαρτόλο (76’ Μουνιόθ), Κέτου, Εμμανουηλίδης (68’ Τζοακίνι) - Μακέντα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Κηφισιά – Παναιτωλικός 1-1
Πανσερραϊκός – ΑΕΛ 0-2
ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-3

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Λεβαδειακός – Άρης 1-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0
ΠΑΟΚ – Βόλος ΝΠΣ 3-0
21:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 

Βαθμολογία Super League 

1

 ΑΕΚ

6

8-4

16

2

ΠΑΟΚ

6

9-5

14

3

Ολυμπιακός

6

14-5

13

4

Λεβαδειακός

7

17-8

11

5

Παναθηναϊκός

6

9-6

11

6

Άρης77-8

11

7

Βόλος69-99
8Κηφισιά712-128

9

Α.Ε. Λάρισσας

6

9-11

7

10

  ΟΦΗ66-96

11

Ατρόμητος

7

5-65

12

Πανσερραϊκός

7

4-135

13

Παναιτωλικός

7

5-13

5

14

Αστέρας Τρίπολης

7

7-14

2